PDA

Vidi punu verziju : Lavrov nije negirao mogućnost veta

bgd011
08.02.2007., 10:14
Lavrov nije negirao mogućnost veta

Nedavno preneta izjava ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, data nemačkom „Špiglu“, da predsednik Putin nikada nije rekao da će Rusija uložiti veto u Savetu bezbednosti, istrgunuta je iz konteksta i pogrešno je interpretirana.

„Štern“ je juče na svojim internet stranicama preneo ceo intervju u kojem prvo pitanje glasi: „Predsednik Putin je upozorio da pitanje konačnog statusa Kosova može biti okidač za nastajanje ozbiljne krize između Rusije i EU. Da li zaista nameravate da upotrebite veto u Savetu bezbednosti ukoliko Kosovo postane nezavisno?“.

Lavrov je na to odgovorio: „Putin to nikada nije rekao. Rusija je uvek bila dosledna u pogledu striktnog poštovanja svih dokumenata u vezi sa Kosovom, uključujući Rezoluciju 1244 i kasnije dokumente koje je usvojila Kontakt grupa. Većina nikada nije sprovedena, uključujući povratak srpske vojske na granicu“. Iz odgovora je jasno da se osvrt na Putina odnosi na prvi deo pitanja, odnosno, na njegovu navodnu pretnju EU, a ne na veto.

U intervjuu, u kojem je Lavrov na momente delovao veoma ljutito, ruski diplomata je naglasio da je na poslednjem sastanku Kontakt grupe rečeno da Ahtisarijev predlog ne treba gledati kao na ultimatum, već kao ponudu stranama da nastave pregovore. „Pokušaj da se sadašnji predlog podnese na odobravanje SB je besmislen. Ne mogu da zamislim kako SB može da usvoji rezoluciju koja nije prihvatljiva za Srbe“. Lavrov je ukazao da veliki deo Rezolucije 1244 nije sproveden i da je zapad koristio samo ono što je njima odgovaralo. „Srpske izbeglice nisu vraćene na Kosovo. To je sramota za Evropu“. Na konstataciju novinara da zapad ne veruje da može doći do približavanja stavova Albanaca i Srba, Lavrov je odgovorio da je „o tome trebalo voditi računa ranije, recimo kada su bombardovali Srbiju bez mandata SB gađajući mnogo više od vojnih ciljeva“.

Svabov
08.02.2007., 11:35
ali nije ni potvrdio mogucnost veta :):)
a druze lavrove i druze putine, posto ocigledno niste u toku, ta rezolucija 1244 se ne postuje vec 7 godina, dok vi mlatite praznu slami i "striktno postujete sve dokumente"....

filatelista, pa šta?
08.02.2007., 11:45
koje su to igre reči, jel' Putin Vojkanu obećao VETO ili ne? Ako jeste, onda šta nas briga šta se sad mulja po Lavrovoj glavi?!!
A nasuprot, ako Putin nije obećao VETO, ondak smo u dubokom problemu i da ne kažem šta nam je do nosa.
Čekamo svi tu sednicu krajem marta u Njujorku.
Osim, ako se Bin Laden ne zanese, pa "aterira" u zgradu UN, pa se možda nešto okrene na našu stranu http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d060.gif

fosilvaso
08.02.2007., 12:17
Nego, da mi prodamo Kosovo Rusima pa nek' se oni natežu sa celim svetom? Bolje za suseda imati Rusa nego nekog 'tipičnog' crnog Amera???

Svabov
08.02.2007., 12:19
zasto je bolje?
isto je...
mada ja bih vise voleo amera...nesto mi se cini da amer ima vise kesha...

fosilvaso
08.02.2007., 12:27
zasto je bolje?
isto je...
mada ja bih vise voleo amera...nesto mi se cini da amer ima vise kesha...

Ma da, i deliće ti ga na lepe oči? Nije kapitalista stara baba da može i džabe!!??

Svabov
08.02.2007., 12:52
a rusi ce deliti pare za dzabe?

fosilvaso
08.02.2007., 12:57
Nego, da mi prodamo Kosovo Rusima pa nek' se oni natežu sa celim svetom? Bolje za suseda imati Rusa nego nekog 'tipičnog' crnog Amera???

Bolje da im to što pre prodamo, mog'o bi se Putin iznenada setiti da su Rusi ušli na Kosovo pre ostalih, onda stvarno nama figa.....

Jelena87
08.02.2007., 13:50
Zar se jos neko zavarava vetom? Za mene su Rusi "mrtvi" od '99.g.

Enfroz2891.
08.02.2007., 13:54
Ma Rusi se samo josh cenkaju...Ameri se nisu dovoljno isprsili,pa zato taktiziraju.

Jelena87
08.02.2007., 13:56
Ma Rusi se samo josh cenkaju...Ameri se nisu dovoljno isprsili,pa zato taktiziraju.
Pa naravno..Ajd konacno da je neko nesto pametno rekao...i oteo mi rec iz usta :D

fosilvaso
08.02.2007., 14:00
Zar se jos neko zavarava vetom? Za mene su Rusi "mrtvi" od '99.g.

Ne padaj u depresiju! Uzmi u obzir da su i oni u velikim domaćim problemima radi tranzicije koju vode bivši komunisti i KGB-ovci.....Još se ne čuje dovoljno glas pravog, običnog prosečnog Rusa-pravoslavca....Proces mora ići polako, inače bi to bio jedan od najkrvavijih ratova na Zemlji......

Jelena87
08.02.2007., 14:01
Ne padaj u depresiju! Uzmi u obzir da su i oni u velikim domaćim problemima radi tranzicije koju vode bivši komunisti i KGB-ovci.....Još se ne čuje dovoljno glas pravog, običnog prosečnog Rusa-pravoslavca....Proces mora ići polako, inače bi to bio jedan od najkrvavijih ratova na Zemlji......
Ma nece me niko ubediti da ce pomoci Srbiji...To su pi.c.ke,uvek se povuku u finišu!

urospo
08.02.2007., 14:08
Uzlalud sada naklapamo, sacekajmo sednicu SB pa cemo videti.

fosilvaso
08.02.2007., 14:27
Ma nece me niko ubediti da ce pomoci Srbiji...To su pi.c.ke,uvek se povuku u finišu!

Daj malo prouči historiju: Čuo si za Slavnu Crvenu Armiju, znaj to su bili obični Rusi....a ne ove današnje pi.ki.e koje samo zgrću bogatstvo i nije ih briga za sve ostalo, ni za ruski narod, kamoli za srbe....Ali dok su oni blizu vlasti, male su šanse....

s.dragan67
08.02.2007., 14:59
Uzlalud sada naklapamo, sacekajmo sednicu SB pa cemo videti.

