Vidi punu verziju : Valjevski grafiti - urbano ogledalo
Wilkołak
05.09.2006., 18:55
Hajmo malo o grafitima... ogledalu urbanog Valjeva! Bilo je legendarnih grafita od kojih su neki prekreceni a neki su izbledeli!
Gde su, sta pise i zna li neko autora!
Meni se ovih dana svidja onaj na gimnaziji "Bolje go-vno u ruci nego riba iz I-6" (sada je ispravljeno pa pise II-6). Cuo sam da su autori devojke iz "suparnickog" razreda u gimnaziji, ali ne znam kog...
Mannibals
05.09.2006., 19:00
.....sta GRAFITI?????!???...TEX....bila puna,Koga to interesuje...(bio sam pre 2 weeks...i nisam primetio...izgleda da sy izbledeli)------Sunshine--ovog znam....!
Wilkołak
05.09.2006., 19:30
Secate se onog - "I zene prde" ?
strujici
06.09.2006., 18:46
De je to pisalo ne mogu da se setim.... "Pavle je kralj Valjeva a ko je kraljica?" je pisalo u Sindjelicevoj tamo gde je bilo pezoovo predstavnistvo jos pre petnaest godina, kad sam bio klinac nije mi bilo jasno koji je ***** bre taj Pavle....
Wilkołak
06.09.2006., 21:07
Ja se secam toga "Pavle je kralj Valjeva"
Grafit iz K2 - Ulice su nam sve cistije, nemamo sta da bacamo! Ulaz preko puta parfimerije, kod vrtica.
strujici
07.09.2006., 13:43
"ide jedna linija....i smeje se " u Dusanovoj........
Casual Crew
07.09.2006., 18:14
Dobar **** mir u kuci :)
Uradio sam ih mnogo,ali mnogo,raznih sadrzina,slika...Ima ovde sa nama i likova koji su radili umetnicka dela ;)
Wilkołak
07.09.2006., 18:38
Ozbiljno? Hajde se pohvali sta je tvojih ruku delo ... bar jedan :-) Gde se nalazi i kada ste ga nasarali?
MarijA`
07.09.2006., 18:43
KOSOVO JE SRCE SRBIJE... to piše na 2-3 mesta.... pored jednog od tih sam se slikala sad kad sam prolazila kroz Valjevo
Mannibals
07.09.2006., 23:53
SRANJE,sta nam zene RaDe.......ii na klupci AnA voli Milacheta-stupid Dogs!!!...AAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAA
A./.............xexex
Casual Crew
08.09.2006., 03:32
Svaki "Kosovo je srce Srbije" pocev od 24.03.1999. dine pa do danas,mnostvo reperski,navijackih,dobrih fora,kao recimo gore navedena,pa do grafova moje ekipe...ma saram i dan danas,nrgo jedino sto zandari citaju :lol: a i za njih dugo godina je stajao av-av ;)
Grafita ima krs,i to svakakvih...Mene zanima koje uradio intercity firm na gimnaziji...
Wilkołak
08.09.2006., 08:49
"Uvek me uhvate kada pisem gra"
Zgrada stare Robne kuce Beograd (sada prekreceno, ja mislim). Kezuel, tvojih ruku delo? ;-)
Meni dosad najbolji i najneshvaceniji "Ona cepa kao trip", u prolazu, izmedju vise ekonomske i gimnazije, na zidu ekonomske! Autor je meni nepoznat ali grafit stoji dugo dugo vremena!
sun from fra
08.09.2006., 14:47
[Meni dosad najbolji i najneshvaceniji "Ona cepa kao trip", u prolazu, izmedju vise ekonomske i gimnazije, na zidu ekonomske! Autor je meni nepoznat ali grafit stoji dugo dugo vremena![/QUOTE]
Ja se u potpunosti slazem sa tobom da je to najbolji grafit u gradu..
DarkVulture
09.09.2006., 21:14
da da da... Bio je dobar i PSU 1, iza prve, i naravno Deuce, i Rale... tamo kod gljiva.... i *** Peka i Rale, ko je josh crtao... neam pojma...
to za ribu iz I6 II6, mi je najbolji gimnazijski grafit ikad... hahaah... i ona cepa kao trip je kul . . . a sa beka only god can judge me, me podseca na nekakav skok,.... hoohoh...
I zanima me otkud Blokovski u kolubari... 2 ...
Casual Crew
10.09.2006., 00:52
"Ona cepa kao trip" je delo mog prijatelja posvecen jednoj lepotici ;)
I mene zanima ko je posvetio grafit jebenom WHU u mom kraju :-( ruke bi mu odbio za to,pogledao GSH i odmah przenje,e moji huligani...
