PDA

Vidi punu verziju : Vlada izmedju DS i SRS

anntaylor
07.02.2007., 20:28
I ako na prvi pogled izgleda suludo mislim da bi ova vlada imala dosta dobrih strana.
Ona najglavnija je da to ljudi konacno protumace kao ujedinjenje Srba ali i da se resi uslovljavanja malih stranaka.

Neka podele ministarstva i neka svako radi na svoj nacin a gradjani neka na sledecim izborima ocene ko je bio bolji.

Mnogo je primera u svetu gde su se ujedinile suprostavljene stranke i formirale stabilnu vladu.

Ipak se interesi Srbije trebaju staviti ispred stranackih i ideoloskih.

Sta vi mislite?

sinmbad
07.02.2007., 20:30
....zapad bi spalio na lomači DS.....

Banshee
07.02.2007., 20:33
ne znam prvo zasto bi i jedni i drugi uopste pristajali na tako nesto :lol:
i ne ne bih odobrila,ama bas nista sa radikalima....tamo sajko sve do jednog :)
http://i76.photobucket.com/albums/j25/marija1985/_ducky__by_gadgetsguru.png

Lacibg
07.02.2007., 20:43
Ова варијанта је хуманија од "вероватне" ДС-ДСС. Бар се лепо нескривено "разликују" и можда би могли нешто да ураде - по принципу мало ја, мало ти без компромиса.
Али, не одобравам такву владу.

anntaylor
07.02.2007., 20:46
ne znam prvo zasto bi i jedni i drugi uopste pristajali na tako nesto :lol:
i ne ne bih odobrila,ama bas nista sa radikalima....tamo sajko sve do jednog :)

Takva vlada bi imala glavni zadatak da odbrani Kosovo, neozbiljno je prema nasim gradjanima sa Kosova ovo sto se sada radi.
To je jedad od glavnih razloga a vi, sto bi zrtvovali gradjane Kosova zbog ideoloskih razloga, izvinite ali ne slazem se sa vama.

XXAleksaXX
07.02.2007., 21:02
Ja bih odobrio svaku vladu oko koje ce Srbija biti ujedinjena, ali se ne nadam jer je jednostavno ne moguće da srpski politicari jedamput prdju preko svojih licnih razmirica...

Banshee
07.02.2007., 22:31
Takva vlada bi imala glavni zadatak da odbrani Kosovo, neozbiljno je prema nasim gradjanima sa Kosova ovo sto se sada radi.
To je jedad od glavnih razloga a vi, sto bi zrtvovali gradjane Kosova zbog ideoloskih razloga, izvinite ali ne slazem se sa vama.
cekaj cekaj.
ds i srs ili dss i srs?
ako je ovo kao u naslovu.ne dolazi u obzir.
ako fali jedno s u naslovu,onda dobro,izvinjavam se.
ali ako mislis na ds i srs onda ne.

adem_ks
07.02.2007., 22:36
ja sam glasao DA, cista racunica, sa radikalima na vlasti, ovi bi se sredilo pod hitno, milsim na status kosova

kami83
07.02.2007., 22:37
Bio bi uzas,i polako bismo se vratili u Milosevicevo vreme,tj. gradjanski rat izmedju gradjana i policije...

Norma Kampl
07.02.2007., 22:38
То све опет враћа на оно питање:

Да ли је тренутна ситуација у Србији ванредна, или редовна?

Од одговора на ово питање зависи свака комбинаторика око формирања владе.

*BILJA*
07.02.2007., 22:42
cekaj cekaj.
ds i srs ili dss i srs?
ako je ovo kao u naslovu.ne dolazi u obzir.
ako fali jedno s u naslovu,onda dobro,izvinjavam se.
ali ako mislis na ds i srs onda ne.
Ne, niposto SRS sa DS-om 8-)
To bi mi ogadilo SRS za sva vremena :lol:

*BILJA*
07.02.2007., 22:44
Bio bi uzas,i polako bismo se vratili u Milosevicevo vreme,tj. gradjanski rat izmedju gradjana i policije...
Ma, sve samo ne sa DS-om, izgubili bismo i ovo malo sto nam preostade od Srbije 8-)

*BILJA*
07.02.2007., 22:48
То све опет враћа на оно питање:

Да ли је тренутна ситуација у Србији ванредна, или редовна?

