PDA

Vidi punu verziju : mozda glupa tema u Monte Negro or GREECE za more i zasto

NICS
24.06.2003., 10:25
Da li bi radije isli u Monte Negro ili Greece na more samo nemojte da se vadite zbog vize sve ostalo prihvatam

novosadanka
30.06.2003., 13:43
Crna Gora.Grcka me nije odusevila, doduse bila sam pre 7 godina mozda se nesto promenilo! :D

01.07.2003., 10:08
Crna gora ne može se usporedjivati sa Grčkom uopšte.
Cene su iste ali za tu istu cenu dobijaš u Grčkoj mnogo više nego u Crnoj gori. Normalno, zavisi gde.

Ako se gledaju usluge, grci su isto spori ali oni imaju mnogo veću tradiciju u turizmu. Medjutim u Crnoj gori svi sad misle, da je to još neotkrivena zemlja. Da vam kažem....u Sloveniji jeste popularna ali sada kad su se drastički digle cene, niko više ne razmišlja, da bi otišao tamo. Zašto? Pa za istu cenu iz Slovenije može se putovati na Kanare ili Majorku...

Smešno ali istinito!

A da dodam....mnoge moje kolege imali su poteškoća sa turističkim osobljem jer su ovi (ne baš svi)...postali neprijatni sa odnosom do para. Ne daju ti račun, zaračunaju ti naokolo,....a na kraju i kad im ne daš nešto extra, bolje da se ne vračaš.

Ja mislim, da ako ne naprave nešto neće imati više ljudi uopče.........jer Slovenci su veliki potrošaći.

saska_bgd
09.07.2003., 17:26
Kada mi se postavi izbor Crna gora ili Grcka definitivno znam za sta se nikada ne bih odlucila. Za Crnu goru naravno. Evo i zasto:
:arrow: apartman u Crnoj gori kao kategorija potpisujem ne postoji. Apartman nije soba sa kupatilom na milion kilometara od mora.
:arrow: Cene po kaficima su identicne cenama u Grckoj a nikada vam se nece desiti da vam konobar kaze da sami uzmete pice dok on gleda fudbalsku utakmicu.
:arrow: dok se kupate u moru pored vas nece plivati "potrosni materijal" iz kanalizacionih cevi.
I neka niko ne misli da imam nesto protiv milih nam clanova nase drzavne zajednice ja sam samo OBJEKTIVNA i nista vise.
:twisted:

Contesse
23.08.2003., 01:13
pa tu nema premisljanja niti razmatranja situacije.
Iz istih razloga koje je Saskabgd navela isto i ja ne idem vise u Crnu Goru.
tamo treba puno jos da uce sta je turizam.
Ako su se opredelili da budu ekoloska i turisticka regija tako neka se i ponasaju.
Najvise mrzim kada jos misle da moramo tamo da idemo.Kao da je to nasa obaveza. Svasta!
O ponasanju da ne pricam. Uzas.
prljavstina na sve strane....itd.
Mislim da je to dovoljno .
Prosto je nemoguce uporediti Grcku sa CG!!!

Crazy girl
27.09.2003., 12:20
U Grcku naravno!Kao prvo izadje jeftinije,kao drugo mnogo je cistije i ljudi su ljubazniji za razliku od Crnogoraca kojima je muka od turista i samo zele da te opeljese!

Clarice
29.09.2003., 12:29
ΕΛΛΑΔΑ βεβαια!

a) šanse da ćete se otrovati i provesti pola odmora u krevetu su neuporedivo manje,
b) nećete zaraditi kožne infekcije, i tome sl,
c) plivaćete u toploj, čistoj vodi,
d) neće vas nesnosno spopadati napaljeni lokalci,
e) za gotovo iste pare dobićete pristojnu uslugu,
f) nećete biti u sobi kilometrima udaljenoj od plaže

Chan Shaolin Si
09.10.2003., 15:56
pa tu nema premisljanja niti razmatranja situacije.
Iz istih razloga koje je Saskabgd navela isto i ja ne idem vise u Crnu Goru.
tamo treba puno jos da uce sta je turizam.
Ako su se opredelili da budu ekoloska i turisticka regija tako neka se i ponasaju.
Najvise mrzim kada jos misle da moramo tamo da idemo.Kao da je to nasa obaveza. Svasta!
O ponasanju da ne pricam. Uzas.
prljavstina na sve strane....itd.
Mislim da je to dovoljno .
Prosto je nemoguce uporediti Grcku sa CG!!!

pa ko te i cera da ides u CG niko te nije cero i niko te nece cerat zbog tebe nece siguran budi propas sezona.

od Bosfora do Gibraltara najljepsa plaza je Chanj i Kraljicina plaza kakva Turska , Grcka ili Spanija ma hajde...

Sanja Kraljevo
09.12.2003., 12:59
Pa Crna Gora definitivno !!!!! Bila sam u Grčkoj ništa posebno. Makar su u Crnoj Gori dobrodušniji i ljubazniji !!!! Sve u svemu imam strašno loša iskustva Grčkom , ČAK SU NAS I POKRALI !!!

11.12.2003., 20:36
crna gora normalno!NEMA NIDJE TE LJEPOTE NEMA NIDJE TAKVOG MORA KO STO IMA montenegro KO STO IMA crna gora!!!!!!

grkinja
11.12.2003., 20:49
CG naravno. za Grcku glasaju oni koji je dobro ne poznaju i nisu dobro shvatili sta Grci podrazumevaju pod pojmom 'turizam'.

Milojko Vasic
12.12.2003., 08:49
Makar su u Crnoj Gori dobrodušniji i ljubazniji !
...
ČAK SU NAS I POKRALI !!!
Svašta sam čuo ali to da su Crnoj Gori dobordušni i ljubazni, e vala nikad nigde. Da sam juče umro ovo ne bih znao. A ako igde kradu to je u Crnoj Gori.

NEMA NIDJE TE LJEPOTE NEMA NIDJE TAKVOG MORA KO STO IMA montenegro KO STO IMA crna gora !

Vala, ljepote ima i to mnogo veće. A more ko more ne bi bilo tolkiko loše da ne plivaju (da izvinete) govna po plaži. A obala Grčke (kad se saberu i sva ostrva) je bar 1000 puta duža od jadne male Crne Gore. A uz to i raznovrsnija i lepša.

Za Grcku glasaju oni koji je dobro ne poznaju i nisu dobro shvatili sta Grci podrazumevaju pod pojmom 'turizam'.

Grčka živi od turizma. To je bar 75% prihoda države. Dobro Grci znaju šta je turizam, kako se razvija turistička ponuda i kako obezbediti gostu prijatno letovanje. Mnogo, mnogo, mnogo bolje od nadobudnih i lenjih đetića.
--------------------------------------------------------------------
A što se poznavanja Grške tiče, dragi moji, pođite negda malo dalje od Platamone i Leptokarije i Nea Porija. Ta mesta spadaju u Solunski zaliv i tamo su plaže najlošije i more je zelenkasto. Već Halkidiki je druga priča, ili bar oko Volosa. Ipak Grčka ostrva su nešto neponovljivo. Prelepe i prostrane plaže, borove šume skoro do vode, a more kritalno čisto i plavo.

Ja sam obišao desetak ostrva, u Egejskom i Jonskom moru. Ko jednom ode i letuje na ostrvima u Jonskom moru (Itaka, Kintos, Zakintos) neće više ni da upoređuje CG sa Grčkom. Te dve stvari se ne mogu upoređivati. K'o nebo i zemlja.

A dragi naši đetići polako gube podršku i onih par Evropskih tur-operatera koji su do sada radili sa njima. A kad za godinu-dve (daće Bog) ukinu Šengen vize samo će lud Srbin da baca pare za letovanje u Crnoj Gori.

Ma kakav bre ebeni turizam kad nema ni vode ni struje ? Gde to ima ? O čemu mi pričamo ?

**case-problem**Zivka
12.12.2003., 12:52
Milojko, svaka cast!
Nemam sta da dodam, u potpunosti se slazem.
Ko jos o Crnoj Gori razmislja kao prijatnom letovalistu? Mozda samo oni koji ne znaju za bolje.

Milojko Vasic
12.12.2003., 13:37
Ma naravno, Živka.

'Odmarao' sam se u Cnoj Gori '92 i rekao: "Nikad više".
Onda sam to porekao pa sam bio ponovo '93. I opet rekao "Nikad više !"
I opet pojeo ***** i otišao '94 i konačno rekao "Stvarno nikad više !"

Od '95 kad imam para idem u Grčku, (jednom sam bio u Turskoj), a kad nemam para ja ostanem u Beogradu.

Mislim da Ada Ciganlija po svojoj raznovrsnosti može da se meri sa ukupnim sadržajem na svim crnogorskim plažama. ( Sportski tereni, banđi, veštaška stena za free climbing, trambuline, iznajmljivanje bicikala, rolera, sandolina, kafane, kafići, i sve po upola crnogorske cene. Uređena i održavana plaža od oko 8 km. I niko te ne pelješi, niko ne pumpa račune, a svi ti kažu "Dobar dan, izvolite")

Neka je vama, dragi Đetići, vaša crnogorska rivijera sa vašom 'turističkom ponudom'. Još neko vreme ćete uspevati da prevarite po kojeg nesrećnika iz Srbije koji nema dovoljno para da ode na pravo letovanje. A onda, neznam kome ćete uspeti da prodate aranžman u hotelu A (ha, ha, ha) kategorije u kome nema vode danima. A struja dođe ponekad. A ispod prozora hotelske sobe dim roštilja sa pljeskavicama i urlanje narodnjaka sa razglasa.

Bljak !

Milojko Vasic
12.12.2003., 13:43
E, da sad sam se setio. Nema vode, nema struje, ali ima boleština. Celo društvo, sve tri godine ! Svako je ponešto 'zaradio'.

Jedino što ćete sigurno u Crnoj Gori dobiti, to je crevna infekcija.

12.12.2003., 15:35
U Grckoj letujem od '80. godine, sto podrazumeva i kopneni i ostrvski deo. Bila sam i u Bugarskoj, Turskoj, Egiptu, Tunisu, ... i naravno u CG. Ali samo jednom, i nikada, ali nikada vise. Moja tetka ima prelepu kucu u Budvi i stalno nas zove da dodjemo i tako moja sestra i ja odlucimo da odemo pre dve godine. Svadba mi je bila za dve nedelje, nismo imale puno vremena, nas tri zenske (krenula je i moja sestricina koja je u to vreme imala 3 god) smo sele na avion do Tivta (aerodrom je posebna prica) gde nas je sacekao teca. Prvo sto nam je rekao je bilo: "Pa mozda bas i niste trebale sada da dodjete, svi smo bolesni" Ne samo oni, nego i porodica koja im odrzava kucu, svi gosti, cak i pas. Stomacni virus. Nije bila u pitanju voda iz kuce, posto smo pili flasiranu, a i oni imaju svoj bunar, jednostavno morska voda, vazduh ili ne znam ni ja sta. Ja sam se prva razbolela, pa malecka, pa i moja sestra posle 3 dana (koja je inace olicenje zdravlja). Tek su nam tada priznali da je tako svakog leta. Posto nismo bile u stanju da idemo na plazu, vreme smo provodile obilazeci ostala mesta.
Ne morate da se slozite sa mnom, ali nismo videle nista posebno sto bi nas nateralo da ponovo odemo. A ne mogu da zamislim da neko jos i da pare da bi tamo letovao.

**case-problem**Zivka
12.12.2003., 15:40
U Grckoj letujem od '80. godine, sto podrazumeva i kopneni i ostrvski deo. Bila sam i u Bugarskoj, Turskoj, Egiptu, Tunisu, ... i naravno u CG. Ali samo jednom, i nikada, ali nikada vise. Moja tetka ima prelepu kucu u Budvi i stalno nas zove da dodjemo i tako moja sestra i ja odlucimo da odemo pre dve godine. Svadba mi je bila za dve nedelje, nismo imale puno vremena, nas tri zenske (krenula je i moja sestricina koja je u to vreme imala 3 god) smo sele na avion do Tivta (aerodrom je posebna prica) gde nas je sacekao teca. Prvo sto nam je rekao je bilo: "Pa mozda bas i niste trebale sada da dodjete, svi smo bolesni" Ne samo oni, nego i porodica koja im odrzava kucu, svi gosti, cak i pas. Stomacni virus. Nije bila u pitanju voda iz kuce, posto smo pili flasiranu, a i oni imaju svoj bunar, jednostavno morska voda, vazduh ili ne znam ni ja sta. Ja sam se prva razbolela, pa malecka, pa i moja sestra posle 3 dana (koja je inace olicenje zdravlja). Tek su nam tada priznali da je tako svakog leta. Posto nismo bile u stanju da idemo na plazu, vreme smo provodile obilazeci ostala mesta.
Ne morate da se slozite sa mnom, ali nismo videle nista posebno sto bi nas nateralo da ponovo odemo. A ne mogu da zamislim da neko jos i da pare da bi tamo letovao.
Ovo sam bila ja. Izvinjavam se.

saska_bgd
16.12.2003., 14:33
Izvinjavam se unapred sto dva puta odgovaram na istu temu ali se nekako ne mogu da se oduprem da ne iscukam po svojoj tastaturi jos koje slovce.
Pa taj ko nije video nista vise od Canja i Kraljicine plaze ne moze da pravi poredjenje izmedju crne gore i ostalih destinacija.
Dragi djetici ukoliko zelite da se bavite turizmom naucite prvo malo nesto o tome.
I ne zaboravite "nema hleba bez motike" i nemozes citavu godinu da dzabalebaris na racun jula i avgusta.

sch
16.12.2003., 15:00
Radim dugo u turizmu i mislim da znam razliku u kvalitetu usluge.Ovaj put cu se zadrzati samo na tome.Grcka obala je mnogo duza od cg,pa je normalno da ima mnogo raznovrsnijih plaza..tako da necemo to uzeti kao osnovu za diskusiju.
ALI...,kao sto moj kolega sa posla kaze:"Ako volite hladnu supu i mlako pivo idite u montenegro"

U Grckoj je NEMOGUCE dobiti toplo pivo,cak i sok na izricit zahtev ugreju u mikrotalasnoj.Svi imaju ogromne frizidere i kako stigne roba,tako direktno sve sa gajbama ubace unutra.Tako je i sa hranom.Zato je i skoro nemoguce dobiti neko trovanje stomaka.A to da nema vode ili struje...Pa to je za njih ravno katastrofi.A crnogorci hoce da uzmu pare,a da ne uloze u vodovod ni 1 eur.E pa ne moze !!! NEDAM VAM PARE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cak u restoranima sluze kafu sa slanom vodom iz vodovoda,ne bi se nikada setili da koriste flasiranu jer to kosta !?

Pretprosle godine je u Grckoj bio neki kijamet i bili su zavejani putevi,pa su me zvali prijatelji da pitaju sta da rade jer je nestalo mleka za decu u prodavnici.Kada sam im rekao za mleko u prahu samo sto nisu pali u nesvest.Oni se jednostavno toga ne mogu setiti jer se to desava jednom u deset godina.

Da nabrojim samo dva prijatna iskustva:
-kupujem neki komplet casa u Solunu i obracam se na Engleskom.Prodavac mi kaze da to kosta 20EUR i ja dodjem na kasu da platim.U to udje neko i kaze nesto na srpskom i ja mahinalno predjem na srpski.Prodavac kaze:pa sto ne kazes da si Srbin? - za vas je cena 15 EUR a ova veca cena je za j..Engleze.A ja vec izvadio pare da platim.
-vracam se iz Grcke i na aerodromu vide iz pasosa da sam prekoracio dozvoljen ostanak za nekoliko dana.
Sledi novcana kazna i sluzbenik vec pocinje da mi pise priznanicu na 200EUR.U jednom ternutku se predomisli i zove sefa.I razgovor izmedju njih dvojice tece ovako:Prekoracio je dozvoljen boravak.Sef tada pita: A odakle je? Na odgovor Srbin se samo osmehne i kaze:pusti ga bez kazne!

