PDA

Vidi punu verziju : Citroen-drumska krstarica

Stranice : [1] 2

Spacek
06.04.2004., 14:19
Da li neko zna postoji li klub vozaca Spaceka ovde u Srbiji.
Da li se odrzava neki skup skoro.

Espanol
06.04.2004., 15:35
Da li se odrzava neki skup skoro.Postoji u Novom Sadu. Javi se Bori Stojiću (asistent na Mašinskom fakultetu).

sanja
06.04.2004., 17:21
klub je postojao, ne znam da li jos traje. mozes da pogledas na sajtu www.jucit.co.yu, to je zastupnik za citroen u scg.
ja sam clan kluba ljubitelja citroena (sta cu, porodicni koreni), clanska karta br. 13334.
dobrodosao medju ljubitelje spaleta, ajkule i ostalih1

Espanol
07.04.2004., 02:48
Da li se odrzava neki skup skoro.Postoji u Novom Sadu. Javi se Bori Stojiću (asistent na Mašinskom fakultetu).Evo ti kao prva pomoć i Borina adresa:
boraceltic@yahoo.com
Koliko znam pripremaju uskoro neko okupljanje u Petrovaradinu.

Spacek
08.04.2004., 12:29
Hvala vam na savetu i pomoci.
Ako sta uradim obavesti cu vas.

papabear
16.12.2004., 22:13
TREBA MI MAJSTOR ZA OVAJ AUTO POD HITNO AKO NEKO ZNA GDE DA GA NADJEM NEKA MI JAVI UNAPRED HVALA :roll:

Espanol
16.12.2004., 22:41
TREBA MI MAJSTOR ZA OVAJ AUTO POD HITNO AKO NEKO ZNA GDE DA GA NADJEM NEKA MI JAVI UNAPRED HVALA :roll:Nekoliko kilometara ispred Mladenovca sa leve strane puta...

Dovla
24.12.2004., 14:51
Ponudjen mi je ovaj auto '98 godiste presao je oko 220000km ali ima servisnu knjizicu i imao je servis dvaput godisnje u ovlascenom Citroenovom servisu malo sam ga probao i ide ko zmija trosi oko 9L. Moje pitanje je koliko moze da vredi ovakvo auto i da li ce puno izgubiti na snazi ako ugradim plin?
Unapred zahvalan!!!

page
25.12.2004., 12:41
Cena u oglasima za taj auto je od 5000 do 6000 eura.

Candyman
25.12.2004., 16:45
Ponudjen mi je ovaj auto '98 godiste presao je oko 220000km ali ima servisnu knjizicu i imao je servis dvaput godisnje u ovlascenom Citroenovom servisu malo sam ga probao i ide ko zmija trosi oko 9L. Moje pitanje je koliko moze da vredi ovakvo auto i da li ce puno izgubiti na snazi ako ugradim plin?Unapred zahvalan!!!
Da ne bi zivcirao admin-a lepo pogledaj jer ima vec par tema otvoreno na temu PLIN!
CIAO! 8)

Dovla
25.12.2004., 17:20
Te stvari sto se pisu uopsteno su mi jasne ali sam ja pitao za konkretan slucaj i za iskustva drugih sa konkretnim modelom. poz.

Zagor BG
27.12.2004., 23:25
Ponudjen mi je ovaj auto '98 godiste presao je oko 220000km ali ima servisnu knjizicu i imao je servis dvaput godisnje u ovlascenom Citroenovom servisu malo sam ga probao i ide ko zmija trosi oko 9L. Moje pitanje je koliko moze da vredi ovakvo auto i da li ce puno izgubiti na snazi ako ugradim plin?
Unapred zahvalan!!!
Nađi isti auto ali 1,9 D. Motor provereno neuništiv. 8)

Dovla
06.01.2005., 20:34
Ljudi situcaija je sledeca: u autu Citroen Saxo je fabricki kastofon ali trazi kod. Imam kod koji trazi ali nece da ga ukucava stoje samo cetiri tackice. Raspitao sam se pre nego sto je kupljena isla je na servis gde su menjali gume i akumulator i tip koji je dovozio vlasniku ukucao je 1111 pa onda 1234 i nije htelo i ostavio je. Medjutim kada je vlasnik usao u kola on ukuca 1111 i 4444 i nije mu htelo i zovu mene. Znaci cetiri puta su mu ukucavali pogresan kod i sad kad smo nabavili pravi on nece da ukuca nego stoje cetiri tackice. Pretpostavljam da je dekodiranje jedino resenje ali reko samo da pitam ima li nesto sto ne znam a moze da mi resi problem, i koji servisi za dekodiranje su pouzdani i kolike su cene? Unapred zahvalan! :wink:

codemaker
07.01.2005., 00:12
Tako je i meni neki vajni serviser unistio kodove... Da sam u Nemackoj, svratio bi gde sam kupio ili najblizi Blaupunkt servis i sredio cip.
Ovako sam ostavio radio kod tipa, i nisam mu platio rad, pa smo kvita :(

Bustura
07.01.2005., 14:58
Taj radio ima dozvolu za samo tri ukucavanja.
Ako su sva tri puta ukucani pogresni brojevi automatski je zakljucan.
Sledi dekodiranje.A to je skupo koliko i novi radio.Prema tome put prodavnice i novog radio aparata.

Dovla
09.01.2005., 16:39
Ali bilo je cetiri ukucavanja kako to da je ogranicen na cetiri???

choky
25.01.2005., 18:04
Zna li ikko gde se mogu naci (novi)delovi za ovo cudo?

choky
25.01.2005., 19:02
Stajao je u garazi od 1989 god. pa sam resio da ga sredim. Presao je samo 86000 km,1300ccm, godiste *79. Perfektno je ocuvan,hidraulika besprekorna, pa sam razmisljao moze li da se malo i nabudzi.Ali s obzirom da je auto toliko star, dali se isplati ulagati u njega? :?

MONTE KRISTO
30.05.2005., 20:31
DA LI JE JOS NEKO IMAO KAO JA GOMILU PROBLEMA NA HIDRAULICI :?:

Kad_LupimLupim
30.05.2005., 20:38
:lol:
Hehe... nisi jedini ne brini, misim ja nemam te Citroene, nego kolko sam puta cuo da se ljudi zale! Ali to je opet stvar odrzavanja sistema. Ljudi umeju malo da zanemare dotichni.

MONTE KRISTO
31.05.2005., 00:38
to je stvarno dobar auto.i komforan i malo trosi.
kad sam isao na more testirao sam ga i trosio je oko
4,8 litara nafte. ma ja se odusevio.
a vozio sam ga 80-90 km/h.
za tri godine koliko ga imam nisam pipnuo ni motor ni pumpu visokog pritiska.
ali zato me hidraulika razbila.
gomilu para sam tu bacio.

choky
07.06.2005., 21:15
Ja imam GS od '78 i sve radi besprekorno, stvar je održavanja! I dobrog majstora! Ako ti neki majstor slučajno predloži da ispiraš sistem benzinom, nađi drugog majstora! I LHM menjaj redovno! Pozdrav svim Sitroenistima! 8)

MONTE KRISTO
08.07.2005., 13:34
98 GOD ZA 4000 E ?

A NE ZNAM I KAKO SE POKAZAO NJEGOV MOTOR.

ZNAM SAMO DA SU ONI 1.4 D BILI OCAJNO LOSI .

Bustura
08.07.2005., 15:19
uzmi ga bez razmisljanja u nemackoj im je ista cena.Stedljivi stabilni nerdjaju.I vrlo malo trose uz samo malo paznje 4l.a u potpuno normalnoj voznji oko 4.5l.

Kypck
09.07.2005., 15:35
Ја сам чуо да су добри мотори. А и ауто је симпатичан за по граду :lol: а и биће :D када станеш на пумпу.

Grandfather
28.09.2005., 21:40
Molio bih one koji znaju nesto ili jos bolje koji su vozili ili voze Xantiju ili XM-a da iznesu neka svoja zapazanja po pitanju tih automobila.Prvenstveno me zanima:
1.Pozitivni utisci
2.Mane ili slabe tacke(sta se kvari)
3.Odrzavanje (nekad je Citroen bio dosta skup za odrzavanje)
Mozda je bitno,radi se o kolima oko 10 godina starosti sa predjenih oko 150 000 km
Akcenat stavljam na benzince zbog ugradnje plina.

opc
02.10.2005., 01:47
Evo procitaj sta kaze strucnjak.
Sigurno ce ti pomoci.

http://www.automarket.co.yu/pitali_ste/odgovor_1.asp?idPitanje=922

Srdjan_NS
02.10.2005., 10:17
Obavezno kontrolisi stanje ogibljenja jel kad jednom propadne jako je skupo sreditit ga.

Grandfather
02.10.2005., 13:53
opc
Taj clanak sam vec citao ali mi je potrebno mnogo vise informacija i poredjenje ova dva Citroena.

Srdjan_NS
Moze li malo vise detalja po tom pitanju,tipa sta i kako gledati?

Grandfather
02.10.2005., 23:26
Moze katanac,nasao sam izvor potrebnih inf. ;)

jomini
03.10.2005., 00:59
http://forum.krstarica.com/images/statusicon/thread_lock.gif
:wink:

Espanol
05.10.2005., 03:10
I ovde spajamo rasute teme...

pjer-citroen
25.12.2006., 00:25
Svi mi imamo nekog miljenika ali citroen je...citroen...slozicete se samnom!?Tako udoban , kvalitetan, sa izuzetnim perfomansama i linijom kakvom samo pozeleti mozete vec duze od 20. godina. O seriji "C" izlisno je bilo sta pricati.
Ja imam citroen BX 1,7 RD , vec peti po redu i izuzetno sam zadovoljan. Nekazu dzabe "jednom citroen-zauvek citroen"!
Mehanicar sam za sva vozila ali nemojte me pitati koji mi je miljenik jer pogadjate. Ako bilo ko ima nekih problema sa svojim cetvorotockasima slobodno neka mi se obrati, bice mi drago da mu pomognem ili ako ne, da razmenim iskustva i procaskam o nasoj vecitoj temi -automobilima.

Garwor
25.12.2006., 01:08
Slazemo se!

Avetinja
25.12.2006., 02:11
moj cjale ima jednog citroena ... c5 ... ali , eno ga dolje sjedi u dvoristu , zarastao je u travi ....

bezveze je to kad se podigne na max nivo , ne mozes da vozis vishe od 10 km/h :roll:

mnogo je nepregledan ... kad idesh urikverc , ne vidih gde ti je kraj ....

prednji farovi su mu nemogucje ruzni ....

jes da je udoban , i sve to ... ali meni je bezveze ....

za te pare shto je tata bachio , mogao je da kupi nekog solidnog bmw-a ;)

moje misljenje .... ;)

dishaka
25.12.2006., 12:36
pozdrav pjer
ovde jedan ljubitelj citroena...
od ajkule preko dijane, vize, ax, bx pa do xm-a
ne obracaj paznju na ljubitelje bmw-a, neznaju kako se vozi na max visini?
inace na http://www.cannonballforums.se/index.php?f=27 imas svasta o automobilima
jos jednom pozdrav!

Kad_LupimLupim
25.12.2006., 13:57
Ja se jedino ne bih slozio sa stavkom: performanse. Citroen se nikad nije mnogo bavio nadrkavanjem motora. Svi njihovi modeli u serijskoj proizvodnji su bili standardnih putnickih performansi. Takodje uvek kontroverzni dizajn je imao jedan period '80-tih, kad je vladala kockasta moda, malo je skripao, iskreno recheno.
Nove C generacije su po meni sjajne.
Jedino ne vidim svrhu cak tri razlicite velicine u istoj, najmanjoj klasi... mislim na C1, C2 i C3. Radije bih video josh jedan sedan u gornjoj polovini sa C5 i C6.
I da vrate onaj pravoslavni cajger iza volana, a ne one cifre na sred table :roll:

Garwor
25.12.2006., 14:17
Ni meni se C-ovi ne svidjaju, osim C5. Xsara mi je recimo daleko lepsa od C4, steta sto se ne pravi vise.

pjer-citroen
25.12.2006., 19:23
Molio bih te samo da mi malo opsirnije objasnis o kojem c5 mislis.Sto se tice max.podizanja vozila, takva opcija sluzi samo za menjanje guma,a nikako za voznju.O izgledu netreba raspravljati ukusi su veoma razliciti.A,ako mislimo na isti c5 o izgledu je svaka rec izlisna.I nisi mi samo jasan u oznaci c5 i maksimalnom podizanje vozila! O BMW treba cvrsto da stojimo na nogama i stavimo prst na celo, cena odrzavanja,potrosnja i sve ostalo !!!

