Vidi punu verziju : "Hrvatsko primorje"
Zasto "da"?!....zasto " :? ne"?!
PROLAZNIK
23.01.2004., 22:47
nikada u zivotu,jezim se cak i vazdusnog prostora,kada letim preko kurvatske
Nisam ucesnik ratova,ali tvrdim da do kraja zivota necu uci u Hrvatsku.Zasto da idem negde gde me najblaze receno ne vole ?
Ja volim Hrvatsku. Kao mala sam dosta bila tamo. I bas bih volela da odem ponovo. Ali mislim da jos uvek nazalost nismo preterano dobrodosli... :( :?
prolaznik
24.01.2004., 15:51
JA VOLIM HRVATSKU!!!!
nikako ne mogu i ne zelim da shvatim ove reci!!
srecan put,nadji nekog hrvata,pa mozes da i ostanes.spojis lepo sa korisnim!
Hrvatsko Primorje je divno.Retko ga posecujem jer zelim da vidim nesto sto neje Balkansko.Cene su jako visoke tako da se standard ne poklapa sa cenom.
Inace kao drzava su na vecem nivou civilizacije.Mi kasnimo za njima desetak godina a jos sa Radikalima bicemo jednaki Albaniji.
jel da,da su na vecem nivou inteligencije..
pitaj svoju bracu po veri,koji tamo zive,na kom stepenu inteligencije su ti hrvati..
ali tebe verovatno boli kita za njima
Hrvatsk primorje????
kako da ga ne volim kad sam tamo rodjena i odrasla. zemlja kao zemlja mi je uvijek u srcu,ali stanovnici su daleko od ociju daleko od duse. ovi sto pisu da su na vecem nivou civilizacije su u pravu.ja ne kazem da su oni bolji od nas.ista je to bagra ali nacin na koji oni skrivaju svoje pravo lice je Originalan,vjerujte.
zato im skidam kapu!!!!
i za nista drugo.postigli su da se ravnaju sa ovima u zap.Evropi oko mene.mnogo brze su izucili zivotnu skolu nego mi.nami treba jos 25.-30.g. a mozda ni tada necemo nista nauciti jer smo tvrdoglavi pa vjerujemo da smo samo mi pametni a svi oko nas koji se ne slazu sa nama glupi. :oops:
Nemoj vise Ljiljo molim te idi na hr stranicu pa tamo blati svoju naciju sram te bilo.Hvalis hr koja je proterala tolike ljude i pobila,koji na utakmicama skandiraju ubi srbina,i za njih ti kazes da su 25 god ispred nas.U hr necu ni mrtav,a ti izvoli tamo ti je i mesto sram te bilo.
sta je vama ljudi? zasto ste tako kategorichni :? .. pa pricamo o moru a ne o ratu :? ... topic je postavljen o tome da li je tamo dobro za letovati ili nije... ne vidim nishta loshe u tome:) .. pa i turci su nam yebali majku 500 godina pa danas nasi ljudi trce da letuju u kushadashi, marmarish i ostala letovalishta:)) isto je to sve, ako se tako gleda...
..ja sam prvi put bila letos u hrvatskoj i super se provela... bili smo svojim autom i niko nas nije niti maltretirao kao sto se pricalo niti smo imali bilo kakvih problema... more je predivno... sve u svemu isla bih opet sto da ne:)... volela bih da obidjem pag i tako jos neka mesta koja nisam stigla da vidim letos..
Topic je postavljen sa pitanjem: ZAŠTO DA I ZAŠTO NE.
MOJ ODGOVOR JE OPET ISTI: NE ! A TO ZATO ŠTO SAM POTPUNO SIGURAN DA ME TAMO NE VOLE,ŠTO SAM ISKUSIO I PRE RATOVA,A MOGU ZAMISLITI KAKO JE SADA.
Pa pogledaj samo jednu košarkašku utakmicu izmedju njih i nas.A to su još FINI gledaoci.Na fudbalskoj bi verovatno bilo mrtvih.Uvek su nas mrzeli i UVEK ĆE NAS MRZETI !
Inače,obala im je zaista prelepa.Azurna obala je smešna u poredjenju sa hrvatskom.
Ali šta to vredi...
Ovde je nekima djabe objasnjavati,a pogotovo ljilji kaze turci pa nasi trce tamo.Ma znas ko trci tamo ,trce tamo takvi kao ti izdajice srpskog roda.Ti ko da si zivela na marsu ili zivis sada pa ne znas sta se desavalo,a ti samo izvoli u hr znas koliko su te zeljni.
Moram da priznam da mi strasno nedostaje hrvatsko primorije.Hvar.Strasno sam voleo Hvar.Verovatno ga volim i dalje, cim mi nedostaje.Ozbiljno sam razmisljao ove godine da se zaputim tamo i uvek se vratim na isto,ne bih se osecao normalno, na odmoru.Neznam da li cu ikada moci i zao mi je zbog toga.
Samuraj
30.01.2004., 01:10
NE NE NE I NE. :twisted:
Zato sto nas MRZE, UVEK SU NAS MRZELI I UVEK CE NAS MRZETI. :twisted:
Hoces ostrva idi u Grcku,Karibi,Dominikana,Sejseli...itd.
Hoces peskovite plaze idi u Bugarsku,Tursku,Egipat,Tunis...itd.
Ali NIKADA NE IDI U HRVATSKU. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Goscica
30.01.2004., 01:12
Moram da priznam da mi strasno nedostaje hrvatsko primorije.Hvar.Strasno sam voleo Hvar.Verovatno ga volim i dalje, cim mi nedostaje.Ozbiljno sam razmisljao ove godine da se zaputim tamo i uvek se vratim na isto,ne bih se osecao normalno, na odmoru.Neznam da li cu ikada moci i zao mi je zbog toga.
Jaooo i ja sanjam Hvar(Jelsu)!Od moje 1 god. su me roditelji vodili tamo, bili uvek u istom smestaju, kod istih divnih ljudi...Kasnije sam sa drustvom isla i nikada ne mogu da zaboravim ta letovanja, te plaze, taj miris lavande i borova.Na zalost, zbog svega sto se izdesavalo sumnjam da cu vise ikad tamo otici... :cry: :(
Nista od toga ne mirise isto, ne izgleda tako, more nema takvu boju.Ocigledno je problemu tome sto imam dovoljno godina da se dobro secam Hvara i da mi je pored toga sto jeste po sebi, ostao i kao deo odrastanja.Zato ima drugaciji miris i ukus koji Grcka ( koju jako volim ) nikada nece imati.
p.s.
Ne ljuti se i ne vici.Caskamo.
Samuraj
30.01.2004., 01:18
OK necu da vicem ni da se ljutim,ali kada se setim svega sto su nam uradili emocije ucine svoje.
Sorry.... :D
Mozda je doslo vreme da se pomirimo sa raznim stvarima i lepim i ruznim...i da idemo dalje.Niti ja mogu dalje od nostalgije niti ti od emocija.
Jedino kroz kretanje postojimo.Evo, ja cu da uramim sliku koja mi je ostala u secanju u jedan lep ram i da je okacim negde gde nece biti previse upadljiva.Ti uradi to isto sa svojim emocijama vezanim za HR i idemo...da vidimo dokle cemo da stignemo.
Savetnica
30.01.2004., 01:36
Sta su nam sve uradili?! A mi njima nismo nista uradili, jel?
Nije mi kao prvo jasno zasto niko od moderatora ne zakluca ovaj topis. Ovo je mesto za turizam a ne za rasprave na nacionalnoj osnovi!
