Vidi punu verziju : ha ha ha NIS ha ha ha
TaylorDurden
10.01.2004., 05:17
Da zatvorimo temu...ZASTO MRZE NIS(a i ostale)...mojim izlaganjem
Dakle...posle toliko *****nja niko od vas nije rekao ono sto sam ocekivao...neki su bili blizu...ali sve u svemu...samo gluposti...sto sam i ocekivao od Nislija(a i od ostalih)...dakle...to o cemu pricate nema veze sa geografijom...ovaj grad recimo ne mora da se zove Nis...mozemo da pricamo i o Pragu...u pitanju su ljudi...i odnos drzave prema ovom gradu...uz svo duzno postovanje prema istoriji Nis-a...ovo je stvarno bio veliki grad...naglasak na 'bio'...dakle zaboravimo istoriju...pricam o sadasnjici...iskreno **** mi se sta je radio Konstantin...svaka cast...ali **** mi se za to...dakle...grad je vremenom degradirao...pravi ljudi su pobegli odavde...da ne bi bilo odgovora tipa: 'pa kako su to pravi ljudi ako su pobegli?'...pravi ljudi u smislu, ljudi koji su imali sta da pruze i kazu...e vidite ti ljudi su shvatili da nisu gorstaci i da nece ziveti vecno...a da pritom ne vriste od srece kada cuju Cecu Raznatovic(idola svih srpskih zena...jadno)...da ih ne dodiruje da li je real pobedio barselonu...koliko konjskih snaga ima komsijin bmw...itd...u svakom slucaju...probacu da vam docaram nesto sto ste mozda zaboravili ili mozda niste ni doziveli...za pocetak cela drzava je pukla kada je pukla SFRJ....(verujem da se ovoga svi secate)...tj. mnogo pre toga ali koga boli da toliko idemo unazad...Nis je poceo da puca kada je ubijen Aca Krastavac(ako vec pricate o Nis-u, mudraci)...do tog trenutka znalo se da deca iz centra mogu da budu u centru...a selje izvan...u centru je tada bilo nekoliko kafica: Zombi, Time, Pyramida, Opera, Papy...itd....ti kafici su u datom trenutku vikendom(a i tokom nedelje) imali kvalitetne ekipe, sa kvalitetnim pricama...Nis-u je malo nedostajalo da dosegne Amsterdam(kako zbog svog provoda tako i zbog droga, e sada to sa drogama nije bas pohvalno ali bolje da se deca drogiraju nego da budu ovakvi debili bez ikakvih droga...ok preterujem...ko razume shvatice :)...medjutim sa Acom se desilo sta se desilo...ubio ga je neko ko nije bio iz centra...Nis od tog trenutka ide nizbrdo...svi pocinju da se spustaju u grad...(ne kazem da je to samo vezano za ubistvo ovog coveka...ali ima veze sa tim)...pravi ljudi u Nis-u(a necu izostaviti ni ostatak drzave)...ostaju bez para...samo jad i beda grada dolazi do para...jer intelektualci nisu zeleli da prodaju benzin na ulici, da prodaju bugarske sapune na buvljaku ili da svercuju tursku robu...a nisu se vracali iz nemacke ili iz ko zna koje drzave sa parama(preko ko zna kojih jadnih, bednih ilegalnih radnji)...tako da olos dolazi do para...degradirani majmuni dolaze do para i guraju ih svojoj deci u dzepove...deca degradiranih majmuna pocinju da izlaze u grad...pocinju da trose novac koji nisu zasluzili(kao u ostalom i u celoj Srbiji)...ostaci pravih nislija...osecaju se jadno...nove 'nislije' sijaju...lepse im je nego ikad...verujem da to i sami primecujete...e sada to nije jedini problem...navescu vam jos nekoliko...Nis jeste veliki grad...ali ustvari negde je na granici izmedju grada i sela...samim tim svi mi ovde imamo neki socijalni pecat...u prevodu, kako su vas zapamtili u osnovnoj skoli tako ce se ophoditi prema vama do kraja zivota...jer ovde je nemoguce zaobici trac...svi znaju bar nesto o vama...makar vi sedeli kod kuce mesecima...e vidite i to je problem...ne mozete biti sakriveni...ako sednete negde na kafu...mozete dobiti upalu tricepsa od pozdravljanja poznanika...frekfenca upoznavanja novih ljudi je svedena na nulu...cak i kada upoznajete nekoga novog...znate ga...studenti koji treba da se provode...provode se u slucaju da su dosli iz Zajecara, Leskovca i okolnih sela...ako pricamo o pravim nislijama e oni su mrtvi...i mentalno i fizicki...Nis je grad u kome 90% mladih duva...zbog 100% mladih(tj. 10% onih koji su pobedili i povukli sa sobom ostalih 90%)...
e...sada preko svega ovoga, cisto da napomenem nekoliko stvari...dakle Nietzsche ideja ti je dobra sine...ali zasto si toliko lokalan...pa to o cemu ti razmisljas je globalno...a ako to dozivis tako...nepotreban si na diskusijama...isto kao i ja...trebalo mi je nekoliko meseci da odgovorim na ovo sto se desava na ovom forumu...konstantno pitanje je bilo : "da li zasluzuju odgovor?!"...dakle bravo za ulozeni trud iako se ne slazem sa tobom(u potpunosti)...ti si individua...ako zelis da budes politicar...nisi potreban...ukoliko zelis da peres narodu mozak...nastavi da pricas...neces promeniti nista...vrtis samog sebe u krug...masa je masa...ne voli ovce koje beze...cobane za njih...iskreno boli *****...ispusice te uz kafu...hoces da promenis nesto?!...moras da budes globalan...ovo ovde nije cak ni lokalno...jadno je sine...
Da dodam jos nesto...NE TRUDITE SE...NECETE PROMENITI NISTA...zasto?!...JEDNOSTAVNO JE...i ja lupam gluposti...kao i svako od vas...imam pravopisne greske...sukob logike sa samim sobom...i jos mnogo toga...to vam je nametnuto...borite se sa okolinom i ujedno sa samim sobom...neresen rezultat odgovara svima...da stojimo u mestu...ali nista se ne menja zar ne :)...
Pljujete po Bg-u...ok slazem se Bg je jos vece selo od Nis-a...ali ne zaboravite...hocete da promenite drzavu?...da li bi voleli da se Nis promeni na bolje?...pa ako toliko Nislija odlazi u Bg...to je jedan od pasivnih nacina da promenimo sve to...ne moramo da volimo metropolu(vujaklija...metropola - gomila seljaka na malom mestu:)...mozemo da joj se uvucemo pod kozu...tj. ako ne mozes da ih pobedis pridruzi im se(tj. iskoristi priliku dok misle da im pomazes)...Nis kao automna pokrajna ili drzava...pa ljudi nesumljivo bi proizvodili najbolji burek i pljeskavice...kao i sir...ali to ne utice na politiku :)
Sve je subjektivno...sve je individualno...ako povisite glas...nesto ce se desiti...ako se ne desi...prdnite...mozda vas neko tada primeti... :)
znam da sve ovo zvuci neozbiljno...ali tako je...
Imaginarni...niski pisac
P.S. pisacu vam jos...sada sam pijan(na kraju krajeva...to me je i nateralo da vam napisem nesto...)
Nietzsche
10.01.2004., 14:49
.....
ovo je prevazishlo sve granice ukusnog,i normalnog,niti nishlije niti nish zadrzava nekoga ovde,svima su otvorena vrata,kako za dolazak tako i za odlazak,te ko voli neka izvoli...nije problem u gradu,problem treba traziti unutar nas samih,ako nemate shta lepo da kazete o drugima nemoj te ni da govorite-ovaj nietzsche toliko se gluposti nalupao da je to strashno-bolje studente shalju u beograd?!!!!!ma jesi li ti normalan-shta ko ima koga gde da shalje-sam se borish-podnosish zahteve-jurish-gurash se-probijash se-pa zapalish negde,pa ako si toliko pametan eto tebe na nekom dobrom svetskom univerzitetu-ja licno sam josh u srednjoj shkoli bila u americi i tamo zavrshila trecu i cetvrtu a niko me nije poslao ni u beograd,niti sam se kurvala sa nekim da bih otishla tamo,jednostavno pamet je pamet.takodje znam mnogo ljudi koji su otishli u italiju,englesku,austriju,da studiraju i to samo zahvaljuci tome shto su ovde pokazali odredjene rezultate.tako da su gluposti da ce neko dobrog studenta da poshalje u beograd-o moj Boze,zapanjena sam nivom vashe mizernosti-ja se slazem da ovde nije sjajno,i da ima i neobrazovanih,i seljaka,i provincijalca,i da je govor iskvaren,i da je sve shto se deshava daleko od dobrog,ali ko je taj ko je dao sebi za pravo da odredi ko moze u centar,a ko ce da ostane na selu?!!1pa ovde nikada nece ni da bude bolje kada se ne poshtuju osnovne slobode-ajde da ubijemo sve seljake,da bi ocistili grad od seljacizma!!!!!!!! grad cine selom upravo takvi kao shto ste vi,shto pljujete po gradu gde ste rodjeni-malo je onih sa strane shto pljuju po nishu pa ajmo i mi-to je pravi nacin da se poboljsha stanje- i sa kim se vi to druzite kada imate takvo mishljenje o nishlijama-i ta nebuloza"ako ne mozesh da ih pobedish priduzi im se"-shto se ne pridruzimo ubicama i narkomanima jer nikada necemo moci da ih pobedimo,zlo im je u krvi pa shto ne bi bilo i nama-nema tog shto moze da me ubedi da je neko losh covek samo zato shto je sa sela ili da nekome treba zabraniti pristup centru zato shto mu koreni ne poticu iz grada-pa pitanje je odakle su vama baba i deda,a da ne zalazim u dalje korene,meni su i prababa i pradeda rodjeni u nishu,i vrlo sam ponosna na svoje korene.mogu da odem,kao shto sam otishla,i videla svet,ali uvek cu se vratiti,i uvek cu se boriti da nish ostane grad ciste dushe,i da iz njega odu svi oni koji ne zasluzuju da sebe nazivaju nishlijama.i na kraju:vecno nije isto shto i buduce,vec vecno nevidljivo zivi u nama,u ovom zivotu,ma kakav on bio,postajemo vecni kada se sjedinimo sa onim duhom,u kome sve zivi i krece se,a tu vecnost postizemo samo ljubavlju-lav tolstoj.
p.s.nish ce biti vecni grad hteli neki to ili ne-veliki pozdrav za vas
Nietzsche
10.01.2004., 18:32
......
iznogud
10.01.2004., 20:22
Sta ima lose u tome da neko studira u inostranstvu?
Nietzsche
10.01.2004., 22:12
.....
iznogud
11.01.2004., 01:09
A jel treba da se stidi ako studira u inostranstvu?
I may not know how to write, maybe I am not educated, and I may be stupid, but this little brain I have is enough for me to accomplish more than you will ever be able to, this eloquence of yours will remain at the same level, words only, your opinion limited by few things read in a couple of books, you are full with negative energy. The worst of all is that this country is overloaded with “thinking individuals”, and as I already wrote, nobody is willing to do anything. You allowed yourself with few passed exams to feel like you are worth more than the other people and I would like to read what else have you done with your life? Is there anything you can stand by and say that that is a product of your skills!? And when will you stop talking when I become this, when I go there…..It is time for you to realize that if you are so smart you would be gone, taken from here, long time ago and you wouldn’t give a damn if nish exists or not. I really want to know do you really think that if you leave here that that school of yours is going to help you to succeed , the world is crowded with philosophers and I don’t think that they are waiting for you openhanded, for you who comes from our stinking town. I can understand and agree that there are a lot of things in this country which are not worth trying fixing them, and I am sure that it will stay that way as long as there are people like you who call themselves “thinking individuals”! You are ridicules, pathetic, you are a pure misery, and you are probably ugly! I think that with this letter I am putting an end on this discussion because talking to a foolish person is a waist of precious time… 8)
Nietzsche
11.01.2004., 03:27
Ti si, devojcice, malo preterala. Vidis, to sto si ti ispisala na ovom forumu uporedjeno s onim sto ja pisem i govorim ovde (sto znam), govori dovoljno o tome ko je ko. Grozno od tebe sto hoces da ti kazem sta sam ja u mojih dvadeset godina postigao u zivotu, bice grozno da se hvalim, ali gonis me, moracu izgleda jer mi je uzasno samo i da vidim tvoj nick na forumu, odmah pretpostavim kakve li ces gluposti da ispises.
