Vidi punu verziju : PIHTIJE
Moze li mi neko reci recept za dobre pihtije, ali sa mesom. Ne posne. Unapred hvala.
Moze li mi neko reci recept za dobre pihtije, ali sa mesom. Ne posne. Unapred hvala.zar zaista mislis da postroje posne pihtije i u pravu si postojer ali sa zelatinom:)
Nekad sam ja to ovako radila,
oko 1 kg svinjskih nogica(ponekad dodam i onaj gornji del nogice gde ima vise mesa)
3 l vode
2 mrkve
1 persun
1 manji cele(a i ne treba ako nemas)
5 zrna bibera
malo mljevenog bibera
3 cena belog luka
1 lovorov list soli otprilike
Nogice ocistiti i oprati u vise voda.Raseci ih i staviti u hladna voda da se kuhaju.Kad voda prokuha,posoliti i nakon pola sata dodatiociscenu zelen,biber u zrnu i lovorov list.Kuhati na laganoj vatri otprilike oko 4 h dok meso ne bude potpuno mekano te se pocne odvajati od kostiju.Supu procediti,uliti u posudu,meso izrezati na komadice krupnije malo kockice,poslazite u procedenu supu,dodati isitnjen cesnjak i mljeveni papar te ostaviti na hladnom mestu da se stegne.
Pihtije mozes posuti i sa mljevena crvena paprika ako zelis,mozes dodati i mrkvu onu sto se kuhala a neko jos dodaje i tvrdo kuhano jaje(ja ne volim sa jaje i nisam nikad ni probala).Masnoca koja se skupi po povrsini moze se upotrebiti kod kuhanja graha(pasulja)ili kiselog kupusa.
Prijatno i u zdravlje!
Eto tako sam ja nekad pravila u nasoj zemlji a sad ovdje gde zivim topliji su krajevi i ne kuham vise ali kad dodem kod nas u otadbinu probacu opet da kuham.
Pozdrav
jela sam odlicne pihtije,nasa kuma je napravila neki nenormalno dobar mixing...! redjala je na tacnu red sunke, pa je razmutila zelatin sa jogurtom, u koji je ubacila tvrdo kuvana jaja seckana i jos neke sastojke i gore stavila red sunke i premazala mileramom...
da li te zanima originalan recept da ti prepisem...?
Espanol
23.11.2004., 11:14
Dolazi zima i ova tema zalutala na poslednje strane mogla bi da bude ponovo aktuelna. Ili ja to mnogo volim pihtije? :wink:
tema je ok, samo cudi tolika navala gostiju :shock:
Espanol
23.11.2004., 12:38
tema je ok, samo cudi tolika navala gostiju :shock:O tome stalno i pričam. Kada se teme ponove po 10 puta i zature na poslednje strane jednostavno se zaborave.