Nikad necemo mrdnuti dalje od ovoga sto smo dok god bude bio mi, vi, oni i slicno. Pa svi smo ljudi od krvi i mesa! Samo nas je crkva razdvojila! Imamo istog Boga, svi smo hriscani! Sta vam je ljudi, zasto tolika mrznja?????
Samuraj
30.01.2004., 01:50
Nije mi kao prvo jasno zasto niko od moderatora ne zakluca ovaj topis. Ovo je mesto za turizam a ne za rasprave na nacionalnoj osnovi!
Nikad necemo mrdnuti dalje od ovoga sto smo dok god bude bio mi, vi, oni i slicno. Pa svi smo ljudi od krvi i mesa! Samo nas je crkva razdvojila! Imamo istog Boga, svi smo hriscani! Sta vam je ljudi, zasto tolika mrznja?????
Ovo jeste mesto za turizam,ali u sklopu toga turizma kada odes u Hrvatsku mozes da vrlo lose prodjes u Splitu,kada umesto kave narucis kafu,a to je nacionalna pozadina toga turizma koja ima veze sa ovom temom.
zato sto ovde nema moderatora...
Hoces ostrva idi u Grcku,Karibi,Dominikana,Sejseli...itd.
Hoces peskovite plaze idi u Bugarsku,Tursku,Egipat,Tunis...itd.
Ali NIKADA NE IDI U HRVATSKU. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
jojjjjjjjj nemoj mi samo govoriti o peskovitim bugarskim plazama... to je sve ali najmanje pesak...
upssssssss ustvari ima ali verovatno pajki:))
Samuraj
30.01.2004., 01:59
upssssssss ustvari ima ali verovatno pajki:))
Samo neka on i dalje pajki,sto duze to bolje :lol: .
hehehe..jeste li culi ovu..
"da uramimo sliku"..
urami tudjmana!!
Necu.Uramicu ono sto se meni dopada.Ta slika Hvara mi se dopada.Na njoj nema ljudi.Samo more,Sunce, stene, suma...i niko ne prica o primoriju, svi pricaju o Hrvatima.
Samuraj
30.01.2004., 22:58
Necu.Uramicu ono sto se meni dopada.Ta slika Hvara mi se dopada.Na njoj nema ljudi.Samo more,Sunce, stene, suma...i niko ne prica o primoriju, svi pricaju o Hrvatima.
Na Hrvatskom primorju treba jos spomenuti nacionalni park Kornati,gradove Trogir,Split i definitivno Dubrovnik.
Od ostrva interesantna su Hvar,Korcula i Mljet.
Brioni su isto interesantni od kada su otvoreni za javnost. :D :D
Samuraj
31.01.2004., 00:24
i JASENOVAC MOZDA???
Ok...Ok mozda i jesi u pravu,ali kao sto su vec rekli ovo nije mesto za takve rasprave,stoga ne kvarimo ovu temu.Osim ovoga sto si naveo da li si posetio mozda nesto zaista vredno posete na Hrvatskom primorju. :?:
pisem odgovor jer vidim da nisi nista shvatio.kao prvo-i ja sam Srpkinja kao i drugi.a kao drugo odgovaram na neke primjedbe koje su napisali ljudi prije mene pa zato to pisem tako.kao trece-nalazim se u zapadnoj Evropi i u takvom sam polozaju da mogu da putujem u bilo koji dio svijeta.prosle godine sam posjetila i Malaziju i otputovala kod rodjaka u Australiju.ove godine idem na Kubu.tamo je predivno iako svasta ljudi govore.a prije nego sto pocnes da me blatis pokusaj da procitas ove sto su prije mene pisali pa ces da shvatis sta sam pisala.ako ne,zaboli me glava...
Samuraj
02.02.2004., 01:57
pisem odgovor jer vidim da nisi nista shvatio.kao prvo-i ja sam Srpkinja kao i drugi.a kao drugo odgovaram na neke primjedbe koje su napisali ljudi prije mene pa zato to pisem tako.kao trece-nalazim se u zapadnoj Evropi i u takvom sam polozaju da mogu da putujem u bilo koji dio svijeta.prosle godine sam posjetila i Malaziju i otputovala kod rodjaka u Australiju.ove godine idem na Kubu.tamo je predivno iako svasta ljudi govore.a prije nego sto pocnes da me blatis pokusaj da procitas ove sto su prije mene pisali pa ces da shvatis sta sam pisala.ako ne,zaboli me glava...
Kao prvo
tvoje misljenje nije niko trazio,a ponajmanje ja.Tako da je sve sto si rekla totalno irelevantno.
Kao drugo
ja sam Srbin, ali sam za razliku od tebe imao mrtve u ovome ratu, te mi to daje za pravo da o pojedinim zemljama imam svoj trajan stav.
Kao trece
Za razliku od tebe posedujem Nemacki pasos ( i jos poneki ) i putovao sam tamo gde ti sigurno nisi niti ces moci u skorijoj buducnosti, a ne u trecerazredne zemlje kao sto je Kuba,Malezija ( Australiju cemo izuzeti jer si u poseti rodjaku ).
Kao cetvrto i najbitnije
Ja sam se IZVINIO u prethodnim postovima za sve sto sam rekao.
Kao prvo
tvoje misljenje nije niko trazio,a ponajmanje ja.Tako da je sve sto si rekla totalno irelevantno.
Kao drugo
ja sam Srbin, ali sam za razliku od tebe imao mrtve u ovome ratu, te mi to daje za pravo da o pojedinim zemljama imam svoj trajan stav.
Kao trece
Za razliku od tebe posedujem Nemacki pasos ( i jos poneki ) i putovao sam tamo gde ti sigurno nisi niti ces moci u skorijoj buducnosti, a ne u trecerazredne zemlje kao sto je Kuba,Malezija ( Australiju cemo izuzeti jer si u poseti rodjaku ).
Kao cetvrto i najbitnije
Ja sam se IZVINIO u prethodnim postovima za sve sto sam rekao.[/quote]
evo ovo je zadnji put da nesto pisem i svadjam se sa tvrdoglavim svijetom.kao prvo nisam odgovarala samuraju(ma kakvi samuraj.-kineski ili .....) nego gostu.a to sto si se izvinio ne znaci da je nesto zaboravljeno.tako ti je i sa mrtvim.sta mislis da nitko nema poginule u familiji.i kod mene sve sve to izdogadjalo,ali to ne mogu da pisem jer oni pocivaju u miru i ne zelim da blatim sjecanje na njih pravdajuci se tebi.ali moram ti jedno samo reci-i dalje vidim da nisi shvatio moje prvo pismo pa ne znam da li ces shvatiti i ovo drugo pismo.posedovanje njemackog pasosa i jos nekog je nezakonito pa vidim kako se kotiras sa savjescu.a jos nesto,rat je zavrsio nedavno i nije proslo toliko godina da bi covijek mogao da dobije njemacki pasos sto znaci da si ti morao biti u Njemackoj dok je moja sva familija(i ja sa njom) zivjela 200-250 metara od 1.bor.linije.pa mi nista ne spominji rat.a to sto idem u tvz.trecerazredne zemlje vidi se da samo tezis da ides i za ostalima,kud vecina tu i ti.mene to ne interesuje jer sam vec posjetila i francusku i talijansku i grcku rivijeru.sada hocu nesto originalno,a ne ono sta drugi smatraju da trebam.sto se tice pasosa ,ovaj koji ja posjedujem daje mi vecu slobodu kretanja nego tebi u Njemackoj a jos pored toga ne moze niko nista jer je diplomatski.....ja ne zivim u svijetu mrznje.kad bi svi mislili tako,kud bi svijet dosao. moramo da shvatimo da je to bio rat i da su ljudi ginuli na obadvije strane.to sto smo mi bili tvrdoglavi pa mislili da cemo pobijediti cijeli svijet,udarilo nam se o glavu,ali ne znaci da zbog toga ne mogu da odem da posjetim ako nista drugo bar grobove umrlih i poginulih u ratu.
little smile
03.02.2004., 00:02
Posto su se neki udaljili od teme, a i ocigledno nisu procitali pravilnik o ponasanju (ovo nije mesto za svadju, raspravu, ma bilo sta), onda cu se ja vratiti na zapocetu temu - hrvatsko primorje...
