Vidi punu verziju : Ishrana beba
Moj 10-mesecni sin odjednom odbija da jede povrce i meso. Do sada nije bilo nikakvih problema. Da li je to prolazno i kako da mu nadoknadim materije koje ova hrana sadrzi? Hvala :)
Draga KM.
Nadam se da je beba ponovo pocela da rucka. I ja sam mama jedne osmomesecne bebe, koja mi je trece dete tako da slobodno mogu da kazem da sam videla razne hirove i prohteve sto se hrane, u razlicitim uzrastima tice. I, jedino sto mogu da kazem jeste da su svi razliciti. Medjutim, cesto se kod male dece desava da se jednostavno zasite nekih namirnica, ili hrane uopste. Treba ih pustiti nekoliko dana. Kod neke dece takve krizice traju i po 7 dana, kada deca pojedu par keksica, mleko i sok preko dana. Kada nam se to prvi put dogodilo priznajem da sam bila pod blagim stresom, medjutim, nemoj da brines, to je sigurno prolazna faza. Jer, kako stare i iskusne zene kazu - nijedno dete koje je ponudjeno, nije umrlo od gladi.
Ma opusti se,dete uzima koliko mu je potrebno.Nikad ne treba terati decu da jedu,naravno to se ne odnosi na to ako je anemicno ili bolesno,daleko bilo.Svako dete ima svoje hirove oko jela bas kao i odrasli.Pa i nama se ne jede uvek povrce.
Pozdrav!
nije_lako
15.01.2004., 18:19
Neka malo odmori :wink: , posle izvesnog perioda probaj ponovo. Pripazi da se ne "navuce" na slatku hranu, odrzavaj mu "slanise" u ishrani. :wink:
Dribleri su to! Opasni! :wink:
babydoll
29.01.2004., 22:11
I moja cerkia nije htela da jede povrce u jednom momentu, tako, ko ce ih znati verovatno joj dosadilo, ja sam probala sa pavlakom probaj i ti. Dodaj malo pavlake u kasicu. Moje mezimce se odusevilo.
mlada mama
13.02.2004., 10:26
POkusaj da izbegnes ono sto nece par dana,a posle probaj ponovo, ali u kombinaciji sa pavlakom ili jogurtom. Odusevice se!!