Vidi punu verziju : Adsl, kablovski i drugi načini povezivanja na internet
Avetinja
24.04.2006., 17:59
Kao što i piše u naslovu ....
ovde pričajte o svim vrstama povezivanja na internet, provajderima, njihovom kvalitetu usluga itd itd
antanas
27.09.2006., 23:40
„Telekom Srbija” a.d. u oktobru započinje prodaju Internet usluga ADSL i DialUp. U narednim mesecima korisnici u svojim poštanskim sandučićima mogu očekivati ponudu sa detaljnim informacijama na koji način mogu postati Internet korisnici našeg nacionalog telekomunikacionog operatera.
Svi korisnici koji do 01.12. 2006 sa Telekomom sklope ugovor o korišćenju usluge ADSL biće oslobođeni plaćanja naknade za zasnivanje pretplatničkog odnosa u visini od 5.900,00 dinara. Svim korisnicima koji budu zaključili ugovor do 01.12.2006 godine biti omogućen i popust od 15 odsto na cenu mesečne pretplate u periodu od tri meseca od dana aktiviranja usluge
Ovo je samo deo teksta. Ostatak na adresi:
http://www.telekom.nadlanu.com/OPSTE/Vesti.aspx?ac=snews&ui=4870
Ja mislim da je ovo za tzv. Antimonopolsku komisiju jer sam čuo da je oformljena, ali nisam čuo da je nešto do sada uradila. Zato izgleda ima problema sa ADSL priključcima u Novom Sadu i Nišu. Ne znam kako je u Beogradu...
Ma jooock !!! :) Ovo je zato što im sada gori pod nogama jer ako Telenor uvede novu tehnologiju i ponudi i klasične telefonske linije , a nedaj bože uđe i treći operater u srbiju , onda su oni pukli tek načisto pa sada hvataju šta se uhvatiti može.
antanas
29.09.2006., 00:05
Ja mislim da neće. Niko nije kod nas došao da bi bilo bolje, već da uzme više para. Mnogo su dali za Mobtel, to treba prvo da se vrati
Slušaj mobilna telefonija je čista parica to moraš da znaš , to je koka koja uvek daje zlatna jaja.
cvetko_a
30.09.2006., 18:27
U inostranstvu je to reseno jednostavno sve na jedan kabal pretplata 40e.Za te pare ima i internet,telefon,tv.A njihova plata 1500 e pa navise.
Nadao sam se necim slicnim kada je telenor preuzeo 063.
A do skoro sam se nadao da ce treci operater kada bude dosao biti dobro ali kako saznajem to ce biti Austriska korporacija.To je ona ista koja je sa BK bila u dill.Znaci slaba fajda.
Jecilici
06.10.2006., 22:54
Ma u srbiji je uvek guza pozadi , ne potpisuj ni[ta : telekom , distribucija , itd .
Ljudi prihvatite bežićni , ja se lomio sa Sbb kablovskim ali to su bitange koima treba plaćati a ništa da ti za to ne daju .[B]
NA ALTINI U ZEMUNU KARAJU ZA TV SAMO TAKO , a DUŽE LJUDE KAO DA SVE FUNKCIONIŠE [QUOTE], A DOBITI INTERNET KOI JE 2/1 ODNOSNO 256/128 = 1750 a TI KORISTIŠ SKAYP MA BITNA JE ODLAZNA BRZNA .
DA NEBIH REKLAMIRAO NEKU FIRMU ALI PROCUNJAJTE I NACIĆETE ZA 80-120 EVRIĆA 0PREMU , A TO VAM JE ZA GODINU DVE OSTALO NA RAZLICI A JOŠ BITNIJE NEĆETE SE NERVIRATI JER U KABLOVACA U SISTEMU OD SERVERA DO VAS AKO NEGDE NESTANE STRUJE VI NEMATE KONEKCIJU I NERVIRANJE .
A NA BEŽIČNOM JA IMAM 128/128 ZA 1500 64/64 ZA 800 SAMO DALJE OD REKLAMIRANIH
codemaker
07.10.2006., 00:52
Daj covece, jesi li ti pismen?
Jedva sam procitao i shvatio sta si zbrljekao...
Inace, pisanje velikim slovima na forumima znaci VIKANJE! Pa jos ako si boldovano pisao, znaci dranje iz petnih zila... Smanji slova za ubuduce.
Slazem se inace sa tobom da je za sada u Srbiji resenje wireless konekcija...
Eh, kad bi dosao treci operater...
Limundo
15.10.2006., 16:57
Treći operater treba još ove godine (čini mi se krajem Novembra) da dobije dozvolu.
Austrijanci su odlučili da učestvuju u trci.
Držim palčeve za uvođenje UMTS tehnologije.
Ma je*em im kevu ... Znao sam da tje se ovako neshto dogoditi ... Unishtitje ove manje provajdere i onda mozemo samo da se je ....... dimo
Torrente-BG
19.10.2006., 19:55
A i ti manji su teski lopovi
Treba mi pomoc.Totalni sam laik,a treba mi ADSL,neki najjeftiniji i najjednostavniji.Gledala sam nesto na eunetu od 950 din.Ima li nekog da mi predlozi nesto pametno?
prvo pogledaj da li imas tehnicke mogucnosti za adsl(to mozes videti i na eunetovom sajtu)pa ako imas tehnicke mogucnosti onda ces videti kod kojih sve provajdera mozes da uspostavis adsl(provajderi iznajmljuju od telekoma prikljucke za adsl u centrali)tako da najverovatnije neces imati velik izbor provajdera
PrOgRaM
19.10.2006., 23:00
I koliko koristis internet.Ako koristis dosta, onda mozes 'ladno da uzmes Neobee-ov paket flat ADSL od 1500 dindzi, a ako internet koritis samo radi poste i Foruma onda mozes da uzmes i na MB
drago41
20.10.2006., 00:34
prvo pogledaj da li imas tehnicke mogucnosti za adsl(to mozes videti i na eunetovom sajtu)pa ako imas tehnicke mogucnosti onda ces videti kod kojih sve provajdera mozes da uspostavis adsl(provajderi iznajmljuju od telekoma prikljucke za adsl u centrali)tako da najverovatnije neces imati velik izbor provajdera
Trazio sam od sezam proa i ptt-a prikljucak za ADSL, kazu mi da nemam tehnicke uslove zato sto imam NTC pa nisam sam na liniji!?
Zna li neko kako ovo resiti?
MasterYoda
20.10.2006., 07:11
Trazio sam od sezam proa i ptt-a prikljucak za ADSL, kazu mi da nemam tehnicke uslove zato sto imam NTC pa nisam sam na liniji!?
Ako možeš od pošte dobiti svoju čistu liniju pokušaj ali to će biti dodatni trošak a vjerovatno nije ni moguće zbog hroničnog nedostatka vodova (parica). Tako je to kad je neko monopolista.
Solucija je bežična konekcija (Wireless). Provjeri tu mogućnost.
I treća mogućnost, ako imaš kablovsku i ako tvoj operater ima tu mogućnost u ponudi, priključak na Internet preko kablovske.
sve ti je receno u prethodnom postu,99,99% sam siguran da neces dobiti "cistu" liniju,najbolje bi ti bilo da uzmes kablovski internet ako za to imas mogucnosti,jos ako budes imao kablovski preko sbb-a(ako si njihov tv pretplatnik)onda si na konju 8)
Ma treba bre svi da se vratimo na BBS-ove, i kraj price. :D
Treba ti monter koji nije gadljiv na keš i neki penzioner iz komšiluka, i nešto keša :D
ko je dans gadljiv na kesh?
drago41
02.11.2006., 01:14
Treba ti monter koji nije gadljiv na keš i neki penzioner iz komšiluka, i nešto keša :D
Nisam razmisljao na taj nacin (neki put treba poslusati i mladje) mozda nadjem nekoga volim multiplejer iako sam penzija,
hvala za ideju!!
Nisam ja mlađi mnogo, više sam praktičan. :lol:
problem sa tim PCM uređajima je takav kakav je, kada su ih postavljali nisu dobro ljudima objasnili o čemu se radi, a siguran sam da bi ljudi pristali (penzioneri ili oni koji malo koriste telefon, a o net-u i da ne govorimo) da je vođena politika nešto niže pretplate za tf i sl.
drago41
02.11.2006., 16:02
Nisam ja mlađi mnogo, više sam praktičan. :lol:
problem sa tim PCM uređajima je takav kakav je, kada su ih postavljali nisu dobro ljudima objasnili o čemu se radi, a siguran sam da bi ljudi pristali (penzioneri ili oni koji malo koriste telefon, a o net-u i da ne govorimo) da je vođena politika nešto niže pretplate za tf i sl.
Kada su me sa 6-tice prebacili na 3jku gde je taj ntc niko me nista nije pitao!?
Sale cvrcak
03.11.2006., 19:45
I koji je najbolji provajder sto se tice ADSL-a recimo u NS-u?
telekom je poceo da salje postom prospekte o uslugi adsl,koji sam i ja dobio 8)
na prva 3 meseca koriscenja se dobija popust od 15%
cene sa popustom:
256/64 1027din
512/128 1539din
768/192 2053din
bez popusta:
256/64 1208din
512/128 1811din
768/192 2415din
dvoumim se da li da predjem sa kablovskog(sbb-a) na adsl jer je mnogo jeftiniji,zanima me ima li neko od forumasa adsl kod telekoma,pa da napise svoja iskustva
domacin_uzice
06.11.2006., 15:08
Ja licno imam Bezicni internet. Nisam hteo u SBB jer kada sam video cene iste su a oni paketi tipa 1050MB i ostalo me nije zanimali. Sto se tice adsl - a u Telekomu, mislim da je to jos lose, jeste ima taj neki popust od 15 posto ali pitas li se posle kasnie kako ce ici. To je samo prva tri meseca. Brate jos je to u fazi razvoja sada su svi ostali gradovi osim BG, NS i Nisa dobili taj adsl. Imaj na umu da takodje sve centrale po gradovima nisu dobile ili tek dobijaju neku slj opremu za digitalne centrale. Tako da licno moje misljenje je da ne prelazis sljakaj na tom SBB - u pa posle vremenom ces da vidis da nisi pogresio. pozdrav
da dodam:sto se tice sbb-a ja hvala bogu nemam nikakvih problema,imam paket 256/128 i download mi je stalno oko 30kB/sec,nikad nisam imao problem sa konekcijom........ali je dosta skup-1750din,mozda ce pojeftiniti kad se prosiri telekom adsl 8) kod telekoma je jedino privlaci cena,ali kao sto rece domacin_uzice sta ce biti kasnije,mozda ce poskupiti kad prosiri monopol
maksvel
06.11.2006., 17:08
Imaj u vidu da su cene bez PDV-a. Znači, 1208 je u stvari 1400 i nešto.
bojan p
06.11.2006., 17:10
Cena manje-više ili više-manje, ali je bitno da radi kako treba. Onda i cena obično manje "boli".
Imaj u vidu da su cene bez PDV-a. Znači, 1208 je u stvari 1400 i nešto.
to nisam znao,sad sam video u onom prospektu,u cosku sitnim slovima pise "sve cene su bez pdv-a",nista vise ne mrzim od cenovnika bez pdv-a,stvarno pokvareno od njih,samo oce da nas namame,ipak ja ostajem na sbb-u,do daljnjeg.........
Cena manje-više ili više-manje, ali je bitno da radi kako treba. Onda i cena obično manje "boli".
bolje mi je onda dati oko 350din vise sbb-u nego telekomu,jer sam prezadovoljan kablovskim,a imam i duplo veci upload 8)
bojan p
06.11.2006., 17:36
Ne bi trebao da te iznenađuje cenovnik u koji nije uključen PDV. To je neko opšte pravilo tamo na zapadu, a koji naši samo kopiraju. Sem toga, tamo neko može i da prođe bez plaćanja istog, ali ovde nisam tako siguran da ima i tih slučajeva.
Ako radi, onda nemoj ništa da diraš. Što bi se reklo: "If it's not broken, don't fix it!"
Norma Kampl
07.11.2006., 02:07
А ево најзад поставише и праве пријаве преко сајта:
http://www.telekom.nadlanu.com/adsl/prijava.aspx?ac=solo&br=1
bojan p
07.11.2006., 02:31
Tekst na pomenutoj strani:
Telekom Srbija će povratnu informaciju o statusu vašeg zahteva obezbediti putem uobičajenih kanala komunikacije (9813 Kontrakt centar, Korisnički servis i mail podrska info@telekom.yu)Znači da popunim upitnik, a onda da svaki dan zovem kontakt centar, idem u korisnički servis tu odmah iza ćoška ili svakodnevno šaljem email sa pitanjem da li imaju "povratnu informaciju" za mene. :shock:
domacin_uzice
07.11.2006., 13:43
Brate eto vidis napisali su sitnim slovima u cosku "bez PDV-a" i sta posle toga mislis da ce da bude tokom daljeg razvoja ADSL-a. Sljakaj na SBB-u i uzivaj. Takodje imajte narode na umu da ce se vremenom svi oni prilagodjavati nama korisnicima i svanjivati cene sve ce to da jeftinije bude. Polako samo vreme ce pokazati. Pozdzdrav za sve.
Dochepao sam se informacije da je telekom kupio 300.000 ADSL modema ...
