PDA

Vidi punu verziju : Beograd iz maste

divlja
06.02.2007., 23:10
Dragi moji, hajde da mastamo kakav bi Beograd voleli za 10 godina? Sta bi voleli da se promeni, kako bi izgledao, kakva je metropola Beograd u buducnosti u vasim glavama? :razz:
Idemo do najsitnijih detalja! :lol:

http://img408.imageshack.us/img408/6448/bglg5.jpg
photo by mastermind

fratello-80
07.02.2007., 10:40
evo moj doprinos: da se u svim gradskim fontanama i na svim cesmama u gradu toci pivo :) :)

shaddow
07.02.2007., 19:24
E ozbiljno, evo zamišljam da Beograd ima najsavremeniji metro. Možeš da stigneš u bilo koji deo grada čas posla, red vožnje je apsolutno tačan (u minut), sve funkcioniše ko sat. I ne moraš više da juriš parking, da se nerviraš što je gužva na Gazeli, da razmišljaš da li je ili nije zona, itd.

shaddow
07.02.2007., 19:39
Pošto je uveden metro koji uspešno funkcioniše, svi koriste prednosti ovog novog načina prevoza i u Beogradu nema gužve, nema jurnjave, svuda možeš da stigneš lepo i polako. Možeš da šetaš ulicama a da se ne sudaraš ni sa kim. Nema više ni zagađenja koje nastaje zbog saobraćaja, a ulica 29. novembra je proglašena za ekološku sredinu. :) :) :)

Fibi3
07.02.2007., 19:43
Ovo mi se svidja a ulica 29. novembra je proglašena za ekološku sredinu :lol:

To je vec SF.

shaddow
07.02.2007., 19:46
Pa kad maštamo, da maštamo.

Zamisli kakve su onda ostale ulice. E da, sve je puno zelenila i parkova. Vazduh je kao na Zlatiboru. :)

divlja
07.02.2007., 19:48
Zavrsena Dorcol Marina ovo ono, fasade besprekorne ko u Pragu. :-)

Fibi3
07.02.2007., 19:49
Pa to mi se bas svidelo sto si napisao. Radila sam par godina u 29. novembra, u jednoj zgradi koja je bila maltene skroz crna, i pitala se da li je bolje da otvaramo prozore ili ne.

shaddow
07.02.2007., 19:50
Pa to mi se bas svidelo sto si napisao. Radila sam par godina u 29. novembra, u jednoj zgradi koja je bila maltene skroz crna, i pitala se da li je bolje da otvaramo prozore ili ne.
Bolje ne!

Fibi3
07.02.2007., 19:51
Prvo sto mi je palo na pamet, a sto gledam svaki dan - da se sklone one nesretne catrlje kod Gazele.

Fibi3
07.02.2007., 19:52
Moram da pohvalim moderatora za lepu temu.

Banshee
07.02.2007., 19:53
okreceni svi stari soliteri i soc-zgrade novobeogradske u neke vedre ne-sive boje :D
http://i76.photobucket.com/albums/j25/marija1985/_ducky__by_gadgetsguru.png

Fibi3
07.02.2007., 19:54
Napravljene staze za bicikliste.

Banshee
07.02.2007., 19:54
e da,i da je saobracaj u uzem centru grada ogranicem na bicikle i lakse motore :)
nista automobili,autobusi i sleperi i ostala smrdljiva bucna prevozna sredstva :)

Fibi3
07.02.2007., 20:00
Da se zavrsi Akva park u bloku 44. Po svemu sudeci, cekacemo na to tih deset godinica.

shaddow
07.02.2007., 20:05
Napravljene staze za bicikliste.
A pešaci ne hodaju po njima. :lol:

Fibi3
07.02.2007., 20:07
Nista pesaci :p

shaddow
07.02.2007., 20:08
Završena obilaznica oko Beograda, tako da tranzit više ne prolazi kroz centar. :)

Fibi3
07.02.2007., 20:11
Bolnice ciste, bez miseva i bubetina.