Poslednji put sam bila na ostrvu Bracu davne 1990. godine i obzirom da sam bila jos uvek dete, nisam znala da ce politicka situacija dovesti do toga da poslednji put uzivam u prelepoj rivijeri... Sam boravak (posto sam imala tamo kucne prijatelje, pa smo porodicno isli svake godine po 20 dana) u mestu Pucisce mi je i dan danas ostao u nezaboravnom secanju... Cistoca vode, skoljke, skupljanje kamencica, po koja meduza koja me opece svojim pipcima ... sve to jos uvek zivi u meni. Iako nemam slike, uspomene zive u meni i secam se svakog kamena, svakog talasa, prelepog budjenja uz zapljuskivanje talasa (kuca u kojoj smo boravili je bila na samoj obali), hladna, bistra voda... Predivne uspomene!!!
Volela bih da odem ponovo tamo, jer ostavila sam deo detinjstva na tim plazama... I u Splitu sam bila, ali njega se ne secam bas najbolje, zato ne zelim da komentarisem...
Tetka i teca su otisli prosle godine u Pucisce i sada tamo zive... Kazu da je predivno... Da li da im verujemo? :wink:
jel da,da su na vecem nivou inteligencije..
pitaj svoju bracu po veri,koji tamo zive,na kom stepenu inteligencije su ti hrvati..
ali tebe verovatno boli kita za n jima
Naravno da ih ima svakakih.Isto kao i kod nas .No vi to vidite drugim ocima.Nemojte nikada celu naciju svrstavati u istu grupu.Razlikujte dobro od zla.Budite iskreni prema sebi pa se upitajte:
-Gde cete svrstati nasu naciju?
-Nisu li nasi(pojedinci)cinili mnogo veca zla?
-Hrvati su nam najblizi sunarodnici.
-U veri su minimalne diferencije.
-Do 1054god smo isli skupa i molili se u istoj crkvi.
-To sto su oni prihvatili novi kalendar a mi stari nisu nam oni krivi sto je nama rekao Bog da svuda kasnimo pa i ovde za dve nedelje.
Kao prvo
Kao drugo
Kao trece
Kao cetvrto i najbitnije
Ja sam se IZVINIO u prethodnim postovima za sve sto sam rekao.
I ako zivite van dimasaja (SLOBINOG)rezima a i Ideologije vidi se da ste mu INDENTICNI.Ne zaboravite da i pored svega zivot ide dalje,isetite se Isusovih reci:Nije covek ko na zlo odgovori vecim zlom,vec je covek koji moze da oprosti.
-Hrvati su nam najblizi sunarodnici.
-U veri su minimalne diferencije.
Nećemo se valjda sada vređati.
Pa mi se ne krstimo sa šapom.
tricky1
13.02.2004., 00:18
Najlepsa obala, najlepsi mirisi, najlepse more, najbolji provod do '90. Mnoga mora su prosla kroz moj zivot i uvek isto kazem NEMA MORA BEZ DALMACIJE. Jednostavno nema. :!:
Da je lepo more i obala - lepi su, ali morao bih spavati sa oba oka otvorena. Mozda za nekih desetak godina. Inache, nigde drugde u blizini nema tako lepe obale. Narochito Kornati i Mljet.
Goscica
16.02.2004., 19:59
Da je lepo more i obala - lepi su, ali morao bih spavati sa oba oka otvorena. Mozda za nekih desetak godina. Inache, nigde drugde u blizini nema tako lepe obale. Narochito Kornati i Mljet.
I Hvar - i Hvar! :wink:
malinero
20.02.2004., 21:18
Interesantno,da oni ne vole ni slovence,koji su bili skoro jedini posleratni turisti kod njih i još sada ima jih puno.Mislim,da su ljubomorni ,jer kod vas se živi ,kod nas u Sloveniji se radi a kod njih sve stoji.
Goscica
21.02.2004., 00:21
Interesantno,da oni ne vole ni slovence,koji su bili skoro jedini posleratni turisti kod njih i još sada ima jih puno.Mislim,da su ljubomorni ,jer kod vas se živi ,kod nas u Sloveniji se radi a kod njih sve stoji.
:D :D :D E ovo je bas simpaticno! Pozdrav tebi Malinero!
retardiranima srecan put!
malinero
25.02.2004., 19:29
Otok Žižanj,Robinzon kučica,poluostrvo,1500 m naokolo nikoga,čamac,ribolov,divna terasa sa pogledom na Kornate,roštiljade,vino,ribe,cvrčki...
***** politiko
Otok Žižanj,Robinzon kučica,poluostrvo,1500 m naokolo nikoga,čamac,ribolov,divna terasa sa pogledom na Kornate,roštiljade,vino,ribe,cvrčki...
*¡ politiko
:lol: :oops:
Jel moze ponovo da se putuje na kornate ako je tako eto mene nazad na leto. Sada sam u Latinskoj Americi tacnije u Boliviji na jednom dosta dugom putovanju tipa "Trotamundo".
Tako sam i ja dozivljavao Jadran i nisam znao i nije me interesovalo koje je cije ostrvo. Vazne su bile ribe i "ribe" rostilj, vino i priroda.
Tvoj Dujka
Ja sam letos bila na Istri posle 12 godina i odusevljena sam,super provod,divne plaze i sve me je podsecalo na detinjstvo!Doduse malo su skupi ali moze se nekako priustiti!
Sto se tice rata to treba malo vec zaboraviti,biti cool,i gledati napred!Sta je bilo bilo je i ne ponovilo se!!!!!!
ebe mi se za hrvate i njihovo more,i te takozvane srbe koji idu tamo
Zovu me Buuu
17.03.2004., 03:50
Uvek DA,
imaju najbolje NUDI plaze !!!
:roll: :P
Rijeka! bila sam skoro i nisam imala utisak da me neko mrzi, verovatno zato sto ja nikog ne mrzim.
Meni se Kvarner i Istra svidjaju, pogotovo ona mala mesta (Lovran, Opatija)....i narod je specifican...gostoljubiv, priroda potpuno neverovatna.
a Rijeka je specificna jer je skroz urbana a na moru. preporucujem svima!
Pa mogu reci da je Hrvatska ovog leta hit u Francuskoj-citav metro je izlepljen bilbordima koji reklamiraju taj deo Jadrana.
Realno gledano njehova obala jeste lepsa (a i cistija,bolja usloga..itd...Crnogorci su preprljavi,fuj :shock:), ali kontam da ne moraju bas sa Srpskim parama da grade drzavu...i slazem se da ne treba nikoga "a priori" mrzeti zato sto je Hrvat,cisto da covek ne bi sebe punio negativnom energijom,i lisio sebe uzivanja u prelepoj prirodi.
Ali ne podrzavam stav da "treba zaboraviti"...zaboraviti Jasenovac,citav Drugi rat..."Oluju","Bljesak"...?Citava Evropa pamti i seca se sa ponosom i prkosom,zasto bi Srbi zaboravili? :?
