Vidi punu verziju : u proslosti Magog i Persija, a danas... vs Izrael
islandjanin
06.02.2007., 14:24
Verujem, da bar neki od vas koji pratite desavanja na Bliskom Istoku, ste donekle i upoznati sa celokupnom situacijom na istom. Verujem da nije potrebno trositi puno reci na nazalost svakodnevna krvoprolica koja se tamo desavaju, medjutim ono sto se mora napomenuti jeste "smer i pravac" u kome se cela situacija razvija.
Naime, u Svetom Pismu, u knjizi proroka Jezekilja u 38. i 39. glavi (ali i na jos nekim mestima u Bibliji) govori se o invaziji koju ce sprovesti u delo "Magog" (kao vodja vojnog saveza) sa jos nekoliko arapsko-muslimaskih zemalja medju prvom, nekadasnjom Persijom.
Ono, sto po meni izaziva interesovanje, jeste upravo to sto je nekadasnji Magog bila upravo zemlja na kojoj "lezi" danasnja Rusija, a direktni potomci magogljana su narodi iz bivseg SSSR-a (Kazahstan, Turkmenistan, Uzbekistan, Afganistan....), takodje nekadasnje mocno persijsko carstvo je ni manje ni vise nego danasnji Iran!
Pogledajte vesti i videcete u kom "pravcu" se razvija bliskoistocna situacija. Poslusajte izjave Iranskog predsednika Mahmuda Ahmedinedzada kako "Izrael treba izbrisati sa mape sveta" i kako su "Izraelu dani odbrojani" i mozda cete poceti da uvidjate ozbiljnost iste.
P.S. Znam da "na prvu" ovo mozda ne zvuci kao tema za Istoriju, ali ukoliko bude interesovanja, ja cu postaviti malo opsirniji tekst, koji detaljnije objasnjava prorostvo iz knjige proroka Jezekilja, a takodje sam zeleo da cela "ekipa" sa Istorije vidi ovu temu i da svoj komentar!
Hm...interesantna tema...ima prizvuk politike ali se može razviti u vrlo lepom pravcu...pogotovo što mi ide na ruku jer sam hteo da postavim sličnu temu o Medo-Persiji i Proroku Danilu...
Sad nemam vremena ali večeras ću vrlo rado nešto napisati...o tome...
islandjanin
06.02.2007., 14:44
pa jeste nema bas, sto ti rece prizvuk istorije, ali dobro, gazdarica je nije zakljucala, pa cemo videti.....
Hm...ybg. to nisam rekao...rekao sam da ima prizvuk politike...što i nije isto...
VRLO ZANIMLJIVA TEMA PRIKLJUČI ĆU SE
Markelja
07.02.2007., 12:16
Ti zaista mislis da ce Izrael mirno posmatrati kako ce neki ludi Persijanac pokusati da ga zbrise???
Ti zaista mislis da ce Izrael mirno posmatrati kako ce neki ludi Persijanac pokusati da ga zbrise???
Čekaj, bre. To je već futur..:lol: Ajd, da vidimo šta je bio u prošlosti.
islandjanin
07.02.2007., 13:26
Ma naravno da ne mislim, upravo je to pokusaj da se malo "prodiskutuje" trenutna situacija na Bl. Istoku, a vezano za prorostva iz Biblije od pre 2500 godina!
islandjanin
07.02.2007., 13:28
Čekaj, bre. To je već futur..:lol: Ajd, da vidimo šta je bio u prošlosti.
Fino, fino, pocinju "mudri" komentari......
Rujevit
07.02.2007., 14:21
Због чега су та пророчанства свима толико занимљива? Шта год да се дешава било овде на Балкану било на Блиском Истоку сви се везују за неке бабе Ванде, Доринде итд.
То што пише у књизи пророка Језекиља мога је да ''прорекне'' сваки иоле промоћуран човек. Јевреји су одувек били на ратној нози са околним племенима. Тако је и сада.
Иначе за уништење јеврејске државе не залажу се само муслиманске земље и њихови савезици већ и једна секта унутар јудаизма. Натура Карта и њени рабини су једни од најгласнијих заговорника уништења Израела, а исто тако негирају и постојање холокауста.
islandjanin
07.02.2007., 15:02
Prvo, ovde nije u pitanju nikakva baba Vanda ....... , vec Sveto Pismo. A kao drugo, nije mogao bas svako da prorekne, a i da jeste mi danas imamo ono sto je prorekao upravo prorok Jezekilj. Sem toga, mislim da je velika stvar da pre 2500 godina neko kaze da ce doci do invazije na Izrael od strane Magoga (Rusija) i arapsko-muslimanske koalicije na celu s jednom Persijom (Iran), pogotovo ako uzmemo u obzir da je unazad recimo 15 ili 20 godina, Rusija bila "smesna" vojna sila, u odnosu na SAD i NATO koji je u tom periodu doziveo "ekspanziju". Rusija tek sada pocinje polako da se "budi", dok o Iranu ne moramo ni da pricamo. Ko je, do skoro, uopste "znao" za Iran, a pogotovo kao nekog ko bi predvodio rat velikih razmera.
Tako da komentar da je to mogao "da prorekne svaki iole promucuran covek", po meni uopste ne stoji!
*+*+*+*+*
07.02.2007., 15:20
Koja be Vanda, baba Vanga se zove cuvena bugarska prorocica....
Rujevit
08.02.2007., 13:57
То и даље ништа не мења. Човек је то прорекао и шта сад? По њему је Магог земља са севера(?!), то и даље ништа не мења. Земља са севера може да буде било која, откуд да је Магог баш Русија?
Што се тиче Ирана, не бих се сложио да су били ништа до сада. Иран је био једна од развијенијих земаља муслиманско света, са модерним погледима на свет све до доласка ајатолаха Руколаха Хомеинија на власт, када је завладала исламска теократија.
Немој да схватиш ништа лично али ово ми је мало неосновано. Тумачити Свето Писмо на овакав начин, произвољно...
@Акхенатон, могу ваљда да направим лапсус? Дешава ми се...
*+*+*+*+*
08.02.2007., 14:07
@Акхенатон, могу ваљда да направим лапсус? Дешава ми се...
Salio sam se. Ajd ti sto si pogresio, ali i druge ponavljaju greesku, pa rekoh da podviknem...:lol:
Salu na stranu, mnogo sam citao o baba Vangi (Vangeliji Dimitrovoj), vrlo zanimljivo...
islandjanin
08.02.2007., 14:10
Itekako menja! Magog je (u originalnom prevodu) zemlja krajnjeg severa (tako da vec dovoljno govori), ali da bismo imali potvrdu, postoji jasna "geneologija" gde je Magog (grcki) Scythians narod koji je naseljavao teritorije danasnje Rusije, Ukrajine i centralne Azije.
Sto se Irana tice, nije mnogo ni bitno da li je, ili nije BIO "nista" do sada. Ono sto sam ja hteo da kazem jeste da je SADA tek "neko i nesto", a tek ce i biti!
I na kraju, ne zameram, ali ovo zaista nije moje "licno" tumacenje gde sam ja odlucio da se pravim pametan, tumaci Biblije i ljudi koji "debelo" poznaju Sveto Pismo, upravo na ovaj nacin tumace vec pomenute stihove!
Rujevit
08.02.2007., 14:23
У реду. Не могу више да пратим, гладан сам а и нисам упућен довољно у проблем:lol:lol
Ако нешто негде ископам везано за тему поставићу.
За почетак:
У књизи пророка Језекиља 38. и 39. гл. се помињу релативно познати термини:Гог и Магог.Тридесет осма глава почиње:Сине човечији ,окрени своје лице према Гогу у земљи Магогу,кнезу и глави у Месеху и Тувалу,и пророкуј на њега.Месех и Тувал се помињу у Језек 32,26,а Магог у `таблици народа` као један од синова Јафетових(праотац индоевропљана?),тј.унука Нојевих(ту се помиње и Аскеназ као син Гамеров,братанац Магога који се узима за синоним северноевропских и истоцноевропских Јевреја.
Гог и Магог (хебр.) - опасан непријатељ, који све уништава.
По пророку Језекиљу, Гог је владалац народа Магог који је са Севера продро у земљу Израиљеву и био потучен.
http://www.istocnik.com/cgi-local/biblija/biblija.cgi/26jzk038l.html
http://www.istocnik.com/cgi-local/biblija/biblija.cgi/26jzk039l.html
и треба прочитати Откривење светога Јована богослова
http://www.istocnik.com/cgi-local/biblija/biblija.cgi/indexnovi3l.html
Библијска предсказања
Израел држава--постоји већ одавно!
Обнова Римске владавине/краљевства/политичке моћи--многи тврде да Римско царство није никад ни нестало, вец да је настављено кроз Католичку Цркву.
Уздизање верника са Земље
Повратак Исуса Христа
Уздизање Библије са Земље--за време инквизиција и убијање 'јеретика' од стране Католичке Цкрве, једно од забрањењих ствари за хришћане било је да поседују Библију у својим домовима. Дуго година хришћани нису смели кући читати Библије а и Библијски закони су запостављени већ одавно.
Повећање ратова/убијања--ово не треба коментар.
Материјализам--ово је очигледно.
Безаконитост/криминал--мислим да је свугде у свету где нема Божијег Закона постоји грозне врсте криминала од силовања до убистава.
Експлозија у популацији--све нас више има у свету иако се убијамо све више и више
Повећање у брзини слања информација/технологија--ово је јасно.
Излазак из вере/неверство--припадници Аврахамских религија (Јудаизма, Хришћанства и Ислама) данас заузимају само 50% од свјетске популације; све су више и више присутније нове 'религије'
Интезивна демонска активност--данас су сатанске секте нормала а и масонске активности такође
Уједињење религијског, политичког и економског система--ово се зове демократија/комунизам/капитализам/социјализам/нацизам, итд. има доста имена али је једно те исто
Недостатак надарених лидера--врло јасно: Хитлер, Стаљин, Хусеин, Ататурк, итд.
Универзалност користења дроге и магије--нормала данас
Ненормална сексуална активност--хомосексуализам, лезибијизам, такозвани бисексуализам, секс са животињама, итд.
Убијање деце--абортуси
Трагање за задовољством--људи су све више депресивни у животу и константно трагају за значењем свог постојања
Веровање у сотону--сотонске секте
Много антихриста--многи су се прозивали Месијом и оснивали разноразне секте
Лажни мир--Босна, Кореја, Косово су неки од примера
Немир у Светој Земљи--Израел и Палестина
Глад, земљотреси, тама, страшни небески знакови/временске непогоде
Загађеност воде--у свету је све мање питке воде
Идолопоклонство
Загревање климе--ово знамо сви
Нове болести--СИДА, САРС, итд.