Banshee
07.02.2007., 20:13
u ortopedskoj bolnici banjica za promenu ne sluze splacine,nego lepu i ukusnu hranu svaki dan a ne samo srednom kad je vizita :roll:

shaddow
07.02.2007., 20:21
Tema je odlična. Ja sam joj dodelio 5 zvezdica. Nije mi jasno ko je smanjio taj broj. Možda se nekom ne sviđa tema?!? :shock:

Banshee
07.02.2007., 20:25
evo ja sam sad popravila prosek al i dalje je 4 :?

Fibi3
07.02.2007., 20:25
Evo i ja cu sad da dam peticu.

Bilo bi lepo kad bi neko od nadleznih sve ovo citao.

MASTERMIND
07.02.2007., 20:31
-Beograd bez "taxi sluzbe" 8) u stvari ne,ne..da mogu da taxiraju ali sa rikshama..ekologija i to..
-panduri bez prangija i da opet voze kecheve
-besplatan gradski prevoz + svi busevi NOVI i to oni zuti :P
-sa drugim gradonacelnikom,znaci nebitno iz koje stranke,samo da ne bude ovaj "Jastreb"
-samo u BG-u legalna marihuana u coffe shop-ovima i uzgajanje na gajbi do 5 biljki
-nabudzena dzinovska kupola iznad BG-a koja se "aktivira" samo kad pada kisa i to..ko na stadionima sto ima :lol: 8)
-zakon,budzet ili sta vec koji ce omogucivati Beogradu da otima od unutrasnjosti barem 10 puta vise nego sad.....oo daa 8)

Fibi3
07.02.2007., 20:33
Ovo mi se ne svidja: -samo u BG-u legalna marihuana u coffe shop-ovima i uzgajanje na gajbi do 5 biljki

MASTERMIND
07.02.2007., 20:46
pa dobro...do 7 biljki onda :)

muvalo
07.02.2007., 20:50
- Vegetarijanski fastfud, indijski, libanski, grcki, vijetnamski fastfud...
- Da se uveze po 5-10 000 ljudi raznih narodnosti (oni bi imali bakalnice, restorane, kafice, knjizare, bioskope i vec spomenuti fastfud)
- jednom mesecno pozoriste za dzabe
- jednom mesecno bioskop za dzabe
- jednom mesecno dan neke kulture: recimo italijanski dan, ili dan zimbabvea, pa njihova ambasada, ili jos bolje emigranti entuzijasti organizuju zezanje (klopa, pozoriste, bioskop, diskoteka) a ceo grad je u tom fazonu, u kaficima samo africka muzika i pohovani skakvci :)
- jednom godisnje pederi i lezbejke mlate heteroseksualce

i pozdravljam ideju o kofisopovima

Fibi3
07.02.2007., 20:58
No, no Mastere http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/nahrung/h055.gif

:grin:

vallery
07.02.2007., 21:09
ja ga zamishljam onako kako je neron zamislio rim svojevremeno :twisted:
nazhalost, nisam toliki egzebicionista!!!

glamur girl
08.02.2007., 00:06
E kad bi bilo makar nesto od ovoga....
Ali nada umire poslednja :)
Tema je ekstra :) :)

divlja
08.02.2007., 08:20
Kaze ovaj Slaven Tica, GSP dobija 40 novih trola, sve trole ce nam bit do 5 godina starosti, imacemo najmladji vozni park u Evropi. :-)

moonja
08.02.2007., 19:26
haha "da taksisiti voze rikše"........to mi se najviše sviđa...danas, na raskrsnici georga w. i 29.novembra... stoji zaprega..prelep konj i dva cigancića prevoze karton... trebalo bi odmah realizovati prevoz rikšama..životinje nek rade druge stvari, šta već one rade.......ja bih imao svog stalnog prevoznika u rikši... ilija me voza.... carski... i ekološki..