Pa kako je ovo monopolsko ponasanje? Smanjenje cena i povoljniji uslovi su nesto sasvim suprotno monopolskom ponasanju.To je vec nateralo ostale provajdere da smanje cene.Ciji interes treba mi da branimo? Svoj ili interes "manjih" provajdera? Daleko da sam zadovoljan uslugama Telekom Srbije ali mozda malo preterujemo... Ajde ipak da priznamo da su se neke stvari pomerile sa mrtve tacke i da se radi.Mozda nedovoljno po visokim standardima ali zapamtite gde smo bili samo pre nekoliko godina. Kada bi svako polazio od sebe... Evo necu vise da filozofiram ali ovo je sasvim ok sto se neki nepotrebni nameti ukidaju, barem u promotivnom periodu. Meni su licno iz ptt-a podigli vezu sa 256 na 512 u roku od 3 dana od podnosenja zahteva kod Verata. Moramo da skapiramo da se nista nije ulagalo u infrastrukturu od `45 do 2000, a u zadnjih dve godine je uradjeno mnogo vise nego u tih 55 godina.
A ko nema 1500 dinara da da za internet ne treba ni da ima ADSL (ovo malo ostro zvuci ali je tako,nemojt me shvatiti zlonamerno), vec treba da resava osnovne egzistencijalne probleme.
Moja iskustva sa wireless-om pokazuju da je wireless dno dna. Ustvari sve zavisi od onoga ko daje te usluge. Prema tome, ne može se globalno reći da je wireless dobra opcija. Dok za ADSL svakako da može.
A što se tiče Telekoma ovo u vezi čega je postavljena tema nije monopol. Kad neko spusti cene i ponudi nešto ne može nikako da bude monopol. Tako je to u Srbiji, čim neko nešto ponudi što je pozitivnije odmah neka sumnja, neka nagađanja i teorija zavere.
bojan p
09.11.2006., 17:05
Uvek zavisi od onoga ko pruža uslugu. Wireless je ovde popularan, jer je to za većinu jedini način da koriste broadband. Ni za ADSL ne možeš da kažeš da je dobar, opet zavisi od onoga ko pruža tu uslugu, ali i Telekoma koji treba da instalira opremu kako treba da bi to uopšte radilo.
Kako nije monopol (Definicija monopola je koloko ja znam: Biti jedini na trzishtu i diktirati cene) ??? Unishtitje sve male provajdere i imati potpun monopol nad trzishtem ... A ne daju oni nishta za dzaba (Mislim na niske cene) ... Jednostavno Telekom ne zeli konkurenciju ni na jednom polju, pogotovo ne sad kad ih jebu Telenor i sad ovaj novi tretji provajder. Evo recimo kod Neobee-ja, daju punu uslugu, ljubazno osoblje (izuzetno, a ukljuchujutji i tehnichku podrshku), novi modemi su odlichni, veza izuzetno stabilna, brzina od 24-28 Kb/s ... Sve je lepo to shto Telekom daje nize cene i tako, ali se plashim da to ne rade zbog potroshacha vetj da bi mogli kasnije da se bahate ,,,
Evo cenovnika interneta u Engleskoj. Cisto poredjenja radi.
http://www.cantbarsed.com/broadband-isps.htm?ref=adwords
bojan p
12.11.2006., 09:40
Kako nije monopol (Definicija monopola je koloko ja znam: Biti jedini na trzishtu i diktirati cene) ??? Unishtitje sve male provajdere i imati potpun monopol nad trzishtem ... A ne daju oni nishta za dzaba (Mislim na niske cene) ... Jednostavno Telekom ne zeli konkurenciju ni na jednom polju, pogotovo ne sad kad ih jebu Telenor i sad ovaj novi tretji provajder. Evo recimo kod Neobee-ja, daju punu uslugu, ljubazno osoblje (izuzetno, a ukljuchujutji i tehnichku podrshku), novi modemi su odlichni, veza izuzetno stabilna, brzina od 24-28 Kb/s ... Sve je lepo to shto Telekom daje nize cene i tako, ali se plashim da to ne rade zbog potroshacha vetj da bi mogli kasnije da se bahate ,,,
U pitanju je posao, tako da iz toga proizilazi sve ostalo. Naravno da niko ne smanjuje cene zbog toga što voli svoje potrošače, nego iz neki poslovnih razloga. Telekom sada pokušava da uhvati šta i koliko može kada su u pitanju krajnji korisnici, jer nije to na vreme uradio.
S druge strane pare ne mogu da im izmaknu jer je većina linkova koji idu odavde u njihovom vlasništvu, tako da deo para je njihov imali oni krajnje korisnike ili ne. S te tačke gledišta imaju monopolo i dok se nešto bitno u ovoj zemlji ne pormeni, imaće ga i dalje.
Monopol postoji ali ne u sferi internet usluga vec kod fiksne telefonije.O tome mozda treba razgovarati.Sto se tice poredjenja sa cenama u Engleskoj, tamo ima mnogo vise korisnika nego u maloj Srbiji, i shodno tome su cene povoljnije.Nije mi jasno zasto su svi skocili oko ove akcije Telekoma kao da je to nesto negativno.Uzivajte dok mozete.
Serijski_Ubica
13.11.2006., 16:16
Nije mi jasno zasto su svi skocili oko ove akcije Telekoma kao da je to nesto negativno.Uzivajte dok mozete.
koliko će to uživanje dugo da traje ? 6 meseci ? godinu dana ? koliko dugo će ostali provajderi moći da zadrže korisnike kod sebe (da ne govorimo o privlačenju novih korisnika) kad Telekom daje duplo niže cene ?
I kad se ostali provajderi ugase ili koncentrišu natrag na dialup, telekom onda može da radi šta hoće...
Monopol postoji ali ne u sferi internet usluga vec kod fiksne telefonije.O tome mozda treba razgovarati.Sto se tice poredjenja sa cenama u Engleskoj, tamo ima mnogo vise korisnika nego u maloj Srbiji, i shodno tome su cene povoljnije.Nije mi jasno zasto su svi skocili oko ove akcije Telekoma kao da je to nesto negativno.Uzivajte dok mozete.
Pa upravo ti je bojan gore objasnio da upravo u oblasti internet usluga postoji monopol.
To je sustina monopola. Nedostatak konkurencije. Ovi nasi provajderi su u stvari Telekomovi podizvodjaci da ih tako nazovemo, koje sada Telekom hoce da izbaci iz igre, u slucaju da im drzava dozvoli da zaobilaze Telekom u buducnosti.
Shto se tice cena u Engleskoj to je samo pokazatelj pravih dimenzija onoga shto se ovde desava. Pazi u Engleskoj provajder zaradi 15 funti na 8Mbs. Ovde ti Telekom naplati 15 funti za 256 Kbs. Koliko je to puta losije 100 puta, 500 puta... Razlika u ceni (koliko nesto stvarno kosta i koliko monopolista moze da ti naplati) je cist profit monopoliste, ako razumes shta hocu da kazem.
bojan p
13.11.2006., 20:19
@slobce
Izvini, samo da te pitam da li si ti upoznat sa situacijom oko telekomunikacija u Srbiji ili ne? Očigledno da nisi, jer ne razumeš zašto se svi "bune" oko ove akcije Telekoma. Da li imaš recimo predstavu koliko svakog ISP u Srbiji košta(o) ADSL priključak koji on posle treba da proda? Za koliko će para Telekom taj isti priključak da proda samom sebi tokom ove akcije i kasnije?
Da, imaju monopol i u fiksnoj telefoniji što se vidi po (ne)kvalitetu iste i cenama.
bojan p
14.11.2006., 01:53
Kako izgleda Telekomova tehnička (po)drška http://www.elitesecurity.org/t206724-Telekom-Teh-Podrska.
Svaki komentar suvišan.
rubiroza78
14.11.2006., 03:36
Kako izgleda Telekomova tehnička (po)drška http://www.elitesecurity.org/t206724-Telekom-Teh-Podrska.
Svaki komentar suvišan.
Zivela Srbija
bojan p
14.11.2006., 03:51
Zivela Srbija
Još kada bi autor biranim rečima objasnio šta je u stvari rekao, ili je to bilo .... uz vetar?! :shock:
maksvel
14.11.2006., 08:00
Svaki komentar suvišan.
Ova rasprava na ES-u je stvarno žešća :D
@slobce
Izvini, samo da te pitam da li si ti upoznat sa situacijom oko telekomunikacija u Srbiji ili ne? Očigledno da nisi, jer ne razumeš zašto se svi "bune" oko ove akcije Telekoma. Da li imaš recimo predstavu koliko svakog ISP u Srbiji košta(o) ADSL priključak koji on posle treba da proda? Za koliko će para Telekom taj isti priključak da proda samom sebi tokom ove akcije i kasnije?
Da, imaju monopol i u fiksnoj telefoniji što se vidi po (ne)kvalitetu iste i cenama.
Nemoj samo da ispadne da branim Telekom. Nista novo od tebe nisam cuo sto vec ne znam, samo sam se nekako pomirio da zivim u Srbiji u kojoj mnoge stvari ne valjaju, pa zasto bi onda u telekomunikacijama bilo drugacije. Svaki pomak na bolje dozivljavam kao veliku stvar.Kazem da bi svako trebalo da podje od sebe i vidi da li je napredovao u zadnjih par godina i koliko je lakse raditi neke stvari nego pre 2000. Ne mogu da se izbrisu one godine i da sad odmah ocekujemo da sve bude ko u Engleskoj.Zastarela infrastruktura, mali broj korisnika = veca cena za manje kvalitetan proizvod. Abeceda biznisa.
Koliko kosta prikljucak razne provajdere mene ne zanima, jer vidim da su i pored toga spustili cenu u roku od par dana kako je Telekom ponudio ADSL. Ja gledam svoj interes a ne njihov. Da li postoji opasnost da Telekom bude jedini adsl provajder u Srbiji i posle pocne da samovoljno dize cene? Postoji mogucnost ali ja u tu opciju ne verujem ni 1%.
Samim tim sto je neko usao na trziste i ponudio nize cene pojacava se konkurencija i musterije su zadovoljne.Kako ne razumes? Batali te price o mocnom strasnom monopolu Telekoma i jadnim malim provajderima koji nece imati leba da jedu.Brini o svom interesu.
@slobce
Za koliko će para Telekom taj isti priključak da proda samom sebi tokom ove akcije i kasnije?
:lol: :lol: :lol: :lol: :roll:
bojan p
14.11.2006., 11:21
...Batali te price o mocnom strasnom monopolu Telekoma i jadnim malim provajderima koji nece imati leba da jedu.Brini o svom interesu.
Ne, to uopšte nije ta priča koju pominjem. Ovde je reč o tome da Telekom hoće da ima sve pod svojom kontrolom i linije koje iznajmljuje drugim providerima (i sebi) i krajnje korisnike.
Ovo je inače i moj interes, da gledam da na vreme organizjem satelitski link pre nego što bude kasno.
Ne, to uopšte nije ta priča koju pominjem. Ovde je reč o tome da Telekom hoće da ima sve pod svojom kontrolom i linije koje iznajmljuje drugim providerima (i sebi) i krajnje korisnike.
Ovo je inače i moj interes, da gledam da na vreme organizjem satelitski link pre nego što bude kasno.
Dvosmerna veza sa satelitom nije zakonski resena (citaj nije dozvoljena jos) ali ima dosta ljudi koji su je uspostavili :D . Ako to odradis mislim da ce te bash biti briga za Telekom i ostale cigane... ;)
Giovanna
14.11.2006., 16:43
Ja vec godinu dana cekam internet preko Sbb-a.Jako su neprofesionalni i ne pada mi na pamet da se ukljucim na njihov bezicni internet.Ima li neko ADSL preko telekoma ? Kakva su iskustva ?
Sale cvrcak
14.11.2006., 17:18
Vidi vidi vidi Neobee
NOVEMBAR 2006.
Vesti:
1. ADSL u Srbiji
2. Neobee HOUR ADSL paket - 750 DINARA!
3. SniŽenje cena Neobee ADSL PAKETA
4. Hi-Speed dial-up servis – Neobee Speeedy
1. ADSL u Srbiji
Sa zadovoljstvom možemo da vas obavestimo da će Telekom Srbija u skorije vreme početi da instalira opremu za ADSL i u svim većim mestima u Srbiji. Prijavu za ispitivanje mogućnosti za ADSL priključak možete obaviti preko stranice adsl.neobee.net
2. NEOBEE HOUR ADSL paket - 750 dinara!
Od 01.12.2006. ISP Neobee.net uvodi novi ADSL HOUR paket u okviru koga će se obračunavati provedeni sati na Internetu.
Mesečna pretplata na HOUR paket iznosi 750 dinara i u nju je uračanato 5 sati ADSL interneta brzine 256 Kbps. Doplata za dodatnih 10 sati interneta iznosi 350 dinara.
Preostale sate iz doplate možete preneti u naredni mesec, dok se sati iz pretplate ne prenose.
Priključak na ADSL servis, tzv. setup, naplaćuje se 2000 dinara. Plaćanjem setup-a, dobijate na poklon ADSL modem, a ukoliko posedujete sopstveni modem, niste obavezni da platite ovu stavku.
Korisnici ADSL-a dobijaju licencirani antivirusni softver Kaspersky Antivirus Personal.
Ovo je najjeftiniji ADSL pristup u zemlji.
3. Nove cene Neobee ADSL paketa
01.12.2006. ISP Neobee.net će sniziti cene ADSL pristupa Internetu. Time je još jednom izašao svim korisnicima u susret za jeftinijim broadband pristupom Internetu. Nove cene su:
Home 256k: 1350,00 din
Home 512k: 1750,00 din
Home 768k: 2450,00 din
Svi Home paketi imaju dinamičku javnu IP adresu, neograničen protok, mesečni dial-up nalog i mailbox od 100MB.
Soho 256k: 2160,00 din
Soho 512k: 3240,00 din
Soho 768k: 4320,00 din
Svi Soho paketi imaju statičku javnu IP adresu, neograničen protok, mesečni dial-up nalog i mailbox od 100MB.
Od 01.12.2006. ISP Neobee.net će početi sa naplaćivanjem realizacije ADSL paketa u iznosu od 2000 dinara. Ukoliko korisnik ima svoju opremu, iznos se neće naplaćivati.