Kad_LupimLupim
25.12.2006., 19:26
Verovatno misli na prvu generaciju C5, koja je po meni takodje, nekako... mnogo bezlichna bila za Citroena. Nova generacija sa novim fazonskim farovima koji se provalche kroz celu C seriju i blesavo dobro odradjenim zadnjim svetlima je daleko bolji auto.

Superbird
25.12.2006., 19:30
da... bezveze je prvi C5.. jednostavno nicim ne privlaci...

pjer-citroen
25.12.2006., 19:42
Pozdrav,slazem se da je KSARA 1.9d jedan izuzetan automobil obuhvacen lepom linijom, lepom unutrasnoscu, malom potrosnjom .Ali c4 poseduje sve to i jos po nesto sto samo CITROEN moze da napravi.Mada ja vise volim starije modele citroena poput bx ,cx ..........

pjer-citroen
25.12.2006., 20:03
Pozz Dishaka, napokon covek koji razume i sta je bomba i korektor i regulator pritiska i sve one stvari koje cine da automobil pliva na putu!Da li je nekima potrebno da promene vise vrsta razlicitih vozila da bi shvatili sta je pravi auto, ja neznam ali znam da u citroenu mozete da nadjete sve ono sto je potrebno da biste istinski uzivali...da li je to izlazak sa devojkom , odlazak na duzi put ili nesto trece ,nebitno...Ja sam srecno ozenjen(fala bogu) pa nemoram da razmisljam da li ce auto izdrzati...ali znam da u BMW-u ili nedaj boze golfu otpadaju bubrezi i brate zulja na sve strane!!!!!

nvlajic
25.12.2006., 20:43
Bio sam vlasnik Citroen DIANA. Jos ne mogu da je prebolim. Iako sam posle nje kupio BMW, MAZDU 626, PEZOA, ... i dalje sam i emotivno vezan za taj autic. Neverovatno sta je sve mogao, vazduhom hladjen, motor od 602 ccm i 30 KS na 580 kg tezine. Kada sam se privikao na max. obrtni moment pri veoma visokim obrtajima, zadovoljila je sve moje zahteve porodicnog automobila. Putovao sam sa njom nebrojeno puta u Crnu Goru, nekoliko puta do Austrije, dva puta do Istanbula ... Za 12 godina, 280.000 km. A kupio sam je sa predjenih 100.000. da limarija nije potpuno korozirala, a sasija se raspala, takodje od korozije, mozda bih je jos vozio. Cujem da motor jos trangelja, negde po Vojvodini, kod lika kome sam ga prodao. Mislim da takvu udobnost u voznji vise nikad i niko nece da ponudi u automobilu.
Tehnicka resenja u njoj su posebna prica. Sve je bilo konsruisano da se ne kvari, ako redovno menjas ulje i filter za ulje. Steta sto se tako nesto vise ne proizvodi.

Kad_LupimLupim
25.12.2006., 20:48
@Pjer
E pa jbga sad... Golfa mi ne diraj :roll:

nvlajic
25.12.2006., 20:51
@Pjer
E pa jbga sad... Golfa mi ne diraj :roll:
Golfa II preporucujem svima (sa kamenom u bubregu).

Superbird
25.12.2006., 20:54
ili nedaj boze golfu otpadaju bubrezi i brate zulja na sve strane!!!!!

Nije sve tako crno... :wink:

Kad_LupimLupim
25.12.2006., 20:59
Ok, ok... necu vam vise uzurpirati temu, sektasi :roll:

pjer-citroen
25.12.2006., 22:00
To za DIANU ti verujem jer sam ja vozio AMI 8 sa 602 kubika,i jos sam sentimentalno vezan za tu stariju generaciju automobila.Po nekom mom strucnom misljenju mislim da automobil od modela AJKULA DS noviji tip je nesto sto nece skoro biti vidjeno. Mislim prvenstveno na udobnost na putu.Mozda priblizno moze da mu parira jedino CX prestigue, kojeg sam vozio neko vreme.Odavno imam zelju da "skockam" nekog oldtajmera i prosvrckam se gradom .Moj BX je 87 godiste i skoro je odradjen do savrsenstva.Poslao bih i sliku al neznam kako.
Mislim da je ajkula DS kabrio nesto sto bi me ispunilo.

pjer-citroen
25.12.2006., 22:04
Jel znas onu pesmu? "U svetu postoji jedno carstvo....u njemu caruje citroen...!!!!"Ma primicemo mi i tebe , nesekiraj se, u najveci registrovani klub koji postoji u svetu.

Garwor
25.12.2006., 22:09
Uploaduj sliku na www.imageshack.us, onda uzmi 'direct link to image' (na dnu) i stavi ga ovde izmedju i oznaka.

yugo 45
26.12.2006., 18:52
C2 pluriel je jedini mali automobil koji mi se svidja i za kojim se uvek okrenem
XM je jedan od najlepsih automobila ikad napravljenih za moj ukus
steta sto smo bili pod sankcijama 90-tih inace bi ih bilo mnogo vise kod nas i mogo bi da vozim nrku polovaru

codemaker
26.12.2006., 19:27
Bio sam vlasnik Citroen DIANA. Jos ne mogu da je prebolim. Iako sam posle nje kupio BMW, MAZDU 626, PEZOA, ... i dalje sam i emotivno vezan za taj autic. Neverovatno sta je sve mogao, vazduhom hladjen, motor od 602 ccm i 30 KS na 580 kg tezine. Kada sam se privikao na max. obrtni moment pri veoma visokim obrtajima, zadovoljila je sve moje zahteve porodicnog automobila. Putovao sam sa njom nebrojeno puta u Crnu Goru, nekoliko puta do Austrije, dva puta do Istanbula ... Za 12 godina, 280.000 km. A kupio sam je sa predjenih 100.000. da limarija nije potpuno korozirala, a sasija se raspala, takodje od korozije, mozda bih je jos vozio. Cujem da motor jos trangelja, negde po Vojvodini, kod lika kome sam ga prodao. Mislim da takvu udobnost u voznji vise nikad i niko nece da ponudi u automobilu.
Tehnicka resenja u njoj su posebna prica. Sve je bilo konsruisano da se ne kvari, ako redovno menjas ulje i filter za ulje. Steta sto se tako nesto vise ne proizvodi.

Sad me podseti, kad si pomenuo Dianu.
Dok sam bio student, imao sam Spaceka, prethodnika Diane i jos slabijeg po motoru. Ali iskustvo voznje tim predivnim auticem sve do morske obale, natenane, drustvo i gitare nekako nagurane izmedju nas... :) Ako je bila velika nizbrdica, mozda nagura 85 i sav se zacrveni od napora :)
To je bio auto za uzivanciju i za one kojima je samo putovanje uzivancija. Otvorimo sve sto se otvoriti moze, odvrnemo konzervu-krov, proturimo noge kroz prozore i klaj-klaj ljuljuskamo se polako dok ne ugledamo more sa neke prve uzbrdice i krivine... Njime sam stigao Maribor - Pariz, bez ikakvih problema, samo sipamo sta je potrebno. Jeste da su nas dva puta pretekle volovske zaprege, ali iskustvo je stvarnio nezaboravno... nema danas automobila sa dusom vise... Mom spaceku smo svi tepali i bio je ravnopravni clan drustva, zapravo glavni, prvo smo kintu odvajali da se on "napije", za nas sta ostane... :)
Nisam strucnjak za automehaniku ali ako se dobro secam, nista taj autic nije imao hidraulicno, sve na sajlice ali imao je DUSU..
I secam se reklame za njega - preko dzombi juri Spacek pun jaja, nijendo slomljeno jurcanjem po uzasnom putu :)

pjer-citroen
26.12.2006., 23:39
Da prijatelju to su bila predivna vremena.Sunce,more,pejzazi,ali putovanje koje si opisao bila su vise od igre.Kad pomenu DUSU drago mi je vratiti neke stvari na pravo mesto,setiti se momenata kad sam Ocu 80-tih god. krao citroena bez dozvole sa prijateljima svrckao po gradu.A sada moram biti iskren tako nesto i od svoje dece ocekujem!!!!!!!!!!!

UltraZvuk
26.12.2006., 23:48
Kralj :)
Ja sam iskreni fanatik italijanskih vozila, ali pred CITROENOM se klanjam istinski. Udobniji auto nisam vozio iz srednje klase od Xsare. Stvarno. Za Ajkulu necu ni da pricam. Klima, koza, hidraulika 70-tih godina... sta reci :)
Jedino sto se za performanse ne bih slozio... tu jos ima da se uci. Ali, naravno, akcenat je na drugim atributima, to i dete zna.

Garwor
27.12.2006., 00:51
Ne treba zaboraviti da je citroen xsara bila visestruki pobednik wrc-a, tako da su verovatno naucili ponesto o performansama.

pjer-citroen
27.12.2006., 11:46
DA UPRAVU SI , ONI SU U VRHU VEC PAR GODINA U NAZAD.IZA NJIH JE VECITI SUBARU , LANSER , SUZUKI ITD...............

vule gs
27.12.2006., 18:19
Јавља је један несуђени Ајкулаш, сада Гс-овац! Већ сам постављао слике негде,па да ставим и у ову тему... Сређујем ГС Палас из 1978... Човече... Предње и задње бомбе фабричке, а ко да се на летећем ћилиму возим! Ортак који има пицикато Гс ми рече да је превише тврд са овим бомбама - какав ли је тек кад су бомбе нове! :shock: 1300 кубика, 4 брзине, возио сам га 140! Сад чека лепо време, припрема се за фарбање... Ако неко зна ОДЛИЧНОГ лимара/лакирера нека се обавезно јави, јер пун ми је к....ц крпаџија код којих све траје 2 године!

http://i29.photobucket.com/albums/c268/VuleGSBeograd/P4290001.jpg

Сликано у мају.

@Пјер - јел ово твоје?

http://i29.photobucket.com/albums/c268/VuleGSBeograd/Clip-2.jpg

pjer-citroen
27.12.2006., 22:33
Ne ovo nije moj BX moj je bele boje,ali dvoriste Branka i Sinise na B. kosi vrlo dobro poznajem.Mozda bi bilo atraktivnije prikazati i Sinisinog CX 2500TD koji se retko vidja u Beogradu.

King 7
27.12.2006., 23:29
E momci, dobra vam tema. Koliko smo svi okrenuti nekakvim konjima, prenosima, gomilama podataka a nesto tako udobno i pouzdano kako neko rece " sa dusom " je tu oko nas i to odavno. Sitroen je dokazao da nije sve u performansama nego u onom sto mnogi zele a da nisu potpuno svesni toga - udobnosti. Pocevsi od legendarnog Spaceka, Dijane pa sve do Ajkule - svi imaju jednu zajednicu stvar - genijalnost i pomenutu udobnost. Ja sam se u svoje vreme gadno napalio na komsijinu Dijanu koju sam posto - poto zeleo iako moje dimenzije nisu to dozvoljavale. Napokon je otisla u druge ruke. Otvoris krov, kolica ljuskaju, nema zurbe... Kako je lako odraditi generalku na malom dvocilindrasu vazdusno hladjenom... Moj drug je letos kupio Ajkulu i poceo je da je sredjuje, jedva cekam da je probam.

King 7
27.12.2006., 23:31
Imao sam negde dobro i detaljno uputstvo u PDF formatu koje do detalja govori o tome kako se sredjuju bombe na Sitroenima bez mnogo muke. Kazu da to nije bauk i da posao nije toliko tezak i komplikovan. Ako nadjem isturicu vam.

vule gs
28.12.2006., 07:26
Нису бомбе никакав проблем, само треба имати стрпљења и добар алат. Највећи проблем код старих Ситроена је што је све некако набијено, код ГС-а ма шта да мењаш мораш да растуриш пола мотора.
Ево и СХ-а који је Пјер поменуо:

http://i29.photobucket.com/albums/c268/VuleGSBeograd/IMG_0199_resize.jpg

intra
28.12.2006., 07:52
Jel ovaj crni paladijum?