Prvo bi mi trebali kao narod da rešimo šta hoćemo da bi nas neko zastupao neočekujemo valjda da će neko braniti naše interese kad mi to sami neradimo

fosilvaso
08.02.2007., 15:04
Prvo bi mi trebali kao narod da rešimo šta hoćemo da bi nas neko zastupao neočekujemo valjda da će neko braniti naše interese kad mi to sami neradimo

Ova ti je dobra, međutim, dilema je zato što bi povratak Kosova pod Srbiju bio težak ekonomski udarac na Srbiju...ajde ti sada odluči šta ćeš......

kami83
08.02.2007., 15:09
Kada su poslednji put Rusi ulozili veto ??????

DellBoy-011
08.02.2007., 15:34

možda pokojni brežnjev?:roll: :lol:

JerryRopero
08.02.2007., 15:41

ulozili su pre neki dan na rezoluciju o MIjanmaru . No vi Hrvati slabo pratite ta svetska desavanja.

Svabov
08.02.2007., 15:48
hahhaa
pa za taj Mijanmar ili kako god niko nije ni cuo, nit je to neki faktor, nit neko tamo ima interese...
mogu oni da se kurce kada amere ne zanima mijanmar...

JerryRopero
08.02.2007., 15:50
pa ako si ti neobrazovani seljak kojeg je tatica komunista naselio na novi beograd to ne znaci da su i svi ostali takvi.

Mijanmar ti je bivsa Burma jedna od vecih drzava u Aziji, ima 50 miliona stanovnika i veca je 10tak puta od Srbije.

Uostalom evo ti link pa se malo obrazuj:

http://en.wikipedia.org/wiki/Myanmar

besniris
08.02.2007., 15:51
Rusija je jasno stavila do znanja da ce staviti veto ako Beograd ne bude saglasan sa sporazumom.

kami83
08.02.2007., 15:52
ulozili su pre neki dan na rezoluciju o MIjanmaru . No vi Hrvati slabo pratite ta svetska desavanja.

Nesto sumnjam u to,a ako je to istina,onda kakvi crni principi u Rusa,Mjanmar je odvratan autokratsko-diktatorski rezim...

Elvin
08.02.2007., 15:54
što će biti veselo na forumu kad nas opet prodaju 'braća'...
jedva čekam da čitam opravdanja ovdašnjih porusica :mrgreen:

Svabov
08.02.2007., 15:54
Rusija je jasno stavila do znanja da ce staviti veto ako Beograd ne bude saglasan sa sporazumom.

-Da li zaista nameravate da upotrebite veto u Savetu bezbednosti ukoliko Kosovo postane nezavisno?“.
-Putin to nikada nije rekao.

VRLO VRLO jasno...

pa ako si ti neobrazovani seljak kojeg je tatica komunista naselio na novi beograd to ne znaci da su i svi ostali takvi.

Mijanmar ti je bivsa Burma jedna od vecih drzava u Aziji, ima 50 miliona stanovnika i veca je 10tak puta od Srbije.

Uostalom evo ti link pa se malo obrazuj:

gle cuda, ali dovoljno sam sposoban da sam upotrebim gugle :):)
ponavljam - burmu, miramaru i tarlaju niko nece.
te krshine nikog ne zanimaju. njima vise znaci kosovo nego 17 turkmenistana i kirgistana...

besniris
08.02.2007., 15:57
Rusija nikad nije prodala Srpski narod.Uvek su bili uz nas a tako ce i sad biti.

JerryRopero
08.02.2007., 15:59
nesposoban si ti za bilo sta sem da prosipas antisrpsku mrznju na ovom forumu.

vidis kako sam u jednom postu pokazao koliko je tvoje neobrazovanje. kao nesto fol ovde komentarises a ne znas ni gde se nalazi Mijanmar tj Burma i pricas da je to neka bezvezna mala drzavica.

da te krsine kako ti kazes, nikoga ne zanimaju ne bi amerika predlagala rezoluciju protiv Mijanmara vec bi ih bolela patka. Znaci nemas veze.

Svabov
08.02.2007., 15:59
kad su nam ono uveli sankcije? sta su rusi radili - uzdrzali se seronje...
ko je ono prvi usao na kosovo, pa kad su pristigli amerikanci, ko je podvio rep?

Elvin
08.02.2007., 16:01

vidis kako sam u jednom postu pokazao koliko je tvoje neobrazovanje. kao nesto fol ovde komentarises a ne znas ni gde se nalazi Mijanmar tj Burma i pricas da je to neka bezvezna mala drzavica.

da te krsine kako ti kazes, nikoga ne zanimaju ne bi amerika predlagala rezoluciju protiv Mijanmara vec bi ih bolela patka. Znaci nemas veze.

e, kad prodaju srbiju, opet, biće jasno da im je više stalo do neke tamo azijske vukojebine, nego do srbije... :D tužno je biti porusica :D

besniris
08.02.2007., 16:01
Burma je veoma ozbiljna zemlja i bila je nas znacajan ekonomski partner devedesetih.

kami83
08.02.2007., 16:02
Mjanmar je odvratni rezim koji izmedju ostalog drzi jednog od najvecih borca za ljudska prava u kucnom pritvoru (kao da je doticna Pinoce),a ja i dalje sumnjam u taj veto...

Svabov

e kad mi ti kazes da sam neobrazovan, mora da je tako....
a mijamar se ubio koliko je razvijen :):)
sa svojih 50m stanovnika imaju 4 puta manje telefona nego srbija :):)

JerryRopero
samo ti nastavi da se slihtas okupatorima i agresorima nase zemlje. daleko ces dogurati . negde odprilike do tacke do koje su stigli mita ljotic i general milan nedic.

filatelista, pa šta?
08.02.2007., 16:03
Burma je veoma ozbiljna zemlja i bila je nas znacajan ekonomski partner devedesetih.
Boga ti, šta smo mi radili sa Burmom devedesetih...Izvozili nameštaj i cigarete :lol: :lol:

Svabov
08.02.2007., 16:03

:D::D:D:D:D:D:D

e ovo je dokaz da nema boga...
da bog postoji sad bi pukla munja i ubila te na mestu....
dobro je da mi je otvoren prozor da ova glupost odma moze da izletii.....

Hadžitoković
08.02.2007., 16:04
Људи имате ли ви мозга? Каква Русија који вето? Па да је њима стварно до "вета" они би га прво употребили када се Украјина одвајала од Русије. Кијев је "Косово" за Русе , тамо им је центар религије а и колевка пуно тога што је везано за Русе...
Када су они помогли Србији а колико пута су јој наудили ?

fosilvaso
08.02.2007., 16:05
kad su nam ono uveli sankcije? sta su rusi radili - uzdrzali se seronje...
ko je ono prvi usao na kosovo, pa kad su pristigli amerikanci, ko je podvio rep?