Detaljnije o paketima na adsl.neobee.net/
4. Hi-Speed dial-up servis – Neobee Speeedy
Neobee Speeedy je patentirana tehnologija koja vam omogućava korišćenje interneta brže i do 7x.
Svi korisnici Neobee.net-a mogu koristiti Speeedy potpuno besplatno.
Više informacija o servisu, kao i instalaciju programa možete preuzeti sa adrese www.neobee.net/content/speeedy
Ja vec godinu dana cekam internet preko Sbb-a.Jako su neprofesionalni i ne pada mi na pamet da se ukljucim na njihov bezicni internet.Ima li neko ADSL preko telekoma ? Kakva su iskustva ?
istina da su neprofesionalni,ali moras ih malo "pritegnuti",odes kod njih kazas da ti hitno treba internet itd....ja sam cekao samo 2-3 dana 8)
ps:napisala si bezicni internet,koliko ja znam oni imaju samo kablovski
bojan p
14.11.2006., 21:24
istina da su neprofesionalni,ali moras ih malo "pritegnuti",odes kod njih kazas da ti hitno treba internet itd....ja sam cekao samo 2-3 dana 8)
ps:napisala si bezicni internet,koliko ja znam oni imaju samo kablovski
Znači neprofesionanost se rešava "pritezanjem", a potom slede ... "uterivači" interneta i sve se reši za 2-3 dana? Ma biće i ovde to jednostavno i lako, ... tamo negde 3015.
Znači neprofesionanost se rešava "pritezanjem", a potom slede ... "uterivači" interneta i sve se reši za 2-3 dana? Ma biće i ovde to jednostavno i lako, ... tamo negde 3015.
ja sam iz novog sada i kao sto rekoh dobio sam kablovski treci dan,napominjem da sam isao kod njih,bolje je ici odma kod njih nego slati im mail ili zvati telefonom......kad sam dosao rekli su bice za 2 nedelje,ja sam im rekao da je hitno,malo smo se raspravljali........................i stigli su treci dan 8)
domacin_uzice
15.11.2006., 00:58
ma daj sve se moze sa flasom **** i malo ono ovo...mogu oni bre sve i za dz ali smao kad ih neko potera u tome je fazon inace ovako, mozes zvati do ujutru nista...pozdrav za sve
bojan p
15.11.2006., 01:11
ja sam iz novog sada i kao sto rekoh dobio sam kablovski treci dan,napominjem da sam isao kod njih,bolje je ici odma kod njih nego slati im mail ili zvati telefonom......kad sam dosao rekli su bice za 2 nedelje,ja sam im rekao da je hitno,malo smo se raspravljali........................i stigli su treci dan 8)
Dobro je da nisu stigli sedmi ... da se odmore. 8)
Giovanna
15.11.2006., 01:46
Pogresila sam.Mislila sam kablovski.Ma nije u tome probelem.U mom gradu nema Kablovskog ni ADSL vec samo bezicni internet (cena 100 evra).Kada sam ih pitala kada ce SBB konacno uvesti toliko najavljivani kablovski internet rekose u maju.Prodje maj rekose jul....i tako nekoliko meseci.Poslednji put kada sam zvala u septembru rekli su da pocinje od oktobra ali samo centar grada.:shock: Ja se zacudih i pitah a koje ulice vi smatrate centrom (Moja ulica je skoro u centru 700 metara od centra...) na sta ona rece da nece da nabraja sve ulice ali da moja ne spada u centar...:shock: Trebala sam je mozda pitati da li ce internet biti samo oko spomenika jer je to njima izgleda centar...Koliko znam famozni internet za jos famozniji centar grada jos nije ukljucen a kad ce....verovatno kao sto neko rece 3015....:?
to je vec druga stvar ako nema kablovskog u gradu(u tvojoj ulici),sigurno ce brze stici adsl,ali to se nikad ne zna kad.ja sam iz ns i deo grada u kome zivim jos nema adsl,odlazu vec pola godine.....ostaje ti samo da cekas.....
pozdrav
XXAleksaXX
16.11.2006., 09:48
E ljudi da vas nesto pitam. Ja imam sbb net 2Mb/s i meni ne treba nista, ali moj drug hoce da kupi ADSL i kazu mu da mu je neka j*bena linija, da li znate kako to resiti?????
Ako nema tehnicke uslove moze da se je....di ...
tommy gun
16.11.2006., 13:15
E ljudi da vas nesto pitam. Ja imam sbb net 2Mb/s i meni ne treba nista, ali moj drug hoce da kupi ADSL i kazu mu da mu je neka j*bena linija, da li znate kako to resiti?????
ako mu je stara centrala onda ne moze...
bojan p
16.11.2006., 13:20
Zavisi koliko stara. Osnovni preduslovi za ADSL da udaljenost od centrale (dužina kabla) ne bude veća od 5.5km, da u centrali ima ADSL odgovarajuća oprema i da nema nikakvih PCM uređaja na toj liniji.
domacin_uzice
16.11.2006., 14:28
Neeeeeeee. Centrala mora biti digitalna. Moze oni budze nesto i na ove stare ali nije to to. Jedan moj drugar se prikacio na stari centralu to nesto mu budzili ali verujte neradi kao pravi adsl. Puno prekida tokom downloada, tako da ono...
XXAleksaXX
16.11.2006., 18:24
***, hvala vam puno!
bojan p
16.11.2006., 19:02
Neeeeeeee. Centrala mora biti digitalna. Moze oni budze nesto i na ove stare ali nije to to. Jedan moj drugar se prikacio na stari centralu to nesto mu budzili ali verujte neradi kao pravi adsl. Puno prekida tokom downloada, tako da ono...
Centrala ne mora da bude digitalna.
Upozorenje za sve nove korisnike ADSL-a:
Godinu dana vec koristim ADSL ,moj ISP je beocity. Bio sam prezadovoljan ,nisam imao skoro nikakvih problema,cak predproslog meseca uplatim 512/128(30eura-ali je cena naravno vise zbog njihovog kursa od 85).
Sve je bilo savrseno do pre 10 dana ,kada sam primetio da mi je preko dana download pao na 1-2Kb/s(prosek je do tada bio oko 45Kb/s). Takodje sam primetio da od 1h pa do 7h sve opet radi normalno.
Pozvao sam ih naravno, i saznao da:
teh.sluzba:"Zbog velikog opterecenja smo prinudjeni da smanjimo prioritet za p2p i torrent protokole "
ja:"znaci blokirate p2p i torrente "
teh.sluzba:"ne samo smo smanjili prioritet,mozete vi istovremeno i da surfujete i da gledate live strime , i slusate 10 radija,imace te max protok" o_0 Smile
ja:" zasto ne zakupite novi link od telekoma ,kada prikljucujete toliko novih korisnika ?"
teh.sluzba: " ne isplati nam se "
ja: " dokle ce ovakvo stanje potrajati?
teh.sluzba:" ne nazire se poboljsanje uslova "
ja: " pa sta vi mislite zasto ljudi koriste ADSL?"
teh.sluzba:" pa sigurno ne za p2p i torrente,ako zelite mozete slobodno da raskinete ugovor " ] (*
ja: " hvala,dovidjenja" Smile Smile Smile Smile Smile
Sto je najgore ,zelim da raskinem ugovo i da promenim provajderar ,ali ako to uradim gubim paricu,ili sta vec, i moracu da cekam 2-3 meseca da telekom ponovo pocne da prikljucuje centrale na nbgd.
Poenta price:NOVI KORISNICI ,BEZITE KO DJAVO OD KRSTA OD BEOCITY-a !!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrav,svima, odoh da slusam 10 radija od jednom i da gledam live strim, post sam odustao od downloada(skidam 1,2Gb torrent ima 25 seedera i 50 lechera, a ja skidam na 1kb/s ETA:99 dana)
BURN BEOCITY BURN Smile Smile Smile
--Ovo je moj post sa nekog drugog sajta, u medju vremenu sam proveo celu noc na netu pokusavajuci da otkrijem u cemu je rec, i ukratko evo kako to radi:
Prilikom koriscenja p2p ili torrent proglama, salju se paketi koji imaju potpis protokola koji se koristi,provajder prepoznaje te pakete i odbacuje ih, i na taj nacin filtrira saobracaj.
Problem nije moguce resiti koriscenjem enkripcije protokola koji je moguc kod ned nekih programa,kao sto sa Azureus ,bitcomet utorrent....,posto je i ovo provaljeno . Provajder moze da prepozna kriptovane pakete ,i da vam uspori upload,pri cemu opet znatno opada download(
Postoji resenje ovog problema ,ali nije besplatno,naime moguce je koriscenje HTTPS proxy servera(SSL proxy),ali nisam za sada uspeo da pronadjem ni jedan besplatan,niti bih znao kako da ga koristim,posto bas i nisam vican u ovom polju.
HTTPS proxy takodje vrsi enkripciju,ali sve sto provajder vidi je obican HTTP saobracaj kroz port 80.
Program kao HTTP-tunnel ovo vrsi automatski ,za sav saobrcaj sa vaseg racunara ,ali pretplata je mesecna,3$ mesecno,a i sve i da zelim dodatno da platim,nemoguceje iz zemlje srbije (
Izvinjavam se na ovom dugo postu,samo sam zeleo da upozorim nove korisnike na bezobrazluk BEOCITY-a,i da potrazim moguce resenje za ovaj problem,svaki savet je dobrodosao
Unapred hvala.....
Serijski_Ubica
16.11.2006., 21:16
To je praksa mnogih provajdera, i nije ništa novo... Jedino me čudi što su bili tako fini pa su samo smanjili prioritet, što bi trebalo da znači da ako saobraćaj nije gust, tebi bi dwnload trebao malo da se poveća (ne?).
Anyway, moj provajder (kablovska) nije čak ni to odradio, nego je potpuno blokirao te portove, tako da download skoro da ni ne obavljam :( provodim mnoogo više vremena tražeći to što hoću na nekom http serveru, pošto p2p ne može...
To je praksa mnogih provajdera, i nije ništa novo... Jedino me čudi što su bili tako fini pa su samo smanjili prioritet, što bi trebalo da znači da ako saobraćaj nije gust, tebi bi dwnload trebao malo da se poveća (ne?).
Anyway, moj provajder (kablovska) nije čak ni to odradio, nego je potpuno blokirao te portove, tako da download skoro da ni ne obavljam :( provodim mnoogo više vremena tražeći to što hoću na nekom http serveru, pošto p2p ne može...
U pravu si ,na zalost to je postaje praksa na zapadu,kod nekih ISP, ne svih,ali to ne znaci da ne trebamo da se pobunimo protiv toga,trenutno se na internetu vodi tzv:"bandwidth war", i ocigledno je da ce se i tamo stvari polako menjati.
Koliko ja znam jedini ADSL provajder koji to radi,kod nas , je BEOCITY,i to bez ikakvog upozorenja!!!!
Da sam zeleo limitiran saobracaj uplatio bihe neki drugi paket,a ne FLAT! Sto znaci da ja nemam neogranicen saobracaj , i da sam pokraden,i da ja u stvari placam inernet nekom drugom,posto imam 512/128,a ponas ase kao da sam na 128!
Sto se tice tvog problema,to je bar lako, promeni portove koje koristis,to je bar lako, i taj metod ogranicavanja je prevazidjen
XXAleksaXX
17.11.2006., 09:32
pa cekaj, njemu rekli da mu je linija j*bena, jel zna neko kako to srediti, nemojte da nagadjate kakva je centrala!!!
bojan p
17.11.2006., 09:37
Da ga prebace na slobodnu koja nije shebana.
Off Topic:
Tema ADSL spojena je sa ostalim temama navedenim:
- Zar ovo nije monopol?
- Sta kazete na telekom adsl?
- Upozorenje za sve nove korisnike ADSL-a
Tema je ujedno sada i lepljiva.
End Off Topic:
yugo 45
18.11.2006., 11:29
ljudi cekam od jula adsl prko sezama sad me interesuje da li je iko dobio prikljucak tj internet
jel ima neko neku informaciju jer ovi iz sezama nemaju pojma(a i sa zivotom)
nalazim se na bezaniskoj centrali
Koliko znam josh se radi na tome. Telekom pochinje sa uvodjenjem prikljuchaka najkasnije do kraja decembra. Koliko znam ukoliko si vec potpisao ugovor i platio svoje sate, a josh chekas na uvodjenje, odnosno chekas vise od meseca dana, (morash da dobijesh) dodatni flat ceo mesec besplatno zbog chekanja, kod dotichnog provajdera, jer su tako i ostalo korisnici dobijali pre, oni koji su chekali.
bojan p
18.11.2006., 16:46
Nema baš neke velike koristi od tog dodatnog meseca flat, ako ti Internet konekcija treba sada.
Tu si u pravu. Ali drugo reshenje ne postoji, Telekom odluchuje o tome. Ali koliko znam svako ko cheka: Primer: 1 mesec a zatim dobije prikljuchak, dobija slobodan mesec dana zbog chekanja, znachi ispostovali su dogovor provajderi (neki). Neke centrale uopste nemaju prikljuchke, u stvari nikada nisu ni imale, a tu ce Telekom sad uskoro omrsiti brkove i uzeti dosta novca, do kraja decembra.
bojan p
18.11.2006., 17:05
Kako ne postoji drugo rešenje? Ako misliš ADSL rešenje onda si u pravu, ali ako ti treba veza ka Internetu onda rešenje postoji: Wireless, DSL, stelitski link ...
Znash sta, mogu ti reci da kablovski uopste nije toliko losh, samo sto sam se ja malo prerachunao kada su hteli da mi uvode kablovsku, i razmisljao, i na kraju odustao. A za Wireless, sta ja znam, imam neki svoj nacin razmisljanja zasto nebih uzeo. Po meni je bolji adsl za internet. A satelitski internet, to cemo mi josh sachekati, dok nam se ne promeni standard u drzavi.
bojan p
18.11.2006., 17:16
Izvini kablovski sam totalno zaboravio i to je možda na prvom mestu u listi koju sam naveo.