Ovako:
Najpre sam igrao saha, i postigao rezultete kao sto su: pet ili sest puta sampion grada u svojoj konkurenciji (po godinama), isto toliko puta sampion regiona, dva puta sampion Srbije (isto u svojoj konkurenciji - do 14 i do 16 godina), jednom sampion Jugoslavije (do 16 godina), dva puta igrao na Evropskom prvenstvu (Austrija 1998, Grcka 1999), prvi put 29. mesto, drugi put bronzana medalja (3. mesto); jednom bio na svetskom prvenstvu u Spaniji (1998), 32. mesto. Sa sesnaest godina bio sam sampion grada u seniorskoj konkurenciji, ostavivsi iza sebe mnogo nekadasnjih sahovskih trenera, bio sam nagradjen ovim racunarom izmedju ostalog. Time sam i postao najmladji sampion grada u konacnoj seniorskoj konkurenciji, i to ubedljivo. Godinu dana kasnije dobio sam titulu majstora FIDE, titula koja je priznata u svetu. Od tada sam prestao da igram sah... a sada sam trener deci koja pohadjaju skolu saha u mojoj mesnoj kancelariji.
Potom sam bio pesnik, imam dosta dobrog materijala, a moja zbirka bi trebalo uskoro da izadje preko fakulteta. Knjizevnost nadrealizma i neosimbolizma tesko da ko razume tako da necu ovde objasnjavati sta to znaci i kakav je rad u pitanju.
Na kraju, upisao sam filozofiju jer je to "nauka" koju sa najmanje poznavao u to vreme, a bila mi je neophodna - mislio sam tada - radi daljeg "studiranja" pesnistva moderne. Pripadam grupi od par studenata koji se posebno izdvajaju od ostalih. Rado citam filozofsku literaturu, nije mi nimalo teska, i osecam da cu fakultet dosta lako zavrsiti. Potom cu upisati postdiplomske studije a najverovatnije i studirati svetsku knjizevnost koju isto tako odlicno poznajem.
Do sada sam procitao knjiga iz knjizevnosti koliko neki diplomirani profesori bilo kog jezika i knjizevnosti ne procitaju za vreme studija, i to racunajuci samo knjizevna, a ne filozofska dela. Zato bolje da mi ne govoris o knjigama, bices jos manja za sebe a i za citaoce foruma.
Sto se tice mog izgleda, ti si me vec jednom prozvala ruznim. Medjutim, ja sam milion puta bio gost raznih Niskih televizija, tako da si me sigurno mogla videti tada na tv-u, a tada ne bi tako govorila. Bicu ponovo, drugim povodom, mozda zbog knjizevnosti a mozda zbog filozofije... na kraju krajeva, zasto ne i kao politicar? Za politiku je dovoljno biti pametan i shvatiti logicno stanje stvari. Rekao sam vec, ako hoces postavi sliku pa cu postaviti i ja moju na forumu, tek toliko da ne budes u pravu, i da se nasmejem tom zenskom liku iza smesnog i besmislenog nicka (ima li sta gluplje od "hahaha"), a ti da srusis predrasude o ljudima koji su pametniji i mnogo puta vrednije osobe od tebe.
Ne guraj nos tamo gde mu nije mesto: mozes se razocarati i u isto vreme izgubiti na samopouzdanju. To sto si ti zavrsavala srednju skolu u inostranstvu moze samo da pogorsa tvoju situaciju: zavuci se u misju rupu i cuti, jer postoji mnogo pametnijih ljudi - cak i potpuno genijalni ljudi - koji nisu imali tu sansu, tj. nepravedno nisu otisli, i nikad nece videti drugu zemlju samo zato sto nemaju nekog da povuce konce za njih, a njihova obitelj nema novca ni da ih prehrani. Poznajem jednog takvog genijalnog coveka, prijatelja jos iz osnovne... On ima iq sigurno makar pet puta visi od tebe a dva puta od mene, pa ipak je zalosno gledati ga sa svim tim osvojenim prvim mestima iz raznih nauka u srednjoj skoli i ko zna vec koliko desetki na fakultetu... Roditelji nemaju cime da ga prehrane... da mu nije stipendije ne bi imao sta da jede... a kaze mi da verovatno nece uspeti da se izvuce iz zemlje... To je jadno gledati, tuzno jer covek koji vredi propada... S druge strane si ti, toliko bezvredna, koja si vec bila po svetu, sa takvim recnikom i pravopisom, sa takvim ponasanjem, sa takvom licnoscu... To je tragedija ovog drustva.
A verujem da sam ti neprijatan (jer ja ne podnosim tako beslovesne ljude kao ti), ali ti ne mozes ni da zamislis koliko si ti tek meni neprijatna i odvratna, koliko bih voleo da se izgubis sa ovog foruma, jer nije ni trebalo ovo da pisem. Napisao sam samo zato da ne bi vise lupala protiv mene i tako me izazivala da gubim vreme objasnjavajuci.
heheheh
11.01.2004., 04:41
rekla sam da je razgovor za mene zavrshen,a recicu i to da sve te tvoje titule jesu impresivne,ali nece da promene nishta,reci cu i to po milioniti put,da ni tvoje misli ne menjaju nishta,i recicu i to da mene niko nije gurao,niti mi je neko pronalazio veze,jednostavno su neki mnogo pametniji ljudi od tebe mislili da ja zasluzujem da odem i tako je i bilo.i mozesh da me pljujesh,kao shto to radish i sa nashim gradom,to nishta nece da promeni.i neka sam grozna,i neka izazivam gadjenje kod tebe,to mi samo govori kakav covek ti mozesh da budesh-sve najbolje u tvojoj mesnoj zajednici i u daljem zivotu
TaylorDurden
11.01.2004., 06:59
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
DAKLE///IZIRITIRALI STE ME TOTALNO\\\\
ok kao prvo Nice...ne preteruj...ok shvatio si u cemu je problem...ok...ali nisi Tesla sine...nemoj da se tripujes da ces promeniti nesto ako procitas sve sto se procitati moze...da li znas da su najveci pisci pisali bez dodatne literature(tj. nisu prethodno procitali sve sto si ti...)...dakle to izbija iz tebe ili ne?!...nece na silu!...rekao sam ti ako zelis da nametnes nekom svoj stav...pali u politicare...idi na formum politika...ne mozes da kazes nekome da nije u pravu...makar taj neko rekao da si ruzan...to je njegovo subjektivno misljenje...nemoj ja da ti pricam o filosofiji...pa to ti studiras...kao drugo...slazem se da je nis jedno veliko povracanje od grada...i to sam vec konstatovao...ali tebi nedostaje malo ulice...previse si bio u sobi covece...malo dodira sa spoljasnjim svetom(i nemoj da pokusavas da me opovrgnes...jer znam da dok citas...prosto svrsavas da odgovoris preklapanjem...NE...prosto zaboravi na odgovor sto se mog post-a tice...jer znam sta ti je u glavi...dakle...priznaj...bices veci filosof od svih...)...kao trece...ako sine vec tvrdis da si individua...sta radis ovde?...utices na globalno misljenje samog sebe...RAZMISLI?...pre nego odgovoris...ne vredjam te...svidja mi se sto se boris sa samim sobom...to je put do istine(koje nema...cisto da napomenem usput...)....
DALJE...moj topic je trebao da bude praktican...a ne duboka filosofija...ali kako god...sve je mudrost...pa cak i kupovina hleba(beli ili crni...by the way crni je zdraviji...ali potrebno je da ustanete ranije da bi ste ga kupili...jer ga penzioneri kupuju iz skroz drugih pobuda...jeftiniji je :D )...
mogu da vam pisem jos mnogo toga...ali ne zasluzujete...sami skapirajte...ili nemojte...mene nije briga...ja nisam politicar...ja sam umetnik...pisac...dusa koja ide pravo u pakao, zbog svoje otvorenosti...
a sto se tice devojcice pod hahahah...e ti si mi skroz simpaticna...mislim da to bila ljubav na prvi pogled...suprotnosti se privlace...a ako mi kazes da sam ruzan...slozicu se skroz...ali bice ti krivo kada me vidis...dakle...sto se tebe tice...znas engleski...ali tebi nedostaje malo vise skole...ali ne samo one drzavne...nego i one kucne...tj. individualne...sve je pitanje...onoga sto ti zelis da vidis...sta zelis da dozivis kao stvarnost...sve zavisi od toga koliko verujes...dakle ne napadaj Nice-a...budi tolerantna...priznaj tudje misljenje(kao i on)...u suprotnom...oboje ste totalni kompleksasi koji se bore za titulu koja ne postoji...
kada sam rekao "ako ne mozes da ih pobedis pridruzi im se"...opet sam bio praktican...pa devojcice to sto studiras preko upravo to znaci...ma koliko volela to sto studiras...ili tu gimnaziju koju nastavljas tamo...kako god...postajes deo masine...koja od tebe cini mali...sicusni deo...koji se okrece i pomaze ostalima da se okrecu...ali ne zaboravi...cak i ako zardjas...imaju novi "deo"...ugurace ga na tvoje mesto...masina nikada nece stati...vodi se bolje filosofijom..."uvek sam levom nogom u masini...a desnom u svom svetu...tako sam najstabilniji"...novac nije stvaran...ucini ga nebitnim i pobedila si sistem...retko ko uspe...ali ko uspe...iskreno je srecan...
...mogu jos...ali me mrzi...nemam snage...u sustini odlicno je sto ste me uopste iziritirali...zao mi je sto se svadjate...umesto da se ujednite i prevazidjete sukob...umesto da shvatite da se borite za istu stvar...ali ne priznajete je ni sami sebi...borite se za sebe?!...zar ne?!...ne, ne kazem da ste egocentrici(mada jeste i to...ono skroz :D )...prosto ste realni...ali ne priznajete to okolini...ZASTO???...pa to je skroz normalno...razmislite malo o tome...upoznajte sebe...razumecete okolinu lakse...
pisacu vam jos...ako postoji interesovanje(tj. ako me opet ovako iziritirate...)
P.S. Nice...odgledaj film...Shape of Things...imam neki prokleto dobar osecaj da ces razumeti film... :D
Usput obisao sam celu evropu...sjajna arhitekura...divna istorija...ok ljudi...ali zagrebi ispod povrsine...i oni vole bmw...gledaju fubal kao da im je majka...i imaju svoju cecu raznatovic...jedina razlika je u tome sto mozes upoznati vise slicnih sebi(a to nema veze sa geografijom...vec sa statiskimom...vise ljudi-vise mogucnosti za poklapanje...)
ZELITE DA SE OSECATE BOLJE...opipajte sebe...dobicete ogovor...da li cete zavrsiti u Bg-u, Barceloni ili nekom drugom gradu zavisi od vas...zelja ce vas odvesti gde god zelite...ali morate da rizkujete...***-a...tako je...morate da rizikujete...bez rizika...staticna ste masa...koja jednostavno udovoljava okolini...MISLITE O TOME...ili pall mall?! :D
Pozdrav...sirite toleranciju...a ne mrznju i sukob...