Од одговора на ово питање зависи свака комбинаторика око формирања владе.
Relativno redovna.
Kad se formira Skupstina, onda ce biti redovna.
Za Vladu ne znam, koliko sam cula od jednog analiticara (bas nisam sklona da im ista poverujem) to moze da potraje do aprila meseca. Posto se na nekim izbornim mestima glasanje ponavlja, to odlaze i formiranje Vlade, ali ne i Skupshtine.
Ili sam ja nesto pobrkala?
Moze biti on :shock:

Norma Kampl
07.02.2007., 22:48
Понављам: у овом тренутку, јесу ли партијска препуцавања важнија од државе Србије?

Овако како ствари иду, изгледа да, на жалост, и несрећу нашу, јесу.

filatelista, pa šta?
07.02.2007., 22:49
To se može dogoditi za jedno 40 godina pa da se formira "velika koalicija"
Ni jedne dodirne tačke tu nema i što bi oni opšte formirali Vladu?
Najbolje je što se sve komšije koje nam "žele dobro" mole Bogu da radikali vladaju, toliko ih se "plaše" i veruju u njihove vizije i ideje:roll:

*BILJA*
07.02.2007., 22:55
Koliko se cene i postuju DS i SRS medjusobno:
Toma Nikolic: Dosao sam pred zgradu Predsednistva u zakano vreme, ali su vrata bila zakljucana.
Lupao sam, niko nije otvarao. Onda sam na pesackom prelazu ugledao Dacica, pricekao ga, pa samo oba lupali na vrata dok su nas novinari snimali. Neko se setio, pa je vrata otvorio. Pola sata sam vikao i grdio, da bi mi predsednik Tadic rekao: Zasto vices kad si dosao kod mene?
Nikolic: Zasto si pozvao goste kad si vrata zakljucao:)

*BILJA*
07.02.2007., 22:57
Понављам: у овом тренутку, јесу ли партијска препуцавања важнија од државе Србије?

Овако како ствари иду, изгледа да, на жалост, и несрећу нашу, јесу.
To nema veze s tim. Prvo, ja sam sigurna da ce sve stranke (osim koalicije okupljene oko LDP-a) jednoglasno glasati za bilo kaka plan (dogovor, platformu, zakljucak.....i sl.) i da ce biti usvojeno.
Znaci, to je vazno, da Skupstina bude jedinstvena, bar u ovom trenutku.

Torrente-BG
07.02.2007., 22:58
Sto nije pozvonio ;)

Banshee
07.02.2007., 22:59
Ne, niposto SRS sa DS-om 8-)
To bi mi ogadilo SRS za sva vremena :lol:
e da znas.
i meni bi to ogadilo ds once and for all :lol:
tako da ne....ne ne nikako :lol:

*BILJA*
07.02.2007., 23:02
Sto nije pozvonio ;)
Prvo je pozvonio, nista!
Onda je poceo da lupa:)

anntaylor
07.02.2007., 23:02

A zar smo mi u opste izasli iz "Milosevicevog vremena"?
Ja mislim da ne.

I dalje ljudi krpe kraj sa krajem, i dalje ima kriminala, mediji su politizovani, ultimatumi i dalje stizu, na Kosovu je bilo progona i nasilja, pitanje Kosova nije reseno, pitanje izbelgih iz RSK i RS nije reseno, saradnja sa Hagom nije resena, zemlje iz okruzenja i dalje izbegavaju svaki vid saradnje sa nama, Srbi su nastavili da gube teritorije (CrnaGora)...

Sve u svemu to sto je DOS uradio nije uticalo na standard zivota, razlika je sto su sada trgovine pune ali ljudi i dalje nemaju novca da bi u njima kupovali...
Prodajom fabrika mnogo ljudi je dobilo otkaze i ostalo bez posla itd.