Blue vortex
16.12.2003., 22:14
Bas je dilema....
- Sta znaci kada odete u CG pa morate u 3 ili 4 izjutra da hvatate vodu u flase i lavore? Odmor svakako ne. Vodovod, sta je to?
- Da li se neko seca crnogorskih taksista i njihovog odokativnog odredjivanja cene. Taksimetar, sta je to?
- Da li ste primetili da po kioscima nema naznacenih cena? Cena se formira ukoliko im se svidite. Cena, sta je to?
- Ima li nekoga ko nije rasekao nogu na polupanu flasu Niksickog piva na plazi? Korpa za otpatke, sta je to?
- Svako mesto na CG primorju je mali seoski vasar (sa cevapima, pivom, kioscima, koji je obavijen gustim dimom od rostilja), iz koga tresti besomucna muzika do ranih jutarnjih casova. Koga je briga za goste, vazno da je njima lepo. Crnogorcima se ujutru ne zuri, secate se? Kultura, sta to bese?
- Preko nego sto podjete put CG, kolima ili autobusom, pomolite se da signete zivi. Kanjon Morace, secate se? Sta to bese auto-put?

Itd, itd, itd, itd.....

Zakljucak: ne moze neko da se smatra turistickim radnikom ukoliko se nalazi u blizini mora. Vecina crnogoraca zivi po unutrasnjosti, a leti se spustaju na more (dole su im vikendice koje su sagradili, najverovatnije od samodoprinosa iz Srbije koji je davan posle zemljotresa) da se malo "bave turizmom".
Bavljenje turizmom podrazumeva kulturu (opstu i turisticku) koju vi, gospodo crnogorci, NEMATE!

Dakle, Grcka - definitivno. :D

Kada mi neko kaze da ide u CG jer je jevtinije od Grcke, samo se nasmejem. U tom slucaju, postoji drugo resenje - Bugarska. Ja sam prezadovoljan Bugarima i Bugaraskom! Cene su drasticno nize od onih u CG, a da ne pricam koliko su kulturniji i cistiji (plaze se ciste ujutru i uvece), a pesak se ne lepi za telo.
Ako je neko bio u komunisitckim g.....a, to su bili Bugari. Sada su svabe dosle, ulozile kapital i obnovili 60% crnomorske obale. Za razliku od CG i Grcke, noci nisu sparne (vrlo su sveze, sto je perfektno za spavanje) i nema komaraca, jer uvek ima vetra. Svaki put kada sam bio u Bugarskoj, vratio sam visak leva (valjda navika iz CG da uvek nosim vise). :D

Kako god bilo, NIKAD VISE CRNA GORO!!!

20.12.2003., 19:51
slusaj miloice da ti rece nesto brat crnogorac ne moras dolazit ko te cera!vi srbijanci ste najveci stiskavci ne bi kupili ni po ljeba da ne odete da provjerite dje je jeftinije!gori ste od njemaca!a ti dobeo znas kad su bile sankcija CRNA GORA vam nije bila losa i dolazili ste i te kako !a mi imamo mnogo vise prirodnih ljepota nego ijedna zemlja u okruzenju imamo 5 nacionalnih parkova na nasem i tako malom prostoru!a vi ste seljaci vi da imate i 1000 eura necete znat da ih trosite na pravi nacin!vidi sta su sve svjetski umjetnici knizevnici i glumci rekli o ljepotama crne gore .a narocito sofija loren kad je ljetovala na svetom stefanu!vi nikad i necete bit u evropu jer brinete samo za vase dupe ! i kad ne mognete nidje da putujete Crna Gora ce vam bit super!IMAS I U GOVNA DA SE KUPAS!!!

Skeptik
20.12.2003., 20:20
slusaj miloice da ti rece nesto brat crnogorac ne moras dolazit ko te cera!vi srbijanci ste najveci stiskavci ne bi kupili ni po * da ne odete da provjerite dje je jeftinije!gori ste od njemaca!a ti dobeo znas kad su bile sankcija CRNA GORA vam nije bila losa i dolazili ste i te kako !a mi imamo mnogo vise prirodnih ljepota nego ijedna zemlja u okruzenju imamo 5 nacionalnih parkova na nasem i tako malom prostoru!a vi ste seljaci vi da imate i 1000 eura necete znat da ih trosite na pravi nacin!vidi sta su sve svjetski umjetnici knizevnici i glumci rekli o ljepotama crne gore .a narocito sofija loren kad je ljetovala na svetom stefanu!vi nikad i necete bit u evropu jer brinete samo za vase dupe ! i kad ne mognete nidje da putujete Crna Gora ce vam bit super!IMAS I U GOVNA DA SE KUPAS!!!

Ja stvarno ne bih imao da, pored gore napisanog, dodam nijedan razlog zasto nikad vise u Crnu "Ekolosku" Goru necu ici.
BTW ni u vreme sankcija tamo nisam zalazio, pa ne vidim zasto bih sada.

Milojko Vasic
22.12.2003., 10:04
slusaj miloice da ti rece nesto brat crnogorac ne moras dolazit ko te cera!
A vala niti ne dolazim, pa sve i da me neko puškom ćera.

vi srbijanci ste najveci stiskavci ne bi kupili ni po * da ne odete da provjerite dje je jeftinije! gori ste od njemaca! E neće biti da je tako. Nego kad ovi tvoji lopovi koje sebe zovu trgovcima za nešto što košta 2 EUR odrape cenu od 10 EUR, onda svako normalan, bio Nemac ili Francuz ili Srbijanac prvo pogleda može li se to nabaviti gde drugde po normalno skupoj ceni.

a ti dobeo znas kad su bile sankcija CRNA GORA vam nije bila losa i dolazili ste i te kako !
Ja sam kao što rekoh dolazio, ali da je bila dobra - nije, loša je bila, ali nisam, imao gde drugde otići.
a mi imamo mnogo vise prirodnih ljepota nego ijedna zemlja u okruzenju imamo 5 nacionalnih parkova na nasem i tako malom prostoru!
E a od tog vašeg junačenja crnogorskog samo se još crnogorcima nije smučilo. Ma ništa bre vi nemate, nego mnogo krša po onim vašim divljim planinčugama, i nešto malo morske obale, koja je kao i svaka druga morska obala. Samo je gora od ostalih obala pošto je zapuštena i prljava.
a vi ste seljaci vi da imate i 1000 eura necete znat da ih trosite na pravi nacin!
E ti ćeš znati ! De nauči nas, ovde, kako se troši 1000 EUR.

vidi sta su sve svjetski umjetnici knizevnici i glumci rekli o ljepotama crne gore .a narocito sofija loren kad je ljetovala na svetom stefanu!
Vidim da i ti ne shvataš, jer ni nemožeš da shvatiš od tog silnog junačenja crnogorskog, da turizam nije isto što i prirodna ljepota. A i bog zna kad je to Sofija Loren izjavila. Mora da je bila pijana i nije se treznila.

vi nikad i necete bit u evropu jer brinete samo za vase dupe !
A ti si vidim zabrinuo za svačija dupeta ? Jesu li slana ? Ili šta ?

i kad ne mognete nidje da putujete Crna Gora ce vam bit super!IMAS I U GOVNA DA SE KUPAS!!!
Vala, Milojko više neće u Crnu Goru. Da si pročitao malo više, to si mogao da shvatiš. Daleko vam lepa kuća i te vaše prirodne ljepote. Eto vam vama vaša govna pa uživajte.

Milojko Vasic
22.12.2003., 10:37
I još nešto. Mnogi smo mi ovde svašta loše rekli za Crnu Goru kao turističku destinaciju: za puteve, cene, čistoću, uslugu, turističku ponudu, kvalitet usluga, plaže ...
A đetići se jednako javljaju i kao papagaji ponavljaju: Niđe nema ljepote kao što je Crna Gora !
Kao da je svaki od njih obišao pola sveta, video sve i svašta i zaključio da je Sutomore lepše od Maldiva. Ali pre će biti da nikad ništa drugo nije ni video, nego ga tako đed naučio od malih nogu pa jednako priča do dana današnjeg.

A uz to, niko ni reč nije rekao da opovrgne i da kaže da su plaže čiste, da su putevi dobri, da su konobarni ljubazni i da je supa topla a piće hladno ...
Jok, brate, ponavljaju kao papagaji: Niđe nema ljepote kao što je Crna Gora !

Ima, ima, braćo Srbi, iz srpske države Crne Gore. Eto vam najbliže, bratske srpske države Srbije, bar je tri puta lepša, ali se mi ne hvališemo i ne junačimo kao vi. Mi radimo.

aleksandrija
22.12.2003., 18:39
Da li bi radije isli u Monte Negro ili Greece na more samo nemojte da se vadite zbog vize sve ostalo prihvatam

U Grcku, naravno, sve dok Crnogorci ne nauce da postuju ono od cega zive.

sch
23.12.2003., 01:58
Dodjem ja u Tivat avionom(a kako drugacije-mnogo manja sansa je da pogines u avionu nego u kanjonu Morace) i kada sam stigao u grad udjem u prodavnicu i zatrazim neki sok i JEDNU jabuku.Odgovor prodavca je bio:NIJESI U SRBIJU-odje se prodaje na kilo!
Sta da radim sa celom kilom jabuka po onoj toploti!? E, ja se vratim prvim avionom nazad i NIKAD VISE !!!
Po celom svetu se voce prodaje na komad,cak su tako istaknute i cene,samo kod vas to nemoze jer ste vi NESVIJET.(ovo zadnje onom primitivcu od gore sto tvrdi da je Crna Gora lijepsa i od samog raja.)
A sto se tice prirodne lijepote,Hrvatsko primorje(na koje takodje necu nikada vise otici,ali iz drugih razlo**** je MNOGO lijepse od tvog.Da li si ikada bio na Kornatima,Mljetu,Dubrovniku...Sto rece Vaske ti ocigledno NIGDE nisi bio osim u TVOM krsu(bez vode) CIME SE GLUP PONOSI PAMETAN SE STIDI !!! :oops: :oops: :oops:

23.12.2003., 20:29
ne brini imao sam i prilike sto mi je bog dao da proputujem vecim djelom sredozemlja,azurna obala,malta,italija...Mozete da pricate sto ocete,neka smo ovakvi i neka smo onakvi.normalno da se u svojoj kuci osjecam najljepse,i da mi je najbolje!u nijednoj zemlli necete osjetiti bolju uslugu!Vidite sta kazu njemci i ostali za nas!No srbijanci problem je sto ste vi drski i sto trazite ono sto nidje nebi dobili za te pare!Nidje nije savrseno,pa ni kod NAS!ostavicu na stranu patriotizam i reci milojku da CRNA GORA nije srpska drzava i da to nikad nije bila!a crna gora i da ima obalu od 5 metara bice NAJLJEPSA!Sta mogu vidjet u srbiju ona silna polja od kojih mi se zamanta u glavu!a vi idite u hrvatsku(da ako vas nedje zakolju) ma idite dje ocete mi nismo na gubitku!napokon cemo dobit neku normalnu klijentelu gostiju koja se nece izivljavat na trgovce,nego ljude koji ce biti pristojni i cjeniti nas,a nama biti cast da ih ugosimo kako to prilici i kako to samo crnogorci znaju!

Blue vortex
23.12.2003., 23:50
ne brini imao sam i prilike sto mi je bog dao da proputujem vecim djelom sredozemlja,azurna obala,malta,italija...Mozete da pricate sto ocete,neka smo ovakvi i neka smo onakvi.normalno da se u svojoj kuci osjecam najljepse,i da mi je najbolje!u nijednoj zemlli necete osjetiti bolju uslugu!Vidite sta kazu njemci i ostali za nas!No srbijanci problem je sto ste vi drski i sto trazite ono sto nidje nebi dobili za te pare!Nidje nije savrseno,pa ni kod NAS!ostavicu na stranu patriotizam i reci milojku da CRNA GORA nije srpska drzava i da to nikad nije bila!a crna gora i da ima obalu od 5 metara bice NAJLJEPSA!Sta mogu vidjet u srbiju ona silna polja od kojih mi se zamanta u glavu!a vi idite u hrvatsku(da ako vas nedje zakolju) ma idite dje ocete mi nismo na gubitku!napokon cemo dobit neku normalnu klijentelu gostiju koja se nece izivljavat na trgovce,nego ljude koji ce biti pristojni i cjeniti nas,a nama biti cast da ih ugosimo kako to prilici i kako to samo crnogorci znaju!

Boga mi, sada si me stvarno ubedio da je sve ono sto sam ranije spomenuo tacno! :D
- Narocito mi se dopalo kada si rekao da nigde necemo pronaci bolju uslugu! To samo ukazuje da si slep kod ociju, ili si toliko ubedjen da zivis u raju. Ti najbolje znas o cemu je rec.
- Takodje mi se svidja kada kazes da smo drski. Mozda, ali ja sam to (i jos mnogo toga) zakljucio iz tvojih odgovora, a ne iz odgovora drugih ljudi.
Slazem se da svako voli kraj u kome se rodio i kome zivi, ali si ti ocigledno toliko besan na Srbe kao da se sve kritike o losem turizmu u Crnoj Gori odnose samo na tebe. Mozda radis u turizmu? Ako je tako onda i treba da si besan, ali isto tako treba da shvatis da moras da promenis svoj stav. Niste vi Crnogorci takve velicine da mi treba da vam se klanjamo. Ne vidim ama bas ni jedan razlog za to, mada sam siguran da ces ih ti pronaci stotinu. Na kraju krajeva, u tradiciji i Srba i Crnogoraca je budu gostoprimljivi. Ili se mozda varam, mozda je to samo jos jedan od mitova i mnogih zabluda. Pokusaj da me demantujes.
Ne kazem ja da Grci obozavaju Srbe, ali znaju da cene turiste - zbog para, naravno. Nije poenta pokrasti nekoga; sustina je obezbediti da se taj neko i sutra vrati i da kaze: "Bilo mi je predivno, usluga je fenomenalna, cene pristojne, a ljudi su tako gostoprimjljivi"! Ako si citao ostale komentare, primetio si da toga nema. Zar ti to nista ne govori?
Uzgred, znas li sta je kvalitet? To je kada se kupac (musterija,stranka) vrati, a ne proizvod.
- Takodje ne vidim razlog da Srbi iz Srbije zele da svojataju Crnu Goru. Vi biste trebali da je obnovite i da ulazete u njen razvoj a ne mi, ukoliko zelite od neceg da zivite (a da to nije sverc).
- Ja sam mislio da se coveku "zamanta" od planina i od visine, a ne od polja i pasnjaka. Ti si stvarno redak medicinski fenomen. :D Takodje me zivo interesuje da li zivis u Srbiji ili se javljas iz Crne Gore. Jer, ukoliko se javljas iz Srbije, onda razumem da je ovakvo tvoje pisanje rezultat vrtoglavice i konstantnih bolova u glavi.
- Ja sam preko 30 godina isao na letovanje u Hrvatsku i nikada se nisam lepse proveo. To je zato sto Dalmatinci (koji vise naginju ka Italiji i Italijanima) znaju mnogo vise o turizmu od Crnogoraca (bez uvrede, ali tako je). Osim toga i JNA je dosta ucestvovala u izgradnji hrvatskog primorja. Kako su se sada stvari promenile, rekao sam da sam "pronasao" i druge zemlje (spomenuta Bugarska), tako da nisam ogranicen nostalgijom ili kvazi-patriotizmom.
- Ja se nikada nisam ni na kome nisam izivljavao, a narocito ne na trgovcima. Ukoliko mi se oni ne svide, ja jednostavno vise ne idem kod njih.

I na kraju, zelim sve najbolje Crnoj Gori i Crnogorcima, kao i da pronadju "bolju" klijentelu i da ekonomski (turisticki) prosperiraju.

Pozdrav!