I mali komentar na onog lika kako "nam niko nije kriv sto smo izabrali da kasnimo za svetom u svemu, pa i u veri".Ti onda lepo predji u konfucijanstvo, kod njih je sad pethiljda i neka godina, pa da ne kasnis :!: :shock: :? :wink:
mashka,dodji malo kod nas da nas naucis kako se peru wc-i..verovatno u parizu imas dosta iskustva sa tim
ljiljo cini mi se da si srpkinja koja nikada nije zivela u Srbiji, pa ne znam da li shvatas kako se ljudi IZ SRBIJE tacno osecaju...
Ah, to hrvatsko primorje...
Kupate se u Jadranu, spavate u Jasenovcu !
ma pusti te droljetine,sta one znaju sta je srpstvo,karale bi se cak i sa hrvatima za jedno prenociste.
mashka,dodji malo kod nas da nas naucis kako se peru wc-i..verovatno u parizu imas dosta iskustva sa tim
Koji je tvoj problem??? :?: :shock:
Mislim da ste svi totalni seljaci jer imate razmisljanja kao da ste svi kao ratovali negdje a ustvari sjedite u Bg i samo pricate a nemate petlju ni da mrdnete nigdje.Slazem se da treba imati kulturu i manire da bi se ljetovalo u Dubrovniku a vi ocigledno to nemate ali zato imate predrasude jer ste svi kao neke velike patriote.Zao mi je stvarno sto u Dubrovniku nema narodne muzike da bi se srbi bolje opustili,ali zato postoji Crna gora,pa svi mozete lijepo da se opustite i bijete i pljuvate jedni po drugima.
Hrvatsko primorje je nivo i slazem se da definitivno nije za svakoga!
bio 2000-te
i idem ove godine
sredina - kraj augusta
vidimo se
tricky1
04.04.2004., 21:41
Mislim da ste svi totalni seljaci jer imate razmisljanja kao da ste svi kao ratovali negdje a ustvari sjedite u Bg i samo pricate a nemate petlju ni da mrdnete nigdje.Slazem se da treba imati kulturu i manire da bi se ljetovalo u Dubrovniku a vi ocigledno to nemate ali zato imate predrasude jer ste svi kao neke velike patriote.Zao mi je stvarno sto u Dubrovniku nema narodne muzike da bi se srbi bolje opustili,ali zato postoji Crna gora,pa svi mozete lijepo da se opustite i bijete i pljuvate jedni po drugima.
Hrvatsko primorje je nivo i slazem se da definitivno nije za svakoga!
sasvim blizu istini. pozdrav
pulezanka
01.06.2004., 15:51
Evo ja kao Pulezanka, Istrijanka, nije ni bitno sta sam, imam nesto za reci.U zadnjih godinu dana vise puta bila sam u Beogradu, najmanje sta mogu reci je da obozavam taj grad, to nema nigdje.Sta se tice Hr primorja, zelim da dodjete u sto vecem broju.U Istri ste sigurni, nemojte nas svrstavati sa ostalim hrvatinama koji mrze.
Pozdrav Malineru, istina je sta si rekao.
Rijeka! bila sam skoro i nisam imala utisak da me neko mrzi, verovatno zato sto ja nikog ne mrzim.
Meni se Kvarner i Istra svidjaju, pogotovo ona mala mesta (Lovran, Opatija)....i narod je specifican...gostoljubiv, priroda potpuno neverovatna.
a Rijeka je specificna jer je skroz urbana a na moru. preporucujem svima!
Samo da se nadovezem. Ja sam bila u Crikvenici pre dve nedelje! Divno sam se provela, nikakvih problema nisam imala, a sve vreme sam pricala 'srpski'. Upoznala sam puno mladih, i svi se interesuju kako je kod nas, sta se radi u Bg-u... Uopste, severno primorje je generalno manje optereceno ratom, iz prostog razloga sto ga tamo nije ni bilo, zato vam od sveg srca preporucujem Rijeku, Crikvenicu, Novi Vinodolski...!
N I K A D!!!
i jos jednom
N I K A D
nek se nose oni u tri lepe materine i njihovo more
ta zemlja za mene ne postoji!!!!
DEFINITIVNO
Banjalučanka
25.06.2004., 15:58
Smatram da su što se tiče turizma,ugostiteljstva i usluge daleko otišli. 8) Meni je lično Istra najljepša i Dubrovnik ali su cijene u Dubrovniku jako velike.Oni znaju šta je "turizam" za razliku od Crnogoraca koji ništa ne nude posebno a visoke su im cijene.
Smatram da nema ljepšeg mora od Jadranskog i plaža.Istra je preljepa (Poreč,Lovran Opatija koja je baš ekskluzivna,Rijeka koja je puna Banjalučana a ljudi su uvijek kulturni, nasmijani i neopterećeni nekim glupostima kao što je rat) :) .Činjenica je da je Istra uvijek bila pod Talijanima. :wink:
srbinXP
25.06.2004., 19:23
Prije svega moji su direktni učesnici rata i velikim dijelom izbjeglice,meni hvala Bogu nije niko poginuo,
ali ne mogu da se ne načudim nekim komentarima tipa "Nikad više kod njih","Crkli dabogda" isl.
Ja sa^m sam neopterećen nacijom i vjerom i čudim se nekim zlim jezicima koji vrijeđaju(Kao neko što reče "krste se šapom" :shock: budalaština!
Tačno je da smatram da ono što je Hrvatska učinila nije nimalo pošteno kako u političkom smislu,tako i u zločinima pojedinih pripadnika HV,ali to ostavljam političarima i pametnim ljudima da izglade i riješe.
Ja neću nikome pa ni sebi pomoći tako što ću mrziti svakog Hrvata i duriti se da ne idem na more.
Mada ne ove godine,rado bih otišao dole jer sam tamo bio i prije rata i jako mi se dopada.Takodjer me zanima i misljenje mladih o svemu ovome što nam se desilo,a mladi nisu ni mogli biti ništa krivi.
Strajder
25.06.2004., 23:55
ne verujem da cu u skorije vreme svracati tamo...ne zbog toga sto imam predrasuda...imam rodbinu u Slavoniji koja zivi tamo bez problema...jednostavno, a i iz iskustva rodbine cena usluga kod njih je daleko iznad ponude...kad se uporedi odnos kvalitet/cena tu su negde kao Crnogorci...Balkan je to hteli oni to da priznaju ili ne...onda nervira me zvaka o "najlepsem Jadranu, najcistijem, naj,naj, naj"...obicno tako govore ljudi koji nisu bili na drugim morima, mada nije pravilo...ja sam recimo na Halkidikiju, koji btw nije nista posebno(ali je nasim ljudima poznat) nalazio cistije more nego igde na Jadranu (istina nisam bio na ostrvima) ali sam inace obisao obalu... u Zadru sam sluzio vojsku...pretpostavljam da ljude privlaci zbog neke nostalgije (kao to je nase) a i zbog cinjenice da nas covek ne voli da ide tamo gde ga ne razumeju(a da uci jezike ne pada mu na pamet)...
Pa NE zato sto postoji vrovatnoca da te neko tamo PREKOLJE(neki pijani "desnicar").........a DA zato sto je hrvatsko primorje zaista lepo..........MILIJARDU puta je lepse u bilo kom smislu od ovog ofvratnog crnogorskog....
zvezda danica
27.06.2004., 00:34
kakvo da je crnogorsko primorje opet mi je miliooooooooon(1 000 000 ovo je za nepismene kao ovog iznad mene)..puta draze od KURVATSKOG!!!
