Vidi punu verziju : OBILIC
Da vam se i ja pridruzim u ovom druzenju. Dajte molim vas recite mi sta mislite o poslednjem incidentu u Obilicu, 4. juna, kada je ubijena i spaljena troclana porodica. I incident se pripisuje Srbima, navodno pred Solanin dolazak u Pristinu, i uvek se tako nesto slicno dogodi kad se desavaju krupnije stvari po svetu. Ja nisam ovde rodjena, ali zivim na Kosovu od 98. mogu reci da Pristinu dozivljavam kao svoj grad, ali onu Pristinu pre rata. Citala sam vase komentare o raznim postavljenim temama, da li je neko djivdjan ili gradjanin, ona prepucavanja, ljudi ovde stradaju svakog dana, bar sam ja imala prilike da svojim ocima gledam mrtve, izmasakrirane, silovane, stare, mlade, decu, moj prvi radni dan u Pristini je bila identifikacija 14 masakriranih Srba u Starom Grackom u Pristinskoj mrtvacnici. Ovde zivota nema, ali ako svi odemo sta ce se dogoditi..
Sta tu ima da se misli, naravno da ce za njih uvek neko drugi biti kriv, ali sve ce na svoje da dodje razbice se i njihov brod i to mnogo brze nego sto se to nama desilo iz prostog razloga sto su oni nesposobni za bilo sta sem kriminala. Oni jednostavno nemaju kvalitetan kadar za bilo sta osim za terorizam. Pa vidis da ni posle 4 godine i 500 miliona eura ne mogu da poprave elektrane, e sad da li cemo mi to iskoristiti na pravi nacin to vec treba videti jer ni nasi ljudi ovde nisu nista bolji i to ne samo politicari koji su trgikomicni sa svojim prepucavanjima i deobama.
Nego pusti to vec mi je muka od prepricavanja situacije i kukanja zasto je sve moralo ovako da bude, meni je mnogo veci problem sto ovde nemam nikakvo drustvo, svi moji ortaci su u BG, pa ako nemas nista protiv mogli bi da se upoznamo. Ja inace i radim i zivim u Pristini, i malo mi je dosadila rutinska setnja posao-kuca-posao :)
Pristevka
18.06.2003., 09:09
iskreno da vam kazem, jako me boli da to priznam, ali kosovo je izgubljeno odavno, i nikada ne moze biti kao sto je nekada bilo, jer tamo vise ni vazduh nije isti onaj koji smo mi srbi udisali...
vi mladji koji ste ostali ili dosli da radite i zaradite, ne samo da vam se zivot svodi na kucu-posao, vec i svoje zdravlje izlazete opasnostima, ne zaboravite sta je sve pobacano tu za vreme bombardovanja, koliko se tumora i rakova pojavilo zdravim i mladim ljudima koji su ostali dole... a zasto to? vecina je dole zbog para, jer u srbiji nema plate od 500, 600, 700 eura...
ne zelim da uvredim nikoga, ali svi vi koji radite dole, treba da ste svesni da za te pare morate i da se odreknete normalnog zivota.
prema tome, nema kukanja...
druga prica su stariji ljudi koji nemaju kud, poput te jadne porodice koja je izgubila zivote u svojoj kuci.
ne znam, pitam se da lije vredno zrtvovanja, kad su nam sanse ravne nuli?
p.s.
dodjite malo na kosmet forum http://scripterx.hypermart.net
Stoorbak
28.06.2003., 17:17
Ja sam Vladimir Stolic i izmedju ostalog zrtve tog incidenta su bili moji rodjaci!!! I dalje zivim u Obilicu i nadam se da necu josh dugo, jer stvarno ne zelim da mlad posecujem psihijatra!!! Kao shto je neko "gore" rek'o Kosovo je za Srbe odavno izgubljeno i na zalost moram priznati da je to tacno!!!! Pa ko je lud da ostane ovde kada se na svaki shum mora cimati pozadi da ga neko ne ubije!!!
p0z
P.S A to shto okrivljuju Srbe za taj zlocin jasno pokazuje da oni ili ne mogu da reshe ubistvo, i ne samo to u Obilicu vec i sva ostala, ili pak ne zele!!!!!
Mnogo mi je bilo zao sto se desilo u Obilic ne samo meni ali mnogo albanaca. Jel su bili mnogo dobri ljudi zato mislimo ko je to uradio je kriminalac.
Mnogo mi je bilo zao sto se desilo u Obilic ne samo meni ali mnogo albanaca. Jel su bili mnogo dobri ljudi zato mislimo ko je to uradio je kriminalac.
Stoorbak
13.10.2003., 16:48
Mislish psihopate?!??! Ja bih sve to okarakterisao kao cin nekog pshopate iz Hickokovog filma!
Stoorbak
24.10.2003., 14:22
Necu vishe tolerisati nikakve psovke i izlive mrznje i etnicke netrpeljivosti, pa makar to bilo i na albanskom jeziku!