A niko da prokomentarise "Dobar **** mir u kuci" kod gljivara na eroziji ;) ili "moje ime jos izbledelo nije" ...Ma napisao sam ih tonu,ali ne smem da lajem,uhapsice me :lol:
Wilkołak
10.09.2006., 12:48
A niko da prokomentarise "Dobar **** mir u kuci" kod gljivara na eroziji ili "moje ime jos izbledelo nije" ...Ma napisao sam ih tonu,ali ne smem da lajem,uhapsice me
Nisam taj video ... moram proci tuda i fotografisati ga! Svaka cast Kez, svaka cast! Ti si veteran ulice i zvacemo te TATA! Big dedi!
"ONA CEPA KAO TRIP!"- kome je poznat autor, jasan mu je i smisao!
Samo, Casual, ne slazem se sa tobom za to 'lepotica'... Ima tu svacega...
Naravno, dobra stara- bonus penis pax in domus!!! Tacno, tacno....
Casual Crew
10.09.2006., 16:40
Slagala se ili ne,njemu je bila lepotica,pa kakva-takva...izbor je na nama.I za mog andjela kazu da je znaru,ali eto,meni je andjeo :)
Wilkołak
10.09.2006., 18:17
Slagala se ili ne,njemu je bila lepotica,pa kakva-takva...izbor je na nama.I za mog andjela kazu da je znaru,ali eto,meni je andjeo
Ma, boli te uvo sta drugi kazu. Ako je tebi lepa onda tu nema rasprave.
Uzgred, inspirisan lepoticom ili ne, grafit je ipak nesto po cemu svi pamte onaj prolaz. Eto, imam jednog drugara koji nije iz VA a koji je bio kod mene u poseti i koji je to mesto zapamtio bas po tom grafitu - Ona cepa kao trip! Valjalo bi ga obnoviti, da ne izbledi ;-)
@Casual
Nisam mislila da nije lepa vec da nije vredna grafita koji ljudi pamte! Ni coveka koji je taj grafit napisao... To sad zna i on, priznao ili ne!
Ipak, nadahnuce u tom trenutku je bilo preveliko i kako god gledali to je super! Meni prica vec dve godine da ce da napise za mene nesto (na Domu kulture!!!), ali ne vredi, ljubav je ljubav a drugarica za resavanje problema! ;) Salim se, naravno!
A sto se tice lepote- nema smisla raspravljati!
Lik koji se meni svidja ceo zivot je drugima prilicno ruznjikav, kazu da je bilde i sve osim 'frajera', ali dzaba... ***, kad ga vidim da se nasmeje.... ja padnem u nesvest i osecam se kao zrce prasine..... (to je zato sto sam ja curka!!!!) ;)
Znas sta me interesuje... Kad kazes 'andjeo', sta mislis? Lepa, nezna, fatalna....??? Inace sam alergicna na takvo tepanje, a i nije mi jasno sta zapravo to govori??!!
Pozz
P.S. Casual, a gde je meni muzika, cekam te 100 godina!!!??? ;)
Wilkołak
10.09.2006., 23:21
Ajd' da ne trolujemo ovu temicu. Tu je kafance, bas sam danas pocistio stolove i ono sto je Mannibal izbacio iz svog digestivnog trakta .... eh eh, sto pije kad ne moz' da podnese...
Joooooooooooj, Wilk covece, stalno nam uvodis disciplinu u pricu....
Ajte u kafanu, ajte u kafanu.....!!!!!
Mozemo mi nekad i bez tvoje kavane....
Nemoj da si ljubomoran! ;)
Jos kad bi Manninbal ukapirao da ne treba toliko da brlja po temama... probaj da mu objasnis ja nesto ne uspevam...;)
Silent Bob
11.09.2006., 01:26
Uh, nemam pojma kako se zove ulica, ali nalazi se kad se krene od medicinske ka duplim trakama. U svakom slucaju pise:
"Draga, otkad mi nema tebe nisu mi sve ovce na broju"
Dobar je i onaj sto je preeee bio na Robnoj Kuci:
"Je neidem na more, hoces sa mnom?"
Takodje mi se svidja (graficki) onaj na kom pise:
"F*CK"
On se nalazi izmedju Kolubare i Robne Kuce, neznam tacno...
Mannibals
11.09.2006., 01:41
TI choveche si iz Monze....ahhahah,a zivish kod Lajpcinga.....???
-------Pa oce ortak to kod luzichkih Srba.....(ne obracaj paznju)....mislim Ja ne izlazim preko dana,pa ne mogu sve da obidjem....ali u tehnickoj je skoro sve izbledelo...nego TI se dobro secas,jesi ziveo u VA---mozda??.....Ja mislim da su obrisali neke grafite sa "sve prashinom".... :(
................axaxa
.........................x
axa
x
Wilkołak
11.09.2006., 10:26
Mozemo mi nekad i bez tvoje kavane....