Tipkaros
27.06.2004., 00:55
Ja bih isao na Hrvatsko primorje samo kad bih uspeo da skupim jos 3-4 ortaka da imam drustvo. Inace, na onu bedu od Crnogorskog vise ne idem...
zvezda danica
27.06.2004., 11:46
pa gde ti da sakupis pet,sest ortaka(!)sa moralnim sklopom kao sto ga ti imas:))
takvi kao ti se cuvaju jos u epruveti:))
Mislim da previshe pricate gluposti...
Ovako, ko hoce u Hrvatsku na more neka ide u Istru! Rovinj, Pula, Rijeka i Porec. Tamo ima vishe srba i italijana nego hrvata, mada to necete odmah skontati...Ja imam rodbinu tamo pa znam.
Shto se Dubrovnika tiche, mnogo ljudi koje znam su bili tamo posle rata i nisu imali nikakvu frku.
Split...ehhh...to je vec posebna tema...Dakle tu vam je vec tanka linija rizika. Ja sam pre dve godine tamo narucila kaFu i nishta mi se nije desilo, cak je konobarica imala simpatican komentar bez ikakvog licimerja. Te iste godine u net kafeu sam se druzila sa meshtanima koji tamo rade jer im je bilo super da slushaju kako je u BG jer im BG nedostaje.
Samo sam se jednom presekla od straha jer su me neki likovi u kaficu startovali (a ja sedela sama i cutala sve vreme) recenicom "Ti si Srbijanka?" i tu sam htela da crknem, medjutim ispostavilo se da i oni obozavaju BG i da im nedostaje zezanje ovde.
Ima jedna specificnost, na ostrvima (Brac, Hvar, Lastovo itd.) su ljudi mnogo zadrtiji tako da to ne preporucujem. Ja sam na Hvaru sa svima pricala na engleskom. :D A na Brac iz privatnih razloga ne idem josh odavno i jako mi nedostaje...al' **** tamo me svi znaju...
Dakle, slobodno mozete otici u Hrvatsku i verovatno necete imati probleme ako ih sami sebi ne budete stvarali. Dakle JEZIK za zube, shto manje isticanja svog porekla i UZIVANCIJA u NAJLEPSHEM moru!
A shto se ovih gluposti vezanih za navijanje na utakmicama tiche...pa tu se ni mi ne razlikujemo preterano od njih.
Sve u svemu - Istra je najbezbednija, ali i najskuplja!
zvezda danica
27.06.2004., 12:37
Split...ehhh...to je vec posebna tema...Dakle tu vam je vec tanka linija rizika. Ja sam pre dve godine tamo narucila kaFu i nishta mi se nije desilo, cak je konobarica imala simpatican komentar bez ikakvog licimerja. Te iste godine u net kafeu sam se druzila sa meshtanima koji tamo rade jer im je bilo super da slushaju kako je u BG jer im BG nedostaje.
Samo sam se jednom presekla od straha jer su me neki likovi u kaficu startovali (a ja sedela sama i cutala sve vreme) recenicom "Ti si Srbijanka?" i tu sam htela da crknem, medjutim ispostavilo se da i oni obozavaju BG i da im nedostaje zezanje ovde.
Ima jedna specificnost, na ostrvima (Brac, Hvar, Lastovo itd.) su ljudi mnogo zadrtiji tako da to ne preporucujem. Ja sam na Hvaru sa svima pricala na engleskom. A na Brac iz privatnih razloga ne idem josh odavno i jako mi nedostaje...al' * tamo me svi znaju...
Dakle, slobodno mozete otici u Hrvatsku i verovatno necete imati probleme ako ih sami sebi ne budete stvarali. Dakle JEZIK za zube, shto manje isticanja svog porekla i UZIVANCIJA u NAJLEPSHEM moru!
A shto se ovih gluposti vezanih za navijanje na utakmicama tiche...pa tu se ni mi ne razlikujemo preterano od njih.
hehehe curo,sta ti imas od skole???
verovatno nisi ni svesna sta si napisala
The she
27.06.2004., 21:53
Da li je neko skoro posetio Mali Losinj ? Kakve su im cene za strane drzavljanine? :D
acropora
28.06.2004., 11:50
Ja sam iz Dalmacije i dalje ne preporucujem nikome ni u kom slucaju da idu doli na more.
Da li ste vi ljudi normalni i o cemu pricate. Pored silnih Egipata, Grcke, Tunisa neko hoce da ide u Hrvatsku koja je pored toga duplo skuplja i jos da dozivis neku neprijatnost a hoces sigurno.
Kako mislis da odes u hotel sa srpskim pasosem, pa vec ce ti to biti prvi problem.
Nisu hrvati sto i srbi prijatni, otvoreni. Tamo je jos uvjek situacija kao da se rat zavrsio jucer.
The she
28.06.2004., 22:51
Ja sam iz Dalmacije i dalje ne preporucujem nikome ni u kom slucaju da idu doli na more.
Da li ste vi ljudi normalni i o cemu pricate. Pored silnih Egipata, Grcke, Tunisa neko hoce da ide u Hrvatsku koja je pored toga duplo skuplja i jos da dozivis neku neprijatnost a hoces sigurno.
Kako mislis da odes u hotel sa srpskim pasosem, pa vec ce ti to biti prvi problem.
Nisu hrvati sto i srbi prijatni, otvoreni. Tamo je jos uvjek situacija kao da se rat zavrsio jucer.
U potpunosti se slazem sa ovim zakljuckom !!!!
Samo...posle 18god letovanja na Losinju i ovih 13.god
"odsustva" sa istog, ponekad dolazim u iskusenje tipa: A STO NE OTICI ??? :? :lol:
Zadnjih pet-šest godina sam ljetovala na Hrvatskom primorju.Od Vodica,Tribunja preko Korčule do Poreča...ne može se porediti sa Crnogorskim primorjem gdje sam takođe obišla dosta toga. Svaka čast Crnoj Gori, naše je naše pa makar da je.....! Međutim,nigdje u CG nisam osjetila miris mora, kojeg se sjećam iz djetinjstva kada su me mama i tata vodili u Hr, nigdje nisam vidjela lijepu borovu šumicu kao što je u Tribunju( govorim isključivo o priprodnim ljepotama)...iako imam puno razloga da ne volim Hrvatsku, ipak odem pa im stavim jasno do znanja ko sam i šta sam i posmatram reakcije...uživam u njihovoj zbunjenosti kad im ponosno kažem da sam srpkinja...
zvezda danica
30.06.2004., 17:20
ponosna srpkinja,ostavlja pare hrvatima???
i uz to jos "tisucu" razloga da ih mrzi!!
koja konfuzija!!!
caffetin na zelene tufne
30.06.2004., 17:34
kakav je rovinj??
cest je kao ponuda nasih turistickih agencija sto se hrvatskog primorja tice.
Jelena87
30.06.2004., 19:53
Jesam Srpkinja,ali Hrvatska je moja domovina i volim je,istina nesto manje od matice Srbije.Istina je da je nase primorje prelepo i manite se rata ljudi.Ja,koja sam bila u izbeglistvu i jos uvek nisam u svojoj kuci,ne mrzim Hrvatsku,vec samo odredjenu skupinu Hrvata koji su krivi za rat,a vi ste nasli da poredite rat sa morem.Pa svaka vam cast.Dobro je neko ovde napisao da vise volite Turke koji su vladali nama 500 god.,zaista zalosno...
