Vidi punu verziju : MEGATREND - POMODARSTVO ILI PRAVI KVALITET ??
anabella.
17.12.2003., 12:23
Zanimaju me vasa misljenja o MEGATRENDU kao instituciji?
Cao,
ja sam studiram na FPS Megatrend, mislim da je odgovor i jedno i drugo zavisi kako ga shvatis i koliko si ti resen da to sto se tamo prezentuje zaista prihvatis i naucis.
Ima dosta dobrih i savremenih udzbenika, profesori su Ok, samo, eto struktura i ciljevi ljudi koji se upisuju tamo najcesce vuce na vec pomenuto pomodarstvo.
Pozdrav
Pivski sextet
22.12.2003., 02:20
Pa ti mora da si u ocajanju kada pitas ovako nesto!
Koji crni Megatrend.... :shock:
Pa zar ti sam naziv ne govori o tome o cemu se radi? To je naziv za neki hipermarket, a ne fakultet.
Ako hoces da ti uzmu lovu (ne kosta kao BK, ali za knjige deru, a ako kojim slucajem hoces da se ispises, onda ti ne dozvoljvaju), ti sad' vidi...
Imaj milosti prema sebi (ako ne zelis da ti se smeju do kraja zivota) i upisi bilo sta drugo i neces pogresiti. :)
A ako ti vec slabo ide ucenje, onda nemoj dzabe da se smaras, vec pronadji neki posao. U protivnom ces i ovako i onako protraciti vreme.
Raspitaj se gde to rade oni koji su zavrsili Megatrend (samo tu informaciju nemoj traziti iz njihove studentske sluzbe, jer ce ti ispricati bajke).
Pozdrav!
aKHENATON
02.01.2004., 14:35
KAKAV BRE MEGATREND!! PA GDE CES DA SE ZAPOSLIS SA TIM!! DAJ MOLIM TE TU SE NISTA NE UCI( MOJA DRUGARICA JE ZA ISPIT IZ INFORMATIKE DOBILA 6 ZADATAKA DA SPREMI A OD NJIH JOJ SE ZA ISPIT PADAJU 3 STO CE RECI DA NISTA ZIVO NE NAUCIS NA TOM "FAKULTETU"). AKO ZELIS NESTO DA NAUCIS I BUDES DOBAR MENADZER UPISI EKONOMSKI FAX!!
arhitekta
11.01.2004., 22:41
Sestro, nista bez fakulteta...kakav megatrend i kakvi bakraci...ne veruj dusmanima...tamo samo uzimaju pare maminim i tatinim kretenima koji nisu nista drugo mogli da upisu, pa je to najlaksi nacim da ne ispadnu totalni debili...ZNAS VEC, NAJLAKSE JE KUPITI DIPLOMU..Zao mi je sto to moram da kazem ali zaista je tako!!!
Sestro, nista bez fakulteta...kakav megatrend i kakvi bakraci...ne veruj dusmanima...tamo samo uzimaju pare maminim i tatinim kretenima koji nisu nista drugo mogli da upisu, pa je to najlaksi nacim da ne ispadnu totalni debili...ZNAS VEC, NAJLAKSE JE KUPITI DIPLOMU..Zao mi je sto to moram da kazem ali zaista je tako!!!
Pre nego sto bilo sta kazes ili formiras svoje misljenje potrebno je da znas osnovne stvari o onome o cemu pricas. Ljude ne nazivaj kretenima dok se licno ne uveris da je bilo ko zaista takav. Ako hoces da ljudi ozbiljno shvate tvoje savete nemoj da oni budu prepuni predrasuda i rekla-kazala prica.
Za devojku savet: Ako si zaista spremna da ucis onda ces na bilo kom mestu puno da naucis, zvalo se ono Megatrend ili Bg. Univerzitet. Na ispitima se pada ili dobijaju desetke i na jednom i drugom.
