PDA

Vidi punu verziju : pravna pomoc

kivi
11.01.2004., 18:52
Nisam pravnik, ali me interesuje pravno pitanje.
Da li u akcionarskim preduzecima, gde je 75%akcija dodeljeno, sto prodajom sto poklonom, zaposlenima i penzinerorima, moguce formiranje skupstine akcionara
punomocnika i predstavika drustvenog kapitala od 25%.
molim da mi se javite na adresu kivi@eunet. yu

ooo
19.01.2004., 13:44
Nisam pravnik, ali me interesuje pravno pitanje.
Da li u akcionarskim preduzecima, gde je 75%akcija dodeljeno, sto prodajom sto poklonom, zaposlenima i penzinerorima, moguce formiranje skupstine akcionara
punomocnika i predstavika drustvenog kapitala od 25%.
molim da mi se javite na adresu kivi@eunet. yu Nije bitno kome su akcije raspodeljene vec u kome obimu. 75% akcija je rasporedjeno ne jednoj osobi vec vecem broju osoba. Moguce je osnovati skupstinu akcionara za svih 100% akcija, nije moguce za samo 25% jer bi u tom slucaju firma bila podeljena na dva entiteta odnosno pravno bi postojale dve firme sto je tesko izvodljivo buduci da i o tome odlucuje. Ono sto je u ovom slucaju najbitnije to je da ukoliko jedno lice rasdpolaze sa 25% akcija ono moze biti nadglasano od strane onih koji poseduju 75% akcija ali buduci da je to veci broj lica najpametnije bi bilo pronaci one sa nejvecim brojem akcija i sanjima voditi posao, tako ako zajedno imate 51% naka necete biti nadlasani. toliko na brzinu.