tarabica
08.02.2007., 20:21
Svidja mi se ono za besplatne karte za pozoriste i bioskop jednom mesecno:D
Ljudi u Beogradu da nauce da ne bacaju smece, otpatke, gde im padne na pamet, jer papiric po papiric, i skupi se djubre, a gradska cistoca da bude malo brza sa ciscenjem. Narocito me nerviraju bacene zvake koje se ili zalepe za cipele prolaznika, ili se napravi ruzna crna fleka na asfaltu :mad:

shaddow
08.02.2007., 21:41
A da... policija naplaćuje kazne od 100 evra svakom ko baci papir na sred ulice ili, ne daj bože, pljune.

gica
08.02.2007., 21:48
Ja 'ocu saobracajce u civilu! Zbog majmuna vozaca koji se na semaforu zaustavljaju na sred pesackog prelaza. Dalje, ukinuti saobracaj u krugu dvojke.

webhanuma
08.02.2007., 22:55
A da... policija naplaćuje kazne od 100 evra svakom ko baci papir na sred ulice ili, ne daj bože, pljune.

I da ljudi imaju novac da plate na licu mesta te kazne ;-)

moonja
09.02.2007., 00:54
Ja 'ocu saobracajce u civilu! .

e..a ja 'oću policajce u uniformi.........a neću tajnu policiju.. mnogo maštam..

Fibi3
09.02.2007., 09:31

To! Sinoc mi je jedan majmun zamalo pljunuo na patiku, a usput je onako u hodu, ostavio do pola popusenu cigaretu na kartonske kutije koje su bile poslagane pored nekog lokala. :shock:

shaddow
09.02.2007., 15:57
Eeee, ako pljuvanjem direktno ugrožava bezbednost ostalih građana to se posebno naplaćuje + ćorka, bato. ;)
To su ovi što misle da su još uvek na njivi, pa mogu da pljuju gde i kako hoće. Primitivizam.

shaddow
09.02.2007., 15:59
A da, u Beogradu se promenilo i to što su svi prodavci nasmejani i ljubazni, tako da kada ti se neki od njih ljubazno obrati ne moraš da razmišljaš šta li smera, a kada ti neko stane na pešačkom prelazu da te propusti, ne moraš da razmišljaš da li u stvari hoće da te ubije ili te propušta. :)

Enfroz2891.
11.02.2007., 13:03
Izgradjen most za Adu sa NBG.Rekonstruisano staro sajmishte.Zavrshen prokop i izmeshtanje zeleznichke i autobsuke stanice,sredjivanje tog prostora i obnova poshte kod zeleznichke stanice kakva je bila pre rata da ne shtrchi vishe ovo ruglo real socijalizma.Porushene sve one sive betonske zgrade u BG pochev od stepenastih pa do juzne kapije..sve je mislim gradio isti arhitekta..Mitrovic?Bulatovic?..ne znam tachno prezime ali siguran sam neki crnogorac jer samo oni mogu imati toliku kolichinu neukusa.Dizanje Genexa u vazduh.Most na Dunavu u Zemunu,novi gradski prevoz,Ticu na streljanje,zaposhljavanje i nekog drugog sem gancija u gradskoj chistotji,100 puta veci budzet za achishtjenje grada,kazna od 1000 eura za bacanje papirica van kante,pljuvanje,psihanje,kenj.anje ili na bilo koji drugi nachin vrshenje radnji koje ruzne grad na javnom mestu,postavljanje vishe kanti,korpi svuda,oduzimanje dozvole retardima koji voze kola po trotoaru jer im blize ili parkiraju tik uz zgrade gde nije predvidjeno,metro,ada huja,kruzni tok,Dorcol marina....itd.,itd.,
I onda se probudim.

shaddow
27.02.2007., 17:46
Da, izgrađena je ta obilaznica oko Beograda o kojoj se toliko priča da zaista sumnjam da će ikada biti završena..... :roll:

topmodelsica
01.03.2007., 05:15
Pijaca Zeleni venac uredjena, kao apoteka cista i snadbevena i lepa, topla, zatvorena, i druge pijace isto takve. Pekare cistije 3 puta nego sto su sad i sa pecivima kvalitetnijim 3 puta nego sto su sad, i vise pekara sa stolovima i stolicama na koje moze da se sedne i da se jede.

