Vidi punu verziju : Чедисти против СПЦ
Данас сам после дуго времена погледао на кратко форум Б92 и видео да Чедисти не престају са офанзивом на СПЦ. У реду прихватам да неко има критичко мишљење према свакој институцији у једном демократском друштву била то СПЦ, Исламска заједница, Римокатоличка црква... Али шта је проблем са чедистима. Они имају хронично обољење мозга да нападају без разлога СПЦ и на тај начин вређају 80% а можда и више верујуће Србије. И мене као религиозног и верујућег православног Србина.
Мени не смета оптужити неког попа за неко кривично дело јер и они су људи има их и добрих али и лоших. Али нападати патријарха који је живи светац и кога поштује цео православни свет на Земљи а и припадници осталих вера је нешто што стварно превазилати укус. Мислим буне се када им Бора испрозива Чедицу да је наркоман пред милион људи а вамо на најпримитивнији начин вређају патријарха Павла називајући га Паја и вређајући Бога што ја схватам као и увредом себе.
Не знам али мислим да би доласком ЛДП на власт Србија постала нека Чедоистичка џамахирија са владајућом религијом Чедоизмом тј пљуј на све и лепо и ружно што има везе са Србијом и српством.
Волео би да форумаши из Хрватске такође прокоментаришу тему чисто да бих видео како неострашћени суседи гледају на ово.
vanesssa56
08.02.2007., 00:09
NE ZELIM da se stavim niti na ciju stranu, mislim na politichke partije u Srbiji, ali, kako ti kazesh "CHEDISTI" izgleda vide odakle izvire ZLO.
O tom zlu "lupam" po ovom forumu, vec duze vrijeme.
Mozda su i procitali moje komentare, pa sada, uzeli kao svoj fazon :)
eremita
08.02.2007., 00:10
Ма шта хабаш тастатуру на тог наркомана... он је себи одавно потписао смртну пресуду, још онда када је заврнуо своје пајташе мафијаше.
Наркоман јесте али демагогијом згрће гласове. Мислим да су они велико зло. Ја могу да се не слажем са лупам мишљењем једног Ивице Дачића али треба да га поштујем или да се не слажем са неким поступком Бориса Тадића али да истовремено готивим неки његов други поступак то еј демократија. Али ипак ЧЕДУ желим ван српске политичке сцене као и оно мало гамади што је окупио око себе. Зато кажем ако вас 5% што еј гласало за Чеду жели другу Србију ви је лепо замените. Идите заувек из наше једине Србије у Хрватску, Албанију, Косово, Израел, ... али оставите овај напаћени народ и немојте му набијати још муке на врат.
Данас сам после дуго времена погледао на кратко форум Б92 и видео да Чедисти не престају са офанзивом на СПЦ. У реду прихватам да неко има критичко мишљење према свакој институцији у једном демократском друштву била то СПЦ, Исламска заједница, Римокатоличка црква... Али шта је проблем са чедистима. Они имају хронично обољење мозга да нападају без разлога СПЦ и на тај начин вређају 80% а можда и више верујуће Србије. И мене као религиозног и верујућег православног Србина.
Мени не смета оптужити неког попа за неко кривично дело јер и они су људи има их и добрих али и лоших. Али нападати патријарха који је живи светац и кога поштује цео православни свет на Земљи а и припадници осталих вера је нешто што стварно превазилати укус. Мислим буне се када им Бора испрозива Чедицу да је наркоман пред милион људи а вамо на најпримитивнији начин вређају патријарха Павла називајући га Паја и вређајући Бога што ја схватам као и увредом себе.
Не знам али мислим да би доласком ЛДП на власт Србија постала нека Чедоистичка џамахирија са владајућом религијом Чедоизмом тј пљуј на све и лепо и ружно што има везе са Србијом и српством.
Волео би да форумаши из Хрватске такође прокоментаришу тему чисто да бих видео како неострашћени суседи гледају на ово.
'Cedisti' napadaju ovakvu SPC,koja ima toliko gafova da se vise ne da i prebrojati... Mislim,ok je,ja licno veoma volim da slusam ljude kao sto su Radovan Bigovic,vidi se da covek razume moderno drustvo i liberalne vrednosti,ali nisu Cedisti krivi sto se takvi ljudi u SPC ne cuju dovoljno,pa je danas SPC institucija koja je umnogome kriva za lose stanje nase nacije...
A sto se tice ""Cedoisticke dzamahirije' i "Cedizma",to je zaista smesno... napisao sam vec na jednoj temi,zar neko ovde stvarno veruje da ce ga Pera Lukovic juriti pistoljem zato sto mu je rekao ""Hristos se rodi" ... Opet kazem,apsolutno nije isto kada neki liberal nesto kritikuje,i kada to isto rade institucije koje otvoreno koketiraju sa onima koji se zalazu da svi gradjani Srbije nemaju ista prava...
Наркоман јесте
otkud znaš? pročitao u kuriru, a?
али демагогијом згрће гласове.
svi političari na političkoj sceni srbije koriste demagogiju, jovanović nije izuzetak. prednjače srs i dss, koji se oslanjaju na jeftinu nacional-patetiku... dss čak i više od srs-a...
eremita
08.02.2007., 00:24
Наркоман јесте али демагогијом згрће гласове. Мислим да су они велико зло. Ја могу да се не слажем са лупам мишљењем једног Ивице Дачића али треба да га поштујем или да се не слажем са неким поступком Бориса Тадића али да истовремено готивим неки његов други поступак то еј демократија. Али ипак ЧЕДУ желим ван српске политичке сцене као и оно мало гамади што је окупио око себе. Зато кажем ако вас 5% што еј гласало за Чеду жели другу Србију ви је лепо замените. Идите заувек из наше једине Србије у Хрватску, Албанију, Косово, Израел, ... али оставите овај напаћени народ и немојте му набијати још муке на врат.