Što se tiče satelitskog, nije baš neophodan kalif, samo određeni broj zainteresovanih na istoj lokaciji i ... eto Interneta bez uplitanja Telekoma. Da budem precizniji dok Telekom ne prestane da ošljari i prodaje nešto što posle ne dobiješ.
yugo 45
18.11.2006., 18:03
Koliko znam josh se radi na tome. Telekom pochinje sa uvodjenjem prikljuchaka najkasnije do kraja decembra. Koliko znam ukoliko si vec potpisao ugovor i platio svoje sate, a josh chekas na uvodjenje, odnosno chekas vise od meseca dana, (morash da dobijesh) dodatni flat ceo mesec besplatno zbog chekanja, kod dotichnog provajdera, jer su tako i ostalo korisnici dobijali pre, oni koji su chekali.
Jeli Legolas koliko dobijem besplatnog interneta ako uplatim 7 meseci unapred i cekam od 5 jula?
iskreno bas me briga za dž mesec neta samo da mi puste konekciju
Kralja Petra 20
(bivša 7. Jula), kod ugla sa Knez Mihajlovom ulicom
11000 Beograd
Korisnički servis:
011/308-18-18
Sezam Pro Online. (http://www.sezampro.yu/) Pozovi ih, pa se raspitaj za tvoju centralu i prikljucak kakvo je trenutno stanje. Znam da 1 mesec moraju besplatno da ti daju ukoliko si sve uplatio i potpisao ugovor sa njima, a josh chekas prikljuchak, takva im je politika. Za ostalo ne bih znao da ti kazem.
Što se tiče satelitskog, nije baš neophodan kalif, samo određeni broj zainteresovanih na istoj lokaciji i ... eto Interneta bez uplitanja Telekoma.
Pazi Bojane, ovo ne da ima smisla, vec je i najbolje reshenje.
bojan p
18.11.2006., 23:52
Pazi Bojane, ovo ne da ima smisla, vec je i najbolje reshenje.
Znam. Nije bilo napisano, tek da nešto piše.
yugo 45
19.11.2006., 12:56
bajane p daj objasni koja je procedura
bojan p
19.11.2006., 14:51
Za koju proceduru pitaš?
Serijski_Ubica
19.11.2006., 15:32
verovatno za satelitski ... i mene bi to zanimalo
koliko znam, jednosmerni satelitski priključak odavno nije problem u Srbiji (osim cene, naravno), ali je potrebna i neka konekcija za upload...
a dvosmerni ? za to treba veći tanjir, i oprema za slanje signala na satelit ?
bojan p
19.11.2006., 17:25
Nije problem ni dvosmerni, zašto bi bio? Nađeš ISP-a koji to nudi, potpišeš ugovor, dođu, montiraju opremu, testiraju i koristiš. U međvremenu da bi sve bilo legalno, tražiš dozvolu za satelitsko emitovanje koju ćeš dobiti bez velikog problema. Da li ćeš posle toga da tu vezu koristiš za jedan računar, mrežu ili nešto treće je stvar tvoje potrebe i organizacije.
Naravno sve ovo košta, ali zavisi koliko ti treba i/ili koliko vas hoće da ima takvu Internet konekciju.
Da je ovo ipak stvar volje, pod uslovom da ima ekonomsko opravdanje, može da posluži primer ljudi koji su zbog nemogućnosti dobijanja ADSL-a tamo gde žive uzeli ADSL tamo gde je moglo/bilo mogućnosti, i onda njihovom wireless mrežom doveli do mesta gde žive. Trenutno mislim da su aktivne 4 ADSL konekcije (768kbps).
Sto ti kazes Bojane, ako ima zainteresovanih u odredjenom delu grada, mogucnost njih da uloze svi zajedno pare u tako nesto i povezu se u mrezi pa svi zajedno na internet, je mnogo bolja varijanta za razliku od dosadasnjih opcija koje se nude.
bojan p
19.11.2006., 17:42
Kada nema normalnog rešenja, onda gledaš da napraviš ono što ti treba od onoga što postoji, jer nemaš neki izbor, na žalost.
ja mislim da adsl kod sezama je najbolji i imaju najbolju tehnicku podrsku i sve u svemu su najjeftiniji i najkorektniji.
Angelico-Payne
01.12.2006., 12:52
E ovako...
Sto se tice dvosmernog, treba ti dozvola od RATELA. (E sad mozda stvarno lupam, ali svi koji imaju mogucnost da emituju signal moraju imati neku dozvolu, mozda ne od samog RATELA)
Na dvosmernom satelitu mozes samo raditi dl i ul, ali ne realtime, jer postoje velika kasnjenja, takodje i igranje ne dolazi u obzir.
ADSL, u BG je uglavnom dobar... osim kad se nakaci previse korisnika na jedan vod, tj korisnika koji imaju uplacene pakete velike propusne moci, te onaj ko je najblizi PPT-u, tj cvoristu , i ko ima najveci paket, je glavni baja u kraju, ostali dobiju mrvice. Provajderi koji koriste praksu, socijoloskog istrazivanja i procene (pitaju korisnike pre uvodjenja u neki kraj, ko ce otprilike koji paket koristiti), kao i oni koje na prebukiraju odmah u prvoj nedelji opticki vod, nemaju nikakvih problema.
Ovde u Somboru, jedini za sada ide Telekom. Do danas, odosno 1. decembnra, prijavljivanje je bilo propraceno poklonom u vidu besplatnog uvodjenja, koje ce inace u buducnosti biti 5k. Realno cemo ga izgleda dobiti tek u aprilu, ako ne i kasnije.
Ono sto me brine, je sto se ne potpisuje ugovor na licu mesta... receno nam je da ce biti poslat postom, kad pocne uvodjenje.
Ova prica ima sve elemente, da ispadne veoma lose po nas korisnike.
1. Nema ugovora = nema ugovorne obaveze, nema ugovorne obaveze = ne mora se ispostovati obecani datum uvodjenja
2. Sta ako kad ugovor dodje sadrzi stavke koje mi se ne svidjaju... tipa da moram 2 godine da koristim ADSL. To nije problem ako sve radi ok, ali sta ako ne radi, i bude slucajeva koje sam gore spominjao ili slucaj loseg signala, laga, packet loss,itd. Vec sada dosta ljudi kida zivce sa SBB-om, koji je u poredjenju sa Telekomom patuljak. E sad nek mi neko kaze, ko ce se kome zaliti u Telekomu, i sta ako te ne zarezuju, kao sto sad to rade u SBB, u dosta slucajeva. A tebi stize uredno racun svaki mesec....
Dok ne dodje ugovor.... sve je jos, kao da ADSL nije nikad ni dosao....
bojan p
01.12.2006., 12:59
Ako ti ugovor ne odgovara nemoj ga potpisati. Alternativu u obliku wireless-a verovatno da imaš. Možda se pojavi još neko ko nudi ADSL.
mezzano
08.12.2006., 12:05
Zivim u jednom mestu, 10 km od Leskovca. Pre vise od godinu dana sam popunio prijavu kod nekoliko provajdera (vise se ne secam ni na kojih) za testiranje mogucnosti uvodjenja ADSL-a, niko mi se nije javio, a onda sam procitao u SK da je Telekom predvideo da ce do proleca 2007 u svim centralama, gde ima mogucnosti, ugraditi ADSL uredjaje (a nasa ima, jer je prosle, ili pretprosle godine promenjena ona prastara, i stavljena nova centrala). To je pobudilo moje interesovanje, i planirao sam da narednih dana pokusam da nesto vise saznam o tome, da li je to istina, i koliko je realno da mi dobijemo ADSL (centrala ima negde oko 1600 prikljucaka, ako je to od nekog znacaja). I bas sam juce sa jednim drugom pricao o tome, kad posle toga, oko 7 sati, zovu me iz Sezam Proa i pitaju me da li sam ja popunio prijavu za testiranje mogucnosti uvodjenja ADSA-a (marta 2005), na sta sam odgovorio da jesam, i da li sam zainteresovan da potpisem ugovor sa njima, jer oni obecavanju, da ukoliko mi ne prikljuce ADSL do nove godine, ce mi posle toga (kad me prikljuce) dati jedan mesec besplatnog ADSL-a.
Interesuje me, ima li razllike izmedju provajdera ( pre svega u kvalitetu usluga, a i u ceni ), koji od njih bi po vasem misljenju bio najbolji, i da li je realno da dobijem ADSL (makar i do proleca 2007)?
Lanfear
10.12.2006., 17:06
Err... u CG, Surf ADSL paket se ogranichava na mjesechni protok informacija od jednog GB-a.
Kao laika, shto se i iz pitanja nazire, zanima me gdje se moze vidjeti koliko mi je protok informacija na kompu, pa, ako neko zna...
edit: Naravno da mi je jasno gdje se moze pratiti trenutni protok informacija, ali interesuje me kako znati ukupnu cifru od pochetka do kraja mjeseca...
Lanfaer, program koji ti treba, mozes skinuti i instalirati sa ove lokacije. (http://dl.hageltech.com/DUMeter-Install.exe)
Default home page, ovde. (http://www.hageltech.com/dumeter/main.php)
To je ono sto ti je potrebno.
Lanfear
10.12.2006., 22:06
Ee, mnogo hvala.
Evo jedna informacija, Telekom ce do kraja decembra 2006 godine uspesno povezati sve ostale centrale koje nisu bile u mogucnosti da svoje korisnike puste na internet. Videcemo da li je istina.
bojan p
14.12.2006., 09:25
Sve ostale centrale do kraja decembra 2006?!?! Baš me zanima kako su to zamislili da izvedu, kada su ADSL uspeli da puste samo u 3 grada do sada! A sada će za dve nedelje da odrade u svim ostalim gradovima i ostalim centralama u ova tri gde još nisu?!?!
Opet se neko reklamira ne govoreći istinu. Ništa novo, ali već mi je pun kufer ovakvih izjava.
Da li ja mogu da se wireless reterom povezem sa komsijom. On je stara centrala, ja sam nova, ali sam na PCM sistemu i ne mogu da uvedem ADSL? Razdaljina od njega do mene je cca 10 metara.
Naravno, bilo bi bezobrazno od mene da trazim da busi plafon svoje sobe!
Prijavila sam se za Telekomov ADSL, ali ko zna kada ce se to realizovati. Kazu da nema tehnickih mogucnosti za skidanje sa PCM-a.
Thanx
bojan p
17.12.2006., 05:25
Naravno da može. Ukoliko nije u pitanju rastojanje između dve zgrade, brža i jednostavnija varijanta je običnim UTP kablom, a ako ne wireless će da završi posao sigurno.
Joj, plakacu! :sad: Bojane u pitanju su dve kuce...Prozori nasih soba se dijagonalno gledaju...Kuce su na rastojanju od cca 4 metra i nema nikakvih bedema, samo ogradica.
Mislila sam da li moze bez busenja, ali izgleda da ne moze drugacije.
p.s. Procitala sam temu o povezivanju kablovima! Bojim se da mi tamo nista nije jasno...
bojan p
17.12.2006., 15:27
Ako ti više odgovara bez bušenja, naravno da može. Deset metara je malo rastojanje, tako da ako nema još nekih dodatnih prepreka wireless će da radi bez nekih problema. Kod komšije se postavi access point, kod tebe wireless kartica i treba da radi bez bilo kakvih dodatnih antena i naravno bušenja.
Ako ti više odgovara bez bušenja, naravno da može. Deset metara je malo rastojanje, tako da ako nema još nekih dodatnih prepreka wireless će da radi bez nekih problema. Kod komšije se postavi access point, kod tebe wireless kartica i treba da radi bez bilo kakvih dodatnih antena i naravno bušenja.
E, sada si mi ulepsao ovaj dan! :lol: Da treba da se busi kod mene, ni po jada. Nego kod njega. A to mi je malo bzvz. Super smo drugari, ali malo mi je drsko da trazim tako nesto..
E sad. Access point bi u tom slucaju bio wireless ruter?
bojan p
17.12.2006., 18:00
Da, ma da bi mogla da se napravi takozvana i ad-hoc wireless mreža, ali bi to onda značilo da njegov računar mora da bude stalno uključen, ima instaliranu wireless kartici i konfigurisan kako treba, što verovatno nije ideja čitave priče. U slučaju wireless rutera, potrebno je da samo ruter i ADSL modem budu uključeni da bi se pristupilo Internetu.
To znaci da bi wless ruter bio kod njega?
On mi je rekao da varijanta da njegov komp bude stalno ukljucen ne dolazi u obzir!
Izvini sto sam ovoliko naporna, ali rekao mi je da se sama raspitam, sredim sve i dodjem jedan dan kod njega da ga zvanicno obavestim da pocinjem da koristim njegov internet..
A da li i njemu treba wless kartica ili samo meni?
bojan p
18.12.2006., 04:15
Da, ruter bi bio kod njega, jer ako ga staviš kod sebe, onda mora da se bušiš i provlačiš kabl, što ne bi htela da radiš. U tom slučaju samo je tebi potrebna wireless kartica, a na ruter se povežu ADSL modem i njegov računar. Pretpostavljam da neće gasiti ni ruter ni ADSL modem, jer u tom slučaju ništa od Interneta ako je bilo koji od ova dva uređaja isključen.
Ok.
Znaci wless ruter, kartica...Ako su ukljuceni ili ADSL modem ili ruter ja imam internet, a njemu komp iskljucen. ADSL modem i ruter ne prave buku? Ako je tako, ja sam jedna prilicno srecna devojka...
Njemu je jedino bitno da mu nista u sobi ne pravi buku...