Nemoj da si ljubomoran!
Jos kad bi Manninbal ukapirao da ne treba toliko da brlja po temama... probaj da mu objasnis ja nesto ne uspevam...
Ne bi Wilk to radio, ali svaka tema se pretvara u svastaru. Pocnemo o grafitima Manibal pocne da prica kako mu se yebe i kako je suv vec godinama. Tu se nekaci neko drugi itd.
Pocnemo pricu o gimnaziji, Mannibal se seti nekih cica pa kako je sapunjao macora na njih a sada ga bol ruke pa opet sve neke nevezuse ....
Nisam ljubomoran, sta me briga, imam ja promet u kafani i ovako i onako ;-), samo kada bi se Manibal malo drzao tema bilo bi super.
Ja vec par dana pokusavam da se setim onih grafita u prolazima kod Doma kulture, i ne mogu da se setim... Skoro sam prosla tuda i moj decko, koji nije iz Valjeva, se cepao od smeha! Ja kazem:'Da, to stoji vec sto godina!'
Kad prosetam, podseticu se!
Wilkołak
11.09.2006., 17:29
Da, da ti grafiti u prolazu su opaki! Uzgred, tamo u tom prolazu, gde je sada neko folklorno drustvo, je nekada bila neka "detektivska agencija", Nik Sloter i te fore heheheheh. Seca li se neko toga?
Vidim, poceli klinci po Kolubari da obelezavaju K2 crvenom bojom ;-) Ako ako, neka se deca igraju! Eh, da je da se K2 pretvori u naselje tipa Liman4 .... ma, samo polako ;-) Verujem u ove nove klince!
Casual Crew
11.09.2006., 21:16
Ko drka ogluvece!Molim? ---Taj mi se svidja iz prolaza ;)
Ima i taj na parnjaci sto je momak napisao-bravo,ja sam ga vec zaboravio. A ovo je grafit P.F.C. u karadjordjevoj ;)
@Katta
Vidis kraljice,ja sam romantik i volim da tepam svojim andjelima(sada je samo jedna i jedina :) ) i fatalna i lepa,ma sve BRE,odusevljen sam prvi put u zivotu posle toliko godina izivljavanja,ulice...
Disk ces dobiti kroz 10-tak dana-No problemo,a i grafit,podseticu ja vec na to :)
Da "Ona cepa..." je curka,nije vredna nicega,ali sta da se radi...meni je uvek bila znj po svemu...
insider032
25.09.2006., 03:16
De je to pisalo ne mogu da se setim.... "Pavle je kralj Valjeva a ko je kraljica?" je pisalo u Sindjelicevoj tamo gde je bilo pezoovo predstavnistvo jos pre petnaest godina, kad sam bio klinac nije mi bilo jasno koji je ***** bre taj Pavle....
Iiiiiiiiihhhhhhhhhhh to je tako lose prekopiran grafit
bio je prvo u bgd, pa se onda nasao u legendarnoj emisiji Oblak u bermudama, Dache Kocjana, i sad su svi kao cool i svi su kao pamenti. Ukljucite malo svoje mozgove, ako vam je ista ostalo od eksera, i raznih snifova :)
MIslim , znam i ja da se zabavljma, li izgleda da je cecomania i grandoparadno vaspitanje odnelo mozgove svim generacijama rodjenim posle 1980 ) cast izuzecima )
eh Srbijo, Srbijo
sta si docekala :))
шумахер
30.09.2006., 22:19
Hajmo malo o grafitima... ogledalu urbanog Valjeva! Bilo je legendarnih grafita od kojih su neki prekreceni a neki su izbledeli!
Gde su, sta pise i zna li neko autora!
Meni se ovih dana svidja onaj na gimnaziji "Bolje go-vno u ruci nego riba iz I-6" (sada je ispravljeno pa pise II-6). Cuo sam da su autori devojke iz "suparnickog" razreda u gimnaziji, ali ne znam kog...
To su oni iz II-4
strujici
01.10.2006., 12:59
Iiiiiiiiihhhhhhhhhhh to je tako lose prekopiran grafit
bio je prvo u bgd, pa se onda nasao u legendarnoj emisiji Oblak u bermudama, Dache Kocjana, i sad su svi kao cool i svi su kao pamenti. Ukljucite malo svoje mozgove, ako vam je ista ostalo od eksera, i raznih snifova :)
MIslim , znam i ja da se zabavljma, li izgleda da je cecomania i grandoparadno vaspitanje odnelo mozgove svim generacijama rodjenim posle 1980 ) cast izuzecima )
eh Srbijo, Srbijo
sta si docekala :))
oladi bre covece
strujici
01.10.2006., 13:04
"Ne cekajte Godoa, ima proliv", dom kulture
jane_va
02.10.2006., 09:13
Сећам се графита на апотеци преко пута гимназије : '' Највећа светска крвопија је тампон '' или тако нешто,већ сам заборавила...