25.12.2003., 20:38
fala na pozdrav!znamo dobro zbog cega zaostajemo u turizmu!zbog sankcija1a ko je izazvao sankcije?
milosevic!mi crnogorcu za to nismo odgovorni!daj boze da smo se odvojili kad i slovenija danas bi bili mnogo napredniji!i mi zelimo vama da u svemu uspijete,ako bog da! POZDRAV

sch
04.01.2004., 22:54
E,sad ste nasli i izgovor.Niste vi lenji,nije more prljavo,ima uvek vode....A kad se ipak nesto od gore navedenog desi,za to je kriv Milosevic !?.
Ovde ipak ne vredi dalje pricati.
A sto se doticnog tice,PA I ON SE DEKLARISAO KAO POREKLOM CRNOGORAC ! A sve se uklapa. I on nista ne priznaje,nego vidi trn u tudjem oku,a ne vidi balvan u svom. Eto Vam ga isti. Vodite ga kuci. Steta sto ne mogu da ponudim i njegovu Miru,jer- ONA NECE !

nippon
10.01.2004., 17:09
e stvarno ne mogu da verujem koliko nepismenih ljudi koristi ivaj j..... pc

kladim se da polovina vas nije napustila to selo iz kojeg trenutno pisetete....
imao sam tu srecu da proputujem citavu evropu,nesto privatno,nesto vezano za posao,i tvrdim odgovorno da samo ljudi koji nisu nista prosli mogu da pljuju na svoj grad,republiku,drzavu ili sta li vec..

svako treba da letuje tamo gde mu se najvise dopada,gde je jeftino,gde ga grk(zamisli grk).docekuje rasirenih ruku,gde mu nece smetati miris girosa(a smeta mu leskovacki rostilj),gde mu nece smetati grcka izvorna pesma(a nasa mu smeta)..

mene licno moze samo neka visa sila da spreci,da ne provedem tri nedelje u crnoj gori,najlepsoj obali sredozemnog mora..
dalje,sto se celokupnog turizma u c.gori tice,sve je to jos dosta na nekom amaterskom nivou,ali napravljen je neki pomak u zadnjih par godina,to je evidentno..
dakle putujte ljudi,vidite svet(obecani),pa onda sudite..kad budete bili na palma de mallorca,videcete stepen kulture kod nemaca i engleza,na ibizi ce vas sresti uvrnuti svet pedera i lezbejki....i naci ce te se u jednoj kulturi kojoj mi ne pripadamo,bice te toliko mali i izgubljeni u svemu tome..

i jedva cekam leto,da sednem sa svojim poznanicima koje sam stekao ovih godina na pice,one prelepe ribe u budvi i herceg novom,kraljicinu plazu i zanjice,stari grad u budvi,adu bojanu(sto mi jednom jedan profesorski par iz nemacke rece-RAJ NA ZEMLJI)

svima vama koji ce otici negde drugo,provedite se lepo,pokusajte za vase pare da kupite nekog kelnera-grka,njegov ponos,da za neki mali baksis odidgra sirtaki oko stola,ili neku konobaricu koja zbog straha zbog otkaza nece smeti da vam odgovori na vasu provokaciju..
ja to u crnoj gori nikada nisam trazio,i ne ocekujem da to i dobijem..

a vi koji zivite u mojoj srbiji,beogradu,uradite nesto na toj oblasti zvanoj higijena(koju ste toliko puta do sada pomenuli),da ne moram da se stidim ako neko opet iz moje kompanije gde radim, bude zeleo da poseti zemlju iz koje dolazim!!!

PRIJATELJSKI POZDRAV

sch
13.01.2004., 01:48
Konacno jedan konstruktivan,NE-svadjalacki pristup temi,osim onoga:"Niste nigde bili"
Bili smo! Radio sam u avio kompaniji,imao besplatne karte za gde god pozelim i putovao sam! Mislim da sam u Frankfurtu,Minhenu,Solunu,Vienni,a da ne govorim o Budimpesti bio vise puta nego u Beogradu. U Singaporu sam bio vise od deset puta. Ne pisem ovo da bi se hvalio,nego da objasnim da se bas zato pljujem po ovom pitanju jer sam zaista video da moze i drugacije.Da npr.u Singaporu gde svaka zgrada ima javni WC,koji se naravno ne placa,posle SVAKOG ulaska u isti,sluzbenik koji sedi ispred, ulazi i za vama cisti.Da pivo moze da bude posluzeno i hladno.
Da se moze uci u NAJeksluzivniji hotel,bez da ste odseli u njemu,i bez problema kupati u njegovom bazenu,pa cak dobiti i besplatno peskir,badenmantil
i NE platiti lezaljku i suncobran.
A sto se tice Beograda i higijene,zaista priznajem:BLJAK ! U N.Sadu,odakle sam,situacija je malo,ali samo malo bolja,npr.postoji samo JEDAN javni WC,za koji nisam siguran da radi,znaci,ako imate potrebu,morate uci u neki restoran i popiti pice.Sa te strane nemamo pravo da prigovaramo Crnogorcima,ali sto se tice ljubaznosti,tu smo bar mi,Vojvodjani neprikosnoveni.Starosedelac ce se cak i prosjaku koji ga startuje na ulici obratiti sa:"Izvoli" A moja cerka,od 3 godine je ovako odreagovala na zvonjenje komsin'ce(sto mi kazemo:DODJOSKE) na interfon: NECU DA VAM OTVORIM NISTE REKLI-MOLIM ! Eto to je to !

22.01.2004., 19:41
bg je zaista glibav!dodjite u BAR najcistiji grad u SiCG i vidite zaista sta je CRNOGORSKO PRIMORIJE!

TEANO-
23.01.2004., 09:24
ISKUSTVA IZ CRNE GORE (mnogogodisnja, naravno):- nema vode, crevne infekcije, skupe namirnice, neljubazno i nezainteresovano osoblje naviklo na `komunisticki` sistem rada- trese se od direktora ili sefa, a za gosta koga jos briga...i to na razlicitim mestima, i razlicitih godina (mesta letovanja:Herceg Novi, Budva, Canj, Sutomore, Petrovac)
- iskustvo iz Budve-uplata u crnogorskoj turistickoj agenciji u Beogradu za hotel Avala u avgustu- potvrdjujemo rezervaciju pred put, po dolasku-nema slobodne sobe!Daju nam da spavamo u depandansima hotela na vrhu brda pored vidikovca, oko 200-tak stepenika, naravno bez vode svako malo, gotovo ceo dan.BAZEN HOTELA U SRED LETA PRAZAN!
ISKUSTVA IZ GRCKE(u kojoj i zivim godinama)- koliko para toliko i muzike! Tamo gde ste spremni da platite `nesto vise`- sve funkcionise `kao sat`,udovoljavaju i razmazenim zahtevima turiste.Tamo gde je jeftino-uglavnom u vrsti smestaja i usluga koje se nude preko nasih agencija, dosta zamerki-stari apartmani, kvari se sve i svasta, gazde neljubazne ili ih ne zanima da poprave nesto sto je njihov posao, i tako to...Za grke ne bih rekla da su neljubazni kao ugostitelji i trgovci, ali ni previse prijazni.Ona vremena kad je grk trcao za vama da vam proda nesto ili da popust na robu su prosla, kod njih je sad `Evropa` u modi, i maniri se menjaju, sve je manje njihovog, autenticnog, a sve vise `bezlicnog` evropskog (mislim na radnje, lokale, kafeterije i sl-ono sto zanima turistu)Ne treba ocekivati nista preterano-tipa oni nas vole, ili ne, za njih su svi stranci-stranci i vecina se trudi da korektno odradi svoj posao.Varanja ili kradje nema, postuju se zakoni, i svako se trudi da vam da racun u ruke.Ako ne, trazite obavezno!

prolaznik
23.01.2004., 22:54
definitivno crna gora,imam mogucnost da letujem dva do tri puta u godini,od toga jednom obavezno herceg novi.

24.01.2004., 17:16
teano ako ti je bolje u grcku idi brate tamo nemoj u cg necemo mi zbog toga propast!!!

sch
24.01.2004., 19:03
Za pocetak treba da izumete revolucionalno otkrice 21'vog veka: VODU ! E,ondaK cemo poceti da razmisljamo o dolasku.Dotle-JOK !

gost 2
24.01.2004., 20:29
ma nije ni potrebno da dolazis,boze moj!!
sedam,osam godina citam iste komentare.....a crna gora je svake godine puna(!)

kad izadjem uvece u kotor-stari grad,devedeset posto su novosadjanke.
i sve ljepsa od ljepse!!
kompliment

teano-
24.01.2004., 22:47
teano ako ti je bolje u grcku idi brate tamo nemoj u cg necemo mi zbog toga propast!!!
Teano vec zivi u Grckoj dosta godina, a ovde se diskusija vodi ne oko vaseg propadanja (koga je jos briga za to?!) vec da ljudi znaju sta ih ceka ako dodju- pa zato iznose iskustva oni koji su bili i `lepo se proveli`... 8)

gost 2
25.01.2004., 09:48
karaju li te grci?? :D

TEANO-
25.01.2004., 12:21
Cuvena crnogorska kultura i `otesanost`!!! :D :D :D

Thalasoma
26.01.2004., 10:39
Ja sam radio dve sezone u Grckoj i jednu sezonu na Kipru. Stvarno znaju da rade turizam mnogo bolje nego sto je to u CG. Ipak, Crna Gora ima sta da pokaze i da pruzi. A oni koji traze lezaljke na pescanoj plazi i kupanje u bazenu na dva metra od mora, mozda takvi stvarno ne treba da dodje u CG.
Posetite www.njivice.co.yu
Tamo je ipak mnogo drugacije (ako izostavimo hotel RIVIJERU) nego na nekim drugim destinacijama.

Teano-
26.01.2004., 22:05
Ne znam da li se uposte mogu porediti ove dve turisticke regije-Grcka sa preko 1000 km razudjenom obalom, i svim mogucim vrstama plaza, od pescanih,Halkidiki,Tasos) dugackih kilometrima do sljunkovitih (Rodos, ostrva,Atika), do strmih stena koje se vrtoglavo spustaju prema moru (Krf, Kefalonija, Zakintos)i vulkanskih ostrva (prelepo ostrvo Santorini), nekoliko stotina ostrva smestenih u dva mora (Egejskom i Jonskom), planinama koje zimi zabeli sneg, gradovima koji su evropski centri kulture, i civilizacijom starom preko 3000 godina.A da ne spominjem blagu klimu, cisto more, ukusnu i bogatu kuhinju-od ribljih i morskih specijaliteta, balkanske kuhinje, testenina, poslastica svih vrsta,poznata vina, trznice bogato snabdevene svezim namirnicama tokom cele godine, najluksuznijim izlozima svetski poznatih marki, nasmejanih i raspolozenih ljudi, zvuke buzukija i sirtakija, provode do jutra tokom cele godine u bezbroj nocnih klubova, taverni, evropskim i mediteranskim kulturnim manifestacijama,Olimpijskim igrama 2004, festivalima- i sto je najbitnije-izvolite, hvala i molim koje cete cuti na svakom koraku.

A sto se one opaske o bazenima tice-nije rec da njih u Crnoj Gori neko trazi pored mora, nego da ga prodaju i skupo naplate-a onda NEMA! (ako ne racunamo prazan!)
Uzivajte u nekim fotografijama:
http://www.greeka.com/greece-photos.htm
http://www.campsite.gr/en/photos.htm
http://www.pbase.com/search?q=greece
http://www.greektravel.com/greekislands/santorini
http://www.losviajeros.com/elviajero/fotos2/grecia

27.01.2004., 09:17
Sve sto si napisao stoji. Zaista je Grcka prelepa i ima sta da se vidi, pojede, provede. Ipak, kod njih je to postala prava industrija i to je bas ono sto mi se tamo nedopada. Mada i dalje imam velike simpatije prema Grcima i Grckoj, uvek cu otici u Boku Kotorsku jer i tamo ima mnogo toga da se vidi a moze i lepo da se covek provede a da se ne oseca kao fabricki tj. industrijski proizvod.

TEANO-
27.01.2004., 13:43
E sad tu di delimicno u pravu, vec predhodno sam pisala o tom trendu `modernizovanja` svega i svacega, pa se gubi ono tradicionalno, zbog cega turisti i dolaze negde.Sad, da se razumemo to je za zivot u gradu vise nego dobrodoslo, jer omogucava zaista udoban, savremeni zivot, u kombinaciji sa grckim mentalitetom-jos uvek su otvoreni, druzeljubivi i neiskvareni zapadnom filozofijom-posao i pare, umeju da zive.
Sto se turizma tice-Grcka ima zaista NEOGRANICENU ponudu, ogroman broj prelepih mesta i letovalista, a ako uspes da izbegnes ona neka najizvikanija, mozes se naci na hiljadu mesta koja pruzaju bas ono autenticno-npr. malo turisticko mesto, sa prelepim plazama, ljubaznim ljudima i tavrenicama u senci zelenila.Arheologije i muzeja na sve strane.Kulturnih manifestacija, koncerata i sl. koliko hoces!Jednostavno-treba potraziti nacina da se izbegnu klisei.
Ako se sve zavrsi na dva-tri paket aranzmana koje nude nase agencije-onda se zaista osecas kao deo turistickog paketa, docices u neko mesto sa apartmanima skockanim u zadnjih 5-6 godina koje je do pre toga bila obicna livada, i sudaraces se na ulici sa stotinama nasih ljudi kao da nisi otisao negde u stranu zemlju.Pri tom ces videti nekoliko standardnih, novih kafica i dva-tri velika supermarketa, i kraj.E, to zaista nije Grcka. :!:

27.01.2004., 20:57
jes da CG nije tolko napredna kao GRCKA!ali sigurni ima 100 puta vise prirodnih ljepota eeee 6 nacionalnih parkova na nasem malom prostoru!KOJA CRNA GRCKA !CRNA GORA NORMALNO!

Teano-
28.01.2004., 00:00
Jel sigurno 6 nacionalnih parkova u Crnoj Gori?Koliko ja znam ima ih CETIRI- Durmitor, Biogradska gora, Skadarsko jezero i Lovcen!!! :!:
E sad malo inoformacija za `koju crnu Grcku`- uprkos ne tako velikoj povrsini ima veliko bogatstvo u prirodnim lepotama-bogat biljni i zivotinjski svet (od 433 vrsta ptica registrovanih u Evropi, 410 postoji i na teritoriji Grcke, a i 800 biljnih vsta koje postoje samo u Grckoj), visoke planine, strmoglave klisure, doline presecene rekama, jezera i lagune, pescane i kamenite plaze, a ni jedan deo Grcke (mislim na kopno)nije udaljen vise od 100 km od mora!
Vec od pre 60-tak godina dve najcuvenije grcke planine 1. -Olimp(planina bogova) i 2. Paransos (planina pesnika) proglasene su NACIONALNIM PARKOM.
Ostali nacionalni parkovi u Grckoj su: 3. planina Oiti,
4.-zaliv Laganas na ostrvu Zakintos gde jaja polazu dzinovske kornjace Caretta-Caretta
5.- resurs Marina za azurno plavim vodama u sporadskom
arhipelagu
6.- klisura Samaria na Kritu-raj za alpiniste
7.- lagune i marine nac.parka Evros u severnoj Grckoj sa preko 150 vrsta ptica koje tu prezivljavaju zimu
Pa da znas nesto kad se vec javljas za rec!!!
A i kako covek da uziva u vasim `prirodnim ljepotama`-mozda dok ga razbijaju stomacni bolovi, jer je zaradio crevnu infekciju, ili ga jede so sa plaze koja nema tusa, pa trci kuci ne bi li docekao malo vode koja nestaje, ili pak ako izadje u provod, a tamo najmanja novcanica 2 eura, nema kusura, ne postoji!

