Vidi punu verziju : Žarko Laušević
ernesto cegevara
06.02.2007., 14:07
jel zna nek nesto novo o ovom glumcu_
Lucky girl
06.02.2007., 14:46
novo?hm..ne.....znam staro :P
ja samo znam da je po izlasku iz zatvora otis'o za ameriku...mada to i nije nesto novo...inache jako volim ovog glumca...neverovatno je talentovan
VisionOfDisorder
06.02.2007., 15:41
Beshe stvarno shmeker.
http://img509.imageshack.us/img509/6663/zarkolausevicfn4.jpg
Oво је једна од новијих фотографија Жарка Лаушевића, од пре пар година.
Лаушевић је један од ретких наших глумаца, кога је камера волела - права филмска фаца... Једном сам га видела на улици, изблиза и морам признати да сам се окренула за њим, јер стварно је био изузетно згодан.
Жао ми је због свега што се с њим издешавало и што је домаћа, пре свега, кинематографија, остала без једног сјајног филмског глумца, практично једине филмске звезде. :cry:
Oво је последња информација о Лаушевићу, додуше из 2004.
POTERNICA I KRVNA OSVETA
Žarko Laušević se ne vraća u Srbiju, iako u Americi jedva sastavlja kraj s krajem
Jedan od najboljih srpskih glumaca svih vremena, igrom sudbine, već dugo živi daleko od svoje publike. Povremeno se Žarka Lauševića prisete loše informisani novinari ili TV gledaoci u ko zna kojoj po redu reprizi "Boja na Kosovu", "Kaži zašto me ostavi" ili "Bolje od bekstva" - njegovog, ispostaviće se, "proročkog" filma.
U javnosti su kolale priče o tome kako se glumac Žarko u Americi bavi molerajem i vozi kamione, a ovdašnja publika ga je poslednji put videla 2002. godine, na tribinama košarkaškog hrama u Indijanapolisu, sa kojih je davao podršku našim reprezentativcima na svetskom prvenstvu. Tada se i pročulo da Laušević u Njujorku sprema povratničku predstavu, kojom se posle dužeg vremena vratio na "daske koje život znače".
Bez mirnog sna i u Americi!
Prvi put posle nemilih događaja iz jula 1993. godine u podgoričkom kafiću "Epl", Laušević se poklonio pred punom salom oduševljenih gledalaca u komadu Slavomira Mrožeka "Emigranti", priči o Srbima kojima je Njujork postao "druga kuća" u proteklih desetak godina. I od tada - ni reči. Žarku Lauševiću se, barem u srpskoj javnosti, gubi svaki trag, a jedini tračak nade pobudi poneka fotografija, koju sa gostovanja preko Atlantika donesu njegove kolege, poput ove koju danas objavljujemo.
Ovih dana, međutim, u nekim ovdašnjim medijima pojavila se "pouzdana" informacija da slavni glumac planira povratak u zemlju. Tragom spekulacija koje su se, na žalost srpske umetnosti, pokazale neistinitim, Kurir je pokušao da dozna šta se zaista zbiva sa čovekom koga je zla sudbina preselila iz kulturnih rubrika u crne hronike.
Sve u rukama crnogorske vlasti
Glumački maestro, koga je sud u Podgorici zbog dvostrukog ubistva pre izvesnog vremena ponovo osudio na 13 godina zatvora, krajem 1999. godine je sa beogradskog aerodroma odleteo preko okeana, za Njujork, gde trenutno živi sa suprugom i detetom. Tamo, međutim, nije pronašao sreću, barem po rečima Lauševićevog bliskog prijatelja, poznatog beogradskog glumca.
- Žarko se ne druži preterano sa našim iseljenicima i bivšim kolegama, niti navraća i obilazi naše kafane, jer se on i u Americi krije. Osim što mu posle najnovije presude, kojom mu je izrečena drastična kazna, preti međunarodna poternica, Laušević je u stalnom strahu da će porodice ubijenih Dragora Pejovića i Radovana Vučinića učiniti nešto nažao njemu i njegovim najbližima. Jedina pozitivna stvar jeste to što u Njujorku živi i njegova bivša supruga sa njegovo dvoje dece, koje je tako u prilici češće da viđa.
Drugi Lauševićev prijatelj, advokat, kaže da je Žarko u očajnoj finansijskoj situaciji i da jedva sastavlja kraj s krajem, te da, osim od suda i osvete, Laušević zavisi i od stavova vodećih crnogorskih političara:
- Teško da mu vi novinari, advokati ili mi prijatelji možemo pomoći. Ukoliko želite pravog sagovornika, pozovite Filipa Vujanovića. Da je hteo, on i njegovi, u fotelje zavaljeni saradnici, mogli su da do sada srede i pravni, ali i ljudski nesporazum. Ovako, porodice nastradalih i dalje traže način da se osvete, tako da nema ni teoretske šanse da se Laušević u skorije vreme vrati u Srbiju i Crnu Goru.
- Hteo sam ponovo da kažem tim unesrećenim porodicama da shvate, ako mogu, koliko sam svestan zla koje sam im naneo, tragedije koju su doživeli i koju preživljavaju. Znam da bol ne čuje, ali od mene ne bi bilo srećnijeg čoveka na kugli zemaljskoj da se to nije desilo, da sam mogao drugačije. Da sam mogao da pucam u noge, da sam mogao da ne pucam uopšte. Ali, nisam umeo, ni smeo. Da jesam, koliko bi mi lakša zora bila. Odlučio sam da se sklonim, da ustupim vremenu prolaz, ako će to nešto značiti nesrećnicima koji su ostali bez svoje dece. Od oštećenih ne tražim da mi oproste. Znam da to ne mogu, jer ja sam sebi ne opraštam. Samo Bog to može.
Samo Bog mi može oprostiti
U poslednjem intervjuu pred odlazak, koji je dao beogradskom nedeljniku NIN, on je obrazložio zbog čega nije izgovorio svoju završnu reč na suđenju:
- Hteo sam ponovo da kažem tim unesrećenim porodicama da shvate, ako mogu, koliko sam svestan zla koje sam im naneo, tragedije koju su doživeli i koju preživljavaju. Znam da bol ne čuje, ali od mene ne bi bilo srećnijeg čoveka na kugli zemaljskoj da se to nije desilo, da sam mogao drugačije. Da sam mogao da pucam u noge, da sam mogao da ne pucam uopšte. Ali, nisam umeo, ni smeo. Da jesam, koliko bi mi lakša zora bila. Odlučio sam da se sklonim, da ustupim vremenu prolaz, ako će to nešto značiti nesrećnicima koji su ostali bez svoje dece. Od oštećenih ne tražim da mi oproste. Znam da to ne mogu, jer ja sam sebi ne opraštam. Samo Bog to može.