Којих, бре, 5%? Прво тај Ивица Дачић, тј. СПС је добио 4 пута више гласова од ЛДП. Не заборави да та вајна коалиција има ЧЕТИРИ СТРАНКЕ, дакле 5% подели на четири и то ти је 1,25% од изашлих бирача, тј. 1,25% од 57% изашлих бирача... тако да је он само смешна плаћеничка креатура на политичкој сцени.
E stvarno Eremita, zar stvarno misliš da se treba matematički deliti na 4 jednaka dela i onda se za to uhvatiti kao za ne znam kakvu činjenicu??? Mnogo je neozbiljno.
vanesssa56
08.02.2007., 00:26
PREDLAZEM
Tim "CHEDISTIMA":
STO PRIJE DODAJTE i SRPSKU AKADEMIJU NAUKA I UMJETNOSTI na listu pored SPC
eremita
08.02.2007., 00:29
E stvarno Eremita, zar stvarno misliš da se treba matematički deliti na 4 jednaka dela i onda se za to uhvatiti kao za ne znam kakvu činjenicu??? Mnogo je neozbiljno.
Шта је било Лало......а? Сада ти не одговара оно твоје 2+2=4, пази молим те.
Па ако није тако како сам ја написао, хајде ти подели да те видим колико је то, али ЛДП сигурно НИЈЕ добио 5,6% иако се сада и ГСС са њима удружио, могу да добију највише 2,5% и то 2,5% од 57% изашлих а што значи ПЉУЦ, НИШТА,
СМЕЈУРИЈА.......
ТВРДИМ Чеда је тежак наркоман
ТВРДИМ ЛДП и компанија би забранили цркву, забранили ћирилицу, легализовали абортус и хомосексуалне бракове.
ТВРДИМ да их треба уклонити са политичке сцене СРБИЈЕ
Моје легитимно право је да мислим и претпостављам!
ЖИВЕЛА СРБИЈА
<<<легализовали абортус>>>
nisi znao da je već legalan? :shock:
Шта је било Лало......а? Сада ти не одговара оно твоје 2+2=4, пази молим те.
Па ако није тако како сам ја написао, хајде ти подели да те видим колико је то, али ЛДП сигурно НИЈЕ добио 5,6% иако се сада и ГСС са њима удружио, могу да добију највише 2,5% и то 2,5% од 57% изашлих а што значи ПЉУЦ, НИШТА,
СМЕЈУРИЈА.......
Pa naravno da nije sve njihovo, ali kad onako napišeš, pa to uzmeš za aksiom kod izvlačenja zaključka... A sabiranje je uvek 2+2=4. Kod deljenja ne mora biti. ;)
vanesssa56
08.02.2007., 00:36
TREBA:
Ukinuti crkvu
Legalizovati abortus i homoseksualne brakove
a ostaviti ko hoce da koristi cirilicu .
Не треба забранити користити латиницу при писању српског језика.
Хомосексуалце треба протерати.
А абортус забранити (брате мисли раније о томе... :))
ово горе је мала грешка јер после Не треба да иде зарез овако се само изврне из контекста
ТВРДИМ Чеда је тежак наркоман
ТВРДИМ ЛДП и компанија би забранили цркву, забранили ћирилицу, легализовали абортус и хомосексуалне бракове.
ТВРДИМ да их треба уклонити са политичке сцене СРБИЈЕ
Моје легитимно право је да мислим и претпостављам!
ЖИВЕЛА СРБИЈА
Isto tako,moje legitimno pravo je da tvrdim da si ti budala koja nema pojma... I onda mu dodjemo na isto...
A abortus je vec legalizovan inteligencijo...
eremita
08.02.2007., 00:42
TREBA:
Ukinuti crkvu
Legalizovati abortus i homoseksualne brakove
a ostaviti ko hoce da koristi cirilicu .
Ахахахаааааааа... шта ради дрога од људског мозга, "укинути цркву".....па да, одмах ће то да се деси, све ћемо да укинемо, само ти наручи... и само тебе да оставимо да
на миру можеш да пушиш........ :roll:
http://img260.imageshack.us/img260/3618/maskemitbartundhaarzigada1.jpg (http://imageshack.us)
vanesssa56
08.02.2007., 00:42
Не треба забранити користити латиницу при писању српског језика.
Хомосексуалце треба протерати.
А абортус забранити (брате мисли раније о томе... :))
Znash kako..
Zabranjivati nekome da pishe nekim ili nechijim pismom je obichna GLUPOST.
Homoseksualizam...
NEKO VOLI POPA a neko POPADIJU, pa prema tome ko sto voli neka izvoli.
Vrlo vazno je DA TEBI NITI STO ULAZI a niti GA KOME DAJESH od pozadi.
A abortus
AKO CE NEKA OD TIH PARTIJA ZA KOJE SE TI ZALAZHESH HRANITI TU DECU i OMOGUCITI IM DA ZIVE KAO CIVILIZOVANI GRADJANI , onda moze, ali oni to NECE URADITI, dakle OMOGUCITI ABORTUSE !
NEKO VOLI POPA a neko POPADIJU, pa prema tome ko sto voli neka izvoli.
Kako bi definisali onda onog koga Pahomije voli ?
vanesssa56
08.02.2007., 00:47
hehehe
VOLI DA PUCA DECAKE
:lol: :lol: :lol:
vanesssa56
08.02.2007., 00:49
JEREMIJOhttp://fapomatic.com/thumbs/0703/mariambride039.jpg (http://fapomatic.com/show.php?loc=0703&f=mariambride039.jpg)
Evo ti pa vrshi RUKOBLUDIJE
A znam da si greshan i da bi ovim ribama napravio BLAGOUTROBIJE
Ovo su crkveni izrazi, pa ih molim te i koristi ubuduce.