Hvala na strpljenju
bojan p
18.12.2006., 09:10
Ne nisam se dobro izrazio. Moraju da budu uključeni i ADSL modem i wireless ruter, ali ni jedan od ova dva uređaja ne pravi neku buku, jer nema nikakvih ventilatora koji ih hlade, tako da izgleda da po tom pitanju, a valjda i još po nekima, jesi srećna devojka.
Nema na čemu.
Hvala, hvala, hvala...
Sad se bacam u potragu za wless ruterom i karticom.
Bio si mi od velike pomoci...
Castim kada mi connection speed bude pisalo 256 od uobicajenih 14.4!
:lol:
bojan p
18.12.2006., 17:32
Samo ti namesti da radi i piše 256kbps, ostalo će da bude lako... s tolikom brzinom. :)
The Scientist
08.01.2007., 15:18
- ovo morate procitatiEvo postavljam ovde javno moj razgovor koji sam putem maila ovih dana vodio sa direktorom Beocity-ja.
Procitajte ga jako je zanimljiv, mislim da necete moci da verujete sta cete procitati.
Ko nije upucen Beocity ADSL flat - imate ogranicenje za P2P (ne mogu da skidam sa 512 kbps brze od 5kb/s), a ovih dana su uveli i ogranicenje za Rapidshare i slicne sisteme za download. I to je za njih 512 flat adsl.
Ima li neko komentar na ovakvo poslovanje. Ja mislim da sam im lepo sve rekao. Mogu oni to sve da nazivaju kako god hoce ali oni su lopovi.
A to sto pise (procitacete) da sam uplatio mesec dana a ne tri to oni mogu tako da zovu, ja sam uplatio ono sto je bilo na njihovoj akciji a to je bila fora da uplatite vrednost od mesec dana a dobijete tri. Znaci oni meni nisu tu nista poklonili to je promotivna akcija i to se njima isplati.
Samo procitajte sve ce vam biti jasno. I da vidite koje reci izgovara direktor jedne firme koja bi trebalo da bude ozbiljna.
copy-
JA:
Pozdrav,
Poslednjih par dana imam poprilicno problema sa brzinom downloada.
Ranije sam postizao brzine od 40-50 kb, dok ovih dana (negde od nove
godine) za vecinu fajlova koje skidam sa interneta (sa potpuno
razlicitih lokacija) ne prelazi brzinu od 10-15 kb. Vazno je da
napomenem da sam proverio svoj sistem, formatirao sam hard disk,
instalirao novu verziju Windowsa i problem i dalje postoji iako sam
naknadno posle instalacije Windowsa instalirao svega par programa
(drivere, Firefox i DAP). Cisto da nemislite da je do mog kompjutera
neki problem, da imam neki virus ili slicno.
Imam ADSL 512 nalog - moj username je "........".
Nadam se brzom odgovoru
Hvala
ONI:
najbolje je da pogledate novu ponuvu na http://beocity.net
--
Beocity
JA (posle par dana kada sam saznao sta se desava - uveli su neku novu ponudu adsl koja uopste nije povoljna gde je kao zagarangovan protok, a mi koji smo ranije uplatili flat adsl (obican:) sada ne mozemo normalno pola stvari da skidamo s neta - primer Rapidshare 5-10kb/s, ranije 40-50kb/s):
Draga gospodo iz Beocity-ja.
E ovo je stvarno prevrsilo svaku meru. Dakle nisam bio siguran da je
do vas problem, ali sam se raspitao i primetio da svako ko kod vas ima
adsl nalog od mojih prijatelja ima problem sa brzinom downlada. Ovde
govorim narocito o Rapidsharu i slicnim sistemima downloada. Nije samo
kod mene problem.
A vi mi na ovo moje dugacko pitanje koje sam vam postavio (mozete ga
videti ispod) odgovarate: najbolje je da pogledate novu ponuvu na
http://beocity.net.
Znaci ja sam za vas budala. Kako da covek ne bude na vas ljut. Prvo
ste ogranicili P2P (ili uveli prioritete kako vi to zovete ali meni je
svejedno kako to zovete). Sada ne mogu ni da koristim Rapidshare kako
treba. Dakle ako sam plati flat unapred tri meseci nisam platio ovu
nulu od usluge. OVO NIJE FLAT.
Da li ste to ucinili zbog ove vase nove ponude gde onima koji uplate
vasu najnoviju ponudu nudite siguran protok za rapidshare itd?
Inace uopste nemorate da odgovarate na ovu moju poruku jer znam da cu
dobiti od vas neki odgovor gde cete mi reci da je to tako i da ako mi
ne odgovara mogu da raskinem ugovor i da vas za to boli uvo. Takav mi
odgovor uopste ne treba. Samo sam hteo da vam skrenem paznju da ovo
sto radite uopste nije uredu i voleo bih da vas direktor procita ovo
pismo.
Bas napredujete u ocima vasih korisnika.
Svaka cast i hvala vam za ovakav los odnos.
ONI:
Nikola wrote:
> Draga gospodo iz Beocity-ja.
> E ovo je stvarno prevrsilo svaku meru. Dakle nisam bio siguran da je
> do vas problem, ali sam se raspitao i primetio da svako ko kod vas ima
> adsl nalog od mojih prijatelja ima problem sa brzinom downlada. Ovde
> govorim narocito o Rapidsharu i slicnim sistemima downloada. Nije samo
> kod mene problem.
> A vi mi na ovo moje dugacko pitanje koje sam vam postavio (mozete ga
> videti ispod) odgovarate: najbolje je da pogledate novu ponuvu na
> http://beocity.net.
> Znaci ja sam za vas budala. Kako da covek ne bude na vas ljut. Prvo
ne, mi ne mislimo da ste vi budala. a zao nam je sto ste ljudi.
medjutim, mi mislimo da ste u grupi korisnika koji imaju posebne potrebe
zbog cega smo promenili ponudu. da budem iskren, mislio sam da cete biti
zadovoljni onim sto nadjete na sajtu jer niko ne nudi nista slicno a
cena je odlicna kada govorimo o garantovanom saobracaju!
> ste ogranicili P2P (ili uveli prioritete kako vi to zovete ali meni je
> svejedno kako to zovete). Sada ne mogu ni da koristim Rapidshare kako
zovemo prioriteti
> treba. Dakle ako sam plati flat unapred tri meseci nisam platio ovu
> nulu od usluge. OVO NIJE FLAT.
cekajte malo. ako cemo vec da ulazimo u to sta je sta. platili ste jedan
mesec i dobili dva gratis. dva od ta tri meseca, od kojih ste platili
jedan, bili ste zadovoljni. sada niste. ali imate opciju. ne, ne treba:
> Da li ste to ucinili zbog ove vase nove ponude gde onima koji uplate
> vasu najnoviju ponudu nudite siguran protok za rapidshare itd?
> Inace uopste nemorate da odgovarate na ovu moju poruku jer znam da cu
> dobiti od vas neki odgovor gde cete mi reci da je to tako i da ako mi
> ne odgovara mogu da raskinem ugovor i da vas za to boli uvo. Takav mi
da nas menjate, vec izaberete paket koji vam odgovara
> odgovor uopste ne treba. Samo sam hteo da vam skrenem paznju da ovo
> sto radite uopste nije uredu i voleo bih da vas direktor procita ovo
> pismo.
evo cita i odgovara
> Bas napredujete u ocima vasih korisnika.
da, to znamo. sudeci po nasem iskustvu, mozemo reci da smo zadovoljni
komentarima i kritikama 97% korisnika. ne mozemo uvek sve da
zadovoljimo. mada se trudimo zbog cega i jesmo napravili novu ponudu.
> Svaka cast i hvala vam za ovakav los odnos.
>
? kakav los odnos?
ako imate jos pitanja ne ustrucavajte se.
sto se tice nove ponude, u njoj ima prostora i za ovih 3% korisnika koji
su mozda nezadovoljni cenom za paket usluga koji garantuje p2p i
commercial httpd fileSharing (download i upload); ali stvari moraju da
budu u balansu.
zao nam je sto ste ogorceni i nije nam uopste svejedno ako cete da
raskinete ugovor. ali ako bas mora, onda sta da se radi. shit happens.
u svakom slucaju, sve najbolje
Za Beocity,
Vladimir Colic
uzgred, kako su prijatelji tamo na forumima ocekivali povecanje brzine
za novu godinu a sada ustanovili poskupljenje a ne pojeftinjenje, a onda
se jos pitaju kakva ce biti cena za 2Mb/s mozda treba bas na to pitanje
traziti odgovor. jer ovo je (mozda), cena za 2Mb/s
a onda, kada ovo budete prenosili dalje, prenesite u celosti, jer ovde
kazete da ste platili 3 meseca a tamo mesec i jos radi. a onda u WC.
shit happens
JA:
E direktore Vladimire bas zbog ovoga nisam trazio nikakav komentar.
Znao sam da cete mi odgovoriti i u potpunosti sam znao sta cete imati
da mi kazete. Uvek isti napusavacki odgovor. U fazonu vidi ti ovog
lika kao on se nesto buni. Mozete da pricate koliko hocete ali ako sam
uplatio flat onda hocu da koristim Rapidshare bez vaseg ogranicenja,
ako me ogranicavate to nije u redu - to je prevara i vi to znate ali
vas bas briga i tu je tacka.
Znao sam da ce biti i 3% spomenuto :) Pa ja ih licno znam bar 5%.
A pogotovo - Shit happens (hmm, Sranja se desavaju:) ? Bas ste
ozbiljna beogradska firma cim direktor ovako razgovara. Super ste.
A molim vas nemojte da mi odgovarati na ovaj mail - evo vec unapred
znam sve recenice :)
Pozdrav i good luck - trebace vam :)
Vasi komentari?
Serijski_Ubica
08.01.2007., 17:03
Šta reći ... shit happens :D
Ozbiljno, nisam upućen u situaciju sa tim ponudama, i šta si ti platio, ali ako si platio nešto pa su onda oni promenili ponude i tebe ubacili u neku neodgovarajuću grupu (tako sam razumeo) onda bi to trebalo da isprave... U svakom slučaju, cela ta stvar sa ADSL-om u Srbiji je u totalnom rasulu. Do sad sam mislio da znam šta je flat internet, ali više nisam siguran :S
bojan p
08.01.2007., 17:23
Zna se šta je flat rate, ali se to kod nas malo "dotera" kao i sve drugo.
DayLight
08.01.2007., 17:42
ovo sam vetj video na elitesecurity forumu.....
rodsmirnoff
09.01.2007., 00:44
ADSL, hohstapleri momak sta da se kaze! Svi nude u fazonu 30% gratis, ali i uvek ima ali... Promeni provajdera i CAO!!! Hvala jer si verovatno mnogima pomogao!
Agent Orange
09.01.2007., 09:46
U startu si zaboravio jednu VEOMA vaznu stvar, krucijalnu stvar!
Ovo je Srbija i ovde nista nije onako kako treba da bude.
U svakoj drugoj civilizovaoj zemlji, gde postoji neki red i zakon, u roku od 18 sekundi bi te prebacili na taj novi paket ( mada takva ogranicenja napolju ne postoje ), dali ti godinu dana dzabe, dosli kuci da te izljube i da ti se izvine i verovatno svaki dan zvali da te pitaju da li si zadovoljan da li si gladan, da li ti je zima, da li ti se piski itd. lol
Ovde jednostavno moze da radi ko sta hoce..Mislis da je tom "shit happends" (ok i ja sam za malo slobodniji razgvor uvek bio ali ovakav vid komunikacije "ozbiljne firme" sa korisnikom kojeg cak ni ne poznaje je i vishe nego smesan i sta reci onda za njih) direktoru zaista zao sto si ti nezadovoljan uglugom i sto se bunis? Zabole ga ona stvar..nece on propasti za tih hiljadu ili koliko vec kosta adsl paket kod njih...Jednostavno im se moze po sistemu = Osh` nesh` banglades->ima ko hoce!
Kad su oni uveli adsl, moj drug se odmah prijavio, te kad su ga zvali da mu jave da je "on na redu da mu uvedu opremu itd" decko je ocekivao da ce neko doci kod njega kuci, medjutim rekli su mu da dodje u sedishte Beo..Kad je otisao, dali su mu neku kesu i rekli to ovde to onda instaliras driver i cao...LOL
Naravno, 2 dana se zezao sa njima i potrosio silne pare na mobilni telefon dok je sve uspeo da pokrene.
NE zelim da pravim reklamu ali evo mog iskustva sa sezamom.
Kada sam prvi puta na tv-u video da je u planu uvodjenje adsl-, istog momenta sam se prijavio za proveru telefonskog broja da li uopste imam uslova za adsl.
Nekoliko meseci kasnije sam dobio pozitivan odgovor i ponude paketa koji ce biti. Izabrao sam sta sam hteo, uplatio i cekao. Posle nekog vremena, dobio sam tel poziv da je svre spremno, da krecu (tada vec) sutra ssa prvim komercijalnim korisnicima te da dodjem u Sezam i da im odnesem uplatnicu. Kada sam je odneo rekli su mi da u narednih 7 dana mogu da ocekujem poziv. Cekao sam 4 dana :mrgreen: i onda vise nisam imao zivaca te sam ih zvao i poceo da smaram da neko dodje i da mi pusti adsl u rad. lol
Tu je bilo malo natezanja ( te zovite kasnije, te nema slobodnih momaka trt mrt) ali kad su na kraju videli da imaju posla sa budalom i da im je bolje da me sto pre skinu sa vrata nego da ih zovem non stop, javishe mi da dolazi momak za pola sata.
I stvarno, za pola sata na vratima se pojavljuje momak, sav promrzao i mokar, sa zamagljenim cvikerima LOL Smesti se momak, ja mu skuvam kafu,zena spremila neku klopu bla bla..Kad se malo oporavio, izvadio sta treba, jedan kabl ovde, jedan ovde, jedan onde, klik klik klik klik tras-i gotovo..Sve radi kao sat iz prve. Malo je josh posedeo da vidimo da se mozda neki iznenadni problem ne pojavi, medjutim sve bese ok.