uuuu....gre'ote :cry:
http://img226.imageshack.us/img226/2337/zarkolausevicjpg1wy4.jpg
Žarko Laušević je jedan od najboljih srpskih i jugoslovenskih glumaca svih vremena. Evo i njegove filmografije:
1982 Direktan prenos
1982 Progon
1982 Savamala
1984 Lazar
1985 Jagode u grlu
1986 Dobrovoljci
1986 Lepota poroka
1986 Šmeker
1987 Dogodilo se na današnji dan
1987 Oficir sa ružom
1987 Oktoberfest
1988 Braća po materi
1988 Put na jug
1989 Atoski vrtovi - preobraženje
1989 Boj na Kosovu
1990 Početni udarac
1990 Stela
1991 Original falsifikata
1992 Crni bombarder
1993 Bolje od bekstva
1993 Kaži zašto me ostavi
1994 Rođen kao ratnik
1999 Nož
1999 Ranjena zemlja
gost 10000
06.02.2007., 22:57
šteta....a desilo mu se kao u bolje od bekstva........
Lana M.
07.02.2007., 00:41
Stvarno jedan od najboljih i jedan od mojih omiljenih glumaca..
Lucky girl
07.02.2007., 07:18
a sto je ubio,nije mi jasno?
ernesto cegevara
07.02.2007., 11:03
Osudila ga žena crnogorskog predsednika
Žarko Laušević je 31. jula 1993, na Ognjenu Mariju, u podgoričkom kafiću "Apple" sa 13 hitaca usmrtio 20-godišnje Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, štiteći sebe i svog brata Branimira. Bio je osuđen na 15, zatim na 13, a onda na četiri godine zatvora. Posle odležane četiri godine i sedam meseci, početkom 1998. je pušten na slobodu, odlukom sudije Svetlane Vujanović, supruge predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića.
Odmah posle petog suđenja, i ročišta održanog 28. oktobra 1999. u Podgorici, poznati glumac je otputovao u Ameriku. Nedavno je Lauševiću kazna preinačena na 13 godina zatvora.
martinova mala
13.02.2007., 00:37
danas sam gledala neki film, on glumi bajru, glume jos cvijanovic, olje beckovic, srdjan todorovic, milena dravic... zna li ko kako se zove taj film? on kao ima malog sina, a zena mu umrla...
zoranpetrovic84
13.02.2007., 01:10
Dogodilo se na danasnji dan
aleksandrica_k
17.02.2007., 16:36
Ima dosta informacija o Zarku na http://forum.burek.co.yu/index.php/topic,53466.0.html
mrs depp
18.02.2007., 00:51
jel zna nek nesto novo o ovom glumcu_
sorry što ovo radim....ali moooolim te ispravi nik!!!! nije CEGEVARA VEĆ ČE GEVARA! ODVOJENO! Če je uzrečica iz Argentine koju je on-Ernesto stalno govorio pa su u severnijem delu Južne Amerike-kod Anda ga nazvali-ČE
mrs depp
18.02.2007., 00:55
on je jedan od naših najtalentovanijih glumaca....nažalost ono što se desilo nikad neće se izbrisati.....ali nije to tek tako bilo...oni su se nešto posvađali,ovi su krenuli Lauševiću i bratu da prete...i tako to....ćale mi je pričao...bio je tad u Podgorici
aleksandrica_k
18.02.2007., 01:55
Bas mi je zao sto je tako zavrsio... :-( a mogao je snimati i snimati filmove...a ne da sada radi kao moler u SADu i da jedva sklapa kraj s krajem (tako sam videla da je neko napisao na burek forumu).
Bas mi je zao sto je tako zavrsio... :-( a mogao je snimati i snimati filmove...a ne da sada radi kao moler u SADu i da jedva sklapa kraj s krajem (tako sam videla da je neko napisao na burek forumu).
Завршио? :roll: Па није умро, жив је хвала Богу! Ко зна шта ће још лепо да му се деси у животу и каријери... :wink:
aleksandrica_k
18.02.2007., 17:23
Da, izvinjavam se, hvala Bogu sto je ziv, ali ne smesi mu se nikakva karijera. Sve je tu nekako sumnjivo slucaj 4 puta pokrenut....mislim, pucao u odbrani a sledi mu kazna od 13 god zatvora...pucao u odbrani, a ispalio 13 metaka...ko ce ga znati...
sjajan glumac i sjajan frajer.
strasno je to sto mu se desilo...a cula sam da su njega i brata u tom kaficu ta dvojica ubijenih mladica toliko maltretirali da je on nazalost bio prinudjen da se tako odbrani..nazalost.
na sudjenju je postavio pitanje sudiji na koje nije dobio odgovor:`do koje mere covek treba da trpi da bi smeo da se brani`..
mrs depp
19.02.2007., 13:28
kao prvo NE RADI KAO MOLER!!!! VEĆ RADI NA BRODVEJU! drži i pozorište....i kum je Mimi Karadžiću
Samantha Jones
19.02.2007., 13:34
Zarko always in my heart!!!!!
Jelena_B
20.02.2007., 03:15
ON nije srpski glumac! rodjeni je crnogorac(rodjen je u Cetinju) i najboli prijatelj mog ujaka iz djetinjstva!gledala sma ga na slikama i nista ljepse nisma vidjela...kazu da je bio zvek momak!
desilo mu se sto mu se desilo nije trebao pucati al eto morao je i NIJE!vidio je da mu batinaju brata i pucao je......
on je sada u usa zivi i radi malo se zna o njemu.......a brat mu zivi u crnoj gori bas ga je moja mama srela prije neki dan na ulici i lijepo su procaskali:)
kazi sasto me ostavi...srce ispuni tugom...kazi zasto zaborav ljubav tu nasu ti:)
Jelena_B
20.02.2007., 03:19
on kao javna licnost nije odlezao punu kaznu jer ipak je on Zarko Lausevic koji je tako mlad postigao ono sto neki nisu do vijeka....zataskala se rupa u zakonu i tako bi iblo sa bilo kojim poznatom licnosci i neka su ga pustili zao mi je te momke al da nije on Taj Zarko Lausevic nebi ga ni maltretirali
Vuk Mandusic
20.02.2007., 03:59
ON nije srpski glumac! rodjeni je crnogorac(rodjen je u Cetinju)
:roll: :roll: :roll:
mrs depp
20.02.2007., 23:46
ON nije srpski glumac! rodjeni je crnogorac(rodjen je u Cetinju) i najboli prijatelj mog ujaka iz djetinjstva!gledala sma ga na slikama i nista ljepse nisma vidjela...kazu da je bio zvek momak!
desilo mu se sto mu se desilo nije trebao pucati al eto morao je i NIJE!vidio je da mu batinaju brata i pucao je......