Антихрист
Земља ће изићи ван своје орбите
Куга
Неверничка Црква
Два Сведока
Гог и Магог
Светско непријатељство против Израела--Данас су многи љути на Израел због његове политике и начина како се опходи према другима
Уништење Вавилона
Армагедон
Јерусалем интернационални проблем--данашња истина
Жиг антихристов
Антихрист и Израел имаће пакт 7 година
Нова светска религија
*+*+*+*+*
08.02.2007., 20:36
Kakava bre biblijska pretskazanja, Jezekija, Danilo i ostali, baba Vanga je majstor za njih .....:lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.nelli.ee/1026/vanga.jpg
Goddess of the far east
08.02.2007., 20:53
Pazi kada nisam videla ovo,ooooooo.
Ненормална сексуална активност--хомосексуализам, лезибијизам, такозвани бисексуализам, , итд.
Убијање деце--абортуси
Ovo su sve ljudska opredeljenja i abortus je isključivo i samo isključivo odluka žene,a ne nekih zabrađenih spodoba koji i ne maju pojma čak ni kako funckioniše menstrualni ciklus.E to je ono o čemu sve vreme govorim.Da li je u takvim situacijama bitan i ženin život ili da ona ima ulogu mašine za štancanje još pripadnika stada.Kako neko moze da odlučuje u ženino ime.Ok neka se zabrane abortusi a neka određena institucija finansijski obezbedi decu je forgod sake jer neće ta deca pasti travu i trčati gola u susret boljem životu.Licemerje fuj
*+*+*+*+*
08.02.2007., 20:57
Ma jok boginjo, nisi u pravu, ti samo mnogo gledas filmove...:roll:
Goddess of the far east
08.02.2007., 21:03
Ok,nego simpatična bakica.Da li možeš da ostvariš neko čudo i da je kontaktiraš da nam kaže nešto o našoj budućnosti.Znam da će ti Aton pomoći u tome. :)
*+*+*+*+*
08.02.2007., 21:08
Ok,nego simpatična bakica.Da li možeš da ostvariš neko čudo i da je kontaktiraš da nam kaže nešto o našoj budućnosti.Znam da će ti Aton pomoći u tome. :)
Za to moramo da ostvarimo kontakt sa hriscanskim Bogom posto ju je uzeo pod svoje pre 10 godina, zamolicu Atona malo da urgira kod njega, da nas baba Vanga primi preko reda.
Pazi kada nisam videla ovo,ooooooo.
Ненормална сексуална активност--хомосексуализам, лезибијизам, такозвани бисексуализам, , итд.
Убијање деце--абортуси
Ovo su sve ljudska opredeljenja i abortus je isključivo i samo isključivo odluka žene,a ne nekih zabrađenih spodoba koji i ne maju pojma čak ni kako funckioniše menstrualni ciklus.E to je ono o čemu sve vreme govorim.Da li je u takvim situacijama bitan i ženin život ili da ona ima ulogu mašine za štancanje još pripadnika stada.Kako neko moze da odlučuje u ženino ime.Ok neka se zabrane abortusi a neka određena institucija finansijski obezbedi decu je forgod sake jer neće ta deca pasti travu i trčati gola u susret boljem životu.Licemerje fuj
Зар абортус није убијање? Ваљда си чула за превентиву.
Педерлук и лезбијанство је нормално?
Сексуални односи са животињама одобраваш?
Немој много да ....... ако имаш нешто против мене реци, а уколико сматраш да је ово горе нормално, свака ти част, онда са тобом више не дискутујем.
Kakava bre biblijska pretskazanja, Jezekija, Danilo i ostali, baba Vanga je majstor za njih .....:lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.nelli.ee/1026/vanga.jpg
Ко теби уопште брани да верујеш у баба Вангинално пророчанство?
*+*+*+*+*
08.02.2007., 21:22
Jao sram te bilo, vredjas zenu koja je sav prihod koji je isao njoj od prorocanstava ulozila u izgradju pravslavnog hrama...ccccc. Stidi se..
Jao sram te bilo, vredjas zenu koja je sav prihod koji je isao njoj od prorocanstava ulozila u izgradju pravslavnog hrama...ccccc. Stidi se..
Одрасли опште с децом прилично карикатурално. Ми се не сећамо како су нам се велики обраћали док смо били мали, али кад порастемо, углавном понављамо обрасце...
Статистички је занемарљив број оних одраслих који сматрају да деца имају већу отвореност ка свеколикој стварности подразумевајући ту спремност за прихватање „познатарија” и за истраживање „непознатарија”.
Мало је одраслих који верују да деца – иако су мала – нису глупа, па са њима на равној нози размењују ставове и о „тешким темама”.
Најбројнији су, заправо, одрасли који у сусрету с децом одједном постају натприродно креативни и измишљају нове језике (Бу-бу-бууу, ци-ци-ци. Шу-шу-шу? Ееееееее...) позивајући одмах све редом да овере како се они с бебама – и мало старијим бебама, па и маторим бебама – савршено разумеју! Из истог ћошка је и она (добра???) стара: Где зека пије воду? Познато? Како да не! Чим почну да опште с јавношћу, мале (по броју месеци „живог” присуства на Планети) одмах приупитају то (као јако важно и особито паметно): Где зека пије воду? Кад их мали гледају забезекнуто, ови се бооогато хране својом одраслошћу (јесте, они знају, а мали не!). Великодушно им онда отварају своје повлашћене просторе знања и откривају вееелику тајну: Ту!Ту!Ту! (кажу, тако је, оним новим језиком, који је само њима и малим саговорницима разумљив, али пошто су мали глупи, онда им они и покажу Ту!Ту!Ту! подешавајући свој велики прст на њихов мали длан). Јееесте – верује се и вековима доказује – малима треба неко време да спознају неке ствари. Научиће они. Увек има ко да се побрине. Ту!Ту!Ту! Где зека пије воду? Ту!Ту!Ту! Велики прст на мали длан. Где зека пије воду? Ту!Ту! Ту! Велики прст на мали длан. Ту!Ту!Ту! Браво! Опет, и другима да покажеш како ти знаш: Где зека пије воду? Ту!Ту! Ту! Мој прст на мој длан. Бравоо!!! Бравооо!!! Бравооо!!!
Не дај Боже да дође неки (башшш) велики, па да доказује како (башшш) његов зец уопште не пије воду! А има и таквиххх... и међу великима и међу зечевима. ПРОБЛЕМ!?! Док се такви не појаве међу нама, ми ћемо ове наше Бравооо!!! мале да научимо још и још...
Мали расту, а одрасли праве школе. Ту!Ту!Ту! Слова, цифре, речи, бројке, подаци... Писци, књиге... Шта је писац хтео да каже? То!То!То! Мали прст на велико чело. Велики увек и све најбоље знају. То!То!То! Мали прст на велико чело. Шта је писац хтео да каже? Твој прстић на моје чело. Видиш, Луис Керол је писао Алису по узору на своју малу рођаку која је имала дарове радозналости, логике, алтернативног и креативног мишљења, просуђивања и закључивања на основу... То!То!То! Испочетка, провери, опет, и другима да покажеш како ти знаш! Шта је писац хтео да каже? Ето, твој прстић на твоје чело... Шта смо научили? Бравоо!!! Бравооо!!! Бравооо!!!
Не дај Боже да дође неки (башшш) велики, па да доказује како је Луис Керол за Алису био надахнут својом малолетном комшиницом према којој је гајио сексуалне склоности... То!То!То!
protheus
08.02.2007., 21:44
Немој много да ....... ако имаш нешто против мене реци, а уколико сматраш да је ово горе нормално, свака ти част, онда са тобом више не дискутујем.
Cek sad mi nista nije jasno? Mozda sam glup!
Abortus je humani cin, jer stavi se u situaciju da je dete koje trudnica nosi iliti fetus preko plodove vode ustanovljena bolest i to dete dolaskom na svet bi propatilo, ti bi ga pustio da pati? Da roditelji koji nemaju materijalnih sredstava da izdrzavaju dete, u pocetnoj fazi urade abortus jer ipak je bolje od ostavljanja male bebe u domu.
Preventiva uvek postoji ali nije bas svako obrazovan, nekad zakaze, pa ljudi smo gresimo.
Nije pederluk nego homoseksualizam, da te razocaran normalno je jer sa naucne tacke gledista XY hromozomi su odradili posao drugacije nego kod hetero.
Koje zivotinje ti pominjes???
*+*+*+*+*
08.02.2007., 21:47
Copy/paste....:roll:
A sad da ti reknem:
Baba Vanga je predvidela navodno izmedju ostalog: bombardovanje Beograda 6. aprila 1941. godine, predskazanje smrti bugarskog cara Borisa koji ju je posetio godinu dana pre smrti, zemljotres u Skoplju, sudbinu italijanskog premijera Alda Mora, tačan datum smrti svoga muža itd.
Po tome je Vanga u istom rangu sa svim ovim biblijskim prorocima koji su navodno predskazali neke tamo dogadjaje...Dakle zakljucak - ZIVELA BABA VANGA.....:lol:
protheus
08.02.2007., 21:49
Ma koji bre biblijski proroci, pa bibliju ni jedan covek nije shvatio kako treba ili na isti kalup ili svako kako mu odgovara. Svako je nalazio u tim redovima nesto sto im odgovara ako se to slucajno i desilo uau biblija je zasluzna Yea right
*+*+*+*+*
08.02.2007., 21:52
Ma koji bre biblijski proroci, pa bibliju ni jedan covek nije shvatio kako treba ili na isti kalup ili svako kako mu odgovara. Svako je nalazio u tim redovima nesto sto im odgovara ako se to slucajno i desilo uau biblija je zasluzna Yea right
Jest u pravu si. Po tome ispada da je baba Vanga cak veci prorok od njih, jer su njena prorocanstva vrlo precizna....
JOS JEDNOM ZAKLJUCAK - ZIVELA BABA VANGA....
:lol: :lol: :lol:
protheus
08.02.2007., 21:54
A Tarabice si zaboravio, kao i Nostradamusa c c c :)
*+*+*+*+*
08.02.2007., 21:58
A Tarabice si zaboravio, kao i Nostradamusa c c c :)
Ups sorry...
ZIVELI TARABICI, NISTRADAMUS i ostala kompanija...
Copy/paste....:roll:
A sad da ti reknem:
Baba Vanga je predvidela navodno izmedju ostalog: bombardovanje Beograda 6. aprila 1941. godine, predskazanje smrti bugarskog cara Borisa koji ju je posetio godinu dana pre smrti, zemljotres u Skoplju, sudbinu italijanskog premijera Alda Mora, tačan datum smrti svoga muža itd.
Po tome je Vanga u istom rangu sa svim ovim biblijskim prorocima koji su navodno predskazali neke tamo dogadjaje...Dakle zakljucak - ZIVELA BABA VANGA.....:lol:
Ако ти тако кажеш, боље је познајеш од мене, пошто ти је земљакиња.