(a sirite i mrznju i sukob...i ona ce spojiti slicne) :D
ODJAVA///CAPTENS LOG...2004...11. January...WARP///PLEASE...no warp...ok...then i'll just make some tea...and watch them go...(no way man...no way...nothing will stop me...let them just think i'm making a cup of tea :idea: )
sunrise
11.01.2004., 12:49
...........
rodjena sam 1980,imam sestru 1984,i brata 1990.engleski ucim od prvog razreda osnovne,u shestom sam bila na republickom takmicenju u bitolj,da bih godinu dana kasnije ishla za japan gde je moj rad osvojio prvo mesto,osmi razred je doneo republicko iz hemije i medjunarodno iz matematike.upisala sam gimnaziju,ali nekako u to vreme majka i otac su ostali bez posla,shto i nije nishta cudno,a ja sa svojih nepunih 17 radim na trafici i zavrshavam shkolu.moja profesorka engleskog,predlaze mi ameriku kao mogucnost usavrshavanja jezika,i zavrshavanja shkole,i eto mene tamo,cuvam tudju decu,i ucim u nekoj jebenoj zemlji koja je predivna ali hladna,koja je prepuna svega a opet nema nicega...elem,vratila se posle dve godine,upisala studije engleskog gde imam josh dva ispita do kraja,i pravni fakultet gde imam josh desetak ispita,clan sam g17,a jedno vreme sam bila i clan organizacije za ljudska prava u novom sadu.od 2000,radim u butiku u kalchi,iako su mi roditelji sada zaposhljeni i imaju solidna primanja tako da ja za sebe ne mogu da kazem da pripadam socijalno ugrozenom delu drushtva.tako da draga moj sunrise ja sam ovde i ne dodjem za neki jebeni raspust da vam punim glavu kako je ovde dobro,i kako nikada ne bi trebalo da odete,ja sam ovde i odavde se borim koliko toliko za ovu zemlju za ovaj grad.i strashno mi je zao shto ti nisi imala kintu da odesh na ekskurziju,ili ne znam ni ja gde vec,nisam ni ja dusho moja,ali jebi ga posluzila me sreca,kad vec nije htela pamet.sve ovo prepucavanje na forumu,je bedno,ne kazem ja da niste vi pametni,ili da ja neshto vredim mnogo vishe od svih vas,jer to je daleko od istine,ja samo kazem da to shto vi mislite,kucate,i sedite nece nishta da promeni,dokle se god ne aktivirate.dokle god omladina stoji,stajace i zemlja...pa vi vidite da li je bolje tipkati na kompu i stajati u mestu ili uraditi neshto konkretno,zalosno bi bilo da ta vasha elokvencija,ostane na tome,na pustoj recitosti,a najverovatnije ce tako i da bude.ja ovog puta stavljam definitivno tachku na sve,i odlazim da se iz nekog kutka stidim proshlosti,da se stidim toga shto su mi roditelji bili nezaposhljeni,da se stidim shto sam cuvala decu i ucila,da se stidim svega dobrog shto sam uradila,i da se tako postidjena borim za bolje sutra,a vi sedite,mislite,i cekaj te to bolje sutra koji ce neko drugi da izdejstvuje za vas.
p.s.
taylor,ajmo na kafu,ja ovako glupa ti tako pametan,bar cesh da se smejesh ako nishta druga ,pozdrav za tebe
rodjena sam 1980,imam sestru 1984,i brata 1990.engleski ucim od prvog razreda osnovne,u shestom sam bila na republickom takmicenju u bitolj,da bih godinu dana kasnije ishla za japan gde je moj rad osvojio prvo mesto,osmi razred je doneo republicko iz hemije i medjunarodno iz matematike.upisala sam gimnaziju,ali nekako u to vreme majka i otac su ostali bez posla,shto i nije nishta cudno,a ja sa svojih nepunih 17 radim na trafici i zavrshavam shkolu.moja profesorka engleskog,predlaze mi ameriku kao mogucnost usavrshavanja jezika,i zavrshavanja shkole,i eto mene tamo,cuvam tudju decu,i ucim u nekoj jebenoj zemlji koja je predivna ali hladna,koja je prepuna svega a opet nema nicega...elem,vratila se posle dve godine,upisala studije engleskog gde imam josh dva ispita do kraja,i pravni fakultet gde imam josh desetak ispita,clan sam g17,a jedno vreme sam bila i clan organizacije za ljudska prava u novom sadu.od 2000,radim u butiku u kalchi,iako su mi roditelji sada zaposhljeni i imaju solidna primanja tako da ja za sebe ne mogu da kazem da pripadam socijalno ugrozenom delu drushtva.tako da draga moj sunrise ja sam ovde i ne dodjem za neki jebeni raspust da vam punim glavu kako je ovde dobro,i kako nikada ne bi trebalo da odete,ja sam ovde i odavde se borim koliko toliko za ovu zemlju za ovaj grad.i strashno mi je zao shto ti nisi imala kintu da odesh na ekskurziju,ili ne znam ni ja gde vec,nisam ni ja dusho moja,ali jebi ga posluzila me sreca,kad vec nije htela pamet.sve ovo prepucavanje na forumu,je bedno,ne kazem ja da niste vi pametni,ili da ja neshto vredim mnogo vishe od svih vas,jer to je daleko od istine,ja samo kazem da to shto vi mislite,kucate,i sedite nece nishta da promeni,dokle se god ne aktivirate.dokle god omladina stoji,stajace i zemlja...pa vi vidite da li je bolje tipkati na kompu i stajati u mestu ili uraditi neshto konkretno,zalosno bi bilo da ta vasha elokvencija,ostane na tome,na pustoj recitosti,a najverovatnije ce tako i da bude.ja ovog puta stavljam definitivno tachku na sve,i odlazim da se iz nekog kutka stidim proshlosti,da se stidim toga shto su mi roditelji bili nezaposhljeni,da se stidim shto sam cuvala decu i ucila,da se stidim svega dobrog shto sam uradila,i da se tako postidjena borim za bolje sutra,a vi sedite,mislite,i cekaj te to bolje sutra koji ce neko drugi da izdejstvuje za vas.
p.s.
taylor,ajmo na kafu,ja ovako glupa ti tako pametan,bar cesh da se smejesh ako nishta druga ,pozdrav za tebe
Nietzsche
11.01.2004., 19:22
Haha, g17, pa ti ces stvarno da ucinis nesto konkretno i pomognes ovom izmucenom gradu preko te stranke, ili mozda nekim drugim konkretnim putem (jao, kad se samo setim onoga Labusa!)?
I jos nesto: Ne govoris li ti nasvud da ja pricam politicke gluposti? Hajde, da cujem sta je za Nis dobro od onoga sto veli g17 (ako znas sta je njihov program).
TaylorDurden
11.01.2004., 19:30
sorry hehehehe...mislim da si me posgresno skapirala...nigde u svom izlaganju nisam napisao da si glupa...
super je sto si se izborila za svoje mesto pod suncem...to je za pohvalu...a nije mi jasno zasto neki prozivaju studiranje u inostranstvu...pa za to se treba izboriti, ako imate takve pobude...ako nemate i zelite da studirate u Nis-u ili Bg-u...pa studirajte, ali ne prozivajte one koji studiraju preko...ja imam gomilu prijatelja koji su u Americi i Evropi...i jos nesto...niko njima nista nije platio...niti su im mame i tate punile dupe novcem...sami su se izborili...+ malo srece...i uspeli su(slazem se da je ovo uspeli vrlo subjektivno, ali ko sam ja da sudim...isto vazi i za vas)...
I kako uopste mozete da se osmelite i da na osnovu nekoliko recenica sudite o nekome...pa nemate pravo to da radite cak i ako poznajete tu osobu licno...IMATE PRAVO NA STAV...to je sve...sve vise od toga je prepotentnost(a prepotentnost, bez nekih opipljivih dela iza vas, je puka iskompleksiranost)...
U svakom slucaju...pozdrav za sve vas...Take Care...
hehehe moze kafa, uvek :)
sunrise
12.01.2004., 00:36
...........
ma shto se mene tiche,ne ocekujem ni od koga izvinjenje,nema potrebe za tim,svi greshe,a veliki su oni koji prashtaju,i priznaju svoje greshke,ajmo na tu kafu svi,ceo forum:)))))))))pozdrav
:D AJDE DA SE NE BRUKAMO VISE ! Dosta! Zaista smo preterali.....Ovo cita cela zemlja...
... I meni smeta ... i meni su i baka i prabaka i one pre njih nosile sesire i rukavice, igrale valcer u hotelu Park na oficirskim balovima, kupale se na Djackom ostrvu nedeljom, a svoju slavu slavile samo uz kolace popodne od 5...Potomak sam jedne od najstarijih zanatskih porodica Nisa...I sta sada ? Sta ja mogu sama kada oko mene igraju na poslovnim ruckovima (citaj na stolovima) uz `Stoju i Baju`?! Sta ja mogu kada kazu iza mojih ledja `da se nesto pravim` kada ne zelim da im se pridruzim u `znojavom kolu ili masnim vicevima iz `zavicaja` ... Sta mogu kada cujem da im`hvali cistiji grad jer zaboga uprljase se u ovom nasem Nisu` ... To nam je sto nam je ..Dosli su, prodali su stoku, otvorili firme, prinaucili i sada nama objasnjavaju `kako se nekada zivelo u dobrom starom Nisu`...Ja ih pustam , digla sam ruke...Ljudi bre, pa svi moji pretpostavljeni, ali bas svi, su dosli iz svojih `zavicaja` a par nas, Nislija, ih bukvalno opsluzuje....Oni diktiraju ukus, ponasanje, jezik, pravila, norme, image....
E, :D sada, sa druge strane, imam svoje roditelje, prijatelje, rodjake, profesore ...koje volim i postujem ..MI se lako prepoznamo ..ne treba tu mnogo price ili ubedjivanja ...isto kao sto se i `pravi Beogradjanin prepozna `...i pravi `Parizanin`...A kad bolje razmislim, bas me briga za njih...u moju kucu i krug prijatelja nece uci nikada !
Ako volimo ovaj grad ne treba da se MI svadjamo i dozvoljavamo da `varvara jos vise bude nego Rimljana`...Bas je lepo sto si bio prvak u sahu, bas je lepo sto si bila `preko` i bas je ok sto smo izlazili i Time, Pyramidu....i sta sada treba da se svadjamo???
Da li `njih` uopste ima na Forumu? Ne dragi moji...sede oni udobno zavaljeni u svojim kucama u ekskluzivnim delovima Nisa, citaju Svet, gledaju Grand show, broje svoje novopazarske pare i nemaju pojma da se ovde neko svadja A, BE, NE ZANIMA GI !
Jedno pitanje za sve nas : a sta mislite drugi gradovi cvetaju od urbanosti a? Beograd je navodno urban ? ! ha ha...
ps. mozda su bre Beogradjani u pravu kada kazu `samo opusteno`....Inace ode pritisak na 200 :lol:
PSSSS: MOZE KAFA... ANYTIME...
8)
underwater
12.01.2004., 23:00
PSSSS: MOZE KAFA... ANYTIME...
8)
volim price sa srecnim krajem :D
e moj nitzsche...
veliki srbine....
porodicu nazivash obitelj....
zashto?!!!!!!! :?
ova nasha rech nije dovoljno lepa....
laq noc srbi....
ma gde bili... :lol:
TaylorDurden
13.01.2004., 02:51
dakle konacno je neko shvatio o cemu pricam...
mislim da sam se zaljubio :D
...ivvy...poison ivvy...hocu sa tobom na kafu...