on je sada u usa zivi i radi malo se zna o njemu.......a brat mu zivi u crnoj gori bas ga je moja mama srela prije neki dan na ulici i lijepo su procaskali:)
kazi sasto me ostavi...srce ispuni tugom...kazi zasto zaborav ljubav tu nasu ti:)
OVAKO....POSTOJE CRNOGORCI I SRBIJANCI...ONI SPADAJU U SRPSKI NAROD.....POŠTO VIDIM DA NISI IZ SRBIJE,ŽELELA BIH DA TE PODSETIM-NJEGOŠ JE SAM SE IZJAŠNJAVAO ZA SRBINA IZ CRNE GORE,I DA SMO SVI MI SRBI....AL POLITIČARI POPUT MILA TI ISPRAŠE MOZAK....INAČE LAUŠEVIĆ JE VEĆINU SVOG ŽIVOTA BIO U BG......I IZJAŠNJAVAO SE ZA SRBINA.....IAKO SU NJEGOVI SA CETINJA
Jelena_B
24.02.2007., 18:29
bio je vecinu zivota u bg al ako si rodjen u Ameriku a iz Srbije si ti si amer jer ti je izvod iz maticne knjige rodjenja takav imam druga koji je rodjen ovdje a zivio u srbiju al je prvo imao usa pasoa a srbijanski je dobio preko roditwlja znaci ti si od onamo gdje si rodjen
i crnogorci nisu srbi i ne mogu biti jer svi valjda znaju kako su nastale dinastije nemanjica a kako te vase obrenovica i neznam kojih znaci razlika je velika
spojili smo se opet sto smo se spojili al opet smo se rastavili
ovo za Zarka Lausevica imas dezinformaciju
prvo rodjen je u ct i najbolji drug mog ujaka zivjeli su u istoj zgradi proveli djetinjstvo zajedno a Zarko je otisao u BG na akademiju dramskih umjetnosti jer je Cg tada nisu imali!i moj ujak je posao i tamo su bili zajedno....i vjerovatno da nije bilo sto je bilo Zarko bi mu bio kum!i stvarno je bio prelijep vidjela sam ga na slike a glavna fora igre im je bila da sede na kauc i gilicu jedan drugoga po ruci i ko se prvi nasmije izgubio je....
druga stvar malo ko zna ista o Zarku jer svaka informacija bi mu bila na stetu a on se nece vratiti jer postoji mogucnost osvete a i otisao je na racun vlasti jer mu je ona dozvolila da izadje uz CG(niko sa dosijeom ne moze izaci)
treca stvar jeste da je njegov brat redovno u ct i bas ga je moja mama srela i ispricali su se lijepo al o cemu nije bitno i cak je dolazio jednom u goste
znaci niti je srbin niti su samo njegovi sa ct nego je on zivio svo vrijeme do faxa koji je ucio u bg a za BG ga je vezala uloga glumca i taj posao
kao i slobodan milosevic koji je porijeklom iz cg i trebao je biti sahranjen tu
a ovo za Zarka vjerujte mi znam sve a moj ujak cak ima gomilu slika sa njim bili su zaista zvek drugovi
Jelena_B
24.02.2007., 18:43
I ne mojte misliti da imam nesto protiv Srbije jer nemam naprotiv svidja mi se i volim je i rado bih zivjela tamo ali glupo mi je da nekome stavis etiketu necega sto nije!a da je on reo da je srbin neznam al ne vjerujem jer su mu svi njegovi dan danas tu
evo ti primjer Ivana Zigon je dijelom cetinjanka i potomak Mitra Martinovica koji je bio glavni covek poslije Kralja Nikole i ima spomen kucu u CT i veliko imanje i dolazila je cesto sa sestrom koja je nasa prijateljica jer ne jasa kuca kao i ta stara spomen kuca u zabacenom dijelu skrivena tako reci i svidjela mi se lijepa je uzivo...al kad je bilo bombardovanje bacila je neku bocu sa porukom sa Brankovog mosta i dobro je znala da ako to uradi nikad vise nece moci doci u CT i nije ni dosla ali nije
a ct je malo sve se zna tako da....
i Pok Zoran Djindjic je bio sa porodicom kod jednog poznatog biznizmena ne sjecam se da li je imao telohranitelje kad je setao korzom al znam da niko ga nebi ni takao jer u CT su uvjek dolazili bilo ko jer zna da je bezbjedno
bilo je jos masu glumaca koji su dolazili al se vise i ne sjecam
mozda je on za mnoge lep,pametan,talentovan ali da se ne lazemo on je ubica i to ne obican ipak ispaliti vise od 10 metaka u nekog nije mala stvar pa makar to bilo u samoodbrani((?) nikad se nece saznati prava istina)...
bio je vecinu zivota u bg al ako si rodjen u Ameriku a iz Srbije si ti si amer jer ti je izvod iz maticne knjige rodjenja takav imam druga koji je rodjen ovdje a zivio u srbiju al je prvo imao usa pasoa a srbijanski je dobio preko roditwlja znaci ti si od onamo gdje si rodjen
i crnogorci nisu srbi i ne mogu biti jer svi valjda znaju kako su nastale dinastije nemanjica a kako te vase obrenovica i neznam kojih znaci razlika je velika
spojili smo se opet sto smo se spojili al opet smo se rastavili
ovo za Zarka Lausevica imas dezinformaciju
prvo rodjen je u ct i najbolji drug mog ujaka zivjeli su u istoj zgradi proveli djetinjstvo zajedno a Zarko je otisao u BG na akademiju dramskih umjetnosti jer je Cg tada nisu imali!i moj ujak je posao i tamo su bili zajedno....i vjerovatno da nije bilo sto je bilo Zarko bi mu bio kum!i stvarno je bio prelijep vidjela sam ga na slike a glavna fora igre im je bila da sede na kauc i gilicu jedan drugoga po ruci i ko se prvi nasmije izgubio je....
druga stvar malo ko zna ista o Zarku jer svaka informacija bi mu bila na stetu a on se nece vratiti jer postoji mogucnost osvete a i otisao je na racun vlasti jer mu je ona dozvolila da izadje uz CG(niko sa dosijeom ne moze izaci)
treca stvar jeste da je njegov brat redovno u ct i bas ga je moja mama srela i ispricali su se lijepo al o cemu nije bitno i cak je dolazio jednom u goste
znaci niti je srbin niti su samo njegovi sa ct nego je on zivio svo vrijeme do faxa koji je ucio u bg a za BG ga je vezala uloga glumca i taj posao
kao i slobodan milosevic koji je porijeklom iz cg i trebao je biti sahranjen tu
a ovo za Zarka vjerujte mi znam sve a moj ujak cak ima gomilu slika sa njim bili su zaista zvek drugovi
pa dobro ako si tako ponosna sto ti je zemljak zasto iznosis javno njegovu intimu?...
molim vas, ostavite coveka na miru. dovoljno mu je tesko i bez vasih prica....
ako vec pricate o glumcu, pricajte o njegovim delima (ulogama).
ne dirajte rane!
