PDA

Vidi punu verziju : Proslost partnera!

emasstory
13.02.2007., 14:08
Da li uopste pitati partnera o njegovoj proslosti? Kada je najbolji trenutak za ovakva pitanja? I kako ova saznanja uticu na vas?

NatasaNatasa
13.02.2007., 14:10
Odmah na početku se raspitam o svemu što me interesuje, da bih znala sa kim imam posla. Kasnije se time baš i ne zanosim.

blondi
13.02.2007., 14:12
ne ispitujem nikad za unazad, zivim danas... kad neko zeli sam da prica mogu slusati, ne opterecuje me nista sto saznam - zanima me samo "nas" sutra...

T-Zex
13.02.2007., 14:13
Pitas ono za sta smatras da moze da utice na vezu, i to posle par meseci, recimo. Ja obicno pitam da li ima nerasciscenih racuna u bivsim vezama. Ako me za to u startu slaze, do qurca veza i sve... U stvari, pitaj ono sto si spreman/a da cujes...

Maslachak
13.02.2007., 14:14
imam standardni test pitanja.
stavim ga na stolicu i uperim mu lampu u lice.
...(zar je to u biti uopshte i bitno...? razumem da proshlost delom definishe choveka, i da predstavlja deo lichnosti, ali nije lepo preturati po tudjim stvarima - bar ne bez dozvole... mislim da se pitanja proshlosti sama reshavaju usput...)

Gazdarica
13.02.2007., 14:20
I kako ova saznanja uticu na vas?Nalozim se kao svinja... :mrgreen:

Konstantin79
13.02.2007., 14:25
Nije dobro ni znati baš sve...Ponekad kad čačkaš više nego što treba ume posle da bude loš osećaj u stomaku...Najbolje je poverenje i iskrenost, ali ako postoji neka stvar zbog kojih se i sam-a kaješ i od kojih ti je bedak i da pomisliš na njih, to bolje ni ne priznaj partneru...Nekad je bolje živeti u blaženom neznanju.
Naravno, tu prvenstveno mislim na neke posebne situacije koje su ti se desile i u koje si došao nekim idiotskim sticajem okolnosti (pogotovo pod uticajem alkohola), a ne na ono što si svesno radio. Govorim iz ličnog iskustva. Ja sam tako u naletu iskrenosti otkrio nešto iz prošlosti od čega mi se i dan danas malko gadi i devojka nije rekla ništa, ali videlo se da joj nije jasno što sam to uradio...E pa nije jasno ni meni...E takve stvari se ne govore, nije obavezno da se znaju.

emasstory
13.02.2007., 14:29
Znala sam da ce biti odgovora tipa "zar je proslost bitna" i "vazni smo samo mi i danas" , ali iskreno zar bas nikad ne pomislite na bivse vaseg partnera, recimo dok vodite ljubav? Da se ja pitam ne bi me nikad interesovalo ono sto je bilo pre mene u necijem zivotu, ali cini mi se da je nekad jako korisno znati!

topmodelsica
13.02.2007., 14:32
Pitas ono za sta smatras da moze da utice na vezu, i to posle par meseci, recimo. Ja obicno pitam da li ima nerasciscenih racuna u bivsim vezama. Ako me za to u startu slaze, do qurca veza i sve... U stvari, pitaj ono sto si spreman/a da cujes...

Ne moze da me slaze, ali ako nije rascisceno sve i sa bivsim i sa sadasnjim i sa buducim vezama onda stvarno do qrca sve.Na primer "Ozenjen sam" to je rasciscena bivsa veza, ja cu mu reci "Ja sam ti devojka"."Imam devojku zove se Radojka", ja cu mu onda reci, "Od danas sam ti i ja devojka" i to je rasciscena situacija, ali "Ovo, ono" e to vec ne moze.

marina-b
13.02.2007., 14:37
Ja se uopste ne opterecujem sa njegovim bivsim,one su bile i prosle,sada postojimo samo nas dvoje.Ni njega ne opterecuju moji bivsi.Nas dvoje imamo puno poverenje jedno u drugo i zato sve dobro funkcionise. :lol:

BanovanKorisnik
13.02.2007., 16:27
ne praktikujem da postavljam takva pitanja, kad-tad one same reše da sve ispričaju...