P.S.
rekao bih da delim tvoje misljenje...ali to je moje misljenje :P
Nietzsche
13.01.2004., 02:53
.....
znate kako,svi ste vi super,i meni bash dragi,i super je kada procitash sve ovo,skontash da ima pametnih,mladih,obrazovanih ljudi,koji dizu svoj glas,ali niko ne cuje........ kao shto neko reche od vas,sve ce ovo ostati na pustoj rechitosti...........na zalost.......dalje ne vredi pisati...mozesh razgovarati sa svakim,ali se ne mozesh raspravljati sa svakim...nije otmeno...
ivvy...
13.01.2004., 08:17
dakle konacno je neko shvatio o cemu pricam...
mislim da sam se zaljubio :D
...ivvy...poison ivvy...hocu sa tobom na kafu...
P.S.
rekao bih da delim tvoje misljenje...ali to je moje misljenje :P
MMM... AKO SI DOBAR KAO ONAJ STO JE GLUMIO ONOG IZA KOGA SE KRIJES, ONDA SE VIDIMO VECERAS :P
TaylorDurden
13.01.2004., 18:15
hmmm...nisam kao on...bolji sam na svoj nacin...
gde se vidimo?
:wink:
Iwwy....
14.01.2004., 09:47
gde se vidimo?
PREDLOZI !!! 8) DOLAZIM ANDR KAVR :lol:
Sunce ljubaFi:p
14.01.2004., 14:23
wwwwwooowwwwwww ljubaF:pppppppp
TaylorDurden
15.01.2004., 03:57
gde se vidimo?
PREDLOZI !!! 8) DOLAZIM ANDR KAVR :lol:
:D PREDLOG: salji nesto private...pa cemo se vec dogovoriti :D
Nilaya!
16.01.2004., 02:19
Pazi mala...
ja samo da ti kazem da si veoma pogresila kod onog "90% mladih duva" odmah da ti kazem da nije ovde samo to u pitanju,Nis je grad u kome caruje droga i tu govorim o exerima,heroinu,speedu,kokainu..Ima mnogo vise narkomana nego sto mislis.
Toliko..
A da je Nis glup,ili nenormalan grad-vidis,ima ljudi koji uspevaju da prezive sve to,a to sto mnogi po Srbiji misle da smo "seljaci" ili sta vec (ne zanima me) ima razloga za to...Pogledaj opustenost ljudi u nekom drugom gradu i pogledaj opsutenost kod nas...
Nije ni bitno.
Pozdravljam te.
Nilaya Trance Girl
Nietzsche
16.01.2004., 12:57
.....
opsushtenooooooo
17.01.2004., 02:35
a bre negativni gde ti je mladost,pa bash smo svi opushteni,ovaj.......skoro svi.....samo ti nisi...zategnut,pritegnut,nategnut...ili shta vec...samo se svadjash....uffffffffff.........strashnoooooooo :lol:
sunrise:)
17.01.2004., 11:45
a bre negativni gde ti je mladost,pa bash smo svi opushteni,ovaj.......skoro svi.....samo ti nisi...zategnut,pritegnut,nategnut...ili shta vec...samo se svadjash....uffffffffff.........strashnoooooooo :lol:
decko je bash opushten nego ga slabo kapirash;)
Nietzsche
17.01.2004., 11:55
.....
Osecacati sazaljenje prema svakom- Bilo bi to okrutno i tiranski za tebe,dragi moj susede!
od sumraka
23.01.2004., 03:13
Osecacati sazaljenje prema svakom- Bilo bi to okrutno i tiranski za tebe,dragi moj susede!
e pa dragi moj,sada si ga najebao :D dobrodoshao u klub onih koje niche "gotivi",samo ga cooliraj 8)
Odgovor Nietzsche-u u vezi G17+. Prezirem politiku i trudim se da je sto manje pratim. Ali surova sadasnjost me je naterala da pocnem da udjem u te "vode"(konkretno minstar Djelic :evil: ). Sto se tice programa G17+, ponudili su najbolji ekonomski program od svih stranaka. Ako bude realizovana makar polovina programa, bice dobro, ne samo za Nislije, vec za sve nezaposlene u Srbiji (tj. za one koji hoce da rade).
Medjutim, i ako se donesu izmene zakona za koje ce se oni zalagati, narod je taj koji ce to "sprovesti" u delo. Mada ko zna kako ce se sve zavrsiti, s obzirom da se ne mogu nista dogovoriti. A Srbija i dalje tone :cry:
Puno pozdrava svima :D
Nishki Nietzsche
25.01.2004., 23:39
Dobro je da Srbija tone, jer ako das ti sada Srbiji ne znam koliko novca, nece Nis opet nista od toga osetiti. Svejedno nam je, takoreci, da li Srbija tone ili ne, Nis nista ne dobija.
A sto se tice g17: to nije stranka koja se zalaze za Nis, ili da kazem: za provinciju, za predgradje (bgd-a), vec je kao i sve druge stranke. Poneke lazu i obecavaju decentralizaciju i regionalizaciju, ali i to su price. Treba osnovati pro-nisku stranku, i tada bi moglo da bude reci o progresivnoj politici.
Dakle, glasaj za g17, ali opet si glasao za bgd, tj. za centar Srbije, a ne za provinciju, predgradje, Nis, Kg... ili bilo koji zapusten gradic.
rekla sam da je razgovor za mene zavrshen,a recicu i to da sve te tvoje titule jesu impresivne,ali nece da promene nishta,reci cu i to po milioniti put,da ni tvoje misli ne menjaju nishta,i recicu i to da mene niko nije gurao,niti mi je neko pronalazio veze,jednostavno su neki mnogo pametniji ljudi od tebe mislili da ja zasluzujem da odem i tako je i bilo.i mozesh da me pljujesh,kao shto to radish i sa nashim gradom,to nishta nece da promeni.i neka sam grozna,i neka izazivam gadjenje kod tebe,to mi samo govori kakav covek ti mozesh da budesh-sve najbolje u tvojoj mesnoj zajednici i u daljem zivotu
Majstore da li se ti ti zalis ili oplakujes sebe , pa ko ti je kriv sto nisi iskoristio svoju sansu ,
Zasto i ti nisi otisao negde pa mozda jednog dana da se vratis , nego si zeleo da budes popularan i da se prica o tebi u tom gradu , vidis ja sam tu rodjen i volim taj grad i imam rodbinu , pa sam za ovih osam godina samo dva puta dosao kuci OK ...
Dobro je da Srbija tone, jer ako das ti sada Srbiji ne znam koliko novca, nece Nis opet nista od toga osetiti. Svejedno nam je, takoreci, da li Srbija tone ili ne, Nis nista ne dobija.
A sto se tice g17: to nije stranka koja se zalaze za Nis, ili da kazem: za provinciju, za predgradje (bgd-a), vec je kao i sve druge stranke. Poneke lazu i obecavaju decentralizaciju i regionalizaciju, ali i to su price. Treba osnovati pro-nisku stranku, i tada bi moglo da bude reci o progresivnoj politici.
Dakle, glasaj za g17, ali opet si glasao za bgd, tj. za centar Srbije, a ne za provinciju, predgradje, Nis, Kg... ili bilo koji zapusten gradic.
Ja nisam rakao da se g17 zalaze za Nis, vec da su ponudili najbolji ekonomski program, a kako se bavim nekim privatnim poslom, to je ono sto me najvise i zanima (a verovatno i sve koji su zaposljeni ili zele da se zaposle).
Sto se tice te centralizacije (beogradizacije) Srbije, tu si u pravu. Na prvom mestu je uvek Beograd, ali ipak se situacija izmenila u poslednjih par godina (u odnosu na onih "kobnih" 10-tak godina), delom zahvaljujuci Zivkovicu, delom nekih drugih politicara.
Ko je pricao lazi, a ko nije, u predizbornoj kampanji videcemo, mada ko zna kada. S' obzirom kakvo je trenutno stanje na politickoj sceni (odbornici idu na zimovanja i odmore, a nemamo ni v od Vlade) ko zna kako ce se sve ovo zavrstiti :(
Zato ljudi, budite tolerantni, prijateljski nastorojeni i volite se :D
Nishki Nietzsche
12.02.2004., 13:44
Malo sam utihnuo sa antibgd-skom propagandom, ali kad se vec ponovo o tome govori... Evo juce sam cuo na nekoj raspravi, sasvim slucajno, surfujuci netom, TV je bio ukljucen... kazem, cuo sam u toj raspravi vikanje neke voditeljke (cini mi se da je popularna, a i ima odvratan glas pa se to slaze jedno s drugim), narocito bgd-ski nastrojene... dakle, vikala je na nekog - cini mi se - nepoznatog politicara: "Kako vi to radite svoj posao kad novac koji je Svetska Banka obecala Drzavnoj Zajednici nikako da stigne; a obecano je - sada cifara ne mogu da se setim - toliko i toliko za Crnu Goru i za infrastrukturu Beograda [naravno, za Srbiju - tj. za Beograd - duplo vise novca]. Dakle, gde su te pare!"
Neka mi neko objasni kako - ta TV i ta voditeljka - smeju da pred kamerama, koje prenose sliku i ton u sve gradove zemlje, govore tako otvoreno da se novcem koji stize u Srbiju gradi "prestonica", kad svi ostali gradovi gotovo da umiru?
Hajde, samo jedno razumno objasnjenje.
Ja bih da pozdravim mladog a pri tom i pametnog muskarca i volela bih da ga upoznam da mu pomognem da se oslobodi sve te gorcine koje nosi u sebi!!! :lol:
PARDON! "...koju nosi u sebi"!
Opusti se dete, ako se neko ne slaze sa tobom, ne znaci da atakuje na tvoju licnost. Primetih da si narocito osetljiv na nas zenske persone, mora da ti nesto fali. Pomocicemo ti u "Zenskom kutku"!
Zbilja (ovo "zbilja" kao odgovor na ono tvoje "obitelj" u prethodnim tekstovima)!!!
Kada sam vec ovde: Daj sebi vremena za predah i nadji sebi devojku, mnogo si brate negativan!!!
Zaista si preterao!!!
Radi nesto konstruktivno, pisi te pesme na primer!!!
Srecno!!!
Nishki... Nietzsche
19.02.2004., 14:59
Zenski kutak :lol:
O zenama koje se nalaze po takvim mestima i koje "savetuju" imam slicno misljenje koje je o njima imao Rimbaud, Schopenahuer i Nietzsche. Ovako sam i dalje u tajnosti, jer ne verujem da neko zna sta oni o takvim zenama misle.
ako se neko ne slaze sa tobom, ne znaci da atakuje na tvoju licnost :lol:
Ovo mi je smesnije od svega sto sam dosad procitao na ovom forumu. :lol: Coveka koji se mozda jedini bori za Nish, za bolji Nish, i koji jedino o tome pise na forumu, shvataju kao da se oseca sam prozvanim i uvredjenim.