Norma Kampl
08.02.2007., 00:50
Нико не спори да има негативних појава и лоших људи, и у СПЦ, и САНУ.
Али је проблем што чедисти прелазе ту границу и нападају - читаву институцију.
У ствари, под маском напада на негативне појаве желе те институције практично да укину, јер знају колико су битне за ову државу и народ.
(И данас, и у историјско-културном смислу).
hehehe
VOLI DA PUCA DECAKE
Nemoj da pricas to,ima da postanes meta broj jedan humanoj i nacionalnoj 'prvoj Srbiji' :)
Нико не спори да има негативних појава и лоших људи, и у СПЦ, и САНУ.
Али је проблем што чедисти прелазе ту границу и нападају - читаву институцију.
У ствари, под маском напада на негативне појаве желе те институције практично да укину, јер знају колико су битне за ову државу и народ.
(И данас, и у историјско-културном смислу).
Pa kada vecina u tim institucijama (narocito oni koji vode glavnu rec), direktno napadaju celu jednu ideologiju liberalizma,ideologiju koja je izgradila modernu Evropu, i direktno ili indirektno uticu na porast sovinizma,onda treba napadati i te institucije...A niko ne zeli da ih ukine,vec da iz temelja izmeni njihovo delovanje...
eremita
08.02.2007., 00:56
JEREMIJOhttp://fapomatic.com/thumbs/0703/mariambride039.jpg (http://fapomatic.com/show.php?loc=0703&f=mariambride039.jpg)
Evo ti pa vrshi RUKOBLUDIJE
A znam da si greshan i da bi ovim ribama napravio BLAGOUTROBIJE
Ovo su crkveni izrazi, pa ih molim te i koristi ubuduce.
Јесу црквени изрази, али ти јадна и не знаш шта значе - онако треснеш, па куд пукло да пукло - добро су ти ставили ту псећу маску на фацу, очигледно је за то било разлога. :lol: :lol: :lol:
п.с. Иначе, не палим се на дронфуље.
vanesssa56
08.02.2007., 00:57
NORA
Mislim da bi se na izvjesan nacin trebalo ugledati na Katolichku Crkvu, koja je liberalnija nego PRAVOSLAVNA Crkva. Na ZALOST, PRAVOSLAVNE CRKVE SU NACIONALNE i to im suzava vidike, vodi ih u dekadenciju, izmedju ostalog. Sveshtenici se shkoluju PO KALUPU, i rijetko je naci liberalniju osobu tamo. Ako se neko i pokusa protiviti crkvenim zakonima biva izbachen iz bratstva.
NAravno, tesko je govoriti o PRAVOSLAVNOJ CRKVI na prostoru Crne Gore i Srbije jer su te PRAVOSLAVNE CRKVE, bile i ostale strogo pod kontrolom UDBE .
I Ceda i crkva su vishak.
eremita
08.02.2007., 01:00
Па ти би као ЛДП-овац требало да обожаваш педере, лезбосе, педофиле (ено Беч је данас објавио да је похватао преко 3 200 учесника ВАШИХ ЈЕВРОПСКИХ И НАПРЕДНО И НАЗАДНО ЛИБЕРАЛНИХ ПЕДОФИЛА........хехехе, уосталом ваша главна узданица на свим митинзима је педерска застава која се вијорила, сети се...
ви из ЛДП-а сте за мене наркомани, педери и лезбоси, и ништа друго.
vanesssa56
08.02.2007., 01:01
Pa kada vecina u tim institucijama (narocito oni koji vode glavnu rec), direktno napadaju celu jednu ideologiju liberalizma,ideologiju koja je izgradila modernu Evropu, i direktno ili indirektno uticu na porast sovinizma,onda treba napadati i te institucije...A niko ne zeli da ih ukine,vec da iz temelja izmeni njihovo delovanje...
Vidish..
Prochitaj moj post gore (predhodni)
Mnogo se slazemo i upotrebljavamo rijech LIBERALIZAM.
Ne znam zasto, ali je tako.
vanesssa56
08.02.2007., 01:03
Па ти би као ЛДП-овац требало да обожаваш педере, лезбосе, педофиле (ено Беч је данас објавио да је похватао преко 3 200 учесника ВАШИХ ЈЕВРОПСКИХ И НАПРЕДНО И НАЗАДНО ЛИБЕРАЛНИХ ПЕДОФИЛА........хехехе, уосталом ваша главна узданица на свим митинзима је педерска застава која се вијорила, сети се...
Kako mozesh tako nesto da prichash.
Mislim da za one koji mogu da kazu "SVI SU HRVATI -USTASHE" ili "SVI SU SRBI CHETNICI" nema mjesta u drushtvu normalnih.... naroda.
Ovo je 2007 godina, i normalni narodi su mnogo naprijed, ispred nas.
Alekasandar2
08.02.2007., 01:05
Vidish..
Prochitaj moj post gore (predhodni)
Mnogo se slazemo i upotrebljavamo rijech LIBERALIZAM.
Ne znam zasto, ali je tako.
Да уведе геј-свештенике, као Протестанти?
да уведе жене свештенике као Англиканци?
Да венчава хомосексуалне "бракове"
:confused:
NORA
Mislim da bi se na izvjesan nacin trebalo ugledati na Katolichku Crkvu, koja je liberalnija nego PRAVOSLAVNA Crkva. Na ZALOST, PRAVOSLAVNE CRKVE SU NACIONALNE i to im suzava vidike, vodi ih u dekadenciju, izmedju ostalog. Sveshtenici se shkoluju PO KALUPU, i rijetko je naci liberalniju osobu tamo. Ako se neko i pokusa protiviti crkvenim zakonima biva izbachen iz bratstva.