Ja mislim da se onaj narod iz 5 Oktobra nije za ovo borio.

*BILJA*
07.02.2007., 23:04
e da znas.
i meni bi to ogadilo ds once and for all :lol:
tako da ne....ne ne nikako :lol:
Bar nesto imamo zajednicko: Obe smo gadljive :lol:

kami83
07.02.2007., 23:05
Koliko se cene i postuju DS i SRS medjusobno:
Toma Nikolic: Dosao sam pred zgradu Predsednistva u zakano vreme, ali su vrata bila zakljucana.
Lupao sam, niko nije otvarao. Onda sam na pesackom prelazu ugledao Dacica, pricekao ga, pa samo oba lupali na vrata dok su nas novinari snimali. Neko se setio, pa je vrata otvorio. Pola sata sam vikao i grdio, da bi mi predsednik Tadic rekao: Zasto vices kad si dosao kod mene?
Nikolic: Zasto si pozvao goste kad si vrata zakljucao:)

To jedino govori o kulturi i vaspitanju Tome Nikolica,a ne o odnosu izmedju DS-a i SRS-a

*BILJA*
07.02.2007., 23:06
To se može dogoditi za jedno 40 godina pa da se formira "velika koalicija"
Ni jedne dodirne tačke tu nema i što bi oni opšte formirali Vladu?
Najbolje je što se sve komšije koje nam "žele dobro" mole Bogu da radikali vladaju, toliko ih se "plaše" i veruju u njihove vizije i ideje:roll:
Imas dobre odnose s komsijama, kad ti se tako poveravaju :lol:

*BILJA*
07.02.2007., 23:08
To jedino govori o kulturi i vaspitanju Tome Nikolica,a ne o odnosu izmedju DS-a i SRS-a
Da, bash!
On je pozvao predstavnike stranaka a zakljucao vrata :roll:

Norma Kampl
07.02.2007., 23:09
na pesackom prelazu
Јел'то она фамозна "Чедина зебра"?

*BILJA*
07.02.2007., 23:14
Jeste:)

Norma Kampl
07.02.2007., 23:17
To nema veze s tim. Prvo, ja sam sigurna da ce sve stranke (osim koalicije okupljene oko LDP-a) jednoglasno glasati za bilo kaka plan (dogovor, platformu, zakljucak.....i sl.) i da ce biti usvojeno.
Znaci, to je vazno, da Skupstina bude jedinstvena, bar u ovom trenutku.
Има везе, врло. Јесте тачно да је важно да све странке гласају за заједничку платформу, став, договор, акцију, како год се то звало. Али би и издизање изнад страначких сујета поврх тога додатно допринело нашем угледу, и утиску према споља. а и исто тако битно, изнутра, дало народу и на Ким, и овде додатно охрабрење.

Утисак о једној одговорној политичкој елити.

Torrente-BG
07.02.2007., 23:29
Prvo je pozvonio, nista!
Onda je poceo da lupa:)

Evo bilo sad na B92 zasto Tadija nije cuo zvono i lupanje.Slusao muziku i zamislio se o teskim drzavnickim poslovima koji ga cekaju.

http://img45.imageshack.us/img45/7261/23638733cr3.gif (http://imageshack.us)

vujadin
07.02.2007., 23:47
То све није толико озбиљно колико ситуација захтева. Не знам зашто се нико не усуђује да понуди Александру Круну и да га задужи да реши проблем и владе и Космета. Па ако не реши онда ће опет бити Карађорђевићи криви, и мирна Босна.

Torrente-BG
07.02.2007., 23:52
*** pa debeli ne zna srpski a ovi slabo govore engleski pa tu nastaje problem;inace bi mu ovi ponudili ali samo srpski parlaju i po neku rec engleskog (yes i no) sto je nedovoljno a debeli Karadjordjevic jos nije srpski progovorio nakon 17 godina ucenja.*** tezak jezik.