28.01.2004., 09:50
E sad tu di delimicno u pravu, vec predhodno sam pisala o tom trendu `modernizovanja` svega i svacega, pa se gubi ono tradicionalno, zbog cega turisti i dolaze negde.Sad, da se razumemo to je za zivot u gradu vise nego dobrodoslo, jer omogucava zaista udoban, savremeni zivot, u kombinaciji sa grckim mentalitetom-jos uvek su otvoreni, druzeljubivi i neiskvareni zapadnom filozofijom-posao i pare, umeju da zive.
Sto se turizma tice-Grcka ima zaista NEOGRANICENU ponudu, ogroman broj prelepih mesta i letovalista, a ako uspes da izbegnes ona neka najizvikanija, mozes se naci na hiljadu mesta koja pruzaju bas ono autenticno-npr. malo turisticko mesto, sa prelepim plazama, ljubaznim ljudima i tavrenicama u senci zelenila.Arheologije i muzeja na sve strane.Kulturnih manifestacija, koncerata i sl. koliko hoces!Jednostavno-treba potraziti nacina da se izbegnu klisei.
Ako se sve zavrsi na dva-tri paket aranzmana koje nude nase agencije-onda se zaista osecas kao deo turistickog paketa, docices u neko mesto sa apartmanima skockanim u zadnjih 5-6 godina koje je do pre toga bila obicna livada, i sudaraces se na ulici sa stotinama nasih ljudi kao da nisi otisao negde u stranu zemlju.Pri tom ces videti nekoliko standardnih, novih kafica i dva-tri velika supermarketa, i kraj.E, to zaista nije Grcka. :!:
Sada mi je malo jasnije zasto toliko volis Grcku. S obzirom da si zensko, ti si se zarazila potrosackim drustvom i zato ti je tamo sve lepo i divno.
Jeste, u pravu si da tamo ima mnogo kulturno-istorijskih spomenika ali za sve vreme mog boravka tamo (a bio sam preko godinu dana), nisam cuo niti za jedan Pozorisni, filmski ili muzicki festival ili ne daj Boze koncert klasicne muzike.
I jeste, u pravu si da i dalje u nekim delovima crnogorskog primorja ima problema sa vodosnabdevanjem ali to se resava i resice se. Samo da bude malo vise politicke volje.
A jedna stvar koju sam zapazio na Kipru i po tim malim mestima u Grckoj mi dosta govori o kulturi. Pa tamo i ako ima dosta bogatih ljudi, nema one gospode koje recimo ima po Boki. Ti Grci tamo i dalje "furaju" duge (multifunkcionalne) nokte na malom prstu. Sve to i nije cudo jer su Grcite dugo, dugo bili pod Turcima.
Ipak, i pored svega toga, i dalje gotivim Grcku i Grcite.

sch
28.01.2004., 11:40
Jeste, u pravu si da tamo ima mnogo kulturno-istorijskih spomenika ali za sve vreme mog boravka tamo (a bio sam preko godinu dana), nisam cuo niti za jedan Pozorisni, filmski ili muzicki festival ili ne daj Boze koncert klasicne muzike.

Teano,da li veruješ da je neko zaista mogao nešto ovako napisati.... C...C...C...
Čuj ovo,u GrČkoj NEMA kulturno-umetničkih događaja.
A kod njih ima! E sad,nećemo o tome,da li ima to ko i da gleda...
Odustajem,predajem se,ubedili ste me....

LJUDI MOJI,PA JE LI OVO MOGUĆE

Teano-
29.01.2004., 00:13
Sada mi je malo jasnije zasto toliko volis Grcku. S obzirom da si zensko, ti si se zarazila potrosackim drustvom i zato ti je tamo sve lepo i divno.
I jeste, u pravu si da i dalje u nekim delovima crnogorskog primorja ima problema sa vodosnabdevanjem ali to se resava i resice se. Samo da bude malo vise politicke volje.
A jedna stvar koju sam zapazio na Kipru i po tim malim mestima u Grckoj mi dosta govori o kulturi. Pa tamo i ako ima dosta bogatih ljudi, nema one gospode koje recimo ima po Boki. Ti Grci tamo i dalje "furaju" duge (multifunkcionalne) nokte na malom prstu. Sve to i nije cudo jer su Grcite dugo, dugo bili pod Turcima.
Ipak, i pored svega toga, i dalje gotivim Grcku i Grcite.
Ovde kao prvo govorimo ne o Kipru-koji je potpuno druga drzava.
Ako nisi nista cuo o kulturnim dogadjajima, to je veruj mi moglo da ti se desi i u Prizu i u Njujorku, sto ne govori o nekoj zemlji...vec o tebi
Necemo sada da se prozivamo po polovima, ko sam ja i zasto sam ovde gde jesam, jer to nema veze sa temom ovog foruma
Da ti samo `malo` nagovestim sta si propustio i da znaju ljudi kad dolaze ovde- samo neki primeri kulturnih manifestacija-nemoguce je nabrojati sve...recimo letnji festivali koji su u toku turisticke sezone:-Letnji festival u Atini, od maja do oktobra, sa stotinama manifestacija, koncerata i poz. predstava na sceni drevnog Irodio teatra ispod svetlom okupanog Akropolja
Letnji festival u Epidaurusu, cuvenom antickom pozoristu na Peloponezu pod otvorenim nebom-ima li sta lepse nego da gledate grcke tragedije i komedije u prostorui gde su se izvodile i pre 2000 godina...
Letnji festivali u Filipima, kod Kavale, na ostrvu Tasosu, u Dodoniju, rock festival u Atini u julu i avgustu, Folklorni festival od maja do septembra na brdu Filopap, prekoputa Akropolja
Na Halkidikiju-gde ima najvise nasih gostiju letnji (jul i avgust) festival u mestu Sani, i Siviri, 60-tak predstava i koncerata (neka od skorasnjih imane-Rej Carls, Eros Ramazoti, Jorgos Dalaras, Bregovic koji je ovde dosta slusan...)
U Solunu od oktobra do januara `Dimitria`-kulturne manifestacije koje se odrzavaju u cast Sv.Dimitrija, kao zastitinika grada-u poslednjih 10-tak godina svetska imena -likovne izlozbe, simfonijska muzika, crkvena muzika, etno-jazz, pozorista, mladi umetnici...
U oktobru 44.Internacionalni Filmski Festival sa desetinama projekcija iz Grcke i Evrope (usetvovali i mi)
Da ne pominjem desetine pozorista i bioskopa koje postoje u svakom gradu, npr, u Atini postoji 50-tak aktivnih pozorista, i jos vise modernih bioskopa u Dolby-stereo tehnici
Da nabrojim samo `nekoliko` kulturnih dogadjaja aktuelnih sada trenutno, usred zime, kada nije turisticka sezona-Betovenov koncert u Novoj Operskoj kuci u Solunu, 80-tak kulturnih manifestacija u okviru `Dimitria`, Dani Marije Kalas-cuvene grcke i svetske operske dive, gostovanje prvaka baleta Boljsoj Tetra, i Moskovske filharmonije, Spektakl ruskih klizaca na ledu, u Atini preko 20-tak koncerata Drzavnog Orkestra sa ,recimo Verdijevom `Travijatom`, izlozba `Apolon i svetlost` u cast renesansnoj umetnosti Italije 15. veka inspirisanoj grckom umetnoscu-Mikelandjelo,Leonardo, Boticeli,Filipo Lipi-originalna dela i mnogi drugi, Vizantijska umetnost u Solunu, Muzicke svecanosti u Larisi, Izlozba forografija Akropolja koja putuje u Rim, Aristofanova komedija `Ptice`, Sekspirov `Hamlet`, Cehovljev `Ujka Vanja`, Semjuel Beket, `Don Kihot`, `Romeo i Julija` samo su mali delic kulturnih dogadjanja u okviru `Kulturne Olimpijade` koja se odrzava u svim grckim gradovima u cast Letnjih Olimpijskih Igara 2004...
Ostalo o cemu pises--vodosnabdevanje i `bokeljska gospoda`-nemam komentar, u stvari verovatno nesrecni turista treba da misli na `politicku volju` i `bokeljsku gospodu` dok se provodi k`o bos po trnu za svoje pare...jer to je i tema ovog foruma
Sto se grcke gospode tice nisam sigurna da si imao prilike da se nadjes na mestima gde oni provode vreme, pa ne mozes bas da sudis o tome ima li ih i kakvi su, samo da te podestim da je jedan od najbogatijih ljudi na svetu bio grk Onazis a i danas nekoliko najvecih brodskih kompanija pripada grckim porodicama (npr.Laci-upravo im je spanski kraljevski bracni par bio u poseti, jer je spanska kraljica Sofija grckog porekla)kao i princ Carls koji svake godine ovde krstari po Egeju i posecuje Svetu Goru!
O malim mestima i njihovom stanovnistvu ne bih da sudim- verovatno je to kod nas `mnogo bolje`!Mozda treba dodati da uz onaj nokat ide i osmeh na njihovom licu, i poneka ljubazna rec koju ce da ti upute...
Jos jedna mala digresija-da nismo i mi `slucajno` isto toliko bili pod Turcima? Sad, da to komentarise neki , recimo, Nemac, i da razumem...ovako..???

Teano-
29.01.2004., 02:38
...da nastavim jos samo o onoj `gospodi iz Boke` nadam se da ne misle da su jedinstveni-upravo ta aristokratska klima i uticaj Italije preovladava svugde sa ove nase strane obale-od Istre i Dalmacije, preko Boke i na jug do ostrva jonskog mora, pa ne vidim zasto bi `bokelji` bili nesto posebno izdvojeno...Taj osecaj gospodstva i aristokratije sirio se takodje vec vekovima i na ostrvima Jonskog mora , kojih ima sedam -Eptanisa, i koje gledaju u Italiju.Jos u 15. veku pokorili su ih Venecijanci, i ostali su pod njihovom vlascu sve do 18 veka, kada ih preuzimaju, Napoleon, pa Britanci...Tako se tokom vekova formiraju stare aristokratske porodice- signori koje se bave trgovinom maslinama i maslinovim uljem, i salju svoje potomke na razne studije po Italiji, pa se mladi baroni vracaju prosveceni u svoj rodni kraj...I danas funkcionisu Operske kuce na Krfu, Zakintosu, Argostoliju, a ciju se i kancone i trubaduri, i ozivljava sjaj nekadasnje aristokratije u prelepim palatama koje uranjaju u bogato zelenilo jonskih ostrva...ko je bio, video! :)

29.01.2004., 09:57
...da nastavim jos samo o onoj `gospodi iz Boke` nadam se da ne misle da su jedinstveni-upravo ta aristokratska klima i uticaj Italije preovladava svugde sa ove nase strane obale-od Istre i Dalmacije, preko Boke i na jug do ostrva jonskog mora, pa ne vidim zasto bi `bokelji` bili nesto posebno izdvojeno...Taj osecaj gospodstva i aristokratije sirio se takodje vec vekovima i na ostrvima Jonskog mora , kojih ima sedam -Eptanisa, i koje gledaju u Italiju.Jos u 15. veku pokorili su ih Venecijanci, i ostali su pod njihovom vlascu sve do 18 veka, kada ih preuzimaju, Napoleon, pa Britanci...Tako se tokom vekova formiraju stare aristokratske porodice- signori koje se bave trgovinom maslinama i maslinovim uljem, i salju svoje potomke na razne studije po Italiji, pa se mladi baroni vracaju prosveceni u svoj rodni kraj...I danas funkcionisu Operske kuce na Krfu, Zakintosu, Argostoliju, a ciju se i kancone i trubaduri, i ozivljava sjaj nekadasnje aristokratije u prelepim palatama koje uranjaju u bogato zelenilo jonskih ostrva...ko je bio, video! :)
Vidim da si veoma ostrascena sto verovatno govori i nesto drugo o tebi ali ajde... Necemo o tebi vec o onome o cemu smo poceli. Dakle, lepo si ti mene izbombardovala tim informacijama o svim tim kulturnim desavanjima ali na zalost, nisi pogodila "u sridu". Jeste u Atini stvarno ima mnogo toga ali ko je lud da u ludoj Atini letuje!? Bas bih voleo da vidim tog genija. Kao sto znas, tamo zivi skoro pola populacije Grcke te je zbog toga prenaseljena, pretopla i u konstantnom saobracajnom haosu. Solun je vec druga prica ali ni on nije za letovanje. Jeste, zaista divan grad ali da li mislis da su turisti toliko zagrizeni da ce prevaliti 100-ak ili vise kilometara da bi dosli na neku predstavu ili koncert.
Ako malo bolje procitas ono sto si pisala, videces da je veliki deo desavanja koja si navela VAN sezone tako da vecina turista nema mogucnost da bude prisutno na tim manifestacijama. Ja sam radio na Kosu, Rodosu, Sitoniji (Halkidiki) i Eretriji i mogu reci da za sve to vreme je ponuda o kojoj govorimo bila veoma skromna. Za razliku od toga, bilo je onih techno i rave zurki i slicnih gluposti koje se organizuju samo da bi se uzeo EVRO vise.
Sto se tice gospode... Znas kako, to ima svoju istorijsku i geografsku potku ali necu da sirim temu. Ako samo pogledas koliko je Boka bila pod Turcima a koliko ta ostrva koja si ti navela (a da ne govorimo cela Grcka), mnoge stvari ce biti jasnije.
No, dobro... Svako ima pravo na svoje misljenje i tu zavrsavam ucesce u ovoj temi.

30.01.2004., 23:59
STO VI ZNATE O BOKI I O CRNOJ GORI!!!!!

TEANO-
31.01.2004., 19:07
Vidim da si veoma ostrascena sto verovatno govori i nesto drugo o tebi ali ajde... Necemo o tebi vec o onome o cemu smo poceli. Dakle, lepo si ti mene izbombardovala tim informacijama o svim tim kulturnim desavanjima ali na zalost, nisi pogodila "u sridu". Jeste u Atini stvarno ima mnogo toga ali ko je lud da u ludoj Atini letuje!? Bas bih voleo da vidim tog genija. Kao sto znas, tamo zivi skoro pola populacije Grcke te je zbog toga prenaseljena, pretopla i u konstantnom saobracajnom haosu. Solun je vec druga prica ali ni on nije za letovanje. Jeste, zaista divan grad ali da li mislis da su turisti toliko zagrizeni da ce prevaliti 100-ak ili vise kilometara da bi dosli na neku predstavu ili koncert.
Ako malo bolje procitas ono sto si pisala, videces da je veliki deo desavanja koja si navela VAN sezone tako da vecina turista nema mogucnost da bude prisutno na tim manifestacijama. Ja sam radio na Kosu, Rodosu, Sitoniji (Halkidiki) i Eretriji i mogu reci da za sve to vreme je ponuda o kojoj govorimo bila veoma skromna. Za razliku od toga, bilo je onih techno i rave zurki i slicnih gluposti koje se organizuju samo da bi se uzeo EVRO vise.
Sto se tice gospode... Znas kako, to ima svoju istorijsku i geografsku potku ali necu da sirim temu. Ako samo pogledas koliko je Boka bila pod Turcima a koliko ta ostrva koja si ti navela (a da ne govorimo cela Grcka), mnoge stvari ce biti jasnije.
No, dobro... Svako ima pravo na svoje misljenje i tu zavrsavam ucesce u ovoj temi.

Prvo nemam nikakvog razloga da budem `ostrascena` jer nisam ni grkinja ni crnogorka, vec sam niz godina korisnik turistickih usluga obe ove destinacije, pa sam u prilici i da ih poredim.E sad-`gadajam u sridu`- Evo ti malo informacija o npr. Rodosu gde kazes da si bio - letnji period
-Zadnja nedelja maja-Rodoski festival cveca,
-festival opere i horova
-Avgustovski festival vina
-15.6 - 30.9 razne kulturne manifestacije i umetnicke izlozbe u starom gradu
-Kulturni festival `Svetlo i sunce` u palati Velikog vojvode u srednjevekovnom gradu
-Pozorisni festival na otvorenom u starom gradu
-Folklorni festival u starom gradu
`Rodos-zivot i tradicija`- program sa tradicionalnim nosnjama, zivom muzikom i sl. u Narodnom pozoristu
Izlozbe, koncerti (jedan od nejlepsih koje sam pratila Jorgos Dalaras-bas na Rodosu) i mnogo toga jos.
Isto to vazi i za druge destinacije gde si bio, samo nisi se informisao...svega ima, pa ko hoce i koga zanima, nadje!
Atina i Solun koje navodis su leti-PUNI TURISTA, da nije tako ne bi nista sto sam pomenula bilo organizovano. Drugo navela sam SAMO NEKE primere osim Atine i Soluna -Kavala, Filipi, Tasos , Dodoni, Halkidiki gde se odrzavaju LETNJI FESTIVALI (dakle - VELIKI BROJ kulturnih manifestacija), a ovih par primera su centri koji `pokrivaju` regije gde nas svet najcesce letuje- severna Grcka.
Pomenutih PAR PRIMERA iz zimskog perioda je samo jos jedan dokaz da je kultura u Grckoj `na nivou` tokom cele godine, i nije zaostala zemlja koja je vekovima bila pod Turcima. Ono sto pominjes o Boki je upravo ono sto vazi i za ostrva Jonskog mora (Krf, Kefalonija, Zakintos, Lefkada, i dr.) koja su prekoputa Italije, osecaj gospodstva i aristokracije, jedne regije koja nije bila pod Turcima- VEC POD VENECIJANCIMA, i kao takva je pomogla preostaloj Grckoj da se od Turaka i oslobodi. (npr. Jovan Kapodistrija je potomak aristokratske porodice sa ostrva Zakintos koji je pomogao osleobodjenju od Turaka 1830-te i postao prvi predsednik grcke vlade!)