MASTERMIND
01.03.2007., 07:55
Beograd iz maste...

http://img2.imagetitan.com/img2/small/1/1_boueki-p.jpg (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=1_boueki-p.jpg)

http://img2.imagetitan.com/img2/small/1/1_odaiba-ts-p-1.jpg (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=1_odaiba-ts-p-1.jpg)

http://img2.imagetitan.com/img2/small/1/1_seiroka-p1.jpg (http://img2.imagetitan.com/img.php?image=1_seiroka-p1.jpg)

divlja
05.03.2007., 08:45
Zamisljam SC sa cistim prozorima i cistim belim platnenim roletnicama. :mrgreen:

otrovni starac
05.03.2007., 11:59
beograd u kome vise nema sumnjivih humanodinih glava, sa debelom crnom straftom iznad ociju i zelenom bradom od dva dana.

topmodelsica
07.03.2007., 20:17
Volela bih da bude moda na ulicama Beograda ista kao i sada, da se nose svi stilovi i sve boje.

tix
11.03.2007., 16:00
divlja, hvala ti mnogo za temu 45 blok.

pajamaca
11.03.2007., 17:13
nemogu opet da maštam.
maštal aja i verovala čelnicima..dva put po 10 godina:lol:
i evo..nema promena...već onoliko:)

boki1979
12.03.2007., 11:53
- Vegetarijanski fastfud, indijski, libanski, grcki, vijetnamski fastfud...
- Da se uveze po 5-10 000 ljudi raznih narodnosti (oni bi imali bakalnice, restorane, kafice, knjizare, bioskope i vec spomenuti fastfud)
- jednom mesecno pozoriste za dzabe
- jednom mesecno bioskop za dzabe
- jednom mesecno dan neke kulture: recimo italijanski dan, ili dan zimbabvea, pa njihova ambasada, ili jos bolje emigranti entuzijasti organizuju zezanje (klopa, pozoriste, bioskop, diskoteka) a ceo grad je u tom fazonu, u kaficima samo africka muzika i pohovani skakvci :)
- jednom godisnje pederi i lezbejke mlate heteroseksualce

i pozdravljam ideju o kofisopovima

pa gradovi zapada su ti puni razlicitih narodnosti pa zahvaljujuci tome u odredjene djelove grada ne mozes ni uci
a da ne pricamo o cemerici...
jesi siguran da hoces to?

medved_bg
12.03.2007., 12:41

E, a 1000 EUR i ćorka za istresanje nosa sa javnim uvidom u njegov sadržaj !!!

medved_bg
12.03.2007., 12:56
A da dodam: volela bih da pešaci pogledaju levo i desno pre nego što stupe na kolovoz, čak i kad je u pitanju pešački prelaz (kako su nas mame i tate učili), a ne da izleću ko muve bez glave.
Uvek postoji nešto što se zove zaustavni put...
I volela bih da nema one dečice što prose po raskrsnicama, po pravilu najopasnijim u gradu...

shaddow
13.03.2007., 12:07
Pešaci ne idu po biciklističkoj stazi, već po stazi za pešake.
PS: Znam da je ovo teško zamisliti, ali možemo bar da maštamo. :)

topmodelsica
13.03.2007., 12:16
Pa nije tesko zamisliti ali se treba navici.Ja stalno idem po biciklistickoj.Kad bi bilo vise biciklista onda bih stalno morala da se pomeram u pesacku stazu pa bih se lakse navikla da se ne setam po njihovoj strani trotoara.