Quiet Rebel
02.10.2007., 14:26
Obozavam coveka - odlican glumac i extra frajer. Jedan od retkih domacih glumaca koji deluje svetski i sto se talenta a i raspona uloga koje moze da odigra tice.
Zao mi je sto mu se dogodilo to sto jeste. Citala sam njegov intervju u Blicu posle izlaska iz zatvora.
Ne znam sta da mislim o tome sto se ispodesavalo i ne zelim da dajem sebi pravo da komentarisem ni njega ni te momke koji su izgubili zivot.
U svakom slucaju, odlican glumac, strasan dasa i veliki gubitak za nasu kinematografiju. Zelim mu da u NY ako nista drugo bar nadje mir zajedno sa svojom porodicom.
mozda je on za mnoge lep,pametan,talentovan ali da se ne lazemo on je ubica i to ne obican ipak ispaliti vise od 10 metaka u nekog nije mala stvar pa makar to bilo u samoodbrani((?) nikad se nece saznati prava istina)...
Upravo tako,13 je mnogo metaka,strasno suzenje svesti je tu trebalo biti prisutno a da on ne pomisli ni na mikrosekund sta radi!
Quiet Rebel
02.10.2007., 17:15
Neki tvrde da je Zarko uvek bio cudan i neobicno plahovit covek.
Kazu da je jednom izvodio predstavu na otvorenom i da je na binu sletela kokoska. Kako se to desilo, da li je neko to namerno uradio da ga iznervira ili igrom slucaja, ne znam. Cak ne znam ni da li je prica istinita, samo vam kazem sta sam cula.
Tvrde da je Zarko ustao, uzeo kokosku i otreskao joj glavu o zid i nastavio sa predstavom. E sad, ja se pitam o koji zid kad je na otvorenom, mada ni to nije nemoguce, mozda je zid bio deo scenografije.
Znaci, stvarno ne znam da li je ovo tacno, mozda je izmisljotina. Cak nisam ja nigde citala o tome, nego mi je neko to davno, davno ispricao. Ovde ima ljudi starijih od mene i velikih filmofila, tako da ce mozda prica nekome biti poznata. Ja bih licno volela da jeste izmisljotina.....
Kazu da je jednom izvodio predstavu na otvorenom i da je na binu sletela kokoska. Kako se to desilo, da li je neko to namerno uradio da ga iznervira ili igrom slucaja, ne znam. Cak ne znam ni da li je prica istinita, samo vam kazem sta sam cula.
Tvrde da je Zarko ustao, uzeo kokosku i otreskao joj glavu o zid i nastavio sa predstavom. E sad, ja se pitam o koji zid kad je na otvorenom, mada ni to nije nemoguce, mozda je zid bio deo scenografije.
Znaci, stvarno ne znam da li je ovo tacno, mozda je izmisljotina. Cak nisam ja nigde citala o tome, nego mi je neko to davno, davno ispricao. Ovde ima ljudi starijih od mene i velikih filmofila, tako da ce mozda prica nekome biti poznata. Ja bih licno volela da jeste izmisljotina.....
Nije izmisljotina,citala sam o tome,to bese pocetkom devedesetih 90-91,tako nekako
Quiet Rebel
02.10.2007., 18:11
Ne znam stvarno kad je bilo, meni je to neko ispricao bas davno....
Meni je uvek izgledao kao tezak covek,i neki intervjui pre ubistva puni su nekih teskih reci....
MalakaMegali
05.10.2007., 20:10
Ubica će do kraja života ostati jedino, i samo U B I C A....
Ne vidim ZAŠTO ga sažaljevate ??? Videla bih vas da je ubio nekog vama poznatog !
Uostalom, ako već sažaljevate ubice, idite nedeljom u centralni zatvor i nosite im pakete....
Ubica će do kraja života ostati jedino, i samo U B I C A....
Ne vidim ZAŠTO ga sažaljevate ??? Videla bih vas da je ubio nekog vama poznatog !
Uostalom, ako već sažaljevate ubice, idite nedeljom u centralni zatvor i nosite im pakete....
Velikim delom si u pravu!
VolimSunce
06.10.2007., 00:12
Fantastican mi je u "specijalnom vaspitanju" i " kazi zasto me ostavi"
ako niste, obavezno pronadjite i pogledajte ta dela...
VolimSunce
06.10.2007., 00:22
Upravo tako,13 je mnogo metaka,strasno suzenje svesti je tu trebalo biti prisutno a da on ne pomisli ni na mikrosekund sta radi!
Meni je uvek izgledao kao tezak covek,i neki intervjui pre ubistva puni su nekih teskih reci....
Eto ispade Zarko jos i lud... a joj... niko ko nije bio u takvoj situaciji ne moze znati sta je sve moguce uraditi.
Kakav god da je, i sta god da se desilo, nista ne moze obrisati onaj lepi deo stvarnosti,
dela koja su nastala, na kojima sam mu ja, a verujem i mnogi, i treba da budu zahvalni....
Zare gde god da si... ziv bio!
Che_Guevara
06.10.2007., 01:12
Meni se tema jako dopala... Nisam bio toliko upucen o zivoti ovog glumca, al ste me jako zaintrigirali, i pogledao sam neke filmove shto sam propustio... Jako velika shteta za nas, nashu/e zemlju/e i za film generalno... Hvala na temi.. :)
Eto ispade Zarko jos i lud... a joj... niko ko nije bio u takvoj situaciji ne moze znati sta je sve moguce uraditi.
Kakav god da je, i sta god da se desilo, nista ne moze obrisati onaj lepi deo stvarnosti,
dela koja su nastala, na kojima sam mu ja, a verujem i mnogi, i treba da budu zahvalni....
Zare gde god da si... ziv bio!
Ne ispade lud nego mislim-da je bilo u samo u samoodbrani,ne znam da li bilo bas 13 metaka, posle jednog ili dva metka bi se zamislio!
Nije on uopšte lud, on je jedna obična kukavica i životinja.
Pokojnik ga je udario pesnicom, a on je ubio i njega i njegovog drugara, koji su bili N E N A O R U Ž A N I.
Ispucao je 13 metaka ( čuj u samoodbrani !) , a čak je vijao i trećeg prisutnog i pucao za njim dok je ovaj bežao, na ulici, ispred kafića.....
UBICA, UBICA, UBICA bezdušni, i ništa drugo.....
Manic Street Preacher
04.02.2008., 17:26
Nije on uopšte lud, on je jedna obična kukavica i životinja.
Pokojnik ga je udario pesnicom, a on je ubio i njega i njegovog drugara, koji su bili N E N A O R U Ž A N I.