Или графит '' Која & Мица'' ... свуда сам га виђала по граду... Па,онда графити :'' Ragazzi del squadra'' , "ragazzi del centro cita "...А овај за Годоа је био дооообар,дуго је стајао на Дому културе. Мој друг Суки је цртао феноменалне графите,има један још увек код железничке... Кад се сетим какве је у '' Кафезу'' радио...Човек је геније. :)
Wilkołak
02.10.2006., 17:49
Kafezni grafiti su ekstra, al' okrecice kavez ... huh
Ima i onaj:
"Valjevke su frigidne, ovo je prstenac city" - u prolazu kod Doma kulture tj. Doma omladine!
strujici
03.10.2006., 14:51
to je pisalo iza krusikovog stadiona tamo kod kapije
jane_va
04.10.2006., 09:05
Јуче на гимназији приметих графит:"Сима је најачи"... :lol:
Слатко се насмејах. Како то раније нисам видела:?:
Wilkołak
08.10.2006., 19:24
Sima ... hahahahah
Casual Crew
09.10.2006., 20:33
Sreten je najaci sa 2 na J...misli na sreten dudic
jane_va
11.10.2006., 09:11
Могуће и да је Сретен ... :roll:
Wilkołak
11.10.2006., 09:26
Sreto, Sreto ... ccc
Casual Crew
11.10.2006., 11:56
Sreten Dudic naselje u Va,na to se mislilo,a fora im je sto pisu j sa kvadratom vec duze vreme.Ekipa iz tog kraja(sjajni drugari,prijatelji grupe) ekipu zovu po svom naselju,tako da ih svi i zovemo sreten ;) Kontajte malo...
jane_va
11.10.2006., 12:35
Ма, кужим те ... У том насељу сам провела најлепше године свог живота. :(
Wilkołak
11.10.2006., 13:07
Vrlo dobro poznajem to naselje ;-)
Casual Crew
11.10.2006., 14:03
Ма, кужим те ... У том насељу сам провела најлепше године свог живота. :(
Iz dobrog si kraja + za tebe,samo kad vec lepo pises cirilicom(kapa do poda) izbaci to kuzim,kao BOGA te molim :D
jane_va
12.10.2006., 12:42
Добро, сад се ограничавам само на штокавске дијалекте! :lol: :lol: Било је зез, не се љути!!
Иначе, ја сам из центра,али у Сретену сам проводила све своје слободно време :) и на малим и на великим одморима, и пре школе и после школе ...Клацкала се и љуљала. Тамо је било јако! Еххх,дуго нисам била '' старом друштву у походе'' :)
Casual Crew
14.11.2006., 21:05
Vuksanovic pedofil!SRNN!
Video sam na sudu...
Wilkołak
14.11.2006., 21:40
"Muskarac je tu da napravi korak, a zena RASKORAK" - nepoznati autor, Kolubara 2
Wilkołak
02.12.2006., 00:50
Momci, samo neka bude ukusno i lepo. Mrzim naskrabane grafite koji nemaju nikakvo znacenje, poruku i umetnicku vrednost!
Od grafita mozete napraviti umetnost ako ste talentovani, samo nemojte da pisete one poznate "Uvek me uhvate kada pisem po zi...". Isfurano je to odavno. Smislite nesto, narctajte nesto, al' da ima smisao, poruku. Niste toliko glupi!
ludyo_mc-LP_va
06.12.2006., 23:15
Grafiti su najstariji i najkontroverzniji elemenat hip-hop ideologije. Zabranjivani, brisani i satanizovani, opstali su kao znacajan dio urbane kulture - da kritikuju, hvale i ismejavaju.
Iako su grafiti kao forma predstavljanja ljudske misli i rijeci veoma stari, sadašnji, savremeni izgled dobili su tek krajem šezdesetih i u sedamdesetim godinama prošlog vjeka.
U uskoj su vezi sa hip-hop muzikom i ideologijom, a i danas se svugdje u svijetu vode žucne rasprave o tome jesu li grafiti umjetnost ili vandalski cin. Kako god bilo, za nešto više od 30 godina razvoja, ova vrsta izražavanja ukazivala je na politicke i sociološke probleme, podržavala i kritikovala društvo i podjele možda više i smjelije nego bilo koja druga umjetnost.