Dovla
28.12.2006., 10:08
Цитроен је мени раније био у суштини ружан па и нисам много обраћао пажњу иако ме је одувек одушевљавала њихова идеја са хидрауликом... међутим почев од новијих модела (Saxo, Xantia, Xsara итд) почео сам мало да их пратим... 2004. сам ишао на море са Xantiom 2.0i 16V... Стварно мнооооогооо пре свега удобан ауто, а и добар и поуздан што се тиче мотора иако је имала преко 250 000 пређених километара... једино ми се није свиђало што је доста трошила... око 9л... ал ***... то је ваљда ок за бензинца... ових дана је стриц купио Xsaru 2003. 2.0HDi.... стварно изузетан ауто... сто и нешто коња има, троши 4,5-5л... заиста много добар и удобан ауто...

Е сад... имам питање за вас зналце... зашто код те Xsare (која је btw варијанта са троја врата ако то нешто значи), оба предња седишта имају мало луфта... нпр кад са мало јаче наслоним горњи део седишта има луфта тј неки ход... јел то неки фазон са удобношћу или има неке везе што је купе и што се та седишта подижу...

vule gs
28.12.2006., 11:12
004. сам ишао на море са Xantiom 2.0i 16V... Стварно мнооооогооо пре свега удобан ауто, а и добар и поуздан што се тиче мотора иако је имала преко 250 000 пређених километара... једино ми се није свиђало што је доста трошила... око 9л... ал ***... то је ваљда ок за бензинца...
Е сад... имам питање за вас зналце... зашто код те Xsare (која је btw варијанта са троја врата ако то нешто значи), оба предња седишта имају мало луфта... нпр кад са мало јаче наслоним горњи део седишта има луфта тј неки ход... јел то неки фазон са удобношћу или има неке везе што је купе и што се та седишта подижу...

Код мене на Ксари 1.4 2003 није тако, али моја није купе.
9л за Ксантију је ок, Ксара троши фабрички у граду 9.2...

Dovla
28.12.2006., 11:58
Код мене на Ксари 1.4 2003 није тако, али моја није купе.
9л за Ксантију је ок, Ксара троши фабрички у граду 9.2...
Ја сам баш гледао та седишта и нису у фазону да су раздрндана, а и у том случају једно би се вишет климало од другог, али оба седишта имају исти луфт... :?:?:?

А која Xsara троши 9,2л у граду? 2.0HDi??? Или нека друга?
Некако ми је много за HDi да толико троши... :?:?:?
Стриц каже да му троши око 6-7л по граду...

vule gs
28.12.2006., 13:33
Ова је бензинац, ХДИ мање троши.

Torrente-BG
28.12.2006., 14:46
http://img187.imageshack.us/img187/9346/pic01fr2.jpg (http://imageshack.us)

Don't panic!
28.12.2006., 15:31
Pozdrav za sve ljubitelje najboljih kola na svetu.
Moj voljeni BX 16TZS trenutno cami na parkingu, nikako da stignem da resim problem sa karburatorom....
Ako nekome treba servisne dokumentacije za Citroene, nek mi se javi, dosta se toga nakupilo.

P.S. Pjer, jel radis intervencije na terenu? :D

pjer-citroen
28.12.2006., 22:36
Da, naravno nije nikakav problem da dodjemo i pogledamo u cemu je problem.

pjer-citroen
28.12.2006., 22:46
Moram priznati da si kraljevski replicirao sustinu kompletne teme koju smo zapoceli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vule gs
31.12.2006., 10:16
http://citroenklubsrbije.zp.ru/
Навалите!

nvlajic
31.12.2006., 15:05
Ponovo se ukljucujem. Posedujem "bogatstvo" za one koji voze, ili sredjuju SPACEK, DIANU, ili nekog AMIJA! Fotokopiju knjige sa svim podacima i teh. crtezima svih sklopova motora, menjaca i vesanja. Bogatstvo u smislu, da i u vreme proizvodnje tih autica niste mogli da nadjete majstora koji poznaje sve " fore i fazone" koje je CITROEN primenio na njima, a kamoli sada. Sa ovom knjigom i malo tehnickog obrazovanja, svako moze da odrzava i resi po neki problem na kolima. Od veoma jednostavnog skidanja remenice-ventilatora bez radapcigera, do stelovanja paljenja .... RADO CU KNJIGU I ZNANJE PODELITI SA ZAINTERESOVANIMA!

Garwor
02.01.2007., 22:49
Moja je kupe, ima i kod mene malo lufta ali nista preterano, pretpostavljam da se vremenom nesto izdrndalo.

Marauder
02.01.2007., 22:52
Citao sam negde da Citroen planira prodavati vozila u Kanadi, pa bas me interesuje kako ce se pokazati.

Dovla
03.01.2007., 00:10
Moja je kupe, ima i kod mene malo lufta ali nista preterano, pretpostavljam da se vremenom nesto izdrndalo.
Па нема ни овде нешто екстра луфта... мало само, па сам помислио да није нешто за побољшање удобности или шта знам већ...

pjer-citroen
03.01.2007., 23:37
To,Amerika Kanada Australija jako tesko ,,,,,,,Japanska vozila i samo Japanska vozila!!!!!!!!!!! Pa tamo Mercedes proda 10 automobila za godinu dana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Marauder
03.01.2007., 23:46
Otkud ti to? Japanaca ima mnogo, ali ne i najvise.

jomini
03.01.2007., 23:50
Ja bih voleo da imam sređenog Spačeka, onog Charleston...

http://www.dyna.co.za/cars/Citroen_2CV6_82_Charleston.jpg

bravo86
04.01.2007., 02:08
Razmisljam se da uzmem Saxa,jel imao neko iskustva sa tim automobilom,koliko se cesto kvari koliko su delovi,posto znam da su Francuzi skupi za odrzavanje. Hvala

jomini
04.01.2007., 02:42
Ja mislim da je ok... Mali gradski autić.. Nisam čuo da se ljudi žale. Doduše znam samo jednog koji ga je imao, ali bio je zadovoljan.

bravo86
04.01.2007., 04:15
Ma meni se mnogo svidja samo me zanima da li je skup za odrzavanje!

pjer-citroen
04.01.2007., 22:13
Svaki noviji automobil je malo skuplji za odrzavanje.Mislim i na ono relativno novi.Sto se tice saxa nista skuplji niti jeftiniji od automobila u svojoj klasi.Ja imam trojicu prijatelja koji ga voze, vrlo su zadovoljni i do sada nista posebno nisu ulozili osim propratnih sitnica.Cena vozila u oglasima je veoma povoljna za taj odnos cena-kvalitet i mogu da se nadju dobri automobili koji su malo presli i nisu mnogo izakani.Jedina mana automobila su komfor i manji gepek, ali pet ljudi sigurno ce se bolje osecati nego u yugicu.Imas i alternativu u pezou 106 koji je potpuno isti u gabaritima i mo torima,tvoje je samo koji ti se znak na haubi vise dopada.

pjer-citroen
04.01.2007., 22:17
Americkih automobila ima 50%, jAPANACA 30% ,a sve ostalo 20%

Marauder
04.01.2007., 22:19
Americkih automobila ima 50%, jAPANACA 30% ,a sve ostalo 20%

OK ... (mada cu cifre malo drugacije, ali ne previse drugacije da bi se ulazilo u detalje).

Kako onda mozes reci da se u Americi voze Japanska i samo Japanska vozila i da Mercedesa ima jako malo?

pjer-citroen
04.01.2007., 22:55
U Americi Mecedes vozi samo ekstra bogata klijentela.A takvih na 300 miliona stanovnika i nije bas puno.Retko se vidja na putevima , osim vecernjih toaleta i krem prestiza.

bravo86
04.01.2007., 22:57
Ma ,konfor mi i nije toliko bitan,a pogotovo ne gepek! Imam 20 godina,tako da mi auto treba za vozikanje po gradu i eventualno par puta godisnje skoknem do NS ili okolnih gradova. Cene su mu u oglasima,od 4-6k evra. Pjer,koji mi model preporucujes? Nisam bas za VTS varijantu posto verujem da takav i malo vise trosi,mozda 1.1. Vozio sam do skoro fiat bravo,kostao me je zivaca samo tako,pa bih voleo da je sledeci moj auto malo pouzdaniji. Prilicno si me ubedio komentarom.

Hvala Pjer u svakom slucaju!
Poz!

pjer-citroen
04.01.2007., 23:35
Nema na cemu,ono u vezi NS mi se posebno dopalo.Moji sinovi su nesto mladji od tebe i znam kako je! Ostali ukucani me cudno gledaju jer znaju da sam bar jedno nedeljno odlazio u NS. Salu na stranu, ako te interesuje moje misljenje u vezi saxa onda je to definitivno 1.5D.Lagana karoserija jak motor, a iznad svega mala potrosnja.Mislim da bi te ovo zadovoljilo sto u laganijoj sto u ostrijoj voznji!!!!!!!!!!! Mislim da za oko 4000evra mozes kupiti extra saxso !!!!!!!!!!! Pozdrav.

Marauder
04.01.2007., 23:39
U Americi Mecedes vozi samo ekstra bogata klijentela.A takvih na 300 miliona stanovnika i nije bas puno.Retko se vidja na putevima , osim vecernjih toaleta i krem prestiza.

Mercedes je bas juce objavio prodaju u Americi za 2006 godinu.

248,080 prodatih vozila sto je za 10.9% rast prodaje u poredjenju sa 2005.

pjer-citroen
04.01.2007., 23:51
10.9% je rast prodaje u odnosu na proslu godinu , ali tih 300.000 vozila je MOZDA 5% u odnosu uvezenih automobila u Ameriku!!!!!!!!!!

Marauder
04.01.2007., 23:57
Nije vazno koliko % je u poredjenju sa brojem uvozenih vozila u Ameriku. Nemozes porediti Mercedes sa Hondom ili jos gore Suzukijem. Od luksuznih auta koji se uvoze u Ameriku (Mercedes, BMW, Audi, Jaguar, Lexus, Infiniti, Acura ...; a tu su jos i domaci Cadillac i Lincoln) jedino su Lexus i BMW su uspesniji od Mercedesa.

248,000 prodatih vozila za luksuznu kompaniju je fenomenalna cifra.

pjer-citroen
05.01.2007., 00:08
Slazem se , ali mi smo zapoceli pricu u procentima, koja je jako mala ,u odnosu na Evropu.

bravo86
05.01.2007., 00:09
Hvala josh jednom Pjer!

Marauder
05.01.2007., 00:11
Da, ali je cena Mercedesa u Americi jako velika u poredjenju sa vecinom importa.

Nacky
13.01.2007., 01:47
Pozdrav svima. Procitao sam na ovom forumu nesto o bombama, kako nije problem da se restauriraju. Pa hocel mi neko kazati kako ili mi poslati uputstvo neko. Hvala uanprijed. Citroen BX

COMAU
14.01.2007., 01:02
Jeste u toku o citroen c-crosseru......cuo sam da ce imati istu bazu,a i slican biti sa modelom peugeot 4007....nesto kao karavan-SUV....

pjer-citroen
14.01.2007., 16:29
I ja sam procitao tako nesto, ali ne znam da li su mislili na skidanje bombi sa auta ili njihovo rasturanje!!!!! Sto se tice skidanja sa vozila i nije neki problem stim da mora da se zna redosled kako se to radi .Ja svakodnevno radim takvu vrstu posla i nijednu bombu nisam rasturio, ako covek nema novaca za novu bombu onda ja nosim postojecu bombu [ako postoji mogucnost punjenja] da se reparira punjenjem gasa.Znaci za takvo nesto postoji aparatura.A, sama funkcija bombe je takva da elje koje kruzi pritiska membranu gasa i na taj nacin dobijamo savrsenu mekocu vozila nailaskom na neravnine.

