Vidi punu verziju : Carska Rusija
Uputite me na tekstove ili sajtove na kojima se mogu naci podaci ili fotografije na ovu temu. Narocito o carevima, Romanovima, krunisanju, ceremonijalu...
optimas
19.12.2003., 01:48
Imas na stotine manje - vise dobrih sajtova koji ti mogu pruziti podatke ili te samo uputiti na odredjenu literaturu, u zavisnosti koliko ti samog materijala treba.
Osnovne podatke o poslednjim clanovima Carske Porodice ponaosob, sa izborom fotografija iz porodicnog albuma, mozes naci na www.geocities.com/vienna/9463/.
Dosta korisnih podataka mozes naci i na www.angelfire.com/pa/ImperialRussia/intro.html.
Podatke koji se ticu Nj.C.V. Velike Kneginje Anastazije Nikolajevne i tzv. Ane Anderson imas na www.royalty.nu/Europe/Russia/Anastasia.html.
Ali (po meni) ubedljivo najbolji od svih sajtova koji se ticu Carske Rusije, Dvora, ceremonijala...jeste www.alexanderpalace.org. Tu imas obilje odlicnih fotografija, zvanicnih i privatnih portreta, kao i citavu prepisku izmedju clanova Porodice. Sve je veoma lepo postavljeno.
optimas
19.12.2003., 01:52
Dodao bih...
Ukoliko te mozda zanima sam cin egzekucije, imena izvrsioca i udeo Jevreja u boljsevickom rusenju Rusije, poseti:
http://library.flawlesslogic.com/2b.htm.
Pozdrav.
Hvala na podacima.
Ali svuda se pisu hvalospevi carskoj porodici, cak su proglaseni i za svece... Ne znam koliko je sve to bas realno.
optimas
23.12.2003., 02:16
Ne postoji ni jedan valjani razlog koji bi opravdao stravicni zlocin od 18.jula 1918. u Jekaterinburgu, kada je na najmonstruozniji nacin pobijena citava Carska Porodica. Pokolji ostalih clanova Doma nastavili su se tokom istog dana u Alapajevsku i sirom Rusije... Posledice revolucije iz 1917. po rusko nacionalno bice su i danas nesagledive. To je veoma kompleksno pitanje...
A sto se samih Romanova tice, smrt najveceg broja clanova ove slavne Porodice s pravom ih je uvrstila u red mucenika, sto je kanonizacijom potvrdila i Ruska Crkva.
optimas
28.12.2003., 05:48
Pravu himnu one prave, carske Rusije mozes nasnimiti na: http://www.voskres.ru/pesni/mp3/?song=valaa01
Uzviseno i snazno...