Banshee
07.02.2007., 23:53
iako ne opravdavam postupak,cedin prelaz je jedan od najkorisnijih u uzem centru jer negde malo posle slavije pa do one ulice koja skrece ka bulevaru ni jednog nema.
a policija voli da lovi studente praznih dzepova kad pretrcavaju ulicu van prelaza.
nikad necu zaboraviti kako su mi naplatili kaznu kod vuka :x

Norma Kampl
08.02.2007., 00:08
iako ne opravdavam postupak,cedin prelaz je jedan od najkorisnijih u uzem centru jer negde malo posle slavije pa do one ulice koja skrece ka bulevaru ni jednog nema.

А иза Старог двора је и прелаз и семафор, само нешто мало даље од ове "Чедине".

a policija voli da lovi studente praznih dzepova kad pretrcavaju ulicu van prelaza.

И треба. И студенте, и све друге. Камо среће да је тога више. Тако се, да кажем, "васпитава" народ. Оно што су други, сада "културни" и "дисциплиновани" народи такође радили, само доста раније.
(Дакле, ништа они нису бољи од нас, само су им историјске околности дозволиле да неке ствари ураде раније).

Banshee
08.02.2007., 00:18
И треба. И студенте, и све друге. Камо среће да је тога више. Тако се, да кажем, "васпитава" народ. Оно што су други, сада "културни" и "дисциплиновани" народи такође радили, само доста раније.
(Дакле, ништа они нису бољи од нас, само су им историјске околности дозволиле да неке ствари ураде раније).
slazem se.
samo da nije bilo sledece situacije.
prelazi desetak ljudi ulicu i oni zaustavlaju samo mladje ljude i babu (ove starije valjda ne smeju)...30 sekundi kasnije iz ruzveltove crni dzip sa crnim staklima,nece da ceka na semaforu,penje se na trptoar,dijagonalno ga prelazi i ulazi u bulevar :shock: na dva metra od dvoje policijskih kola i tri cetri policajca. :shock: i napravi mnogo veci prekrsaj od ostalih i oni nista.ni da trepnu.jer ne smeju,pa maltretiraju mahom ili ekstremno mlade ili ekstremno matore.
za kazne se slazem.al onda da se ne zatvaraju oci na dzipove koji jure preko trotoara da ne bi cekali na crvenom.nego jednako za sve. :)
policajci su uglavnom korumpirani i izgovor za mafiju u uniformi.kad ih vidim predjem na drugu stranu i nikad ih ne pustam u stan.jer ce od svih ljudi zaustaviti najmanje sumnjivog :D jer ostale ne smeju :D

Torrente-BG
08.02.2007., 00:19

Ja zato nosim kanticu bele boje sa sobom i samo kad treba da predjem ulicu iscrtam pesacki prelaz. Kad moze Ceda mogu i ja :)

Torrente-BG
08.02.2007., 00:21
policajci su uglavnom korumpirani i izgovor za mafiju u uniformi.kad ih vidim predjem na drugu stranu i nikad ih ne pustam u stan.jer ce od svih ljudi zaustaviti najmanje sumnjivog :D jer ostale ne smeju :D

Policajci su oni sto nisu uspeli kao kriminalci ili nisu imali m_uda pa se kriju iza iniforme.To je najgori talog seljacina i kriminalaca(CAST RETKIM IZUZETCIMA)

Banshee
08.02.2007., 00:25
Policajci su oni sto nisu uspeli kao kriminalci ili nisu imali m_uda pa se kriju iza iniforme.To je najgori talog seljacina i kriminalaca(CAST RETKIM IZUZETCIMA)
policajci su kriminalci u uniformama bili i ostali.i njihove kucke koje sluze za pranje i pokrivanje prevara :?
zato moj pas kad ih vidi krene da laje i da rezi.nije ni on naivan :lol:
slazem se,cast izuzecima :)

Torrente-BG
08.02.2007., 00:30
Mozda u manjim mestima su i policajci posteniji tj procenat istih je veci dok u vecim je uzas;narocito u BGD tu je go olos.Pre neki dan me startovala neka pandurka i pandur ispred moje zgrade.Ne znam sa koje planine su sisli ali nista ih nisam razumeo.Gledaju licnu kartu ,pitaju gde zivim i onda A STA CES OVDE,a ja 20 metara od moje zgrade tj adrese koja je i upisana u licnoj karti.Popizdeo sam.Da sam imao pistolj ubio bi ih istog trena.J_ebo ih onaj ko ih je zaposlio.