Banshee
13.02.2007., 16:27
ma sve jedno mi.
ne pitam nesto,nisam ni preterano zainteresovana,a ako hoce da mi kaze nece mi smetati,u smisllu da cu biti ljubomorna.jer necu...
a svoju proslost i neke sstvari vezane za mene volim da zadrzim za sebe...jednostavno ne osecam se prijatno da neka osoba zna sve o meni,tako da govorim do odredjene mere,a neke stvari nema potrebe niko da zna...
http://i76.photobucket.com/albums/j25/marija1985/_ducky__by_gadgetsguru.png

Nevencica
13.02.2007., 16:31
Ja sam se pre raspitivala a mislim da me sad sve manje zanimaju te teme. Nek se on brine gde sam ja bila;)

Episkop
13.02.2007., 17:33
Do djavola, mene su bash gushile sa takvim ispitivanjima !
I ja znam da im nece prijati da pricham o tome, i lepo im to kazem, ali ne - moraju one da znaju i sve do jedne tvrde da nece imati problem kada budu bile upucene. Na kraju, kada im ispricham, naravno da im je loshe. Josh ja ne ispricham ipak sve. Samo sam se sa jednom zeznuo i isprichao i one detalje koje je zahtevala, a koje joj je bolje da nikada nije saznala.

U svakom sluchaju, svaki put kada sam isprichao, u meri toga koliko sam isprichao, toliko mi se i obilo o glavu. Shto sam vishe rekao, vishe sam krvi iskijao.

Ljudi su vecinom ljubomorni, ali strashno je shto to nece sebi da priznaju i josh povrh svega sami provociraju svoju ljubomoru.

marina-b
13.02.2007., 19:20
ja mislim da se sa pitanjima stvara ljubomora,uporedjivanje sa prethodnicama,javlja se crv sumnje,a to sve unistava vezu.Koliko on hoce sam da kaze,neka kaze,ja ne pitam nista,a ne zelim ni da on pita mene,sama cu reci koliko hocu i sta hocu da kazem i to onda kad ja hocu.

Bad_Wolf
13.02.2007., 19:24
Nalozim se kao svinja... :mrgreen:

Moj covek! :twisted:

Lepo saznam sta je :grin: , a sta :-( , sta je :shock: ... Ako mi odgovara :twisted: :twisted: :twisted:

gica
13.02.2007., 19:26
Zato je kloniranje dobro...

Nevencica
13.02.2007., 19:27
@episkop hehe nsto mi poznata ta prica ;)

nerviram se za druge
13.02.2007., 19:30
volim da pitam odmah i sve...mada...neke stvari jako tesko podnosim, pa se posle jedim,kad sam sama, a nekada i pred njim. :?

Pipi Langstrumpf
13.02.2007., 19:33
Mrzim da me ispituje i necu da pricam, a i ne pitam. Samo ono sto je bitno za vezu u tom trenutku a to obicno ispricam sama i bude mi ispricano. Ako je proslost proslost, nema razloga da se pojavljuje u sadasnjosti.

Pipi Langstrumpf
13.02.2007., 19:37
Intimne stvari izmedju dve osobe treba da ostanu izmedju te dve osobe i kad se veza prekine. Kako inace da uspostavimo poverenje, ako se pitamo da li ce ta osoba jednog dana sve to da prica nekom trecem. Fuj.

Zefirra
13.02.2007., 20:19
...ako zeli da prica , spremna sam da slusham...ako on zeli da zna spremna sam da pricam...
...nekad price mogu da budu zaista zanimljive i poucne...
...ali sad je samnom,tu prestaje svaki uticaj bivsih,sem kao drugarica...

