Vidi punu verziju : Krusevac za prestonicu!
dusan87
02.01.2004., 19:57
Naravno :wink:
Prike bre prestonicu čega,jer ima više vrsti prestonica.Prestonicu regiona,prestonicu Šumadije,srednje Srbije, gumarske proizvodnje,čarapa,itd.
Onoliko mali grad za prestonicu
Prike bre prestonicu čega,jer ima više vrsti prestonica.Prestonicu regiona,prestonicu Šumadije,srednje Srbije, gumarske proizvodnje,čarapa,itd.
PRESTONICU SRBIJE I CRNE GORE, SVAKAKO!!! :lol:
Trazeci ljubav
05.02.2004., 20:37
PRESTONICU SRBIJE I CRNE GORE, SVAKAKO!!! :lol:
A gde bi bila Savezna skupština -u Kocki?!? :shock:
gorancir
13.03.2004., 00:37
Pa vi niste normalni! ili jednostavno ne znate dalje od Stalaca pa kao "Krusevac za prestonicu" :)). Jeste da nam je zemlja i suvise mala i siromasna, i da je svetski trend da najmocniji gradovi nisu u isto vreme i glavni ALI: prvo, gde ti je aerodrom u Krusevcu? gde da nadjes 10 luksuznih hotela? Gde su ti fakulteti i drzavne institucije? Gde ti je metro ili bar dobar gradski prevoz (mislim na gradski a ne na seoski, to iz blata na asfalt!)? Znaci, smesni ste s tim vasim parolama :) i potpisima.. to stvarno moze da kaze samo onaj ko je bio u Soko Banji na eksurziji i sl.
Prosetaj se samo, kad nemas sta da radis, do Nove pijace pa ce sve da ti bude jasno, s kim i gde zivis!
Mislim, volim ja KS, bio sam u njemu 18 godina, sad imam 21, ali brate.. Provalio sam da je dosadno samo onima koji zive u njemu, a onima koji su ziveli pa odu na studije ili tako nesto, ti ljudi dodju do stadijuma da je smesno uporedjivati Krusevac s Novim Sadom, Beogradom, pa dalje s Parizom, Londonom, Atinom itd. Alo bre ljudi, pa jel imate TV ako nista drugo.. Tako da mislim, da su ti ljudi koji propagiraju tu smesnu iluziju velike zamajotke, jer su tu bas zbog toga sto nemaju sta drugo korisno da rade.. Ima, verujem, jos takvih slucajeva po Srbiji.. Pirot, Vranje, Surdulica.. :))) sto da ne!
Trudite se vi da ulepsate sebi zivote, a Krusevac ce biti ovakak kakav jeste jos mnoooogo godina (a i vise)..
CICA-MACA-80
23.03.2004., 02:09
Naravno :wink:E OVI LJUDI STVARNO NISU NORMALNI!!!!!!!ONLY IN YOUR DREAMS :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Zorica4
03.04.2004., 14:00
Pa vi niste normalni! ili jednostavno ne znate dalje od Stalaca pa kao "Krusevac za prestonicu" :)). Jeste da nam je zemlja i suvise mala i siromasna, i da je svetski trend da najmocniji gradovi nisu u isto vreme i glavni ALI: prvo, gde ti je aerodrom u Krusevcu? gde da nadjes 10 luksuznih hotela? Gde su ti fakulteti i drzavne institucije? Gde ti je metro ili bar dobar gradski prevoz (mislim na gradski a ne na seoski, to iz blata na asfalt!)? Znaci, smesni ste s tim vasim parolama :) i potpisima.. to stvarno moze da kaze samo onaj ko je bio u Soko Banji na eksurziji i sl.
Prosetaj se samo, kad nemas sta da radis, do Nove pijace pa ce sve da ti bude jasno, s kim i gde zivis!
Mislim, volim ja KS, bio sam u njemu 18 godina, sad imam 21, ali brate.. Provalio sam da je dosadno samo onima koji zive u njemu, a onima koji su ziveli pa odu na studije ili tako nesto, ti ljudi dodju do stadijuma da je smesno uporedjivati Krusevac s Novim Sadom, Beogradom, pa dalje s Parizom, Londonom, Atinom itd. Alo bre ljudi, pa jel imate TV ako nista drugo.. Tako da mislim, da su ti ljudi koji propagiraju tu smesnu iluziju velike zamajotke, jer su tu bas zbog toga sto nemaju sta drugo korisno da rade.. Ima, verujem, jos takvih slucajeva po Srbiji.. Pirot, Vranje, Surdulica.. :))) sto da ne!