A da nisu brzo prvi ušli Rusi, danas najverovatnije ne bi bilo ni jednog Srbina u severnom delu KiM-a?

besniris
08.02.2007., 16:06
Boga ti, šta smo mi radili sa Burmom devedesetih...Izvozili nameštaj i cigarete :lol: :lol:

Pa mnogo vise smo zaradili od saradnje sa Burmom nego sa EU.Prodavali smo im godimama
vagone i ostalu opremu i lepo zaradjivali .

eremita
08.02.2007., 16:07
-Da li zaista nameravate da upotrebite veto u Savetu bezbednosti ukoliko Kosovo postane nezavisno?“.
-Putin to nikada nije rekao.

VRLO VRLO jasno...

gle cuda, ali dovoljno sam sposoban da sam upotrebim gugle :):)
ponavljam - burmu, miramaru i tarlaju niko nece.
te krshine nikog ne zanimaju. njima vise znaci kosovo nego 17 turkmenistana i kirgistana...

Ово ти није први пут да већ на другој страници неке теме тврдиш да је у првом посту написано нешто сасвим друго од онога што заиста јеста. Постаје веома
смарачки и одвратно. Има вас неколико на овом подфоруму који за сваку тему
која не иде у рачун вашим нарко-шиптарским газдама организовано тролујете и
спамујете. Крајње је време да се са тим прекине - стварно ћу се на крају
жалити управи Крстарице, поготово што сте вас неколико и модови на неким
другим подфорумима Крстарице.

Јадна је и гадна та Кумровец-школа.....
http://img245.imageshack.us/img245/5808/mariankomunistaga5.gif (http://imageshack.us)

besniris
08.02.2007., 16:07

Sta god da uzimas smanji dok nebude kasno. :-D :-D :-D

JerryRopero
08.02.2007., 16:12
ma komunjare kao firer znaju samo gde je kumrovec, kuca cveca i to je to. nema on pojma sta je to mijanmar(burma) i gde se nalazi . tj sad ima jer sam ga na prosloj stranici malo edukovao i pokazao mu koliko nema pojma.

eremita
08.02.2007., 16:12

Боље ти затвори прозор и немој ни сијалицу да дотичеш..."јер ми се јавља"... :lol:

http://img77.imageshack.us/img77/104/bourkovymrakoblakkt6.gif (http://imageshack.us)

Svabov
08.02.2007., 16:15
Ово ти није први пут да већ на другој страници неке теме тврдиш да је у првом посту написано нешто сасвим друго од онога што заиста јеста. Постаје веома
смарачки и одвратно.

ne razumem, sta nije jasno u recenici da putin nikad nije obecao veto?

Jelena87
08.02.2007., 16:15
Daj malo prouči historiju: Čuo si za Slavnu Crvenu Armiju, znaj to su bili obični Rusi....a ne ove današnje pi.ki.e koje samo zgrću bogatstvo i nije ih briga za sve ostalo, ni za ruski narod, kamoli za srbe....Ali dok su oni blizu vlasti, male su šanse....
Zensko sam :lol:

besniris
08.02.2007., 16:16
ma komunjare kao firer znaju samo gde je kumrovec, kuca cveca i to je to. nema on pojma sta je to mijanmar(burma) i gde se nalazi . tj sad ima jer sam ga na prosloj stranici malo edukovao i pokazao mu koliko nema pojma.

Mesto da cuti i nesramoti se svojim neznanjem on jos prosipa pamet o Burmi a nezna cak ni osnovne stvari o ovoj za nas prijateljskoj zemlji.

filatelista, pa šta?
08.02.2007., 16:16
Pa mnogo vise smo zaradili od saradnje sa Burmom nego sa EU.Prodavali smo im godimama
vagone i ostalu opremu i lepo zaradjivali .
devedesetih izvozili vagone, pa jesi li ti normalan? Pa naftu smo preko skadra u buradima od 200 litara uvozili, a vagone ni manje ni više nego u Burmu, preko pola sveta :lol:
pa to je možda bilo dok je postojala SFRJ, ali od tada, tuga. Pa izvozili smo mi vagone i u Argentinu i Brazil, pa nikom ništa.

Svabov
08.02.2007., 16:20
znam da prijateljska burma ima jedva 500 000 telefona, dok srbija ima 2 500 000 telefona :)
o mobilnoj telefoniji da ne govorimo :):)
al zato vagona imaju za bacanje :D

besniris
08.02.2007., 16:21
devedesetih izvozili vagone, pa jesi li ti normalan? Pa naftu smo preko skadra u buradima od 200 litara uvozili, a vagone ni manje ni više nego u Burmu, preko pola sveta :lol:
pa to je možda bilo dok je postojala SFRJ, ali od tada, tuga. Pa izvozili smo mi vagone i u Argentinu i Brazil, pa nikom ništa.

Prvo se malo raspitaj pa onda pocni da prosipas pamet.Izvozili smo za vreme Milosevica celokupnu proizvodnju vagona a danas su te fabrike unistene jer nemaju kome na zapadu da prodaju.

filatelista, pa šta?
08.02.2007., 16:32
Prvo se malo raspitaj pa onda pocni da prosipas pamet.Izvozili smo za vreme Milosevica celokupnu proizvodnju vagona a danas su te fabrike unistene jer nemaju kome na zapadu da prodaju.
Ja bih te molio da mi pokažeš kad smo mi izvozili te vagone, 1991,1992,1993 ili koje godine.
I ako jesmo, koliko toga smo mi izvezli tom bogatom narodu tih vagona kad je to tako značajan, po tebi, ekonomski faktor u našim odnosima.

Svabov
08.02.2007., 16:32

bravo!
to jedino govori o tome koliko te fabrike prave korisne stvari koje bi eventualno neko koristio...

Elvin
08.02.2007., 16:39
Има вас неколико на овом подфоруму који за сваку тему
која не иде у рачун вашим нарко-шиптарским газдама

videli smo juče kome su navedeni gazde :roll:

WIBU
08.02.2007., 16:40
Rusija nikad nije prodala Srpski narod.Uvek su bili uz nas a tako ce i sad biti.

Davace nam jaku verbalnu podrsku i upucivati zestoke proteste! :roll:

Puno je pa Srbija imala od toga!