BanovanKorisnik
13.02.2007., 20:20
... Kako inace da uspostavimo poverenje, ako se pitamo da li ce ta osoba jednog dana sve to da prica nekom trecem. Fuj.
šta ima tu da se pitaš...ispričaće sigurno, tu nema nikakve misterije...:wink: ...zato bolje pazi šta radiš :!:

MirjanaZ
13.02.2007., 21:12
:lol: :lol: :lol:
sto te volim?sta mislis

vanesssa56
13.02.2007., 21:17
I ja volim GRUPNJAK !

chika_doktor
13.02.2007., 21:24
volim da pitam odmah i sve...mada...neke stvari jako tesko podnosim, pa se posle jedim,kad sam sama, a nekada i pred njim. :?

pa pitaj :p

Mortisa Adams
13.02.2007., 21:50
Za mene je proslost PROSLOST,tako da ne pitam suvise,znam samo ono sto mi je rekao tako da se ne raspitujem,ne zanima me,bitna je nasa veza i sadasnjost,a i ne volim kada mene neko ispituje o bivsim,kazem sama ono sto je bitno:)

webhanuma
13.02.2007., 22:54
Onoliko koliko pitam toliko zelim da znam. Neki detalji su mi vazni, tek da se ne probudim u prici gde on pod "posecujuci familiju" ide zeni i deci ;-) Izvan toga ne smatram da imam ikakvo pravo da preturim tudje privatne zivote. To da li je pre mene imao 3 braka i 5oro vanbracne dece meni je vazno kao statisticki podatak, a i da bih znala sta je preko glave preturio (koliko odrastao u medjuvremenu), a detalje ne zelim ama nikako.
Sto ne znam ne moze da boli :-)

Zefirra
13.02.2007., 23:12
...vanessa...vaness ;)

*Gia*
13.02.2007., 23:35
U principu,shto manje znam,to bolje...

SumiTara
14.02.2007., 00:01
..što ga bolje poznajem, manje me zanima!

septembar
14.02.2007., 06:37
u yebe mi se bas za proslost...A kolko vidim, pocinjem da imam iste reakcije i za sadasnjost... :lol: Eee...Bem ti pandorinu kutiju....

*Marina*
14.02.2007., 07:35
U principu zavisi od toga sta zelim s njim.
Ako je nesto prolazno - ne opterecujem se nikakvim pitanjima
Ako sam zaljubljena - zelim ga celog, pa i njegovu proslost :)

T-Zex
14.02.2007., 08:34

Uuuuuuuuu, što je ovo tačno, jboteee! Wauh, svaka čast!

topmodelsica
23.02.2007., 20:15
Pa meni to nije vazno ni za koga, vazno je kakav je neko sad, a proslost, to ce ovi detektivi da otkrivaju.Na primer, ja znam za Duska da je isti kao i ja po tome sto je najmladji od njegovih brace i sestara iz njihove mocne porodice pa su mislili da od njega nista biti nece.

Sejko
23.02.2007., 20:20
Ovakav dobar zakljucak cak ni ja ne bi mogao donijeti. svaka cast! :)

Hellen
23.02.2007., 20:31
Углавном не питам ништа....али увек се спонтано дође и до те теме.....

topmodelsica
23.02.2007., 20:34
Углавном не питам ништа....али увек се спонтано дође и до те теме.....

Kako li se spontano dodje do te teme da je meni znati..... :D Ha ha ha ha ha ha, a stavila sam Duskovu rodbinu u temu proslost, zanimljivo :D

whitenicky
23.02.2007., 21:18
Da li uopste pitati partnera o njegovoj proslosti? Kada je najbolji trenutak za ovakva pitanja? I kako ova saznanja uticu na vas?

ja najvishe volim kad niko ne pita za moju proshlost ... sadasnjost .....jedino moze da me pitaju za buducnost ...a i sto se manje interesujesh bolje je ./.. ;-)

sinišaa
23.02.2007., 21:31
....naravno da treba ispitati sve relevantne podatke o dotičnoj,zarad sveobuhvatne informacije o mogućoj angažovanosti dotične u mutnim poslovima ...... 8-)