Nacky
14.01.2007., 23:48
Ja sto se skidanja tice, znam kako ide (valjda znam, 1.se spusti auto na najnizi stepen, ugasi se, odvije se bomba {prednja desna ili lijeva ili zadnja} valjda nebitno. Kad je ponovo zavijes ne treba pritezati previse, koliko moze rukom da se zavida. upali se auto podigne se na najveci stepen, pa se opet spusti i vrati se na normalu. Tako bjese. Ali je problem sto ja ne mogu dobaviti nove bombe (ovdje u CG-u) rijetko idem u Srbiju, cuo sam da su tamo oko 25 eura nove, neke francuske firme. Kako su se pokazale one?

pjer-citroen
15.01.2007., 16:33
Svaka originalnija bomba nije ispod 4.000 din.Ali i ove jeftinije sigurno nisu lose.Sto se tice skidanja bombi, kada spustis auto na najnizi polozaj , zatim kod kucista centralne bombe nalazi se zavrtanj za kljuc 12.Zavrtanj odvrnes santimetar sacekas par sekundi da se ulje vrati i opusti pritisak zatim ga ponovo zavrnes.Tek tada mozes pristupiti skidanja bombi.Ako iz bombe iscuri 300-400 grama ulja bomba sigurno nije dobra.

vojislav s
15.01.2007., 21:28
ja sam se uzasno napatio sa citroenom i ne bih ga preporucio nikom.
nikad nisam bio siguran da li cu stici na odrediste .
Kvario se non stop .
kad bolje razmislim retko koji put da je i bio ispravan ,
Taj BX me je kostao uzasno i odrzavanje mu je bilo problematicno
nasao sam mnogo majstora koji su m i rekli da ga ne rade jer su losi
delovi koji se prodaju a i originalni delovi nisu nista bolji .
Zato mislim da te aute ne treba kupovati .
barem ja ga necu nikad vise kupiti mislim na sve citroene .
Za mene ta firma vise ne postoji .

choki
16.01.2007., 01:37
Radi se o tome što vrlo malo majstora zna da održava Sitroen. Između ostalog, oni su krivi što je Sitroen izbio na loš glas (čast izuzecima). Da bi uspešno popravio Sitroen, majstor mora da razume princip rada ugrađenih naprednih sistema npr. hidraulike. A i sami vlasnici se često ne pridržavaju fabričkih preporuka za održavanje, što rezultuje razočaranjem u ovu marku. Ja kod majstora više ne idem i sve na GS-u radim sam, mnogo uspešnije od majstora i ako mi to nije struka.

Nacky
17.01.2007., 00:25
Choki je u pravu. Moja familija ima BX-a od '89 godine (znaci skoro 20 godina). Nema nekih velikih problema, imali smo benzinca i dizela.Dizela imamo jos a benzinca je zamjenio XM. Jedini veliki problem je bio (ne)majstor. Oni koji nisu znali a pravili se da znaju govorili su sta ce ti ovo, ovo se kvari ono se kvari. Ako je bio problem zbog istrosene svecice oni bi odmah uzeli karburator da stelaju ili red paljenja. Onda se ubije cijeli dan ili dva i na kraj kaze ovo je sranje. Nece odmah da prizna da nezna. I sto je najgore napravi ti takvo "sra...e" da ga ni on sam vise ne moze vratit kakvo je bilo. Imao je jedan poznanik XM-a benzinca nije nesto dobro radio, a ikad je radio puno je trosio. Jedan ne-majstor mu zamjenio razvodnu kapu (stara bila napukla) malo radio, pa posle nista ni da upali, vratio staru i batalio. Drugi ne-majstor mu skinuo injection i ugradio karburator :idea: :idea: navodno injection nije bio ispravan. I sve tako redom .... Dok se nije nasao momak kupio auto odveo ga u kragujevac (ili kraljevo, nisam tacno siguran), kod majstora za citroene. Ovaj morao sve da vrati kao sto je bilo i zamislite, razvodna kapa, bila od golfa, neki najprvi majstor je nekako ugurao (ucinelo mu se da odgovara) i ona pravila problem :confused: Da su odmah auto odveli kod ovlascenog servisera, mnogo manje muke i puno vise para.
Zato sad cim neki "mali" problem raspitam se po internetu ili nazovem "majstora" ili odvedem auto do njega i usput sve iskontrolisem. Puno manje briga, a kasnije se ispostavi i da me jeftinije kosta.
Nas narod je naucio na zastavine automobile i na golfove. Kaze: "svaki deo ima na trafici a i svaki majstor zna to da zamjeni i djelovi su puno jeftiniji. Ja kazem, stavi na papiru sta sve mijenjas godisnje pa saberi koliko tebe, a koliko mene kosta.
Ko ima citroena desi se da jednom u 3-5 godina tresne lovu na nove bombe, lezajeve, i po nekad na homokineticke zglobove (potrosni materijal). A na golfa istog godista ljudi u kontinuitetu mijenjaju amortizere, spone, poluosovine....pa opet amortizere.....pa generalku motora.

pjer-citroen
20.01.2007., 11:28
Nacky pozdrav,poslao sam ti odgovor na tvoje pismo , ali ti ga sigurno nisi primio.Ovde kod mene je ispao problem slanja.Sad sam u velikoj guzvi , ali ti saljem poruku prvom prilikom .

pjer-citroen
20.01.2007., 11:48
Imam utisak da su tebi automobil odrzavale drvosece.Ili si mozda naleteo na malerozni krs od auta kojih ima na pretek i u drugim modelima.Ja poslednjeg BX vozim oko tri godine i u njega nisam ulozio vise od 50 evra.Presao sam 80.000 i sa ovakvom potrosnjom nafte izuzetno sam zadovoljan !!!!Motor je suv kao barut ,a kompletan hidraulicni postroj fabricki.....Auto je napunio 20 GODINA.

Nacky
21.01.2007., 23:41
Pa sad da je krs i nije krs, hahha. Stvarno je dobar, ali je problem sto ja u blizini nemam gdje da napunim kugle/bombe, pa on postane tvrd i znas i sam kako je posle, mala rupa tresne se sve u njemu. Ne kazem ja da "tresne pare" neku ogromnu lovu, nego npr. 4 nove kugle 100 eura (ko ne puni kugle), 50 eura za lezajeve zadnje, 20-50 eura majstoru.
E sad da kazem i to, da se to mora mijenjat prije ili kasnije, kod nekog nakon 3 , a kod nekog i posle 5-10 godina. Recimo kod mene je dosta los put. Jednom sam strefio rupu, punu vode (koja mozda 10-tak dana prije toga nije ni bila) da sam pomislio ostade mi tocak i pola trapa u njoj. To nija bila rupa, to je bila "sahta" kako je puklo. Posle par mjeseci sam morao da mijenjam amortizer, poceo da pusta lhm. Ne kazem, mozda da je bio mercedes ili sl. auto morao bih odmah promijenit amortizer da nebi i drugi riknuo.
Moj stari cesto, pogotovu ljeti ide u planinu sa njime (put je oranica) zato bih neko kao ja, morao svakih 3-5 godina da mijenja ovo gore sto pomenuh. I usput 317 hiljada km nije malo. E sad pazi ovo, auto je star 14 godina, ulozis izmedju 400-600 eura. Koliko kosta generalka ne golfa, da ne idemo dalje.... :?: :confused:
Pjer-citroen jos nisam dobio odgovor na pm.

klondajk
25.01.2007., 23:10
Ne volim te kante.Imaju odvratnu liniju. Ni jedan frajer pravi ne vozi te
serpe.U komsiluku ih ima par komada i bas su ocajno truli i skrnavi.
Ovi noviji su onako na prvi pogled ok ali kad se malo priblizis vidi
se bas fuserski rad. Sve je nekako skarabudzeno i nabacano.
E da ovi stari su vecito ostavljali barustine ulja iza sebe.:):):)

pjer-citroen
26.01.2007., 20:04
Eeeeee moj frajeru....pa zar tebi treba dobar auto da bi bio dobar "badza"?!!!!! Pravo da ti kazem ovakav auto moze samo da ti sluzi kao "slag na tortu"! Ma ja znam da ti se Citroeni svidjaju samo neces to da priznas . Verovatno vozis nekog faugovca pa pokusavas da ostanes dosledan svom ljubimcu ali nema veze bitno je da se mi razumemo.
Sto se tice onih barustina ulja, to su gluposti a ja bih pustio slavinu stalno da curi iza mene samo da nemoram da se vozim na camovoj dasci.
Koliko mogu da shvatim ti se ustvari nikad nisi vozio u citroenu vec si ga samo gledao , nego provozaj se jedan krug pa da osetis lepotu, uzitak , komfor i da ne nabrajam vise zabolece te glava! Ma sta ja to tebi pricam kad ti to neces nikada shvatiti...i puno srece u ljubavi...i preporucujem ti mercedes SLC 500 ...FRAJERUUUU !!!!!!! Mozda ces se i dobro ozeniti i jedna kletva za kraj- da Bog da ti zena vozila citroena!!!!!!!!

minimoj
27.01.2007., 17:43
Ja imam citroen xsaru.Kupio sam je novu i nije se bog zna kako pokazala.
Krntija je neopevana, a i gubitak je na ceni ogroman.
Bolje da sam za tu lovu kupio neki golf ili nesto slicno. To se uvek
moze lakse prodati dok ovu moju krntiju nece niko.

klondajk
28.01.2007., 00:04
Pa to je stvarno istina ljudi beze od citroena jer je nekvalitetan i kvarljiv.
Posle par godina bukvalno pocne da se reciklira sam od sebe:):):).
Mislim da je to ubedljivo najgori auto u celoj industriji.
Nebitni su modeli svi su podjednako losi.

Garwor
28.01.2007., 18:17
Vas dvojica smarate po svim forumima, a?

snupisimic
29.01.2007., 21:07
Citroen=krsina.

vule gs
31.01.2007., 09:11
Eeeeee moj frajeru....pa zar tebi treba dobar auto da bi bio dobar "badza"?!!!!! Pravo da ti kazem ovakav auto moze samo da ti sluzi kao "slag na tortu"! Ma ja znam da ti se Citroeni svidjaju samo neces to da priznas . Verovatno vozis nekog faugovca pa pokusavas da ostanes dosledan svom ljubimcu ali nema veze bitno je da se mi razumemo.
Sto se tice onih barustina ulja, to su gluposti a ja bih pustio slavinu stalno da curi iza mene samo da nemoram da se vozim na camovoj dasci.
Koliko mogu da shvatim ti se ustvari nikad nisi vozio u citroenu vec si ga samo gledao , nego provozaj se jedan krug pa da osetis lepotu, uzitak , komfor i da ne nabrajam vise zabolece te glava! Ma sta ja to tebi pricam kad ti to neces nikada shvatiti...i puno srece u ljubavi...i preporucujem ti mercedes SLC 500 ...FRAJERUUUU !!!!!!! Mozda ces se i dobro ozeniti i jedna kletva za kraj- da Bog da ti zena vozila citroena!!!!!!!!

Шта ће му Мечка, па Голф 2 је господски ауто!

Цитат мог друга кад је први пут видео ГС-а:
-Е а шта си купио? Ситроен? Ууу бре па то је шерпа, па још 30 дина стара, што ниси узео Голф 1, баш си смарач...
На паркингу:
-Који је твој? Оно бело ***** тамо? Јеботе како возиш кад је овако низак?
-У што су ти пропала седишта!
-Шта је бре ово, па ово се диже?! До јаја!
У вожњи:
-Ово је био лежећи?!
-Види ово може још да се подигне!
-Ладно се не чује!
-Види што закопава кад кочи!
.
.
.
Назад на паркингу:
-Е одушевио си ме кеве ми, купио бих га да имам кинте!

Dovla
31.01.2007., 17:21
Али је и даље ружан :lol::lol::lol:

Него... ајд' ко то зна боље... шта се може узети за цирка... 4k EUR из Цитроен асортимана? :)

Garwor
31.01.2007., 17:24
Saxo.
Ali dodas jos malo i uzmes xsaru :D

Dovla
31.01.2007., 17:41
А колико вреди Xantia 2.0 16v 1998. год, има свашта климу, подизаче прозора (а и оне фенси подизаче целог аута :D ), фабрички кастофон, алу фелне, прешла 200k километара, сервисну књижицу има и тако... :D

Garwor
31.01.2007., 18:18
ovaj, imas temu 'Generalno misljenje...' :D
Pa vidi cene u oglasima, spustis za 10% i to je to.

mitarbg
01.02.2007., 00:38
Ako mislis prodati citroena....moraces dobro da spustis cenu.
Bukvalno idu u bescenje.Ljudi ih ne vole.
Vecina vlasnika istih je ogorcena, mada ima i ljudi koji ih vole????
Ali to je minoran broj.......pogledaj samo sta se najvise vozi i sve ce ti biti jasno.
Citroeni su uglavnom na parkingu nakrivljeni i legli do crne zemlje.
Ispod njih ili lezi vlasnik i ceprka ili je ogromna lokva ulja.
Jednostavno su bas skrnavi i mislim da su zasluzeno na poslednjem mestu
u izboru auta koji bi neko pozeleo da kupi pogotovo kao polovan auto.
Ps svaki polovan auto se kvari ali citroen ....e taj je retko na putu kad predje
koju godinu.