DellBoy-011
30.06.2004., 19:56
Jesam Srpkinja,ali Hrvatska je moja domovina i volim je,istina nesto manje od matice Srbije.Istina je da je nase primorje prelepo i manite se rata ljudi.Ja,koja sam bila u izbeglistvu i jos uvek nisam u svojoj kuci,ne mrzim Hrvatsku,vec samo odredjenu skupinu Hrvata koji su krivi za rat,a vi ste nasli da poredite rat sa morem.Pa svaka vam cast.Dobro je neko ovde napisao da vise volite Turke koji su vladali nama 500 god.,zaista zalosno...
Zalosno je, draga moja devojcice, sto si ti pre neki dan preporucila da glasaju za Tomu
SlovenskiDečko
30.06.2004., 22:56
pa vidim, da ste se raspričali...i opet sve na nacionalnoj bazi, ****** posledice rata.....e pa da budem kratak, več u praveku :D ,... koja generacija ili dve i stvari, če se izgladiti, ali za sada na žalost stvarno je mržnja hrvata do srba, i opča ksenofobija, pogotovo na dalmatinskom području, stvarno enormna,.....ali ****** meni je malo lakše pošto sam iz slovenije, pa niko ni ne zna, da sam podrijetlom srbijanac, ali je mučno slušati "prijatelje", kako pričaju kako bi klali sve srbe, ali je i istina, da nisu svi taki, ima budala svugde i u hrvatskoj i srbiji i sloveniji(pogotovo tu :) ).Pre dva dana sam bio u kninu,i Zadru i vidi se sve više i više auta sa srbskom registracijom, pozitivno, vrlo pozitivno :) ...... šta ja znam presudite sami, samo nemojte imati predrasuda, ko ni ja, koji sve mrzim jednako :lol:
Estella
07.07.2004., 10:02
Na stranu politika i rat i svi uzasi iz prethodne decenije, hrvatsko primorje je najlepse, ali odgovor u mom slucaju je NE u Hrvatsku na more jer tamo ne bih mogla da se opustim, ne bih se osecala prijatno i dobro doslo, a i skupo je poprilicno. Mozda jednog dana, ali ne uskoro.
Bila sam prosle godine i osjecala se i dobro i opusteno i prijatno! I narucivala kafu i kiselu i supu i ruznog pogleda a ne rijeci ne dobih! I bila i vidjela i druga mora ali Hrvatsko jeste najljepse. I jedva cekam da opet idem. Toliko. :)
pihhhhhhhh
turska i hrvatska
i jos jdnom pihhhhh
fujjjjjjjjjjjj
Procito sam neke odgovore i vidim da se nama Srbima bas i ne ide kod njih. Ja sam 86 i smatram sebe patriotom i uvek sam pljuvao po Hrvatima dok nisam otiso prosle godine u Makarsku i Baske Vode. Iskreno ja sam ih vise puta provocirao tako sto sam se slikao sa tri prsta ali niko mi ni reci nije zucnuo. Ja i ove godine planiram isto tako sa ortacima iz Bosne, pa to preporucujem i svima koji ste nekada tamo isli a danas posle ovih svih sr.nja se bas i neusudjujete. IPAK SMO MI SRBI NEBESKI NAROD I NAMA NIKO NISTA NEMOZE! 8)
malinero
11.07.2004., 22:25
kakav je rovinj??
cest je kao ponuda nasih turistickih agencija sto se hrvatskog primorja tice.
Rovinj je ove godine najskuplji grad u hr-primorju.Ali je još uvijek divota.
malinero
11.07.2004., 22:30
Evo ja kao Pulezanka, Istrijanka, nije ni bitno sta sam, imam nesto za reci.U zadnjih godinu dana vise puta bila sam u Beogradu, najmanje sta mogu reci je da obozavam taj grad, to nema nigdje.Sta se tice Hr primorja, zelim da dodjete u sto vecem broju.U Istri ste sigurni, nemojte nas svrstavati sa ostalim hrvatinama koji mrze.
Pozdrav Malineru, istina je sta si rekao.
Pozdrav i tebi.Možda se vidimo kraj jula kad idemo iz Medulina prema Susku sa barkom za 3 dana.
ciao
javascript:emoticon(':oops:')ggrrrrr :oops:
Amarella
26.07.2004., 19:38
Dajte,nebudite takvi!!!!!!!!
Bilo je sve i proslo ako dozvolimo da se dalje nastavlja ta neka mrznja onda nismo nista bolji od nasih predhodnika! Pozdrav svima iz Sarajeva
Moondance
28.07.2004., 11:59
Juce sam se vratila iz Hrvatske.Bila sam u Puli,u Istri,ali sam obisla i ostale gradove u toj oblasti.Istra je stvarno prelepa a od gradova mi se najvise svideo Rovinj.Obzirom da tamo nisam bila nekih 12-13 godina bila sam prijatno iznenadjena gostoljubivoscu Istrana,i prelepim cistim morem.Svakako nameravam tamo ponovo da idem obzirom da mi u Puli zivi pola familije sa tatine strane.
Isli smo kolima sa BG registracijom i NIKAKVIH problema nismo imali.Naprotiv,ljudi su uvek bili spremni i voljni da pomognu.
Nemojte da imate predrasude.Svuda ima dobrih i losih ljudi.Bas kao i ovde.
hmmmmmmmmmm
28.07.2004., 12:40
odjebi u troskoku i ti i istra i cela kurvatska!!
* u troskoku i ti i istra i cela kurvatska!!
Kao sto rekoh,ima nas raznih...ali ako nesto ne volim to su ograniceni ljudi. :shock:
malinero
28.07.2004., 16:21
Danas sam se vratio sa otoka Unije.Divota dođite i videčete.
Kao sto rekoh,ima nas raznih...ali ako nesto ne volim to su ograniceni ljudi.
e upravo to mi i govorimo..ograniceni su oni koji idu tamo...
ako idete,nadam se da necete..izabrati hotel "jasenovac"
Pre oko dva sata sam se vratio sa letovanja,tacnije iz Malog Losinja.Bio sam u apartmanu u Nerezine i bilo je super.Vreme je bilo u redu kao i smestaj,zabava i more.Jedino je malo skupo ali yebiga.Inace, nikakvih problema nije bilo-vratio sam se ziv i zdrav.
kako kurvati prave sami sebi reklamu...
e bas ste bedni
kako kurvati prave sami sebi reklamu...
e bas ste bedni
ala si ti naporan!ako nemas nisata pametno da kazes belje cuti!
cica 54
11.08.2004., 18:19
Ma ne znam sta bih mogla da vam pisem,ali jedino mogu reci da sam bez problema svugde bila dobro prihvacena,iako su po akcentu i govoru svi mogli da primete da sam iz Srbije,sto se tice Hrvatske i njihovih stanovnika.U svakom kukuruzu ima kukolja i kod njih i kod nas,ali ljudi su ostali ljudi,a da li nas u sebi mrze to nisu ispoljavali ni u kom trenutku,bar ne na Peljescu i okolini.
mudante
12.08.2004., 10:04
DeDa, da ti nama lepo kazes gde si tacno mislio da ides na hrvatsko primorje jer da se ne lazemo nije svugde isto, istina je, na zalost nas srba, da je hrvatska obdarenija u tom pogledu od bratske nam Crne Gore ali ako si u "srbo" fazonu onda ti savetujem da izbegavas podrucje od Karlobaga do Makarske prvenstveno jer je na tom podrucju netrepeljivost za sve "nehrvatsko" prisutna najmanje zadnjih 40 godina i u tom slucaju ostaje ti jedan mali deo u Istri u kom bi navodno mogao da vidis nesto lepo i da se donekle osetjas prijatno, npr: Porec, Rovinj, Medulin, Novigrad, Umag.