NAravno, tesko je govoriti o PRAVOSLAVNOJ CRKVI na prostoru Crne Gore i Srbije jer su te PRAVOSLAVNE CRKVE, bile i ostale strogo pod kontrolom UDBE .
Какав аспект и каква анализа ...??? Католичка црвква либеларнија од православне ? :shock:
Једино што си погодио је да је национална (бар ова наша у Србији).
И да се угледамо на Католичку цркву : па да нам патријарх Павле једини има мобилну комуникацију с Богом лично :lol: :lol: :lol: У ствари и папа - па да праве "conference call" :lol: :lol: :lol: Шта рећи ...
Ja nisam iz LDP-a samo sam glasao za njih,jer trenutno najvise brane liberalne ideje...
A ti bi sve te "narkomane,pedere i lezbose" na ostrvo i "po kratkom postupku" ? I u cemu je razlika izmedju tebe i nekog ekstremnog Hrvata onda ?
vanesssa56
08.02.2007., 01:09
Да уведе геј-свештенике, као Протестанти?
да уведе жене свештенике као Англиканци?
Да венчава хомосексуалне "бракове"
:confused:
1. Pahomije?
2. Sto da ne i zene sveshtenike , ako treba (mlade, lijepe, seksipilne, sa full opremom. mislim halteri, samostojece, korset ;-) )
3. Sto da ne i homoseksualni brak ?!?!? Ako on voli njega i on voli njega - OMOGUCITI IM !
Norma Kampl
08.02.2007., 01:10
Mislim da za one koji mogu da kazu "SVI SU HRVATI -USTASHE" ili "SVI SU SRBI CHETNICI" nema mjesta u drushtvu normalnih.... naroda.
Слажем се. Кад се ради о људима као појединцима.
А ја сам рекла већ , и да је то "ово је... та и та година", прилично злоупотребљена фраза. А, такође, појам "нормалног" је веома растегљив.
Alekasandar2
08.02.2007., 01:12
1. Pahomije?
2. Sto da ne i zene sveshtenike , ako treba (mlade, lijepe, seksipilne, sa full opremom. mislim halteri, samostojece, korset ;-) )
3. Sto da ne i homoseksualni brak ?!?!? Ako on voli njega i on voli njega - OMOGUCITI IM !
Али секо, па то већ постоји!
придружи се некој сатанистичкој секти:)
vanesssa56
08.02.2007., 01:13
Какав аспект и каква анализа ...??? Католичка црвква либеларнија од православне ? :shock:
Једино што си погодио је да је национална (бар ова наша у Србији).
И да се угледамо на Католичку цркву : па да нам патријарх Павле једини има мобилну комуникацију с Богом лично :lol: :lol: :lol: У ствари и папа - па да праве "conference call" :lol: :lol: :lol: Шта рећи ...
Apsolutno liberalnija KATOLICHKA CRKVA!
A sto se Pavla tiche, on je dobar chovjek, ne sumnjam, ali u LOSHEM DRUSHTVU.
Ne zelim da govorim o AMFILOFIJU RADOVICU, koji je OPASAN HAKER. :lol: :lol: :lol:
eremita
08.02.2007., 01:16
Јесте сада 2007. али ти на жалост не живиш у тој години него у 1945. - то је проблем свих Латинкиних клонова.
http://img69.imageshack.us/img69/6455/anetazenskakomunjarazq3.gif (http://imageshack.us)
vanesssa56
08.02.2007., 01:16
А, такође, појам "нормалног" је веома растегљив.
Nije rastegljiv. Evo primjer:
Branko Kostic (znash ko je) izjavi:
"JESHCEMO KORIJENJE A NECCEMO CHEKATI U RED ZA MAKARONE"
Pitanje : Da li je moze da kaze normalna osoba?
Moj odgovor je NE MOZE i takvu osobu POD HITNO TREBA HOSPITALIZOVATI jer to reci svom narodu ili nekome to je ZA PSIHIJATRIJU!
Molim tvoj odgovor.
vanesssa56
08.02.2007., 01:22
Јесте сада 2007. али ти на жалост не живиш у тој години него у 1945. - то је проблем свих Латинкиних клонова.
http://img69.imageshack.us/img69/6455/anetazenskakomunjarazq3.gif (http://imageshack.us)
Jeremijo, ne brini ti za "PROLJECE"
evo ti Madonna i uzivaj ;)http://img14.imagevenue.com/loc209/th_82965_Madonna_05_4_123_209lo.jpg (http://img14.imagevenue.com/img.php?loc=loc209&image=82965_Madonna_05_4_123_209lo.jpg)
eremita
08.02.2007., 01:24
Ja nisam iz LDP-a samo sam glasao za njih,jer trenutno najvise brane liberalne ideje...
A ti bi sve te "narkomane,pedere i lezbose" na ostrvo i "po kratkom postupku" ? I u cemu je razlika izmedju tebe i nekog ekstremnog Hrvata onda ?
Овако нешто си ти написао - а не ја. За мене су наведени ликови болесни људи и мени је њих жао. Међутим, они су се у свету веома осилили јер се највећи педери и педофили и налазе у врху светске власти и светског богатства и своју наказност желе да прошире и легализују свуда. Е, то не може, то не иде, исто као што не иде да ти сада куваш ручак у клозетској шољи и да из ње и једеш и пијеш и да почнеш још да ме убеђујеш да је то једна дивна керамичка посуда са водом...- тако исто и ово НЕ ИДЕ.
Ти болесни људи су међу нама, и до сада су живели мирно и нико их не дира у њиховој настраности - али они покушавају да сметају нормалном делу човечанства.
Norma Kampl
08.02.2007., 01:25
Moj odgovor je NE MOZE i takvu osobu POD HITNO TREBA HOSPITALIZOVATI jer to reci svom narodu ili nekome to je ZA PSIHIJATRIJU!