Meni adsl sljaka i dan danas kao sto je sljakao u pocetku. Konstantno ista brzina kada skidam nesto, upload isto tako, sve radi super. ALI moram da naglasim da u poslednje vreme ( to se u pocetku nije desavalo) vrlo cesto ume da se desi da net ne radi maximalno 2-3 sata. Naravno, tu je kao u stara dobra dial up vremena "Telekom kriv jer im je pukao link ili im je crkao jedan od 2 adsl rutera, a kod njih je sve u redu" ( kao i u decembru kad im je pukla antena a za sta je naravno Telekom kriv lol) Najduzi period kada net nije radio je bio oko 8 sati i to je bilo skoro (Telekom krivac, trso im ruter, pa ga popravljaju u letu jer znate, nemaju para da kupe rezervne uredjaje vec seci ushi krpi dupe)
Isto zamerka na tehnicku sluzbu koja kao i u zlatna dial-up vremena nastupa sa stavom "Korisnik je debil, ne zna komp da ugasi kako treba" te umeju da smore sa nekim nebuloznim pricama sve dok im ne objasnish da to nije bas tako kako oni misle i da znas malo vise nego sto je upali/ugasi komp lol
Eto, ja sam malo vise smorio sa pricom, ali poenta je da sam licno zadovoljan ( koliko se to moze ovde biti ) sa sezamom i nadam se da ce tako i u buduce biti.
A nadam se da ce biti jer bi me promena provajdera kostala zivaca i posla i para.
codemaker
09.01.2007., 11:47
E sad lepo priznaj, koliko dzaba meseci na 4MB/4MB si dobio od Sezama :) :)
DayLight
09.01.2007., 11:50
tobio je E1 link na godinu dana .... hehehehehe
:):):):)
Agent Orange
09.01.2007., 15:40
Sto bi rekla deca "Sad je moje zauvek" :mrgreen:
The Scientist
09.01.2007., 18:14
He, he
barakuda
09.01.2007., 18:59
Manite sada pohvale sezampro-a. Koncetrisi te se na nevidjeno ponasanje beociy-ja. Ja sam licno zaprepascen. Agent Orange je spomenuo da ih bas briga za tih njegovih hiljadu dinara. Zato treba ovo proslediti na sto vise ljudi pa kad im se iskljuci 50% korisnika, a da nepricam o buducim korisnicima koji nece ni pomisliti da se prikljucuju kod njih videcemo onda da li ce ih biti briga. Raskid ugovora i cao,
pa kasnije oni nek cesu glavu i zapitaju se sta su ustvari radili.
Najlakse je reci "promeniti provajdera" !
Sad su ogranicili rapidshare, megaupload, itd., ko garantuje da nece limitirati google ili google video (zato sto im se to moze)
Danas je to Beocity uradio, sutra ce neko drugi !
A ako mi poslusni gradjani cutimo i trpimo (menjamo provajdere)
U samom startu treba osuditi ovakva ponasanja i informisati ostale koji jos nisu uveli aDSL da ne pogrese.
Iz ove zemlje su pametni ljudi odavno pobegli, a nama koji smo ostali preostaje da se borimo sa bagrom preko ovakvih foruma koja nas VARA i KRADE gde god stigne !!
Serijski_Ubica
09.01.2007., 19:22
Iz ove zemlje su pametni ljudi odavno pobegli
ne, ne, ne, nisu pameni pobegli, nego oni koji su imali mogućnosti i nisu uopšte hteli da se trude da stvari krenu nabolje.
Rešenje za gorenavedeni problem bi mogao da bude raskid ugovora sa dotičnim provajderom uz detaljno objašnjenje zašto to činiš i kako ćeš i druge da upoznaš sa "kvalitetom usluga" koje taj provajder pruža. Pa ako im je stalo da i dalje primaju platu, onda će nešto da promene... u suprotnom će ih progutati konkurencija koja se trudi da pošteno (koliko god je to ovde moguće, ali bar poštenije od njih) zaradi svoj novac.
Dakle, search for another ISP i prenosi svoja iskustva na druge korisnike... barem vama u bg-u nije problem promenii provajdera :)
I ja sam primetila da se nesto cudno desava ali nisam znala o cemu se radi. Ostala sam bez komentara i prosto ne znam sta mi je ciniti, jer sa ovom brzinom se ne da uciniti gotovo nista.
http://img144.imageshack.us/img144/6017/beocitycn8.jpg (http://imageshack.us)
ra-ta-tat
10.01.2007., 11:32
Ne vidim u cemu je problem... Ako ti se ne dopadaju njihove usluge jednostavno predji kod drugog provajdera. Nisi valjda necim vezan za Beocity?
barakuda
10.01.2007., 15:13
Ne vidim u cemu je problem... Ako ti se ne dopadaju njihove usluge jednostavno predji kod drugog provajdera. Nisi valjda necim vezan za Beocity?
Kao prvo, za prelazak na drugog provajdera moras da cekas 3 meseca. Znaci 3 meseca moras da budes bez interneta sto je nekima nedopustivo, recimo zbog posla...
Kao drugo, ako nebudes nesto preduzeo povodom tog provajdera drugi ce uskoro videti da to tako moze i krenuce istom stazom. Ali ako se budes borio i ocrnio maksimalno tog provajdera ostalima ce makar dati primer kako nesmeju da se ponasaju.
Psihologue
10.01.2007., 15:25
Moja iskustva kažu ovako...
Godinu dana bio kod BEOTELA i protok bio oko 8kb/sec na plaćenih 256 sto znači da sma trebao imati
bar 25kb/sec..
SADA sam na Kablovskoj VEKTOR i imam na plaćenih 256 između 15kb/s do 35kb/s..
Ovo poslednje da čovek ne poveruje..U poslednjih deset dana skidam po 1giga sa mreže tokom noći..
Psihologue
10.01.2007., 15:28
Moje pretpostavke za programe P2P koji šeruju sa neta da je stvar ovakva..
IP adresa je na beotelu ili beocitiju koji su verovatno na crnoj listi tih programa pa samim tim ta njihova
IP adresa na kojoj smo bili i sa koje smo skidali programe i muziku je imala problem..
Posle pola godine sam tražio sopstvenu IP adresu ali je nisam dobio..
Zat je protok tako mali na P2P programima..
codemaker
10.01.2007., 16:07
Kao prvo, za prelazak na drugog provajdera moras da cekas 3 meseca. Znaci 3 meseca moras da budes bez interneta sto je nekima nedopustivo, recimo zbog posla...
?? Odakle ti to ??
Ko ce me to spreciti da menjam provajdera svaki dan ako me ne mrzi?
bojan p
10.01.2007., 17:11
....Za prelazak mora da se čeka?! Gde to mora da se čeka? Za ADSL i Wireless, čekanje se svodi samo na to koliko brzo mogu da dođu da urade hardverske radove, ali je to i dalje maksimalno dan ili dva, te zaista ne razumem o kom čekanju je ovde reč.
My_Name_Is_Nobody
10.01.2007., 21:08
Napustite Beocity iz protesta zbog teskog vacarenja
Vidim covek vec naceo temu sramotnog postupka Beocity-a pa da otvorim ovu u kome pozivam SVE koji koriste usluge tih lopova da predju kod drugih provajdera.
Meni ovaj lopovski ADSL Beocity traje do prvoga taman da vidim da li cu na kablovski ili kod drugog provajdera ali kod ovih lopova ni dana vise.
Torrente-BG
10.01.2007., 21:31
A ja se nesto pitam sta se to desava od nove godine.
Sa njima sam definitivno zavrsio.Teski prevaranti i lopovi.
http://img178.imageshack.us/img178/7189/untitled1cl5.jpg (http://imageshack.us)
Ovo je taj cuveni ADSL powered by Beocity
Torrente-BG
10.01.2007., 21:34
Za prelazak mora da se čeka?! Gde to mora da se čeka? Za ADSL i Wireless, čekanje se svodi samo na to koliko brzo mogu da dođu da urade hardverske radove, ali je to i dalje maksimalno dan ili dva, te zaista ne razumem o kom čekanju je ovde reč.
I ja ne vidim o kakvom je cekanju rec.
U redu je kada prvi put uvodis adsl pa cekas da ovi u posti odrade to sto trebaju a kada si ga vec ima tu nema sta da cekas.Tebi je u centrali sve vec sredjeno i tu cekanja ne bi trebalo da bude.
Torrente-BG
10.01.2007., 21:35
Cu ih odj_ebem za 20-ak dana.Vec trazim alternativu.
I ja sam jako ogorcena na usluge koje trenutno pruza Beocity i vec razmisljam o promeni provider-a ili uvodjenju kablovskog interneta (kad vec za to postoje mogucnosti).Bilo bi dobro da neko napise ko vec ima iskustva sa promenom provider-a za ADSL.
Cemu nova tema kad postoji jedna o ovom problemu..
Spajam....
Torrente-BG
10.01.2007., 23:49
I ja sam jako ogorcena na usluge koje trenutno pruza Beocity i vec razmisljam o promeni provider-a ili uvodjenju kablovskog interneta (kad vec za to postoje mogucnosti).Bilo bi dobro da neko napise ko vec ima iskustva sa promenom provider-a za ADSL.
Pa meni je glavni favorit za sada NEOBEE ,ali ima nekih nejasnoca.Na njihovom sajtu pominju i modem od 2000 din,a moj ortak je kod njih od pre par meseci i modem je dobio za dz na koriscenje,tacnije ruter su mu dali.Ne bi trebali da to naplacuju posto je uglavnom kod svih za dzabe modem.Ali raspitacu se.U svakom slucaju sa Beocity sam zavrsio.
Dobar im je ovaj poslovni potez.Inace imam jos par prijatelja koji su na beocity-u (na ciju preporuku sam ja i uzeo kod njih adsl) i svi su popizdeli i ima da ih otkace cim im istekne pretplata.
barakuda
11.01.2007., 00:11
Sto se tice tog cekanja za prelazak, priznajem da sam govorio nerazmisljajuci mnogo. O tom cekanju neznam bas mnogo osim sto sam citao na elitesecurity forumu. Ljudi tamo spominju veoma dugo cekanje prilikom menjanja provajdera. I ja bi voleo da cujem kakva su iskustva nekog ko se vec prebacivao. Ili vi koji sada raskidate ugovore prenosite nam kakvi su postupci i koliko to zaista traje.
Samo da dodam jedan savet za coveka koji hoce da se prebacuje na Neobee. Molim te pre nego sto doneses konacnu odluku idi na Elitesecurity forum i procitaj kakva tek sr*nja trpe ljudi na njihovom internetu, ADSL i Wireless.
Torrente-BG
11.01.2007., 00:20
Evo recimo na EUnet-u imas formular za prebacivanje sa nekog provajdera na njih.Kazu brzo i evikasno.
Pa citao sam do sada samo sve naj za NEOBEE,ali sto mi je vaznije jedan prijatelj koristi njihov adsl i prilicno je zadovoljan.Videcu jos ali sigurno da je Beocity ovim potezom pao na dno i da su trenutno najgori provajder.
Off Topic:
Teme: Beocity lopovi - ovo morate procitati i Akcija za Beocity korisnike
Spojene su sa temom: ADSL
End Off Topic.
milic360
16.01.2007., 12:38
Vec par meseci imam ADSL .Provajder mi je Beotel.U zadnjih par nedelja samo surfovanje a o downloadu i da ne govorim mi je toliko usporio da je izmedju 1-2kb.Kada sam kontaktirao Beotel u hiljadu navrata su mi rekli da sam lose postavio drajvere,pa onda firewall,pa antivirus itd itd.Kada su iscrpeli sve moguce opcije ,rekose mi navodno prosiruju link.Brzina mi je 256/64 ali realna je oko 68.Toliko o Beotelu.Nemam pojima sta da radim a o prelasku kod drugog provajdera mi ne pada na pamet jer se ceka opet po par meseci.Ima li neko neku ideju?
Serijski_Ubica
16.01.2007., 13:16
Vec par meseci imam ADSL .Provajder mi je Beotel.U zadnjih par nedelja samo surfovanje a o downloadu i da ne govorim mi je toliko usporio da je izmedju 1-2kb.Kada sam kontaktirao Beotel u hiljadu navrata su mi rekli da sam lose postavio drajvere,pa onda firewall,pa antivirus itd itd.Kada su iscrpeli sve moguce opcije ,rekose mi navodno prosiruju link.Brzina mi je 256/64 ali realna je oko 68.Toliko o Beotelu.Nemam pojima sta da radim a o prelasku kod drugog provajdera mi ne pada na pamet jer se ceka opet po par meseci.Ima li neko neku ideju?
Pa ako ti ne pada da menjas provajdera, a ovaj ne zadovoljava tvoje potrebe, ostaje ti samo da ostavish ovog i ne uzimash novog provajdera... Ne mozes da popravish ISP-a, ma koliko ti to hteo :) Izdrzi tih nekoliko meseci ili ostani kod tog provajdera.
klikeras
16.01.2007., 22:28
Pozdrav svima..... samo da vam kazem da sam danas raskinuo ugovor sa Beocity-em..... prihvatam rizik da ostanem bez ADSL-a i vise meseci... ali mrzim kada saznam da sam prevaren.... ovo radim iz principa,a verujte mi ja sam vec od februara prosle god. intezivni korisnik p2p-a.... skidam razne stvari sa 25kB/s po ceo dan... retko kada gasim komp....
znaci ljudi nije ni meni lako......
njih boli ... za nas, e pa vreme je da ih unistimo.......