Ako si pak hrvatski domoljub onda mesto za tvoj odmor potrazi u okolini Splita...npr otoci: Solta, Brac, Vis.
Jelena87
18.08.2004., 19:54
Jeste da je kod nas lepo,al je brate skupo.Po tom pitanju je bolja Bugarska,Turska
Hrvatska ima prekrasno primorje, od sjevera do juga i to nitko ne može poreći... nakon rata je drugačije ali svi ste dobro došli ako cijenite zemlju u koju dolazite. Ako ne volite narod te zemlje i ne cijenite njihovu kulturu ne dolazite, jer se nećete ugodno osjećati.
Tako je u cijelom svijetu ne samo u RH.
silver-girl
31.08.2004., 01:47
Ja sam bila prosle godine u Crikvenici pored Rijeke. More je fenomenalno, plaze takodje, pre svega beskrajno ciste pa sve ostalo.
Extra je sve!
A sto se tice toga da sam srpkinja,licno nisam imala nikakvih problema.
E ljudi da se ne lazemo, Hrvatska se svuda u Evropi nalazi na prvim mestima letovalista, zajedno sa Spanijom Grckom Turskom... A Crnu Goru niko ni ne spominje!
Mozda bih i otisla negde na krk recimo, ali dalmatinci (vecina) stvarno nas bas ne voli.
Ali naravno da smo MI SRBI najpametniji!!
(uh sto volim u zg da trazim hleb i pavlaku :lol: )
mala mo_ns
05.09.2004., 22:18
ljudi da se ne lazemo, Hrvatska se svuda u Evropi nalazi na prvim mestima letovalista, zajedno sa Spanijom Grckom Turskom... A Crnu Goru niko ni ne spominje!
-----------------------------------------------------
pitam koleginicu na poslu gde ide ove godine na odmor kaze u jugoslaviju,ja kazem "jugoslavija" je sirok pojam,ona ce na to pa u hrvatsku,ja opet pa koji grad,ona meni montenegro.hmmmmm
verujem da samo sveti stefan vise donese profita,nego pet hrvatskih gradova zajedno.
posto putujemo dosta,imam priliku da se uverim u plateznu moc svih tih ceha,poljaka,madjara..koji su 60% od ukupnog hrvatskog broja gostiju.
znam pouzdano,posto imam nekih veza sa turizmom,da je domaci gost(znaci sa malo boljom plateznom moci),bolji od nekog bolje situiranog nemca naprimer.
a sto se tice letovanja u hrvatskoj..to je mislim individualna stvar.
ja licno ne bih,jer me stvarno ne privlaci ni u jednom pogledu,pogotovo posle svih ovih desavanja pogotovo!!
pozdrav za sve svetske putnike!!
Jedan nas ce ostaviti oko 200 eura u cg a isto toliko ce i nemac.
Kolika je povrsina svetog stefana, takvih mnogo vise imas u hrvatskoj.
I koliko turista godisnje poseti cg a koliko hr
I govorim zato sto znam gde idu oni sa lovom i sta se trazi u evropi.
Jelena87
06.09.2004., 08:15
Ma ko jos ide u Montenegro!? Hrvatska je daleko poznatija u turizmu
jeco duso,evo ja sam bila u budvi i herceg novom tri nedelje i uvek cu ici!!
hrvatska mi je toliko blizu,bas kao i nova gvineja ili obala slonovace!!!
Jelena87
06.09.2004., 19:47
jeco duso,evo ja sam bila u budvi i herceg novom tri nedelje i uvek cu ici!!
hrvatska mi je toliko blizu,bas kao i nova gvineja ili obala slonovace!!!
Tvoja stvar! Ono sto sam rekla bilo je objektivno,a i istinito.
P.S.Bila sam i u HN i BD,ali ovi stranci ce pre otici u Split ili bilo koje drugo mesto nego tamo
E jedno pitanje za sve koji ste letovali u Hrvatskoj,
Je li istina da nigde u dalmaciji nema narodne muzike?
Znam da u ZG ima super mesta sa narodnjacima...
nippon*
08.09.2004., 20:07
evo imas u zagrebu dosta ovakvih "marodjaka",ovo je izvestaj sa koncerta od pre neki dan
Napadnuti juniori u Zagrebu
index
U Domu odbojke u Zagrebu u toku je Evropsko prvenstvo za juniore i juniorke.
Naša reprezentacija osim dobrim igrama na žalost privukla je pažnju domaćih medija i “zahvaljujući” incidentu.
O čemu se radi, u celosti prenosimo pisanje “Jutarnjeg lista” koje je preneo i hrvatski portal “Index”...
JUNIORSKI odbojkaši SCG i njihov selektor napadnuti su na Jarunu u kafiću Petica, koji se nalazi u sklopu Doma odbojke Bojana Stranića u Zagrebu. Nakon toga dodeljeno im je posebno osiguranje koje je povučeno na njihov zahtev nakon 24 sata.
U subotu uveče petorica odbojkaša sela su u kafić u sklopu dvorane, a nedugo nakon toga prišla im je skupina mladića koji su ih počeli vređati i pretiti im fizičkim obračunom.
Razlog sukoba bila je majica jednog odbojkaša s natpisom SCG, koju je on odbio skinuti. Odbojkaši su odlučili napustiti kafić, medjutim grupa koja ih je napala krenula je za njima.
Anonimni očevidac izjavio je za Jutarnji list kako se naguravanje nastavilo i nakon što su odbojkaši izašli, a odbojkašu je iscepana majica s natpisom SCG. Nakon toga napadači su se vratili u kafić, a odbojkaši su produžili u hotel.
Kako piše Jutarnji list, iste večeri u istom kafiću napadnut je i selektor odbojkaške reprezentacije SCG Milan Žarković koji je bio u trenerci s oznakama svoje zemlje. Napadači su ga napali prvo verbalno, a zatim su prevrnuli sto ispred njega i pobjegli.
Osim ova dva, drugi incidenti nisu zabeleženi, a zanimljivo je da je većina gledalaca na utakmici između SCG i Italije, navijala upravo za naše istočne susjede
Pa to je strasno!!
Ali uvek ima i sa nase i njihove strane okorelih shovinista. Navijaci su poznati po tome da se ponasaju kao zivotinje. Pa kad se kod nas potuku zvezda-partizan, SRBI...
Ali da se vratim mom pitanju, znam da u ZG ima dosta mesta za izaci na narodnu muziku, ali ne znam da li ih ima u dalmaciji, mada ne verujem.
A jel ti poznat koncert Balasevica u ZG pre otprilike godinu dana, karte su bile rasprodate 2-3 meseca pre koncerta i stvarno je mnogo ljudi bilo. Naravno da je bilo onih koji su bojkotovali koncert, ali su brzo ucutali, jer su bili neznatna manjina.
Zasto "da"?!....zasto " :? ne"?!
zato shto je lepo more i zato sto su dalmatinci super
zato sto se prica isti jezik i osecas se vise kao kod kuce nego u grckoj (iako su nam grci pravoslavna braca) - moj utisak, mozda sto sam odlazila ranije
zato sto je blize
zato sto ima borove shume
ne: zato sto je jos uvek napeta situacija i nisi siguran da li te neko nece klepiti. mada ja nisam imala ruznog iskustva, dodushe bila sam kod rodjaka
zato sto smestaj bash i nije jeftin! ne znam tacno ali misilm..
fale i njima ljudi odavde, samo polako :I
nemam pojma vishe. ali ipak sigurno je lepshi hvar nego kusadasi kao mesto, svaka cast turcima i super je to
nemaju pametnija posla :roll: ..je l ih ti mrzis? ok, ali ti si usamljen, ljudi uglavnom ne vole da se smaraju time...razuimem ako je neko prosao rat i da oseca averziju ali realno sto bi nekog bolelo uvo...ja nikad to nisam osetila, dodushe nisam isla u te problematicne krajeve
E jedno pitanje za sve koji ste letovali u Hrvatskoj,
Je li istina da nigde u dalmaciji nema narodne muzike?