Grch
16.03.2007., 19:26
Da ljudi shvate kakva je Borča zapravo. Da se ostave više neistinitih malograđanskih predrasuda o Borči. Znači ne bih voleo da se nešto konkretno promeni u Borči, nego samo da ljudi shvate kakva je stvarno Borča. Mada, važno je da mi znamo istinu i da je nama lepo...

matora63
17.03.2007., 23:57
ipak, mislim da se u poslednjih godinu dana nešto (ne znam kome zahvaliti) drastično promenilo nabolje...bar u bloku 63. jer se baš vodi računa o higijeni, ispravnim klupama, čistom pesku, novim ljuljaškama i klackalicama za decu. a posebno što su blokirali mogućnost divljeg prelaženja do pijace...ali babci i dede su neuništivi po tom pitanju....dok ih neko ne zvekne.

fes
11.09.2007., 19:46
Sta bi voleli da imate u Beogradu??????

Platin
11.09.2007., 20:39
Da bude sredjen saobracaj - pravljenjem jos nekoliko mostova i tunela. Neka bude sredjen parking.
Slazem se da se 29. nov. pretvori u zonu koja ispunjava ekoloske standarde
A i da imamo metro.. da ne budemo metro(do)pola :lol:
Da svuda moze da se kupuje karticama, cak i na pijaci! Kupis sve, i na islazu "provuces" karticu :D
Da se srusi Beogradjanka, a da se na tom mestu napravi zgrada u starom stilu. Isto uraditi i u Knez Mihajlovoj.
Da se napravi nova najvisa zgrada u Beogradu, neka bude na Novom Beogradu, ali da ne bude bas staklenac (kao CK sada), i da se ta zgrada nazove Beogradjanka :D
Da se sve ulice urede, kao sto je sada samo centar, i jos ne ceo.
Da postoje parkovi i za decu i za kucne ljubimce.
Da postoji staza pored grada... autodrom... da se tamo juri, a ne po gradu.

Ako se jos nesto setim, javicu :D

VIRGINIJA
11.09.2007., 20:53
Da bude sredjen saobracaj - pravljenjem jos nekoliko mostova i tunela. Neka bude sredjen parking.
Slazem se da se 29. nov. pretvori u zonu koja ispunjava ekoloske standarde
A i da imamo metro.. da ne budemo metro(do)pola :lol:
Da svuda moze da se kupuje karticama, cak i na pijaci! Kupis sve, i na islazu "provuces" karticu :D
Da se srusi Beogradjanka, a da se na tom mestu napravi zgrada u starom stilu. Isto uraditi i u Knez Mihajlovoj.
Da se napravi nova najvisa zgrada u Beogradu, neka bude na Novom Beogradu, ali da ne bude bas staklenac (kao CK sada), i da se ta zgrada nazove Beogradjanka :D
Da se sve ulice urede, kao sto je sada samo centar, i jos ne ceo.
Da postoje parkovi i za decu i za kucne ljubimce.
Da postoji staza pored grada... autodrom... da se tamo juri, a ne po gradu.

Ako se jos nesto setim, javicu :D

Da svi Kinezi predju nazad u Japan :D

.............pa zezanje :D:D:D

VIRGINIJA
11.09.2007., 21:02
-Za pochetak sigurne Mostove.
Ranije kad prelazim preko Brankovog udahnem vazduh da zamislim zelju(ako znate tu foru)

.A sad udahnem vazduh u strahu od Panchevachkog(koji je pred obrushavanjem),ako potonem da imam vazduha.

-Vishe nastreshnica(Pechurki).Kad padne kisha svi se "sabiju"pod jednu.Em iskisnem em me ljudi izmokre svojim zatvorenim kishobranima.

-Neko mesto za okupljanje matoraca,ali ne starachki dom,nego neshto gde bi oni mogli da izlaze da se upoznaju i zabavljaju,na taj nachin bi oslobodili javne prevoze i bolnichke chekaonice.Jer sam 100% sigurna da oni izlaze iz kuce ne bi li porazgovarali i upoznali nekoga,nego ta njihova"hipohondrija".