Meni moja licnost nije nista u poredjenju sa mojim idejama, a moje ideje su velikodusne i ticu se opsteg dobra (u ovoom slucaju na nivou Nisha i Nishkog regiona). A ti ako imas sta da dodas na tu temu - ti kazi, a nemoj izvlaciti pogresne zakljucke i zatrpavati moj prethodni post kojeg je mogao jos neko da procita i da bude aktuelan. Po mom shvatanju, dovoljno je da izlozim ideju, pa i ako nemam odmah pristalica, ljudi ce jednom poceti o tome - kad sazreju - da razmisljaju, vazno je da im je ideja - pa bila im ona i odvratna - u glavi, da o njoj mogu i prijatelju da pricaju i kazu: "Postoji jedan idiot na forumu koji se zalaze za Nezavisnu Nishku Republiku, koja je to glupost, koja je to budala od coveka". Zadovoljan sam samo da o tome govore, o toj ideji, a ona ce sazriti... u to ne sumnjam. Neka se to desi i za 20 godina... vazno je da se desi. Ja od toga nemam nikakvu slavu, samo ce mi biti drago da se stanovnici juga i istoka, narocito Nisha, osveste.
volela bih da ga upoznam da mu pomognem da se oslobodi sve te gorcine koje nosi u sebi :lol:
Mene ne moze svako da oraspolozi. Genija ces tesko uciniti srecnim nekim najobicnijim fenomenom. On je srecan onda kad naidje na drugog genija. Tako, ja ti se samo zahvaljujem na ponudi.
mnogo si brate negativan :lol:
Nisam negativan. Da bih bio negativan morao bih da budem pre svega subjektivan. A ja sam striktno i cak preterano objektivan. Objektivno je sada negativno. "Na meni", kao sto neko rece (a mislim da je Rimbaud), "mozete videti sva godisnja doba i sve moguce prilike". (nadam se da razumes sta sam hteo da kazem)
Ne znam zasto sam ti odgovorio... verovatno nije trebalo. Zatrpao sam moj prethodni post koji je mogao da bude uticajan na ljude... bez veze...[/b]
Odgovorio si mi jer si usamljen i ja bih ti rado pomogla!
Zelim ti da ostvaris svoju NISKU REPUBLIKU jednog dana, ali iskreno!!! :!:
Ja odoh da tragam za inspirativnijim muskarcima!!!
Pozdrav!!!
Nishki... Nietzsche
19.02.2004., 21:41
Inspiracija za "pomagacicu" :D
Ja za to uvek imam perfektan savet devojkama/zenama, bile one s poslom ili one sa strascu: izadjes malo gola na ulicu, malo se smrznes, malo izgubis na dostojanstvu, malo i nisu neki mozgovi, ali znaju svoj zanat.
Puno srece u lovu. :lol:
TEMPTATION 1001
09.04.2004., 17:47
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
DAKLE///IZIRITIRALI STE ME TOTALNO\\\\
ok kao prvo Nice...ne preteruj...ok shvatio si u cemu je problem...ok...ali nisi Tesla sine...nemoj da se tripujes da ces promeniti nesto ako procitas sve sto se procitati moze...da li znas da su najveci pisci pisali bez dodatne literature(tj. nisu prethodno procitali sve sto si ti...)...dakle to izbija iz tebe ili ne?!...nece na silu!...rekao sam ti ako zelis da nametnes nekom svoj stav...pali u politicare...idi na formum politika...ne mozes da kazes nekome da nije u pravu...makar taj neko rekao da si ruzan...to je njegovo subjektivno misljenje...nemoj ja da ti pricam o filosofiji...pa to ti studiras...kao drugo...slazem se da je nis jedno veliko povracanje od grada...i to sam vec konstatovao...ali tebi nedostaje malo ulice...previse si bio u sobi covece...malo dodira sa spoljasnjim svetom(i nemoj da pokusavas da me opovrgnes...jer znam da dok citas...prosto svrsavas da odgovoris preklapanjem...NE...prosto zaboravi na odgovor sto se mog post-a tice...jer znam sta ti je u glavi...dakle...priznaj...bices veci filosof od svih...)...kao trece...ako sine vec tvrdis da si individua...sta radis ovde?...utices na globalno misljenje samog sebe...RAZMISLI?...pre nego odgovoris...ne vredjam te...svidja mi se sto se boris sa samim sobom...to je put do istine(koje nema...cisto da napomenem usput...)....
DALJE...moj topic je trebao da bude praktican...a ne duboka filosofija...ali kako god...sve je mudrost...pa cak i kupovina hleba(beli ili crni...by the way crni je zdraviji...ali potrebno je da ustanete ranije da bi ste ga kupili...jer ga penzioneri kupuju iz skroz drugih pobuda...jeftiniji je :D )...
mogu da vam pisem jos mnogo toga...ali ne zasluzujete...sami skapirajte...ili nemojte...mene nije briga...ja nisam politicar...ja sam umetnik...pisac...dusa koja ide pravo u pakao, zbog svoje otvorenosti...
a sto se tice devojcice pod hahahah...e ti si mi skroz simpaticna...mislim da to bila ljubav na prvi pogled...suprotnosti se privlace...a ako mi kazes da sam ruzan...slozicu se skroz...ali bice ti krivo kada me vidis...dakle...sto se tebe tice...znas engleski...ali tebi nedostaje malo vise skole...ali ne samo one drzavne...nego i one kucne...tj. individualne...sve je pitanje...onoga sto ti zelis da vidis...sta zelis da dozivis kao stvarnost...sve zavisi od toga koliko verujes...dakle ne napadaj Nice-a...budi tolerantna...priznaj tudje misljenje(kao i on)...u suprotnom...oboje ste totalni kompleksasi koji se bore za titulu koja ne postoji...
kada sam rekao "ako ne mozes da ih pobedis pridruzi im se"...opet sam bio praktican...pa devojcice to sto studiras preko upravo to znaci...ma koliko volela to sto studiras...ili tu gimnaziju koju nastavljas tamo...kako god...postajes deo masine...koja od tebe cini mali...sicusni deo...koji se okrece i pomaze ostalima da se okrecu...ali ne zaboravi...cak i ako zardjas...imaju novi "deo"...ugurace ga na tvoje mesto...masina nikada nece stati...vodi se bolje filosofijom..."uvek sam levom nogom u masini...a desnom u svom svetu...tako sam najstabilniji"...novac nije stvaran...ucini ga nebitnim i pobedila si sistem...retko ko uspe...ali ko uspe...iskreno je srecan...
...mogu jos...ali me mrzi...nemam snage...u sustini odlicno je sto ste me uopste iziritirali...zao mi je sto se svadjate...umesto da se ujednite i prevazidjete sukob...umesto da shvatite da se borite za istu stvar...ali ne priznajete je ni sami sebi...borite se za sebe?!...zar ne?!...ne, ne kazem da ste egocentrici(mada jeste i to...ono skroz :D )...prosto ste realni...ali ne priznajete to okolini...ZASTO???...pa to je skroz normalno...razmislite malo o tome...upoznajte sebe...razumecete okolinu lakse...
pisacu vam jos...ako postoji interesovanje(tj. ako me opet ovako iziritirate...)
P.S. Nice...odgledaj film...Shape of Things...imam neki prokleto dobar osecaj da ces razumeti film... :D
Usput obisao sam celu evropu...sjajna arhitekura...divna istorija...ok ljudi...ali zagrebi ispod povrsine...i oni vole bmw...gledaju fubal kao da im je majka...i imaju svoju cecu raznatovic...jedina razlika je u tome sto mozes upoznati vise slicnih sebi(a to nema veze sa geografijom...vec sa statiskimom...vise ljudi-vise mogucnosti za poklapanje...)
ZELITE DA SE OSECATE BOLJE...opipajte sebe...dobicete ogovor...da li cete zavrsiti u Bg-u, Barceloni ili nekom drugom gradu zavisi od vas...zelja ce vas odvesti gde god zelite...ali morate da rizkujete...***-a...tako je...morate da rizikujete...bez rizika...staticna ste masa...koja jednostavno udovoljava okolini...MISLITE O TOME...ili pall mall?! :D
Pozdrav...sirite toleranciju...a ne mrznju i sukob...
(a sirite i mrznju i sukob...i ona ce spojiti slicne) :D
ODJAVA///CAPTENS LOG...2004...11. January...WARP///PLEASE...no warp...ok...then i'll just make some tea...and watch them go...(no way man...no way...nothing will stop me...let them just think i'm making a cup of tea :idea: )Ovo si dobro rekao ....Nisam sumnjala u tvoje potencijale ,samo imam komentar sto se tice pisanja ...Znas treba citati i obrazovati se ako nista drugo nego da bi iskljucio mogucnost da ideje do kojih dolazis nije neko primetio jos pre tebe i otvorio vrata jos mnogo ranije,a ti da si znao to vec bi bio ko zna gde napred ,mozda na pragu nekog revolucionarnog otgrica,filozofije ili bi u krajnjoj instanci bar usavrsio sopstveni stil izrazavanja....informacija -resurs 21-og veka zar ne...(ovo je hipoteticki) I sto je najbitnije izbegao bi iluziju o sopstvenoj genijalnosti ,na osnovu vec recenih tudjih ideja....a tako izbegao i zabludu ,na kraju i razocarenje.....VISE CITAJ!!!!
Decky_Nis
23.02.2005., 04:04
Ma svi ste vi bolesni!! Ako vam je Bg super onda idite u Bg kome se svidja Nis neka ostane. Kazu oni vide vam se pravopisne greske kada pisete... PA STA!!!!! I sta onda , zbog toga ste vi bolji ljudi od nas i veci ste srbi.. e pa malo sutra bato malo ste se za*******. Da ste vi srbi ne bi blatili bracu sa juga malo nam je problema sa shiptarima i drugim ludacima ovde pa nam jos fale i vasi glupi komentari. Da je Bg bolji od Nisa ovi jadni ljudi koji su pobegli sa Kosova da bi spasili zivu glavu bi otisli kod vas da zive a ne u Nis zbog toga Nis sada ima 420000 ljudi a imao je 350000 pre rata. Ipak su oni znali ko ce pre da ih primi uz sebe Beogradjani ili Nislije. Pa koji se korpus prvi spustio na kosovo '99-e da brani svetu srpsku zemlju, jel se ponovo pravite ludi pa ce te reci da ne znate ja cu vam reci NISKI!!!! Bg korpus je branio samo Bg a NISKI je branio celu juznu srbiju i Kosovo u saradnji sa Pristinskim. I nemoj da zalazimo u istoriju molim vas jer je vi i ne znate prema tome cutite o Nisu mi smo 1000 puta bolji ljudi od vas. A to je samo zbog novca mi smo bednici a vi imate novac pa ste zato fency, a zasto nemamo para zato sto sav novac sa juga ide u BG. Zapitajte se malo ko su Nislije???? Mozda su siptari sta mislite mozda su cigani... ne ne Srbi su a zapitajte se vi zasto pricate tako o svojoj braci??? To nije srpstvo!!!!! Samo sloga srbina spasava. A kako ste krenuli da pricate o nama ne pise se dobro celoj zemlji. Pozdrav za sve
unlike018
25.02.2005., 17:05
Sve moj do mojega a za mojega nema mesto :twisted:
I ne filozofiraj RAMBO vetj napravi stih narod je te tvoje filozofije sit :!:
And 4 the girl that knows English, why don u relax and enjoj yourself.
Nish je sooper!.!
Decky_Nis
26.02.2005., 04:03
Nish je sooper!.!
Pih!!! Uopste nije filozofija nego je toliko prosto da prostije ne moze biti. Jednostavno ne blatite ove ljude koji zive ovde jer niste bolji od njih sigurno a i oni vas ne diraju jel nije prosto?