Astral-Blade
08.02.2007., 16:41
Мислим да ће се многи разочарати кад укапирају да је посреди обична трговина, илити тендер по принципу ко да више. Не треба се заваравати, Руси очекују нешто заузврат. Или од Американаца неки озбиљан геополитички уступак, ако повуку вето или од Србије њену инфраструктуру, власништво над јавним предузећима и сл. (нормално уз енормно корупцију и уграђивање актуелне политичке гарнитуре), ако у СБ искористи право на вето. Све у свему, нема ту нажалост ни трага од "пријатељства", све сами интереси и иживљавање великих сила. Главно питање је откуд баш Србија "на менију", односно ко то форсира и зашто уназад 15-так година.

filatelista, pa šta?
08.02.2007., 16:42
Evo ja sam se potrudio i pronašao podatak da smo u 1999. izvezli u Burmu 73 vagona a da smo 2003 u Brazil izvezli 2300 vagona i to po ceni od 30-50 miliona $
Što će reći, nekom prostom matematikom, da je taj posao sa Burmom, gigantom izvoza Srbije vredeo oko 2.5 miliona $
Pa više je sin Marko platio Bambilend.
Alal vera, al smo imali dobar posao sa njima :lol:

besniris
08.02.2007., 16:45
Evo ja sam se potrudio i pronašao podatak da smo u 1999. izvezli u Burmu 73 vagona a da smo 2003 u Brazil izvezli 2300 vagona i to po ceni od 30-50 miliona $
Što će reći, nekom prostom matematikom, da je taj posao sa Burmom, gigantom izvoza Srbije vredeo oko 2.5 miliona $
Pa više je sin Marko platio Bambilend.
Alal vera, al smo imali dobar posao sa njima :lol:

Pa kad se uzme u obzir da danas ni jedan vagon ne mozemo da izvezemo to je bio sasvim solidan poso.

Svabov
08.02.2007., 16:46
Мислим да ће се многи разочарати кад укапирају да је посреди обична трговина, илити тендер по принципу ко да више.

vidis, Astral, ovo je vrlo jednostavan koncept koji neki ljudi jednostavno nece da prihvate i mesaju prijateljstvo u politiku....

WIBU
08.02.2007., 16:46
Мислим да ће се многи разочарати кад укапирају да је посреди обична трговина, илити тендер по принципу ко да више. Не треба се заваравати, Руси очекују нешто заузврат. Или од Американаца неки озбиљан геополитички уступак, ако повуку вето или од Србије њену инфраструктуру, власништво над јавним предузећима и сл. (нормално уз енормно корупцију и уграђивање актуелне политичке гарнитуре), ако у СБ искористи право на вето. Све у свему, нема ту нажалост ни трага од "пријатељства", све сами интереси и иживљавање великих сила. Главно питање је откуд баш Србија "на менију", односно ко то форсира и зашто уназад 15-так година.

Ruski "biznismeni" su pokupovali pola Crne Gore!

besniris
08.02.2007., 16:48
bravo!
to jedino govori o tome koliko te fabrike prave korisne stvari koje bi eventualno neko koristio...

Nije opste problem u kvalitetu vec u nemogucnost da se danas bilo sta izveze.Zemlje sa kojima smo imali najvece uspehe u izvozu su bili vecinom Aziske i Africke zemlje sa kojima je DOS po dolasku na vlast raskino sve poslove i saradnju.

filatelista, pa šta?
08.02.2007., 16:50
Pa kad se uzme u obzir da danas ni jedan vagon ne mozemo da izvezemo to je bio sasvim solidan poso.
Pa ti si njih naveo kao značajan partner. Možda bi oni kupili više vagona, ali nemaju para za više.
Ne znam kako danas stoji "Goša" i da li proizvodi i prodaje, ali vidiš da su 2003. imali lep posao sa Brazilom

Iron Lord
08.02.2007., 16:50
Nije opste problem u kvalitetu vec u nemogucnost da se danas bilo sta izveze.Zemlje sa kojima smo imali najvece uspehe u izvozu su bili vecinom Aziske i Africke zemlje sa kojima je DOS po dolasku na vlast raskino sve poslove i saradnju.

Gde se nalazi Burma?
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=3725474&postcount=55

Svabov
08.02.2007., 16:51

:confused:
pa malocas ti filatelista rece da smo 2003 izvezli 2000 vagona u brazil...

filatelista, pa šta?
08.02.2007., 16:52
Gde se nalazi Burma?
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=3725474&postcount=55
Myanmar
Mjanmar
Azija

besniris
08.02.2007., 16:53
Pa ti si njih naveo kao značajan partner. Možda bi oni kupili više vagona, ali nemaju para za više.
Ne znam kako danas stoji "Goša" i da li proizvodi i prodaje, ali vidiš da su 2003. imali lep posao sa Brazilom

Zadnje sto sam cuo je da je Gosa doveden do prosjackog stapa.

Iron Lord
08.02.2007., 16:55

Uh... oh... svetla su im nešto bila pogašena i pre 2000

Iron Lord
08.02.2007., 16:57
http://www.nnm.ru/imagez/gallery/humor/putin_dotjanet7-demon.jpg

Da bude komplet - u slici i reči

WIBU
08.02.2007., 17:01

Sta je tu cudno!? Pa ostavi bilo koju drustvenu firmu da se sama snalazi i puklo bi ih 99% u prvom kvartalu!

Ne mozete da verujete kakvi nesposobnjakovici rade na kakvim mestima! Znam gomilu konkretnih primera!

JerryRopero
08.02.2007., 17:19
a recite mi kakvog interesa imamo da budemo sluge amerikanskim zlocincima kad nam oni vec 15 godina rasturaju drzavu?

eto sluzimo amerikancima vec 7 godina i sta je to amerika uradila za interes srbije? Da cujem sta?

da je amerika dobar gazda ona bi svojim slugama u srbiji vratila kosovo kao platu za njihove usluge. No Amerika ne da im ne vraca Kosovo nego ga otima plus u tom americkom planu se kaze da ce sva imovina drzave Srbije i Srba preci u ruke siptara?

I ovi Srbi-sluge i dalje sluze tog svog gazdu? Nesto nije u redu sa njima...

Iron Lord
08.02.2007., 17:21
a recite mi kakvog interesa imamo da budemo sluge amerikanskim zlocincima kad nam oni vec 15 godina rasturaju drzavu?

eto sluzimo amerikancima vec 7 godina i sta je to amerika uradila za interes srbije? Da cujem sta?

Sve velike sile imaju zločinačku prošlost, sadašnjost...

tadija001
08.02.2007., 17:23
>>...„Predsednik Putin je upozorio da pitanje konačnog statusa Kosova može biti okidač za nastajanje ozbiljne krize između Rusije i EU. Da li zaista nameravate da upotrebite veto u Savetu bezbednosti ukoliko Kosovo postane nezavisno?“.

Lavrov je na to odgovorio: "Putin to nikada nije rekao" ...<<

Ovde novinar tvrdi da je Putin: "upozorio da pitanje konačnog statusa Kosova može biti okidač za nastajanje ozbiljne krize između Rusije i EU". To Putin po Lavrovu nikad nije rekao, tj nije upozorio nikog..

Pitanje veta upuceno je Lavrovu (" Da li zaista nameravate.."), nema veze sa Putinom i njegovim izjavama.