Nancy88
23.02.2007., 21:33
u sustini sto manje znam to bolje, ovako se samo nerviram ako znam

sinišaa
23.02.2007., 21:43
...grešiš.... :roll:
.....dobre duše uvek najlošije prođu u tim partnerskim odnosima..... :roll:

tweet-tweet
23.02.2007., 21:48
sve ispitam, ali zato ne krijem ni svoje...mada pazim kako pricam. Da ne povredim musku sujetu. Kao sto gajim i svoju zensku. :wink:

sinišaa
23.02.2007., 21:50
...jaooooooooooo samo toliki ti je........ :lol: :lol: :lol:

Hellen
23.02.2007., 22:25
Kako li se spontano dodje do te teme da je meni znati..... :D Ha ha ha ha ha ha, a stavila sam Duskovu rodbinu u temu proslost, zanimljivo :D

Не знам са каквим везама ти имаш искуства...али рецимо ако неког упознаш, привуче те, почнете да се дружите, да излазите...прво ћете причати о неважним стварима, па онда о томе шта радите у животу, о послу, о људима, о књигама...па ћете онда, зближавањем, почети да причате једно другоме и о неким интимним стварима, о својој породици, свом детињству, догађајима од ''пре њега'', па се тако обично спонтано прича и о прошлим везама....
Код мене је обично увек тако било....
Можда је теби чудно.....

tweet-tweet
23.02.2007., 22:32
Не знам са каквим везама ти имаш искуства...али рецимо ако неког упознаш, привуче те, почнете да се дружите, да излазите...прво ћете причати о неважним стварима, па онда о томе шта радите у животу, о послу, о људима, о књигама...па ћете онда, зближавањем, почети да причате једно другоме и о неким интимним стварима, о својој породици, свом детињству, догађајима од ''пре њега'', па се тако обично спонтано прича и о прошлим везама....
Можда је теби чудно.....
To je stvarni život. Sve drugo je farsa.

Bad_Wolf
24.02.2007., 01:35
Можда је теби чудно.....

Postovana: sta je njoj cudno - drzi se toga...

Emily_Bg
24.02.2007., 01:42
Pa ja polako i takticno izvlacim informacije.Glavna fora mi je da pocnem da pricam malo o sebi,o nekim svojim bivsim vezama,iskustvima i osecanjima.....ali ne preterujem.Onda se valjda i on oslobodi pa pocne da prica,ako ne.....e onda se vec zabrinem.Zasto ne prica?Da ne krije mozda nesto?Onda pocnem lagano da postavljam pitanja......nemam pojma,ja sam poprilicno otvorena osoba.Nije mi problem da naprimer svom sadasnjem decku ispricam neke detalje iz mog propalog braka recimo.......naravno ne treba preterivati ni u cemu........

topmodelsica
24.02.2007., 01:44
Можда је теби чудно.....

Nemam ja vremena za te price sa mojom pravim deckom ni razlog da ga sa tim mazem.

Pipi Langstrumpf
24.02.2007., 11:13
Vazno je saznati rodbinske veze, da ne ispadne da ste na kraju rod i da li ima ozbiljnih naslednih bolesti u porodici i da joj prethodni decko nije mafijas(za svaki slucaj) i da nije ozenjen i da nemaju neke bolesti prenosive...bitne stvari koje su tu osobu formirale da bude takva kao sto je sad i sa takvim stavovima- sve i svasta,a ne broj "koliko si ih imala do sad?"

Lusy Lusy
24.02.2007., 11:22
Trudim se da ne zalazim preterano u njegovu proslost,ali ako se neka moja licna pitanj o nasoj vezi kose sa njegovom prosloscu onda se stisnem,pitam pa sta bude da bude.A li vise volim da to ostavim po strani,jer ako ja njega pocnem da proispitujem u vezi njegove proslosti onda ce on i mene da pocne da ispituje...a to nekad i nije dobro!