Decky_Nis
26.02.2005., 04:05
Da zatvorimo temu...ZASTO MRZE NIS(a i ostale)...mojim izlaganjem
Dakle...posle toliko *****nja niko od vas nije rekao ono sto sam ocekivao...neki su bili blizu...ali sve u svemu...samo gluposti...sto sam i ocekivao od Nislija(a i od ostalih)...dakle...to o cemu pricate nema veze sa geografijom...ovaj grad recimo ne mora da se zove Nis...mozemo da pricamo i o Pragu...u pitanju su ljudi...i odnos drzave prema ovom gradu...uz svo duzno postovanje prema istoriji Nis-a...ovo je stvarno bio veliki grad...naglasak na 'bio'...dakle zaboravimo istoriju...pricam o sadasnjici...iskreno * mi se sta je radio Konstantin...svaka cast...ali * mi se za to...dakle...grad je vremenom degradirao...pravi ljudi su pobegli odavde...da ne bi bilo odgovora tipa: 'pa kako su to pravi ljudi ako su pobegli?'...pravi ljudi u smislu, ljudi koji su imali sta da pruze i kazu...e vidite ti ljudi su shvatili da nisu gorstaci i da nece ziveti vecno...a da pritom ne vriste od srece kada cuju Cecu Raznatovic(idola svih srpskih zena...jadno)...da ih ne dodiruje da li je real pobedio barselonu...koliko konjskih snaga ima komsijin bmw...itd...u svakom slucaju...probacu da vam docaram nesto sto ste mozda zaboravili ili mozda niste ni doziveli...za pocetak cela drzava je pukla kada je pukla SFRJ....(verujem da se ovoga svi secate)...tj. mnogo pre toga ali koga boli da toliko idemo unazad...Nis je poceo da puca kada je ubijen Aca Krastavac(ako vec pricate o Nis-u, mudraci)...do tog trenutka znalo se da deca iz centra mogu da budu u centru...a selje izvan...u centru je tada bilo nekoliko kafica: Zombi, Time, Pyramida, Opera, Papy...itd....ti kafici su u datom trenutku vikendom(a i tokom nedelje) imali kvalitetne ekipe, sa kvalitetnim pricama...Nis-u je malo nedostajalo da dosegne Amsterdam(kako zbog svog provoda tako i zbog droga, e sada to sa drogama nije bas pohvalno ali bolje da se deca drogiraju nego da budu ovakvi debili bez ikakvih droga...ok preterujem...ko razume shvatice :)...medjutim sa Acom se desilo sta se desilo...ubio ga je neko ko nije bio iz centra...Nis od tog trenutka ide nizbrdo...svi pocinju da se spustaju u grad...(ne kazem da je to samo vezano za ubistvo ovog coveka...ali ima veze sa tim)...pravi ljudi u Nis-u(a necu izostaviti ni ostatak drzave)...ostaju bez para...samo jad i beda grada dolazi do para...jer intelektualci nisu zeleli da prodaju benzin na ulici, da prodaju bugarske sapune na buvljaku ili da svercuju tursku robu...a nisu se vracali iz nemacke ili iz ko zna koje drzave sa parama(preko ko zna kojih jadnih, bednih ilegalnih radnji)...tako da olos dolazi do para...degradirani majmuni dolaze do para i guraju ih svojoj deci u dzepove...deca degradiranih majmuna pocinju da izlaze u grad...pocinju da trose novac koji nisu zasluzili(kao u ostalom i u celoj Srbiji)...ostaci pravih nislija...osecaju se jadno...nove 'nislije' sijaju...lepse im je nego ikad...verujem da to i sami primecujete...e sada to nije jedini problem...navescu vam jos nekoliko...Nis jeste veliki grad...ali ustvari negde je na granici izmedju grada i sela...samim tim svi mi ovde imamo neki socijalni pecat...u prevodu, kako su vas zapamtili u osnovnoj skoli tako ce se ophoditi prema vama do kraja zivota...jer ovde je nemoguce zaobici trac...svi znaju bar nesto o vama...makar vi sedeli kod kuce mesecima...e vidite i to je problem...ne mozete biti sakriveni...ako sednete negde na kafu...mozete dobiti upalu tricepsa od pozdravljanja poznanika...frekfenca upoznavanja novih ljudi je svedena na nulu...cak i kada upoznajete nekoga novog...znate ga...studenti koji treba da se provode...provode se u slucaju da su dosli iz Zajecara, Leskovca i okolnih sela...ako pricamo o pravim nislijama e oni su mrtvi...i mentalno i fizicki...Nis je grad u kome 90% mladih duva...zbog 100% mladih(tj. 10% onih koji su pobedili i povukli sa sobom ostalih 90%)...
e...sada preko svega ovoga, cisto da napomenem nekoliko stvari...dakle Nietzsche ideja ti je dobra sine...ali zasto si toliko lokalan...pa to o cemu ti razmisljas je globalno...a ako to dozivis tako...nepotreban si na diskusijama...isto kao i ja...trebalo mi je nekoliko meseci da odgovorim na ovo sto se desava na ovom forumu...konstantno pitanje je bilo : "da li zasluzuju odgovor?!"...dakle bravo za ulozeni trud iako se ne slazem sa tobom(u potpunosti)...ti si individua...ako zelis da budes politicar...nisi potreban...ukoliko zelis da peres narodu mozak...nastavi da pricas...neces promeniti nista...vrtis samog sebe u krug...masa je masa...ne voli ovce koje beze...cobane za njih...iskreno boli *...ispusice te uz kafu...hoces da promenis nesto?!...moras da budes globalan...ovo ovde nije cak ni lokalno...jadno je sine...
Da dodam jos nesto...NE TRUDITE SE...NECETE PROMENITI NISTA...zasto?!...JEDNOSTAVNO JE...i ja lupam gluposti...kao i svako od vas...imam pravopisne greske...sukob logike sa samim sobom...i jos mnogo toga...to vam je nametnuto...borite se sa okolinom i ujedno sa samim sobom...neresen rezultat odgovara svima...da stojimo u mestu...ali nista se ne menja zar ne :)...
Pljujete po Bg-u...ok slazem se Bg je jos vece selo od Nis-a...ali ne zaboravite...hocete da promenite drzavu?...da li bi voleli da se Nis promeni na bolje?...pa ako toliko Nislija odlazi u Bg...to je jedan od pasivnih nacina da promenimo sve to...ne moramo da volimo metropolu(vujaklija...metropola - gomila seljaka na malom mestu:)...mozemo da joj se uvucemo pod kozu...tj. ako ne mozes da ih pobedis pridruzi im se(tj. iskoristi priliku dok misle da im pomazes)...Nis kao automna pokrajna ili drzava...pa ljudi nesumljivo bi proizvodili najbolji burek i pljeskavice...kao i sir...ali to ne utice na politiku :)
Sve je subjektivno...sve je individualno...ako povisite glas...nesto ce se desiti...ako se ne desi...prdnite...mozda vas neko tada primeti... :)
znam da sve ovo zvuci neozbiljno...ali tako je...
Imaginarni...niski pisac
P.S. pisacu vam jos...sada sam pijan(na kraju krajeva...to me je i nateralo da vam napisem nesto...)
Vidi se da si pijan!!! Lupas!
unlike018
26.02.2005., 08:53
Nish je sooper!.!
Pih!!! Uopste nije filozofija nego je toliko prosto da prostije ne moze biti. Jednostavno ne blatite ove ljude koji zive ovde jer niste bolji od njih sigurno a i oni vas ne diraju jel nije prosto?
E prijatelju iz tvog se profila vidi koliko ti znash STUDENTU PROPALI.
Ja sam ovo napisao ne zato shto se neslazem sa ovim ljudima nego zato shto mi treba da svatimo da od priche i filozofije nema nishta treba manje da se pricha a vishe da se radi.
I josh ovo onaj komentar shto si dao "vidi se da si pijan LUPETASH" pa to shto je onaj chovek napisao pijan ti to nebi sastavo trezan ni za metar dana.
Zato ako neznash shta da kazesh pametnije bi ti bilo da tjutish.
Fridrih Nice
Vjerovatno smo se svi ponekad pitali ko smo i kuda idemo u nasim zivotima, i vecina nas je dosla do mnogobrojnih ideja i shvatanja o tome. Neki od nas su cak i odlucili da pisu, otkrivajuci cijelome svijetu svoje pravo lice, i dijeleci sa svima svoje najprivatnije misli, nadajuci se da ce nekada imati uticaja na neznanog citaoca i promijeniti stvari na bolje. Mozda jedina misao koja me drzi i tjera da nastavim u pojedinim trenucima je ideja da mi svi, bez obzira na razlike koje zelimo da istaknemo o sebi, zasluzujemo nesto bolje, nesto vise od nas i nesto bolje nego sto je danas svijet. Zbog reakcije koju je ta ideja mnogo puta izazvala medju danasnjim ljudima sa kojima se susrecem svakog dana, citav rad sam objavio pod nazivom Price Bezumlja, jer onaj koji zeli i vjeruje u nesto bolje je najcesce obiljezen pecatom bezumlja, koji ako vec moram nositi-barem cu ga nositi s'ponosom.
Zbog cega smo mi postali u ovolikoj mjeri nepovjerljivi, i zbog cega je svijet postao ovakav kakav jeste, za sada imam samo spekulacije i teorije, ali cu kroz pisanu rijec i vasu pomoc pokusati da ih potvrdim. Ukoliko vi nadjete odgovore prije mene, javite mi.
Za sada, spremimo se za putovanje koje nas vodi u prostore nas samih za koje nikada nismo ni znali da postoje. Kako to neko davno i mudro rece; Neke stvari su nam nepoznate i neuhvatljive kroz nasu realnost, ali to nikako ne znaci da one ne postoje i da nisu jedan veliki dio naseg zivota.
Samo jedan njegov citat, a ne mora da vam se dopadne!
Znam da me niko nishta ne pita, ali moram reci...Nishki forum je NAJ...Pogledajte ostale, sami ce te se uveriti. Veliki pozdrav svim nishlijama..."pa nek` se sruchi..."
Decky_Nis
27.02.2005., 03:13
Nish je sooper!.!
Ja sam ovo napisao ne zato shto se neslazem sa ovim ljudima nego zato shto mi treba da svatimo da od priche i filozofije nema nishta treba manje da se pricha a vishe da se radi.
I josh ovo onaj komentar shto si dao "vidi se da si pijan LUPETASH" pa to shto je onaj chovek napisao pijan ti to nebi sastavo trezan ni za metar dana.
Student propali sam napisao iz shale a i to je za one koji vole da spijuniraju profile (kao sto si ti). I ti ces da pises o padezima nesto a ne znas ni srpski jezik da pises pravilno, ne pise se svatimo nego shvatimo, ako ti se vata idi kod neke cure; a sto se tice onoga da treba manje da se prica a vise da se radi pa vidi onog pijanog sto sam kritikovao koliko se napricao a ti njega podrzavas (jel uvidjas kontradiktornost? tesko), i ja ne trosim tastaturu na prazne i glupe price koje je ovaj plasirao na forum i mislio da ako napise pola strane da je u pravu ja sam rekao da ne treba da blate Nis jer mi ne blatimo nikoga, svi da budu slozni i zemlja ce procvetati, standard ce biti bolji i cure nece birati one sto imaju love jer cemo je svi imati. Molim lepo ajde sad napisi odgovori i odgovori mi sto gluplje mozes jer to uvek radis. Poz
Misanthropos
27.02.2005., 15:26
Fridrih Nice
Vjerovatno smo se svi ponekad pitali ko smo i kuda idemo u nasim zivotima, i vecina nas je dosla do mnogobrojnih ideja i shvatanja o tome. Neki od nas su cak i odlucili da pisu, otkrivajuci cijelome svijetu svoje pravo lice, i dijeleci sa svima svoje najprivatnije misli, nadajuci se da ce nekada imati uticaja na neznanog citaoca i promijeniti stvari na bolje. Mozda jedina misao koja me drzi i tjera da nastavim u pojedinim trenucima je ideja da mi svi, bez obzira na razlike koje zelimo da istaknemo o sebi, zasluzujemo nesto bolje, nesto vise od nas i nesto bolje nego sto je danas svijet. Zbog reakcije koju je ta ideja mnogo puta izazvala medju danasnjim ljudima sa kojima se susrecem svakog dana, citav rad sam objavio pod nazivom Price Bezumlja, jer onaj koji zeli i vjeruje u nesto bolje je najcesce obiljezen pecatom bezumlja, koji ako vec moram nositi-barem cu ga nositi s'ponosom.