OVO JE FORUM O FAKULTETIMA, A NE O KURSEVIMA
RAKOVICA
13.02.2004., 13:08
OVO JE FORUM O FAKULTETIMA, A NE O KURSEVIMA
uf koje uvrede na naš račun...osećam se prozvanim
:x :x :evil: :arrow: :arrow: :D
..mozete da ga PUSITE svi vi koji se patite na drzavnim fakultetima i nesposobni ste da ih zavrsavate u roku, pa onda pljujete po privatnim fakultetima gde je nastava tako dobro organizovana i profesori korektni prema studentima, da i nije potrebno da se studira vise od 4 godine - tipican srpski mentalitet, da i komsiji crkne krava, a ti nemoj da slusas ove kretene koji ti savetuju da uzmes i "radis nesto", vec to ostavi njima kad vec nisu sposobni da studiraju, jer fakulteti ionako nisu za sve (hvala bogu), i slobodno idi na Megatrend, gde je svake godine sve vise studenata i gde je stvarno ok i svi su korektni, a i neces slusati kako se neko "plasi profesora", kako je ovaj ili onaj kreten i nece da te pusti jer mu je los dan itd., nema isfrustriranih kao ovih ovde sto su ispljuvali taj univerzitet a u stvari pojma nemaju kako je tamo i necu nista da ti pricam, idi pa se raspitaj jos. A, da, sto se tice zaposlenja - moja sestra radi u NIS-u, kao samostalni referent, posle zavrsenog Fakulteta za menadzment u Zajecaru, i super joj je, dakle - samo napred.
..mozete da ga PUSITE svi vi koji se patite na drzavnim fakultetima i nesposobni ste da ih zavrsavate u roku, pa onda pljujete po privatnim fakultetima gde je nastava tako dobro organizovana i profesori korektni prema studentima, da i nije potrebno da se studira vise od 4 godine - tipican srpski mentalitet, da i komsiji crkne krava, a ti nemoj da slusas ove kretene koji ti savetuju da uzmes i "radis nesto", vec to ostavi njima kad vec nisu sposobni da studiraju, jer fakulteti ionako nisu za sve (hvala bogu), i slobodno idi na Megatrend, gde je svake godine sve vise studenata i gde je stvarno ok i svi su korektni, a i neces slusati kako se neko "plasi profesora", kako je ovaj ili onaj kreten i nece da te pusti jer mu je los dan itd., nema isfrustriranih kao ovih ovde sto su ispljuvali taj univerzitet a u stvari pojma nemaju kako je tamo i necu nista da ti pricam, idi pa se raspitaj jos. A, da, sto se tice zaposlenja - moja sestra radi u NIS-u, kao samostalni referent, posle zavrsenog Fakulteta za menadzment u Zajecaru, i super joj je, dakle - samo napred.
Megatrend je univerzitet?
:?: :?: :?: :?: :?:
devil83
15.02.2004., 16:33
megatrend JE univerzitet, i sadrzi:
1) Fakultet za poslovne studije - FPS
2) Geoekonomski fakultet - GEF
3) Visu poslovnu skolu
4) Visu poljoprivrednu skolu
5) Fakultet za menadzment (Zajecar)
i ima jos nekih, van Beograda, ali ne znam tacno.
megatrend JE univerzitet, i sadrzi:
1) Fakultet za poslovne studije - FPS
2) Geoekonomski fakultet - GEF
3) Visu poslovnu skolu
4) Visu poljoprivrednu skolu
5) Fakultet za menadzment (Zajecar)
i ima jos nekih, van Beograda, ali ne znam tacno.
Super, nisam znala.
strani placenik
16.02.2004., 09:06
Kad sam video temu znao sam da ce se pretvoriti u prepucavanje ljudi "sa dve strane". Prosto mi je smesno. Ja licno sam totalno razocaran u nas obrazovni sistem. Lepo napisano, al na pogresnu temu. Ako te uceiteljica voli mozes da dobijes dva minus. Verujete mi znam sta pricam. Bio sam jedan od deset najuspesnijih studenata i postdiplomaca, znam licno masu profesora, bio sam kod njih kuci... Na kraju sam totalno razocaran. Sva sreca imam dobar posao tako da se trudim i da ne mislim previse o tome, ali verujete mi muka mi je da odem do mog faksa da podignem diplomu jer ne mogu ocima da ga gledam! A problem nije u mom bivsem faksu (Saobracajni) vec u celokupnom univerzitetu (zasto ne pomenuti i osnovno i srednje obrazovanje)... O kojekakvim Mega... necu ni da pricam. Drug mi je tamo zavrsio i najaca je prica kada je polagao programiranje (ili rad na racunaru, tako nesto) da devojka koja je dosla da polaze nije znala da ubaci disketu u racunar. Naravno polozila je :oops: :( !