А овај текст доле, очито да ниси схватио поенту, зато га коментаришеш као копи/пасте.
Abortus je humani cin, jer stavi se u situaciju da je dete koje trudnica nosi iliti fetus preko plodove vode ustanovljena bolest i to dete dolaskom na svet bi propatilo, ti bi ga pustio da pati? Da roditelji koji nemaju materijalnih sredstava da izdrzavaju dete, u pocetnoj fazi urade abortus jer ipak je bolje od ostavljanja male bebe u domu.
Preventiva uvek postoji ali nije bas svako obrazovan, nekad zakaze, pa ljudi smo gresimo.
Nije pederluk nego homoseksualizam, da te razocaran normalno je jer sa naucne tacke gledista XY hromozomi su odradili posao drugacije nego kod hetero.
Ниси глуп, него не читаш
protheus
08.02.2007., 22:05
Citam odavno, samo nisam zeleo da se upustam u diskusije jer me je to pre kostalo prijateljstva u RL
*+*+*+*+*
08.02.2007., 22:05
Ако ти тако кажеш, боље је познајеш од мене, пошто ти је земљакиња.
А овај текст доле, очито да ниси схватио поенту, зато га коментаришеш као копи/пасте.
Taj tekst sam vec sreo, zato je komentar copy-paste, a ti pod hitno atlas u ruke, pa nadji Pirot i nadji Petrič, pa vidi ko je kome zemljak i zemljakinja....Ajde.
Goddess of the far east
08.02.2007., 22:44
Kapi,Kapi šta ću ja sa tobom.Iznova i iznova me pogrešno intepretiraš.Zamenjuješ teze.Kao prvo nemam ništa protiv tebe,ali imam protiv stavova koji negiraju ljudska prava,slobodu i na kraju krajeva ljudsko dostojanstvo.I gde sam ja to rekla da je abortus kontraceptivno sredstvo.Svrstavam ga pre svega u krajnju nužnost.Seksualne odnose sa životnjama nisam niti spomenula niti citirala.
P.S
ŽIVELA BABA VANGA!!!!
*+*+*+*+*
08.02.2007., 22:50
P.S
ŽIVELA BABA VANGA!!!!
ŽIVELA! :lol:
Ja ne mogu da se snadjem !.. :shock: Kakvi,bre, Ту! Ту! Ту! Kakve babe Vange i abortusi ?
Baba Vanga je jedna od retkih vidovnjaka koja je zaista nešto znala. Kad joj je pokojna Silvana Armenulić rekla da će ponovo doći kod nje, ova joj je samo rekla. "Ako budeš mogla"..Nije mogla da joj kaže da će uskoro poginuti.
*+*+*+*+*
08.02.2007., 23:13
Ja ne mogu da se snadjem !.. :shock: Kakvi,bre, Ту! Ту! Ту! Kakve babe Vange i abortusi ?
Baba Vanga je jedna od retkih vidovnjaka koja je zaista nešto znala. Kad joj je pokojna Silvana Armenulić rekla da će ponovo doći kod nje, ova joj je samo rekla. "Ako budeš mogla"..Nije mogla da joj kaže da će uskoro poginuti.
U, a Lepoj Breni pre 20 godina predvidela otmicu deteta....Ma kayem ja da je Vanga za sve ove biblijske proroke zakon. Btw, imam i knjigu o Baba Vangi. Svako ko je dolazio kod nje moralo je gradu Petriču da plati taksu, a od toga je samo minimalni deo isao njoj. Sve je ulozila u izgranju crkve Sv. Petke.
Ako su se hromozomi složili drugačije nego kod nas "normalnih", onda i nije baš normalno..:wink: Mada, na to utiče još niz drugih faktora.
Što se abortusa tiče, vrlo često se dogodi neželjena trudnoća i preko preventive.
Abortus je human čin, i to su dokazali i sami lekari. Kad na porodjaju, daleko bilo, stvar krene naopako, koga lekari uglavnom spašavaju? Majku, naravno. Dece će biti ako
žena bude bila živa. E,sad, u kom broju se izvrše abortusi, tu su nemoćni i lekari i žene.Taj problem treba da rešavaju političari, na žalost.
Al, kakve sve to veze ima sa temom?
U, a Lepoj Breni pre 20 godina predvidela otmicu deteta....Ma kayem ja da je Vanga za sve ove biblijske proroke zakon. Btw, imam i knjigu o Baba Vangi. Svako ko je dolazio kod nje moralo je gradu Petriču da plati taksu, a od toga je samo minimalni deo isao njoj. Sve je ulozila u izgranju crkve Sv. Petke.
Ne znam za Brenu, al za Silvanu znam tačno. Na žalost..:sad:
Biblijski proroci su jedini " validni " proroci u istoriji dok ostali kao Vanga, Nostradamus i drugi su proricali djavolom i to su sami priznali. Vanga je rekla kada su je pitali kako prorice da ima malog demona na desnom ramenu koji joj sapuce. Opet, poznata je po velikom broju promasenih prorocanstava koja se naravno kriju radi ocuvanja kulta prorocice. Nostradamus je imao vrlo gadne vizije u kojima ga je posecivao demon i posle kojih je bio iscrpljen i po nekoliko dana. Biblijski proroci nisu dati da se razumeju olako jer bi ih svako tumacio a oni nisu proricali po ljudskoj volji i prirodi ugadjajuci svetini nego po Bozanskoj da razume samo onaj koji ima razum po istini. Ne hulite!
Biblijski proroci su jedini " validni " proroci u istoriji dok ostali kao Vanga, Nostradamus i drugi su proricali djavolom i to su sami priznali. Vanga je rekla kada su je pitali kako prorice da ima malog demona na desnom ramenu koji joj sapuce. Opet, poznata je po velikom broju promasenih prorocanstava koja se naravno kriju radi ocuvanja kulta prorocice. Nostradamus je imao vrlo gadne vizije u kojima ga je posecivao demon i posle kojih je bio iscrpljen i po nekoliko dana. Biblijski proroci nisu dati da se razumeju olako jer bi ih svako tumacio a oni nisu proricali po ljudskoj volji i prirodi ugadjajuci svetini nego po Bozanskoj da razume samo onaj koji ima razum po istini. Ne hulite!
Otkud znaš, možda se baba Vanga zaebavala kad je rekla da ima djavola na ramenu i da joj on šapuće?..:lol:
Što se tiče biblijskih proroka, pisala sam već negde, o proročanstvu (nekog) Davida.
Naš novinar Pavle Matić, il Mitić, je pravilno protumačio njegova predvidjanja vezana za nas.
Po tom Davidu, bombardovanje je prestalo baš kad je i navedeno, i još neke stvarčice su se obistinile.
E, sad, da li bi baba Vanga ušla u Bibliju da se ova piše i sad, to ne možemo znati.
Nema zaebavanja sa tim stvarima, cist prorok tako nesto nikada ne bi rekao. Sto se tice tumacenja Biblijskih prorocanstava nisam siguran da sam ikada nasao na nekog ko je to uspeo da uradi ( verujem da ljudi koji imaju takav dar to ne rade za javnost ) sto ne mora da znaci da tumacenje novinara koje si pomenula nije istinito. Opet, pravi proroci nisu nikada sedeli kuci i docekivali masu - jedno od prorcanstava se tice upravo proroka: Nijedan prorok nece biti slavan i postovan u svome mestu ( slobodan prevod ) pa su tako pravi proroci uvek bili u svetu - Mojsije, Ilija itd. Zato ne treba verovati svakom duhu jer obmane postoje i ne treba ih potceniti, zato su i stvorene.
Romansa
09.02.2007., 02:04
Zato vi sad podignite Vangi crkvu.
Jedno je prorok,drugo gatar.
To je neko verovatno vec ovde primetio,izvinjavam se zbog ovog upada.
*+*+*+*+*
09.02.2007., 02:11
A po cemu su to molim te biblijski proroci bolji od baba Vange? Samo zato sto se neko setio da ih turi u knjigu? Da je baba Vanga zivela u njihovo vreme, sto posto bi se danas kleli u nju, dragi moji vernici i "veliki vernici".
Romansa
09.02.2007., 02:15
Razlikuju se kao nebo i zemlja,ali ja moram da spavam nocas.
U nacelu i sistemu je stvar,ne bavi se prorok proricanjem pola bebe i otmicom pojedinaca,spava mi se,uzalud,aj'da vam ne kvarim,laku noc.
*+*+*+*+*
09.02.2007., 02:21
A pa bavila se ona i krupnim stvarima, ne boj se. Ko je kriv Jezekiji, Danilu i kompaniji sto nisu umeli da komercijalizuju svoje "moci". A i od baba Vange su profitirali drugi, najvose grad Petric, a ne ona sama.
Romansa
09.02.2007., 02:27
I te crkve sto je gradila.
Pa ne znam,ja sam citala da je ona slusala neko stvorenje po imenu Kiki,ne znam koliko su mi pouzdani izvori,pa je bolje da se lagano izvucem iz razgovora.
*+*+*+*+*
09.02.2007., 02:43
I te crkve sto je gradila.
Pa ne znam,ja sam citala da je ona slusala neko stvorenje po imenu Kiki,ne znam koliko su mi pouzdani izvori,pa je bolje da se lagano izvucem iz razgovora.
Pa tako nesto je pominjala, neko stvorenje kao. Izvlacila se ti sad ili ne, ja vise nemam zivaca da postujem, ne radi mi mis. Sve radim preko tastature...:roll:
Ako si raspolozna, sutra mozemo da nastavimo.
pozz
Romansa
09.02.2007., 02:46
Aj,ako budem mogla,vrlo rado.
Pozdravljam te,takodje.
Romansa
09.02.2007., 02:47
Otvori sutra temu BAba Vanga,pa da se ispricamo.
*+*+*+*+*
09.02.2007., 02:51
Nije za ovaj forum, ali kad bolje razmislim, kad moze da se raspravlja o bibliji i njenim prorocima, moze i o baba Vangi...posto je sve to isto.
pozz
Pisemo se....
Romansa
09.02.2007., 02:54
Ne znam kako bi se zvao taj forum,ali mozda bolje da podmetnemo Vangu kao kukavicje jaje u ovaj,kako god,pozdrav!!!!!
*+*+*+*+*
09.02.2007., 02:59
Ako Gazdarica dozvoli otvoricu novu temu ovde, a ako ne snalazicemo se...
Laku noc.
Romansa
09.02.2007., 03:00
I laku noc.
