Vidi punu verziju : KAKO I KADA JE NASTALA REČ SRBIN?
Lala Vojvođanski
06.02.2007., 23:33
KAKO I KADA JE NASTALA REČ SRBIN,SRBIJA, SRPSKO??
vanesssa56
06.02.2007., 23:34
Mislim da je to nastalo josh sa pojavom AMEBA!
*+*+*+*+*
06.02.2007., 23:37
Ooooo Rufime, jes' to ti?
vanesssa56
06.02.2007., 23:38
Nisam...
Ja sam Veliki vitez sv.Andreja Škotskog
*+*+*+*+*
06.02.2007., 23:41
Nisam...
Ja sam Veliki vitez sv.Andreja Škotskog
Ma ne pitam tebe, za tebe sam siguran da nisi, nego ovog "Lalu"...
Lala Vojvođanski
06.02.2007., 23:47
Ma ne pitam tebe, za tebe sam siguran da nisi, nego ovog "Lalu"...
A ko ti je taj rufim?
*+*+*+*+*
06.02.2007., 23:52
To su pitali i ovi pre tebe, pa 90% njih na kraju ispalo da jesu Rufim....:roll:
Lala Vojvođanski
06.02.2007., 23:54
To su pitali i ovi pre tebe, pa 90% njih na kraju ispalo da jesu Rufim....:roll:
BOGU HVALA ŠTO SAM LALA!!
*+*+*+*+*
06.02.2007., 23:55
Jos samo da se uverimo i bice sve Ok...
Hm...vidju ovo...cccccc....
To je bila prva rec koju je Bog izgovorio :mrgreen:
vanesssa56
06.02.2007., 23:56
:lol:
jes.mogo si jošte sam d bidneš lala holancki
il oni iz teletabisa
*+*+*+*+*
06.02.2007., 23:59
Hm...vidju ovo...cccccc....
Viđi vraga su sedam binjišah
su dva mača, a su dvije krune,
praunuka Turkova s Koranom...
Lala Vojvođanski
06.02.2007., 23:59
jes.mogo si jošte sam d bidneš lala holancki
il oni iz teletabisa
Ne znam šta koristiš, al ti mnogo škodi.........
Ma...garantovano...gde nam je detektor...
Silent Bob
07.02.2007., 00:01
Detektor je daleko... dok ona ne dodje... kalgonit u ruke!
Samo... da li je moguce da su Erajzer i Rufi ista licnost?
*+*+*+*+*
07.02.2007., 00:02
tu je negde, sad ce da dodje da izvrsi detekciju...
Ne znam šta koristiš, al ti mnogo škodi.........
a što samo ja
i ostali te zajebavaju
jel to što sum ja naj gluplji pa ti lako sa menom
Vidim da nemate pojma ko ste pa moram da se umešam...
Prema ruskom istoricaru Veltmanu u delu "Atila i Rusi” ime Srbin od starine odnosilo se na vojnicki, ratnicki stalez u Rusiji, a reč Srb znacilo je vojnik, hrabar covek i navodno od Srba su postali Kozaci. I dan danas oko reke Volge reč Serbo oznacava porodicu, rod, svojtu, a kod Belorusa reč Sabr ili Sjarb znaci silu, mnozinu velikog naroda iste krvi i jezika. Kod Velikorusa reč Serbi znaci zdrav, junacan, silan soj ljudi. Kod Luzickih Srba reč Sorab ima znacenje coveka najrazboritijeg, najlepseg, najodabranijeg u tom rodu. Kod Ukrajinaca reč Sirbin znaci gospodovati. U srpskom narodu od davnina postoji pohvala pokojnika, za koga se smatralo da je bio dobar sa visokim odlicjima, koja kaže -Bas je pravi Srbin bio i srpski živeo”. A u Crnoj Gori hrabrog junaka su hvalili sa Srb od Kosova”. I u turskom jeziku reci Sirb i Serb imaju znacenje naroda jednog kolena, hrabrog, ubojitog i nepokornog. Kod starih Persijanaca reč Sarb znaci glava, staresinstvo. Kod Arabljana, Haldejaca i Jevreja reč Srb znaci slobodan covek, junak, nepokoran. I u starom sanskritskom jeziku reč Serbh znaci ne dati se nikome, a koren te reci znaci seme, koleno i rod. Safarik i Kolar su citirali, takođe, da reč Srbi oznacava rodjake, svojtu. Nepoznatom coveku Srbin će reci: Kako se Ti ono zvase Rodjace”.
Enfroz2891.
07.02.2007., 00:07
Pa rec Srbin ne postoji kao sto ne postoje ni Srbi.
Postoje samo Hrvati,Boshnjaci,Crnogorci,Vojvodjanci Slovenci i Kosovari.
Postoji i drzava Srbija ali ona je vestachka tvorevina u kojoj bi trebalo da zive samo gradjani jer bi postojanje Srpske nacije vredjalo ponos nacionalnih manjina.
Rufim je sve to lepo objasnio.