Molim tvoj odgovor.
Ово нема много везе с психијатријом. То је, напросто - ДЕМАГОГИЈА.
Политичар који лаже.
(Или после "политичар" треба запета, да би се рекло како то важи - за све политичаре?
Alekasandar2
08.02.2007., 01:27
Molim tvoj odgovor.
Ја сам на дијети па једем корење, а забранили ми макароне.
Salvantis
08.02.2007., 01:28
Apsolutno liberalnija KATOLICHKA CRKVA!
A sto se Pavla tiche, on je dobar chovjek, ne sumnjam, ali u LOSHEM DRUSHTVU.
Ne zelim da govorim o AMFILOFIJU RADOVICU, koji je OPASAN HAKER. :lol: :lol: :lol:
Bas mi se i ne komentarisu mnogo nebuloze iz kaveza, na ovakoj ozbiljnoj temi, ali bas me zanima po cemu je to tacno katolicka crkva 'liberalnija'?
Ono mora biti recimo po tome sto i dalje ne dozvoljavaju svestenicima da se zene?
Salvantis
08.02.2007., 01:30
Inace jel ti to temu o crkvi pretvaras u SM hardcore freak show?????????
Bas ti izgleda dosadio forum, pa bi najradije opet da te banuju?
vanesssa56
08.02.2007., 01:30
Ово нема много везе с психијатријом. То је, напросто - ДЕМАГОГИЈА.
Политичар који лаже.
(Или после "политичар" треба запета, да би се рекло како то важи - за све политичаре?
DEMAGOGIJA?!?!?
A onda oko 75 % stanovnishta PODJE za tom "demagogijom" i fino nam UVALE RAT?!?
Da li je to demagogija, i da li bi takva demagogija proshla u NORMALNIM DRUSHTVIMA, NARODIMA i DRZAVAMA ?
definitivno NE
Kada bi se to desilo u nekoj od NORMALNIH DRUSHTAVA, NARODA, DRZAVA, takav covjek bi se smatrao BOLESNIM i HITNO BI MU SE OMOGUCILA LJEKARSKA POMOC !
Tvrdim !
Bas mi se i ne komentarisu mnogo nebuloze iz kaveza, na ovakoj ozbiljoj temi, ali bas me zanima po cemu je to tacno katolicka crkva 'liberalnija'?
Ono mora biti recimo po tome sto i dalje ne dozvoljavaju svestenicima da se zene?
Веровао или не потпуно сам исто размишљао - да ли коментарисати овакве небулозе и баш : по чему је то КЦ либералнија. Одох на друго место.
Alekasandar2
08.02.2007., 01:32
DEMAGOGIJA?!?!?
Da li je to demagogija, i da li bi takva demagogija proshla u NORMALNIM DRUSHTVIMA, NARODIMA i DRZAVAMA ?
definitivno NE
Kada bi se to desilo u nekoj od NORMALNIH DRUSHTAVA, NARODA, DRZAVA, takav covjek bi se smatrao BOLESNIM i HITNO BI MU SE OMOGUCILA LJEKARSKA POMOC !
Tvrdim !
Који су то нормални народи које вође нису водиле у рат?
Пигмеји?
vanesssa56
08.02.2007., 01:33
Bas mi se i ne komentarisu mnogo nebuloze iz kaveza, na ovakoj ozbiljnoj temi, ali bas me zanima po cemu je to tacno katolicka crkva 'liberalnija'?
Ne nego po tome sto POJEDINIM sveshtenicima, kada PRERACHUNASH kada im je dete rodjeno, USTANOVISH DA JE DIJETE PRAVLJENO U SRED VELIKOG POSTA!
Nacionaldemokrata
08.02.2007., 01:34
Kami je mnogo nestasan, hoce da ga neko pomiluje kamom od uva do uva ;) i njega i sve Cediste :D pitanje je samo kad :P
vanesssa56
08.02.2007., 01:35
Који су то нормални народи које вође нису водиле у рат?
Пигмеји?
Vodja je bio Duche, Hitler, a i josh po neki, sa ovih prostora...
Na srecu, ne pripadam takvim.
eremita
08.02.2007., 01:36
Ne nego po tome sto POJEDINIM sveshtenicima, kada PRERACHUNASH kada im je dete rodjeno, USTANOVISH DA JE DIJETE PRAVLJENO U SRED VELIKOG POSTA!
А где си ти то прочитала или чула да је за време поста забрањен секс??? :lol:
Vanesssa nema potrebe da se ''slikovito'' izražavamo na redovnim temama. Imaš gore Kafanu pa tamo idite da brljavite.
А где си ти то прочитала или чула да је за време поста забрањен секс??? :lol:
Zar nije?
vanesssa56
08.02.2007., 01:38
Kami je mnogo nestasan, hoce da ga neko pomiluje kamom od uva do uva ;) i njega i sve Cediste :D pitanje je samo kad :P
Ti , majstore, radish i za praznike, a?
Moj omiljeni praznik je bio 29. novembar. :lol: :lol: :lol:
vanesssa56
08.02.2007., 01:39
Jeste, SEX jeste zabranjen za vrijeme VELIKOG POSTA !
Norma Kampl
08.02.2007., 01:41
DEMAGOGIJA?!?!?
definitivno NE
Tvrdim !
Прво, уопште није 75%. Где нађе тај податак?
Друго - то је управо пример оне најгоре демагогије - пар екселанс.
Треће, под условима какви су створени овде пред рат, и на сваком другом месту на свету неки би се људи повели за демагогијом
Четврто - вероватно да многи нису то ни схватили такође ни сами другачије него као демагогију. Нити, заправо узели то тако озбиљно.