Svaka cast brate. Bas si dirnuo ove sto su protiv nas , a to u samo one malobrojne BUdale sto samo znaju da BUbaju po ceo dan i da na kraju roknu ispit kao zadnji bolidi, naravno da je BU priznatiji i poznatiji i da ce to uvek biti ali mi smo mnogo bolji za one stvari koje pokrivamo.
BU nema Geoekonomski koji je jedinstvena institucija u zemlji, a koji ce za par godina postati najperspektivniji fax u Srbiji, a vec to sada jeste medju ovim privatnim (uz mozda onaj za menadzment u sportu BK, ali oni su usko specijalizovani)za par godina za GEF ce da se otimaju da se upisu kad vide da smo mi koji sad idemo u njega savetnici arapskih seika i americkih japija, moci ce samo da iskolace oci kada mi svojim "jaguarima" i "sevroletima" napravimo guzvu u saobracaju :) :) :) prvo cemo onemoguciti ovima sa BU da signu na predavanje, a potom cemo ih ostaviti i bez riba, jer ce sve da polude za bivsim GEFovcima i njihovom kintom :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
iluzionista
20.02.2004., 00:23
Svaka cast brate. Bas si dirnuo ove sto su protiv nas , a to u samo one malobrojne BUdale sto samo znaju da BUbaju po ceo dan i da na kraju roknu ispit kao zadnji bolidi, naravno da je BU priznatiji i poznatiji i da ce to uvek biti ali mi smo mnogo bolji za one stvari koje pokrivamo.
BU nema Geoekonomski koji je jedinstvena institucija u zemlji, a koji ce za par godina postati najperspektivniji fax u Srbiji, a vec to sada jeste medju ovim privatnim (uz mozda onaj za menadzment u sportu BK, ali oni su usko specijalizovani)za par godina za GEF ce da se otimaju da se upisu kad vide da smo mi koji sad idemo u njega savetnici arapskih seika i americkih japija, moci ce samo da iskolace oci kada mi svojim "jaguarima" i "sevroletima" napravimo guzvu u saobracaju :) :) :) prvo cemo onemoguciti ovima sa BU da signu na predavanje, a potom cemo ih ostaviti i bez riba, jer ce sve da polude za bivsim GEFovcima i njihovom kintom :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Malo preterujes decko... Ja studiram BK "Menadzment" i mislim da ovakve izjave samo skode ugledu privatnih falkulteta. Ne znam za Megatrend, ali na BK mozes dosta toga da naucis ako hoces. A da ima pomodarstva na privatnim faksovima - to je cinjenica i muka mi je od toga. Jednostavno me svi gledaju ko marsovca kad kazem koji faks studiram i to mi smeta. Ali tome i doprinose ovakve izjave.
A sto se tice falkulteta za sport na BK, nemam neko super misljenje o njemu... Jedino je "Menadzment" ozbiljan u celoj toj grupi.
A to sto kazu ovi ljudi da samo BU valja i to je greska. Ako hoces da ucis menadzment ja ti predlazem da biras izmedju:
BK
FONa
ili Ekonomskog.
Moje licno misljenje.