HELENA33
24.02.2007., 13:48
Vazno je saznati rodbinske veze, da ne ispadne da ste na kraju rod i da li ima ozbiljnih naslednih bolesti u porodici i da joj prethodni decko nije mafijas(za svaki slucaj) i da nije ozenjen i da nemaju neke bolesti prenosive...bitne stvari koje su tu osobu formirale da bude takva kao sto je sad i sa takvim stavovima- sve i svasta,a ne broj "koliko si ih imala do sad?"
zanimljivo ovo za bivseg decka hehe... mislis nju kao odraslu osobu moze da naknadno jos formira to sto je bila sa nekim ko je "mafijash" ili "ozenjen"?

Pipi Langstrumpf
24.02.2007., 14:00
ne nego njega (sadasnjeg) moze takav da rasformira, hahaha!

HELENA33
24.02.2007., 14:01
hahahaha...

nivea_soft
24.02.2007., 14:08
Ja sam svom odmah na pocetku veze rekla sve sto sam smatrala da je vazno i da treba da zna.A on meni malo svoje istorije i par imaginarnih likova,sto mi je kasnije priznao...:lol: Sve je to simpaticno,ali sustina je da on nikada ne moze znati bas sve,kao sto ne mozes ni ti...Tu rupu treba da popuni poverenje.

azerbejdzan
24.02.2007., 14:08
Sto manje znas lakse ces da spavas, sto ona manje zna vise ce ti piti mozak!

Bad_Wolf
24.02.2007., 15:42

Kako se ovo saznaje iz razgovora?

Pipi Langstrumpf
24.02.2007., 16:57
Ko pita ne skita.

sinišaa
24.02.2007., 19:27
Kako se ovo saznaje iz razgovora?
.....pipi ima veze u obaveštajnim i kontraobaveštajnim službama...... 8-)
...a ima i pristup zdravstvenim podacima vojnih obveznika........ 8-)
...tako da ..... :roll:

Pipi Langstrumpf
24.02.2007., 19:40
E, to me sad podsetilo: Jedna moja drugarica kada je bila veoma mlada, upoznala neke momke pa ih pitala:"A jel ste vi kriminalci?" Hahahahahaha! Silno su se zbunili zato sto je bila ozbiljna. Ali su joj kulturno odgovorili da nisu uz objasnjenje zasto nisu, tako da im se moglo verovati...

sinišaa
24.02.2007., 19:44
......pipi to je history....
....bitno je da imaš ,a sad na koji način si došao do toga..... :roll:
...ma ko te pita... :wink:

apatinac
24.02.2007., 21:23
JA MISLIM DA TO ZAVISI KAKVA SI OSOBA,DALI PITATI ILI NE!?NEKOG BOLI PARTNEROVA PROSLOST MAD AKO JE TA LJUBAV ISKRENA I PRAVA TREBA PROSLOST PRIHVATITI KAKVA GOD DA JE JER TO JE DEO ZIVOTA OSOBE KOJU VOLITE A AKO NEKOG VOLIS TREBA DA VOLIS U CELINI

Pipi Langstrumpf
24.02.2007., 21:27
Amen.

topmodelsica
24.02.2007., 22:08
JA MISLIM DA TO ZAVISI KAKVA SI OSOBA,DALI PITATI ILI NE!?NEKOG BOLI PARTNEROVA PROSLOST MAD AKO JE TA LJUBAV ISKRENA I PRAVA TREBA PROSLOST PRIHVATITI KAKVA GOD DA JE JER TO JE DEO ZIVOTA OSOBE KOJU VOLITE A AKO NEKOG VOLIS TREBA DA VOLIS U CELINI

Volis voleti volim volis sta to znaci? To ima smisla samo kad kazes nekome "Volim te", jer to opisuje jedno osecanje koje se pojavi kao kad kazes "Gladan sam" ili "Toplo mi je".Ja imam osecanja samo za sadasnjost.

markoms
10.03.2007., 15:43
Tako je ali uvek postoji taj nas balkanski sindrom hehe