Ispucao je 13 metaka ( čuj u samoodbrani !) , a čak je vijao i trećeg prisutnog i pucao za njim dok je ovaj bežao, na ulici, ispred kafića.....
UBICA, UBICA, UBICA bezdušni, i ništa drugo.....
Ne seri
ti likovi su svakodnevno maltretirali nekog
a i matorci im nisu nikakve cvecke
Junose jedne izigravali su sminke
pa eto im ga,sami su inicirali sukob
ne opravdavam u potpunosti ono sto je uradio
ipak je to bilo u afektu
vecina ljudi bi postupila isto
odlezao je Zare nesto vremena u Spuzu da bi ga ona Vujanovicka opet osudila na 14 godina
cini mi se,kako da ne
sve ce on cekat u Crnoj Gori da to odsluzi
normalno da ce da pobjegne
skoro svi prijatelji koji su obicne pi.cke su mu ledja okrenuli
trebao je preko kamermana Bazelija da ode u Ameriku nesto se iskomplikovalo
ko zna kakvim mracnim kanalima je stigao Ameriku
ovi likovi ga jos cekaju odje
Krvna Osvijeta ne zastarijeva nikad bas nikad
Žarko Laušević je 31. jula 1993, na Ognjenu Mariju, u podgoričkom kafiću "Apple" sa 13 hitaca usmrtio 20-godišnje Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, štiteći sebe i svog brata Branimira. Bio je osuđen na 15, zatim na 13, a onda na četiri godine zatvora. Posle odležane četiri godine i sedam meseci, početkom 1998. je pušten na slobodu, odlukom sudije Svetlane Vujanović, supruge predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića.
Odmah posle petog suđenja, i ročišta održanog 28. oktobra 1999. u Podgorici, poznati glumac je otputovao u Ameriku. Nedavno je Lauševiću kazna preinačena na 13 godina zatvora.
Znam da je teza odbrane bila da su mu prilikom tuce / pada ispala kontaktna sociva koja je nosio i da prakticno nije nista video, da je to znatno doprinelo razvoju krvavih dogadjaja.
Ali 13 metaka u samoodbrani :confused:
Manic Street Preacher
04.02.2008., 19:26
Znam da je teza odbrane bila da su mu prilikom tuce / pada ispala kontaktna sociva koja je nosio i da prakticno nije nista video, da je to znatno doprinelo razvoju krvavih dogadjaja.
Ali 13 metaka u samoodbrani :confused:
htio je da bude siguran
sarabubasara
04.02.2008., 21:54
a sto je ubio,nije mi jasno?
u samoodbrani.
a sto se tice 13 metaka to je znacilo ''eto ti ga na''.
ma covjek vidio sansu da se ispuca i uradio to.Bukvalno.
Moguce da su bile "Dubrovacke ljetne igre" ? One se igraju na zidinama oko Dubrovnika ?
@Suzy F
"Plaha narav" ste bi rekao J. B. Stulic ;)
Dobar glumac, lep covek...A sta ce njemu pistolj??
sarabubasara
06.02.2008., 17:02
OVAKO....POSTOJE CRNOGORCI I SRBIJANCI...ONI SPADAJU U SRPSKI NAROD.....POŠTO VIDIM DA NISI IZ SRBIJE,ŽELELA BIH DA TE PODSETIM-NJEGOŠ JE SAM SE IZJAŠNJAVAO ZA SRBINA IZ CRNE GORE,I DA SMO SVI MI SRBI....AL POLITIČARI POPUT MILA TI ISPRAŠE MOZAK....INAČE LAUŠEVIĆ JE VEĆINU SVOG ŽIVOTA BIO U BG......I IZJAŠNJAVAO SE ZA SRBINA.....IAKO SU NJEGOVI SA CETINJA
samo prestani molim te.vrijedjas.nisi jedina na forumu.
zarko lausevic je bio covjek prvenstveno,a tek onda sta god da je...
i svi kazu da se izjasnjavao crnogorcem koji su ga znali ali to nije vazno.
I HOCEMO LI JEDNOG LIJEPOG DANA,PRESTATI SA OVAKVIM RASPRAVAMA?!A DA TO BUDE PRIJE 2041 GODINE?!
Manic Street Preacher
06.02.2008., 17:24
kakav idiotizam
prochitah poslednje dve strane i iznenadila sam se koliko ovde ima chistokrvnih moralista..aloo chujete li vi sebe...isto ko sto me nervira pricha ubio bih da mi neko dira ovog ili onog,tako i ova.kako vi znate kako bi reagovali u takvoj situaciji.i sve priche su nagadjanja..aj neka mi se ovde neko pojavi ko je prisustvovao svadji na licu mesta i da otvoreno i obkjektivno izlozi kako je stvarno bilo ?ima li vas ?i don't think so...a pogotovo mi je PRESMESNA ta pricha srbin/crnogorac...isto ko sto ima pravo gradjanin crne gore da se izjasni kao srbin..tako brate moj ima pravo da kaze i da je crnogorac. e sad ta istorijske "proverene " priche su onoooo :roll:
sarabubasara
06.02.2008., 22:22
ja ne bi da pricam o politici,ali kad neko pocne da vrijedja e onda...
alex93bg
18.02.2008., 21:11
E ja vas nisam citala ispocetka...
Zarko mi je car...bio srbin ili crnogorac...
zao mi je zbog onoga sto mu se desilo...bio je extra glumac...
zao mi je sto je otisao u Ameriku...ali i ja bih da sam na njegovom mestu...
ubili su mu brata u kaficu,on je ustao da ga odbrani i zavrsio u zatvoru...(desilo mu se ono sto se desilo i liku koga je glumio...sto je jako cudno)...kada je izasao...zapalio za Ameriku...i vise se nije vratio...cista nepravda...
georgejune
18.02.2008., 21:57
Stvarno jedan od retkih glumaca koje gotivim od 80-ih na ovamo.
http://kinoexpert.ru/foto/022354_1.jpg
Paja Cutura
03.12.2008., 02:02
Da dignem temu
iz letargije
http://www.youtube.com/watch?v=_UBgoXhqh6U&feature=related
Strelicari:lol:
remek djelo rezije
Gimnazijalac
03.12.2008., 11:39
"Srbija nije saka pirinca da je pohasa svaka vrana..."
Daleko smo mi od pirinca...:)
Kakava blistava karijera i kakav grozan kraj.:sad2::sad2:
Kao u nekom losem filmu :rida::rida::rida:
Sibil Vejn
04.12.2008., 17:16
Da,stvarno...Da ne sme covek da se vrati u rodjenu zemlju...:neutral:
dobar je bio...
ne znam da li se samo to meni chini ali on je patentirao bosancheros katu
mislim da nema filma u kom je u konfliktnoj situaciji a da problem ne razreshi inteligentno-koristetji glavu...onako glavom pa u likovo chelo BAM...to mu je chini mi se trejdmark
kao shto Miki unese svaki mishic glave lica i tela u lupanje shamara
u zivotu nisam video da neko s takvom slachcu lupa shamare,posebno zenama
Paja Cutura
04.12.2008., 21:20
"Srbija nije saka pirinca da je pohasa svaka vrana..."