Sve je, kažu, pocelo kada je izvjesni Hulio poceo svoje ime da ispisuje po njujorškim vozovima. Ovaj (takozvani) "tag" mogao se te 1968. godine vidjeti zaista cesto, ali je vrlo malo ljudi obracalo pažnju na to.
Nekoliko godina kasnije, u njujorškom metrou osvanuo je "tag" "Taki 183", koji je bio toliko zapažen da je autor, tinejdžer po imenu Demetrios, poslije hapšenja dao intervju za "Njujork tajms".
Godinu dana poslije, grafiti su poceli da se šire kao rak. Najviše su bili crtani u sistemu njujorškog metroa, jer je tu najveca koncentracija ljudi.
Cini se da je prekretnica u razvoju grafita nastala onda kada je boca spreja sve više potiskivala dotadašnja sredstva - ugljen, kredu, raznovrsne boje, glinu i sva druga sredstva koja ostavljaju bilo kakav trag na površini.
Šireci se neslucenom brzinom, iz Amerike su ubrzo stigli i na ostale kontinente. Posebno plodno tlo našli su u Evropi, a ni gradove bivših jugoslovenskih republika nisu zaobišli. Naprotiv. Beograd i Zagreb imali su posebne ulicne škole crtaca, a njihov rad bio je prepoznatljiv u toj mjeri da su neki grafiti ukrašavali i razglednice.
Zajednicko za sve stvaraoce grafita je da je svako od njih težio da u svoje umjetnicko djelo unese nešto kreativnosti i originalnosti, kako bi pridobio poštovanje ostalih crtaca. Baš zbog te želje za javnim iskazivanjem zvali su ih "duhovni egzibicionisti" i "ulicni narcisi". Nažalost, njihova slava uvijek bi bivala obrisana ili okrecena od strane policije, koja ih je stalno proganjala.
Interesantno je da su ovi veliki majstori najcešce bili djeca, uglavnom srednjoškolci. Za njih, grafiti su umjetnicko djelo, ali za gradsku policiju sva ta umjetnost ne znaci ništa. Trebalo je da prode dosta vremena da bi policija ocistila zidove. Ali, cak ni tada, nisu obeshrabrili crtace da se i dalje bave ovom urbanom umjetnošcu.
U Americi su doneseni brojni zakoni protiv grafita. Ipak, i pored rigoroznih kazni, oni su opstali. Problem je donekle riješen kompromisom, tako što su vlasti neke zidove proglasili legalnim prostorima za grafite, pa su se tenzije unekoliko stišale.
Problem s ovim legalnim prostorima je bio što su se cesto bili sakriveni od pogleda. Time je bivala sakrivena i sva kreativnost i originalnost autora...
I u Banjoj Luci postoji jedan ovakav zid, duž prilaza multipleksu "Kozara". Autori maštovitih natpisa i vizija oslikanih sprejom su mladi ljudi, željni efektnog nacina iskazivanja svog talenta i kreativnosti. Njihove vizije su (uglavnom) jasne samo njima, ali se svakako dopadaju velikom broju posmatraca.
Danas, svugdje u svijetu još traje borba izmedu onih koji vole i crtaju grafite i onih koji grafite ne žele nigdje.
Americki sistem je donekle uspio da pobijedi crtace, ali je time stvorio mnogo, mnogo gore socijalne probleme medu tinejdžerima, koji su sve više razvijali rasisticku mržnju. Primjera radi, svake godine u Americi se potroši cetiri milijarde dolara kako bi se zidovi i metroi ocistili od grafita.
Istorija se nastavlja.
U kojem pravcu - još se ne zna. Ipak, upuceni kažu da ce ljudi, dok god postoje - crtati grafite. I da ce uvijek biti i onih koji ce ih voljeti...
Murali
Grafit - murali svoj nastanak u velikoj mjeri duguju naseobinama Portorikanaca i Crnaca u Njujorku i ostalim vecim gradovima Amerike. U Evropi, moda grafit - murala prenesena je iz Amerike i sve više nailazi na plodno tlo. Sam Berlinski zid je "živa istorija" u razvoju grafita. Na njemu su se mogle uociti sve faze u razvoju grafita (sve do njegovog rušenja 1989. godine).
Sociolozi
Grafiti, smatraju sociolozi, jesu dio spektakla ulice i njenog kolorita, ali nisu samo to. Mogucnost naucnog posmatranja ove vrste izražaja zavisi i od toga u kojoj mjeri cemo im priznati simbolicku vrijednost i funkcionalnost. Strucnjaci se slažu da grafiti, ma kakvi bili po svojoj formi nece nikada prestati da se pojavljuju. Cak i onda, kažu, kada bi nestalo ljudsko društvo, grafiti bi ostali da svedoce o njemu.