Dovla
01.02.2007., 09:20
То је можда било некада, када су сви поправљали југа и голфа, а Цитроен нико није хтео ни да погледа... данас је то много другачије прво је Цитроен мало поједноставио свој систем производње, а и добили смо мајсторе који могу да их поправљају... мислим да Цитроени почев од Saxa, Xantie итд могу слободно да се пореде са конкуренцијом што се тиче одржавања, кварова итд... свако ко каже да су Цитроени од тада кршеви или нема благе везе с везом или је пун предрасуда ;)

vule gs
01.02.2007., 09:21
Ako mislis prodati citroena....moraces dobro da spustis cenu.
Bukvalno idu u bescenje.Ljudi ih ne vole.
Vecina vlasnika istih je ogorcena, mada ima i ljudi koji ih vole????
Ali to je minoran broj.......pogledaj samo sta se najvise vozi i sve ce ti biti jasno.
Citroeni su uglavnom na parkingu nakrivljeni i legli do crne zemlje.
Ispod njih ili lezi vlasnik i ceprka ili je ogromna lokva ulja.
Jednostavno su bas skrnavi i mislim da su zasluzeno na poslednjem mestu
u izboru auta koji bi neko pozeleo da kupi pogotovo kao polovan auto.
Ps svaki polovan auto se kvari ali citroen ....e taj je retko na putu kad predje
koju godinu.

Једно питање: јеси ли ти икад поседовао Ситроен, или причаш оно шта си чуо?

bbboy
02.02.2007., 03:44
Ja sam imao novu Xantiju 1.9 dizel.
Taj auto se toliko kvario da me je nervirala i pomisao na njega.
Nikad nisam bio siguran da li ce da se dokotrlja do odredista.
Pumpe su lukasove i ne vrede nista.
Enterijer je skrnavan i stalno nesto otpada i puca.
Korozija ga grize kao luda.
Prodao sam ga u bescenje posto niko normalan ne kupuje te automobile.
Verujte mi odmorio sam se kad sam kupio tojotu.
Taj auto je extra.
Kupio sam corolu polovnu sa predjenih 48 000 km.
Navozao sam se bez kvarova, za razliku od krntije citroena.
Moj zet ima golfa 2 dizela i dok sam se ja patio sa mojim citroenom
on je svog golfa vozio bez frke i problema.apsurd je da je za tog starog golfa
imao uvek ponude za prodaju. Dok sam ja moj Citroen jedva prodao i
to po bagatelnoj ceni.plus je kupac posle par meseci dosao i pokazao mi spisak sta mu je sve otkazalo.
Covek nije sacekao da ga prevede na svoje ime vec ga je prodao dalje
naravno i on je izgubio.
Posle su dosli ljudi koji su ga kupili da ga prevedu i rekli da im je to
prvi i poslednji citroen.
Toliko o tim krntijama.

Superbird
02.02.2007., 13:09
Xexe, a jel neko
primetio da
nekoliko novih clanova
koji inace svi odreda
pljuju po Citroenu imaju
isti stil pisanja postova? :wink: :D :D

Dovla
02.02.2007., 13:38
И да су учлањени 16, 17, 18, 23 и 30 јануара текуће године :D

Garwor
02.02.2007., 15:27
A tek kad im vidis ostale poruke.

mitarbg
02.02.2007., 21:33
Hm i svi pljuju po citroenu......

bojan p
02.02.2007., 23:34
Verovatno pominju modele koje su napravili kinezi i oni ih kupili za 50 dinara na pijaci. Samo, izgleda da su promašili temu.

mitarbg
04.02.2007., 19:42
Ma citroen nije prodajan auto i tu je sve zavrseno sa pricom.
Trziste je najbolji pokazatelj sta je dobro a sta ne.
Mnogo je razloga koji su protiv citroena.
Njih najvise prodaje povoljna cena kao polovnjaka.
Ti automobili kao novi su najveci gubitnici na ceni po godini starosti.

Marauder
04.02.2007., 19:56
Meni se C4 nevidjeno svidja.

http://www2.noticiasdot.com/publicaciones/2004/especiales2004/nadal/galerias/coches-ano/europa/images-europa/citroen-c4-2.jpg

yugo 45
04.02.2007., 23:07
http://www.citroen.com/NR/rdonlyres/E7D12BE4-A9AF-477F-AA03-82DB5E295CE5/25574/0213923_482.jpg
http://www.citroen.com/NR/rdonlyres/222F6517-1639-4A14-85B1-6CF81FECAD51/25596/0322826_481.jpg
http://www.citroen.com/NR/rdonlyres/F9CDAEF9-6F8D-4708-8C20-59783E0F4545/25577/0304515_482.jpg
http://www.citroen.com/NR/rdonlyres/57E47CA0-D4CF-41C0-8680-E37EC1173A8D/25592/0322818_481.jpg

najlepsi mali auto u evropi(bar meni) uz to jos mu se skida krov

C3 Pluriel

a evo ga i video link (http://www.citroen.com/CWW/en-US/RANGE/PrivateCars/C3Pluriel/default/PLURIEL_VIDEOS.htm#)

Superbird
05.02.2007., 00:04
Ozbiljno planiram da na leto kupim prvi auto, za neke male pare (necu od matoraca da trazim ni dinara), cisto da imam cime otici na kupanje ili u grad... Jedna od opcija (zbog krova, potrosnje i nekog sarma koji imaju ona i Renault 4):

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9f/Citroen_Dyane_6.jpg/250px-

Sta mislite o Dijani, valja li cemu i za koliko bi mogla da se pazari?

mitarbg
05.02.2007., 01:32
Krntija.Kanta.Losa limarija.Nikakvo grejanje.Losa ventilacija.Duva na sve strane.
Delova nema.........

bbboy
05.02.2007., 01:50
Bezi ti od tog auta.
Kupi lepo nesto ozbiljnije i trajnije.

raven77
05.02.2007., 11:40
OK, ja sam ponosni vlasnik XSARE sa 1.9D motorom, znaci planiram jedno pola miliona da ga vozim:-). Ljudi treba mi pomoc, ocajno, trazim zadnja sedista, posto je naravno uvezen kao teretni,
svi koji mogu da mi pomognu neka pisu ili zovu na 063 184 20 30,
UNAPRED HVALA

Superbird
05.02.2007., 13:08
Krntija.Kanta.Losa limarija.Nikakvo grejanje.Losa ventilacija.Duva na sve strane.
Delova nema.........

Kako losa ventilacija ako duva na sve strane?

pomagajte
05.02.2007., 18:08
ljudi,vidim da se kuzite u ovaj citroen.i meni je dobar.nabavio sam jednog xm prije 2 mjeseca i pravo mi je drag.benzinac 2.0 i.ali mater mu ***** potrosi sve.nesto mi trz'o prvo i svi mislili da je do kablova i svjecica i popravio mi to neki lik,kaze bila elektronika na motoru pogresno skopcana.i sad mi motor fino radi ali opet on trosi.17 litara.ne grije mi se motor i nimalo ne dimi.kazu da je dobar.sta da radim.da mi nije mozda upaljena klima,nekako se cudno pali,kad je ukljucan prekidac tada mi je kao ugasena.neznam stvarno sta cu.haj nek neko nesto pametno kaze.

chika_doktor
05.02.2007., 20:32
toliko je dobar pa ti je nik pomagajte :)

mitarbg
06.02.2007., 00:35
ljudi,vidim da se kuzite u ovaj citroen.i meni je dobar.nabavio sam jednog xm prije 2 mjeseca i pravo mi je drag.benzinac 2.0 i.ali mater mu ***** potrosi sve.nesto mi trz'o prvo i svi mislili da je do kablova i svjecica i popravio mi to neki lik,kaze bila elektronika na motoru pogresno skopcana.i sad mi motor fino radi ali opet on trosi.17 litara.ne grije mi se motor i nimalo ne dimi.kazu da je dobar.sta da radim.da mi nije mozda upaljena klima,nekako se cudno pali,kad je ukljucan prekidac tada mi je kao ugasena.neznam stvarno sta cu.haj nek neko nesto pametno kaze.

Veruj mi to je toliko kvarljiva firma da o tome nema smisla
uopste komentarisati.
Prodaj to i spasi sebe i svoj budzet.a bogami i zivce.
Ima da osedis i poludis od citroena.
Kupi nekog svabu i kraj price.

pomagajte
06.02.2007., 01:06
ma nije kvarljiva vec su svi mehanicari ovdje ovce za citroen,sjebu se kad otvore haubu.pa nije golf.mislio sam da mi savjetuju nesto ovi sto se razumiju a ne vi sto vozite igracke.

mitarbg
06.02.2007., 01:23
Za razliku od tebe mi se VOZIMO sa nasim igrackama.
A ti se slikas pored tvog krsa i trpas gorivo kao u tenk.
U tome je razlika.

Marauder
06.02.2007., 01:23
Koji vam je?

bojan p
06.02.2007., 02:50
Tema :arrow:
@pomagajte
Da li si odvezao auto u ovlašćeni Citroenov servis, pošto očigledno da lokalni majstori ili "majstori" ne umeju ništa da urade?

yugo 45
06.02.2007., 12:55
Koji vam je?

ma neki lik otvorio 5 naloga pa pljuje po citroenu

pogledaj samo datume otvaranja naloga pa ce ti biti jasno

Marauder
06.02.2007., 15:28
Garwor, sredjivaj ovo.

King 7
06.02.2007., 18:55
Neko ne kapira da nije los auto onaj koji se lako nabudzi u svakoj garazi i koji se lako prodaje na Bubanj potoku. Citroen mozda ima los lim ali los lim imaju Opel i Ford u vecini slucajeva. Golf? Pricao sam sa Nemcima i nisam stekao utisak da cene taj auto previse. Doduse, ima i tamo svojih fanova ali u principu to je auto koji nije ni mali ni velik, ni najbrzi ni najjaci niti nudi previse mesta. Nista posebno ( da se ne uvrede ljubitelji Golfova ) a sto se to tek kvari... Moj drug ga je prodao jer nije mogao para da nakupi za popravke. Malo - malo pa nesto, dok moj komsija ima Citroen Xantia i prezadovoljan je, kupio ga je posle pasata. Problem je u tome sto klasican yugo - tehnicar nikada nece shvatiti da postoje kola koja se moraju odrzavati u pravom servisu i koja imaju u sebi nestandardne sisteme i koja nisu namenjena nicem drugom osim udobnoj voznji. Ako vec hocemo da govorimo o nekvalitetu pre bi smo mogli govoriti o Fordovima recimo ( ne svim naravno ) ili cak o Fiatima gledajuci to sa nekog drugog ugla. Citroen je ipak firma koja uspesno decenijama opstaje na svetskoj sceni a to sto ne moze da se nabudzi i da se proda nekom sabanu na buvljaku je sasvim druga stvar.

yugo 45
06.02.2007., 20:40
Kako losa ventilacija ako duva na sve strane?

sta fali dijani za leto, ubila se

samo pazi da ti ga cigani ne ukradu

Garwor
06.02.2007., 21:09
Pretty Diana! :D

http://img136.imageshack.us/img136/3392/pobesnelimaksra1.jpg

Garwor
06.02.2007., 21:13
A vi se nemojte loziti na poruke tog tipa, prilicno su providne, ignorisite iste.
Citroen je bre carski auto, ja sa mojim nisam imao problema uopste, necu ga nikad prodati.

King 7
06.02.2007., 23:03
AMa, ne lozimo se nego se mora reci nesto na konto price ovih nikova ma koliko bile providne. Cisto onako...

pomagajte
07.02.2007., 01:17
e jebi ja vi se zajebajete a niko meni da pokusa objasnit ponesto

intra
07.02.2007., 11:30
e jebi ja vi se zajebajete a niko meni da pokusa objasnit ponesto
Što ne tražiš od Don´t panic-a da ti pošalje servsnu dokumentaciju?

mitarbg
07.02.2007., 15:08
Pretty Diana! :D

http://img136.imageshack.us/img136/3392/pobesnelimaksra1.jpg
E to je iskljuciva namena svakog citroena.:):):)

pomagajte
07.02.2007., 17:23
dont panic,haj mi posalji servisnu dokumentaciju :) i nek neko odgovori jeli dobro sipati KIPEROL 20 od INE kao LHM

bbboy
07.02.2007., 22:26
Naspi KRSIROL ulje za sve citroene.
Bolji je od LHM.

yugo 45
07.02.2007., 23:03
ako ti se ne svidjaju citroeni IDI, sta smaras ljude vise sa tim silnim postovima bre 10 naloga si otvorio do sad kako te ne mrzi non stp da ih otvaras

smaras vise

bravo86
13.02.2007., 14:11
ali i jedna kletva za kraj- da Bog da ti zena vozila citroena!!!!!!!!