Cemu tolika mrznja prema Bogu i Bozjim ljudima i prorocima? Ako ne mozemo da ih srozamo pokusacemo da ih poistovetimo sa djavoljim gatarama kako rece Romansa ali nimalo ne poricemo da postoji gatarstvo kao i prorostvo. Gatara sedi kuci i gata sto znaci da ponekad i pogadja ali i da ima svoj kult medju neznaboscima. Biblijski prorok je nesto sasvim drugo, kod njega nema lazi i njegov teret prorostva je ogroman kao sto je ogroman jaz izmedju djavoljih pogadjaca, idolopoklonika, vernika i njih. Neskrivena mrznja vodi u otvoren, deklarisan satanizam a jedno je jasno: Ni Iliji ni Jezekilju niti ostalima ne mozete bas nista, oni su rekli svoje i knjizi koja je istina a Vangi, Dzuna, Pitija i ostalih je bilo milion i njihova pojava kao i prorostvo su vezani za nesto drugo nimalo vredno pominjanja.
protheus
09.02.2007., 08:47
Cemu tolika mrznja prema Bogu i Bozjim ljudima i prorocima?.
Nema mrznje nego samo komentari, jer pojedini vernici (cast izuzetcima) pokusavaju svoje verovanje i stavove da nametnu drugima, ukoliko naidju na otpor dolazi do vredjanja. Pazi veruj u sta hoces, samo nemoze niko da kaze e ovo je prava i istinita stvar i treba verovati u nju. Imam dosta prijatelja vernika cak su neki i fanaticni evo upravo sedimo i pijemo kafu u kancelariji, ali nikad se nismo dotakli razgovora i poredjenja. Rado sam slusao citate iz svetih knjiga, ali ja ne moram da ih prihvatim kao vernik. Sorry
*+*+*+*+*
09.02.2007., 09:59
Cemu tolika mrznja prema Bogu i Bozjim ljudima i prorocima? Ako ne mozemo da ih srozamo pokusacemo da ih poistovetimo sa djavoljim gatarama kako rece Romansa ali nimalo ne poricemo da postoji gatarstvo kao i prorostvo. Gatara sedi kuci i gata sto znaci da ponekad i pogadja ali i da ima svoj kult medju neznaboscima. Biblijski prorok je nesto sasvim drugo, kod njega nema lazi i njegov teret prorostva je ogroman kao sto je ogroman jaz izmedju djavoljih pogadjaca, idolopoklonika, vernika i njih. Neskrivena mrznja vodi u otvoren, deklarisan satanizam a jedno je jasno: Ni Iliji ni Jezekilju niti ostalima ne mozete bas nista, oni su rekli svoje i knjizi koja je istina a Vangi, Dzuna, Pitija i ostalih je bilo milion i njihova pojava kao i prorostvo su vezani za nesto drugo nimalo vredno pominjanja.
Nije mrznja nikakva, ako hoces ti veruj, ja necu, ali ne pokusavaj da me ubedis u tu vasu "istinu". Neki upravo to ovde rade neargumentovano i neprimereno za ovaj forum. E na te komentare ne mogu da cutim.
Ma cela Bibilija je jedna velika laz..tumaci je ko kako stigne, kako kome odgovara. I ne vidim ni jedan dokaz da je Jezekij bolji od baba Vange, sem sto se neko nije setio da ga komercijalizuje...rodio se covek u pogresno vreme, inace bi neko dobru lovu uzeo za njegove pisanije....odnosno on je komercijalizovan danas. Na njemu dobro zaradjuje.
Nije to samo " nasa " istina nego je opsta, apsolutna i da nije nje onda bi tek naopako. Tu istinu su ljudi u istoriji trazili jer su verovali da postoji kao temelj citave vasione. Naravno, laz ne bi bila laz da i ona nema nameru da bude opsta, vasionska a prvo po meri ljudske udobnosti, besa i nemara. To kako ko tumaci Bibliju lezi u njima samima, ako laznim ocima gleda svet bice mu i istina laz pa i samo Sveto Pismo i to nije problem Biblije nego njihov jer su jedni Bozija deca koji tvore istinu ( kao i sami proroci ) i vole je, a drugi su djavolja jer uvek imaju razlog koji im se daje umesto istine i gledajuci kroz laz i zabludu bivaju uhvaceni u mrezu u kojoj igraju kako im necastivi svira. Kakva komercijalizacija u prorostvu Biblijskih proroka? Mislis da su takve duhovne gromade spadale na komercijalizaciju svog dara? I u ta vremena su postojali razni vracevi, samani, druidi itd. pa nisu bili dostojni slave koju su stekli pravi proroci cija dela opet ne moze svako oko da nadje jer mu djavo ne da. Ako zamislite recnik bilo kog djavola sto se tice bilo koje teme ovog tipa bice vam jasno da niste ni svesni gomile stvari koje govorite i da svetinja jeste upravo svetinja kada na nju huli tolikom mrznjom citava vojska jednim istim jezikom.
Sad mi recite kako je jedan Mojsije uspeo da kao cobanin obican udje u Egipat koji je onda bio svetska velesila i u kojem je bio u poternici zbog ubistva i da izadje pred faraona i saopsti mu da vodi Jevreje - robove iz njegove zemlje u nekakvu obecanu i na kraju to i uradi? Kada je ta prica citana u Svetom Pismu onda je bajka i laz a kada se tumaci iz istorijskih spisa drevnog Egipta i okolnih zemalja i kada moderna istorija nalazi dokaze i tragove seobe koji se opet poklapaju sa dogadjajima po njihovom dolasku u tadasnju obecanu zemlju i njihovim ratovima onda sve biva jasnije. Niste ni svesni koliko se ozbiljni istoricari u svetu oslanjaju na Sveto Pismo i koliko je dokaza koje stalno trazite nadjeno i koliko se uporno kriju sto je simptomaticno i razumljivo iz razloga koje sam naveo gore.
*+*+*+*+*
09.02.2007., 14:21
Nije to samo " nasa " istina nego je opsta, apsolutna i da nije nje onda bi tek naopako. Tu istinu su ljudi u istoriji trazili jer su verovali da postoji kao temelj citave vasione. Naravno, laz ne bi bila laz da i ona nema nameru da bude opsta, vasionska a prvo po meri ljudske udobnosti, besa i nemara. To kako ko tumaci Bibliju lezi u njima samima, ako laznim ocima gleda svet bice mu i istina laz pa i samo Sveto Pismo i to nije problem Biblije nego njihov jer su jedni Bozija deca koji tvore istinu ( kao i sami proroci ) i vole je, a drugi su djavolja jer uvek imaju razlog koji im se daje umesto istine i gledajuci kroz laz i zabludu bivaju uhvaceni u mrezu u kojoj igraju kako im necastivi svira. Kakva komercijalizacija u prorostvu Biblijskih proroka? Mislis da su takve duhovne gromade spadale na komercijalizaciju svog dara? I u ta vremena su postojali razni vracevi, samani, druidi itd. pa nisu bili dostojni slave koju su stekli pravi proroci cija dela opet ne moze svako oko da nadje jer mu djavo ne da. Ako zamislite recnik bilo kog djavola sto se tice bilo koje teme ovog tipa bice vam jasno da niste ni svesni gomile stvari koje govorite i da svetinja jeste upravo svetinja kada na nju huli tolikom mrznjom citava vojska jednim istim jezikom.
Kakava smela tvrdnja....Dokazi, dokazi, dokazi - ovde se traze dokazi. A ne samo prosto reci to je istina, eto zato sto ti tako verujes da jeste. Stvarno smesni argumenti, svih vas koji braite Bibliju....:roll:
*+*+*+*+*
09.02.2007., 14:23
Sad mi recite kako je jedan Mojsije uspeo da kao cobanin obican udje u Egipat koji je onda bio svetska velesila i u kojem je bio u poternici zbog ubistva i da izadje pred faraona i saopsti mu da vodi Jevreje - robove iz njegove zemlje u nekakvu obecanu i na kraju to i uradi? Kada je ta prica citana u Svetom Pismu onda je bajka i laz a kada se tumaci iz istorijskih spisa drevnog Egipta i okolnih zemalja i kada moderna istorija nalazi dokaze i tragove seobe koji se opet poklapaju sa dogadjajima po njihovom dolasku u tadasnju obecanu zemlju i njihovim ratovima onda sve biva jasnije. Niste ni svesni koliko se ozbiljni istoricari u svetu oslanjaju na Sveto Pismo i koliko je dokaza koje stalno trazite nadjeno i koliko se uporno kriju sto je simptomaticno i razumljivo iz razloga koje sam naveo gore.
Ima istinitih prica u svetom pismu, ne sporim, ali su uglavnom mnogo ufilovane i upakovane, da uopste ne lice na one koje se nalaze u drugim dokumentima.
Romansa
09.02.2007., 16:00
Ko trazi dokaze ima prizemna ocekivanja.
*+*+*+*+*
09.02.2007., 16:08
Ko trazi dokaze ima prizemna ocekivanja.
Bez potrage za dokazima, nauka ne bi bila tu gde trenutno jeste, i dalje bi ziveli u pecini. Zato mi je drago sto sam prizeman.
Romansa
09.02.2007., 16:13
Nauka zato i ne moze da ti da dokaze koje trazis,posto je valjda jasno da se time i ne treba baviti.
*+*+*+*+*
09.02.2007., 16:19
Nauka zato i ne moze da ti da dokaze koje trazis,posto je valjda jasno da se time i ne treba baviti.
Da su tako ljudi razmisljali o svakoj pojavi koju nisu mogli da objasne, ponavljam ne bi mi mrdnuli dalje od pecine.
..
*+*+*+*+*
09.02.2007., 16:19
Evo sad gledam vesti an B92 - opet pedofilija u SPC, strashno..
Romansa
09.02.2007., 16:22
Cudo to na B92????????
Nije poenta da li se nesto da objasniti,cini mi se,koliko da li se moze opipati.
Sv.Oci Crkve Boga su prilicno 'objasnili,od proroka do J.Zizijulasa,ali nisu ga doneli da ga pipnemo i seciramo
*+*+*+*+*
09.02.2007., 16:26
Cudo to na B92????????
Nije poenta da li se nesto da objasniti,cini mi se,koliko da li se moze opipati.
Sv.Oci Crkve Boga su prilicno 'objasnili,od proroka do J.Zizijulasa,ali nisu ga doneli da ga pipnemo i seciramo
Ne samo na B92 nego i u "Politici"
To njiovo objasnjenje vise lici na SF....
Romansa
09.02.2007., 16:27
Sigurno lici na SF?
Meni ne lici.
*+*+*+*+*
09.02.2007., 16:30
Sigurno lici na SF?
Meni ne lici.
Dobro ajde ako hoces precizno, lici na Andersenove bajke tj. one su na visem nivou.
Romansa
09.02.2007., 16:31
Ni na njih mi ne lici.
Mozda razlicit psiholoski sklop,ali pre drugaciji pristup.