strani placenik
20.02.2004., 09:00
..mozete da ga PUSITE svi vi koji se patite na drzavnim fakultetima i
Svaka cast brate....i njihovom kintom :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Momci promenite kanal na TV-u, a i uopste serije koje gledate! Napolju nije Americka sapunica i nisu svi lepi, pametni, bogati i uspesni. Prosto ne mogu da provalim da li se zezate ili ste ozbiljni? Da li su Vas tako dobro istripovali da Vi stvarno zivite u tom svetu? Ne znam sta da vam kazem! Ja radim za strance posao koji bi Vi hteli da radite. Da bi uopste dobili posao u stranoj firmi ne trebam ni da vam pominjem perfektno znanje Engleskog (citanje, pisanje, konverzacija), rad na racunaru (sve o Windowsu, Officu i Internetu) a onda ce te tek shvatiti sta znaci ono 'mogucnost brzog ucenja, efikasnog resavanja problema i fleksibilnost'. Radi se sa ljudima koji su strasni psiho analiticari, veliki profesionalci i sa kojima moras da budes brz kao munja, strasno samouveren i sto je najbolje, ne pokusavaj da sakrijes nista posto su prave ajkule. Ako osete da pokusavas nesto da 'odglumis' ili osete slabost rastrgnuce te. Naravno ovo kad te prihvate, odnosno kad ti daju neki odgovorniji posao.
..mozete da ga PUSITE svi vi koji se patite na drzavnim fakultetima i
Svaka cast brate....i njihovom kintom :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Momci promenite kanal na TV-u, a i uopste serije koje gledate! Napolju nije Americka sapunica i nisu svi lepi, pametni, bogati i uspesni. Prosto ne mogu da provalim da li se zezate ili ste ozbiljni? Da li su Vas tako dobro istripovali da Vi stvarno zivite u tom svetu? Ne znam sta da vam kazem! Ja radim za strance posao koji bi Vi hteli da radite. Da bi uopste dobili posao u stranoj firmi ne trebam ni da vam pominjem perfektno znanje Engleskog (citanje, pisanje, konverzacija), rad na racunaru (sve o Windowsu, Officu i Internetu) a onda ce te tek shvatiti sta znaci ono 'mogucnost brzog ucenja, efikasnog resavanja problema i fleksibilnost'. Radi se sa ljudima koji su strasni psiho analiticari, veliki profesionalci i sa kojima moras da budes brz kao munja, strasno samouveren i sto je najbolje, ne pokusavaj da sakrijes nista posto su prave ajkule. Ako osete da pokusavas nesto da 'odglumis' ili osete slabost rastrgnuce te. Naravno ovo kad te prihvate, odnosno kad ti daju neki odgovorniji posao.
Sve zavisi od toga kako gledas na fax na koji ides. Ako te stvarno zainteresuje gradivo na nekom priv. faxu mozes da vrlo lako dostignes sva znanja koja su ti potrebna. Na GEF-u se uci tacno onoliko koliko treba, za razliku od ekonomskg na BU gde stvarno moras da se ubijes uceci suvisne stvari da bi dao uslov, o celoj godini i da ne pricam. Sistem rada na drzavnim ekonomskim fakultetima je zastareo, uci se mnogo toga sto nije potrebno, a i ono sto je potrebno plasira se studentima na neadekvatan nacin.
strani placenik
21.02.2004., 12:33
Sve zavisi od toga kako gledas na fax na koji ides. Ako te stvarno zainteresuje gradivo na nekom priv. faxu mozes da vrlo lako dostignes sva znanja koja su ti potrebna. Na GEF-u se uci tacno onoliko koliko treba, za razliku od ekonomskg na BU gde stvarno moras da se ubijes uceci suvisne stvari da bi dao uslov, o celoj godini i da ne pricam. Sistem rada na drzavnim ekonomskim fakultetima je zastareo, uci se mnogo toga sto nije potrebno, a i ono sto je potrebno plasira se studentima na neadekvatan nacin.
Vec sam ovde negde pisao sta mislim o nasem sistemu skolovanja. Ukratko: TOTALNO POGRESNO!!!.
Sto se tice privatnih fakulteta oni su odlicno shvatili da su na trzistu i da je znanje trzisna kategorija. Ako je od njih neko i hteo da napravi ozbiljan fakultet trzisne okolnosti im to ne dozvoljavaju. Stvar je u strukturi ljudi koja upisuje te fakultete, a narocito u njihovim roditeljima. Ljudi koji tamo idu generalno imaju pare, mislim da se ovde slazemo. I svi znamo kako je dobar deo tih ljudi stekao te pare i kakvi su njihovi pogledi na svet i obrazovanje. Normalno je da razmisljaju zdravom trzisnom logikom tipa 'to sto plati treba i da dobijem'. S'tim sto je njima diploma na prvom mestu. Znaci ako hocete da vodite fakultet u Srbiji i da vam neko za to debelo placa morate za te pare napraviti visoku prolaznost (odnosno niko nece da vam plati da od 'tatinog ponosa' napravite ponavljaca). Ljudi koji vode te fakultete vode se trzisnom logikom i dobri su menadzeri tako da im je deviza "Ne moze generacija da bude toliko losa koliko mi mozemo da spustimo kriterijum". U sustini isuvise se prilagodjavaju studentima (jednostavno MORAJU). Uzevsi u obzir i zivotne filozofije dobrog dela tih ljudi...