Zbog cega smo mi postali u ovolikoj mjeri nepovjerljivi, i zbog cega je svijet postao ovakav kakav jeste, za sada imam samo spekulacije i teorije, ali cu kroz pisanu rijec i vasu pomoc pokusati da ih potvrdim. Ukoliko vi nadjete odgovore prije mene, javite mi.
Za sada, spremimo se za putovanje koje nas vodi u prostore nas samih za koje nikada nismo ni znali da postoje. Kako to neko davno i mudro rece; Neke stvari su nam nepoznate i neuhvatljive kroz nasu realnost, ali to nikako ne znaci da one ne postoje i da nisu jedan veliki dio naseg zivota.
Samo jedan njegov citat, a ne mora da vam se dopadne!
Znam da me niko nishta ne pita, ali moram reci...Nishki forum je NAJ...Pogledajte ostale, sami ce te se uveriti. Veliki pozdrav svim nishlijama..."pa nek` se sruchi..."
Zanimljiv komentar. Zahvaljujem. No, pitacu te: Ko ce citati tvoje price i kako ce one na bilo koga delovati ako je jaz u komunikaciji sve veci? Danas imas jasno istaknuto i cak jedan entitet "nerazumevanja" koji postaje jos i agresivan. Naime, oni koji ne razumeju nije samo da su inferiorni u intelektualno-obrazovnom smislu, vec to zele da "sublimiraju" tako sto ce onoga koji ima sta da kaze napasti svim snagama gluposti (opet kao posebnog entiteta). Ne postoji komunikacija danas, ne mogu se vise sresti dva coveka od kojih je jedan u situaciji da drugome na nesto ukaze, a ovaj da od onoga nesto nauci, ili da u obostranoj komunikaciji do neceg novog dodju. To se i na fakultetima sve vise dogadja, sve je vise dece (studenata) koji se smeju kada profesor izgovori neku cudnu rec... Nove generacije se gube u ovom potrosackom i vulgarno-ekonomskom drustvu. Gotovo je. Price vise nema. Nema ni filozofije. Nema duha.
Dacu ti primer... iz novijih odgovora na moje postove, ili u vezi sa onim na sta sam naisao dok sam postovao pod ovim novim nickom, a sve na forumu Nis:
Meda Božanin
clan
Mesto: South Africa
Bas si fin... onako svetski orjentisan i modernih pogleda... volis ljude pre svega i uvek trazis ono dobro u njima... veoma obrazovan i kulturan... pricas Srpski 100% cisto i veoma si komunikativan...
Jesi li promenio pelene?
Sta odgovoriti ovakvom stvoru? Hajde, ti mi reci, posto pises ovakvim ljudima Price Bezumlja... Ili ti koji mislis da je forum Nis naj...
Ili ovo:
Pjer_Nis
clan
Mesto: Nis
Sta se primate ljudi, vidite da je to neka teska budala, verovatno vaterpoljista. Kulirajte ga.
Zato sto imam u infu nesto sto ga brine... a o cemu nije nikad razmisljao... niti o problemu zasto nema novca koliko dete njegovih godina ima u drugim drzavama... ili u Beogradu. Ljudi ne razmisljaju, a deca postaju nakazna.
Ili vidi ovo:
Meda Božanin
clan
Mesto: South Africa
Dokle be da je bitno da se gleda pod mikroskop da li je neko nesto napisao pravilno a da se ne gleda ni malo u sustinu onoga sta je sagovornik hteo da kaze?
Ako neko ne prica pravilno onako kako je Karadzic Vuk zamislio, onda smo to mi Nislije. Pa sto onda da nam smeta ako neko prica "nepravilno" ali malo drugacije od naseg "nepravilnog"?
Ili pogledaj samo kako glase teme na forumu Nis:
ha ha ha NIS ha ha ha
Svi smo mi Dimitrije
Dokle be vise?
KOSOVKE SU ZAKON ZA NIS!!!???!!!
Najbolji frajeri Pirota
KUDE SG PA TOJ DA NAJDEM
cao prokupcani!!!!
A zatim uporedi sa temama na forumu Novi Sad ili Beograd i zakljuci. I to je samo nesto iz ovih dana... Ne zanima me toliko da bih kopao po istoriji ovog foruma... a svasta ces naci ako pocnes. Pokusaj samo da zamislis kakva to bica mogu biti ako ovako govore. Jezik je kuca bica, kazu neki (Hajdegerova parafraza Helderlina, ali to nije ni bitno za ovaj forum), a sta je ono sto ulazi u ovu kucu, pri ovakvom jeziku?
To je samo nesto malo od onoga sto ces videti kod prosecnog Nishlije. Dodji, ako zelis da mucis svoj duh, dodji u Nish i pocni da govoris sa ljudima koji prolaze ulicom... videces... osetices prazninu kakvu nigde drugde u svetu ne mozes osetiti.
Na kraju, vidis li cemu ovi ljudi teze? U ovoj sredini vredan covek poludi ili ga ubije krivica sto iz njega nije pobegao na vreme (pri upisu studija npr.). Ovo je sredina toliko izgubljena, toliko odsecena od uma, toliko uzasavajuce gluposti u ljudima... Ne, ti ne shvatas sta je u stvari Nish... Ti si mozda o njemu citao kao o antickom ,mocnom gradu, ili o Nishu u vreme SFRJ kada je on bio najveci industrijski centar na Balkanu... ili si razgovarao sa ljudima koji su iz njega pobegli... Ovde nema ni profesora na fakultetima sa kojima se moze umno razgovarati... Ne shvatas... nikako ne shvatas citavu bedu juga (kojem Nish zeli da pripada, iako - barem geografski - ne pripada): njegova beda nije toliko u pravno-ekonomskom smislu; ne, on je ponajvise duhovna i fizicka nakaza. I opet, ne toliko po izgledu i desavanjima u gradu koliko po njegovim nazovi ljudima.
Dodacu i jos to da sam ja ovde jedini koga bole ove nakaznosti grada. Ja ovaj grad volim vise nego najveci velikosrbin Srbiju, volim ga vise od bilo cega na svetu i bilo koga. Ali sve vise gubim nadu da mu mogu pomoci, jer ljudi su takvi da ne samo ne zasluzuju boljitak, vec boljitak i sprecavaju, i ne zele ga.
Drzi se Novog Sada ili Beograda; a i Subotica je dobra ako poredis sa ovim gradom, koji je grad jedino po broju stanovnika i zgradama, ali po ljudima ovo je gore od svih mogucih palanackih mesta.
Misanthropos
27.02.2005., 15:47
@sneg_
Obrati sada paznju na ono sto ce uslediti kao odgovor na onu moju poruku odozgo. Prati sta ce se desiti, prati kako reaguju oni o kojima ti govorim, kako reaguje prosecan Nishlija. Prati gde on vidi problem. Prati sta on osudjuje. Prati sta on zeli.
Ne moras da odgovoris, samo gledaj i uci o ljudima o kojima ti govorim.
Ja se vise necu mesati u to. Pusticu ih da se pokazu.
Ja se vise necu mesati u to. Pusticu ih da se pokazu.
Ti JESI u pravu, sve je uvek pitanje izbora...Koliko tje moj komentar zainteresovati druge, toliko je obrunta zainteresovanost...
Decky_Nis
27.02.2005., 19:24
Ovo sam procitao na nasim forumima (mislim na sve forume) i to je nekako postala fraza "presipanje iz supnjeg u prazno". Mozda je tako ali je to i sukob misljenja ljudi sa razlicitim misljenjima. Sto se tice onoga sto je napisao misanthropos donekle se slazem da je nis izgubio duh ali se ne slazem da ljudi treba da beze odavde jer to nije resenje ako ne ostanemo u ovom gradu ko ce ga spasiti. Takva razmisljanja pobeci negde i sakriti se kao mis je kukavicki treba pomoci ovom gradu a to cemo postici samo ako prestanemo da razmisljamo negativno o njemu. Misli pozitivno i pozitivne stvari ce doci same po sebi. Poz
unlike018
28.02.2005., 01:59
Nish je sooper!.!
Student propali sam napisao iz shale a i to je za one koji vole da spijuniraju profile (kao sto si ti). I ti ces da pises o padezima nesto a ne znas ni srpski jezik da pises pravilno, ne pise se svatimo nego shvatimo, ako ti se vata idi kod neke cure; a sto se tice onoga da treba manje da se prica a vise da se radi pa vidi onog pijanog sto sam kritikovao koliko se napricao a ti njega podrzavas (jel uvidjas kontradiktornost? tesko), i ja ne trosim tastaturu na prazne i glupe price koje je ovaj plasirao na forum i mislio da ako napise pola strane da je u pravu ja sam rekao da ne treba da blate Nis jer mi ne blatimo nikoga, svi da budu slozni i zemlja ce procvetati, standard ce biti bolji i cure nece birati one sto imaju love jer cemo je svi imati. Molim lepo ajde sad napisi odgovori i odgovori mi sto gluplje mozes jer to uvek radis. Poz
Ja ne shpijuniram profile oni su tu da se vide!
A ono shto se tamo napishe treba da nam da neku bolju sliku o ljudima koji to napishu!
Pa ti si se lepo predstavio i nemoj da te pogadja shto sam to prochitao.
A zashto sam prochitao tvoj profil?
Pa jednostavno sam hteo da vidim ko shalje osve one inteligentne postove?
POZ
dodji u Nish i pocni da govoris sa ljudima koji prolaze ulicom... videces... osetices prazninu kakvu nigde drugde u svetu ne mozes osetiti.
Mojim gradom shtejaju sami genijalci, sve mensa do mense, i umeju to da iskazu be! Gde li si ti to tako dugo boravio (Bg? Ns? Su?...etc), pa tako svojski "pljujesh" po svom??? Priznajmo, svi smo mi u roopi, pitanje je samo ko se uspeva izvutji iz iste... :?: I chime :?: I na koji nachin :?:
Decky_Nis
01.03.2005., 01:35
dodji u Nish i pocni da govoris sa ljudima koji prolaze ulicom... videces... osetices prazninu kakvu nigde drugde u svetu ne mozes osetiti.
Mojim gradom shtejaju sami genijalci, sve mensa do mense, i umeju to da iskazu be! Gde li si ti to tako dugo boravio (Bg? Ns? Su?...etc), pa tako svojski "pljujesh" po svom??? Priznajmo, svi smo mi u roopi, pitanje je samo ko se uspeva izvutji iz iste... :?: I chime :?: I na koji nachin :?:
Bravo!!!!!
Iluvatar
10.03.2005., 14:11
Bravo!!!!!
Pa, posto sam ziveo 4(za nepismene:cetiri) godine u Nishu, mislim da mogu i ja da kazem nesto...
U odnosu na Suboticu (o Beogradu i Novom Sadu necu ni da pricam), gde sam takodje ziveo, Nish je, kako bi to rekao jedan nas scenarista, shupak svijeta. Zasto? Pa zbog ljudi, koji su:
1. najpametniji; netacno. Naime, da su najpametniji, Nish ne bi sigurno izgledao tako kako izgleda,
2. najjaci; opet-netacno. To je negde kao sa crnogorcima, sve su oni najjaci.
Ima jos, ko sto je na primer, odnos prema Romima, koji jos malo pa su vecinsko stanovnistvo u tom gradu, ali eto, (ne)kultura je do te mere razvijena da na njih niko i ne baci pogled.
E, Nishlije, izvolite, pa se prosetajte do Subotice, o kojoj se drzava isto tako ne brine kao i o Nishu, pa vidite kako treba da izgleda jedan grad.
pozdrav onima koji misle drugachije od vecine...
! !TiX! !
