PDA

Vidi punu verziju : diabetična nevropatija

stane
14.01.2004., 21:03
Dali neko zna nešto više o ovoj diagnozi?

dr
14.01.2004., 21:46
Znam ja ali posto si ti postavio temu,moram prvo da te pitam hoces li opet nesto da povezujes sa solju,da se dzabe ne trudim da opisujem.

stane
14.01.2004., 22:33
Časna reč, neču ovde, ali kod mene jasno da hoču, pošto ovo mi pitanje stoji na mom forumu.
Hteo bih jedino, da mi pomogneš kod opisa, ako želiš i umeš u što ne sumnjam.
Časna.

dr
14.01.2004., 22:38
Prvo ti meni ponovi naziv jer ne znam da li mislis o dijabeticnoj nefropatiji(bubrezi) ili dijabeticnoj neuropatiji(nervi) a ti si napisao nevropatija,pa ne znam na sta tacno mislis.
I sta te tacno zanima?

stane
14.01.2004., 22:49
Nevropatija, čovek priča da oseča zimu u nogama i tako.

dr
14.01.2004., 23:13
To ti je hronicna komplikacija dijabetesa,zahvata razlicite nerve,tu sad ima podgrupa ali to je nebitno za tebe.Pacijenti koji imaju dijabet nakon duzeg vremena trajanja bolesti,zbog ostecenja krvih sudova se zale najcesce na mravinjanje u nogama,zarenje,peckanje,svrab...cesce nocu.Mogu se javiti i poremecaji osecaja pa se desi da se ljudi i opeku jer nemaju bas najbolji osecaj toplo hladno,zatim gubitak refleksa pa sve do prolaznih pareza i paraliza.Naravno kad se javi ovako nesto, mora se prvo iskljuciti postojanje neuroloskih oboljenja( a dosta njih ima slicne simptome).
Lecenje se sastoji u regulisanju glikemije-nivoa cesera u krvi,a bolovi koliko ih ima se okupiraju analgeticima,dodaje se i malo sedativa u terapiju.

stane
14.01.2004., 23:34
Hvala dr, mogu te zamoliti, da prenesem ovaj tekst na moj forum?

dr
15.01.2004., 00:18
Mozes naravno,ima toga jos ali ovo sam izvukla kao srz te problematike.
Preskocila sam podele i opise varijacija na tu temu,ti si pitao za noge ja sam ti to opisala.