Daleko smo mi od pirinca...:)
Pozoba;)
Gimnazijalac
04.12.2008., 22:16
Pozoba;)
Znam ali je ovako deluje vise urbano...:lol:
ArnoldLayne
05.12.2008., 02:06
on i Aligrudić su srpski Marloni.
samo da mu se nije desilo to sr+anj'e, tj da je bio jači od nagona.
petrica86
30.03.2009., 20:23
Steta,mora da je tesko ziveti svaki dan sa takvim teretom koji on nosi,to mu je najveca kazna.Deluje mi kao dobar covek,bas steta...
jokilly
15.06.2009., 15:27
Ljudi !!!! Zivite vase zivote,ne tudje !!!!
Desilo se to da je bio spreman zivot da da i zivot da uzme stiteci svog brata !!! Zapitajte se sta bi ste vi uradili da ste na njegovom mestu??!?
Niti sudim,niti branim....Zarko Lausevic je divan covek,i odlican glumac..To sta on radi na drugom kontinentu,nije nasa briga.Ako ne moze da se vrati zbog krvne osvete- ne mora...zna Zarko koliko je tesko ziveti i nositi se mislju sta je uradio..Ostaje mu samo kajanje,a Bog je Veliki i milostiv....A svi smo mi ljudi i ljudski je prastati...sta god bilo..proslo je...ne ponovilo se...
iivanaekv
15.06.2009., 21:03
:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:ovo nisam znala
DeteUVremenu
16.06.2009., 02:01
Sjajan glumac. U istoj klasi sa Sonjom Savic.
http://www.youtube.com/watch?v=SIZ7O4X2ETk
sensimilija
18.06.2009., 14:24
Jedan od mojih omiljenih glumaca.
AllEyesOnMe
18.06.2009., 14:54
kakav idiotizam
jeli aktivan profil?
ikairena
20.06.2009., 23:20
Gde on bese?
eve.best
03.07.2009., 17:57
"Žarko Laušević uhapšen u Americi"
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/71671/%C5%BDarko+Lau%C5%A1evi%C4%87+uhap%C5%A1en+u+Ameri ci.html
Emili_Tine
06.07.2009., 17:34
Priveden je u SAD, zbog boravka bez emigrantske vize.
Emigracione vlasti SAD razmatraju mogućnost deportacije Lauševića iz SAD za Srbiju.
Za Lauševićem je raspisana 2002.god međunarodna potjernica na zahtjev Trećeg opštinskog suda u Beogradu radi izvršenja kazne zatvora u trajanju od 13 godina na koju je osuđen presudom Vrhovnog suda Crne Gore od 22.3.2001.
Ministarstvo pravde Srbije je saopštilo ukoliko Laušević bude deportovan, biti će lišen slobode na osnovu navedene naredbe Trećeg opštinskog suda u Beogradu i upućen na izvršenje izrečene kazne.
Smatram da je dovoljno propatio zbog svega i da bi ga trebalo osloboditi optužbi. Ipak, 4 godine i 7 mjeseci robije su dovoljne za krivično djelo koje je počinio u SAMOODBRANI!
:(
tupperware
07.07.2009., 13:49
Nisam pravnik,ali zar nije SAMOODBRANA(onako,velikim slovima da se potencira nevinost praznjenja celog sarzera u 3 osobe) odbrana sebe a ne neke druge osobe...ovde se prica da je branio brata.
Jos nesto...pod datim okolnostima, ni uniformisano lice ne bi imalo pravo da puca da ubije.
Sve se to ne bi ni desilo da je u startu postovao zakon i ostavio oruzje kuci(jedino mesto sem strelista gde je smeo da drzi oruzje i to prazno)...
Danas sam procitao izjavu advokata File koja ima smisla- covek je osudjen u CG,poternica je izdata za vreme postojanja drzavne zajednice.Ona vise ne postoji a zlocin je izvrsen u drugoj drzavi...koja nije raspisala poternicu. ZASTO SE MI MESAMO?
Odlican glumac.
15 godina najlepsih glumackih godina unisti zbog gluposti.
Inace moj omiljeni film sa Zarkom je Bolje od Bekstva. I Braca po Materi nije los.
Samantha Jones
08.07.2009., 03:52
Danas sam procitao izjavu advokata File koja ima smisla- covek je osudjen u CG,poternica je izdata za vreme postojanja drzavne zajednice.Ona vise ne postoji a zlocin je izvrsen u drugoj drzavi...koja nije raspisala poternicu. ZASTO SE MI MESAMO?
Upravo tako i nikako drugacije!!!
gost 124326
09.07.2009., 06:16
Nisam pravnik,ali zar nije SAMOODBRANA(onako,velikim slovima da se potencira nevinost praznjenja celog sarzera u 3 osobe) odbrana sebe a ne neke druge osobe...ovde se prica da je branio brata.
Jos nesto...pod datim okolnostima, ni uniformisano lice ne bi imalo pravo da puca da ubije.
Sve se to ne bi ni desilo da je u startu postovao zakon i ostavio oruzje kuci(jedino mesto sem strelista gde je smeo da drzi oruzje i to prazno)...
Kog Fila brani za tog nema zima :mrgreen:
Treba da ga izruce i da odlezi ostatak kazne, nije on iznad zakona. Srbija je nadlezna jer ga trazi nas sud (koji je valjda jedini tad bio nadlezan da izadaje medjunarodne poternice). Mada kakva bagra vodi zemlju, osecam da ce mu kad ga ameri izruce, dati pomilovanje. Ako se to desi trebali bi svi da ubijemo po dva coveka i trazimo da nas osude na cetiri godine zatvora.
tupperware
09.07.2009., 13:28
Mislim da je Fila samo dao svoje misljenje i da nije povezan sa slucajem
Fora je u tome sto svi gledaju da se ratosiljaju svojih problema a Srbija se velikodusno nudi da skuplja osudjenike...
Jeste on imao prijavljeno prebivaliste u BG i sve to ali ako ga ne trazi CG zbog kr.dela izvrsenog u Podgorici, zasto mi to cinimo?
Deportacija kosta...
Zasto nam ne bi i ostale drzave sutnule svoje osudjene pre 91 godine?
