Vidi punu verziju : Internet lozinke
Pozdrav svima koliko vas ima!
Evo jednog pitanja za sve koji mogu da mi pomognu. Problem se sastoji u sledećem: kako povratiti opciju da Internet Explorer i dalje nastavi da nudi da pamti lozinke, ako je (naravno slučajno)(!?) čekirana opcija da više ne nudi da pamti korisnička imena i lozinke?
Mislim da se ovaj problem može rešiti iz registry baze, ali nisam uspeo da pronađem opciju.
Hvala svima unapred na odgovorima.
Pa mislio sam da sam objasnio, ali evo: kada posetiš neku net lokaciju, kao npr. ovaj forum, i upišeš svoje korisničko ime i lozinku, nakon pritiska na enter ili klikom na ok pojavi se pop-up prozorčić u kojem te Explorer pita da li želiš da on zapamti sve te podatke, i kada sledeći put posetiš istu lokaciju da on sam ostavi ispisane podatke - korisničko ime, i na mesto lozinke zvezdice, naravno!
Da li je sada jasnije?
/I/I@Ī@
21.11.2006., 00:14
oce da mu se vrati opcija u ie7 da pamti passworde ...
Jeste da ja koristim 6, ali reci barem način kako se koristi u 7-ci, pa ću nešto već pokušati.
Sad sam tek razumeo, vrlo prosto to mozes da uradis. Nevidim razlog zasto bi se petljao oko registry baze zbog toga. U svakom sluchaju bolje je napisati opsirnije, brze ces dobiti od nekoga odgovor ubuduce.
Resenje za tvoj problem mozes resiti na sledeci nacin:
Idi na internet options, Content, AutoComplete i chekiraj opciju (promt me to save password).
Nažalost - to ne pomaže, jer je opcija uključena. To sam pregledao upravo nakon prve poruke. Videću šta je, možda čitav problem i nije tako banalan.
Pa obrishi temporaly internet files.
Mislim da to nema veze sa lozinkama. One se čuvaju na drugom mestu.
Da, da pametan si ti.
Napishi mi tacno sta pise na ovoj lokaciji:
HKEY CURRENT USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\IntelliForms\SPW
Ma u redu je to. Nego, rešeno je na najprostiji mogući način: samo sam odčekiraoi i ponovo čekirao to polje u auto complete opciji i sada sve funkcioniše. Hvala, pomogao si!
A ja lepo napisah gore. ;)
U svakom sluchaju ukoliko nekome zatreba ovde u registry bazi se nalaze enkriptovane sifre, ako ne uspete da resite problem kao Qdar koji je resio. Obrisite SPW kljuch i necete imati daljih problema.