AAAAAAAA,ne mogu da verujem! E jesi lud Pjer. Uzeo sam saxa za sada sam prezadovoljan,1.5d. trosi k'o upaljac. Koji servis u Bg-u mi preporucujesh? Pozdrav

bravo86
13.02.2007., 14:18
Moj cale je kao mladic vozio Spacheka,kaze da ni u jednom automobilu nije uzivao vise nego u tom.
Jednom je samo sa jednim klipom stigao iz Beca do Beograda. ja mislim da moze da napise knjigu o dozivljajima sa tim autom (naravno lepim).

Torrente-BG
13.02.2007., 22:27
Slika.

Marauder
13.02.2007., 22:29
Smanji sliku. Velicina ne sme prelaziti 640x480.

pjer-citroen
14.02.2007., 16:53
Bravo, prijatelju bez uzbudjivanja to je bio samo citat.Preporucujem ti da procitas kompletan tekst pa ce ti onda biti sve jasno.

bravo86
14.02.2007., 21:40
Nisam mislio u negativnom kontekstu,vec da je originalna fora. POZ

MONTE KRISTO
15.02.2007., 00:37
evo i ja sad videh temu pa se javljam .
za neki dan je pune cetri godine kako vozim bx 1.9 d .
zadovoljan sam njim .
pogotovo sto se tice potrosnje , komfora , udobnosti .
planirao sam da ga vozim jos godinu dana pa ide na prodaju da bih kupio neki mladji model .
naravno , opet citroen .
kod mene je prosao dosta teske uslove eksploatacije i zadovoljio me je .
imao sam i ja nekih kvarova ali nista strasno a i neki su bili posledica ljudskog faktora .
nije mi bas jasno zasto se pojedinci zale da su skupi delovi .
mislim da su cene delova u rangu sa ostalim automobilima .
cak su pojedini delovi i jeftiniji nego kod ostalih kola .
samo mi pomalo curi LHM na puzu volana ili glavi volana , ne znam tacno kako se to zove ,
pa bih da pitam ako mi neko moze dati odgovor , da li moze da neko drugo ulje
zameni LHM ?

bobanms..
15.02.2007., 23:15
Malo po malo....bice ogromna barustina.

losha
15.02.2007., 23:26
Dvoumila sam se kod kupovine izmedju Opel Astre i Xsare.
Probala sam oba i kupila ipak astru.
Lepsa je i deluje mi pouzdanije.
Nije losa ni xsara ali im dizajn brzo zastari a i velik je gubitak vrednosti.

rumenka st
15.02.2007., 23:39
Ja imam C3 i nije me bas odusevio u eksploataciji.
Lep je na izgled(to me je privuklo) ali me je nebrojeno puta do sad
iznervirao.Stalno se kvari i nesto treba da se popravi.
Boja se ljusti,sedista se klimaju,voda curi u kabinu.
Delova nema u servisu ceka se ocajno dugo a i skup je za odrzavanje.
Prodala bih ga ali je ogroman gubitak u ceni.
Da sam znala da je takav, nikad ga ne bih kupila.
Necu vise nikad kupiti ni jedan citroen niti bilo koji francuski auto.
Imala sam mazdu i ne mogu da se nakajem sto nisam kupila opet neku mazdu.

Nacky
15.02.2007., 23:42
evo i ja sad videh temu pa se javljam .
za neki dan je pune cetri godine kako vozim bx 1.9 d .
zadovoljan sam njim .
pogotovo sto se tice potrosnje , komfora , udobnosti .
planirao sam da ga vozim jos godinu dana pa ide na prodaju da bih kupio neki mladji model .
naravno , opet citroen .
kod mene je prosao dosta teske uslove eksploatacije i zadovoljio me je .
imao sam i ja nekih kvarova ali nista strasno a i neki su bili posledica ljudskog faktora .
nije mi bas jasno zasto se pojedinci zale da su skupi delovi .
mislim da su cene delova u rangu sa ostalim automobilima .
cak su pojedini delovi i jeftiniji nego kod ostalih kola .
samo mi pomalo curi LHM na puzu volana ili glavi volana , ne znam tacno kako se to zove ,
pa bih da pitam ako mi neko moze dati odgovor , da li moze da neko drugo ulje
zameni LHM ?

Nemoj stavljati nikakvo drugo ulje osim LHM-a, moze ti pumpa riknuti, pa da te kosta puno skuplje. Najbolje ti je da odes kod nekog da ti reparira hidraulik na letvi upravljaca. I kod mene po malo tu curi, ali skroz malo, takoreci vlazi. Tako da za sad nije problem.

karlita
16.02.2007., 00:23
Meni se bas svidja C4.
Ali kad sam razgovarala sa ljudima koji se razumeju u automobile
predomislila sam se i definitivno odustala od kupovine.
Francuski automobili imaju sarm ali je izgleda to samo mamac za musterije.

bobanms..
16.02.2007., 02:36
Eh sta reci.
Da je babi trola bila bi tramvaj.
Da nisi popio malo LHM pa se okurazio.
Ali kao i svaki vozac citroena.....pustices i ti ulje tj usr..aces se.:):)

jomini
16.02.2007., 02:48
Bobne, čemu provokacije?

sinedin07
16.02.2007., 19:06
Kad curi ulje treba dosuti cistog alkohola oko pola litre.
To je proveren lek.
Moj komsija je godinama radio u Francuskoj kao mehanicar u citroenu.
Njegov sin nam je rekao za tu foru. I stvarno deluje.
Curenje prestane za par dana.

karlita
16.02.2007., 19:31
slusaj bre majmune , voleo bih da ti se najebem sestre !
ostavi mi adresu gde i kad ?
ne podnosim necivilizovane svinje a ti si bas to !
ok ?
cekam te .
Uzas koji recnik.
Treba da izbacite ovog manijaka. :confused:

King 7
16.02.2007., 23:02
Kad curi ulje treba dosuti cistog alkohola oko pola litre.
To je proveren lek.
Moj komsija je godinama radio u Francuskoj kao mehanicar u citroenu.
Njegov sin nam je rekao za tu foru. I stvarno deluje.
Curenje prestane za par dana.
Zvuci pomalo neverovatno. Ako je i istina, u cemu je fora? Kakve veze ima alkohol sipan u ulje sa curenjem i gde naci toliki alkohol?

paperino
17.02.2007., 02:29
Pa to ima logike alkohol ocisti naslage skorelog ulja na semerinzima.
Ali je stos naci alkohol koji je velike koncentracije min 90 %.
To se koristi na velikim hidraulickim sistemima u hidro pumpama za liftove
gde je ucestalo kretanje klipova.
Ulje se usled dodira sa necistocama na klipovima stvrdne i semerinzi ne zaptivaju.
Alkohol sluzi za razbijanje necistoce i ciscenje i posle toga ispari.
Inace alkohol je sastavni dep LHM ulja i fora je da sa vremenom njegova
koncentracija opadne pa je potrebno da se doda alkohol (naravno to fabrika nece reci)
nego se preporuci novo LHM.
Inace novo LHM ulje i hidroli imaju u sebi 25 % alkohola.

paperino
17.02.2007., 02:31
Alkohola imas u apoteci ili nekoj prodavnici hemije.

Nacky
17.02.2007., 18:41
Pa ako je fora u tome da alkohol ocisti sistem, onda je bolje ubaciti hidrowash. Tecnost za ciscenje hidraulike iskljucivo za citroene i nije skupo cini mi se 5l oko 20 tak eura. Izbaci se staro ulje iz posude za LHM i posuda se ocisti. Posle toga se ubaci ova tecnost i tako se vozi oko 1000km. Posle toga se posuda isprazni (prospe se tecnost i sva prljavstina) i ponovo se ubaci LHM. Ali LHM vremenom gubi viskoznost, pa je i zbog toga preporuceno da se mijenja. Ali ako je istina da je majstor koji je radio u citroenov servis rekao da se ubaci alkohol, onda bi i to moglo da se ubaci svake dvije godine. S time sto ce se LHM mijenjati svake cca 3 godine.

bigboyxxx
17.02.2007., 18:53
Ja sam juce nasuo alkohol u svoj citroen.
Ima efekta presao sam 240 km i curenje je stalo.
Svaka cast.
Hvala vam na savetu.
Kupio sam ga u prodavnici boja i lakova cena je 320 din litar.
Uzas je pravi koliko sam do sad uludo sipao ulja koje je stalno curilo.
Nijedan majstor mi nije rekao za alkohol, svi su mi predlagali da zamenim pumpu:):):)

Superbird
17.02.2007., 20:11
Pa ako je fora u tome da alkohol ocisti sistem, onda je bolje ubaciti hidrowash. Tecnost za ciscenje hidraulike iskljucivo za citroene i nije skupo cini mi se 5l oko 20 tak eura. Izbaci se staro ulje iz posude za LHM i posuda se ocisti. Posle toga se ubaci ova tecnost i tako se vozi oko 1000km. Posle toga se posuda isprazni (prospe se tecnost i sva prljavstina) i ponovo se ubaci LHM. Ali LHM vremenom gubi viskoznost, pa je i zbog toga preporuceno da se mijenja. Ali ako je istina da je majstor koji je radio u citroenov servis rekao da se ubaci alkohol, onda bi i to moglo da se ubaci svake dvije godine. S time sto ce se LHM mijenjati svake cca 3 godine.

Zanimljiv spoj ekavskog i ijekavskog :D

sinedin07
17.02.2007., 20:20
Ja sam juce nasuo alkohol u svoj citroen.
Ima efekta presao sam 240 km i curenje je stalo.
Svaka cast.
Hvala vam na savetu.
Kupio sam ga u prodavnici boja i lakova cena je 320 din litar.
Uzas je pravi koliko sam do sad uludo sipao ulja koje je stalno curilo.
Nijedan majstor mi nije rekao za alkohol, svi su mi predlagali da zamenim pumpu:):):)

Eto vidis da i mi nesto korisno mozemo da ti kazemo'brko".
U koji si citroen sipao carobno sredstvo.

MONTE KRISTO
17.02.2007., 20:39
evo i ja cu, cim se docepam alkohola, da ga sipam .
kakav ce biti ishod bicete obavesteni .

sinedin07
17.02.2007., 21:48
Pa imas alkohola u tehnohemijinim prodavnicama.
Cudi me da nisi znao za tu foru.
Mnogo vozaca citroena je primenjuje.

Nacky
17.02.2007., 23:28
Zanimljiv spoj ekavskog i ijekavskog :D
To mi je ostala navika od EX SCG, pa malo ekavskog, a malo i ijekavskog. Nadam se da me razum(ij)ete. ;-) :grin:

tarmiricmi.
17.02.2007., 23:47
Ja sam menjao LHM svake 2 godine i opet je procurila pumpa.
Ispocetka je pustala po malo da bi na kraju skroz procurila.
Kupio sam polovnu i ona je kratko trajala.
Onda sam odneo da ih remontujem.
Majstor me je oderao za remont.
Posle par meseci procurila je opet i onda je pumpu otvorio moj prijatelj i rekao mi da
nije ni otvarana do tad??/
Poenta je da na semerinzima ima utisnuta godina proizvodnje.
Znaci taj lik je samo izgleda isprao sa necim bez rasklapanja.
Moj prijatelj je celu pumpu rasklopio i utvrdio je da je potpuno ispravna i da u njoj
ima nekog mulja koji se podvuce pod semering i zato pocne da curi.
Sve je lepo ocistio i sklopio.
Od tad nemam vise problema.
Delove je prao sa nitro razredjivacem a ne sa alkoholom koliko se ja secam.
Ali ako je to rekao covek koji je radio u citroenu moguce je.
Kod nas jednostavno majstori ne umeju da poprave citroena i tu je poenta
zasto ih ljudi ne vole.
Ja se najezim kad treba da odem kod nekog majstora.

karlita
18.02.2007., 18:11
Citroen ima najlepsi dizajn.

tarmiricmi.
19.02.2007., 00:36
Ima citroen i drugih kvaliteta osim dizajna.

pjer-citroen
20.02.2007., 20:57
Laz, laz isamo laz.Prvo pumpa hidraulike je pertlovana i nemoze se popraviti i vratiti u fabricko stanje.[postoji covek u Beogradu koji je pokusavao da udje u problematiku pumpe i da je na takav nacin opravi , sve je to bilo kratkog daha i pumpe su posle kratke eksploatacije ponovo curile].Pumpu treba kupiti ,,novu,,ili polovnu koja je u funkciji.Dobra pumpa moze da se nadje na otpadima skinuta sa stranaca koji su redovno odrzavani i popravljani.Pa valjda je i toj pumpi dozvoljeno da procuri nakon 10,15 pa i 20 godina.A i mislim da bi sistemu hidraulike trebalo dodeliti ,,NOBELOVU NAGRADU za razorazna sipanja i dolivanja jestivih ulja , nafte , alkohola, i cega sve jos .............