Vec sam ovde negde pisao sta mislim o nasem sistemu skolovanja. Ukratko: TOTALNO POGRESNO!!!.
Sto se tice privatnih fakulteta oni su odlicno shvatili da su na trzistu i da je znanje trzisna kategorija. Ako je od njih neko i hteo da napravi ozbiljan fakultet trzisne okolnosti im to ne dozvoljavaju. Stvar je u strukturi ljudi koja upisuje te fakultete, a narocito u njihovim roditeljima. Ljudi koji tamo idu generalno imaju pare, mislim da se ovde slazemo. I svi znamo kako je dobar deo tih ljudi stekao te pare i kakvi su njihovi pogledi na svet i obrazovanje. Normalno je da razmisljaju zdravom trzisnom logikom tipa 'to sto plati treba i da dobijem'. S'tim sto je njima diploma na prvom mestu. Znaci ako hocete da vodite fakultet u Srbiji i da vam neko za to debelo placa morate za te pare napraviti visoku prolaznost (odnosno niko nece da vam plati da od 'tatinog ponosa' napravite ponavljaca). Ljudi koji vode te fakultete vode se trzisnom logikom i dobri su menadzeri tako da im je deviza "Ne moze generacija da bude toliko losa koliko mi mozemo da spustimo kriterijum". U sustini isuvise se prilagodjavaju studentima (jednostavno MORAJU). Uzevsi u obzir i zivotne filozofije dobrog dela tih ljudi...
MEGATREND je najjeftiniji (ili ako ti se vise svidja: najmanje skup) privatni univerzitet
MISLIM DA SMO SVI CULI ZA SEGAMEGATREND I TO GOVORI VISE BILO OD CEGA!!!
Y ti mora da si neki iskompleksirani BUovac koji stalno pada na ispitima pa se sad izivljava na nama. LJUBOMORAN SI sto smo mi "jadni i glupi" a prolazimo ispite i dajemo uslov u roku
pomodarstvo :lol: :roll: ,najblaze receno :wink:
Molim Vas a koji je oficijelni sajt Megatrenda?Ako bi neko bio ljubazan da mi odgovori.
Hvala unapred. :)
Molim Vas a koji je oficijelni sajt Megatrenda?Ako bi neko bio ljubazan da mi odgovori.
http://www.megatrend-edu.net
http://www.megatrend-edu.net
Hvala, puno mi je pomoglo.
mario80
02.03.2004., 18:26
platis i dobijes diplomu... 8) uzas.
platis i dobijes diplomu... 8) uzas.
...to mi je rekla i tvoja mama kad sam joj platio, pa mi je dala samo da je kresem u bulju klosare. :wink:
yeca_83
10.03.2004., 14:13
stvarno, megatrend je univerzitet??!!! :)))
sestro, ako ti je stalo da nesto naucis upisi FAKULTET a ne kurs "kako kupiti diplomu bez po muke".... :evil:
Jedina pozitivna stana Megatrenda je to sto je nemoguce ne zavrsiti ga.
Evo moja komsinica daje privatne casove iz statistike,studenti sa Megatrenda joj donesu 4-5 zadataka,ona ih uradi,a oni za ispit dobijaju iste zadatke sa razlicitim brojevima...pa ti vidi kvalitet tog fakulteta.
Ne znam zasto ovde pojedinci prozivaju studente sa BU kao kompleksase...Pa upravo ste vi kompleksasi koji nisu mogli ni da upisu ni da zavrse normalan fakultet pa ste se odlucili za opciju da vam mama i tata kupe diplomu.Pa vam onda mama i tata pronadju posao...i tako...Ja svoj fakultet zavrsavam u roku(jos 4 ispita),na budzetu sam,ne placam nista jer kvalitetni studenti i ne moraju nista da placaju da bi fakultet zavrsili.