Norma Kampl
08.02.2007., 00:31
slazem se.
samo da nije bilo sledece situacije.
prelazi desetak ljudi ulicu i oni zaustavlaju samo mladje ljude i babu (ove starije valjda ne smeju)...30 sekundi kasnije iz ruzveltove crni dzip sa crnim staklima,nece da ceka na semaforu,penje se na trptoar,dijagonalno ga prelazi i ulazi u bulevar :shock: na dva metra od dvoje policijskih kola i tri cetri policajca. :shock: i napravi mnogo veci prekrsaj od ostalih i oni nista.ni da trepnu.jer ne smeju,pa maltretiraju mahom ili ekstremno mlade ili ekstremno matore.
za kazne se slazem.al onda da se ne zatvaraju oci na dzipove koji jure preko trotoara da ne bi cekali na crvenom.nego jednako za sve. :)
Тачно. Исти аршини за све. Али се и разне "акције против организованог криминала" воде стихијски, и врло селективно. Најчешће према оним ситним шверцерима на Булевару. Но, на промену тога ћемо на жалост још попричекати, дуготрајан је процес.

Али, за сад, барем нек кажњавају "обичне", ово за прелазак улице , јер раније нису радили ни то.

goxy
08.02.2007., 12:59
Pitanje je cist SF :| .....

giovaniI
08.02.2007., 13:09
mislim da je tu vladu trebalo formirati i 2003 i sada 2007,ali kostunica se dos-bojama i dalje farba.
nesposoban je i razbio je SRJ,onom Ustavnom poveljom o SCG,..
dok slozi 1 erecenicu,prodje 2 mjeseca,a jos ga nasmijanog nisam ni vidio,..

Iron Lord
08.02.2007., 13:11
I ako na prvi pogled izgleda suludo mislim da bi ova vlada imala dosta dobrih strana.
Ona najglavnija je da to ljudi konacno protumace kao ujedinjenje Srba ali i da se resi uslovljavanja malih stranaka.

Neka podele ministarstva i neka svako radi na svoj nacin a gradjani neka na sledecim izborima ocene ko je bio bolji.

Mnogo je primera u svetu gde su se ujedinile suprostavljene stranke i formirale stabilnu vladu.

Ipak se interesi Srbije trebaju staviti ispred stranackih i ideoloskih.

Sta vi mislite?

E sada sam ja Paja Patak koji je shvatio poruku i prepričao komšiji ovako:

Zbog dramatične situacije oko Kosova, srpski narod će se ujediniti ako DSS i SRS naprave koaliciju!

I ONDA ĆE POSLANICI DSS-a & SRS-a DA POCEPAJU PLAN UN I U AUTOBUSIMA OTIĆI DO MOSTA KOJI RAZDVAJA SEVERNU I JUŽNU MITROVICU!

Iron Lord
08.02.2007., 13:17
Kada osolobode Kosovo u koaliciju DSS + SRS ulazi DS pa se oslobadja i Crna Gora

Posle u koaliciju DSS + SRS + DS ulazi SPS da bi oslobodili BiH

SPO i mora da udje u koaliciju DSS + SRS + DS + SPS da bi oslobodili Sloveniju

G17 se priključuje bez pardona koaliciji DSS + SRS + DS + SPS + SPO i MAKEDONIJA JE NAŠA!

LDP ZADAJE ZAVRŠNI UDARAC I UZ KOALICIJU DSS + SRS + DS + SPS + SPO + G17 OSVAJA HRVATSKU

ŽIVELA KOALICIJA!

Iron Lord
08.02.2007., 13:21
http://www.gosh.org/events/driving_challenge/images/2004/hippies.jpg
Himnu UDRUŽENE KOALICIJE preuzeti otvaranjem ovog linka u novom prozoru/tab-u (http://one.xthost.info/IronLord/SFX/MAJKA.MP3)