*+*+*+*+*
09.02.2007., 16:34
Moj je racionalisticki.....A tvoj je istina je zato sto verujem da je istina..ne znam kako da nazovem taj pristup - bajkovitim...
:twisted: :twisted: :twisted:
lud ti deda!!!!
:twisted: :twisted: :twisted:
Romansa
09.02.2007., 16:39
Moj je racionalisticki.....A tvoj je istina je zato sto verujem da je istina..ne znam kako da nazovem taj pristup - bajkovitim...
Ne nego ne zelim da negiram zato sto ne poznajem,vec pokusavam da se priblizim i upoznam.
*+*+*+*+*
09.02.2007., 16:44
Ne nego ne zelim da negiram zato sto ne poznajem,vec pokusavam da se priblizim i upoznam.
Ni ja ne negiram da postoji, tako da kazem "neka sila", ali jos ne znam kakva, kad saznam, ako saznam javicu ri. Ali tu "silu" nema pravo niko da zastupa, i istina nije knjiga koju su piskarali obicni smrtnici, kao ti i ja. Dakle da ponovim: Crkva ne, Biblija, ne, Kuran ne, Tora ne, Hrist ne, Bog da, ma sta on bio.
Romansa
09.02.2007., 16:48
Ta 'sila' se zastupa sama,a ne znam kako je lakse verovati u bezlicno nego Licno?????
Ma Ko On bio,jer ne prihvatam da je Bog nesto.Sam pojam je lican,a licnost ima i licno ime.
*+*+*+*+*
09.02.2007., 16:50
Ta 'sila' se zastupa sama,a ne znam kako je lakse verovati u bezlicno nego Licno?????
Ma Ko On bio,jer ne prihvatam da je Bog nesto.Sam pojam je lican,a licnost ima i licno ime.
Dal je lican ili bezlican, cu ti reknem kad ga vidim :lol: Necu da pustam masti na volju....
Romansa
09.02.2007., 16:52
Zdrav razum,nije masta.
Jedini si ovde neistomisljenik sa kojim moze da se razgovara(od onih koje sam srela)
*+*+*+*+*
09.02.2007., 17:08
Zdrav razum,nije masta.
Jedini si ovde neistomisljenik sa kojim moze da se razgovara(od onih koje sam srela)
RACIONALIZAM - NEMA ONOG STO NIJE BILO U CULIMA.....Dakle zamisljanje Boga jeste masta.
Pa trudim se da razgovaram sa svim vernicima, ali sa stanovista istorije, jer je ovo ipak podforum istorija....ali ne vredi. Jedni u klin, drugi u plocu. Ne shvata se poenta religioznih tema na ovom forumu.
Goddess of the far east
09.02.2007., 17:29
Kao što je zamišljanje vilenjaka,gremlina,goblina,trolova,uksršnjeg zeke mašta.Zapravo sve to dolazi iz jednog(istog) centra u mozgu.
Romansa
09.02.2007., 17:31
Ako je to isti centar u mozgu....
Ljudi koji su verovali u vilenjake pokazivali su mnogo vise ezgistencijalne svesti(nazvacu to tim rogobatnim,neproverenim izrazmo)nego vecina danasnjih racionalista.
A ,jeste,nije ovo mesto za ovaj razgovor.
Goddess of the far east
09.02.2007., 17:35
Ipak ljudi koji su koristili racio gurali su civilizaciju napred.
Romansa
09.02.2007., 17:38
Pa ko kaze da oni koji veruju(i taj je izraz malo nepodesan)ne koriste racio?????
Goddess of the far east
09.02.2007., 17:44
Racio je kategorija koja ne može nikako da se veže za pojam vere.Racio traži dokaze i isključivo dokaze.
*+*+*+*+*
09.02.2007., 17:59
Racio je kategorija koja ne može nikako da se veže za pojam vere.Racio traži dokaze i isključivo dokaze.
Potpisujem, da ne bih ponavljao to isto.
*+*+*+*+*
09.02.2007., 18:04
A u prilog tome: "Pojava racionalizma u Evropi predstavljala je veliku opasnost za crkvu. Racionalisti su svojim ucenjem zadali strahovit udarac crkvi trazeci da iskustvo i prakticno ispitivanje postanu jedini put u saznanju istine."
Rujevit
09.02.2007., 19:19
Потписујем и ја ово што су Богиња и Акхенатон написали.:lol:
Подсетио бих само да су пре рационалиста и просветитеља, глас разума истицали и у старој Грчкој. Софисти су начели ту тему, критикујући стара веровања и митско поимање света и збивања у природи. Стога ће их називати и филозофима ума. Касније ће ову тезу још више развити Сократ тезом да прави увид долази само унутрашњом спознајом. Човек се се може и мора ослонити само на свој разум како би увидео праву стварност и стога је Сократ изразити рационалиста. Дакле умно опажање!
Wilkołak
09.02.2007., 20:49
Brate mili ... sta samsve procitao ovde ... jad i cemer!
Ni mi je zao sto ne komentarisem, mirniji sam ...
Goddess of the far east
09.02.2007., 20:59
Потписујем и ја ово што су Богиља и Акхенатон написали.:lol:
Подсетио бих само да су пре рационалиста и просветитеља, глас разума истицали и у старој Грчкој. Софисти су начели ту тему, критикујући стара веровања и митско поимање света и збивања у природи. Стога ће их називати и филозофима ума. Касније ће ову тезу још више развити Сократ тезом да прави увид долази само унутрашњом спознајом. Човек се се може и мора ослонити само на свој разум како би увидео праву стварност и стога је Сократ изразити рационалиста. Дакле умно опажање!
Rujevit fino si ovo napisao.Drago mi je što si spomenuo Sokrata i sofiste.Samo ja nisam Богиља ,ispravi to molim te. :D
*+*+*+*+*
09.02.2007., 23:36
Потписујем! :wink:
Zdrav razum,nije masta.
on jedini josh uvek misli da takav razgovor ima smisla...
i josh neshto...
manite se Sofistichkih lopuza i prevaranata... oni nisu dobar primer nizashta 8)
al sokrat je bio zmaj! 8)
Ima istinitih prica u svetom pismu, ne sporim, ali su uglavnom mnogo ufilovane i upakovane, da uopste ne lice na one koje se nalaze u drugim dokumentima.
Bas je u tome stvar sto Sveto Pismo nije registar preciznih podataka i svako ko zeli da utvrdi tacnost nekog dogadjaja i njegove detalje moze samo poci od Biblije ( ako se pominje takav dogadjaj ) pa zatim krenuti da traga.
Dacu primer jednog Engleskog arheologa koji je u 19 veku krenuo da vrsi iskopavanja na lokaciji drevnog grada Ura koji se jos pominje kao prvi grad u ljudskoj civilizaciji. Finansirala ga je vlada koliko se secam i tokom iskopavanja je nailazio na slojeve koji su otkrivali ljudske naseobine tokom istorije ( posto je mesto bilo veoma naseljeno tokom svih vekova unazad ) i onda je naisao na talog morskog porekla. Sve je govorilo da se dalje ne ide a on kao zakleti ateista je nameravao da pobije javno Biblijsko pominjanje Ura. Ipak, crv sumnje ga je grizao i on je nastavio da kopa kroz slijeve mulja. Vlada je prestala da ga finansira i on je upavsi u finansijsku krizu prodao nesto svog imanja kopajuci kroz debeo sloj. Posle nekog vremena ispod sloja morskog taloga je naisao na ostatke koji su kasnijim istrazivanjima govorili da je u pitanju bas grad Ur a da je sloj taloga morskog preciznim racunom doveo do morske dubine koja je bila visa od najviseg planinskog vrha u svetu. Sta to govori? Ur je bio pre potopa, u potopu je nivo mora bio iznad svih planinskih vrhova a kasnije su opet tu dizani gradovi. Jasna stvar, naucnik je postao od ateiste velik vernik ali je on proteran kao i njegovo delo sa svih univerziteta ustupivsi mesto darvinu.
Rujevit
10.02.2007., 16:12
@Богињо, извињавам се за омашку. Већ су ми се дешавале сличне ствари. Извињење још једном:lol:
@crow, софисти су само донекле били ОК људи, да се тако изразим. Међу првима су почели јавно, на трговима да се супростављају традиционалним догмама, а тек касније њихово учење постаје основа да се увек може расправљати ''за'' и ''против'', у буквалном смислу речи. У томе је њихова преварантност.
Romansa
10.02.2007., 17:30
U Boga se veruje ,ali on se samo umom,(Logos,jel')spoznaje,a ne nekom primitivnom svescu ili strahom od oluje i groma....
Romansa
10.02.2007., 17:31
Mada nemam pojma u kakvoj je to vezi sa temom....Odo' da me ne proteraju...
@Богињо, извињавам се за омашку. Већ су ми се дешавале сличне ствари. Извињење још једном:lol:
@crow, софисти су само донекле били ОК људи, да се тако изразим. Међу првима су почели јавно, на трговима да се супростављају традиционалним догмама, а тек касније њихово учење постаје основа да се увек може расправљати ''за'' и ''против'', у буквалном смислу речи. У томе је њихова преварантност.
ma znam ko su bili...
tim drugim delom su obesmislili onaj prvi... :(
Ni ja ne negiram da postoji, tako da kazem "neka sila", ali jos ne znam kakva, kad saznam, ako saznam javicu ri. Ali tu "silu" nema pravo niko da zastupa, i istina nije knjiga koju su piskarali obicni smrtnici, kao ti i ja. Dakle da ponovim: Crkva ne, Biblija, ne, Kuran ne, Tora ne, Hrist ne, Bog da, ma sta on bio.
Па шта би ти желео, да ти СИЛА ср. напише писамце да те увери како СИЛА постоји.
Не буди смешан.
Ствар је вере, ако ти не верујеш у Свете списе, не мораш да их мрзиш, јер оне теби не могу да штете, једноставно игноришеш.
Мене заболе рецимо за баба вангу, носкета и остале гатаре и апсолутно ми не сметају.
*+*+*+*+*
10.02.2007., 20:39
Па шта би ти желео, да ти СИЛА ср. напише писамце да те увери како СИЛА постоји.
Не буди смешан.
Ствар је вере, ако ти не верујеш у Свете списе, не мораш да их мрзиш, јер оне теби не могу да штете, једноставно игноришеш.
Мене заболе рецимо за баба вангу, носкета и остале гатаре и апсолутно ми не сметају.
Ne trazim ja nikakvu potvrdu od te sile, ali nece niko da me ubedi da su Isus, Muhamed, Mojsije i ostali poslati od te sile, a da Biblija, Tora, Kuran i ostale trla baba lan tvorevine, njena istina. Sve su to samozvanci i slikovnice...
Jasna stvar, naucnik je postao od ateiste velik vernik ali je on proteran kao i njegovo delo sa svih univerziteta ustupivsi mesto darvinu.