-Zatvorila bih Kineze

E ovo je mnogo inspirativna tema ,...ja bih ovako mogla do prekosutra,ali bez radikalnih promena :D

matora63
11.09.2007., 22:48
e, mostovi nedostaju...zatim, čistoća na sve strane nedostaje...zelenilo bi trebalo da bude kao pod konac....uređenije biciklističke staze....i, naravno - beograđani bi takođe morali da budu kao iz mašte.

guitargirl
11.09.2007., 22:49
Da se zavrsi Akva park u bloku 44. Po svemu sudeci, cekacemo na to tih deset godinica.
e da! brate deset godinica....nemoj tako.....nije mala stvar ;)

StoRmyGirl
11.09.2007., 23:05
Za pochetak - METRO, ali ne market Metro, nego
metro o kome je i pokojni Dushko Radovitj prichao..
Volela bih da dozhivim da bar pochnu da ga rade!

Sredjivanje pitanja djubra, tj. kontejnera, reciklazhe i
ljudske svesti.

Da se srushe besmislene, propale kutjice i zgrade
i izgrade parkovi..

Da se porushi karton city!

Da se svako domatjinstvo brine o fasadi..

Za 10 godina - ovo bi bilo dovoljno!

grebicka
12.09.2007., 00:36
da slobodno prolazim pored zgrada bez straha da ce da me zapljune klima.
da se zimi uvede vanredni tramvaj(koji ima automat za caj),samo za penzionere koji kuci nemaju cg (koje ce dokazati potvrdom overenom potpisima dva svedoka)

Guru 42
12.09.2007., 02:38
... da se svi crnogorci vrate u lijepu njinu...http://i35.photobucket.com/albums/d154/ccm651/crazy-1.gif

moonja
12.09.2007., 11:45
e znate što je beograd metropola?
.........ima metro do pola...........

VIRGINIJA
12.09.2007., 12:49
... da se svi crnogorci vrate u lijepu njinu...http://i35.photobucket.com/albums/d154/ccm651/crazy-1.gif

potpisujem!

http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=169739

Platin
12.09.2007., 13:33
Znam sta je resenje !!!! :lol:

Da nam sutra dodju Japanci i da krenu da nam prave red i disciplinu... pa vajda ce za 10 godina da urade nesto :D

matora63
12.09.2007., 16:45
e da! brate deset godinica....nemoj tako.....nije mala stvar ;)
samo da se završi....imamo klizalište, pa ćemo da se strpimo. :D

grebicka
12.09.2007., 17:52
al` da nam ostave fotelje

topmodelsica
12.09.2007., 17:57
Ja sam u Uzicu sprovela ono sto sam pozelela za Beograd, ciste i lepe pekare u kojima moze da se sedne, i jos, da rade skoro za dzabe volonteri, zbog zamazivanja ociju roditeljima, ubijanja dosade, sticanja iskustva, jer kad mladi nemaju iskustva privatnici ih sutiraju kako hoce. Zbog samopouzdanja, kao, oni rade, nesto se desava, nisu nezaposleni. Zbog toga treba da me voli i postuje omladina ovoga grada.

branaaa
12.09.2007., 18:07

..a sta su vam to crnogorci???

topmodelsica
12.09.2007., 18:17
..a sta su vam to crnogorci???

Oni koji nisu ni Albanci, ni Hrvati, ni muslimani, ni pripadnici nekog drugog naroda ni narodnosti, koji zive u Crnoj Gori, ili oni koji su ziveli u Crnoj Gori do otcepljenja.

trinny
12.09.2007., 20:18
Ja sam u Uzicu sprovela ono sto sam pozelela za Beograd, ciste i lepe pekare u kojima moze da se sedne, i jos, da rade skoro za dzabe volonteri, zbog zamazivanja ociju roditeljima, ubijanja dosade, sticanja iskustva, jer kad mladi nemaju iskustva privatnici ih sutiraju kako hoce. Zbog samopouzdanja, kao, oni rade, nesto se desava, nisu nezaposleni. Zbog toga treba da me voli i postuje omladina ovoga grada.
Kako si to uradila?

matora63
14.09.2007., 18:58
ljudi, beograd iz mašte....to nam je, možda, pred nosom....samo ne vidimo dobro od koje koga, a?