Јер, ипак, упркос свој несрећи и беди, баш нешто нисмо ни "јели корење".
eremita
08.02.2007., 01:42
Zar nije?
Није забрањено, препоручује се уздржавање а не ЗАБРАНА........ ахахаха, па не мислиш ваљда да ако се неки брачни пар у време поста кресн'о ДА СУ СЕ ОНДА ОМРСИЛИ.........ахахахааааааа ааааа.........јојјјјјјјјјјјјј ј... ја ћу на крају овде да умрем али ОД СМЕХА::::::::::::::
Пост се пре свега односи на то да у том периоду НЕМАШ ЗЛИХ МИСЛИ и да се УЗДРЖАВАШ ОД ЈЕЛА И ПИЋА .......
eremita
08.02.2007., 01:43
Jeste, SEX jeste zabranjen za vrijeme VELIKOG POSTA !
Да, код вас римокатолика.
Није забрањено, препоручује се уздржавање а не ЗАБРАНА........ ахахаха, па не мислиш ваљда да ако се неки брачни пар у време поста кресн'о ДА СУ СЕ ОНДА ОМРСИЛИ.........ахахахааааааа ааааа.........јојјјјјјјјјјјјј ј... ја ћу на крају овде да умрем али ОД СМЕХА::::::::::::::
Пост се пре свега односи на то да у том периоду НЕМАШ ЗЛИХ МИСЛИ и да се УЗДРЖАВАШ ОД ЈЕЛА И ПИЋА .......
Pa ne znam, pitam... Tako nešto sam čuo. A zabrana ili preporuka... I nije ti neka razlika, znaš? :D
Salvantis
08.02.2007., 01:43
Ahaaaa
i to je odgovor na moje pitanje po cemu je katolicka crkva navodno liberalnija :shock:
Da li mozda mozes da primetis da pitanje i odgovor nemaju ama bas nikakve veze jedno sa drugim?
Mozda????
Mada u pravu je kolega Laci, ne znam sto se i upustam u 'diskusiju' sa tobom :roll:
(pogotovo sto ta jadnica na kanapcetu deluje hipnotisuce, ko klatno na satu; jos kad uzmem da lici na jednu jako finu devojku koju sam znao, prosto imas sve 'kvalitete' da budes prva osoba koju sam zvanicno stavio na ignore)
vanesssa56
08.02.2007., 01:47
Прво, уопште није 75%. Где нађе тај податак?
Друго - то је управо пример оне најгоре демагогије - пар екселанс.
Треће, под условима какви су створени овде пред рат, и на сваком другом месту на свету неки би се људи повели за демагогијом
Четврто - вероватно да многи нису то ни схватили такође ни сами другачије него као демагогију. Нити, заправо узели то тако озбиљно.
Јер, ипак, упркос свој несрећи и беди, баш нешто нисмо ни "јели корење".
1. Branko Kostic je to rekao u Crnoj Gori, i taj podatak koji je izneshen je vrlo validan (75%).
2. To pokazuje koliko je NAROD (generalno) neuk.
3. Pod uslovima koji su stvoreni u CG pred rat - ljudi su bili veci Srbi od Patrijarha Pavla
4. Miti su mogli, niti htjeli, niti znali da razumiju smisao rijechi.
a ipak LJUDI JEDU DA BI ZIVJELI a SVINJE ZIVE DA BI JELE
;-)
vanesssa56
08.02.2007., 01:51
Да, код вас римокатолика.
JEREMIJO..
Samo da ti kazem da je u PRAVOSLAVNOJ CRKVI
VECI GRIJEH AKO SPAVASH SA ZENSKOM OSOBOM (imash sex) NEGO SA MUSHKOM, ZA VRIJEME VELIKOG POSTA. :oops: :oops: :oops:
Izvuci zakljuchak iz ovoga.
Toliko da znash.
Na zalost pripadam vjeri kojoj pripadash i Ti !
eremita
08.02.2007., 01:56
JEREMIJO..
Samo da ti kazem da je u PRAVOSLAVNOJ CRKVI
VECI GRIJEH AKO SPAVASH SA ZENSKOM OSOBOM (imash sex) NEGO SA MUSHKOM, ZA VRIJEME VELIKOG POSTA. :oops: :oops: :oops:
Izvuci zakljuchak iz ovoga.
Toliko da znash.
Na zalost pripadam vjeri kojoj pripadash i Ti !
Ти припадаш пре свега ЛУДНИЦИ - и хајде више прекини да вређаш и вернике и СПЦ - и да лупеташ невероватне глупости. Заиста те сажаљевам. 8-)
Andreavk
08.02.2007., 01:57
...mozda hoce Cedu za Patrijarha?
vanesssa56
08.02.2007., 02:00
Ти припадаш пре свега ЛУДНИЦИ - и хајде више прекини да вређаш и вернике и СПЦ - и да лупеташ невероватне глупости. Заиста те сажаљевам. 8-)
Pa i sam znash da ISTINA vrlo cesto bude bolna, ali istina je takva.
Samo istinom covjek moze pobijedtiti sve nedace, teshkoce, i ona nam treba biti vodilja u zivotu. Lako je operisati "istinama" ili"poluistinama". One nas, generalno, ne vode nigdje.
To je isto kao kada bi smo pomislili da smo najljepshi na svijetu, a malo je ljudi koji tako ne misle za sebe. To je zabluda, Grijeh. Treba biti dobro informisam, nachitan. Vjerovati. Drzati se bar ti 10 Bozjih zapovjesti, BRATE JEREMIJO !
Nemash potrebe da se nervirash., i da me zalish :)
Andreavk
08.02.2007., 02:06
...a zasto ti mrzis SPC...mozes li samo da je ignorises...mislim niko te ne tera da je volis...i sta tebe briga sto se nekome svidja...je li neka druga crkva bolja ili si generalno protiv svake...pusti ljude da sami biraju :)
Овако нешто си ти написао - а не ја. За мене су наведени ликови болесни људи и мени је њих жао. Међутим, они су се у свету веома осилили јер се највећи педери и педофили и налазе у врху светске власти и светског богатства и своју наказност желе да прошире и легализују свуда. Е, то не може, то не иде, исто као што не иде да ти сада куваш ручак у клозетској шољи и да из ње и једеш и пијеш и да почнеш још да ме убеђујеш да је то једна дивна керамичка посуда са водом...- тако исто и ово НЕ ИДЕ.
Ти болесни људи су међу нама, и до сада су живели мирно и нико их не дира у њиховој настраности - али они покушавају да сметају нормалном делу човечанства.
Homoseksualizam nije bolest,niti su oni 'nenormalni'...
i poredjenja sa klozetskom soljom su glupa... Isto tako bih ja mogao da poredim Patrijarha Pavla sa fasitom jer je drzao pomen Nedicu sredinom 90-ih,ali necu jer je takvo poredjenje glupo...
I jos malo je ostalo do velikog posta,pa pocni da treniras da ne pises pogane reci po forumu...
Enfroz2891.
08.02.2007., 03:04
Pa naravno da Chedisti zele da lustriraju crkvu,to im je u srzi komunistchke ideologije.
Ja nisam vernik,naprotiv,ali zalagati se za liberalne ideje sa jedne a sa druge strane zastupati stavove koji su u svakoj civilizovanoj drzavi na koju se pozivaju neshto neprihvatljivo je krajnje licemerno.
Ovde se toliko pricha o Chedi ali prcha je krajnje jednostavna, ne znam zashto se troshi toliko rechi.Chedica je samo uvoznik zapadne propagande za podruchije Srbije,koji kao treba da nas ubedi da je zapad neshto divno i civilizacijski naprednije od nas....to je shargarepa za kvazi intelektualce ili djubrad koja bi i babu prodali za 100 eura.A poshto je 50 godina komunizma i post komunistichki Miloshevicevski period iznedrio generacije intelektualnih mnogoloida chiji je vrh "intelektualne"participacije radikali.....nije ni chudo shto se nekima mozda i chini da je Chedica alternativa.
Drzava nema prava da se mesa u pitanja religije ma sta Paja prichao..da kaze svima zig hajl opet nemaju prava.Posao drzave je da se stara o odvojenosti crkve i drzave,a samo su razni komunistichki diktatoir imali zelju za gushenje crkve i gajili mrznju prema njoj.Mozesh da budesh ateista i da se ne slazesh sa politichkim stavovima koje crkva zastupa,ali da se zbog tog neslaganja neko zalaze za podvrgavaje crkve uticaju drzave je nezamislivo.To ni Turcima nije uspeo,a "mali"niz sukopa u istom tom "civilizovanom"zapadu je vodjen oko slichnih stvari....kao npr.borba za investituru,kada monarh zeli da ima potpunu kontrolu i nad crkvenom kao i svetovnom vlashcu.
Andreavk
08.02.2007., 03:05
kami bolje da pocnes da se privikavas na novu funkciju te solje :)
kami bolje da pocnes da se privikavas na novu funkciju te solje :)
Hehe:)
Pa naravno da Chedisti zele da lustriraju crkvu,to im je u srzi komunistchke ideologije.
Ja nisam vernik,naprotiv,ali zalagati se za liberalne ideje sa jedne a sa druge strane zastupati stavove koji su u svakoj civilizovanoj drzavi na koju se pozivaju neshto neprihvatljivo je krajnje licemerno.
Ovde se toliko pricha o Chedi ali prcha je krajnje jednostavna, ne znam zashto se troshi toliko rechi.Chedica je samo uvoznik zapadne propagande za podruchije Srbije,koji kao treba da nas ubedi da je zapad neshto divno i civilizacijski naprednije od nas....to je shargarepa za kvazi intelektualce ili djubrad koja bi i babu prodali za 100 eura.A poshto je 50 godina komunizma i post komunistichki Miloshevicevski period iznedrio generacije intelektualnih mnogoloida chiji je vrh "intelektualne"participacije radikali.....nije ni chudo shto se nekima mozda i chini da je Chedica alternativa.
Drzava nema prava da se mesa u pitanja religije ma sta Paja prichao..da kaze svima zig hajl opet nemaju prava.Posao drzave je da se stara o odvojenosti crkve i drzave,a samo su razni komunistichki diktatoir imali zelju za gushenje crkve i gajili mrznju prema njoj.Mozesh da budesh ateista i da se ne slazesh sa politichkim stavovima koje crkva zastupa,ali da se zbog tog neslaganja neko zalaze za podvrgavaje crkve uticaju drzave je nezamislivo.To ni Turcima nije uspeo,a "mali"niz sukopa u istom tom "civilizovanom"zapadu je vodjen oko slichnih stvari....kao npr.borba za investituru,kada monarh zeli da ima potpunu kontrolu i nad crkvenom kao i svetovnom vlashcu.
Ataturku to JESTE uspelo,a druga je prica zasto se sada u Turskoj ponovo "vraca vera na velika vrata". Otprilike,razlozi su isti kao i kod nas...
A gde si ti cuo da bi Ceda hteo da se mesa u kanonsko pravo SPC ? Zalagati se za sekularizaciju danas u Srbiji,moze da izglada kao mesanje drzave u kokretnu religiju samo onima kojima je dovoljan jedan clan u Ustavu kao dokaz da je srpsko drustvo danas u potpunosti sekularizovano...
Enfroz2891.