Hm...ovo neko povukao vodu na 'politici'...?:lol:
*+*+*+*+*
07.02.2007., 00:09
Ocigledno..:roll:
ODe Lala, sad ce da se prenikuje, pa ce se vratiti...
vanesssa56
07.02.2007., 00:11
E XXXMAN...
Niti ja znam ARAPSKI, niti, PERSIJSKI, niti HALDAJSKI, niti Ruski...
A kako Akademik Prof.Dr. Obren Jeftimirovic, inace redovni profesor na Univerzitetu u Odessi Texas kaze da je rech SRBIN data od samog Gospoda Boga. Gospod Bog je jednom rekao, cititam Jeftimirovica: " Evo vam rijech SRBIN i uzivajte u njoj!"
Pa rec Srbin ne postoji kao sto ne postoje ni Srbi.
Postoje samo Hrvati,Boshnjaci,Crnogorci,Vojvodjanci Slovenci i Kosovari.
Postoji i drzava Srbija ali ona je vestachka tvorevina u kojoj bi trebalo da zive samo gradjani jer bi postojanje Srpske nacije vredjalo ponos nacionalnih manjina.
Rufim je sve to lepo objasnio.
Katarina Velika, ruska carica, je luzicko-srpskog porekla, sto su istoricari potvrdili po tituli njenoga oca (bio je princ oblasti Anhatt, Zerbst - Serbiste).
Nikola Frere, kako navodi Safarik, smatrao je srpski majkom trackog i grckog jezika
Sigismund Herbestajn navodi da su Srbi živeli na celoj obali Jadranskog mora, od Venecije do Konstantinopolja, ukljucujuci tu i srpski Carigrad, pa navodi Miziju, kao balkansku oblast, koju su grci i Rimljani delili na Gornju i Donju Miziju, te dalje Luzicke Srbe i Srbe u danasnjoj Madjarskoj. Rober Siprijan za Dunav kaže da je srpska reka, a Srbe naziva početnim narodom i majkom naroda a srpski jezik jezikom - majkom
vanesssa56
07.02.2007., 00:17
Profesor Doktor Milisav Aksentijevic tvrdi da korjeni covecanstva vode od samih Srba.
O tome nemamo validnih materijalnih dokaza, za sada ostaje na predpostavkama. Nego i to ce se dokazati.
Hm...a gde je tu Duklja?Ccccc...bre.
vanesssa56
07.02.2007., 00:19
Ma kakva sad Duklja. To je bila drzava koja se zvala PREVALITANA.
A ta Duklja, je bila posle PREVALITANE.
Profesor Doktor Milisav Aksentijevic tvrdi da korjeni covecanstva vode od samih Srba.
O tome nemamo validnih materijalnih dokaza, za sada ostaje na predpostavkama. Nego i to ce se dokazati.
jel se ti zajebavaš ili šta
vadi ti gomno iz usta dok pričaš o srbima.
samo nas brukaš.šta će pomisliti svet
vanesssa56
07.02.2007., 00:22
jel se ti zajebavaš ili šta
vadi ti gomno iz usta dok pričaš o srbima.
samo nas brukaš.šta će pomisliti svet
Ma kakvo bre Gomno !
*+*+*+*+*
07.02.2007., 00:22
Ocigledno da neki nisu u toku sta se desava na ovom podforumu...:roll:
Ma kakva sad Duklja. To je bila drzava koja se zvala PREVALITANA.
A ta Duklja, je bila posle PREVALITANE.
Hm...znači,Duklja...pre i posle...ccccc...znao sam ja da je Rufim u pravu...znao sam...
vanesssa56
07.02.2007., 00:25
Lepo reche "Akhetaton"
vanesssa56
07.02.2007., 00:26
Pogledaj topic "SRPSKI NACIONALNI INSTRUMENT"
:lol: :lol: :lol:
Ma kakvo bre Gomno !
pa to crveno
koprcaš se i batrgaš mlatiš levo desno a oš nešta ozbiljno dobjasniš
kako čovek ozbiljno dte svati
Pogledaj topic "SRPSKI NACIONALNI INSTRUMENT"
:lol: :lol: :lol:
Srpska društvena i državna zajednica Duklja, "Sklavinija" – kako ju je nazvao Vizantski car Konstantin VII Porfirogenit, nastala je početkom VII veka, na teritoriji ranije rimske provincije Prevalis, u granicama i pod formalnim suverenitetom Vizantijskog carstva. Dolaskom i formiranjem svoje države Sloveni su iz temelja izmenili zatečeno stanje i demografski sastav provincije Prevalis. Duklja je nastala na geografski i istorijski kompaktnoj oblasti koja je obuhvatala širi basen Skadarskog jezera, uokviren planinskim vencem.
vanesssa56
07.02.2007., 00:29
Mislim da je sve podkrijepljeno validnim materijalnim dokazima, zar ne?