JerryRopero
08.02.2007., 17:24
pa dobro , al kazi ti meni zar mi ne vodimo 7 godina unazad proamericku politiku i sta je ta amerika uradila kao protivuslugu za nas? Sta?

eremita
08.02.2007., 17:25

da je amerika dobar gazda ona bi svojim slugama u srbiji vratila kosovo kao platu za njihove usluge. No Amerika ne da im ne vraca Kosovo nego ga otima plus u tom americkom planu se kaze da ce sva imovina drzave Srbije i Srba preci u ruke siptara?

Да заиста невероватно, или је у питању неки жешћи мазохизам, или добра напојница, треће нема.
Немој се узалуд надати да ће ти одговорити - јер одговора НЕМА !

filatelista, pa šta?
08.02.2007., 17:26
pa dobro , al kazi ti meni zar mi ne vodimo 7 godina unazad proamericku politiku i sta je ta amerika uradila kao protivuslugu za nas? Sta?
Već sam ti rekao da ne vodimo proameričku politiku, da je tako, bili bi u Avganistanu i Iraku.
To nije vođenje proameričke politike. Vodimo proevropska, ali proameričku ne.

s.dragan67
08.02.2007., 17:39
Davace nam jaku verbalnu podrsku i upucivati zestoke proteste! :roll:

Puno je pa Srbija imala od toga!

A šta drugo da očekujemo da oni uzmu oružije u ruke umesto nas? a mi da držimo ruke u džepovima i češemo j...

JerryRopero
08.02.2007., 17:39
to sto ti kazes filatelisto ne da nije tacno nego je suva laz.

kako bre ne vodimo proamericku politiku?

zar nam amerikanci ne biraju vladu? zar nismo amerikancima prodali bivseg predsednika , kompletno vojno i politicko rukovodstvo zemlje? zar po nalogu amerikanaca ne rasturate srpsku vojsku? zar po nalogu amerikanaca im niste poklonili prakticno Sartid za 20 miliona dolara? Zar po nalogu amerikanaca niste unistili 1.200 raketa Strela 2M i 3 miliona nagaznih mina?

Zar po nalogu amerikanaca niste , izdajnici jedni, potpisali sporazum sa Amerikom o imunitetu americkih drzavljana u Srbiji od krivicnog gonjenja Medjunarodnog suda u Hagu?

Zar po nalogu Amerikanaca niste pustili na slobodu, 2001 godine 2500 pravosnazno osudjenih siptarskih terorista na slobodu?

Zar po nalogu amerikanaca niste uzeli nove kredite od MMF-a?

I ti ces meni reci da ne sluzimo amerikancima....

WIBU
08.02.2007., 17:40

Ne znam jos ni jednu Americku firmu u Srbiji u kojoj ti gazda krade od plate iako je ionako mala, krade od penzionog fonda, tera te da radis i po 16 sati dnevno a prekovremene sate naravno da ne mozes naplatiti i jos niz slicnih svinjarija da bi sebi kupovao engleski travnjak za 200 000 i sl!

Takve su srpske firme i srpske gazde, ma nabijem ih sve do jednog!

Yebe mi se za nacionalnost ako me posteno plati za moj posao!

JerryRopero
08.02.2007., 17:41
A šta drugo da očekujemo da oni uzmu oružije u ruke umesto nas? a mi da držimo ruke u džepovima i češemo j...

upravo tako. neke srpske jajare i kukavice ocekuju da rusi ginu za Srbe, dok istovremeno oni sami nisu spremni da idu u rat za Srbiju . Njihovo licemerje nema kraja....

JerryRopero
08.02.2007., 17:42
Ne znam jos ni jednu Americku firmu u Srbiji u kojoj ti gazda krade od plate iako je ionako mala, krade od penzionog fonda, tera te da radis i po 16 sati dnevno a prekovremene sate naravno da ne mozes naplatiti i jos niz slicnih svinjarija da bi sebi kupovao engleski travnjak za 200 000 i sl!

Takve su srpske firme i srpske gazde, ma nabijem ih sve do jednog!

Yebe mi se za nacionalnost ako me posteno plati za moj posao!

Evo ja znam - DIN. Amerikanci su zapretili odpustanjem sa posla pola radnika DIN-a ako drzava ne promeni svoju poresku politiku i dozvoli im da ne placaju porez drzavi tj akcizu na cigarete koje proizvedu.

WIBU
08.02.2007., 17:45
@JERRY

Mesas babe i zabe!

Tu je rec o poslovnoj politici, zato sto je DINU garantovana "zastita" sledecih 5 godina, dok ja pricam o elementarnim zakonom garantovanim pravima radnika!

Svabov
08.02.2007., 17:47
u pravu si jeri
a sad ti meni odgovori...
kakvog mi imamo interesa da budemo ruske sluge?

WIBU
08.02.2007., 17:50
u pravu si jeri

Pa to je sveti patriotski cin u najmanju ruku!

JerryRopero
08.02.2007., 18:07
@JERRY

Mesas babe i zabe!

Tu je rec o poslovnoj politici, zato sto je DINU garantovana "zastita" sledecih 5 godina, dok ja pricam o elementarnim zakonom garantovanim pravima radnika!

alo covece jesi li ti normalan? Niko u normalnim drzavama nijednoj firmi ne moze da garantuje neplacanje poreza drzavi! Dal ti znas sto govoris? Pa sve da je i DOS-manlijska vlast obecala to Filip Morisu , to je kriminalno delo za koje se ide u zatvor i u ustavu Srbije pise jasno i glasno da svako mora da placa porez.

E pa kad mora svako moraju i amerikanci. Al oni nece da placaju porez i prete da ako im se porez ne ukine da ce da zatvore fabriku i sve radnike oteraju na ulicu.

Jos nisam cuo da ijedan srpski privrednik preti drzavi da ako mu ne otpise dugovanje za porez da ce sve radnike isterati na ulicu kao sto to prete Amerikanski vlasnici DIN-a.

I samo naivan covek veruje da je ovo navodno zbog Crne Gore. Jako trziste Crna Gora u p. materinu 500.000 ljudi , ko opstina Novi Beograd a vise od pola toga je sirotinja koja nema para da kupi ista skuplje od "Drine".

Fora je sto amerikanci ucenjuju drzavu i traze da ne placaju porez drzavi na robu koju proizvedu.

JerryRopero
08.02.2007., 18:11
u pravu si jeri

odgovor je prost. imamo interesa zbog toga sto ce rusija ekonomski ulagati u nasu zemlju, plus cemo imati medjunarodnu podrsku rusije u svim za nas bitnim pitanjima.
kosovo nikada nece moci da postane nezavisna drzava zbog ruskog veta u savetu bezbednosti sto znaci da cemo moci da ga oslobodimo cim se za to steknu adekvatne okolnosti na medjunarodnom planu.

imamo interesa zato sto je rusija glavni energetski snabdevac cele evrope sa naftom i gasom i kada vec cela evropa zavisi od njih, bolje je sa njima imati najbolje odnose i status saveznika nego nikakve ili lose odnose kao danas.

rusija svojim saveznicima prodaje energente po daleko nizim cenama od trzisnih, recimo belorusija placa naftu i gas po 100% nizim cenama od trzisnih . Plus da smo saveznik i sluga Rusije u ruskoj dumi bi bio verifikovan sporazum o bescarinskoj uniji rusije, srbije i belorusije sto znaci da bi smo imali bescarinski pristup na ogromno trziste rusije tj nesto slicno kao Evropska Unija.

Eto to su koristi.

s.dragan67
08.02.2007., 18:13
E sad već možemo lakše da dišemo više nam netreba Ruski veto i naša vojska se oprema promenjen je izgled vojničkih činova za početak.

WIBU
08.02.2007., 18:13
@ jerry

Opet si zastranio. U DIN-u se ne radi o porezu!

Za tvoju informaciju srpski "privrednici" na svakom koraku gde mogu da zakinu i zaebu drzavu za porez upravo to i rade.

I to mahom nema direktne veze sa politikom jer takvi "plove po svim morima"!

JerryRopero
08.02.2007., 18:16
WIBU ako je neko zastranio to si ti.

Upravo se radi u DINU-u o porezu jer trenutno DIN placa duplu akcizu na cigarete koje izveze tj i u Srbiji i u Crnoj Gori, i o ni traze da im se to ukine, da ne placaju akcizu Srbiji(a akciza je vrsta poreza) inace ce zatvoriti fabriku i sve radnike isterati na ulicu.

americki zlocinci.

Svabov
08.02.2007., 18:21
odgovor je prost. imamo interesa zbog toga sto ce rusija ekonomski ulagati u nasu zemlju, plus cemo imati medjunarodnu podrsku rusije u svim za nas bitnim pitanjima.
kosovo nikada nece moci da postane nezavisna drzava zbog ruskog veta u savetu bezbednosti sto znaci da cemo moci da ga oslobodimo cim se za to steknu adekvatne okolnosti na medjunarodnom planu.

o boze...
posto volis bajke, da ispricam ja koju o amerima?

Iron Lord
08.02.2007., 18:23

Koliko smo bespovratnih donacija dobili sa istoka (ne računam Japan kojemu alal vera)???

filatelista, pa šta?
08.02.2007., 18:24

zar nam amerikanci ne biraju vladu? zar nismo amerikancima prodali bivseg predsednika , kompletno vojno i politicko rukovodstvo zemlje? zar po nalogu amerikanaca ne rasturate srpsku vojsku? zar po nalogu amerikanaca im niste poklonili prakticno Sartid za 20 miliona dolara? Zar po nalogu amerikanaca niste unistili 1.200 raketa Strela 2M i 3 miliona nagaznih mina?

Zar po nalogu amerikanaca niste , izdajnici jedni, potpisali sporazum sa Amerikom o imunitetu americkih drzavljana u Srbiji od krivicnog gonjenja Medjunarodnog suda u Hagu?

Zar po nalogu Amerikanaca niste pustili na slobodu, 2001 godine 2500 pravosnazno osudjenih siptarskih terorista na slobodu?

Jesmo li u Iraku, Avganistanu, a jesu li tamo Hrvati, Slovenci, Bugari, Poljaci?
Onda nemoj da lupaš gluposti, jer vidiš da se može mnogo više sarađivati sa Amerima, a to što navodiš, pa otkud znaš da je sve došlo od Amera? Nigde nije rečeno! Ti imaš neke dobre insajdere.

JerryRopero
08.02.2007., 18:28
Koliko smo bespovratnih donacija dobili sa istoka (ne računam Japan kojemu alal vera)???

donacije nama nisu potrebne. mi srbi nismo debili i nesposobni da mora iko da nas donira. dovoljno je da nas ostave na miru, da nas ne dave sankcijama, da nam ne rasturaju drzavu, ne ubijaju narod, da nas ne bombarduju, ne okupiraju, da nam ne ruse fabrike, skole, muzeje, pozorista, bolnice. To je vise nego dovoljno.

njihove donacije su jednako humane kao ona hitlerova donacija 1941. godine , obnavljanja narodnog pozorista o trosku 3. rajha koje je prethodno sruseno u 6. aprilskom bombardovanju Beograda.

znaci oni su nas bombardovali, davili sankcijama, unistili nam imovine samo preko 100 milijardi dolara i onda nakon toga donirali par desetina miliona i sad mi treba kao da ih ljubimo u ruku.

e pa ja cu na tu ruku da pljunem, a vi ostali kako god hocete....

WIBU
08.02.2007., 18:29
@jerry

Moci ces da vratis Kosovo onda kad se zapad ne bude nista pitao, a onda ces imati vise brige oko toga kako da uskladis sminku sa drecavo zelenom bojom koze!

JerryRopero
08.02.2007., 18:29
Jesmo li u Iraku, Avganistanu, a jesu li tamo Hrvati, Slovenci, Bugari, Poljaci?
Onda nemoj da lupaš gluposti, jer vidiš da se može mnogo više sarađivati sa Amerima, a to što navodiš, pa otkud znaš da je sve došlo od Amera? Nigde nije rečeno! Ti imaš neke dobre insajdere.

pa vi ste im se nudili da ginete za americke interese, al niste tamo samo zato sto amerikanci srbima nesto ne veruju. pitam se zasto.

najjaci su mi ovi likovi koji nece da ratuju za svoju zemlju , kad je neko drugi napadne i okupira,a spremni su da ratuju za americke zlocinacke interese u drugim krajevima sveta? :confused:

JerryRopero
08.02.2007., 18:31

takodje sto se tice donacija skoro sam procitao da su Rusi napravili 150 kuca za srpske povratnike na Kosovu u jednom selu pored Istoka. Jos nisam cuo da su Amerikanci bilo gde na Kosmetu Srbima napravili porusene kuce.

WIBU
08.02.2007., 18:32
WIBU ako je neko zastranio to si ti.

Upravo se radi u DINU-u o porezu jer trenutno DIN placa duplu akcizu na cigarete koje izveze tj i u Srbiji i u Crnoj Gori, i o ni traze da im se to ukine, da ne placaju akcizu Srbiji(a akciza je vrsta poreza) inace ce zatvoriti fabriku i sve radnike isterati na ulicu.

americki zlocinci.

Znas ti dobro o cemu se radi u DIN-u i da je prica o porezu potpuno sporedna, ali ne znam zasto se pravis grbav kad je rec o srpskim biznis-zlocincima!?