sinedin07
20.02.2007., 21:54
Alkohol pomaze kod curenja definitivno.
E sad za naftu ili ulje ne znam koliko ima smisla dolivati.
A pumpe vidim remontuju po oglasima.

paperinos
21.02.2007., 00:01
Nova pumpa je najbolje resenje e ali za vecinu je to samo pust san.
Zato se koriste alternative.
Remont koji se ovde radi nisam imao prilike da vidim.
Mislim da je verovatno moguc e sad je pitanje koliko je efikasan i isplativ.

mitarbg
22.02.2007., 00:59
E opasni ste.
Rekao sam coveku za foru sa alkoholom za njegov C5.
Covek me zove danas i kaze da je uspesno sredio problem.
Pita me otkud mi ta imformacija?
Znaci alkohol deluje.

pjer-citroen
22.02.2007., 20:41
Fora sa alkoholom poznata je vec vise od 15god. ali procedura rada je potpuno pogresna.Prvo se iz kompletnog sistema ispusti LHM , zatim se sistem napuni alkoholom.Zatim upaliti auto koji ce radit neko vreme i tako ispirati male prljavstine koje se nalaze u sistemu.Potom ispustiti alkohol i sipati novo LHM ulje.Posto ljudi sipaju svasta u svoje sisteme to je jedino trajno resenje...............

sinedin07
22.02.2007., 22:47
Pa sad verujem da se alkoholom moze i ispirati sistem.Ali fora da se naspe oko pola litre alkohola
u staro LHM ulje je proverena.Plus za tu foru je znao i covek koji je godinama radio u citroenu.
Poenta je da postoji dosta specificnih, ali i tajnih fora u vezi odrzavanja citroena.
Taj auto je po svemu poseban i ne mogu ga odrzavati konvencionalni majstori.
Za njegovo odrzavanje potrebno je ogromno znanje i pristup raznim "tajnim" forama.

tarmiricmi.
23.02.2007., 08:22
Alkohol definitivno pomaze.

sinedin07
23.02.2007., 12:35
Znaci uspesno si testirao alkohol.
Molim te reci mi koji je kod tebe bio problem.

gagiska83
07.03.2007., 13:28
Zdravo Pjer i ja sam isto obozavalac Citroena imao sam od vize,ax,xsare,berlinga 1.9 i sada imam saxo-a 1.5D i berlinga 2.0 HDI koji je perfektan po svemu a narocito po perfomansama za koji se neki bune. Znaci kidam sa njime benzince samo tako naravno do 2.0 izvrstan je preglednost naravno u rikverc ko se ne snalazi na retrovizorima malo teze inace na otvorenom putu krstarica. A saxo isto ni manji auto ni lepse voznje za po gradu cudo a potrosnja cudo moj skuter vise trosi od njega.Prosao sam sa njime 160.000km a sada mi motor vise nije tako elastican kao pre, jeste da ga nabijam sve u crveno maltene (ne bas uvek).Kod jednog majstora sam cistio usisnu granu za povratno sagorevanje posto je bila zapusena i on mi je predlozio da mi ispere ceo sistem pumpu dizne sa nekom kiselinom.Ubacuje mu tu tecnost kroz pumpu dok motor radi i cisti se i posle toga malo bolje ide u nizim obrtajima u visljim isto malo tromavo kao i pre ali prvo paljenje moram da ga verglam 4-5 sekundi a pre tog ciscenja mi je ujutru palio bilo da je minus ili plus na sami dodir kljuca. Sta da radim? Sta je u pitanju?
HVALA

gagiska83
07.03.2007., 14:05
Цитроен је мени раније био у суштини ружан па и нисам много обраћао пажњу иако ме је одувек одушевљавала њихова идеја са хидрауликом... међутим почев од новијих модела (Saxo, Xantia, Xsara итд) почео сам мало да их пратим... 2004. сам ишао на море са Xantiom 2.0i 16V... Стварно мнооооогооо пре свега удобан ауто, а и добар и поуздан што се тиче мотора иако је имала преко 250 000 пређених километара... једино ми се није свиђало што је доста трошила... око 9л... ал ***... то је ваљда ок за бензинца... ових дана је стриц купио Xsaru 2003. 2.0HDi.... стварно изузетан ауто... сто и нешто коња има, троши 4,5-5л... заиста много добар и удобан ауто...

Sedista ti imaju lufta zbog toga sto ih kad god neko treba da sedne na zadnje sediste podizes pa dolazi do habanja ili ako imas nekog krupnog prijatelja koji je malo tezi pa nema osecaj za auto dok seda na sediste. Ja imam saxo sa troja vrata i imam isti problem sa sedistima, jer imam malo tezeg drugara koji seda kao iz aviona i zato mi je sediste dobilo lufta.

gagiska83
07.03.2007., 14:13
Ja imam C3 i nije me bas odusevio u eksploataciji.
Lep je na izgled(to me je privuklo) ali me je nebrojeno puta do sad
iznervirao.Stalno se kvari i nesto treba da se popravi.
Boja se ljusti,sedista se klimaju,voda curi u kabinu.
Delova nema u servisu ceka se ocajno dugo a i skup je za odrzavanje.
Prodala bih ga ali je ogroman gubitak u ceni.
Da sam znala da je takav, nikad ga ne bih kupila.
Necu vise nikad kupiti ni jedan citroen niti bilo koji francuski auto.
Imala sam mazdu i ne mogu da se nakajem sto nisam kupila opet neku mazdu.

To ti se sve desava verovatno sto si kupila auto koji je bio udaren pa ga je neko brzinski odradio za prodaju pa sad dolazi jedna po jedna stvar za popravku. Imao sam nekoliko citroenovih auta skoro svaki sam kupio nov nisa jednim nisam imao problema oko nicega.Na prvom mestu im je karoserija koja ima strava zastitu od korozije a boja nikada sa jednog auta mi nije otpala a ja bukvalno ne izlazim iz tih auta jer sam non stop na putu a i ne stedim ih.
Proveri kod nekog dobrog limara dali ti je bio lupan auto.Videces.
Pozdrav...

gagiska83
07.03.2007., 14:34
Za razliku od tebe mi se VOZIMO sa nasim igrackama.
A ti se slikas pored tvog krsa i trpas gorivo kao u tenk.
U tome je razlika.
Brate ja sam se bio zezno prosle godine pa sam uzeo golfa III 1.9 TDI full.Srubio sam ga za 4 meseca.Prolupao je a auto je imao samo 60.000km kada sam ga doterao iz nemacke bio je extra ocuvan.Prva stvar nestabilan je na putu ja sa svojim saxom dizelom kidam golfove na putu narocito kada je put sav u krivinama. A druga stvar decku xm verovatno trosi jer ima masinu od 3.0 pa i mora da trosi.

Superbird
07.03.2007., 18:18
ja sa svojim saxom dizelom kidam golfove na putu narocito kada je put sav u krivinama.

Ma da, 58 ks i 95 Nm momenta su cudo... :D :D :D

gagiska83
08.03.2007., 10:33
Ma da, 58 ks i 95 Nm momenta su cudo... :D :D :D

Ajde brate ti i ja na crtu krecemo iz Kraljeva pa do Kragujevca svako svoje troškove i kazne snosi al u po 1000 evra????????? :mad:

intra
09.03.2007., 12:39
Čovlek jedva krpi za benzim :D, al je šaljivdžija.

rumenka st
09.03.2007., 18:47
To ti se sve desava verovatno sto si kupila auto koji je bio udaren pa ga je neko brzinski odradio za prodaju pa sad dolazi jedna po jedna stvar za popravku. Imao sam nekoliko citroenovih auta skoro svaki sam kupio nov nisa jednim nisam imao problema oko nicega.Na prvom mestu im je karoserija koja ima strava zastitu od korozije a boja nikada sa jednog auta mi nije otpala a ja bukvalno ne izlazim iz tih auta jer sam non stop na putu a i ne stedim ih.
Proveri kod nekog dobrog limara dali ti je bio lupan auto.Videces.
Pozdrav...
Auto sam kupila nov i nije lupan niti farban.
Problem je sto je to citroen a ne mazda.
Nemaju Francuzi ni priblizan kvalitet jednog Japanca.
Nikad vise necu kupiti citroen i tacka.
Sve moje prijateljice sam obavestila o problemima tako da je za nas
ta fabrika umrla za sva vremena.

mitarbg
09.03.2007., 18:57
Brate ja sam se bio zezno prosle godine pa sam uzeo golfa III 1.9 TDI full.Srubio sam ga za 4 meseca.Prolupao je a auto je imao samo 60.000km kada sam ga doterao iz nemacke bio je extra ocuvan.Prva stvar nestabilan je na putu ja sa svojim saxom dizelom kidam golfove na putu narocito kada je put sav u krivinama. A druga stvar decku xm verovatno trosi jer ima masinu od 3.0 pa i mora da trosi.

E ovo treba sacuvati ti si prika tipican "citroendzija".
Ne da mastis i trujes ( da ne upotrebim tezi "adekvatniji" izraz) nego je haos.
Saxo da bude stabilniji od golfa 3 i jos i da budes brzi :lol: :lol: :lol: .
Motor TDI sa 60.000 km da prolupa :roll: . I da sa 58 ks oladis sve golfove :confused: :confused: . Sinko ne zaboravi da ima i golfova 3 sa 190 ks.
E sad sta da ti kazem da nisi ti posle golfa kupio citroen i nesto jos pride uz njega
( travu ili ne daj boze nesto teze) pa kad sednes u auto i pripalis dzok onda tripujes
svasta. Ako tako nastavis vidim ja ima ti i da letis. :lol: :lol: :lol: :shock:

mitrovic
10.03.2007., 03:30
Ajde brate ti i ja na crtu krecemo iz Kraljeva pa do Kragujevca svako svoje troškove i kazne snosi al u po 1000 evra????????? :mad:
Ja imam golfa 3 1.9 TDI 90 ks.
Decko u zivot bih smeo sa tobom na crtu.
Ti si definitivno neki saljivdzija.

milojicans
12.03.2007., 09:38
Moja ksantija trosi vise lhm ulja od benzina.:(
Uzas curi na sve strane smucila mi se.
Jutros na limanskoj pijaci sam dosuo 3 litre da se podigne sa asfalta.
Zakucala se do dna.
Ko izmisli to glupo vesanje sa hidraulikom.:(:(

yugo 45
12.03.2007., 17:14
opet isti lik sa 5 naloga

kako ti ne dosadi da ih otvaras

milojicans
13.03.2007., 20:15
Pa na bagljasu je bas dosadno.

nesha t.
19.03.2007., 22:54
Mali poklon s moje strane ljubiteljima Citroena:

http://i125.photobucket.com/albums/p63/neshataxista/wooden_cars_011.jpg

paperinos
20.03.2007., 09:26
Pojesce ga termiti.

UltraZvuk
01.04.2007., 04:48
Ja imam golfa 3 1.9 TDI 90 ks.
Decko u zivot bih smeo sa tobom na crtu.
Ti si definitivno neki saljivdzija.