Sledece sto pominjes da turisti nemaju pristup kulturi i ostalom- posmatram ovde programe, recimo inostranih turista iz drugih zemalja-oni su napravljeni tako da se gostima obavezno nudi mogucnost da pored letovanja koje ce provesti ne obali u nekom turistickom mestu ili na ostrvu, da im bude ukljuceno jos 2-3 dana obilaska znamenitosti ove lepe zemlje.Zar ne bi svako voleo da pogleda Akropolj iz bliza, proseta turistickom Plakom, sa uzanim ulicicama i brojnim radnjicama, ruca u nekoj od taverni i da mu poznata svetska imena pevaju u antickom teatru? Zatim se pruza mogucnost obilaska Meteora-manastira na stenama visokim 600 m iz srednjeg veka, prorocista u Delfima koje pripada bogu Apolonu, drevnog amfiteatra u Epidaurusu, gde god da sedite fantasticno cujete ono sto se izvodi na sceni, ostatke najstarije evropske civilizacije iz 16 veka pre nase ere u Mikeni, ... da ne redjam nece biti kraja. E sad, to su rastojanja od nekoliko stotina kilometara i sigurno valja isplanirati put da se to sve obidjes.Strancima se ta mogucnost nudi, nasim ljudima koliko pratim, ne...Sad razmisljam u tom pravcu da ako se ljudi vec toliko trude da skupe novac i izvade vizu, steta je da sede samo u jednom mestu- treba obici i videti-ovde ima mnogo toga!

I naravno- za svaki ukus! Pominjes `rave-party` -zasto da ne? Ako se organizuje, znaci da ima ko i da ide! (u protivnom sto bi toga bilo? Grci su dobri trgovci i prate potraznju trzista). Ko nece to-naci ce nesto drugo, dovoljno je samo da se raspita, potrazi, sazna-ljudi su ovde usluzni, saobracajne komunikacije jako dobro funkcionisu svugde, nije nikakav problem otici iz mesta u mesto i nesto cuti, videti, saznati...
Sad, ko je dosao da se sunca i kupa-i to ima gde! Ciste plaze na koje se ne naplacuje ulaz, lezaljke besplatne ako se naruci pice, ili ako platis lezaljku- ne moras nista da konzumiras...
Zasto sve ovo pisem i kakve veze ima sa nasom temom-poredjenje sa Crnom Gorom. Prvo, primecije se jedna tendencija da misle da su `jedinstveni`-`imamo ovo, imamo ono`-npr. gore pomenute nacionalne parkove i aristokratiju) e, pa niste! Imaju i drugi! Eto, npr. vase komsije grci. Medjutim pored toga imaju i DRUGE STVARI u kombinaciji sa prirodnim lepotama i kulturnim znamenitostima, sto je isto toliko vazno za turizam- cistocu, uslugu, korektnu ljubaznost, saobracaj, snabdevenost, pristupacnost.E tu Crna Gora podbacuje!Gubi igru kao ozbiljna turisticka destinacija!Problem sa vodom postoji vec decenijama, i umesto da se nadju resenja, dignu krediti i u iducoj sezoni, recimo oglasi `Dodjite, resili smo problem vodosnabdevanja` (tako bi recimo uradili grci)-nista!!! `Imamo ljepotu, cisto more!` Ne shvataju da ta voda nosi druge probleme-crevne infekcije i tako dalje, pa se od jednog problema napravi vise! I to ih cini neozbiljnim. Bila sam preko 10 puta u Crnoj Gori, na raznim mestima i svaki put je nesto KRUPNO falilo- jednom ili vise puta se razbolis, drugi put si u mestu 6-7 km od obale bez resenog prevoza (bus ide ujutru-u podne i uvece), pa ti pesaci do obale 7 km po najgorem suncu, ili uvece sav smoren s plaze a o vecernjem izlasku da ne pominjem, sledeci put-hajde da ne bude problema uplatimo u CRNOGORSKOJ agenciji u Beogradu za EKSKLUZIVAN hotel Avala u Budvi u spicu sezone - ono nemaju da nam daju sobu nego nas smeste u brdo da vucemo vodu u kofama!E sad, svaki put neka kost u grlu i razmisljanje-sta je meni ovo trebalo? Pa sta ce to kome, stvarno?!?
Zato, ponavljam ne mogu se POREDITI ove dve zemlje.Ako hoces u Grcku ako pogledas turisticki prospekat koji obecava- jednu tipicnu mediteransku zemlju, sa beskrajno plavim morem i nebom, cistim plazama, hotelima i apartmanima BLIZU OBALE, gde mozete kao ljudi pristojno da se kupate i jedete, a pored toga imate interesovanja, volje i zelje da nesto obidjete, pogledate i cujete- TO TAMO I POSTOJI
!!!
I tu je glavna razlika.Dakle mozemo porediti Grcku sa Spanijom, Azurnom obalom, Sicilijom, Maltom i recimo Tunisom, ali sa Crnom Gorom-nikako!Dok se situacija-turisticka, naravno- ne popravi i ne udje u red `ozbiljnih` turistickih zemalja!
Pozdrav!

31.01.2004., 23:00
STO VI ZNATE O BOKI I O CRNOJ GORI!!!!!
Ja konkretno mnogo vise nego ti s obzirom da stavljas u isti kos Boku i Crnu Goru. Moji su iz Boke jos od 16. veka sto je valjda dovoljno da budem Bokelj i da imam pravo da pisem o njoj.

milica 1
04.02.2004., 11:38
ko bi isao crnu goru! taj je lud

milica1
04.02.2004., 11:42
crnogorci su aljkavi, kuce koje izdaju su katastrofa a u grckoj je sve super!!!!!!!!!!![/b]

milica 1
04.02.2004., 20:11
a i grci bolje karaju,nego crnogorci

sch
04.02.2004., 22:50
Rasprava je završena,kupi sutrašnju Pobjedu,izlazi specijalno izdanje,ko god od njih drži do sebe, večeras će izvršiti samoubistvo.

04.02.2004., 23:24
a i grci bolje karaju,nego crnogorci
da ako si decko milice

07.02.2004., 12:03
da ako si decko milice
Valjda "Ako si Milicin decko"?!

09.02.2004., 20:47
grci bolje od CRNOGORACA !jesi ti normalna jadna!dodji pa cemo ti pokazat!

PEDZO
10.02.2004., 17:09
Definitino GRCKA.U oktobru smo bili na exkurziji u Atini i Paraliji i bilo je super.Odusevila me njihova ljubaznost i kultura,kao i prelepa turisticka mesta,i naravno pescane plaze.U Cg sam letovao 5 god. uzastopno,i nemam nameru vise tamo da idem.Ako bih isao negde na more,to bi sigurno bila Grcka........p.s.a i tamo je mnogo jeftino,pogotovo Paralija i Solun :wink:

crnogorke
28.02.2004., 20:22
Dodjite u CG *** kod nas je uvijek bilo i ostace najbolje.... :D

Mala Mo
09.03.2004., 22:45
grci bolje od CRNOGORACA !jesi ti normalna jadna!dodji pa cemo ti pokazat!

Care:-) 8)

11.03.2004., 20:33
HEHEHHHHE!ADA NORMALNO! 8)

Zovu me Buuu
17.03.2004., 04:00
Ne mogu da verujem da si tako nesto mogao da pitas. :?: :roll:
STRASNO !!!
NO COMMENT !!!

18.03.2004., 03:08
Ne znam da li se uposte mogu porediti ove dve turisticke regije-Grcka sa preko 1000 km razudjenom obalom, i svim mogucim vrstama plaza, od pescanih,Halkidiki,Tasos) dugackih kilometrima do sljunkovitih (Rodos, ostrva,Atika), do strmih stena koje se vrtoglavo spustaju prema moru (Krf, Kefalonija, Zakintos)i vulkanskih ostrva (prelepo ostrvo Santorini), nekoliko stotina ostrva smestenih u dva mora (Egejskom i Jonskom), planinama koje zimi zabeli sneg, gradovima koji su evropski centri kulture, i civilizacijom starom preko 3000 godina.A da ne spominjem blagu klimu, cisto more, ukusnu i bogatu kuhinju-od ribljih i morskih specijaliteta, balkanske kuhinje, testenina, poslastica svih vrsta,poznata vina, trznice bogato snabdevene svezim namirnicama tokom cele godine, najluksuznijim izlozima svetski poznatih marki, nasmejanih i raspolozenih ljudi, zvuke buzukija i sirtakija, provode do jutra tokom cele godine u bezbroj nocnih klubova, taverni, evropskim i mediteranskim kulturnim manifestacijama,Olimpijskim igrama 2004, festivalima- i sto je najbitnije-izvolite, hvala i molim koje cete cuti na svakom koraku.

A sto se one opaske o bazenima tice-nije rec da njih u Crnoj Gori neko trazi pored mora, nego da ga prodaju i skupo naplate-a onda NEMA! (ako ne racunamo prazan!)
Uzivajte u nekim fotografijama:
http://www.greeka.com/greece-photos.htm
http://www.campsite.gr/en/photos.htm
http://www.pbase.com/search?q=greece
http://www.greektravel.com/greekislands/santorini
http://www.losviajeros.com/elviajero/fotos2/grecia
SVAKA CAST!

Arijan
23.03.2004., 23:59
Nekada sam letovao u Grckoj vise sezona, zadnjih godina sam orjentisan iz porodicnih razloga (zena ima stan) na Crnogorsko primorje.Ove godine sa kumovima planiramo zajednicko letovanje, i dvoumimo se gde, ali ce izbor ipak pasti na Grcku verovatno. Da li imate da mi predlozite neko dobro mesto gde ste se vi lepo proveli (smestaj, plaza ).Pozdrav!

pakleni andjeo
24.03.2004., 00:01
Jeste glupo.Narafski GREECE

alex_reich
31.03.2004., 19:29
U Crnoj Gori sam bio jednom u zivot (HN, leta 2002). Tada sam se zarekao nikada vishe! A evo i zbog chega: Smece od prosle godine pored setalista (provalio sam na osnovu limenke koka kole koja je skor bila zardjala usled kise ;o))), mrzovoljni konbari, prljavo more, losha hrana, prenaduvance cene .. ejjj pa cena aprtmana na Barbadosu (Karibi) je 15E noc. Tacno se vidi da ste celu zimu ladili m..a i da samo cehkate leto da kao leshinari uzmete shto vishe love od onih jadnika sto dodju da vas posete. U crnu goru idu ili ljudi koji ne znaju za nesto bolje ili novokomponovani iskompleksirani bogatashi koji hoce budu vidjeni u drushtvu istish takvih :o(( Sve u svemu mesto za izbegavanje. Ja ne idem sigurno vishe tamo ...
Evo sta mi je rekal jedna Nemica koje je htela da kupi deo mora u CG pa odustala: "Schlecht Leute" - Loshi ljudi. U potpunosti je razumem.

pozdrav i zelim vam sve najbolje i da se sto pre odvojimo. nama ce sigurno biti bolje bez vas na grbachi

mfg,
alexa

sch
31.03.2004., 20:09
Trenutno sam na Kritu.Vec sam se oljustio od opekotina od sunca.Bilo je 28 stepeni prekljuce.Narandze,mandarine i limun su u punom rodu,uberses ih na ulici i jedes odmah.LUDILO.
More je vec dovoljno toplo za malo hrabrije.
Pijace V O D E ,zamislite, I M A - UVEK. Smece se odnosi dva puta dnevno.Ima i struje-S T A L N O. More je cisto,bez fekalija.

Ipak,nemojte mi verovati skroz,mozda sam sve ovo samo sanjao.

U Crnu Goru-samo ko nema bolji izbor,a ja NIKAD !

teano-
31.03.2004., 23:00
Evo i malo izvestaja odavde - vreme je takodje sve lepse i stabilnije, suncano, sve je ozelenelo i procvetava. Ocekuju se prve navale turista vec od Uskrsa a i Grci se spremaju za uskrsnje praznike koje tradicionalno proslavljaju u krugu porodice i prijatelja, uz obelezavanje svakoga dana Velike nedelje, farbanje jaja, uskrsnje bdenje u crkvi kada se tradicionalno nose upaljene svece - lambade, koje se pale prenosenjem plamena iz ruke u ruku, a u nekim mestima se i simbolicno pali lutka - Juda izdajica na javnoj lomaci.Tradicionalni poklon je uskrsnja sveca lepo ukrasena nekim detaljem - masnom, ili igrackom za decu, zaista ima mastovitih. Naravno prati uskrsnja liturgija u ponoc, a nakon toga odlazak u kasnim vecernjim satima na uskrsnju corbu - majiricu, jagnjecu , kada se prvi put `mrsi` posle 40-dnevnog uskrsnjeg posta (`sarakosti`).Sutradan, na dan samog Uskrsa,okrece se jagnjetina na raznju, pracena grckim vinom ili recinom (vrsta preradjevine od grozdja, slicna belom vinu), i naravno dobrim raspolozenjem u vecernjim satima na `buzukiju`.Nadam se da sam vam malo docarala deo praznicne atmosfere, a ako ste u mogucnosti da provedete uskrsnje praznike u bilo kom delu Grcke, - u ovo doba godine, nista lepse! Jos uz malo srece i neko kupanje, mada je Uskrs ove godine `poranio` kalendarski.

grupa studenata
02.04.2004., 13:02
jedva ceka jul mesec,pa opet pravac milocer,ima nas srba,holandjana i nemaca..

prosle godine smo bili dve nedelje,a ove tri...

JEDVA CEKAMOOOOOOOOOOOOOOO....

02.04.2004., 21:52
da ako si decko milice
Valjda "Ako si Milicin decko"?!
Da ako si decko,Milice

codemaker
05.04.2004., 01:44
Trenutno sam na Kritu.Vec sam se oljustio od opekotina od sunca.Bilo je 28 stepeni prekljuce.Narandze,mandarine i limun su u punom rodu,uberses ih na ulici i jedes odmah.LUDILO.
More je vec dovoljno toplo za malo hrabrije.
Pijace V O D E ,zamislite, I M A - UVEK. Smece se odnosi dva puta dnevno.Ima i struje-S T A L N O. More je cisto,bez fekalija.

Ipak,nemojte mi verovati skroz,mozda sam sve ovo samo sanjao.

U Crnu Goru-samo ko nema bolji izbor,a ja NIKAD !