Neozbiljni pesimista
09.07.2009., 15:13
Ma koliko gotivio Lausha,mislim da bi trebalo postupati po zakonu.Ipak je oduzeo neciji zivot i mora za to da odlezi propisanu kaznu.Jedino mi je strashno,to shto se pominje ta krvna osveta i Lausha treba maksimalno zashtiti od toga
Tale surovi
09.07.2009., 15:28
I ja volim Lausa kao glumca, ali, pojedini bas preteruju. Ipak je covek zveknuo dvojicu i treba da bude kaznjen. Ne kazem da je to uradio namerno, ali, koliko se ljudi nalazilo u slicnoj situaciji, pa su robijali i vise.Ali, oni nisu bili poznati, pa zato nekog boli uvo za njih.
tupperware
09.07.2009., 15:37
Ako ga isporuce,ostaje mu 7-8 godina robije.Ostace mu jos glumackih godina kad izadje.Da nije pobegao u Ameriku,mozda bi sad vec bio na slobodi i ne bi morao da tegli cigle i da se krije od emigracionog.
Quiet Rebel
09.07.2009., 17:31
Ima u Srbiji vecih ubica i lopova pa nisu u zatvoru!
Drzava je dala za onog Kovacevica silne pare, jeste da nije ubio vec pretukao, ali ko je on da drzava daje novac i ima milosti prema njemu?
Ovde radi ko sta hoce, tako da ne vidim zasto bi se pravda dokazivala na Zarku.
Licemerno je to da u zemlji gde oni koji bi najvise trebalo prolaze nekaznjeno, a ovaj covek da lezi dva puta robiju...
ma,njemu ionako nema zivota ako ga ceka krvna osveta ...
a za kovacevica i ja se slazem..prebio ga tako da je covek cini mi se bio u komi...
a da sramota bude jos veca doveli ga u skupstinu da se dicimo njime...
ma ,srmaota..
lausevic je barem pokazao da mu je zao (iako mu to sada nista nece pomoci) ,a ovog drugog smo slavili:dash:
Neozbiljni pesimista
09.07.2009., 18:48
Ljudi ovde govorimo o oduzimanju necijeg zivota.Onaj Miladin je trebao da bude kaznjen apsolutno.Pravda ne moze da bude selektivna.Svako mora da odgovara za svoja dela.I ja volim Zarka i voleo bih da ga vidjam u filmlovima,kako briljira,ali zlocin je zlocin.Tu nema izvini.Njegova jedina prednost je sto je javna licnost,pa pricamo o tome
tupperware
09.07.2009., 18:52
Nisu nasi dali kintu zbog Kovacevica i njegovih lepih okica vec zbog gdje.Klingon i njenih pretnji o obustavljanju finansijskih aranzmana. One does not fck with the State Department.
Ali zar nije i on branio tamo neku od tamo nekog?
Voleo bi da se odradi nesto pa da ga vidim ponovo na filmu...
Imajte u vidu i da su zatvori puni ljudi koji se iskreno kaju zbog svojih zlocina pa im to nije mnogo pomoglo...ako je pravda slepa-nije gledala bracu po materi
Nisu nasi dali kintu zbog Kovacevica i njegovih lepih okica vec zbog gdje.Klingon i njenih pretnji o obustavljanju finansijskih aranzmana. One does not fck with the State Department.
Ali zar nije i on branio tamo neku od tamo nekog?
Voleo bi da se odradi nesto pa da ga vidim ponovo na filmu...
Imajte u vidu i da su zatvori puni ljudi koji se iskreno kaju zbog svojih zlocina pa im to nije mnogo pomoglo...ako je pravda slepa-nije gledala bracu po materi
a sta trazi koji moj kovacevic u skupstini ?
sta,i to je trazila klintonova...
nebitno,ja ne branim lausevica za to sto je ucinio...ustvari ne znam...razumem da je branio brata ali razumem i porodice poginulih...
ali,ne zna se i kako bi se sve to zavrsilo..mozda bi upravo ta dva momka ubila lausevica..
a to je vec sta bi bilo kad bi bilo..
i ne znam sto svi pricate o pomilovanju,kad se govorilo da samo POSTOJI mogucnost za to...a po svemu sudeci nista od toga...
kao sto rekoh,njega ce ionako najrevovatnije da ubije neko iz porodica poginulih momaka...
tupperware
09.07.2009., 19:13
Ja rekoh da bih voleo da ga vidim na filmu...posle robije? Jbga,nije dozivotna. Uz dobro vladanje?Ko zna...
dollarqueen
09.07.2009., 21:16
Ljudi ovde govorimo o oduzimanju necijeg zivota.Onaj Miladin je trebao da bude kaznjen apsolutno.Pravda ne moze da bude selektivna.Svako mora da odgovara za svoja dela.I ja volim Zarka i voleo bih da ga vidjam u filmlovima,kako briljira,ali zlocin je zlocin.Tu nema izvini.Njegova jedina prednost je sto je javna licnost,pa pricamo o tome
Slazem se sa tobom.
gost 124326
10.07.2009., 02:50
Mislim da je Fila samo dao svoje misljenje i da nije povezan sa slucajem
Fora je u tome sto svi gledaju da se ratosiljaju svojih problema a Srbija se velikodusno nudi da skuplja osudjenike...
Jeste on imao prijavljeno prebivaliste u BG i sve to ali ako ga ne trazi CG zbog kr.dela izvrsenog u Podgorici, zasto mi to cinimo?
Deportacija kosta...
Zasto nam ne bi i ostale drzave sutnule svoje osudjene pre 91 godine?
Prema personalnom principu svaki nas drzavljanin odgovara za sva krivicna dela koja pocinio u zemlji i inostranstvu.
A Lausevic je pobego ko ckapi cim je naso vezu da mu skrate kaznu, nije cekao da se proces zavrsi jer se je tuzilac zalio...
Sto se tice Miladina Kovacevica, decko je branio devojku ili drugaricu, ne znam tacno. Udario nekom debilcicu dva samara, i onda je ko ovaj pao u komu... Da je ostao tamo osudili bi ga na najmanje deset godina, jer su vec odma poceli da ga razapinju, da govore o nama ko kasapinima sa Balkana...
tarabica
11.07.2009., 23:09
Oružje je jedna velika glupost, samo da ga nije nosio tog dana...:( Sjajan glumac i veliki talenat, a sad se potuca od nemila do nedraga zbog jedne nesrećne noći. Baca u razmišljanje definitivno.
teodorica
13.07.2009., 00:13
A i on je ispao velika faca.Ovamo u Blicu citam,ne moze im vratiti sinove i ne moze da se iskaje,a ovamo zbrisao za Ameriku.Zasto nije onda oduzio dug drzavi,odsluzivsi kaznu nego citam neko kvazi moralisanje preko Atlantika.Pa lakse je vuci i cigle nego lezati u zatvoru.Ne pravite od coveka zrtvu.Trazi od drzave da mu bude jatak,a da ga nisu uhvatili,Srbije se ne bi setio ni u snu.Za mene licno kao glumac je :ok:,ali karakterno kao covek nula
danas sam gledala neki film, on glumi bajru, glume jos cvijanovic, olje beckovic, srdjan todorovic, milena dravic... zna li ko kako se zove taj film? on kao ima malog sina, a zena mu umrla...