"Ма грешиш човече. Где си видео атеисте да терају вернике (затуцане људе, без рациа)."
Ne trazim ja nikakvu potvrdu od te sile, ali nece niko da me ubedi da su Isus, Muhamed, Mojsije i ostali poslati od te sile, a da Biblija, Tora, Kuran i ostale trla baba lan tvorevine, njena istina. Sve su to samozvanci i slikovnice...
Ма ко ти брани да не верујеш у те сликовнице, само немој да омаловажаваш, јер 90 посто људи верују у те сликовнице.
Прави си геџа, пишаш уз ветар.
отпрвај ону Чорбину Велико, велико хвала.... и кулллл.
*+*+*+*+*
10.02.2007., 20:50
Ма ко ти брани да не верујеш у те сликовнице, само немој да омаловажаваш, јер 90 посто људи верују у те сликовнице.
Прави си геџа, пишаш уз ветар.
отпрвај ону Чорбину Велико, велико хвала.... и кулллл.
Pa dobro, ako verujes - veruj, al sta onda trazis na forumu Istorija? Idi negde trazi forum Religija, pa se svi zajedno uvatite za usi, igrajte i verujte u sta hocete. Religija nece da vam trazi dokaze, istorija ih za razliku od nje trazi.
@islandjanin
P.S. Znam da "na prvu" ovo mozda ne zvuci kao tema za Istoriju, ali ukoliko bude interesovanja, ja cu postaviti malo opsirniji tekst, koji detaljnije objasnjava prorostvo iz knjige proroka Jezekilja, a takodje sam zeleo da cela "ekipa" sa Istorije vidi ovu temu i da svoj komentar!
Ko ne veruje i da vidi ne bi poverovao, najstrasnija sudbina ljudskog uma i duse uopste, slepilo i tama. Dokaze traze fariseji i kako rece Hristos onima koji su ih trazili - znate da citate znake na nebu o dolazecoj kisi a ne vidite znake o skorom kraju sveta. Svejedno, ubedjivanje sa onima koji traze dokaze je uzaludno. Sto se tice pomenutih - Muhamed sigurno nije poslat od Boga ali je Bozijim dopustenjem bio na zemlji ono sto je bio. Isus, Mojsije, sveto pismo i ostali sveci su od Boga ali to tebi ne znaci nista. Toliko je dokaza u svetu, oko nas i to svaki dan o svemu tome sto ne verujes da to ne moze se lako objasniti. Vise sam video dokaza o postojanju Boga i Hrista nego sto sam o icemu drugom imao ikakve dokaze.
*+*+*+*+*
11.02.2007., 03:59
Ko ne veruje i da vidi ne bi poverovao, najstrasnija sudbina ljudskog uma i duse uopste, slepilo i tama. Dokaze traze fariseji i kako rece Hristos onima koji su ih trazili - znate da citate znake na nebu o dolazecoj kisi a ne vidite znake o skorom kraju sveta. Svejedno, ubedjivanje sa onima koji traze dokaze je uzaludno. Sto se tice pomenutih - Muhamed sigurno nije poslat od Boga ali je Bozijim dopustenjem bio na zemlji ono sto je bio. Isus, Mojsije, sveto pismo i ostali sveci su od Boga ali to tebi ne znaci nista. Toliko je dokaza u svetu, oko nas i to svaki dan o svemu tome sto ne verujes da to ne moze se lako objasniti. Vise sam video dokaza o postojanju Boga i Hrista nego sto sam o icemu drugom imao ikakve dokaze.
:roll:
Sto rece vrana, ode jos jedna budala na ignore listu.....
Ниси фер AKHENATON
Нико тебе овде не убеђује да ти верујеш у Христа
Нисам приметио да те неко вређа да би га игнорисао.
King 7 веома рационално објашњава.
Објасни, како ти верујеш у неку СИЛУ, на који начин, зашто (само немој да кажеш да ћеш ми рећи кад ти се јави).
Па како ти верујеш у НЕШТО а немаш чврст материјалан доказ.
Ви такозвани атеисти сами по себи сте контрадикторни.
Ipak ljudi koji su koristili racio gurali su civilizaciju napred.
Преиспитај овај пост што си написала, дали има смисла.
Оћеш да кажеш да су људи без визије гурали цивилизацију напред.
Смешно...
Goddess of the far east
11.02.2007., 13:12
Smešno je kada neko usled nedostatka objašnjenja pa čak i ako postoji u svemu vidi božji upliv.Smešno je kada ti i slični tebi ne kritikujete nečije stavove već zbog tvog straha kritkuju virtualne ljude.Ti to nazivaš vizijom ja nazivam raciom sprovedinim u delo.
Probudi se mali čoveče spavao si snom merenim hiljadama godina.Vreme je da konačno postaneš čovek.
DruidIzRethome
11.02.2007., 13:18
ma da telekom ne broji
a ja da imam 19 zivota
pa nekako...
a ovako... :D ;)
Sto je ljudima ludo, Bogu je pametno. Slepcima ostavljamo mrak da tumaraju za svojim dokazima....
Smešno je kada neko usled nedostatka objašnjenja pa čak i ako postoji u svemu vidi božji upliv.Smešno je kada ti i slični tebi ne kritikujete nečije stavove već zbog tvog straha kritkuju virtualne ljude.Ti to nazivaš vizijom ja nazivam raciom sprovedinim u delo.
Probudi se mali čoveče spavao si snom merenim hiljadama godina.Vreme je da konačno postaneš čovek.
и сад овај пост треба да ме убеди да си ти у праву.
чему омаловажавање...
мислиш да ћеш од тога бити паметнија :!:
Ниси фер AKHENATON
Објасни, како ти верујеш у неку СИЛУ, на који начин, зашто (само немој да кажеш да ћеш ми рећи кад ти се јави).
" Neka sila bude sa vama! " izgleda da je jedina sila u pitaju kod njih posto su se uverili svojim ocima da postoji i to u filmu.
" Neka sila bude sa vama! " izgleda da je jedina sila u pitaju kod njih posto su se uverili svojim ocima da postoji i to u filmu.
Кинг, ја мислим да су они збуњени, час верују, час не верују.
Кинг, ја мислим да су они збуњени, час верују, час не верују.
Nisu zbunjeni. Svi oni znaju da Bog postoji, to je kod koji se nosi od redjenja ali kako rece jedan Ruski monah, Boga mrze jer im je jedini suparnik na sudnjem danu. Ne mrze oni sami od sebe nego zato sto im to nalaze onaj koji sapuce na uvo i koji ih goni besovima. Pogledaj im recnik, kakav bi recnik imao djavo kada bi ga slusali? Potpuno isti. Naravno, necastivi strahovite reaguje na svetinju, na pomen Hrista, svetaca, Boga, kada se istina promoli oni vredjaju, besne, lazu... Jasno je sve. Ipak da nam bude jasno: nista pa i njihov nastup nije bez Bozijeg dopustenja. Sva ubistva, pomori, svetske lazi i ostalo koje cini djavo je Bozijim dopustenjem pa se ne treba cuditi nicemu, ovako je upravo zato sto tako treba da bude.
Nisu zbunjeni. Svi oni znaju da Bog postoji, to je kod koji se nosi od radjenja ali kako rece jedan Ruski monah, Boga mrze jer im je jedini suparnik na sudnjem danu. Ne mrze oni sami od sebe nego zato sto im to nalaze onaj koji sapuce na uvo i koji ih goni besovima. Pogledaj im recnik, kakav bi recnik imao djavo kada bi ga slusali? Potpuno isti. Naravno, necastivi strahovite reaguje na svetinju, na pomen Hrista, svetaca, Boga, kada se istina promoli oni vredjaju, besne, lazu... Jasno je sve.
Има смисла, мада их ја не би тако строго процењивао.
*+*+*+*+*
11.02.2007., 14:29
Ниси фер AKHENATON
Ajde procitaj u njegovom postu ono sto sam podebljao.
Ovakva iskljucivost bez dokaza vredja moju inteligenciju. Kao Hrist je poslat od boga, a Muhamed nije. Cvrc. A po cemu to? Ma svi smrde, samo su pravpslavci oni pravi. Ma daj molim te.
Da ti dam dokaze sto verujem u neku silu ne mogu, ja samo verujem i ne prodajem prazne price kao sto vi radite sa Biblijskim bajkama. Nemam dokaza, pa ne ubedjujem nikog, i ne bi ni pomenuo u sta verujem da me ti cini mi se nisi pitao sta sam, ako nisam hriscanin. Kad budem dosao do dokaza reci cu ti. Ovako ne mogu nista da tvrdim. A pogotovo necu nista da pricam o tome zasto verujem u neku silu na podforumu ISTORIJA, on nije predvidjen za to, neko za validne dokaze.
*+*+*+*+*
11.02.2007., 14:34
http://www.geocities.com/faraonslike/king.bmp
Ajde procitaj u njegovom postu ono sto sam podebljao.
Ovakva iskljucivost bez dokaza vredja moju inteligenciju. Kao Hrist je poslat od boga, a Muhamed nije. Cvrc. A po cemu to? Ma svi smrde, samo su pravpslavci oni pravi. Ma daj molim te.
Da ti dam dokaze sto verujem u neku silu ne mogu, ja samo verujem i ne prodajem prazne price kao sto vi radite sa Biblijskim bajkama. Nemam dokaza, pa ne ubedjujem nikog, i ne bi ni pomenuo u sta verujem da me ti cini mi se nisi pitao sta sam, ako nisam hriscanin. Kad budem dosao do dokaza reci cu ti. Ovako ne mogu nista da tvrdim. A pogotovo necu nista da pricam o tome zasto verujem u neku silu na podforumu ISTORIJA, on nije predvidjen za to, neko za validne dokaze.
Буда никад није тврдио да је Бог.
Мојсије никад није тврдио да је Јахве.
Мухамед никад није тврдио да је Алах.
А Исус Христ је тврдио да је истинити и живи Бог!
Буда је једноставно рекао:
"Ја сам учитељ у потрази за истином."
Конфучије је изјавио:
"Ја никад нисам тврдио да сам светац."
Мухамед је рекао:
"Ако Бог не пребаци свој огртач милости преко мене, ја немам наде."
Зашто сматраш да оно што пише у Библији није валидан доказ.
Само што ти се не свиђа тамо шта пише, па не можеш тако гледати на то.
Како у Библији има ствари које не разумемо, тако постоји хиљаде хиљаде ствари где се историчари позивају на Библију.
Кад ти питаш где су докази да је било оно што пише у Светим списима, тако и ми можемо да поставимо питање, како ћеш ти нама доказати, рецимо како је настао свет (велики прасак) и Дарвинову теорију. А и сам знаш да та теорија је теорија и да има милион рупа и да би могли рафалном паљбом да је гађамо.