08.02.2007., 04:55
:lol:
Ma naravno...samo zapadne zemlje imaju pravo na agresivnu crkvu:lol:
Sushtinski nema nikakvog problema,nego Chedi u Srbji smeta ono shto postoji u svakoj zemlji sveta a to je da dominantna religja te zemlje uvek tezi nacionalnim ciljevima iste...tako je i u pravoslavnom i u katolichkom hriscanstvu i u islamu...pa budizam na Tibetu je praktichno srz separtistichkog nacionalnog projekta koje SAD propagandno podrzavaju u nadi da ce to destabilizovati Kinu.Nego je napad na crkvu jos jedna od teza u pokusaju svaljivanja kolektivne krivice.
eremita
08.02.2007., 10:37
Sushtinski nema nikakvog problema,nego Chedi u Srbji smeta ono shto postoji u svakoj zemlji sveta a to je da dominantna religja te zemlje uvek tezi nacionalnim ciljevima iste...tako je i u pravoslavnom i u katolichkom hriscanstvu i u islamu...pa budizam na Tibetu je praktichno srz separtistichkog nacionalnog projekta koje SAD propagandno podrzavaju u nadi da ce to destabilizovati Kinu.Nego je napad na crkvu jos jedna od teza u pokusaju svaljivanja kolektivne krivice.
Ти чедоиди су мали јадни паћеници и плаћеници, кевћу онако како их је газда дресирао, ништа више а ни мање. Ово најновије лајање је уследило зато што је СПЦ јасно ставила до знања следеће:
Izvor: Informativna sluzba SPC www.spc.org.yu
http://img209.imageshack.us/img209/4944/churchgrbun9.gif (http://imageshack.us)
SVETI ARHIJEREJSKI SINOD
SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE
3. februar 2007.
u Beogradu
SAOPSTENJE ZA JAVNOST
Kosovo i Metohija tokom vise od hiljadu godina su nastanjeni Srbima, a u svoje vreme, do velikih seoba srpskog naroda, gotovo iskljucivo Srbima. Svako zna - ako hoce da zna - da je tu bio centar srednjevekovne srpske drzave i kolevka srpske kulture, a da je tu, u Peckoj Patrijarsiji, i do dana danasnjega prvo i glavno sediste Srpske Pravoslavne Crkve. U smislu drzavnosti, Kosovo i Metohija su po vazecem medjunarodnom pravu neotudjivi deo teritorije Srbije. O tome svedoci vazeci ugovor iz Bukuresta od 10. avgusta 1913. i na desetine rezolucija Generalne skupstine i Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Pariski sporazum iz 1995. godine i niz pravnih akata Evropske Unije, Rusije, SAD, Velike Britanije, Nemacke, Francuske ...
Sve to zna svako, ali ne zna - ili, pre ce biti, nece da zna - politicar po imenu Marti Ahtisari. Bez i jedne jedine reci obrazlozenja, makar i laznog, on predlaze da se, suprotno svim normama medjunarodnog ponasanja, od Srbije otmu Kosovo i Metohija. On ustvari predlaze da se nad Srbijom, medjunarodno priznatom suverenom drzavom, izvrsi pravno nasilje. On ne priznaje silu prava nego pravo sile. Kakvi nedostizni dometi demokratije, a o pravdi da se i ne govori!
Srpska Pravoslavna Crkva je uvek, nasuprot tome, jasno i glasno isticala da pravda drzi zemlje i gradove, a da je prokleto sve sto je oteto. Da li bi g. Ahtisari ovakav „svoj” genijalni plan razresenja krize primenio na svoju zemlju? Srpska Pravoslavna Crkva nema nista protiv toga da on, kome god zeli, pokloni ono sto je njegovo, ali skrece paznju na to da ga niko nikada nije ovlastio - niti ga je mogao ovlastiti - da bilo kome poklanja Kosovo i Metohiju. U skladu sa pravnim poretkom koji vazi u svetu, status Kosova i Metohije je dat: Pokrajina je sastavni deo Srbije. Taj status se moze promeniti samo uz pristanak Srbije i ukoliko bi se izmenio njen ustavni poredak. Ahtisari, sasvim sigurno, nije ni nadlezan ni zaduzen za takvu ulogu.
Sveti Arhijerejski Sinod apeluje na odgovorne ljude koji vode medjunarodnu zajednicu da sprece Ahtisarija u njegovom opasnom naumu da se, u necije ime, Srbiji, jednoj od starih evropskih drzava, silom oduzme najdragoceniji deo njene teritorije. Mirna buducnost se ne gradi na pravu jacega, na diktatu gole sile, nego na uvazavanju nacela da svi imaju isto dostojanstvo i ravnopravne mogucnosti. Doduse, sila Boga ne moli, ali zato ni Bog silu ne voli. Pritom - Bog je vecan, a sila je svaka za vremena.
Sveti Arhijerejski Sinod
Srpske Pravoslavne Crkve
************************************************** **************************************************
А добро знамо да светски моћници веома добро слушају и обраћају пажњу на
став и сагласност Српске православне Цркве!
Eremita tebi nije nije nevidljiv mod nego MOZAK :lol: :lol: :lol:
Ja mislim da bi se Ceda zadovoljio kada bi SPC imala istu ulogu u srpskom drustvu kao te 'agresivne crkve u zapadnim zemljama'.... Braniti ovakvu SPC kakva je danas je napad na zdrav razum...:)
I sad su 'cedisti ekstremisti' zato sto kazu da pripadnici svih verskih zajednica moraju da imaju ista prava... Da,da potpuni ekstremizam,sve su to 'gradjanski teroristi',evo bas upravo sada spremamo Peru Lukovica na samoubilacki bombaski napad na Hram Svetog Save...:)
Iron Lord
08.02.2007., 16:05
Poštovani verniče, sve ste rekli.
Nadam se da ne bi ste imali ništa protiv da se LDP bavi izučavanjem istočnjačke religije iako je registrovan kao politička stranka?