Znam da u ZG ima super mesta sa narodnjacima...
mozda nisam primetila.. :I ali moguce da je negde isla neka ceca
sta uopste znaci "mrzim hrvate"
hrvata ima oko 4.000.000
koji je vas razlog da se bavite mrznjom prema 4.000.000 ljudi?
Mozda bih i otisla negde na krk recimo, ali dalmatinci (vecina) stvarno nas bas ne voli.
ja ne znam odakle ti to.prvo, pola dalmatinaca ima neke rodbine u srbiji. drugo, oni (ako uzmemo prosecnog - nekog kome nije neko izginuo itd) su dosta prakticno orijentisani i stalo im je da napreduje biznis, odnosno turizam. jako su otvoreni i opusteni.. pricam "generalno"..moje misljenje je da im je zanimljivo kad vide nekog odavde, i drago, pre nego da su iznervirani. sta mislis, je l bi vise voleli masu turista iz srbije (koji vole da troskare), nego nemce koji lupaju recke na pivskim flasama?... voleli bi da vide bgd i tako.. ma isto je kao i ovde, sad bi ti kao prebio nekog ko govori jekavicu...nije nego. pa zar nije prirodno a se povezujes s nekim ko prica istim jezikom?!
za razliku od CG, gde uvek postoje neke price o usluznosti :lol: u dalmaciji - split - su svi jako ljubazni i usluzni i sve to...eto zato oni napreduju, CG ima lepu obalu, al dzaba
inace ne znam zasto pominjes Vis, to koliko kapiram i nije neko turisticko mesto...Hvar jeste
npr kad idu trajekti..za Vis ceka 2 kamiona, a za Hvar cela kolona :)
da...mozda je sad ok varijanta ici kod neke rodbine..ovako sami, nemam pojma. verovatno ispadne skupo
Jelena87
09.09.2004., 19:32
Vuk Karadzic,koji je opismenio i obrazovao nas narod,govorio je ijekavicom.Zato ne treba da vam smeta taj izgovor.Ja licno pricam ekavicom,osim na casovima hrvatskog,i zaista nema problema,jer na kraju krajeva sve se svodi na isti jezik! Dalje...ova gore osoba je u pravu.Zasto mrzeti 4 miliona Hrvata!?Sta nam je krivo ono malo dete ili onaj stari deda?!Uvek kazem:Oprostite,ali nemojte zaboraviti.Mislim da sam u tome i uspela,iako sam na podrucju koje je bilo u ratnim desavanjima.Mrzim samo Hrvate iz ondasnjeg politickog vrha,a moje sugradjane i ostale normalne ljude nemam razloga!
marinac***
10.09.2004., 01:45
mrzim sve hrvate redom!!!!!
i boli me ona stvar za njima i njihovim morem!!!
tacka!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lijepo sam jednom prilikom napisala da nije za svakoga Hrvatsko primorje.nemoze svaki seljak da ljetuje tamo i netreba.Isto kao sto ti treba 200 eura da poviris u npr. Dubrovnik a u Tursku mozes da zapalis sa 50 pa da koljes lubenice po plazi.Svako ima svoj nivo i Hrvatska lijepo ima svoj nivo gosta i cijene se apsolutno poklapaju sa ponudom.Jos uvijek nemaju ni jedno slobodno mjesto u avionu za Dalmaciju a leti dnevno 130 cartera iz citave Evrope.Ja sam srela masu srba koji se sjajno provode tamo,ali su normalni nisu primitivni,konzervativni seljaci za razliku od nekih.
have a good time in Croatia!!!
Gossca - Jelena
10.09.2004., 10:11
DeDa je bas zakuv'o stvar ovom temom.
Ja sam, tu negde, posto sam zivotno vezana za prostor citavog Balkana,
ne mogu da se odredim sta je vamo ili tamo.
Primorje, ovo koje se proteze od Opatije do Starigrada - Paklenice je, sto se same klime tice,
osvezavajuce:).
Mislim da je privlacnije ljudima sa severa kojima je prava milina temperatura mora od 20 i nesto maaalo vise.
Ko voli toplije, bolje da se opredeli za jug.
Isto tako, ko voli sljunak i stenovite plaze - nek izvoli.
E, sad, ljudi - kakvi su?
Kao i svugde, ima ih svakojakih.
Uglavnom, sto idete vise prema Dalmaciji, manje su gostoljubivi.
Ipak, sa novcem u dzepu cete biti svugde barem profesionalno usluzeni.
Moji afiniteti i ocekivanja sto se mora tice su drugaciji od onoga sto se na Primorju nudi.
Dakle, DeDa
ja bih, sto se teme tice rekla,
ni DaNe ni NeDa,
vec - OnaKo.
Apokalipsa
10.09.2004., 16:04
Ja nisam išao u Hrvatsku neko vreme, iako mi je more tamo, naročito u Dalmaciji, najlepše. Nisam išao, jer sam imao osečaj, da ću biti pod pritiskom, kao ne vole me.
Ali, sada sam bio i mogu reći, da su, uopšteno gledano, manje opterećeni politikom nego mi. Kapitalizam, čoveče.
Inaće, znaš kako su oni: neko vreme su prezirali sve goste sa istoka, i logički, naročito Srbe, kao, oni su finiji ljudi. Ali, mislim, da su sada shvatili, da se živi od para. Uče ljudi i napreduju, dok neki...
Crnogorski turizam je sramota! Kad bi bar sklanjali smeće, bio bi to veliki napredak... takvo more u rukama takvih... kakva šteta.
inspirion
10.09.2004., 16:55
a ja se pitam jer me neka hrvatica hoce ugostiti na primorju?
a ja se pitam jer me neka hrvatica hoce ugostiti na primorju?
zavisi od toga kakav si gost :?:
Lijepo sam jednom prilikom napisala da nije za svakoga Hrvatsko primorje.nemoze svaki seljak da ljetuje tamo i netreba.Isto kao sto ti treba 200 eura da poviris u npr. Dubrovnik a u Tursku mozes da zapalis sa 50 pa da koljes lubenice po plazi.Svako ima svoj nivo i Hrvatska lijepo ima svoj nivo gosta i cijene se apsolutno poklapaju sa ponudom.Jos uvijek nemaju ni jedno slobodno mjesto u avionu za Dalmaciju a leti dnevno 130 cartera iz citave Evrope.Ja sam srela masu srba koji se sjajno provode tamo,ali su normalni nisu primitivni,konzervativni seljaci za razliku od nekih.
have a good time in Croatia!!!
Pozdrav iz Hrvatske od jedne hrvatice!
Takvi kao ti, koji djele tvoje mišljenje, uvijek su dobro došli!!!
Jelena87
20.09.2004., 19:21
I ja kazem-Welcome to Croatia!!!
pa doci ce vam,madjari i vasi shokci iz srbije..
pravim srbima se **** za vasu usranu zemlju i vase jebeno more!!!!!!
Milojko Vasic
21.09.2004., 09:17
Dobro. Stvarno je dosta bilo. Ovo je od turističke teme postalo prepucavanje na nacionalnoj osnovi. Ne može više.