Wilkołak
06.12.2006., 23:24
Ovo nisam znao! Zanimljiv tekst!
capavolti
09.12.2006., 11:59
Pa naravno to je i moje misljenje stvarno nije fora unistiti zid nekim sranjem kao sto je PFC ili delije sever ili divlja telad to je vandalizam to je cisto sranje. Ne oslanjamo se toliko na talenat vec se uzdamo u praksu:-)Ali glupo skrabanje po zidovima ne nikad,bolje neki osrednji crteznego sranje....
Pazi ako predjes preko bilo kog navijackog grafita za koje si rekao da su vandalizam licno ti garantujem da ce svaki tvoj grafit lepo uradjen dobiti crnu putacu u obliku slova X masno crnom poli farbom :evil:
Toliko!
Wilkołak
09.12.2006., 21:06
Nemoj se kaciti sa svima na ovom forumu!
capavolti
09.12.2006., 22:38
...................
ludyo_mc-LP_va
09.12.2006., 23:04
Ok vidim da sve primas ozbiljno,*** ovo je forum,net,ovo je valjda jedino mesto gde mozes da kazes nesto a da pritom ne najebes,povlacim se izvini nisam mislio ovim nista lose vec samo to da ne treba zvrljati bezveze vec da treba uraditi nesto da to izgleda lepo.reci mi zar je lepo sto je npr ceo dom k izvrljan.ok povlacim se necu da ulazim u frku.izvini.
capavolti
09.12.2006., 23:16
A i iskreno ako te zanima prve reperske grafite u Va smo mi,par ekipa na celu sa mojom,naravno i ja...ali si ti izgleda mnogo mali da bi to znao.Ili mislis da samo likovi sa naocarama pisu po netu sabirajuci svoje poene iz skole.Sve sam pa i klosar,ali ono sto sam ispisao grafita ti neces za ceo zivot!!!
ludyo_mc-LP_va
09.12.2006., 23:21
Ok ti moras mene da shvatis prvo ja niti znam ko si ni sta slusas ni da li si ceo zivot na ulici,a drugo meni je muzika sve i pun mi je k**** svih fensera i ostalih govana,zato sam i poceo o grafitima i o hip-hopu jer sam mislio da ste i vi ovde zarazeni time.ok jos jednom kazem povlacim se izvini ne trazim probleme vec utociste...
capavolti
09.12.2006., 23:39
Uzivaj ti decace...Samo nemoj da vredjas navijacke grupe koje su i branile cast scene dok su svi pljuvali na nju!!!To zapamti!!!
A sad pozdrav do daljnjeg.Ovaj forum nije ni mesto ni vreme da se napusavamo...Mene mozes uvek naci,javi se na private i dodji,resicemo sve tvoje nejasnoce!
A posto samo cekam trenutak kada cu dobiti bananu i na ovaj nick i tebe pozdravljam i znaj da su navijaci ona najjaca karika ulice i price i nikad tu kariku nemoj da vredjas.Ako je iko podzemlje onda smo to mi...bez kinte od zarada,bez upravljanja drugih manipulatora,jednostavno deca ulice!!!
LePiaf_dnb
13.12.2006., 00:17
A i iskreno ako te zanima prve reperske grafite u Va smo mi,par ekipa na celu sa mojom,naravno i ja...ali si ti izgleda mnogo mali da bi to znao.Ili mislis da samo likovi sa naocarama pisu po netu sabirajuci svoje poene iz skole.Sve sam pa i klosar,ali ono sto sam ispisao grafita ti neces za ceo zivot!!!
Hajde majke ti navedi 3 grafita koja si ti nacrtao-napisao posto smo Casual i ja prisustvovali crtanju-piasnju (mislim na GRAFITE-hiphop fazona da ne dodje do zabune) 99,9999999999999% btw ortak mozda se i znamo
strujici
14.12.2006., 12:40
KO UMRE NA JESEN ZA NJEGA NEMA ZIME
DarkVulture
21.12.2006., 17:35
Gitj brate, ja sam tek skoro skontala da psu 1 nije radio niko iz valjeva, nego necone... Neca, ortak mog kolege, brat burazer koji pusta muziku u cvijeti i naokolo... eh... zato je i slovo n, na onim pozarnim stepenicama na krovu, iza sale... eh...
Procitao sam jedan dobar grafit...
NECU ZVAKU, HOCU KUSUR!
Wilkołak
08.01.2007., 19:15
Taj grafit sam i ja video i ODLICAN JE! Meni pre par dana dadose sibice umesto kusura ...
Ashik68
19.01.2007., 20:52
Sećam se negde ' 99 na železničkoj stanici je stajao strašan grafit: '' SKIDAM ĐANU I CRNU MAGIJU ''.Kakav trip :wink:
Wilkołak
15.06.2007., 01:10
Idemo gore ;-) Nastavljajte!