Svabov
njihove donacije su jednako humane kao ona hitlerova donacija 1941. godine , obnavljanja narodnog pozorista o trosku 3. rajha koje je prethodno sruseno u 6. aprilskom bombardovanju Beograda.

amerikanci su takodje sravnili zapadnu nemacku u ww2, pa je onda uzeli pod svoje..i gledaj ih sad...
istok su uzeli ruse, i jedva su preziveli...

Iron Lord
donacije nama nisu potrebne. mi srbi nismo debili i nesposobni da mora iko da nas donira....

Znači mi smo perpetuum mobile narod?
http://www.geocities.com/RainForest/5832/zit1.gif
Ovo je jako ločgično samo - ne funkcioniše...

filatelista, pa šta?
08.02.2007., 18:34
pa vi ste im se nudili da ginete za americke interese, al niste tamo samo zato sto amerikanci srbima nesto ne veruju. pitam se zasto.

najjaci su mi ovi likovi koji nece da ratuju za svoju zemlju , kad je neko drugi napadne i okupira,a spremni su da ratuju za americke zlocinacke interese u drugim krajevima sveta? :confused:

Lupaš, čuj ne veruju Srbima...Šta, da neće radikali da se infiltriraju i povedu pravedni irački narod u kontraofanzivu protiv mrskih okupatora....
To ti je dokaz da mi nismo vodili proameričku politiku. I da naše sve komšijske zemlje vode više proameričku politku od nas
Malo se interesuj pa ćeš videti da smo mi jedini u regionu koji nismo ni u Avganistanu ni u Iraku...

JerryRopero
08.02.2007., 18:36
ej bre , pa ti amerikanci nisu cak ni u prvih 10 donatora u srbiji - najveci donatori u Srbiji su Japanci i Norvezani, pa kad je vec tako zasto ne sluzimo japancima i norvezanima nego sluzimo amerikancima? Po kojoj logici?

WIBU
08.02.2007., 18:37
Znači mi smo perpetuum mobile narod?
http://www.geocities.com/RainForest/5832/zit1.gif
Ovo je jako ločgično samo - ne funkcioniše...

Funcionise , ali je uvek problem u orepcima!

JerryRopero
08.02.2007., 18:38
Lupaš, čuj ne veruju Srbima...Šta, da neće radikali da se infiltriraju i povedu pravedni irački narod u kontraofanzivu protiv mrskih okupatora....
To ti je dokaz da mi nismo vodili proameričku politiku. I da naše sve komšijske zemlje vode više proameričku politku od nas
Malo se interesuj pa ćeš videti da smo mi jedini u regionu koji nismo ni u Avganistanu ni u Iraku...

vodili ste vi proamericku politku ko sto niko nije, nudili srpsku krv i srpske glave da ginu za americke interese, al oni nisu hteli da vas prime 8-)

Zasto, to bolje vase gazde pitate? ;)

Rayela
08.02.2007., 18:40

Ali smo za vreme druga Broza bili uzorni i trzeni UNO vojnici na svim
kontinentima. Sada nas vise niko ne hebe.. Zato nas nema nigde..
Da ne mislis mozda da nismo tamo zato sto preziremo ratove?
Ne postojimo bre za svet,vise.. U tome je frka..

Iron Lord
08.02.2007., 18:45
Funcionise , ali je uvek problem u orepcima!

Znači - ne funkcioniše!

filatelista, pa šta?
08.02.2007., 18:46
vodili ste vi proamericku politku ko sto niko nije, nudili srpsku krv i srpske glave da ginu za americke interese, al oni nisu hteli da vas prime 8-)

To je problem što se nije išlo do kraja, ako si sa Amerima, onda si sa njima 101% pa makar natovario Al Kaidu za vrat. Ovako, ideš im, pa onda malo ne ideš uz dlaku. To je znao da radi Broz, ali sad to više nije moguće.
Trebalo je, kao što ti to ovde zdušno zagovaraš da ližemo dupe Rusima, e tako smo trebali Amerima pa bi bili i zvanično lizači dupeta, ali bi znali bar zašto ližemo i bili bi njihovi saveznici.

filatelista, pa šta?
08.02.2007., 18:53

Ma nismo cenjeni, srušili smo sve mostove, pokidali sve veze...Sve je uništeno i ova zemlja počinje iz početka. Nekad su se otimali da idemo u mirovne misije, danas nas neće niko, jer smo sve sjeb.li!

WIBU
08.02.2007., 19:26
Znači - ne funkcioniše!

Ako ti je casa uvek do pola prazna, onda ne funkcionise, ....

Rayela
08.02.2007., 20:34

Mijanmar ti je bivsa Burma jedna od vecih drzava u Aziji, ima 50 miliona stanovnika i veca je 10tak puta od Srbije. Uostalom evo ti link pa se malo obrazuj:

I imao cuvenog generalnog sekretara Ujedinjinehi Nacija, negde pedesetih godina,
U Tanta. A ima i dobitnicu Nobelove nagrade za mir.. A i pun raznog metala koji je zelo za svet interesantan..

Za razliku od Srbijice nam ,nase..

fosilvaso
08.02.2007., 20:41
Главно питање је откуд баш Србија "на менију", односно ко то форсира и зашто уназад 15-так година.

Glavni odgovor: Kada je pao CCCP, Amerima više nije trebala onakva juga, a išlo im je i 45 godina na živce tiletovo stalno zveckanje sa trećom nazovi-armijom u Evropi pa je sve to trebalo rasturiti....

fosilvaso
08.02.2007., 20:46

Frka je što se zbog zaostalog mentaliteta vladajuće garniture iz tiletovih dana nismo mogli dovoljno brzo prilagoditi novim uslovima kada više nema: malo sa zapada-malo sa Istoka

fosilvaso
08.02.2007., 20:50
predsednika , kompletno vojno i politicko rukovodstvo zemlje? zar po nalogu amerikanaca ne rasturate srpsku vojsku? ....

Rasturamo srpsku vojsku ili ostatke one trule tiletove JNA?

fosilvaso
08.02.2007., 20:58

Možda nas ipak pozovu kada vide da ne mogu rešiti Irak, ipak za takve stvari ponekad trebaju pravi borci, možda Ratka i traže jer im treba pravi borac....

Jaguar b. p.
08.02.2007., 22:14
ej bre , pa ti amerikanci nisu cak ni u prvih 10 donatora u srbiji - najveci donatori u Srbiji su Japanci i Norvezani, pa kad je vec tako zasto ne sluzimo japancima i norvezanima nego sluzimo amerikancima?
Не служимо никоме, ти то мешаш владу Србије са собом.
Влада Србије полаже рачуне Вашингтону, а то не значи да си ти као појединац, или било ко као појединац потлачен.

dovoljno je da nas ostave na miru, da nas ne dave sankcijama
Кад гласаш за радикале, то је као да си намерно одлучио да починиш кривично дело. После таквог потеза те дакле лако може задесити невоља.
И то без икакве потребе, јер те нико није био по ушима на тај агресивни потез.
И да га ниси повукао, не би био ни у каквом положају другог реда.