Trudite se vi da ulepsate sebi zivote, a Krusevac ce biti ovakak kakav jeste jos mnoooogo godina (a i vise)..
Ti si bas naporan tip.......Pa ti lepo zivi u "tvom" Parizu da te pljuju crncuge i ostali....i ako si vec u Parizu,trebalo bi da si do sad naucio da su ti "seljaci" koje ti veoma cesto spominjes,veoma cenjeni u svim zapadnim zemljama,i da je "seljak" zanimanje...a ne predmet podsmeha.....ili se druzis samo sa onima koji sebe nazivaju "francuzi" pa te cinjenice ne znas?
Zorica4
09.04.2004., 04:27
SLAZEM SE!!!!!!!!
S`kim se slazes? :-) pozdrav
SLAZEM SE!!!!!!!!
S`kim se slazes? :-) pozdrav
s'Autorom ove teme.
realist
17.04.2004., 19:33
Stvarno je smesna ta parola Krusevac za prestonicu. Sta ti pricas o Parizu, crncuge i to. Kakve veze ima, grad se ne gleda po njegovom stanovnistvu, znamenitostima... Krusevac ne moze da bude prestonica regiona, a oce Srbije... Ej Kraljevo je sediste okruznog suda, svih okruznih institucija pa vidimte. Ne mozemo da se merimo sa Kraljevom, a ocemo sa Beogradom! Optimisti...
Tuzni_patak
23.04.2004., 08:52
Nisam iz Krusevca , ali cesto putujem Srbijom .
Tipicna bolest Srbije "Tudje bolje " postoji i kod nekih krusevljana ocigledno.
Odakle vam to da prestonica mora da ima fakultete, metroe,i ko zna cega. U vreme elektronske revolucije sve je to nepotrebno.
--Ono sto bih ja podrzao je Krusevac kao prestonica kulture , ne zbog 10 pozorista koje nema (ono jedno profesionalno i jedno amatersko koliko ja znam)
ne zbog 10 bioskopa koje nema
ne zbog 20 trznih centara koje nema
ne zbog 100 fabrika industrije koje ce raditi kroz koju godinu punim kapacitetom
ne zbog svadja seljaka oko medje
ne zbog ogovaranja komsije
vec zbog onoga kako postuju svoju tradiciju
kako postuju svoje slave
kako je seljake sramota kad ih ogovaraju da im njiva nije najbolje obradjena
zbog prestonice narodne muzike koju je nekadasnji radio Krusevac ustanovio i koji jos nije ova novokomponovana muzika uspela da unisti
zbog duha cara Lazara koji se oseca u nekim stvarima.
I nigde ne videh toliko gusto naseljeno selo (doduse sa malim parcelama zemlje) nego u Zupi (iako mi neko kaze da se Krusevljani i Zupljani ne vole, mislim da su to one sitne carke , rivalitet, pogresno shvaceno.)
Srbiji danas treba prestonica koja ce probuditi patriotizam u odvratnim politicarima
P.S. NEko bi mogao i valjevski kraj da predlozi za prestonicu i nisu loshi ,patriote velike , naslednici cerskih boraca ali malo okrenuti sebi.
Ali covek nezna i ne vidi sta ima dok ne prodje malo sveta.
(Da bi znali sta imamo proputujte samo do Sofije na jedan dan i gledajte prirodu , ljude , policiju. Ko moze nek proputuje i do Slovenije da vidi od cega smo mogli i mozemo da budemo bolji samo da su nam duse bolje.)
willbert
24.04.2004., 22:54
Znate sta?Kada se govori o Krusevcu kao prestonici,nikako ne mogu da se otrgnem od misli da je neka grupica idealista ili naivcina pomislila da ce preko toga nas grad da dobije nesto sto mu eventualno po znacaju pripada.Prestonica sigurno ne,ali neki drugaciji status,npr.status grada(ne zbog velicine,nego zbog para koje odlaze odavde kozna gde i za koga ).Ovoj zemlji u celini treba debela regionalizacija i reorganizacija pa neka ti
"VELEGRADJANI" ostanu i dalje u svojim velikim gradovima-samo neka sami placaju svoje racune.Mi svakako placamo i svoje i tudje.
elendil
08.08.2004., 00:08
Krusevac i Maribor su bile najjce opstine u SFRJ i ne dajte se braco Krusevljani.Idealizam oko prestonice je nerealan,po tome bi pre Pec i patrijasija ili Smederevo mogli da sanjaju.Posto zivite u realnosti uzivajte Krusevac je sjajan grad.Steta sto sad tako retko dolazim,al dok mi je devojka studirala dolazio sam puno cesce.Volim Krusevac,pozdrav svima. :lol:
Nije nama ni u inostranstvu lose ,ali zasto ne ,ima nas koji bi novcano pomogli da se krusevac redi ,ali prvo da e resite adminitracijkih lopova .A mi bi ostalo sredili da krusevac bude opet prestonica Srbije ,a za uzvrat ne bi trazili nista osimkada dodjemo tamo da se mozemo lepo odmoriti.a verujemo da bi krusevac bio opet onaj lepi grad spocetka 80-godina jak industrijskii ekonomski.jer nas tri prijatelja smo naisli na zid cutnje kada mo hteli donirati novac za kolektore za procicavanje kanalizacikih voda koje izlaze u zapadnu Moravu i Rainu . Tako da e opet neki novi klinci mogu kupati u tim rekama ,a ovako prvo u optinari trazili da njim adamo jedan deo novca dfa bi nam doputili takvu inveticiju,a to je ramota za taj lepi grad i njegove tanovnike .
elendil
08.08.2004., 11:39
Zalosno. :oops: :cry:
sumadinka
10.08.2004., 09:51
Volela bih da mi neko objasni zasto Krusevac a ne Kragujevac.Pa Kragujevac je u Milosevo vreme bio prestonica
sumadinka
10.08.2004., 09:54
A i ima bolju infrastrukturu.Mada je tacno da glavni grad ne mora da znaci i veci i razvijeniji...
Naravno :wink:
Mali, prvo bi trebalo da napunis jos koju godinicu da bi uopste mogao da pricas na ovu temu. A drugo, tokom tih nekoliko godina dok malo na sazris, potrudi se da vidis jos neki grad osim Krusevca pa ona oceni koji grad bi trebao da bude prestonica.
Necemo ti zameriti, ipak si ti jos uvek detence.
Krusevac prvo trba da dobije status grada jer ovako 90 posto iz opstinskog budjeta se odliva za Beograd pa tek onda da razmisljamo o krusevcu kao presteonici.
internjet
16.09.2004., 01:24
Ma kakva vasa prestonica. Rodjen sam u Krusevcu, ali sam totalno razocaran onim sto Krusevac pruza. Ovaj grad vise ne lici na sebe. Previse je glumaca i foliranja. Prostakluk da i ne pominjem. Ove price o prestonici koje nam plasiraju oni seljaci iz OSE su cista glupost. I danas je u Krusevcu najmanje Krusevljana. Pogledajte samo sta radi vecina ovih sa Kosova!
P.S. To sto sam ovako odreagovao na ovaj topic, ne znaci da volim Krusevac manje od vas. Naprotiv, samo mislim da ste nerealni!
kiriaki
20.09.2004., 15:46
Ne znam da li ste citali Tarabice( :D ), kazu da ce Krusevac opet biti prestonica!
kiriaki
20.09.2004., 15:49
I Kragujevac hoce da bude prestonica. Kazu da oni imaju najvise prava na to (ne znam samo odakle), a vidim i Bogoljub Karic ih podrzava!
*misutka*
20.09.2004., 19:13
I Kragujevac hoce da bude prestonica. Kazu da oni imaju najvise prava na to (ne znam samo odakle), a vidim i Bogoljub Karic ih podrzava!
Pa Bogi podržava svako mesto u kom trenutno ima miting :lol:
A KG prestonica....može, odmah bih se vratila :idea:
gost037
20.09.2004., 22:35
Cuo sam i ja kiriaki, ali onda se oglasili iz Nisa, pa kazu: Svaka cast Kragujevcu, ali Nis je mnogo znacajniji grad od Kragujevca i ima vise prava da bude prestonica! :D
E pa ne moze ni Kragujevac ni Nis! :)
Krusevac za Prestonicu!
kiriaki
20.09.2004., 22:40
Ma daj samo da dobijemo status grada i nekog normalnog za gradonacelnika!
Krusevcu su stvarno Beograd i Kraljevo toliko naudili, da nece moci jos dugo vremena da se oporavi!
janicijevic83
04.11.2004., 00:27
ma mogu da mi pus...beep... oni koji kazu da Krusevac nece da bude prestonica,a za glupe koji nisu razumeli Kulturno istorisku prestonicu i prestonicu Rasinskog regiona kad podelimo drzavu na devet nezavisnih regiona