Alexxxa2
16.06.2007., 14:12
'ladno niko nije primetio graffite "Uragano Ragazzi", ili "Ragazzi Della Centro" ili "Espansione Centro" ili "RO2" itd... Pa onda rimljanine (kojih ima na ponekim mestima). Pa onda ste mnogo propustili.
Wilkołak
16.06.2007., 16:22
Koja je svrha Rimljana i italijanskih naziva?
Uostalom, ovde pricamo o grafitima koji su urbano ogledalo grada, sa porukom ... Ja kod grafita na italijanskom ne vidim poruku ... nazalost. Vrlo cesto su samo nazvrljani.
Procitao sam jedan dobar grafit...
NECU ZVAKU, HOCU KUSUR!
da ovaj je najbolji koji sam videla u Valjevu.
SuzanKalvin
19.06.2007., 02:42
Smeje nam se bolje sutra , crkava od smeha
kod stare autobuske.
SuzanKalvin
19.06.2007., 02:44
Evo setila sam se jos jednog ali je prastari;
VALJEVKE SU NAJLEPSE BEOGRADJANKE
SuzanKalvin
19.06.2007., 02:47
E ovaj je bio na gimnaziji;
E DRUSTVO MORAM DA IDEM KUCI DA JEDEM, CALE CE OPET DA MI S*RE
The Look
11.03.2008., 23:52
Hajde da opet pokrenemo ovu temu za neke mladje generacije, jer grafiti svakodnevno nicu.
Meni je oduvek bio extra onaj iz Kolubare "Muzika mi je promenila zivot. Pao mi je klavir na glavu." mada bi bilo super da se nalazi na muzickoj.
Meni je oduvek bio extra onaj iz Kolubare "Muzika mi je promenila zivot. Pao mi je klavir na glavu." mada bi bilo super da se nalazi na muzickoj.
:rotf:
Juce sam doleteo iz Londona. Jos uvek osecam bolove u rukama.
Pas je covekov najbolji prijatelj. Zena zauzima odlicno drugo mjesto.
Menjam ficu za dva manja auta!
Hocu da ubijem nekog! Necu vise da budem nevin.
Nije sve u svemu !
Svemir - to je nesto zapakovano u nista.
Toliko puta smo se preselili da ni Lesi vise ne zna gde da se vrati.
Obeseni je zivio povuceno... Oko vrata.
Nisu bas valjevski al su zanimljivi...
The Look
12.03.2008., 00:14
Toliko puta smo se preselili da ni Lesi vise ne zna gde da se vrati.
Obeseni je zivio povuceno... Oko vrata.
Strasno:D:D:D!!! Odakle si ovo iskopao:?:
It's a secret. Pazi sad:
Najsumnjicaviji covek sam ja, ako uopste postojim.
U sosu sam ! (potpis: cufta)
Za lepe pankerske zube grickajte pitu sa peratdama.
Neverovatno je koliko brzo mijenjam misljenje... U stvari, ne...
Najvise ljudi umire u krevetu, a najmanje na zeleznickim sinama. Spavajte na sinama !
Pinokio, kad ustanes doruckuj i lakiraj se ! (Djepeto)
Bolje je ispasti glup nego iz autobusa.
Slabiji pol je jaci pol zbog slabosti jaceg pola prema slabijem polu.
Ako vam cigla padne na glavu nije strasno. Jedna cigla manje-vise.
Noc je bila toliko lepa da se jutro pojavilo iz ciste ljubomore !
Grooyan
12.03.2008., 00:24
Brate, mogu i ja da vam napisem (mada je ovo copy/paste) 100 grafita, ali ovde se radi o valjevskim grafitima...
The Look
12.03.2008., 00:37
Brate, mogu i ja da vam napisem (mada je ovo copy/paste) 100 grafita, ali ovde se radi o valjevskim grafitima...
Znas nikad se ne zna. Mozda neki osvane sutra i u Valjevu:razz::razz:
Ipak Ive ako ne planiras da se sam zabavis pisanjem grafita, predji na ove nase. Sigurno si negde video nesto...Ako nisi sutra idemo u potragu:lol:
Znas nikad se ne zna. Mozda neki osvane sutra i u Valjevu:razz::razz:
Ipak Ive ako ne planiras da se sam zabavis pisanjem grafita, predji na ove nase. Sigurno si negde video nesto...Ako nisi sutra idemo u potragu:lol:
:super::super::super:
Lik_archer
12.03.2008., 12:39
Bolje cerka ***** nego sin pandur...
Grafit pored gradske biblioteke...
Lik_archer
12.03.2008., 12:40
Ive nije ti fora da kopiras tudje grafite, budi originalan pa izbnaci nesto iz svog arsenala...