Slazem se.
U Crnoj Gori moja porodica ima pola rodbine. Kucu na 2 sprata, more 100m. Ne idemo tamo vec godinama...
1. Kupujem novine na kisoku, prodavacica: "e ovi turisti su mi se na glavu popeli..."
2. U samoposluzi, najbolje bi izgleda bilo da brzo udjem, ostavim par stotina evra i izadjem bez robe - brzo i sigurno zaradjene pare..
3. Saobracajna Policija me zaustavlja na svakom metru. Komentar skoro uvek (cast izuzecima): "znamo mi vas Beogradjane, kakvi ste - nego 20 evra gospodine... A kaznio me je jednom sto sam u JEDNOSMERNOJ ulici, u kojoj nema nijednog svetla, da ne bi polomio osovinu, kratko jednom ablendovao. Zakljucak vozim DUGIM svetlima kroz nasleljeno mesto i ometam dolazeca vozila...
4. Ulaz na plazu placam , lezaljku i suncobran posebno...
5. U moru bliski susreti sa fekalijama
6. "Kafici" na metar jedan do drugog i u svakom TRESTI muzika do bola
7. Cene da se zaprepastim svaki puta kada platim, kao da sam u San Tropeu...
8. Gledam gde smestaju jadnike koji iz nekog razloga nasednu pa dodju - rupe a cena ogromna
9. Sin mi je bio u APRILU u Budvi. Trazeno im je 80 evra za apartman (obicnna velika soba). Kada su pitali kako takva cena izvane svake sezone, odgovor jebio "nijesam vas ja zva..."
10. Vode ima u tragovima. Neznam samo kako odrzavaju higijenu u kafanama i poslasticarnicama
11. Poveo sam drustvo (stranci) na veceru. Kupali se do 20 casova. Dok smo se istusirali (vodom iz bureta) i spremili, u 21:45 bili u hotelu. Odgovor na narucivanje vecere je bio: "kuvar je zavrsio za danas i otisao kuci.."
.....
Mogao bih jos napbrajati...
Letujem u Grckoj vec godinama od tada. Korint i oko njega ( Lutraki, Patras, Sparta, Olimpija) pa i Delfi itd...
Uporedba po gore navedeim tackama kako s navedene za Crnu Goru:

1. Svako jutro na obliznjem kiosku, ljubazan prodavac me ponudi kafom! Caskamo i uzivamo u jutranjem suncu... Uvek me se seti kade se pojavim naredne godine..
2. U samoposlugama, kada svratim (vazi i za prodavnice druge robe), nestvarno ljubazni. Prosto mi zao da izadjem i nista ne kupim. Docekaju me kao da sam Onazis, makar kupio sam jednu razglednicu, ili iskopao neke nase novine... Proslog leta sam trazio zadnja vrata za mobilni. Nisu imalu u prodavnici/servisu, momak iz prodavnice je prosetao samnom skoro ceo Lutraki, da nadjemo. Nismo nasli. Licno je odneo telefon u Atinu i vratio me sa sve vratancima - besplatno!!! Jer kaze zbog toga sto smo Srbi...
4. Na plazu silazimo i sedamo na lezaljke BESPLATNE, ispod suncobrana BESPLATNOG. Konobar dolazi domah i pazljivo slusa, i donese tacno sta trazimo - hladno i ukusno. kada se sunce pomeri, cesto se desi da licno pomeraju lezaljke i suncobrane za nas, samo da im ostanemo gosti... O naplati nema nigde nikakvog govora...
5. More neverovanto cisto i toplo. Nigde ni jedne prljavstine. Jednom jemore nocu bilko uzburkano, sutradan malo trave na povrsini. Verujte ili ne, ali ljudi su nam se IZVINJAVALI sto nije perfektno cisto more...
6. Svaka plaza ima nekoliko kafica/restorancicva, u svakom muzika, lepa, prijatna, kulturna i nenametljiva...
7. Cene u kaficima/ restoranima tvrdim MANJE od Crnogorskih! Da za samoposloge i ne govorim. Ili neke druge stvari, kao sto je taksi... Jednom sam u Atini zurio i izasao bez racuna. Taksista me je pratio pola bloka da me stigne i da mi racun, izvinjavajuci kao da me je uvredio.... Nijednom nisam bio prevaren za cenu prevoza, kupovine ili usluge
8. Smestaj je u 90% slucajeva bolji nego u Crnoj Gori. Ostavljam onih 10% samo da budem fer, ali i to je prvise, jer i najslabiji smestaj podrazumeva mesto za parking (koji domacin obezbedi kao zna i ume), uredne sobe i ciste, skoro svaka ima erkondisn, TV.
Izdavaoci ljubazni i susretljivi, mnogo puta donose poklone u vidu voca ili kafe, soka... Lepo ti zao da podjes.,.
9. Saobracajna policija fer do neverovanja. Uhvatili su me na radaru sa slikom na 195km na autoputu prema atinskom aerodromu (zurio da docekam strane partnere). Da li mi verujete da me NISU kaznili. Ljubazno su mi objasnili sta sam rizikovao, i savetovali mi da ne upropastim sebi i drugima odmor takvom suludom voznjom (pazite nisu pominjali Zakon, saobracane propise...) Bilo me je toliko sramota, da mi je doslo da sam sebe kaznim... Od tada pazim sta radim, bili su u pravu...
Dok su mi savetovali i kritikovai me, zaustavili su drugi auto, zemljaci moji, koje su spazili da su bacili praznu flasu koka-kole iz kola... Naplatili im kaznu! A meni za stvarno preteranu brzinu - ne! Govor li to nesto? Niti sam ja vise "divljao" , niti su (siguran sam) nasi ljudi vise bacali smece..
10. Vode, struje u svako doba, neograniceno - pa pobogu, to se valda podrazumeva!!!!!!
11. Ima jedan mali restorancic u mestu u kome odsedam, svake godine kada se prvi puta pojavim na veceru, gazda me pozdravlja kao najdrazeg prijatelja. Znam ja da me ne voli, ali odnos je takav, da mora coveka naterati da se zapita... Osoblje pazljivo i uvek spremno.. Jednom je cerka zelela neki dezert posle vecere, a taj restorancic sluzi sam osnovna grcka jela i salate, nista vise. Gazda nije ni rec rekao ali je na kraju vecere dobila neki zgodan slatkis, koga on NE prodaje. Otisao je do susedne prodavnice i na SVOJ racun kupi i done... Kaze li vam to nesto braco crnogorski turisticki radnici/ poslenici/branioci "prirodnih ljepota"...?

Imam jos puno komparacija GRCKA_CG, ali nema smisla, vec ovo je dovoljno. Barem dovoljno da nemam dileme gde cu za dva-tri meseca...
Crnoj Gori neka je nazdravlje, ali ovako nece moci dugo. CIm se ovde malo, samo malo standard popravi, nema nikoga tamo, do neobavestenog da jos postoji neka destinacija, sem krajne stanice prige Beograd-Bar...

A tvrdim:
Kada bi Crnogorci znali i hteli da rade, od ono malo njihove Crne Gore, stvorili bi RAJ na zemlji. Jedino sto treba je RADITI i HTETI. naravno godinama mukotrpnog i ozbiljnog rada.A ne po onoj "ako sretnes nekog da radi, kloni ga se - ne smetaj mu jadan..."

Spremam se za vize...

jedna iz grupe studenata
05.04.2004., 12:55
obicno je kod svih nas,glavu dize PRAZAN klas..
nadam se da si se bar malo prepoznao.

nasa grupa od prosle godine,se uvecava za cetiri nova clana...i svi jedva cekamo da ponovo vidimo milocer...moja koleginica inace nemica,napravila je prekrasne fotografije u crnoj gori,napisat cu tacnu adresu sajta,pa da pogledate.

codemaker
05.04.2004., 14:11
obicno je kod svih nas,glavu dize PRAZAN klas..
nadam se da si se bar malo prepoznao.

Ne znam sta hoces da kazes, ali eto, nisam se prepoznao. Mozda zbog praznog klasa...

nasa grupa od prosle godine,se uvecava za cetiri nova clana...i svi jedva cekamo da ponovo vidimo milocer...moja koleginica inace nemica,napravila je prekrasne fotografije u crnoj gori,napisat cu tacnu adresu sajta,pa da pogledate.

Ma, svaki prostor ove nase planete je lep na svoj nacin. Govorimo o tome da zelim i JA da se prijatno osecam, kada uhvatim malo vremena u godini da se odmorim. Sta mi vredi priodna lepota, ako sve drugo smeta...
Zvuci kao sto se crnogorski turisticki radnici i nadaju: imamo ljepotu, a vi dodjite i placajte da je gledate. Drugo ne ocekujte...
E, to DRUGO zelim da imam i u Crnoj Gori. Zasad samo u slabim tragovima.
Ako tebi odgovara, sto se mene tice ok - nemam nista protiv, ali nemoj druge ubedjivati da je samo ljepota dovoljna
Sto se lepote tice, odem u Sumadiju kod drugara, sednem ispod sljive, gledam niz padinu sa poljima, slusam cvrkut ptica i uzivam u tisini... I to je lepota, velika...
Nema hotela, bazena, kafica, vecernjih setnji uz more, samoposluga, interneta - ali to se tamo i ne ocekuje.
Crnogorsko primorje zeli da se deklarise kao turisticki raj - a zato ipak treba dosta visenego sto nude. To je sve.

princessbgd
06.04.2004., 12:07
Slazem se sa svima koji glasaju za Grcku.
Doduse, najcesci razlog za suprotno je kao sto neko rece, to sto nas siroti narod uglavnom ide u Paraliju, Olympic beach, Platamon. To se ni meni ne dopada.
Ali.... usudite se, letujte 7 dana negde dalje, umesto 10 u Solunskoj regiji i videcete.
Iskustvo mora da bude neponovljivo :!:
Samo vas cekam ..... zlobnici!!!
POZITIVNO NEPONOVLJIVO NARAVNO!

princessbgd
06.04.2004., 12:19
Nesumnjivo je primorje Crne Gore lepo. I meni je lepo.
Ali...... da li je to dovoljno za dobar, pravi odmor.
Od nadobudnih Crnogoraca ne mozes da maknes, a da ne cujes neki zloban komentar (i ne samo)na racun fizickog izgleda, imidza...... I sve to u zelji da se ogrebu za bar nesto dok je sezona. Kad siroti van sezone nemaju zive duse nigde. Da, zaboravila sam, onda dolaze u Bgd i uce od nasih momaka kako to treba, pa ne nauce dobro i onda ti upropaste odmor. Sta ce, nauce jednu lekciju, a propuste 15.
Probudite se devojke! Probajte Krit (veoma pristupacan po pitanju cena), Santorini, Mikonos, Kos, Paros, Naxos........ Pa i Halkidiki je prelep i blizu je za one koji se boje aviona ili broda.

princessbgd
06.04.2004., 12:40
Pa Crna Gora definitivno !!!!! Bila sam u Grčkoj ništa posebno. Makar su u Crnoj Gori dobrodušniji i ljubazniji !!!! Sve u svemu imam strašno loša iskustva Grčkom , ČAK SU NAS I POKRALI !!!

Draga moja,
Da li si sigurno bila u Grckoj ili su dragi nam Crnogorci uspeli da te ubede da si u Grckoj i servirali ti svoje specijalitete (kradju, neljubaznost, malodusnost ......) i onda te probudili iz delirijuma?!

codemaker
06.04.2004., 13:07

Draga moja,
Da li si sigurno bila u Grckoj ili su dragi nam Crnogorci uspeli da te ubede da si u Grckoj i servirali ti svoje specijalitete (kradju, neljubaznost, malodusnost ......) i onda te probudili iz delirijuma?!

Pogledaj i ovako:
1. Odes u Crnu Goru na letovanje, pa te lepo oderu za pare, neljubaznoscu raspamete i vratis se pun "lepih" utisaka, i pitas se sta ti bi pa si bio tamo...
2. Uplatis na 12 rata letovanje na grckim otocima ili negde na jugu, i provedes se bogovski (ispadne jako povoljno)
3. Ako imas malo vise para, odes i ne razmisljas mnogo, opet uzivajuci svaki dan

Ajde ljudi, pa mi ustvari pokusavamo da se ubedimo da je drljava Zastava 45 bolja ili barem ista kao Pezo 307! Nikako da braca crnogorci priznaju da ne znaju i nece da rade turisticki posao kao valja. Pa se vade na prirodne lepote.
Turisam je privredna grana, veoma vazna i donosi lepe pare. Ali u to treba ULOZITI. Izgraditi infrastrukturu, edukovati ljude, raditi citave godine... Uloziti podosta znoja i para, da bi se napravio profit.
Lako je bezobrazno podici cene, pa onda cekati budale da se upecaju.
Uporedite samo cene u Bidvi u punoj sezoni, ali i STA se za te pare dobije.
GRCKA: Nafphio hotel sa klimom, TV, ISDN telefonom, bazenom, more 2.5m od hotela - 110 eura
CRNA GORA: Budva, isti period, ma proverite sami...

O cemu mi pricamo?
Uostalom, mozda bih i razumeo dilemu, kada bi crnogorski turisticki radnici rekli: "Ok, znamo tek smo na pocetku, mnogo toga nedostaje, radimo na tome. Nismo tako turisticki razvijeni, ali dodjite, trudicemo se da sve sto sada nemamo, nadoknadimo ljuaznoscu, nizim cenama, radom.."
Ne - za njihe vazi DAJ PARE, jer mi imamo PRIRODNE LJEPOTE - a i drugde se hoteli placaju.... Tacno, samo jedna mala stvar:
Za iste pare ( i cesto manje), dobicu mnooogo boju uslugu. Da ne govorim o obilasku istorijskih spomenika. Jeste li bili u Olimpiji, na to sam se stadijumu prosto "smrzao" od osecanja.

Jedini problem je ako se ide kolima sto cete preci varem 3000 km, ali su putevi odlicni. BG - Atina stizem za 12 sati (1200km) Isto toliko mmi treba do Bara (sa glavom u torbi celim putem) Da ne govorimo sto mi je u jednom tunelu odnelo poluosovinu, rupa od 22 cm (izasao i izmerio i snimio)

Ponavljam, Crna Gora bi mogla da bude mali raj na zemlji. Ali izgleda zahteva premnogo rada za Crnogorce. E pa ne moze jare i pare.

Liberal
06.04.2004., 13:42
Slazem se.
U Crnoj Gori moja porodica ima pola rodbine. Kucu na 2 sprata, more 100m. Ne idemo tamo vec godinama...
1. Kupujem novine na kisoku, prodavacica: "e ovi turisti su mi se na glavu popeli..."
2. U samoposluzi, najbolje bi izgleda bilo da brzo udjem, ostavim par stotina evra i izadjem bez robe - brzo i sigurno zaradjene pare..
3. Saobracajna Policija me zaustavlja na svakom metru. Komentar skoro uvek (cast izuzecima): "znamo mi vas Beogradjane, kakvi ste - nego 20 evra gospodine... A kaznio me je jednom sto sam u JEDNOSMERNOJ ulici, u kojoj nema nijednog svetla, da ne bi polomio osovinu, kratko jednom ablendovao. Zakljucak vozim DUGIM svetlima kroz nasleljeno mesto i ometam dolazeca vozila...
4. Ulaz na plazu placam , lezaljku i suncobran posebno...
5. U moru bliski susreti sa fekalijama
6. "Kafici" na metar jedan do drugog i u svakom TRESTI muzika do bola
7. Cene da se zaprepastim svaki puta kada platim, kao da sam u San Tropeu...
8. Gledam gde smestaju jadnike koji iz nekog razloga nasednu pa dodju - rupe a cena ogromna
9. Sin mi je bio u APRILU u Budvi. Trazeno im je 80 evra za apartman (obicnna velika soba). Kada su pitali kako takva cena izvane svake sezone, odgovor * "nijesam vas ja zva..."
10. Vode ima u tragovima. Neznam samo kako odrzavaju higijenu u kafanama i poslasticarnicama
11. Poveo sam drustvo (stranci) na veceru. Kupali se do 20 casova. Dok smo se istusirali (vodom iz bureta) i spremili, u 21:45 bili u hotelu. Odgovor na narucivanje vecere je bio: "kuvar je zavrsio za danas i otisao kuci.."
.....
Mogao bih jos napbrajati...
Letujem u Grckoj vec godinama od tada. Korint i oko njega ( Lutraki, Patras, Sparta, Olimpija) pa i Delfi itd...
Uporedba po gore navedeim tackama kako s navedene za Crnu Goru:

1. Svako jutro na obliznjem kiosku, ljubazan prodavac me ponudi kafom! Caskamo i uzivamo u jutranjem suncu... Uvek me se seti kade se pojavim naredne godine..
2. U samoposlugama, kada svratim (vazi i za prodavnice druge robe), nestvarno ljubazni. Prosto mi zao da izadjem i nista ne kupim. Docekaju me kao da sam Onazis, makar kupio sam jednu razglednicu, ili iskopao neke nase novine... Proslog leta sam trazio zadnja vrata za mobilni. Nisu imalu u prodavnici/servisu, momak iz prodavnice je prosetao samnom skoro ceo Lutraki, da nadjemo. Nismo nasli. Licno je odneo telefon u Atinu i vratio me sa sve vratancima - besplatno!!! Jer kaze zbog toga sto smo Srbi...
4. Na plazu silazimo i sedamo na lezaljke BESPLATNE, ispod suncobrana BESPLATNOG. Konobar dolazi domah i pazljivo slusa, i donese tacno sta trazimo - hladno i ukusno. kada se sunce pomeri, cesto se desi da licno pomeraju lezaljke i suncobrane za nas, samo da im ostanemo gosti... O naplati nema nigde nikakvog govora...
5. More neverovanto cisto i toplo. Nigde ni jedne prljavstine. Jednom jemore nocu bilko uzburkano, sutradan malo trave na povrsini. Verujte ili ne, ali ljudi su nam se IZVINJAVALI sto nije perfektno cisto more...
6. Svaka plaza ima nekoliko kafica/restorancicva, u svakom muzika, lepa, prijatna, kulturna i nenametljiva...
7. Cene u kaficima/ restoranima tvrdim MANJE od Crnogorskih! Da za samoposloge i ne govorim. Ili neke druge stvari, kao sto je taksi... Jednom sam u Atini zurio i izasao bez racuna. Taksista me je pratio pola bloka da me stigne i da mi racun, izvinjavajuci kao da me je uvredio.... Nijednom nisam bio prevaren za cenu prevoza, kupovine ili usluge
8. Smestaj je u 90% slucajeva bolji nego u Crnoj Gori. Ostavljam onih 10% samo da budem fer, ali i to je prvise, jer i najslabiji smestaj podrazumeva mesto za parking (koji domacin obezbedi kao zna i ume), uredne sobe i ciste, skoro svaka ima erkondisn, TV.
Izdavaoci ljubazni i susretljivi, mnogo puta donose poklone u vidu voca ili kafe, soka... Lepo ti zao da podjes.,.
9. Saobracajna policija fer do neverovanja. Uhvatili su me na radaru sa slikom na 195km na autoputu prema atinskom aerodromu (zurio da docekam strane partnere). Da li mi verujete da me NISU kaznili. Ljubazno su mi objasnili sta sam rizikovao, i savetovali mi da ne upropastim sebi i drugima odmor takvom suludom voznjom (pazite nisu pominjali Zakon, saobracane propise...) Bilo me je toliko sramota, da mi je doslo da sam sebe kaznim... Od tada pazim sta radim, bili su u pravu...
Dok su mi savetovali i kritikovai me, zaustavili su drugi auto, zemljaci moji, koje su spazili da su bacili praznu flasu koka-kole iz kola... Naplatili im kaznu! A meni za stvarno preteranu brzinu - ne! Govor li to nesto? Niti sam ja vise "divljao" , niti su (siguran sam) nasi ljudi vise bacali smece..
10. Vode, struje u svako doba, neograniceno - pa pobogu, to se valda podrazumeva!!!!!!
11. Ima jedan mali restorancic u mestu u kome odsedam, svake godine kada se prvi puta pojavim na veceru, gazda me pozdravlja kao najdrazeg prijatelja. Znam ja da me ne voli, ali odnos je takav, da mora coveka naterati da se zapita... Osoblje pazljivo i uvek spremno.. Jednom je cerka zelela neki dezert posle vecere, a taj restorancic sluzi sam osnovna grcka jela i salate, nista vise. Gazda nije ni rec rekao ali je na kraju vecere dobila neki zgodan slatkis, koga on NE prodaje. Otisao je do susedne prodavnice i na SVOJ racun kupi i done... Kaze li vam to nesto braco crnogorski turisticki radnici/ poslenici/branioci "prirodnih ljepota"...?

Imam jos puno komparacija GRCKA_CG, ali nema smisla, vec ovo je dovoljno. Barem dovoljno da nemam dileme gde cu za dva-tri meseca...
Crnoj Gori neka je nazdravlje, ali ovako nece moci dugo. CIm se ovde malo, samo malo standard popravi, nema nikoga tamo, do neobavestenog da jos postoji neka destinacija, sem krajne stanice prige Beograd-Bar...

A tvrdim:
Kada bi Crnogorci znali i hteli da rade, od ono malo njihove Crne Gore, stvorili bi RAJ na zemlji. Jedino sto treba je RADITI i HTETI. naravno godinama mukotrpnog i ozbiljnog rada.A ne po onoj "ako sretnes nekog da radi, kloni ga se - ne smetaj mu jadan..."

Spremam se za vize...[/quote]

Sto je mnogo mnogo je precera si ga junacki, skrati malo covjece zar ne vidis koliko je debala tvoja prica predstavio si Crnu Goru ka da u nju zive i rade neandertalci, svake godine ljetujem na nasem primorju i mogu ti rec da su konobari gostoljubivi na zavidnom nivou.
Jesu li te u Grckoj jos molili svega ti da ostanes jos par dana o njihovom trosku. :lol:

codemaker
06.04.2004., 18:27
Slazem se.
Sto je mnogo mnogo je precera si ga junacki, skrati malo covjece zar ne vidis koliko je debala tvoja prica predstavio si Crnu Goru ka da u nju zive i rade neandertalci, svake godine ljetujem na nasem primorju i mogu ti rec da su konobari gostoljubivi na zavidnom nivou.
Jesu li te u Grckoj jos molili svega ti da ostanes jos par dana o njihovom trosku. :lol:

Sudeci prema "precera si", "ljetujem", "mogu ti rec", ti letujes na "vasem" primorju, pa ti ne zameram... i nemam nista protiv.
Ne mislim da su tamo neandertalci, nisam to rekao, mislim samo da su daleko od prave turisticke ponude. A hoce mnogo i predstavljaju crnogorsko primorje kao jedino sto vredi videti na planeti.
I nemoj mi objasnjavati kakvi su konobari, uverio sam se i bez tebe. I ne samo konobari. Ajde me jos ubedi da su cene niske, plaze ciste, more neuprljano, panduri sjajni, putevi odrzavani...

I nisu me u GR molili da na njihovom trosku ostanem, ali su me "ubedili" da se svake godine sa zadovoljstvom vracam tamo, debelo zaobilazeci CG more.
Znas, nije mi zao da dam pare, kada mi to uzmu sa smeskom i MNOGO daju za uzvrat.

hehehe
07.04.2004., 00:39
...pratim te vec neko vreme,i tvrdim da si ti jedan obican sarlatan,verovatno te muce kompleksi vece vrednosti...lepo je kad svoje utiske prenosis na nekoj strani,ali nemoj omalovazavati druge..u cemu je poenta???

pa ti pises svoje utiske ovde kao da recimo ja nikad nisam bila u grckoj???
nemoj molim te o grcima kao gostoljubivom narodu,pusti te grcke trgovce,koji naplacuju osmeh i rodjenoj deci!!

stalno pominjes turisticko osoblje,pa to isto osoblje je koliko sam ja mogla da zakljucim bar 70% iz srbije!!!!!

pricas o higijeni...pa zar su srbijanski gradovi cistiji???beograd mozda???

izuzimajuci novi sad,i donekle zrenjanin..ne razlikujemo se puno od albanije,pa ti mozes da se ljutis koliko hoces.

imam mogucnost donekle da letujem 1-2 puta godisnje,i taj jedan put je sigorno rezervisan za crnu goru.jednostavno volim svoj narod,svoj jezik,
prirodnu lepotu crne gore...bez svih onih turistickih naselja prepunim nekim debelim englezima,babama nemicama i ostalim stvarima kojim si ti odusevljen!!!

codemaker
07.04.2004., 02:57
...pratim te vec neko vreme,i tvrdim da si ti jedan obican sarlatan,verovatno te muce kompleksi vece vrednosti...lepo je kad svoje utiske prenosis na nekoj strani,ali nemoj omalovazavati druge..u cemu je poenta???

Nemam ja "hehehe" kompleks vece vrednosti :) Mozda ti imas kompleks manje vrednosti? Ali to nije tema.
Ali ako neko posao ne odradi kako treba a hvali se na sva usta, ukazujucu na to, ne omalovazavam nikoga. Pravo na kritiku je dostupno svakom. Pokusavam zapravo da kazem, sta bi u Crnoj Gori mogli uraditi pa da STVARNO imaju turizam a ne samo more....

pa ti pises svoje utiske ovde kao da recimo ja nikad nisam bila u grckoj???
nemoj molim te o grcima kao gostoljubivom narodu,pusti te grcke trgovce,koji naplacuju osmeh i rodjenoj deci!!
A zasto nemoj? Nemam nikakvog razloga da lazem. A imam puno razloga da kazem to sto mislim iz vlastitog iskustva u Crnoj Gori. Zbog toga i pisem ovde....

stalno pominjes turisticko osoblje,pa to isto osoblje je koliko sam ja mogla da zakljucim bar 70% iz srbije!!!!!
E tu si se presla! Ili nisi bila dalje od Soluna... To sto si ti bila u Grckoj a videla 70% osoblja iz Srbije, to su prazne price. Pre svega da bi tamo radio moras znati barem malo Grcki, a mnogo ako hoces da radis u kaficu ili hotelu i da komuniciras. Ja ne znam Grcki ali bih prepoznao nase ljude :) Pusti ti price o 70% nasih ljudi koji tamo rade... Jednostavno nije tacno. Pgotovo nize od Larise.

pricas o higijeni...pa zar su srbijanski gradovi cistiji???beograd mozda???
izuzimajuci novi sad,i donekle zrenjanin..ne razlikujemo se puno od albanije,pa ti mozes da se ljutis koliko hoces.
E tu se slazem sa tobom. Nazalost. razlika je samo u tome, sto Beograd - opet nazalost (ili Novi Sad i Zrenjanin) ne deklarisu kao meke turizma. Treba na tome mnogo raditi. Ali ako hoces strane goste, moras i na higijenu misliti. Tebi je to nevazno?
Da o nedostatku vode i ne pricam

imam mogucnost donekle da letujem 1-2 puta godisnje,i taj jedan put je sigorno rezervisan za crnu goru.jednostavno volim svoj narod,svoj jezik,
prirodnu lepotu crne gore...bez svih onih turistickih naselja prepunim nekim debelim englezima,babama nemicama i ostalim stvarima kojim si ti odusevljen!!!
Pa cime bi ti da budem odusevljen ako ne lepim naseljima i cistim morem i prijatnim osobljem? O kakvim Nemicama i ostalim debelima pricas. Jel' ti znas sta je tema ovde ili ne?
Volim ja svoj jezik barem koliko i ti, mozes mi verovati. Svidja mi se kako Crna gora generalno izgleda. Pola moje rodbine zivi tamo.
Ali da samo zbog toga bacam pare, a zauzvrat prljavo more, nema vode, hladne kafe i neljubazno osoblje, uz dranje sa cenama - neka hvala. To je sve.

Liberal
07.04.2004., 12:45
Slazem se.

Sudeci prema "precera si", "ljetujem", "mogu ti rec", ti letujes na "vasem" primorju, pa ti ne zameram... i nemam nista protiv.
Ne mislim da su tamo neandertalci, nisam to rekao, mislim samo da su daleko od prave turisticke ponude. A hoce mnogo i predstavljaju crnogorsko primorje kao jedino sto vredi videti na planeti.
I nemoj mi objasnjavati kakvi su konobari, uverio sam se i bez tebe. I ne samo konobari. Ajde me jos ubedi da su cene niske, plaze ciste, more neuprljano, panduri sjajni, putevi odrzavani...

I nisu me u GR molili da na njihovom trosku ostanem, ali su me "ubedili" da se svake godine sa zadovoljstvom vracam tamo, debelo zaobilazeci CG more.
Znas, nije mi zao da dam pare, kada mi to uzmu sa smeskom i MNOGO daju za uzvrat.

Tacno burazeru ljetujem na svom primorju zasto davat pare Grcima Turcima ovim ili onim vise volim u CG duplo plati nego li ic Po Turskoj ili Grckoj isao sam na Dubrovacko primorje lijepo je ali ne ka i na crnogorskom primorju. idi ti dje god hocer rad mene mozes ljetovat i na Sibiru to je tvoj problem a je ne, ostajem svoj na svome.

Milojko Vasic
07.04.2004., 14:04
... zasto davat pare Grcima Turcima ovim ili onim vise volim u CG duplo plati nego li ic Po Turskoj ili Grckoj
Blago nama, blago nama ! E jesi junačina ! A ako je to tačno, deder odgovori nam, da li svi u Crnoj Gori tako razmišljaju i očekuju da se i mi Srbijanci tako ponašamo ?
A jel ti draže da kupiš Obodin frižider i platiš ga 1.000 EUR ili neki Elektrolux za 500 EUR ?

codemaker
07.04.2004., 14:42
idi ti dje god hocer rad mene mozes ljetovat i na Sibiru to je tvoj problem a je ne, ostajem svoj na svome.

Ovo "svoj na svome..", mnogo poznato brate, podseca me mnogo na neka vremena koja bih da se ne ponove vise...
Ma budi ti "svoj na svome" koliko hoces, ubedio si me.
MOzda cak i u Sibir odem, tebi i tvojima ne dam pare za nista.

Nikako da shvatis, ne radi se o BLACENJU, radi se o prepoznavanju kvaliteta/nekvaliteta. Ako mislis da je sve na tvom primorju kvalitet, vredno para koje trazite, varas se ili ne zelis da kriticki pogledas na situaciju.
Jedna stvar je biti patriotski orijentisan, druga stvar je biznis. Ako mislis da imam razloga da letujem tamo, samo zato sto ti dokazujes nedokazivo, ne razumem te.
Ponudite bolje od drugih i eto ne samo mene, mnogo drugih, naravno.
Veruj mi, moj dzep nema nikakva saznanja o "svoj na svome", placam onom ko ponudi vise, bolje, cistije, ljubaznije. To je sva filozofija.
A ti "ceraj" po svome i nedaj se. Ko zna zasto je to dobro....
[/b]

Liberal
07.04.2004., 14:50
idi ti dje god hocer rad mene mozes ljetovat i na Sibiru to je tvoj problem a je ne, ostajem svoj na svome.

Ovo "svoj na svome..", mnogo poznato brate, podseca me mnogo na neka vremena koja bih da se ne ponove vise...
Ma budi ti "svoj na svome" koliko hoces, ubedio si me.
MOzda cak i u Sibir odem, tebi i tvojima ne dam pare za nista.

Nikako da shvatis, ne radi se o BLACENJU, radi se o prepoznavanju kvaliteta/nekvaliteta. Ako mislis da je sve na tvom primorju kvalitet, vredno para koje trazite, varas se ili ne zelis da kriticki pogledas na situaciju.
Jedna stvar je biti patriotski orijentisan, druga stvar je biznis. Ako mislis da imam razloga da letujem tamo, samo zato sto ti dokazujes nedokazivo, ne razumem te.
Ponudite bolje od drugih i eto ne samo mene, mnogo drugih, naravno.
Veruj mi, moj dzep nema nikakva saznanja o "svoj na svome", placam onom ko ponudi vise, bolje, cistije, ljubaznije. To je sva filozofija.
A ti "ceraj" po svome i nedaj se. Ko zna zasto je to dobro....
[/b]

Cudna steta vala za tvoje pare.
Ne velim ja da je nase primorje extra ali za razliku od mnogih u susjedstvu smo odlicni, pa i cijene nijesu toliko strasne, trudimo se koliko god je moguce da nam plaze budu cite more je predivno za moj ukus odlicno... jeßiga u svakom zitu ima kukolja...
Mislis da su sve Grcke plaze idealno ciste a?
Samo ti izvoli srecan ti put na Sibir, kao i sto velis ne dolazis vec dugo godina na nase primorje pa prezivjesmo i sezona uvijek maximalno dobra bude.
Koga nema bez njega se moze, jasna stvar...

codemaker
07.04.2004., 16:47
Ne velim ja da je nase primorje extra ali za razliku od mnogih u susjedstvu smo odlicni, pa i cijene nijesu toliko strasne, trudimo se koliko god je moguce da nam plaze budu cite more je predivno za moj ukus odlicno... jeßiga u svakom zitu ima kukolja...
Samo ti izvoli srecan ti put na Sibir, kao i sto velis ne dolazis vec dugo godina na nase primorje pa prezivjesmo i sezona uvijek maximalno dobra bude.