Јел сад ја тебе треба да сматрам да си глуп и безобразан ако у то верујеш.
Пуна уста цивилизацијских уста на форуму, а из тих цивилизацијских уста излазе увреде и нетолератност.
Па јел то цивилизацијски?
Ово сам написао на тему Атеизам, пошто волиш филозофију
Као што наше људске мисли креирају судбину и тренутно стање читавог човечанства, јер из мисли произилазе сва свесна дела, сва људска историја је скуп свих људских дела, тако мисли Творца могу да стварају и модификују реалност у којој људи постоје, јер је далеко изнад наше димензије постојања, те стога има увид и контролу над свим нижим димензијама, али Он то не ради, јер би тиме поништавао СЛОБОДНУ ВОЉУ оних који још увек нису поверовали У Њега...
Пошто "чисти ум" додуше производи појмове, али су они само идеје (без објеката) - јер се односе на ствари по себи, о којима није могуће знање, пошто о њима нема никаквих опажања, остају само чулност и разум као ДВА СТАБЛА ЉУДСКОГ САЗНАЊА".
Шта твој УМ каже, зашто си се родио, која је сврха твог живота на земљи?
Nisu zbunjeni. Svi oni znaju da Bog postoji, to je kod koji se nosi od redjenja ali kako rece jedan Ruski monah, Boga mrze jer im je jedini suparnik na sudnjem danu. Ne mrze oni sami od sebe nego zato sto im to nalaze onaj koji sapuce na uvo i koji ih goni besovima. Pogledaj im recnik, kakav bi recnik imao djavo kada bi ga slusali? Potpuno isti. Naravno, necastivi strahovite reaguje na svetinju, na pomen Hrista, svetaca, Boga, kada se istina promoli oni vredjaju, besne, lazu... Jasno je sve. Ipak da nam bude jasno: nista pa i njihov nastup nije bez Bozijeg dopustenja. Sva ubistva, pomori, svetske lazi i ostalo koje cini djavo je Bozijim dopustenjem pa se ne treba cuditi nicemu, ovako je upravo zato sto tako treba da bude.
Зло само по себи не може опстати без добра, јер је деструктивно - када зло не би имало ДОБРО као противника, и само би изгубило смисао, окренуло би се само против себе, и уништило само себе - не би постојало више ништа.
Зло тежи бесмислу, хаосу - уништењу свега.
Добро тежи поретку - а сваки поредак има смисао. Смисао без Добра не може ни да постоји.
Lepo si to rekao. Dobro samo po sebi ima smisao i to apsolutni dok zlo je besmisao u samom pocetku i kraju. Osim sto su poredak i hijerarhija osnov harmonije u Nebeskom ustrojstvu Bozija rec je temelj vasione, klica od koje sve potice, praatom pa se tako laz direktno suprotstavlja istini ne dokazujuci sebe i svog trvorca kao bit ( bitnog ) nego sa samo jednom ulogom: pad i unistenje. Stara zmija je znala jos u pocetku ( kraju bolje reci ) za svoj kraj pa je tako besmisao dobio jos onda svoje pravo znacenje i mislim da se o besmislu nimalo ne treba raspravljati. Sada da se vratimo na temu: Logos, rec koja je sila Bozija i kojoj se sve pokorava a koja je data svetima da prorokuju o onome sto dolazi nema dostojnog protivnika u globalnoj lazi u ovo vreme zsa koje mnogi vec tvrde da je uvod u poslednja, predapokalipticna vremena. Tema je veoma dobra a kao mali prilog idu vesti koje slusamo ovih dana o Americkom postavljanju raketnih sistema u Poljskoj, Ruskoj uznemirenosti povodom izjava Americkih diplomata, pretnji koja se nadvija nad Iranom... Ima li ovo neke veze sa postavljenom temom?
*+*+*+*+*
11.02.2007., 20:44
Буда никад није тврдио да је Бог.
Мојсије никад није тврдио да је Јахве.
Мухамед никад није тврдио да је Алах.
А Исус Христ је тврдио да је истинити и живи Бог!
Буда је једноставно рекао:
"Ја сам учитељ у потрази за истином."
Конфучије је изјавио:
"Ја никад нисам тврдио да сам светац."
Мухамед је рекао:
"Ако Бог не пребаци свој огртач милости преко мене, ја немам наде."
Зашто сматраш да оно што пише у Библији није валидан доказ.
Само што ти се не свиђа тамо шта пише, па не можеш тако гледати на то.
Како у Библији има ствари које не разумемо, тако постоји хиљаде хиљаде ствари где се историчари позивају на Библију.
Кад ти питаш где су докази да је било оно што пише у Светим списима, тако и ми можемо да поставимо питање, како ћеш ти нама доказати, рецимо како је настао свет (велики прасак) и Дарвинову теорију. А и сам знаш да та теорија је теорија и да има милион рупа и да би могли рафалном паљбом да је гађамо.
Јел сад ја тебе треба да сматрам да си глуп и безобразан ако у то верујеш.
Пуна уста цивилизацијских уста на форуму, а из тих цивилизацијских уста излазе увреде и нетолератност.
Па јел то цивилизацијски?
Kad vec pominjemo Muhameda, kazi mi sta mislis o njemu i o Kuranu?
Svidja se meni to sto pise u bibliji, lepo je sve to samo je bajkovito.
Smatraj sta hoces, ne tice me se.
Kad vec pominjemo Muhameda, kazi mi sta mislis o njemu i o Kuranu?
Kompilacija Biblije
*+*+*+*+*
11.02.2007., 22:52
Kompilacija Biblije
A Biblija? Zar i ona nije kompilacija vec davno ispricanih mitova?
A Biblija? Zar i ona nije kompilacija vec davno ispricanih mitova?
NEmislim tako.
*+*+*+*+*
11.02.2007., 22:58
NEmislim tako.
Onda si u zabludi. Citaj malo mitove starih paganskih civilizacija, pa ces videti. Ep o Gilgamesu, Sinuhe Egipcanin i sl. Pisci Biblije ko da su pohadjali Resavsku skolu.
Onda si u zabludi. Citaj malo mitove starih paganskih civilizacija, pa ces videti. Ep o Gilgamesu, Sinuhe Egipcanin i sl. Pisci Biblije ko da su pohadjali Resavsku skolu.
Знао сам да ћеш такво нешто написати.
*+*+*+*+*
11.02.2007., 23:03
Знао сам да ћеш такво нешто написати.
Pa fino, znaci da znas da je bilo resavljenja...
Pa fino, znaci da znas da je bilo resavljenja...
зашто би тако нешто радили кад су писали Библију, то би толико било провидно да не би нико веровао у њу.
египатски митови-библија=new age
*+*+*+*+*
11.02.2007., 23:11
зашто би тако нешто радили кад су писали Библију, то би толико било провидно да не би нико веровао у њу.
египатски митови-библија=new age
Pa uradili su to, i providno je...Samo hriscani kao ti su pristrasni malo vise, pa kad je Biblija u pitanju nece u to da poveuju iako je ocigledno, ali zato za Kuran odmah znaju da je resava...:roll:
Pa uradili su to, i providno je...Samo hriscani kao ti su pristrasni malo vise, pa kad je Biblija u pitanju nece u to da poveuju iako je ocigledno, ali zato za Kuran odmah znaju da je resava...:roll:
kako ti kazes
*+*+*+*+*
11.02.2007., 23:17
Pa u pravu sam....Posteno si priznao. Iskreno, nisam ocekuivao.Zasluzio si aplauz. http://www.nostalgija.com/diskusije/images/smiles/clap2.gif
Pa u pravu sam....Posteno si priznao. Iskreno, nisam ocekuivao.Zasluzio si aplauz. http://www.nostalgija.com/diskusije/images/smiles/clap2.gif
hvala, hvala
ocemo li spavati nocas
*+*+*+*+*
11.02.2007., 23:23
hvala, hvala
ocemo li spavati nocas
Jel mi se ti to nabacujes? :shock:
Jel mi se ti to nabacujes? :shock:
JEDINO AKO SI ZENKA
*+*+*+*+*
11.02.2007., 23:28
JEDINO AKO SI ZENKA
U cuti, ja se uplasio da si presao u pesadince i prekrsio veru.....Vrati se ti bolje na boginju, skidaj je sa oblaka, i deli joj komplimente...(boginjo izvini)
Goddess of the far east
11.02.2007., 23:57
JEDINO AKO SI ZENKA
Kakvo je ovo vređanje osobe ženskog pola naziva ženkama,a onomad je spominjao neki seks za životinjama.
*+*+*+*+*
12.02.2007., 00:00
Kakvo je ovo vređanje osobe ženskog pola naziva ženkama,a onomad je spominjao neki seks za životinjama.
:shock: :shock:
Pazi, ja nisam lepo ni procitao da je napisao ZENKA a ne ZENA. :roll: :roll: Sta reci...?
Romansa
12.02.2007., 01:41
Mnogo mi se dopada ovaj post!
Jesu ti epovi izmisljeni? Mislim, je li dokazano to?
*+*+*+*+*
12.02.2007., 02:09
Svako kome vrane nisu popile mozak vidi da je cudoviste sa tri glave, bog sa glavom sokola, zena sa zmijama umesto kose itd. izmisljotina..
Hm, nisam o tome chitao u Bibliji...
*+*+*+*+*
12.02.2007., 02:25
Hm, nisam o tome chitao u Bibliji...
Ovo je bio samo primer nekih mitova, a slicne fasntasticne maznute price imas i u Bibliji. Nemam je sad kod sebe da ti pravim paralelu izmedju pojedinih paganskih mitova i nje. Ali ako hoces, uzecu bibliju za neki dan, pa cu da odradim to. Nista manje fantasticno od azdaje sa tri glave.
Konkretno, mislio sam na prichu o velikom potopu, i jevrejskom prelasku Crvenog mora... Moze, ako ima nekih dokaza na tu temu.
U stvari, ukoliko se ostali slazu. Ne bih da prica postane smorna, i pretvori se u sukob ateisti-vernici...
*+*+*+*+*
12.02.2007., 02:40
Ima vec tema o POTOPU, cudi me da nisi video, tako da mozemo tamo o tome. Rat izmedju ateista i vernika se odavno vodi, tako da ni to nije problem.
Pogledacu temu, a deo tog rata ne zelim da budem :)
*+*+*+*+*
12.02.2007., 03:05
Pogledacu temu, a deo tog rata ne zelim da budem :)
Evo ti link za temu http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=133514
Cim se jednom umesas u raspravu, vec si uvucen u rat :lol:
Ajd zdravo, skidam se s neta da bi otkucao nastavak teksta o Torkemadi.
islandjanin
12.02.2007., 08:50
Nije mrznja nikakva, ako hoces ti veruj, ja necu, ali ne pokusavaj da me ubedis u tu vasu "istinu". Neki upravo to ovde rade neargumentovano i neprimereno za ovaj forum. E na te komentare ne mogu da cutim.