Copy/paste moze svako....
Ive nije ti fora da kopiras tudje grafite, budi originalan pa izbnaci nesto iz svog arsenala...
Copy/paste moze svako....
Samo ti izbnacuj, ne brini se za mene...
n@t@shic@
12.03.2008., 12:49
Svi su pisali na ovom zidu , samo ja nista nisam :)
The Look
13.03.2008., 10:43
Ljudi ne bojte se, svi cete doci na red!
Djavo
I ovaj bio jedno vreme u Kolubari
HyperSnap
14.03.2008., 02:38
Brate pusti coveka nek se malo kurci. :D
HyperSnap
14.03.2008., 02:40
Kad smo kod grafita u oko su mi zapala dva:
Bolje cerka ***** nego sin pandur
Dobar ***** mir u kuci
Jel mora ovo da se cenzurise???!:confused: :D
HyperSnap
14.03.2008., 16:49
NIje fora cenzurisati grafite,jel tako moderatori?
The Look
14.03.2008., 22:10
Smanjite broj nesreca po ulicama, vozite po trotoarima!
Jedan od mnogih u Kolubari, skoro pa izbledeo
Grooyan
15.03.2008., 03:53
Kad smo kod grafita u oko su mi zapala dva:
Bolje cerka ***** nego sin pandur
Dobar ***** mir u kuci
Jel mora ovo da se cenzurise???!:confused: :D
Ne, ne mora, nego ce ti dopustiti da psujes do mile volje...
Bolje cerka k u r v a nego sin pandur
Sex je zakon prema ustavu. (WC Ekonomske skole)
HyperSnap
19.03.2008., 23:32
Dobar K u ra c mir u kuci!
NAUGHTY_DOG
21.03.2008., 09:52
Napisi ko covek dobar ***** mir u kuci.
Ne znam sta je to sramota svi muskarci ga imaju.
A sve zene su ga najmanje videle.
Grooyan
21.03.2008., 13:36
Ako nisi shvatio, cenzurisu te...
NAUGHTY_DOG
21.03.2008., 20:56
K U R A C
K U R A C
P E NI S
K U R CI NA MASNA
K U R CI C
P AL AMA RA
PIMPEK
The Look
30.03.2008., 15:30
Smrt je siguran posao.
**** the burek, **** the pizza, all we need is gibanica!
Long live CIRILICA
Spasi Srbiju i ubij se-ovaj je genijalan
Skini se mislim da te volim
Sve iz Kolubare
34969Zna li neko sta ovaj znaci?
Shadow of dark
03.04.2008., 18:17
Сећам се графита на апотеци преко пута гимназије : '' Највећа светска крвопија је тампон '' или тако нешто,већ сам заборавила...
Или графит '' Која & Мица'' ... свуда сам га виђала по граду... Па,онда графити :'' Ragazzi del squadra'' , "ragazzi del centro cita "...А овај за Годоа је био дооообар,дуго је стајао на Дому културе. Мој друг Суки је цртао феноменалне графите,има један још увек код железничке... Кад се сетим какве је у '' Кафезу'' радио...Човек је геније. :)
'ladno niko nije primetio graffite "Uragano Ragazzi", ili "Ragazzi Della Centro" ili "Espansione Centro" ili "RO2" itd... Pa onda rimljanine (kojih ima na ponekim mestima). Pa onda ste mnogo propustili.
to nije to?
no, grafit: BOG NIJE UČIO U GIMNAZIJI
marijana1991
03.04.2008., 18:28
Bolje ..... u ruci nego ribe iz I-6.....
Grafit koji je bio na gimnaziji.....
HyperSnap
03.04.2008., 20:07
Bog je mrtav!
Nice.
Nice je mrtav!
Bog.
Grooyane preduhitrih te za ovo! :)
Grooyan
03.04.2008., 23:02
Nisi me preduhitrio, rekoh ti da to uopste nije u Va, nego u BG-u...
Grooyan
03.04.2008., 23:03
Bolje ..... u ruci nego ribe iz I-6.....
Grafit koji je bio na gimnaziji.....
Posle je bilo prepravljeno na III6.. A tu se zna ko je ucio:P
HyperSnap
04.04.2008., 02:00
Nisi me preduhitrio, rekoh ti da to uopste nije u Va, nego u BG-u...
Aj nemoj lagati,rece da je u K2,zar ne?
Grooyan
04.04.2008., 11:07
Nope:whistling:
HyperSnap
04.04.2008., 20:18
Grooyan is a liar!
marijana1991
04.04.2008., 21:13
Posle je bilo prepravljeno na III6.. A tu se zna ko je ucio:P
Zna se, zna..... :P
шумахер