Saljivdzija je mozda, ali nemoj zivot olako da dajes... C3 sa 1.6 HDI te odere ko majmuna sve da zvoni, pa moze da bude Golf veliko ime koliko hoces. Ja znam da sa Puntom 1.9 JTD derem VW dizel iz klase Lupo / polo / golf TDI kad god smislim, a C3 1.6 HDI ima jos jaci motor od punta jtd.

paperinos
02.04.2007., 00:24
A golf 5 2.0 Tdi sa 170 ks pojede i citroena i fijata onako za dorucak.:)

damnjan
02.04.2007., 01:52
a w12 tuareg dizel? :)) e i ja mislim da ce punto JTD izjesti golfa TDI .... prvo sto je noviji,a drugo ispravite me ako gresim,JTD je direktno ubrizgavanje?!? e da ne veruje te,ne znam sto,ali celom ibar.magistralom sam se utrkivao sa golf 3,a ja vozio opel kadett 86 1.3 plin....sve na pravcu me malo ostavi,a kad su krivine,stignem ga,ali nisam mogao da ga prestignem,cim izadjemo iz krivine malo mi treba uvek.,....da sam bio s 1.6ben zlo bi bilo.....ko ce veruje,nek veruje :)

UltraZvuk
02.04.2007., 01:58
Golf 4 tdi je isto direktno ubrizgavanje kao i jtd, tako da se ne radi o prednosti direktnog ubrizgavanja, vec o kombinaciji motor-menjac-masa

Kad_LupimLupim
02.04.2007., 01:58
A da se vi nosite svi kolektivno sa VW, JTD-evima, Kadettima na plin, W12 dizelima, Tackama malim i velikim i svim konjima koliko god da ste ih zbirno pobrojali, sa teme o Citroenu?
:roll:

jomini
02.04.2007., 02:00
Hahahaha

UltraZvuk
02.04.2007., 02:02
A golf 5 2.0 Tdi sa 170 ks pojede i citroena i fijata onako za dorucak.:)

Pa ako gledamo generacijski, sto ne uporedis Golfa 5 tdi sa Bravom 2.0 Mjet? :) Tu vec tesko da ce biti dorucka :)
Punto je liga sa C3 i Polom... a poredjenje koje sam naveo je za punto 1.9 JTD iz 2003. vs. poslednja generacija pola ili Golfa 5 1.9 TDI. Veruj mi, C3 jede pola ko od sale.
A o elementima iscasenja kicme u Polu od silne udobnosti necu ni da pricam... :)

damnjan
02.04.2007., 02:15
Golf 4 tdi je isto direktno ubrizgavanje kao i jtd, tako da se ne radi o prednosti direktnog ubrizgavanja, vec o kombinaciji motor-menjac-masa

nisam znao da golf 4 ima dir. ubrizg. :)

koliko ima mjet brava konja nova?? nisam se zadrzao kod nje na sajmu...

UltraZvuk
02.04.2007., 21:13
150ks ali ima 1t, dok golf ima 1,47t

sinedin07
10.04.2007., 23:07
Fijat je kanta pa da ima i 1000 ks.

Dovla
10.04.2007., 23:51
Да само што је ово тема о Цитроенима, а не о Фијатима :roll::roll::roll:

UltraZvuk
11.04.2007., 19:21
prica je pocela o c3 1.6 hdi ako se secas... auto je stvarno zestoko zivahan.

sinedin07
11.04.2007., 22:02
Ma kako da ne.......sve noge polomise da ga kupe.:):):)

Dovla
11.04.2007., 22:36
Ајде ево да ја мало усмерим тему... интересује ме модел Цитроен ZX 1.9TD из 1997год караван... шта знате о њему, шта је интересантно за тај модел, предности-мане, неко возио? Утисци? Неке специјалне карактеристике? Колико коња има, обртни момент, убрзање...

jomini
12.04.2007., 03:21
Evo malo Citroena, drumske krstarice...

http://www.mojvideo.com/video-jugoslavijo/0495716434a3ba797c6f&page=2&category=mr

Pretty Diana... Neki su verovatno odgledali ceo film, evo ovde 10-ak minuta francuskog HOT ROD-a... Ponosni vlasnici tvrde da je auto ruski ili kineski :lol:

taja
02.05.2007., 17:56
nemojte da mi se smejete....ne mogu nigde da nadjem broj motora na citroenu xantia.... ima li neko ideju gde je to utisnuto :-?

sinedin07
02.05.2007., 22:59
verovatno je istrulio tj korodirao pa se ne da videti.

vule gs
30.05.2007., 09:00
Ситроен је на лош глас изашао због мајстора. Одржавали су га (и још увек га одржавају) разни скарабуџевићи који немају везе с везом. Ситроен није Голф или Југо па да може да се крпи до бесвести деловима од Ладе. Нпр, другар је купио Ситроен ГС Палас у скоро па одличном стању (са 55 000км) и има проблема са мотором. Чудно је како су проблеми почели после посете мајстору (ауто није био дуже вожен, па је замењено уље, каишеви, и уопште потрошна роба). Испоставило се да мајстор намерно није добро наштеловао вентиле, да би осигурао себи профит, јер је после 2 недеље другар опет дошао код њега на сервис. Да не говорим о скидању и замени бомби брусилицом, скидању полуосовина чекићем итд...
Овде је са Ситроеном сличан случај као са Југом у Америци, пљују га углавном људи који га нису никад ни возили. И још једна ствар ме фасцинира: кад Волксваген прокува, коментар је: па добро, мора некад и њему да се то деси, ипак је стар ауто, блабла... А кад Ситроен или било који француски ауто прокува, одмах се проглашава кршином. :roll:
Српско ауто-тржиште је жестоко поремећено; само овде(и у земљама где нам живе бивша браћа) Голф 1 може да се купи за цену од 600-1200еур, а Голф 2 скаче и до 3500еур! :shock: И најцрње је то што има људи који дају толике паре на, у већини случајева разгужен ауто стар 15 и више година! За то време се одлични французи продају за исте паре а понекад су и упола јефтинији. То нема никакве везе са квалитетом већ са нашим менталитетом. Да Југо има Волксвагенов знак продавао би се само тако!
Мада, шта то мене брига? Док се други зезају са прескупим таљигама, ја могу да за исте паре купим одличан Ситроен. Имам за 3000 одличан ХМ, и баш ме брига!

Dovla
30.05.2007., 09:55
Слажем се за Голфа... *** колико год ја био љубитељ VW-а и волео их 3500ЕУР (и то човек уопште није претерао јер се у последње време доста крећем по ауто пијацама па знам) ни мртав не бих дао за Голфа 2... за те паре може да се купи 10 и словима ДЕСЕТ година млађа Корса, Саксо и сл... Мислим... Јесте да је Голф - Голф али је 10 година - 10 година...

Garwor
30.05.2007., 10:56
Ja bih voleo da imam XM-a.

taja
30.05.2007., 20:28
odlican je citroen

mastercat
30.05.2007., 23:13
Dovla smekeru svaka ti je na mestu.....ali Srbija je ovo

mastercat
30.05.2007., 23:17
a i tebi je Vule svaka ko Njegoseva:)

Superbird
30.05.2007., 23:22
Sve to stoji, ali ja bih pre kupio tog Golfa od 3500 evra nego novog juga

mastercat
30.05.2007., 23:29
bolje i roleri od juga.makar imas neku korist-smrsaces(mada i jugo ces da guras cesto kada rikne).covece kola za "aktivne ucesnike u saobracaju":)

Dovla
30.05.2007., 23:51
@Superbird

Па немој бре да петљаш југа међ' ову рају... :P

vule gs
01.06.2007., 16:16
Читам сад неки интернет водич о куповини ВХ-а и налетим на ово:

Najosetljiviji elemnt je hidro-pneumatsko ogibljenje, najčešće pucaju vazdušni jastuci i automobil ostaje zakovan za asfalt.
:roll: :roll: :roll: :roll:

Откад Ситроен има ваздушне јастуке?! Толико о ''стручњацима''... :roll:

UltraZvuk
02.06.2007., 12:54
Vule... nadovezao bih se na tvoj post. Pezo 307 ili C4 su za mene vozila koja su sprave i po za Golfa V... a dosta su jeftinije i nove, a o polovnima da ne pricamo. Kompletno podrzavam tvoj stav! Svaka cast!

chika_doktor
02.06.2007., 17:41
peugeot 307 je bas bas smece a narocito je los hdi radi kao traktor mnogo je buchan...treba da dam 15k evra i da se vozim ko u tamitju

chika_doktor
02.06.2007., 17:42
misssim imao sam jednog i to potpuno novog tako da ne pricham nebuloze...izuzetno smece od auta sav je kao jeftina kineska igrachka

chika_doktor
02.06.2007., 17:42
fiat stilo je izmislio automobilizam za peugeota

intra
03.06.2007., 09:11
Juče sam sjedio sa prijateljem koji vozi C5 i kaže da će ga najvjerovatnije ponovo uzeti kad bude mjenjao auto, da je auto možda lošiji od konkurencije, ali da je po udobnosti daleko ispred audija ili VW i da on za 160.000 nije imao nikakvih problema.

todor1
05.06.2007., 20:26
Da li neko ima komentar iz iskustva za novi c4 pikaso (5 ili 7 sedišta)
Dvoumim se između njega i nove honde CRV nisu ista namena i klasa ali se ipak dvoumim

Ono što je moj komentar na c4 pikaso da je najlepši (5 sedišta), ali sam razočaran zadnjom klupom koja kao da je pravljena za ljude do 160cm visine, takođe ima jako malo ostava, npr nemate papir a4 formata ili flašu od 2 litra gde da odložite (do sada sam vozio senik u koji je u razne ostave mogao polovni top da se stavi, inače nemam zamerku na senika ali mi je glupo da opet kupim isti auto)

Takođe sviđda mi se onaj robotizovani menjač sa komandama na volanu...

:shock: :confused:

sinedin07
10.06.2007., 15:04
Honda je zakon...citroen zaboravi da postoji.

popaj ns
11.06.2007., 01:24
I ja volim Hondu.

UltraZvuk
20.06.2007., 14:40
Drugari, o ukusima ne vredi raspravljati. Jedno je sigurno i tu je citroen sampion - ako prelazis mnogo kilometara i treba ti prostora, nema boljeg auta.
Za udobnost i komfor je Citroen izmislio toplu vodu za Hondu. A za performanse i trajnost necu ovde da poredim. Japanci su u tome dokazani vec.

todor1
28.06.2007., 20:49
Pokušaću ukratko da ispričam sta se desilo kolegi iz Hrvatske na ganc novom sitroenu.

glavna uloga C4.
brzina 130, automobil gasi kompletnu elektroniku, prestaje da radi servo volana, servo za kočnice, automobil se zaključava i kao vrhunac zaključava volan!!!!!
čovek se spasao samo prisebnošću, tako što je odmah ubacio u drugu, tako spustio brzinu na jedno 60 do 40 je uspeo da spusti nožnom kočnicom do stajanja je stigao ručnom, pritom zaključan volan je uspeo da "polomi" tako da je povratio upravljivost.

Zove servis koji mu daje uputstva kako da "resetuje" automobil i uradi autodijagnostiku, koja prolazi. Čak iz servisa uspevaju da ga ubede da nastavi da vozi... nastavlja (ovog puta brzinom 50) i posle 2 minuta sve isto samo ovog puta je brzina bila mala i volan već polomljen tako da nije bilo strašno.

Nažalost sve ovo sam saznao pošto sam kupio c4 pikaso koji nema ni kvačilo ni ručnu kočnicu koje su ovog puta spasile život čoveku.

Milos. :twisted:

tarmiricmi.
01.07.2007., 01:44
Majko mila, to je uzas.

Sta reci citroen je definitivno zavrsio sa karijerom.

Pjer_Nis
01.07.2007., 19:27
Ja sam pre neki dan kupio Berlingo 2001 2.0 HDI, putnicka varijanta. Covek od kog sam ga kupio me ubedjuje da ima pocinkovanu karoseriju pa me interesuje da li je to istina ili 'ciga hvali svoga konja'. Inace sam super zadovoljan, za ono sto meni treba, savrsen auto.

Garwor
01.07.2007., 19:46
Mislim da Citroen od 97-98me stavlja pocinkovanu karoseriju. E sad, nisam siguran da li za sve modele.

vule gs
01.07.2007., 20:02
Од 86-87, на све моделе. ;)

UltraZvuk
02.07.2007., 13:28
Вуле је у праву, од `86. на све моделе ставља. Немаш бриге, купио си одличан ауто.

-Air Stefan-
09.07.2007., 20:34
Ja bih voleo da imam sređenog Spačeka, onog Charleston...

http://www.dyna.co.za/cars/Citroen_2CV6_82_Charleston.jpg
Ovakvog istog imam ja(potpuno isti spolja a unutra ne znam), samo shto je sav razdrndan. :(
Ako nekoga zanima mogu da stavim slike spolja, iznutra, motor itd!
Pozz... :lol: :mrgreen:

jomini
09.07.2007., 21:01
Svaka čast. Šteta je da ti propada, a propašće ako ga ne paziš. Čuvaj to kao oči u glavi!

-Air Stefan-
11.07.2007., 20:40
Evo i par fotki:
http://imageupload.com/out.php/i9296_DSC00130.JPG
http://imageupload.com/out.php/i9295_DSC00129.JPG
http://imageupload.com/out.php/i9294_DSC00128.JPG
http://imageupload.com/out.php/i9293_DSC00126.JPG
http://imageupload.com/out.php/i9292_DSC00125.JPG