Imam jos fore do 5-og feb a posle ne znam sta cu.... probacu neke druge provajdere, pa i neka cekam koliko budem morao... taman i malo da odmorim moje oci :)
Ovi iz I-kom-a su mi javili da imam tehnicku mogucnost... ali priznali su mi da postoje dnevne fluktuacije p2p-a... tako da su oni samo moj plan B ako bas budem ostao bez neta.....
milic360
17.01.2007., 10:35
hehehe.zasto si sada raskinuo ugovor sa njima.to si trebao da uradis krajem meseca.sada ces videti do 5 februara kako ce pod raznim izgovorima da ti zavrnu slavinu i uspore brzinu.cekaj samo.
milic360
17.01.2007., 10:36
pa dobro ljudi hajde -koji je sada po vasem misljenju najrealniji provajder u beogradu po pitanju brzine?
Ja sam na Eunetu i odlicno je.
klikeras
17.01.2007., 13:42
hehehe.zasto si sada raskinuo ugovor sa njima.to si trebao da uradis krajem meseca.sada ces videti do 5 februara kako ce pod raznim izgovorima da ti zavrnu slavinu i uspore brzinu.cekaj samo.
Ma zabole me....... cist princip.....
ionako nemam vise zivaca....
slavinu su vec odavno zavrnuli ste se mene tice....
eunet!!??..... pa jel ima ko da nam kaze vise o njima.....
milic360
20.01.2007., 10:23
http://forum.beotel.net/viewtopic.php?t=176&postdays=0&postorder=asc&start=60
pogledajte kako nas zezaju ovi iz beotela vec mesec dana pa malo prokomentarisite i ovde .dajte solidarisite se ljudi.to i vama moze da se desi.
Aj' da i ja kažem.... Beocity ima pakete pa biraj...... na "običnom" su ograničili p2p jer imaju poseban paket koji se zove p2p...... :) Brzina skidanja zavisi odakle skidate....... Ja znam sa kojih servera ili "host" sajtova može da se razvije koja brzina...... Prosek mi je 75Kbps...... na rapid-u je oko 17-20Kbps, pa ga izbegavam........ Uglavnom.... 95% stvari koje idu preko torrent-a i sl. se mogu naći na nekom "hostu" pri lepoj brzini..... samo treba malo tražiti i to je sve.
milic360
21.01.2007., 14:47
E kako sam se ja zeznuo za Beotel.A rece mi ortak da odem na Eunet i ja kreten.Sta sada da radim?Nista mi ne ostaje nego da cutim i cekam neko bolje vreme.HE HE HE,bolje vreme?!
sw-darthBEN
22.01.2007., 18:06
Ne mogu da verujem da cekam vec 2 meseca na prokleti ADSL telekom.
Prijavio sam se jos dok je trajala akcija ,znaci pre 1. Decembra ..
Inace sam na digitalnoj centrali , samo nema slobodnih portova kako su mi rekli iz drugih provajdera kod kojih sam se prijavljivao pre nego sto sam se prijavio kod telekoma ..
Koliko jos treba da cekam ??????
Molim vas dali neko moze da mikaze sta znaci,
100 MB + 100 MB prenetih podataka u režimu punog pristupa Internetu (dolazni + odlazni saobraćaj) , u paketu kaji daje sezampro?
Hvala!
bojan p
31.01.2007., 23:14
Molim vas dali neko moze da mikaze sta znaci,
100 MB + 100 MB prenetih podataka u režimu punog pristupa Internetu (dolazni + odlazni saobraćaj) , u paketu kaji daje sezampro?
Hvala!Znači da imaš limit od 100MB i u jednom i u drugom smeru, dakle 100MB podataka možeš da stigne do tebe i isto toliko može da ode od tebe. Verovatno se sve preko toga plaća.
DJ stole
01.02.2007., 11:59
Pa kad dobijamo napokon,i koja je brzina downloada sa 256/64????????
bojan p
01.02.2007., 12:09
Maksimalna brzina je ta koju si naveo, dakle 256kbps - oko 30kB/s, a realana zavisi od mnogo toga.
onda koji je najbolji provajder za adsl sezam,telekom ili neki treci hvala.
vanjanja
10.02.2007., 16:42
Ma svi su j***no sr*nja, poceli su da filtriraju p2p saobracaj i onda koji su nam k**ac prodali ADSL, j**ena Srbija, sad im smeta sto ja hocu da skinem film ili muziku sa neta,ma neka svi lepo krenu putem tri lepe p**ke materine!!!!!!!!! :mad: :mad: :mad:
Offtopic..
Razmijem negodovanje i uznemirenje, ali nije moralo bas ovakvim rijecnikom.. Zamolio bih da se suzdrzite ovakvog rijecnika ne radi pomenutih koje ovako lijepo castite vec radi ljudi koji citaju..
Hvala..
End Offtpic..
wllada2003
10.02.2007., 23:09
pa zans kako, covek je u pravu! Ja uvodim adsl prvenstvenop da bo mogao da skidam mp3, filmove i razne gluposti (u svrhu licnog koriscenja) a ne da me ogranicavaju! Od kad to kod nas brinu za ilegalno skidanje s inteneta! Amerika i nemacka ne moraju da skidaju sa inteneta (gde je brzina minimum 1mb/s) jer mogu da odu do prodavnice , izvade kreditnu, daju 25 eura i kupe original! Epa ja ceo mesec da radim da bi kupio cetri diska NECU! Ocu adsl ASTRONOMSKE brzine od 256kp/s (da nam se smeju guske) i jos da mi ti odredjujes sta cu a sta necu da skidam sa interneta! Vracam se na jednu izjavu sa pocetka! U ovoj zemlji ne secam se kad su uradili nesto kako treba da 100% bude ispravno! Sve se uradi ali traljavo pa nema gde! I dokle god u nemackoj ljube ljiudima noge izvinjavajuci se za prekid u internetu od 15min, dotle ce da budemo zaostali! Primer: odes u nemacku i trazis poseban adapter za televizor u slucaju da se promeni napon struje! prodavac pita : Pa kako moze da se promeni napon sturje? Pa kada struja nestane pa se vrati tada je napon najveci pa moze tv da pregori. A prodavac pita: Pa kako moze struja da nestane??????????
Danas kod mene struje nije bilo pola sata, bez najave bez icega, samo su iskljucili grad i SVE! A ne zivim u selu zivim u gradu! OVO JE STRASNO A ADSL I NACIN NA KOJI GA SPROVODE JE OGAVAN (mada su ljudi iz sezampro-a bili najljubazniji prema meni do sada-nije reklama :-) )
bojan p
11.02.2007., 17:17
Dobro hoće li neko uopšte reći šta piše u tom(tim) ugovorima koje ste potpisali? Da li uopšte negde piše da nije omogućeno korišćenje p2p protokol?
Serijski_Ubica
22.02.2007., 12:30
Jutros su me zvali iz Sezampro-a da mi kažu kako mogu da mi uvedu ADSL već u ponedeljak (sinoć je telekom najavio početak rada ADSL-a u Kraljevu). Ali pošto sam se prijavio i kod Telekoma, Sezam je tražio da se prvo odjavim kod telekoma da bih mogao da sklapam ugovor sa njima.
Q1: Kako oni znaju da sam se ja uopšte prijavio kod telekoma, još u decembru ? I zašto je neophodno odjaviti se ?
Anyway, malo sam se raspitao, i izgleda da potpisivanjem ugovora s Telekomom neću moći da promenim ADSL provajdera narednih 12 meseci. S obzirom da se za godinu dana svašta može desiti, nisam siguran da li da se uopšte upuštam u tu (rizičnu) avanturu...
Q2: Da li i drugi provajderi postavljaju ovakav uslov, tj. da li je moguće promeniti provajdera posle mesec-dva ako nam ne odgovaraju njihove usluge ?
hvala
bojan p
22.02.2007., 22:00
Provajdera uvek možeš da promeniš, ali moraš da poštuješ uslove ugovora koji si potpisao. Ukoliko kod Telekoma u ugovoru stoji da moraš da koristiš njihove usluge narednih 12 meseci, onda ćeš morati tih 12 meseci da platiš, bez obzira da li si i kada tokom tog perioda promenio provajdera ili ne.
mazazeka
23.02.2007., 09:13
Interesuje su me da li neko zna da li je ugovor koji se sklapa sa telekomom za ADSL vremenski ogranicen na godinu dana ili se moze raskinuti po sospstvenoj zelji bez vremenkih ogranicenja. Pitam zbog toga jer mi telekomov ADSL stize za nedelju dana, ali ja cu biti u srbiji jos tri meseca tako da mi taj ugovor od godinu dana uopste ne bi odgovarao pa bih podneo zahtev kod drugog provajdera. Unapred hvala.
domacin_uzice
23.02.2007., 11:05
Pa kako pise u ugovoru tako ti je, Ako si potpisao na godinu dana, znaci moras ga toliko imati to jest placati. Medjutim ja znam jedan primer ovde kod mene u gradu decko je uzzeoo i bas posle tri meseca vratio modem koji dobijes na koriscenje...
mazazeka
23.02.2007., 12:30
ugovor nisam potpisao samo sam podneo zahtev, sad sam isao do telekoma i saznao da je ugovor na godinu dana,moze da se raskine i ranije ali se placa 5900 dinara za raskid. Odmah sam ga raskinuo jer mi to ne odgovora, trazim drugog provajdera, videcu sad koji jos postoje u Vranju.
Hvala na odgovoru
domacin_uzice
23.02.2007., 15:57
Mozes kablovski ako imate u Vranju. Kada imas njega mozes da raskines kada oces i sta oces, ako me razumes... Inace nema potrebe da se zahvaljujes, sitnica je to . Pozdrav... !!!
bojan p
23.02.2007., 23:55
ugovor nisam potpisao samo sam podneo zahtev, sad sam isao do telekoma i saznao da je ugovor na godinu dana,moze da se raskine i ranije ali se placa 5900 dinara za raskid. Odmah sam ga raskinuo jer mi to ne odgovora, trazim drugog provajdera, videcu sad koji jos postoje u Vranju.
Hvala na odgovoruKako si mogao da raskineš ugovor ako ga nisi potpisao?!
Serijski_Ubica
24.02.2007., 02:24
Pa dobro, nije raskinuo ugovor nego otkazao zahtev... Možda i ja to uradim, pošto ne želim da uzimam nešto na godinu dana bez mogućnosti da promenim provajdera.
A recite mi, za tih godinu dana nisi obavezan da plaćaš svakog meseca, već samo ne možeš da raskineš ugovor, jel tako ? Mislim, ako ja nemam pare ovog meseca za net, onda nemam ni net, jel tako ? Nije obavezno da plaćam svakog od tih 12 meseci valjda ?
bojan p
24.02.2007., 10:27
Ne znam šta tačno piše u ugovoru, ali po ovome što je ovde rečene, obavezan si da plaćaš svakoga meseca narednih 12 meseci. To da li koristiš ili ne koristiš net, nema nikkave veze.
Serijski_Ubica
24.02.2007., 14:36
ok, sad me je zvao telekom da dodjem u ponedeljak u 19h da potpišem ugovor... au, nisam znao da je borba za svakog korisnika ovako krvoločna :)
Ako je tako kako ti bojane kažeš, onda neću da sklapam ugovor s telekomom... A da li je tako i sa Sezamom ? Kakve su njihove odredbe u ugovoru ?
U svakom slučaju, ne mogu da verujem da niko ne čita te ugovore :S Kad bi barem neko skenirao ugovor, pa da ga da na chitanje onima koje to interesuje, bilo bi super.
bojan p
24.02.2007., 16:21
Ne znam kako izgledaju ugovori Telekoma i/ili Sezama pošto nisam njihov korisnik. Ako niko drugi ne čita, ja čitam.
Ugovor koji imam nije standardni ugovor mog ISP, već specijalno pisan prema mojim zahtevima tako da ne mogu da ga pošaljem. Valjda će ovi što su potpisali ugovor sa Telekomom ili Sezamom moći da ti pomognu.
DaemOnizeR
26.02.2007., 00:11
Ja ti potvrđujem da je obaveza svakog korisnika ADSL-a Telekom Srbije da ga koristi najmanje godinu dana.Odmah pošto su obezbeđene tehniče mogućnosti na mojoj centrali (pre nedelju dana), zvali su me da dođem po opremu. Prikačio sam se i veoma sam zadovoljan. Inače, ja sam ex-korisnik SBB kablovskog interneta i ne bih prelazio na ADSL da su spustili cenu.
ivana :)
02.03.2007., 20:27
Da li neko ima pojma koja je razlika izmedju ADSL-a SezamPro, EuNet ili nekog drugog?
Ja sam uplatila SezamPro,ispalo je da imam mogucnosti ali da Telekom mema slobodan prikljucak ili nesto slicno i sad sam na cekanju.
Rekli su mi da mogu da mi vrate pare ako hocu,ili da ostavim sve kako jeste a kad se pojavi jedan slobodan prikljucak,zvace me.
I sta sad da radim?Da li da uzmem pare i da uplatim ADSL kod nekog drugog ili da cekam?
Molim vas,hitno je,ovaj Internet koji trenutno koristim me izludjuje! Toliko je spor...Trosi mi i zivce i pare,a i telefonska linija mi je uvek zauzeta.
Da li neko ima pojma koja je razlika izmedju ADSL-a SezamPro, EuNet ili nekog drugog?
Ja sam uplatila SezamPro,ispalo je da imam mogucnosti ali da Telekom mema slobodan prikljucak ili nesto slicno i sad sam na cekanju.
Rekli su mi da mogu da mi vrate pare ako hocu,ili da ostavim sve kako jeste a kad se pojavi jedan slobodan prikljucak,zvace me.
I sta sad da radim?Da li da uzmem pare i da uplatim ADSL kod nekog drugog ili da cekam?