Ma nema veze.
Ne govorim ja samo o Grckoj prijatelju. Letovao i posetio sam mnogo vise mesta no sto ti mozes sa Lovcena vidjet.
Govorim generalno, ali tebi ne vredi pricati.
Ti nikako da cujes, kazem da imate priliku, ali te prirodne ljepote treba doraditi, ne mozete ih "sirove" prodavati. Ima samo jedna mala zackoljica - treba raditi.
A deo recenice "Cudna steta vala za tvoje pare." samo kaze kako se odnoste prema bilo kojem gostu. Valda racunate uvek ce se naci budala da nasedne, jedan vise ili manje...? Bravo!
Ajd', sto se mene tice rasprava je zavrsena sa tobom. Imam svoje misljenje, koje sam uvek potkrepljivao dokazima, a ti teras ko baba, jedno te isto. Nikako da priznas da veoma mnogo ima da se poradi na crnogorskom primorju. Ako bi to uspeli, za nekoliko godina, mogli bi imati ekstra turizam. Ali... samo se ti kupaj i ljetuj tamo. Ako ti treba, mogu ti i kucu/sobu izdati u Susnju (za dzabe), u koju nazalost ne dolazim vec godinama...
(necu u Sibir ali u CG sigurno ne)

Liberal
07.04.2004., 20:07

Ma nema veze.
Ne govorim ja samo o Grckoj prijatelju. Letovao i posetio sam mnogo vise mesta no sto ti mozes sa Lovcena vidjet.
Govorim generalno, ali tebi ne vredi pricati.
Ti nikako da cujes, kazem da imate priliku, ali te prirodne ljepote treba doraditi, ne mozete ih "sirove" prodavati. Ima samo jedna mala zackoljica - treba raditi.
A deo recenice "Cudna steta vala za tvoje pare." samo kaze kako se odnoste prema bilo kojem gostu. Valda racunate uvek ce se naci budala da nasedne, jedan vise ili manje...? Bravo!
Ajd', sto se mene tice rasprava je zavrsena sa tobom. Imam svoje misljenje, koje sam uvek potkrepljivao dokazima, a ti teras ko baba, jedno te isto. Nikako da priznas da veoma mnogo ima da se poradi na crnogorskom primorju. Ako bi to uspeli, za nekoliko godina, mogli bi imati ekstra turizam. Ali... samo se ti kupaj i ljetuj tamo. Ako ti treba, mogu ti i kucu/sobu izdati u Susnju (za dzabe), u koju nazalost ne dolazim vec godinama...
(necu u Sibir ali u CG sigurno ne)

Nijesam ja rekao da ne treba ulozit u CG turizam, treba Boga mi i te kako Crna Gora ima dosta neiskoriscenog potencijala nazalost, a zbog cega je neiskoriscen i zbog cega se nema para zna se ´´jeßem ga prece je ratovat´´ zar ne. Priznajem ja da treba da se poradi na Crnogorskom primorju mnogo toga ali ne priznajem da je toliko lose koliko ste ga opisali.
Sto se tice tvoje ponude da mi izdas kucu, hvala najljepsa alI imam smjestaj obezbijedjen.

sch
09.04.2004., 21:43
Konacno neko da prizna!

Tema je da li u Crnu Goru ili Grcku i zasto ?
I SVI VI SVE VREME samo pricate o prirodnim lepotama,ami Vas pitamo zasto nema vode i zasto ste tako neljubazni,zasto je more prljavo...

Treba malo raditi da bi gosti dosli,a i kad dodju jednom,da im to ne bude poslednji put u zivotu.
E,o tome se ovde prica,a ne o prirodnim lepotama,jer,toga ima i u Sibiru,i na Jamajci,a bogami i u nasoj prelepoj SRBIJI !

Polutanka...
10.04.2004., 19:56
Slazem se sa mnogim komentarima ovde po pitanju Crnogorskog primorja bilo da su lepote u pitanju bilo neusluznos, neljubaznos i kako bih najlakse opisala domacine - sirovost.
Molim crnogorce da se ne bune sto sam ovo rekla jer mislim da sam kompetentnija od svih ovde da komnetarisem. Zasto?
Jer sam objektivna a rodjena i odrasla u Crnoj Gori koju volim i ona je moj prvi dom. I svi me zovu Crnogorka u Srbiji a Srbijanka u Crnoj Gori.
Nemam nikakve koristi da volim jednu republiku a mrzim drugu - obe su moje. Imaju mana i vrlina.
Sto se Montenegra tice, velika mana - lenjost, oholost, sujetnost, sirovost... Nedostatak kulture - osnovne. I moram da naglasim da PRIMORCI NISU ODGOVORNI ZA TAJ IMIDZ. JER JE OPSTE POZNATO DA SU MESTANI, PRIMORCI IZUZETNO KULTURNI, LJUBAZNI I DOBRI DOMACINI. Problem su oni koji su sa kopna imaju kuce dole i misle da je Crna Gora centar sveta.
Prelepa jeste, meni jedna od najlepsih zemalja koje sam videla... Ali i sa svim manama koje sam navela i koje nisam....
Nadam se da se stanje malo popravlja. Videla sam na internetu sajt www.turizamcg.com Deluje kulturno i ozbiljno. Daj Boze da su i ljudi koji se oglasavaju na njemu u takvom fazonu....

trejsi
15.04.2004., 09:59
Ja uvek glasam za Grcku. Nazalost nisam bila tamo nekih deset godina, ali planiram da idem u septembru. Zna li neko kakve su cene sada?

Milojko Vasic
15.04.2004., 11:15
Mislim da će ove godine biti nešto skuplje zbog Olimpijade.

sch
15.04.2004., 23:40
Trenutno sam(vec 45 dana) na Kritu.Cene su sasvim podnosljive.Pizza je od 4-6 eur.Veliki Amstel 2 eur.
Nesto je skuplji hleb(70 centi),ali je odlican.Skuplji su i mlecni proizvodi nego kod nas,ali su VRHUNSKI ! Ne moze se porediti nase kiselo mleko po 20 dinara i njihovo po 50 dinara(70 centi),jer to jednostavno NIJE ni slicnog ukusa.
Jabuke,kao sa najlepsih reklamnih fotografija su oko 1,30eur=cca 90 dinara.Koliko se secam ,takve su kod nas bile skuplje.Sada su rasprodaje i mogu se kupiti solidne mokasine za 20 eur ili patike za 10.Leviske tipa nase Novi Pazar su 15 eur.

Verovatno ce kad pocne puna sezona,sve poskupeti,ali vec ovih dana je puno Engleza,Holandjana i Nemaca i u odnosu na prvi dan kada sam stigao,NISTA nije poskupelo.Inace predvidjaju losu sezonu,cak za oko 30 posto losije nego prosle godine,sto moze da nas ohrabri da cene nece ici jako gore.

P.S. Ovde je oko 25 stepeni,vec sam crn kao nasa braca Cigani,a Englezi se ladno kupaju u moru,cak i deca.

Pozdrav svima !

trejsi
16.04.2004., 09:09
Hvala sch na informacijama.

Goscica
16.04.2004., 10:33
Trenutno sam(vec 45 dana) na Kritu.Cene su sasvim podnosljive.Pizza je od 4-6 eur.Veliki Amstel 2 eur.
Nesto je skuplji hleb(70 centi),ali je odlican.Skuplji su i mlecni proizvodi nego kod nas,ali su VRHUNSKI ! Ne moze se porediti nase kiselo mleko po 20 dinara i njihovo po 50 dinara(70 centi),jer to jednostavno NIJE ni slicnog ukusa.
Jabuke,kao sa najlepsih reklamnih fotografija su oko 1,30eur=cca 90 dinara.Koliko se secam ,takve su kod nas bile skuplje.Sada su rasprodaje i mogu se kupiti solidne mokasine za 20 eur ili patike za 10.Leviske tipa nase Novi Pazar su 15 eur.

Verovatno ce kad pocne puna sezona,sve poskupeti,ali vec ovih dana je puno Engleza,Holandjana i Nemaca i u odnosu na prvi dan kada sam stigao,NISTA nije poskupelo.Inace predvidjaju losu sezonu,cak za oko 30 posto losije nego prosle godine,sto moze da nas ohrabri da cene nece ici jako gore.

P.S. Ovde je oko 25 stepeni,vec sam crn kao nasa braca Cigani,a Englezi se ladno kupaju u moru,cak i deca.

Pozdrav svima !
Blago tebi, pa jos Krit - uhhh! Pozdrav i tebi,uzivaj!

sch
16.04.2004., 23:57
Pa...nisam rekao da sam ovde na letovanju.Radim,i to bogami teske poslove.Smirglam i farbam brodove itd.
Ipak,kada se ujutro probudim,prizor koji vidim je fascinantan.Stanujem na brdu i sa njega vidim ceo zaliv,a ipak sam od mora udaljen cca 500 metara.Kada se okrenem na drugu stranu,vidim planinu koja je vislja od 2000 m i na njoj jos uvek ima snega.Nocu se i dalje pokrivam sa dva cebeta.

Za Uskrs je bilo predivno! U centru mesta Agios Nikolaos postoji slatkovodno jezero,koje je kanalom spojeno sa morem.Oko jezera se uzdize brdo,i sa njega je predivan pogled.Na sredini jezera su postavili splav sa lutkom na veshalima koja predstavlja izdajicu Judu.Tacno u ponoc u subotu su lutku zapalili.Svi koji su to posmatrali su imali po jednu upaljenu svecu u rukama,tako da je u mraku prizor bio velicanstven.A onda je pocela gromoglasna pucnjava koja je trajala preko pola sata i vatromet.
Gruvalo je tako da mi jos zuji u usima.Svi su to veselo posmatrali,grlili se i ljubili,samo se nas desetak Srba zgledalo i stresalo,jer nam je dosta pucnjave od bombardovanja.Mislim da posle 1999 nikada vise necu uzeti ni petardu u ruke,a kamoli oruzje.

Toliko za ovaj put...

darica
21.04.2004., 00:08
Ma kakva CRNA GORA?
Daleko bilo i nikad vise!
Pre dve god sam bila u Budvi,Slovenska plaza i dobila koznu infekciju,tj,bele pecate po telu..I to,samo zbog toga,sto sam se kupala u ''toliko poznatoj i hvaljenoj SLOVENSKOJ PLAZI'',gde se bas(gle cuda),izlivala kanalizacija!!!
Katastrofa. :!: :?:
God dana sam se mazala nocu-mast ujutru-tonik,strasno.
Jedva se izlecih!
A da ne dodajem jos o kulturi,Crnogorskim''dzentlimenima'',vodi,usluzi i gore navedeno..
Jer,dovoljno ste rekli,svako po malo.
Makar ne letovala vise nigde,bolje je i to,nego CRNA GORA :!: :?:

princessbgd
21.04.2004., 16:00
Pa...nisam rekao da sam ovde na letovanju.Radim,i to bogami teske poslove.Smirglam i farbam brodove itd.
Ipak,kada se ujutro probudim,prizor koji vidim je fascinantan.Stanujem na brdu i sa njega vidim ceo zaliv,a ipak sam od mora udaljen cca 500 metara.Kada se okrenem na drugu stranu,vidim planinu koja je vislja od 2000 m i na njoj jos uvek ima snega.Nocu se i dalje pokrivam sa dva cebeta.

Za Uskrs je bilo predivno! U centru mesta Agios Nikolaos postoji slatkovodno jezero,koje je kanalom spojeno sa morem.Oko jezera se uzdize brdo,i sa njega je predivan pogled.Na sredini jezera su postavili splav sa lutkom na veshalima koja predstavlja izdajicu Judu.Tacno u ponoc u subotu su lutku zapalili.Svi koji su to posmatrali su imali po jednu upaljenu svecu u rukama,tako da je u mraku prizor bio velicanstven.A onda je pocela gromoglasna pucnjava koja je trajala preko pola sata i vatromet.
Gruvalo je tako da mi jos zuji u usima.Svi su to veselo posmatrali,grlili se i ljubili,samo se nas desetak Srba zgledalo i stresalo,jer nam je dosta pucnjave od bombardovanja.Mislim da posle 1999 nikada vise necu uzeti ni petardu u ruke,a kamoli oruzje.

Toliko za ovaj put...

Ma na Kritu je super i kad radis. Zar ne?! Ja sam prosle godine bila prvi put tamo u junu mesecu (u Stalidi, Hersonisos) i ponovo se vratila u avgustu. Planiram i ove godine u junu da dodjem. Bilo je fenomenalno. Jedino malo uvece smetaju pijani Englezi i Irci, ali da ih se izbeci. Sve u svemu sjajno.
A,.... zasto bi sezona trebala da bude slabija, kad ce se i neka takmicenja u okviru OI desavati tamo?
Bilo kako bilo, mene to nece omesti da ponovo dodjem.
A Uskrs je neponovljivo iskustvo svake godine (zivela u severnoj Grckoj pet godina)i sigurna sam da su oni jedna od nacija koja se tom prazniku najvise raduje kako i dolici hriscanima. Ali uz napomenu da postuju Veliki petak kao dan zalosti, uostalom znas i sam.
A ti..... Uzivaj!!!

osmatrac
21.04.2004., 16:15
kad kazem ne valja to ne znaci da hocu da ga ocrnim pred svetom, vec da ukazem na ono sto bi trebalo ispraviti. ako to liberal shvati licno, onda je grdno pogresio. sve sto je trebalo da uradi je da nesto izmeni!
vecina djetica ne shvata da turizam nisu budvanske kucerine i skupi automobili i da je to interesantno samo sirotinji!
slobodno se ti liberal hvali kako je svaka sezona bolja od prethodne, a ja cu ti reci da svake godine u tursku, grcku i bugarsku ode preko 300 000 turista. to su uglavnom turisti koji su bolje platezne moci, pa se ti zapitaj kakvu bi tek sezonu imali kada bi oni dosli u CG? ali nece, sve dog stvari stoje ovako kako stoje

Liberal
21.04.2004., 16:20
kad kazem ne valja to ne znaci da hocu da ga ocrnim pred svetom, vec da ukazem na ono sto bi trebalo ispraviti. ako to liberal shvati licno, onda je grdno pogresio. sve sto je trebalo da uradi je da nesto izmeni!
vecina djetica ne shvata da turizam nisu budvanske kucerine i skupi automobili i da je to interesantno samo sirotinji!
slobodno se ti liberal hvali kako je svaka sezona bolja od prethodne, a ja cu ti reci da svake godine u tursku, grcku i bugarsku ode preko 300 000 turista. to su uglavnom turisti koji su bolje platezne moci, pa se ti zapitaj kakvu bi tek sezonu imali kada bi oni dosli u CG? ali nece, sve dog stvari stoje ovako kako stoje

aj kad si me vec prozvao da i odgovorim.

Sinoc sam bas gledao neke turisticke vodice u neke svjetske destinacije jeßo te dan svudje je skoro jeftinije nego kod nas pa u P.M. vala nek´ je 100 puta moje bolje je otic na Majorku za 460€ e sa letom 7 dana hotel i imas da iznajmis auto za 50€ 7 dana covjece pa to je zaista dzabe.
bjezi necu vise nista ni da pisem sramota me.
poz

Ohatchee
05.05.2004., 05:07
Prvo da vam kazem da sam sa sjevera Crne Gore.
Osjecala sam se uzasno citajuci vase komentare...zalosno je to kada citas tako ruzne stvari o svojoj zemlji a znas da je to istina. Mislim da je glupo poricati cinjenice koje su mnogi ovdje iznijeli...Jedino sto mogu reci je da mi je zao sto je situacija takva.
Bila sam u Grckoj prije par godina i imam divne utiske ali posto imam kucu u Baru tamo provodim ljeto...naravno da posjecujem i ostale primorske gradove...Moja je zemlja,pa je prirodno da je volim bez obzira na nedostatke.
Kao sto vec rekoh slazem se sa komentarima o crnogorskom turizmu...Veoma lose! Nesreca je u tome sto mi hocemo novac a uopste se ne trudimo da ga zaradimo...Zasto??? Ej,pojma nemam ali takva je situacija...Ima naravno izuztaka,ljudi koji rade i zaradjuju posteno...ali ovo nije vrijeme da pricam o tome.
....Rad,red i disciplina!!! Zamislite da je u CG sve organizovano kao u razvijenom svijetu??? Imamo prirodne ljepote...ali kao sto su vec neki rekli ne mozemo da se oslonimo samo na to i ocekujemo da ce neko da nas posjeti a za uzvrat dobije neljubaznost!!!Vremenom ce to da se pretvori u tradiciju i za 10-20 godina niko nece da dodje jer ce nas pamtiti kao divlje Crnogorce!!!?? Ili se to vec desava???!!!
Ipak mislim da i politicka situacija igra veliku ulogu...Politika nas je dovela gdje smo sada....ali ne moramo ni njih vazda da krivimo...
Volim Crnu Goru ali sam veoma "open-mind" i mislim da ako iko hoce da se bavi turizmom treba da ima razumijevanja za ostale ljude...! Ako ostanemo konzervativni nema nam izlaza!
Pozdrav veliki svima!!!