Roar4more
05.04.2004., 16:42
Da li se ispiti zaista tako lako polazu,i da li je moguce raditi i studirati?
Jedina pozitivna stana Megatrenda je to sto je nemoguce ne zavrsiti ga.
Evo moja komsinica daje privatne casove iz statistike,studenti sa Megatrenda joj donesu 4-5 zadataka,ona ih uradi,a oni za ispit dobijaju iste zadatke sa razlicitim brojevima...pa ti vidi kvalitet tog fakulteta.
Ne znam zasto ovde pojedinci prozivaju studente sa BU kao kompleksase...Pa upravo ste vi kompleksasi koji nisu mogli ni da upisu ni da zavrse normalan fakultet pa ste se odlucili za opciju da vam mama i tata kupe diplomu.Pa vam onda mama i tata pronadju posao...i tako...Ja svoj fakultet zavrsavam u roku(jos 4 ispita),na budzetu sam,ne placam nista jer kvalitetni studenti i ne moraju nista da placaju da bi fakultet zavrsili.
Alo ljudi, dokle vise lupanja gluposti i stavljanja sve studente megatrenda u jedan isto kos.
Ima tamo i maminih i tatinih cerkica i sinova, ali daleko od toga da su svi takvi, sta vise vecina mislim da nije takva.
Megatrend jeste laksi nego ostali fakulteti i iz tog razloga ima dosta ljudi koji rade i studiraju, dakle sami placaju svoje studije, ali posto im posao oduzima vreme odlucili su se za nesto lakse studije.
Ja sam samo zbog toga upisao ovaj fakultet i odlicno ide.
sunrise
06.04.2004., 10:59
.........
bonitas@megatrend.edu.yu
17.04.2004., 01:16
MEGATREND JE PRIZNAT UNIVERZITET OD MINISTARSTVA PROSVETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OSNOVAN JE JOS 1989.GOD.
NIJE MI JASNO ZASTO LJUDI NEMAJU PAMETNIJA POSLA,I ZASTO PLJUJU PO PRIVATNIM FAKULTETIMA! KOLEGE: IMA SE, MOZE SE!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D
MEGATREND JE PRIZNAT UNIVERZITET OD MINISTARSTVA PROSVETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OSNOVAN JE JOS 1989.GOD.
NIJE MI JASNO ZASTO LJUDI NEMAJU PAMETNIJA POSLA,I ZASTO PLJUJU PO PRIVATNIM FAKULTETIMA! KOLEGE: IMA SE, MOZE SE!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D
Tako je, buduci kolega... 8)
Pun mi je qurac drzavnog ekonomskog i zayebavanja od strane fosila..eto mene next year kod vas
pa mislim da koliko je "los" MEGATREND univerzitet najbolje govori cinjenica da je na zadnjem takmicenju iz marketinga na kojem su ucestvovali svi fakulteti na kojima se izucava ova oblast u prvih deset ekipa sedam bilo sa megatrenda...i jos jedna stvar ovaj univerzitet ima preko 12000 studenata...nisam bas siguran da bi ljudi u tolikom broju upisivali isti da ne vredi...ja licno znam dosta ljudi koji su ga zavrsili i koji u inostranstvu rade za najvece svetske kompanije...a definitivno megatrend nije pomodarstvo i nije fensi fax...
legenda
19.04.2004., 11:51
Mrzim mega trend zbog sociologije a i zbog kinte.
Mrzim mega trend zbog sociologije a i zbog kinte.
Pozdravila te Smilja Rakas
Bas je simpaticna bakica :shock:
bonitas
21.04.2004., 00:17
hhhhhhhhhhhh
Zanima me da li je poseta predavanjima i vezbama obavezna i koliko je u sustini neophodno prisustvo na fakultetu, posto verovatno ima studenata i koji su zaposleni?
Jos jedno pitanje - Kolika je cena knjiga i prijave ispita?