Ma cela Bibilija je jedna velika laz..tumaci je ko kako stigne, kako kome odgovara. I ne vidim ni jedan dokaz da je Jezekij bolji od baba Vange, sem sto se neko nije setio da ga komercijalizuje...rodio se covek u pogresno vreme, inace bi neko dobru lovu uzeo za njegove pisanije....odnosno on je komercijalizovan danas. Na njemu dobro zaradjuje.
Koliko ste vi ateisti, ustvari naporni sa tom pricom, "nemoj da me ubedjujes". Ne opravdavam one koji to stvarno rade, i pokusavaju da "nateraju" nekog da veruje, ali zbog par ljudi u zivotu koje ste sreli i koji su vas mozda "terali" da verujete, sad nas davite.
A sto se Biblije tice, prvo je procitajte, malo razmislite o njoj i njenoj poruci i prekinite da pisete kako je ona laz. Ocigledno je da o njoj (Bibliji) ne znate MNOGO toga.
Svet je danas prepun gatara, vracara i kojekakvih vidovnjaka koji "gledaju" u buducnost. To nema nikakve veze sa biblijskim prorocima. Jedino mi jos nije jasno zasto se tako snazno trudite da diskreditujete i Bibliju i Boga i iskrene vernike?!
protheus
12.02.2007., 09:03
Mislim da si pogresno protumacio neke ateiste koji postuju ovde, postoji na forumu par vernika koji non stop ubijaju pricom o Bogu i kako je sve podredjeno veri i teraju druge da veruju mislim da je situacija obrnuta. Pominjanje biblije je od strane vernika, niko nema nista protiv ali citiranje uglavnom rade vernici obracajuci se ostalima kojima pokazuju snagu njihove vere.
Ateisti to samo negiraju (pravi ateisti), ja sam jedan od onih koji ne veruje, sorry ali moj razum ne moze da se slozi sa nekim stavovima, imam pravo na to jel?
Ne zelim da kazem da sam ateista, ali nisam ni vernik. Postujem crkvu, vere, obicaje, ne pljujem ali ne slazem se sa dosta stvari i zelim to da iskazem.
protheus, gresis. Tih par vernika ne ubijaju svojom pricom nego naprotiv, ubijaju neznabosci svojim stavovima koji se uplicu u svaku poru ljudskog zivota namecuci neistinu kao jedinu opciju agresivno i iskljucivo. Kada se bira izmedju istine i lazi onda kompromis ne postoji nego rat duhovni jer istina se ne relativizuje i ne stavlja u ravan sa neistinom kao sto se visa, Bozija pravila zivota nikako ne smeju ravnati sa bezboznim. Jako je vazno braniti istinu.
protheus
12.02.2007., 11:23
protheus, gresis. Tih par vernika ne ubijaju svojom pricom nego naprotiv, ubijaju neznabosci svojim stavovima koji se uplicu u svaku poru ljudskog zivota namecuci neistinu kao jedinu opciju agresivno i iskljucivo. Kada se bira izmedju istine i lazi onda kompromis ne postoji nego rat duhovni jer istina se ne relativizuje i ne stavlja u ravan sa neistinom kao sto se visa, Bozija pravila zivota nikako ne smeju ravnati sa bezboznim. Jako je vazno braniti istinu.
Samo me interesuje ko u ovoj prici (raspravi) je validan da kaze sta je istina?
Niko ne poredi dva stava nego pokusaje nametanja tih stavova. Nikada se stavovi ne mogu porediti, a ciji je ispravan to niko od nas ne moze da sudi nego samo mozemo da dokazima potkrepimo nase stavove a ljudi koji ih slusaju, citaju neka prosudjuju koji je ispravan jer svi smo razliciti i imamo prava da shvatamo kako zelimo i osecamo.
E pa to sam cekao: svaka prica o istine se svodi na ravnanje istine i lazi, na pitanje a sta jeste a sta nije istina, a ko je a ko nije merodavan, a da li ovo ili ono... Rekoh, nema relativizovanja istine, ona je ziva i postoji, prenosi se svojim putem i ne vucara se od usta do usta. Istina ima svoju knjigu, svoje svece, postovaoce i svakog ko tvori istinu i voli je prepoznacete ga. Dilema ne postoji a kako rekoh, satanski jezik je hula, sablazan i samim time - laz. Ima li sa takvim jezicima rasprave o istini? Nema.
protheus
12.02.2007., 11:44
E pa to sam cekao: svaka prica o istine se svodi na ravnanje istine i lazi, na pitanje a sta jeste a sta nije istina, a ko je a ko nije merodavan, a da li ovo ili ono... Rekoh, nema relativizovanja istine, ona je ziva i postoji, prenosi se svojim putem i ne vucara se od usta do usta. Istina ima svoju knjigu, svoje svece, postovaoce i svakog ko tvori istinu i voli je prepoznacete ga. Dilema ne postoji a kako rekoh, satanski jezik je hula, sablazan i samim time - laz. Ima li sa takvim jezicima rasprave o istini? Nema.
Interesuje me samo sta smatras pod satanskim jezikom? Glup sam pa sam morao ovo da te pitam.
Ako ne znas onda necu ni ja da kazem. Procitaj ponovo sta sam gore napisao.
protheus
12.02.2007., 12:05
To rezonovanje uopste nije ispravno i kosi se mojim ubedjenjima.
Goddess of the far east
12.02.2007., 12:30
Protheus kako ti nije jasno (premda znam da ti je jasno).Čim neko ne govori njihovim jezikom i upotrebljava svoju glavu odnosno ne veruje u ono u šta oni veruju taj je u simbiozi sa sotonom odnosno govori ono što bi sotona rekao.A sotona je otac laži.Ne gine nam 9 ili 6 krug pakla.Ja bih se veoma zabrinula kada bih neistomišljenike svrstavala u sotoninin čopor.Toliko bih se zabrinula da bih promenila podforum.
U cuti, ja se uplasio da si presao u pesadince i prekrsio veru.....Vrati se ti bolje na boginju, skidaj je sa oblaka, i deli joj komplimente...(boginjo izvini)
Nije ti losa ideja, samo ne znam na koju, ima ih vise Goddess.
pa da bi tebi bilo lakse da razumes, jer verujes da je covek postao i nastao od PRIMATA
Mislim da si pogresno protumacio neke ateiste koji postuju ovde, postoji na forumu par vernika koji non stop ubijaju pricom o Bogu i kako je sve podredjeno veri i teraju druge da veruju mislim da je situacija obrnuta. Pominjanje biblije je od strane vernika, niko nema nista protiv ali citiranje uglavnom rade vernici obracajuci se ostalima kojima pokazuju snagu njihove vere.
Ateisti to samo negiraju (pravi ateisti), ja sam jedan od onih koji ne veruje, sorry ali moj razum ne moze da se slozi sa nekim stavovima, imam pravo na to jel?
Ne zelim da kazem da sam ateista, ali nisam ni vernik. Postujem crkvu, vere, obicaje, ne pljujem ali ne slazem se sa dosta stvari i zelim to da iskazem.
To se zove tolerancija i kultura mišljenja, e kad bi većina takvih bila, ovaj forum bi imao konstruktivne teme.
Interesuje me samo sta smatras pod satanskim jezikom? Glup sam pa sam morao ovo da te pitam.
npr.
pogledaj teme ateizam i istorijski Isus i pojedine forumaše kakve su im rečenice (da ih ne bih sad tražio) koji je to govor mržnje, pa će ti biti jasnije.
Goddess of the far east
12.02.2007., 13:36
pa da bi tebi bilo lakse da razumes, jer verujes da je covek postao i nastao od PRIMATA
Normalno da ne mogu da razumem jer moram da budem pokorna i poslušna.Ipak sam samo žena osuđena da se povinuje muškracu jer on je glava.
Protheus kako ti nije jasno (premda znam da ti je jasno).Čim neko ne govori njihovim jezikom i upotrebljava svoju glavu odnosno ne veruje u ono u šta oni veruju taj je u simbiozi sa sotonom odnosno govori ono što bi sotona rekao.A sotona je otac laži.Ne gine nam 9 ili 6 krug pakla.Ja bih se veoma zabrinula kada bih neistomišljenike svrstavala u sotoninin čopor.Toliko bih se zabrinula da bih promenila podforum.
Ti rece, nemam sta da dodam. Amin
Goddess of the far east
12.02.2007., 14:49
Ovo je verovatno ključno.
Normalno da ne mogu da razumem jer moram da budem pokorna i poslušna.Ipak sam samo žena osuđena da se povinuje muškracu jer on je glava.
Ako si čitala Novi Zavet videćeš da nisi upravu, a za ženka je bila šala bez zle namere.
I u Starom Zavetu se kaže, citiram vašu nepopularnu knjigu:
1 Moj. 2:24. Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo.
Romansa
12.02.2007., 17:56
Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
"Rece bezumnik u srcu svome-nema Boga..."
Jest u pravu si. Po tome ispada da je baba Vanga cak veci prorok od njih, jer su njena prorocanstva vrlo precizna....
JOS JEDNOM ZAKLJUCAK - ZIVELA BABA VANGA....
:lol: :lol: :lol:
Hm...naravno...živela...
Btw. da pročitam i ostatak...:lol:
npr.
pogledaj teme ateizam i istorijski Isus i pojedine forumaše kakve su im rečenice (da ih ne bih sad tražio) koji je to govor mržnje, pa će ti biti jasnije.
Hm...daa...jadan ti...o ti bezgrešni...pih i pljuc...
Hm...daa...jadan ti...o ti bezgrešni...pih i pljuc...
nisam bezgresan, ali nisam ni zao
nisam bezgresan, ali nisam ni zao
Hm...naravno da nisi bezgrešan...samo,odakle ti onda pravo da drugima popuješ i deliš religijske packe!?
Hm...naravno da nisi bezgrešan...samo,odakle ti onda pravo da drugima popuješ i deliš religijske packe!?
ne delim nikome packe, samo konstatujem i sto se ti uopste prozivas
ne delim nikome packe, samo konstatujem i sto se ti uopste prozivas
Hm...pa nisam siguran...nešto ti ta 'konstatacija' baš i ne zvuči kao takva...
Btw. ne kapiram te...šta ti znači ''što se prozivaš''...???
Hm...već sam rekao...kao 'religijska packa'...:lol:
ako ti tako zvuči neka ti bude, eto Šakale dobio si jednu religijsku packu
zadovoljan.
ako ti tako zvuči neka ti bude, eto Šakale dobio si jednu religijsku packu
zadovoljan.
:lol:
Gazdarica
13.02.2007., 12:58
Pa dobro gospodo, sta cemo sa ovom temom?!
MOLBA DA SE NE ZAKLJUCAVA