Замисли сада да ја кажем "Ипак нећу да обијем самопослугу."
А ти на то кажеш: "Како те није срамота да се тако понижаваш! Теби је изгледа довољно да неко запрети затвором, и одмах се претвараш у послушног вазала."

"Па није то никакво вазалство, него сам само исти грађанин као и сви остали," одговарам ја.

kami83
09.02.2007., 00:12

To se majstore zove saradnja...A 'po nalogu' je Srbija mnogo vise radila tokom svoje duge istorije negoli od kada je Djindjic dosao na vlast...

JABUCHILO
09.02.2007., 00:15
sto jeste, jeste. ali nikad tako spremno, mora se priznati.

~Petar~
09.02.2007., 00:22
@antisrbin iz sandzaka

srbija nije potpisala sporazum o neizrucivanju americki gradjana MKS.
sto je bila i preporuka EU svim zemljama potencijalnim kandidatima
ili se grdno varam. pa mi daj link

kami83
09.02.2007., 00:29
sto jeste, jeste. ali nikad tako spremno, mora se priznati.

pa ako je tebi nalog da npr. teba da se potpuno reformise i preuredi sistem penzijskog osiguranja,jer bi u suprotnom to uvelo drzavu u stanje bez ekonomske perspektive,nesto sto je lose i sto "ne treba da ispunjavamo zahteve MMF-a jer cemo ugroziti penzionere", onda dobro... Svaki posteni ekonomista ce ti reci da je to sto MMF trazi jako dobro za Srbiju,samo sto u Srbiji imamo jako puno ekonomskih i socijalnih demagoga poput Tome Nikolica kojem se celokupna ekonomija sastoji od gajenja kukuruza i malina...

JABUCHILO
09.02.2007., 00:39
naravno da ne treba da ispunjavamo preporuke (a ne zahteve) mumlgrumpf-a. niko normalan u svetu to ne radi. sto se tice penzionera, nikada nisam ni smatrao da penzije treba da postoje. to je potpuni nonsens, kako kulturni tako i ekonomski. bolje njihovoj deci dati vece plate, jer zakon ih obavezuje da roditelje izdrzavaju kako znaju i umeju. samo, to uopste ne znaci da imas pravo da ponistis obecano tim ljudima. oni su ziveli i radili za te pare, i imaju crno na belo da su ih zaradili. e, a tebi i svim mladjim pokoljenjima, naravno, treba odmah ukinuti drzavnu penziju, sa tim se slazem. u tom smislu, ako se malo napregnes, lako ces razumeti da preporuke mmf-a nisu selektivne, ne omogucavaju postepene prelaze i transformacije, zato sto se zasnivaju na lokalnoj adaptaciji nekom makroplanu. zato oni imaju materijalno pravo da traze to sto traze, a mi imamo moralno pravo da se pravimo blesavi.

inace, 7-8 miliona ljudi moze da zivi odlicno i od kukuruza i od malina, a pogotovo od oba zajedno. stavi na papir samo, ili kalkulator ako imas, jos bolje.

kami83
09.02.2007., 00:54
naravno da ne treba da ispunjavamo preporuke (a ne zahteve) mumlgrumpf-a. niko normalan u svetu to ne radi. sto se tice penzionera, nikada nisam ni smatrao da penzije treba da postoje. to je potpuni nonsens, kako kulturni tako i ekonomski. bolje njihovoj deci dati vece plate, jer zakon ih obavezuje da roditelje izdrzavaju kako znaju i umeju. samo, to uopste ne znaci da imas pravo da ponistis obecano tim ljudima. oni su ziveli i radili za te pare, i imaju crno na belo da su ih zaradili. e, a tebi i svim mladjim pokoljenjima, naravno, treba odmah ukinuti drzavnu penziju, sa tim se slazem. u tom smislu, ako se malo napregnes, lako ces razumeti da preporuke mmf-a nisu selektivne, ne omogucavaju postepene prelaze i transformacije, zato sto se zasnivaju na lokalnoj adaptaciji nekom makroplanu. zato oni imaju materijalno pravo da traze to sto traze, a mi imamo moralno pravo da se pravimo blesavi.

inace, 7-8 miliona ljudi moze da zivi odlicno i od kukuruza i od malina, a pogotovo od oba zajedno. stavi na papir samo, ili kalkulator ako imas, jos bolje.

Mogu da zive ali malo morgen,i mogu da zive samo nekoliko godina,jer je mogucnost ekonomije koja se zasniva samo na kukuruzu i malinama veoma losa....

A sto se tice penzija,komplikovana tema...ali zahtevi mmf-a po tom pitanju jesu nesto sto je jako dobro... Fiskalna politika treba da bude sto restriktivnija...

fosilvaso
09.02.2007., 06:12
naravno da ne treba da ispunjavamo preporuke (a ne zahteve) mumlgrumpf-a. niko normalan u svetu to ne radi. sto se tice penzionera, nikada nisam ni smatrao da penzije treba da postoje. to je potpuni nonsens, kako kulturni tako i ekonomski. bolje njihovoj deci dati vece plate, jer zakon ih obavezuje da roditelje izdrzavaju kako znaju i umeju. samo, to uopste ne znaci da imas pravo da ponistis obecano tim ljudima. oni su ziveli i radili za te pare, i imaju crno na belo da su ih zaradili.

To crno na belo da su ih zaradili primam sa rezervom: Oni koji su stvarno radili su uglavnom već umrli, neki i pre nego što su primili prvu penziju. Većina ostalih je uglavnom sviralo qurcu, gradilo bratstvo/jedinstvo, bavilo se komesarsko-idejno-političkim *****žama, itd. A mnogi od njih bi radi kršenja tuđih ljudskih prava u Ime Naroda trebalo i robijati, a ne primati penzije.......OVER

PS: Recimo penzije onim milicajcima koji su 1968-e mlatili beogradske studente koji im sada trebaju zarađivati za penzije.....Sve to bi ja PRED STRELJAČKI VOD, a ne penzije, mamicu im njihovu zločinačku.....

Jelena87
09.02.2007., 07:59
Manite se proslosti,jer Kosovo je sadasnjost,i gledajmo sad ruske poteze,a ne se samo osvrtati na istoriju! Pa i Englezi su nam u toj "istoriji" bili prijatelji,saveznici,a kad je doslo vreme bombardovanja bili su u prvim redovima!

giovaniI
09.02.2007., 08:51
a taj veto i ne moraju da uloze,..davoljno je sto nas do sada nisu bombardovali i da to u buduce ne urade1
ozbilljno.