Molim vas,hitno je,ovaj Internet koji trenutno koristim me izludjuje! Toliko je spor...Trosi mi i zivce i pare,a i telefonska linija mi je uvek zauzeta.
Po mome skromnom misljenu, nije stvar do Sezama, nego do Telekoma.
Nece ni drugi provajder moci da ti obezbedi, dok se posta ne smiluje. Ne raspolaze NIJEDAN provajder sa prikljucima. Oni svi zajedno stanu u red i cekaju.....
ivana :)
03.03.2007., 10:19
Bezveze...Ali ja nisam ni na selu ni na periferiji.Skoro sam u centru Beograda,na Dorcolu...
Ne razumem kako to da nemaju prikljucke...Nista,jednostavno ce da cekam da se smiluje ko vec treba pa da konacno dobijem ADSL.
bojan p
03.03.2007., 11:00
Isto kao što nekada nije bilo telefonskih priključaka. Očigledno da neko nije dobro procenio koliko će biti potražanja za ADSL-om ili je preovladalo mišljenje kad god nabavimo prodaće se pa što da planiramo unapred i žurimo.
darkocar
03.03.2007., 11:04
Sta mislite o EUNETu i o njegovim adsl uslugama.
SAmo da obavestim da su prosireni kapaciteti za adsl u tosinom bunaru tako da sad mozete uzeti adsl
domacin_uzice
13.03.2007., 13:42
Sta mislite o EUNETu i o njegovim adsl uslugama.
Ma los je EUNET sto posto....
bojan p
13.03.2007., 15:20
Ma los je EUNET sto posto....Probao i znaš ili ti se samo javlja?
Nešto mi u poslednje vreme ADSL radi sporije nego uobičajeno. Šta bi mogao biti problem?
bojan p
17.03.2007., 19:54
Da li si zvao provajdera i pitao ga šta se dešava?
domacin_uzice
18.03.2007., 01:56
Verovatno je globalni probelm koji se javlja kod svih korisnika, mada mozda je i druga opcija da je problem kod tebe. Kao sto je napisao korisnik bojan p pozovi provajdera i vidi sta se desava.
Pisi sta si uradio, pozdrav....
FORSETI
18.03.2007., 10:15
Jel ima neko da vec koristi telekomov adsl? Kakva je stvar sa p2p-em?
domacin_uzice
18.03.2007., 23:42
Probao i znaš ili ti se samo javlja?
Mnogi su mi tako rekli koji ga koriste...
Na ovoj adresi možeš da izmeriš za jedan minut realnu brzinu download i uploada, pa to odštampaj, i idi kod provajdera da se žališ. Ako nemaš nikakav dokumenat, otkačiće te.
Ja sam to uradio, i posle žalbe radi mnogo dobro. Verovatno su napravili neko štelovanje kod njih.
Pozdrav
http://bwm.carnet.hr/
LovacNaNovac
19.03.2007., 17:29
Jednostavno imas mnogo nepotrebnih fajlova u racunaru.Instaliraj Ccleaner i obrisi te gluposti,a ko ne nadji neki program za poboljsanje ADSL brzine.
bojan p
19.03.2007., 18:39
Jednostavno imas mnogo nepotrebnih fajlova u racunaru.Instaliraj Ccleaner i obrisi te gluposti,a ko ne nadji neki program za poboljsanje ADSL brzine.Imaš kristalnu kuglu, bacio si pasulj, pitao baba Vangu, kada sve to znaš na osnovu ovoga što je do sada napisano? O programu za poboljšavanje brzine ADSL-a ne vredi trošiti reči.
*P*A*B*L*O*
19.03.2007., 20:55
Imaš kristalnu kuglu, bacio si pasulj, pitao baba Vangu, kada sve to znaš na osnovu ovoga što je do sada napisano? O programu za poboljšavanje brzine ADSL-a ne vredi trošiti reči.
Pa valjda znash za ono instaliraj Download manager i skidacesh sa neta 2 do 10 puta brze.... :roll: :roll: A svi koji se malo vishe razumeju znaju da mozesh da skidash max brzinom onom koju imash uplacenu a ne 10 puta brze..... Jedina dobra stana download managera je resume ( normalno ako to server podrzava ).....
bojan p
19.03.2007., 21:07
Pa valjda znash za ono instaliraj Download manager i skidacesh sa neta 2 do 10 puta brze.... :roll: :roll: A svi koji se malo vishe razumeju znaju da mozesh da skidash max brzinom onom koju imash uplacenu a ne 10 puta brze..... Jedina dobra stana download managera je resume ( normalno ako to server podrzava ).....Litar u pola litre?! Ne može.
OmEkSiVaC
19.03.2007., 22:54
ja sam se prijavio kod telekoma za vreme one novogodishnje akcije i nisam dobio odgovor vec skoro 80dana (udaram recke na kalendaru :) ) dok nisam pre neki dan pozvao 9813 i poceo da urlam na telefon! :D gospodjica me je ljubazno smirivala i rekla da ce mi uvesti adsl za najkasnije nedelju dana posto im je nestalo modema koje ocekuju svakog trenutka!!! ako mi se ne jave za 2dana ima lepo da se odjavim ko covek i da odem u najblizu postu da se prijavim kod ptt jer mi stvarno deluju kao profesionalci! kad sam im poslao prijavu odgovorili su mi u roku od 6h (npr prijavio sam se i kod sezama njima je trebalo 3dana) i bila je ista fora da moram prvo da se odjavim kod telekoma pa tek onda mogu da razgovaram sa njima! nego ljudi cuo sam da se i kod nas konacno pojavila neka organizacija za zastitu potrosaca! da li neko zna nesto vise o tome ?!
Pa on je spor u smislu da mi ponekada otegne učitavanje stranica. E sad da li je to do servera na kom je stranica ili nešto drugo, ali u poslednje vreme čini mi se kao da se to češće dešava. Jel moguće da su serveri u poslednje vreme prezauzeti?
bojan p
20.03.2007., 01:19
Da li si izmerio protok?
Da li si izmerio protok kada sporo učitava stranu?
Da li si probao da tada učitaš stranu sa nekog drugog servera?
Da li si zvao provjadera?
Ili da kupimo kilo pasulja, pa da bacimo?
Agent Orange
20.03.2007., 03:22
Nece ti se nista desiti ako kazes o KOJEM se provajderu radi...
Nije se ni Vijetnacima NIŠTA dešavalo deset godina. ????
Ljudi jednostavno imaju STRAH, kad se ti pojaviš.
OmEkSiVaC
21.03.2007., 22:56
i bas kao sto sam rekao! proslo je vec 8dana od kad su rekli da ce stici doticni modemi i jos nista! samo sto sam im poslao 4og dana mail na koji mi nisu odgovorili sve dok im nisam danas poslao poruku da su prevrsili svaku i da sad definitivno zelim da se odjavim! onda su o5 poceli da me zavlace kao stigli su upravo danas i da mogu da ocekujem poziv u narednih nekoliko dana! Strasno ! stavio sam im do znanja da me ne prave budalom i da me definitivno sad odjave jer necu da imam posla sa budalama! najveca fora je sto ne mogu nista da resim putem telefona posto sam se prijavio preko neta, tako da svaki put moram da se smaram kucajuci poruke! ne znam sta vise da kazem sutra vec idem u postu da potpisem ugovor!
FORSETI
21.03.2007., 23:45
zar nije adsl preko ptt i telekoma ista stvar?
SezamPro. Ne, nisam ih još pitao. Šta će pa oni da mi kažu? "Zauzeti serveri, nije to do njih, trs trs trs!" Kao da to već ne znam.
bojan p
22.03.2007., 01:20
Da li si uradio nešto od ovoga:
Da li si izmerio protok?
Da li si izmerio protok kada sporo učitava stranu?
Da li si probao da tada učitaš stranu sa nekog drugog servera?ili bar kupio pasulj i/ili kristalnu kuglu da imamo šta da bacimo/u šta da gledamo, pošto provajdera očigledno da nisi zvao jer unapred znaš odgovor?
bojan p
22.03.2007., 01:22
zar nije adsl preko ptt i telekoma ista stvar?Nije.
Da li je normalno da kod adsl od 256 kbps download ide najvise 25.3 kilobajta ? znam da ne mora bas da pici 32 kb al ovo mi je nekako nedovoljno
Pritom me tehnicka podrska uverava da je normalno od 25-27 kb,a opet neki ljudi koje znam skidaju i do 30
Zlaja87
22.03.2007., 02:20
Jel ima neko da vec koristi telekomov adsl? Kakva je stvar sa p2p-em?
Ja koristim,to je u saradnji sa nadlanu.com...
Sve super radi do sada sam skinuo 20gb svega i svacega
Koristim ares,limewire i BitTorent...
Serijski_Ubica
22.03.2007., 02:59
Ja koristim,to je u saradnji sa nadlanu.com...
Sve super radi do sada sam skinuo 20gb svega i svacega
Koristim ares,limewire i BitTorent...
A šta ako sutra počnu da blokiraju p2p saobraćaj ? ostaje ti 256 kbps za http i ftp, a provajdera ne možeš da zameniš do iduće godine u ovo vreme, a do tada MORAŠ da plaćaš svakog meseca harač... i dont like how it sounds, pa sam se lepo odjavio. Nek je malo skuplje kod drugih, barem me ne ucenjuju
Zlaja87
22.03.2007., 04:29
Uvek mogu da igram online igre,mogu da skidam sa rapid share i slicnih,a ne vidim zasto bi blokirali,ali nema veze...
Zlaja87
22.03.2007., 04:42
i bas kao sto sam rekao! proslo je vec 8dana od kad su rekli da ce stici doticni modemi i jos nista! samo sto sam im poslao 4og dana mail na koji mi nisu odgovorili sve dok im nisam danas poslao poruku da su prevrsili svaku i da sad definitivno zelim da se odjavim! onda su o5 poceli da me zavlace kao stigli su upravo danas i da mogu da ocekujem poziv u narednih nekoliko dana! Strasno ! stavio sam im do znanja da me ne prave budalom i da me definitivno sad odjave jer necu da imam posla sa budalama! najveca fora je sto ne mogu nista da resim putem telefona posto sam se prijavio preko neta, tako da svaki put moram da se smaram kucajuci poruke! ne znam sta vise da kazem sutra vec idem u postu da potpisem ugovor!
Tuzno majke mi,danas nista ne mozes da uradis ako nemas vezu!!!
Ja sam se sa prijateljem iz telekoma dogovorio u nedelju popodne,a u ponedeljak dobio modem i sve ostalo... *** brate!!! zivot je ku*va i to je cool...
Nije se ni Vijetnacima NIŠTA dešavalo deset godina. ????
Ljudi jednostavno imaju STRAH, kad se ti pojaviš.
Ne kapiram kakav je ovo odgovor.. Agent nikom nista ruzno nije uradio da se napise ovakav odgovor.. Cak sta vise, bas je cool lik..
I ne vidim da se istakao necim tako losim da se napise ovakav tekst..
Sory for offtopic...
Agent Orange se zove supstanca kojom su Amerikanci UNIŠTILI Vijetnam, kad već nisu uspeli bombama. Neko ko ima takav nick, ne može biti baš naivan igrač.
http://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange
*P*A*B*L*O*
22.03.2007., 17:57
Da li je normalno da kod adsl od 256 kbps download ide najvise 25.3 kilobajta ? znam da ne mora bas da pici 32 kb al ovo mi je nekako nedovoljno
Pritom me tehnicka podrska uverava da je normalno od 25-27 kb,a opet neki ljudi koje znam skidaju i do 30
Shta bi ti 32 kB/s ? E nemoze ! ! Prochitaj ugovor i vidi da pihe da to nije zagarantovana brzina nego maximalna......
Zagarantovana brzina se placa i to dosta npr Verat Wireless 3.5 Ghz brzina od 256 kbps se placa 10500 + 18% PDV s tim da u ugovoru pishe da je to zagarantovana brzina znaci uvek cesh skidati 32 kB/s ( ako taj server sa kog skidash nije opterecen )
Shta bi ti 32 kB/s ? E nemoze ! ! Prochitaj ugovor i vidi da pihe da to nije zagarantovana brzina nego maximalna......
Zagarantovana brzina se placa i to dosta npr Verat Wireless 3.5 Ghz brzina od 256 kbps se placa 10500 + 18% PDV s tim da u ugovoru pishe da je to zagarantovana brzina znaci uvek cesh skidati 32 kB/s ( ako taj server sa kog skidash nije opterecen )
Ja bih da imam ono sto sam platio !
Znam da ne moze da ide 32 uvek al brate ni 25 kbs nije u redu.Pogotovu kad uporedim sa jos nekim ljudima koji imaju 28-30
da li ce reinstaliranje vindousa pomoci nesto?
bojan p
22.03.2007., 19:39
Imaš ono što si platio, povezanost na Internet čija je maksimalna brzina 256kbps. Da li probao da izmeriš koliki je protok nekim alatom kao što je ovaj http://www.download.cg.yu/?akcija=test? Sem toga, brzina ne zavisi samo od tvog provajdera već od ukupne opterećenosti veza između tebe i servera sa koga downloaduješ.
Ne, reinstalacija Windowsa neće pomoći.
*P*A*B*L*O*
22.03.2007., 20:00
Ili idi http://www.speedtest.net/ imash i test za upload.....
vidi ovaj topic na benchu i dobro pogledaj shta ljudi pishu http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=118258
25 kB/s je skroz OK
256 MAXIMALNA brzina a ne zagarantovana.... :lol: :lol:
Cena za zagarantovanu brzinu sam ti vec napisao ali ako nisi video:
Verat Wireless 3.5 GHz 256 kbps 10500 + PDV 18 % i prikljucak 18000 din :-?
Ovde imash zagarantovanu brzinu ! ! ;-)
Sigurno ima i tvoj ADSL provajder