Mislim da je sve podkrijepljeno validnim materijalnim dokazima, zar ne?
vanesssa56
07.02.2007., 00:30
Srpska društvena i državna zajednica Duklja, "Sklavinija" – kako ju je nazvao Vizantski car Konstantin VII Porfirogenit, nastala je početkom VII veka, na teritoriji ranije rimske provincije Prevalis, u granicama i pod formalnim suverenitetom Vizantijskog carstva. Dolaskom i formiranjem svoje države Sloveni su iz temelja izmenili zatečeno stanje i demografski sastav provincije Prevalis. Duklja je nastala na geografski i istorijski kompaktnoj oblasti koja je obuhvatala širi basen Skadarskog jezera, uokviren planinskim vencem.
HVALA NA INFORMACIJI.
Eto Shakale, zar nisam u pravu !
*+*+*+*+*
07.02.2007., 00:31
Ovi se bas ubacili da objasnjavaju....
Hm...daj neku kartu ako imaš...mislim,stvarno me zanima...
HVALA NA INFORMACIJI.
Eto Shakale, zar nisam u pravu !
:lol: :arrow: :wink:
vanesssa56
07.02.2007., 00:33
Ta Duklja se prostirala od Skadarskog Jezera (neki djelovi Albanije su ukljucheni) pa tamo do... mozda Splita i Imotskog i ovamo na sjeveru do...uh pojma nemam.
Hm...ovo neko povukao vodu na 'politici'...?:lol:
:lol: :lol: :lol:.........:wink:
Ma...garantovano...gde nam je detektor...
........:wink:
BOGU HVALA ŠTO SAM LALA!!
Одакле си?
Одакле си?
Pa iz Lale... :shock:
vujadin
07.02.2007., 03:26
Питање је како је настала реч Србин а не Срби, ја сам прочитао у Библији да је Јафет, син Нојин, имао сина који се звао Србин, што на јеврејском значи от прилике Миљеник, или Богумил.
rade_yuyu
07.02.2007., 08:54
Vidim da nemate pojma ko ste pa moram da se umešam...
Prema ruskom istoricaru Veltmanu u delu "Atila i Rusi” ime Srbin od starine odnosilo se na vojnicki, ratnicki stalez u Rusiji, a reč Srb znacilo je vojnik, hrabar covek i navodno od Srba su postali Kozaci. I dan danas oko reke Volge reč Serbo oznacava porodicu, rod, svojtu, a kod Belorusa reč Sabr ili Sjarb znaci silu, mnozinu velikog naroda iste krvi i jezika. Kod Velikorusa reč Serbi znaci zdrav, junacan, silan soj ljudi. Kod Luzickih Srba reč Sorab ima znacenje coveka najrazboritijeg, najlepseg, najodabranijeg u tom rodu. Kod Ukrajinaca reč Sirbin znaci gospodovati. U srpskom narodu od davnina postoji pohvala pokojnika, za koga se smatralo da je bio dobar sa visokim odlicjima, koja kaže -Bas je pravi Srbin bio i srpski živeo”. A u Crnoj Gori hrabrog junaka su hvalili sa Srb od Kosova”. I u turskom jeziku reci Sirb i Serb imaju znacenje naroda jednog kolena, hrabrog, ubojitog i nepokornog. Kod starih Persijanaca reč Sarb znaci glava, staresinstvo. Kod Arabljana, Haldejaca i Jevreja reč Srb znaci slobodan covek, junak, nepokoran. I u starom sanskritskom jeziku reč Serbh znaci ne dati se nikome, a koren te reci znaci seme, koleno i rod. Safarik i Kolar su citirali, takođe, da reč Srbi oznacava rodjake, svojtu. Nepoznatom coveku Srbin će reci: Kako se Ti ono zvase Rodjace”.
......mislim da je vecina podataka koje si dao stvarno cista glupost i netacna.....npr. "koren" od tri slova kojima arapi pisu "s r b" ne postoji i nije postojao u istoriji arapskog jezika kao samostalan koren sa nekim znacenjem dok se srbi nisu pojavili kao stepski narod, a tada su dali sadasnji naziv ......koristi se samo za ime koje oznacava ime srba.......s r b sa sin a ne sa sad oznacava kada nesto curi....ima puno znacenja , ali nije sada ni bitno.......arapi pisu s r b sa sad a ne sa sin a da pisu i sa sin ne bi znacilo nista lepo...i nikakve veze ne bi imalo sa znacenjem reci.....provericu u svakom slucaju neki staroosmanski recnik, ali mislim da sam vec gledao......same lazi baki sine.....o srbima......
Vidi ga što se rade džu-dža...raspisao od sobajle...cccccc...:lol:
rade_yuyu
07.02.2007., 10:02
....specifican ambijent i jos specificnije okolnosti nalazu zurenje u ekran..........
rade_yuyu
07.02.2007., 10:06
..sabah je jutro cini mi se na arapskom i turskom..a ne sobah :confused:
..para usi.....kada se cita :p :p :p
Ahaa..:lol: Ju,ju....došao i Rade da pomogne Lali...:wink: