PDA

Vidi punu verziju : problemi sa modemom

Dejana
19.06.2003., 19:48
Imam neki Agere modem, i velike probleme da uspostavim vezu sa Internetom.Napravim konekciju, sve po pravilu, modem radi na drugom racunaru, a konekcija nikako da proradi.Kad je najzad proradila moram da dizem slusalicu i spustam svaki put kad se konektujem, jer drugacije samo vrti u prazno.Sigurna sam da sam konekciju dobro napravila, cak i uz pomoc tehnicke podrske.Sa Win 98 tako i radi, a otkako sam ponovo ucitala Win 2000 nikako.
Sta mislite?Ima li neko iskustva sa ovim modemom?Da li je moguce da je problem u telefonskoj liniji?

Sterka©
19.06.2003., 20:48
Cim postavljas ovakvo pitanje mora da si skoro uzela computer.Imao sam slican problem.Ovi novi Agere(Lucent-chip) modemima po meni postoji neki vid greske.Kod mene je sve to proradilo kada sam izvukao drugi telefonski kabl(onaj kojim iz modema povezujes telefon) i onda sve radi OK, medjutim neces imati telefon blizu racunara.Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

cucuk
15.07.2003., 00:33
Sto se tice windowsa 2000,imao sam losa iskustva sa modemom,ali kad sam instalirao xp,sam od sebe je proradio.
Instaliraj xp.Sigurno ce raditi.
(Nemoras ga posebno instalirati samo da upgade-uj)
Nadam se da sam ti pomogao

Mako
15.07.2003., 10:14
Instaliraj XP Home ili Professional, radi na oba kako treba...

Modem Ah Modem
23.07.2003., 03:37
Lucent = 730 dinara sa porezom. Zbusava i na XP. Problem sam resio starim majstorskim trikom, zamenom mesta mrezne kartice i modema. Kada se sistem startuje sve dodje na svoje, ako dodje. Ako to ne pomogne potrebno je deinstalirati postojeci XP drajver i staviti originalni COM je 3, a IRQ18 (vazi za 2000 i XP).

dominator
27.03.2004., 13:57
Probaj da uneseš neke od ovih komandi. Modem properties→Advanced. U polju extra initialization commands unesi neku od ovih komandi. Trebalo bi da radi malo bolje!?

LT winmodem 56k internal
at\n4%c1s35=0
also try
at&f&k0%c0\n4

Generic Lucent Modems
s35=0