Imas ga i u filmu "Oktoberfest". bio je pre neki dan na Fox-Tv.
Prema personalnom principu svaki nas drzavljanin odgovara za sva krivicna dela koja pocinio u zemlji i inostranstvu.
A Lausevic je pobego ko ckapi cim je naso vezu da mu skrate kaznu, nije cekao da se proces zavrsi jer se je tuzilac zalio...
Sto se tice Miladina Kovacevica, decko je branio devojku ili drugaricu, ne znam tacno. Udario nekom debilcicu dva samara, i onda je ko ovaj pao u komu... Da je ostao tamo osudili bi ga na najmanje deset godina, jer su vec odma poceli da ga razapinju, da govore o nama ko kasapinima sa Balkana...
Aha, isto bi se suprotstavio i Mike Tyson-u? Kako da ne.
Video klinca od 1,70m i teskog 60kg, pa na njemu da pokaze kako je jak. Svaka cast.
Pa kad je takva junacina, sto je zapalio za Srbiju.
gost 124326
13.07.2009., 13:37
Aha, isto bi se suprotstavio i Mike Tyson-u? Kako da ne.
Video klinca od 1,70m i teskog 60kg, pa na njemu da pokaze kako je jak. Svaka cast.
Pa kad je takva junacina, sto je zapalio za Srbiju.
Zato sto bi mu ameri je*ali mamu ko da je ubio tog debila, ladno bi mu dali 10 godina. I nije on njega napao nego je taj deblcic smarao njegovu drugaricu ili devojku a on je samo zelio da ga skloni, medjutim ovaj se pravio pametan i dobio batine.
Миле саКлисе
14.07.2009., 17:27
Утоку носио
добио батина
и убио хладнокрвно два човека
робија за њега је мало
дајте га мајкам она два момка
пс био добар глумац
Миле саКлисе
14.07.2009., 17:28
E ja vas nisam citala ispocetka...
Zarko mi je car...bio srbin ili crnogorac...
zao mi je zbog onoga sto mu se desilo...bio je extra glumac...
zao mi je sto je otisao u Ameriku...ali i ja bih da sam na njegovom mestu...
ubili su mu brata u kaficu,on je ustao da ga odbrani i zavrsio u zatvoru...(desilo mu se ono sto se desilo i liku koga je glumio...sto je jako cudno)...kada je izasao...zapalio za Ameriku...i vise se nije vratio...cista nepravda...
ко му бре убио брата?
шта бре лупаш*?
Zato sto bi mu ameri je*ali mamu ko da je ubio tog debila, ladno bi mu dali 10 godina. I nije on njega napao nego je taj deblcic smarao njegovu drugaricu ili devojku a on je samo zelio da ga skloni, medjutim ovaj se pravio pametan i dobio batine.
:worth::worth::worth:
georgejune
14.07.2009., 23:04
Ne znam jel on odlezao i kolko od kazne
gost 124326
15.07.2009., 00:14
Ne znam jel on odlezao i kolko od kazne
Odlezao je cetiri, pet godina, ne znam sad tacno. Posto se je zalio, smanjili su mu kaznu na cetiri godine i pusti la, posto je vec tolko odlezao. Medjutim, tu postupak nije zavrsen, jer se je tuzilac zalio. On je tad bio pusten da se brani sa slobode, ali je to zloupotrebio i zapalio za Ameriku.
Covek je zrtva vremena....
Neozbiljni pesimista
16.07.2009., 02:39
Covek je zrtva vremena....
Kako to mislis? :think:
Forma_Ideale
20.07.2009., 02:07
Ako ga isporuce,ostaje mu 7-8 godina robije.Ostace mu jos glumackih godina kad izadje.Da nije pobegao u Ameriku,mozda bi sad vec bio na slobodi i ne bi morao da tegli cigle i da se krije od emigracionog.
Jao.
Ima u Srbiji vecih ubica i lopova pa nisu u zatvoru!
Drzava je dala za onog Kovacevica silne pare, jeste da nije ubio vec pretukao, ali ko je on da drzava daje novac i ima milosti prema njemu?
Ovde radi ko sta hoce, tako da ne vidim zasto bi se pravda dokazivala na Zarku.
Licemerno je to da u zemlji gde oni koji bi najvise trebalo prolaze nekaznjeno, a ovaj covek da lezi dva puta robiju...
Ovo isto, sa kojom reči plus/minus, mislim i ja.
Oružje je jedna velika glupost, samo da ga nije nosio tog dana...:( Sjajan glumac i veliki talenat, a sad se potuca od nemila do nedraga zbog jedne nesrećne noći. Baca u razmišljanje definitivno.
... Da, kako god okreneš... upropašten je život u biti dobrog, talentovanog, mladog čoveka. Naravno da je... strašno to što je uradio, i naravno da nema opravdanja, ni povratka... Ali. Jednom, ipak, posle tolikih godina, treba da dođe kraj hajkama, poterama, pretnjama i razapinjanjima.
A i on je ispao velika faca.Ovamo u Blicu citam,ne moze im vratiti sinove i ne moze da se iskaje,a ovamo zbrisao za Ameriku.Zasto nije onda oduzio dug drzavi,odsluzivsi kaznu nego citam neko kvazi moralisanje preko Atlantika.Pa lakse je vuci i cigle nego lezati u zatvoru.Ne pravite od coveka zrtvu.Trazi od drzave da mu bude jatak,a da ga nisu uhvatili,Srbije se ne bi setio ni u snu.Za mene licno kao glumac je :ok:,ali karakterno kao covek nula
Jao.
aleksandrica_k
21.07.2009., 23:44
U potpunosti se slazem sa tobom...
Ispaliti 13 metaka je svakako prekoracenje nuzne odbrane, za sta je prvo bio i optuzen na 4 godine zatvora, koje je odlezao i bio pusten na slobodu, a proces je i dalje bio u toku (jer se tuzilac zalio na prvostepenu presudu) i zavrsen je presudom Vrhovnog suda na 13 godina i sad to treba da odlezi.
Zlocin je zlocin!
Stevannn
28.07.2009., 11:57
Najbolji glumac koji se rodio na nasim prostorima !
Миле саКлисе
28.07.2009., 12:03
Мија Алексић
Павле Вуисић
Зоран Радмиловић
Петар Божовић
Петар Краљ
Драган Николић
Данило Бата Стојковић
Бора Тодоровић
Драган Бјелоглић
Ненад Јездић