Vidi punu verziju : SALATA OD PRAZILUKA
praziluk
22.12.2003., 19:41
ZNA LI NEKO RECEPT ZA SALATU OD PRAZILUKA?
Najjednostavnija, a za mene najlepsa salata, koja moze da se jede u ovo vreme uz sve vrste variva je salata od praziluka koji se isecka na koturove, te se posoli i prelije sa dosta tikvinog (bundevinog) ulja. To se ulje malo teze nalazi,obicno u prodavnicama zdrave hrane, i malo je skuplje, ali veruj mi, vredi svake pare, a da ne pominjem koliko je zdravo. Inace, ono ima specifican ukus, nimalo nije otuzno, vec moze da se jede i bez icega (naravno ko moze).
Ako naidjem na jos neki recept, napisacu ti.
Pozdrav!
Najjednostavnija, a za mene najlepsa salata, koja moze da se jede u ovo vreme uz sve vrste variva je salata od praziluka koji se isecka na koturove, te se posoli i prelije sa dosta tikvinog (bundevinog) ulja. To se ulje malo teze nalazi,obicno u prodavnicama zdrave hrane, i malo je skuplje, ali veruj mi, vredi svake pare, a da ne pominjem koliko je zdravo. Inace, ono ima specifican ukus, nimalo nije otuzno, vec moze da se jede i bez icega (naravno ko moze).
Ako naidjem na jos neki recept, napisacu ti.
Pozdrav!ZAhvaljujem u svakom slucaju,mada sam mislio na onu sa rendisanim krompirom.Znam da je ukus sjajan al neznam kako se pravi.
Kuvalica
07.01.2004., 20:50
500 gr junetine obariti, rukom iscepkati sitno, 400 gr majoneza, 1 pavlaka, 1 veci ili 2 manja praziluka, so i biber po ukusu.
Pomesati, ukrasiti, ohladiti, pa pojesti - prste da polizes!!!
500 gr junetine obariti, rukom iscepkati sitno, 400 gr majoneza, 1 pavlaka, 1 veci ili 2 manja praziluka, so i biber po ukusu.
Pomesati, ukrasiti, ohladiti, pa pojesti - prste da polizes!!!Hvala na receptu p;robacu.Steta sto mi e prosao rodjus za koji sam planirao pomenutu salatu.