10.03.2005., 15:32
Ljudi nemojte zameriti,ali CEMU OVO SVE???!! Mislim gluposti (po mom misljenju)...hehehe-I'm impressed with everything you've achieved so far...I'm my self (although stil a child) an English language teacher,I've been learning English for the past 10-11 years but unfortunately I live in such a God forsaken stink hole which totaly diminishes everything that has to do with success in life! Moja mama je nishlijka,igrala je odbou za Nish i reprezentaciju,zavrsila "Sremca" i trenutno je profesor srpskog jezika i knjizevnosti...Nish je uistinu bleda slika onoga sto je pre bio.Ceo svoj (svesni) zivot gledam kako propada...ali ipak.....lepo je to mesto i tamo zaista ima kvalitetnih ljudi koji bi mogli svashta da urade za taj grad i njegove stanovnike...DA IH NE MRZI!!! no,sve u svemu....to je nesto moje....i da-nema potrebe da se prepucavate oko toga ko je sta i koliko uradio....ako vec toliko pricate uzmite i uradite nesto za (po meni) najlepsi grad u Srbiji :) Eto... :lol:
Decky_Nis
15.03.2005., 03:02
Ljudi nemojte zameriti,ali CEMU OVO SVE???!! Mislim gluposti (po mom misljenju)...hehehe-I'm impressed with everything you've achieved so far...I'm my self (although stil a child) an English language teacher,I've been learning English for the past 10-11 years but unfortunately I live in such a God forsaken stink hole which totaly diminishes everything that has to do with success in life! Moja mama je nishlijka,igrala je odbou za Nish i reprezentaciju,zavrsila "Sremca" i trenutno je profesor srpskog jezika i knjizevnosti...Nish je uistinu bleda slika onoga sto je pre bio.Ceo svoj (svesni) zivot gledam kako propada...ali ipak.....lepo je to mesto i tamo zaista ima kvalitetnih ljudi koji bi mogli svashta da urade za taj grad i njegove stanovnike...DA IH NE MRZI!!! no,sve u svemu....to je nesto moje....i da-nema potrebe da se prepucavate oko toga ko je sta i koliko uradio....ako vec toliko pricate uzmite i uradite nesto za (po meni) najlepsi grad u Srbiji :) Eto... :lol:
....to je nesto moje.... - bravo
najlepsi grad u Srbiji :) - a ko tako ne misli ko ga shisha. Poz za tebe
Plotina
23.03.2005., 01:43
Evo citam vec neko vreme (po redu sve) i ne mogu se nacuditi sta se ovde desava :!:
Po meni Nietzsche uopste nije negativan lik vec covek koji ozbiljno razmislja o onome sto govori dok ostali koji se trude da ga isprovociraju (pa cak i na zalost uspevaju u tome)su ljudi koji se vise za*vaju na ovu temu i kojima je ocigledno manje stalo!
Ne pokusavam nikoga da uvredim ,samo mislim da svako ima svoj stav a da je Nietzsche po malo ne shvacen!
Slazem se sa vecinom da mnoge, tj. vecina stvari ne funkcionise u ovom gradu i da mnoge stvari bodu oci,paraju usi ali to ne znaci da trebamo samo da mislimo pozitivno i cekamo da se nesto lepo desi!Nama ovde fali AKCIJA i umesto sto se svi takmicimo u prepucavanju mozda bi smo mogli da se nekako pronadjemo i osnujemo neki novi pokret zarad poboljsanja uslova zivota u nasoj sredini :!: :?:
Evo izazivam da pokusamo da sastavimo neki program (to bi mogao Nietzsche posto vec ima neku viziju) razmotrimo (ko je zainteresovan) i onda vidimo sta se da uciniti !Jer koliko vidim niko ne mrzi ovaj grad samo smo svi malo uzasnuti trenutim stanjem i umesto sto se zakopavamo po svojim stanovima bezeci od realnosti moj predlog je da skocimo i uradimo nesto!O ovim stvarima polemisem svakodnevno sa svojom blizom okolinom ali ipak smo manjina koja ne moze nista da uradi!
Ako se pronadjemo i ujedinimo ,ko zna?mozda se nesto i promeni!Ovako nikada necemo saznati i za god.,dve i dalje cemo se prepucavati ovde ne zadovoljni uslovima u kojima zivimo!
Imam neke ideje i znam sta bih ja kad bih mogla ali sve je to o tom potom...
Pozdarv svima i Misanthropos-u...slazem se i sa njegovim stavom...samo ne znam zasto je ocekivao negativne reakcije...ne treba generalizovati, ti koje je on opisao su samo bucniji, zato mislimo da ih ima mnogo, u stvari ovde i te kako ima kulturnih ljudi samo oni kao senke prolaze ovim gradom....na zalost!
Ja bih volela da se to promeni!
Pa, posto sam ziveo 4(za nepismene:cetiri) godine u Nishu, mislim da mogu i ja da kazem nesto...
U odnosu na Suboticu (o Beogradu i Novom Sadu necu ni da pricam), gde sam takodje ziveo, Nish je, kako bi to rekao jedan nas scenarista, shupak svijeta. Zasto? Pa zbog ljudi, koji su:
1. najpametniji; netacno. Naime, da su najpametniji, Nish ne bi sigurno izgledao tako kako izgleda,
Ima jos, ko sto je na primer, odnos prema Romima, koji jos malo pa su vecinsko stanovnistvo u tom gradu, ali eto, (ne)kultura je do te mere razvijena da na njih niko i ne baci pogled.
E, Nishlije, izvolite, pa se prosetajte do Subotice, o kojoj se drzava isto tako ne brine kao i o Nishu, pa vidite kako treba da izgleda jedan grad.
Pa eto Zemljanine, ja u Nisu zivim vec 20 godina i nisam stekao takav utisak.
Mozda si takav utisak stekao zbog drustva sa kojim si bio tokom te 4 godine, ali ja kada se nadjem u drustvu glupaka, menjam drustvo i, na moju srecu, nasao odlicne prijatelje. Zasto i ti to nisi uradio? Na pamet mi padaju samo dva razloga:
1)Druzio si se sa sebi slicnima ili
2)...
(izgleda ipak ima samo jedan razlog)
Bezveze je da kazes da su u Nisu ljudi glupi. NE MOZES DA GENERALIZUJES! Pa takvih ima svuda, kao sto i pametnih ima svuda.
A to sto grad izgleda tako kako izgleda, stvar je politicara.
I na kraju, ako si imao neke traume zbog kojih ti je Nis ostao u losem secanju, ovo nije pravo mesto za lecenje.
Iluvatar
23.03.2005., 13:04
Pa eto Zemljanine, ja u Nisu zivim vec 20 godina i nisam stekao takav utisak.
Mozda si takav utisak stekao zbog drustva sa kojim si bio tokom te 4 godine, ali ja kada se nadjem u drustvu glupaka, menjam drustvo i, na moju srecu, nasao odlicne prijatelje. Zasto i ti to nisi uradio? Na pamet mi padaju samo dva razloga:
1)Druzio si se sa sebi slicnima ili
2)...
(izgleda ipak ima samo jedan razlog)
Bezveze je da kazes da su u Nisu ljudi glupi. NE MOZES DA GENERALIZUJES! Pa takvih ima svuda, kao sto i pametnih ima svuda.
A to sto grad izgleda tako kako izgleda, stvar je politicara.
I na kraju, ako si imao neke traume zbog kojih ti je Nis ostao u losem secanju, ovo nije pravo mesto za lecenje.
Kazati da neko nije najpametniji ne znaci da je glup.
Ali valjda si se prepoznao u tome.
Misanthropos
23.03.2005., 15:37
Raduje me cinjenica da na forumu ima jos nekih koji vole Nish ali iz delimicnog shvatanja pravog stanja stvari u gradu (i recimo drzavi), a ne samo zato sto u njemu zive. Ali to ne znaci da je volja za pokretom vec inicirana, daleko smo od toga. Ja vec vise meseci pokusavam da napravim prvi korak (osnivanje nekog udruzenja ili stranke za odbranu grada - od bgdizacije, za nezavisnost), ali za to je potrebno mnogo vremena, takodje u nekim varijantama i dosta para. Zato sam stvar malo odlzio, tj. dok ne zavrsim studije, a onda krecem u akciju.
Mikol je na nekom glupom topiku napisao da je ogorcen onim sto bgd radi ovom gradu. To je dovoljno da se zauzme pravi odnos prema politici ove zemlje, i naravno prema bgd-u kao gradu-drzavi. Medjutim, ima - isto tako - dosta slicnih ljudi koji zauzmu takav stav, a na moj poziv da se prikljuce organizaciji, tj. da se organizujemo u neki ozbiljniji pokret, oni ne smeju ili ne zele (- da gube vreme, da se izlazu javnosti, pa cak odustaju i iz bezbednosnih razloga).
Inace, Nietzsche = Misanthropos (uistinu Nietzsche je veliki altruist, ali nije bitno za nick, malo ko poznaje znacenje jednog ili drugog nicka).
Raduje me cinjenica da na forumu ima jos nekih koji vole Nish ali iz delimicnog shvatanja pravog stanja stvari u gradu (i recimo drzavi), a ne samo zato sto u njemu zive. Ali to ne znaci da je volja za pokretom vec inicirana, daleko smo od toga. Ja vec vise meseci pokusavam da napravim prvi korak (osnivanje nekog udruzenja ili stranke za odbranu grada - od bgdizacije, za nezavisnost), ali za to je potrebno mnogo vremena, takodje u nekim varijantama i dosta para. Zato sam stvar malo odlzio, tj. dok ne zavrsim studije, a onda krecem u akciju.
Mikol je na nekom glupom topiku napisao da je ogorcen onim sto bgd radi ovom gradu. To je dovoljno da se zauzme pravi odnos prema politici ove zemlje, i naravno prema bgd-u kao gradu-drzavi. Medjutim, ima - isto tako - dosta slicnih ljudi koji zauzmu takav stav, a na moj poziv da se prikljuce organizaciji, tj. da se organizujemo u neki ozbiljniji pokret, oni ne smeju ili ne zele (- da gube vreme, da se izlazu javnosti, pa cak odustaju i iz bezbednosnih razloga).
Inace, Nietzsche = Misanthropos (uistinu Nietzsche je veliki altruist, ali nije bitno za nick, malo ko poznaje znacenje jednog ili drugog nicka).
Za ono sto Bgd radi ovom gradu sam naveo konkretne primere za koje sam siguran da su tacni. Ti izvuci iz njih kakve hoces zakljucke. Nisam ja nikakav lokal patriota, ali je to jednostavno tako.
Iluvatar
23.03.2005., 22:28
a sta mislite, kako je Amerima u, recimo Tenesiju, kad se pomene Njujork?
Nemojte da ste lenji, uradite VI nesto za SVOJ grad, umesto sto stalno prosite od drzave.
Decky_Nis
24.03.2005., 02:45
a sta mislite, kako je Amerima u, recimo Tenesiju, kad se pomene Njujork?
Nemojte da ste lenji, uradite VI nesto za SVOJ grad, umesto sto stalno prosite od drzave.
Kad bi bilo to samo tako lako... Mada se popravljate kako mi se chini... kao sto sam rekao misli pozitivno i pozitivne stvari ce se desavati
Misanthropos
24.03.2005., 03:24
Za ono sto Bgd radi ovom gradu sam naveo konkretne primere za koje sam siguran da su tacni. Ti izvuci iz njih kakve hoces zakljucke. Nisam ja nikakav lokal patriota, ali je to jednostavno tako.
:roll:
Rekoh... da je tesko okupiti Nishlije radi kretanja u neku akciju. Nije to stvar samo lokal-patriotizma, vec i licne odgovornosti. Svejedno.