UNAPRED HVALA NA ODGOVORIMA :lol:
Zanima me da li je poseta predavanjima i vezbama obavezna i koliko je u sustini neophodno prisustvo na fakultetu, posto verovatno ima studenata i koji su zaposleni?
Predavanja nisu obavezna, ali dosta znace kasnije na ispitu. Mnogi studenti su zaposleni, a ipak daju ispite redovno. Znaci samo UCENJE! Veruj mi, niko od profesora ti nece praviti probleme na ispitu ako si zaista ucio i znas gradivo.
Cena knjiga se krece uglavnom od 900din. pa na vise.
A sto se tice prijave ispita - prvi, drugi i treci put je 700 din, a posle treceg puta prijava kosta 1200 din. Toliko.
Zelim ti puno srece! SAMO NAPRED!!!!!!!!! :P :P :P
Predavanja nisu obavezna, ali dosta znace kasnije na ispitu. Mnogi studenti su zaposleni, a ipak daju ispite redovno. Znaci samo UCENJE! Veruj mi, niko od profesora ti nece praviti probleme na ispitu ako si zaista ucio i znas gradivo.
Cena knjiga se krece uglavnom od 900din. pa na vise.
A sto se tice prijave ispita - prvi, drugi i treci put je 700 din, a posle treceg puta prijava kosta 1200 din. Toliko.
Zelim ti puno srece! SAMO NAPRED!!!!!!!!! :P :P :P
HVALA :lol:
[quote="bonitas@megatrend.edu.yu"]MEGATREND JE PRIZNAT UNIVERZITET OD MINISTARSTVA PROSVETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pa pitanje nije bilo da li je priznat od strane ministarstva prosvete, nego da li i od strane kojih zemalja je priznat.... a to sto postoji i funkcionise u nasoj zemlji znaci da je vec priznat u suprotnom nebi mogao da radi...
dominator
27.04.2004., 23:12
Ja studiram robotiku, ali to ne znaci da imam nesto protiv vas MEGATRENDOVACA! Nas narod je mnogo zatupljen, nikad im nista ne odgovara, zato kulirajte! :D :) :twisted:
markoBG
09.05.2004., 16:23
"BU nema Geoekonomski koji je jedinstvena institucija u zemlji, a koji ce za par godina postati najperspektivniji fax u Srbiji, a vec to sada jeste medju ovim privatnim (uz mozda onaj za menadzment u sportu BK, ali oni su usko specijalizovani)za par godina za GEF ce da se otimaju da se upisu kad vide da smo mi koji sad idemo u njega savetnici arapskih seika i americkih japija, moci ce samo da iskolace oci kada mi svojim "jaguarima" i "sevroletima" napravimo guzvu u saobracaju prvo cemo onemoguciti ovima sa BU da signu na predavanje, a potom cemo ih ostaviti i bez riba, jer ce sve da polude za bivsim GEFovcima i njihovom kintom "
Ako ima neko da izjavi nesto gluplje neka proba.....
FENSY ;)
21.05.2004., 12:34
Koliko ljudi ovde studira "taj" MEGATREND?
Ja sam sada prva godina i cini mi se da je fax potpuno ok! Mozda bi bilo bolje da su predavanja obavezna, da postoji neki red i da se zavrsi dugo obecavana zgrada! Da stvarno, jel zna neko nesto vise o tome? Da li cemo stvarno od sledece godine biti u toj zgradi? :roll:
Jel neko dao neki ispit??? :lol:
sta zna svinja sta je dinja :twisted:
anndrea
30.05.2004., 17:42
gospodo sa drzavnih univerziteta malo vise najosnovnije kulture sam ocekivala od vas.toliko o vasem obrazovanju.imam utisak da moramo da vam se izvinjavamo sto eto imamo priliku da nastavimo studije u francuskoj,sto nas obrazuje 115 doktora nauka (profesora sa vasih fakulteta),sto postojimo 14 godina i trenutno imamo vise studenata nego ekonomski fakultet,sto se nama profesori obracaju sa "vi",sto imamo savremene udzbnike i ne ucimo o proizvodnji sljiva iz 1968 godine,sto PLACAMO MANJE skolarinu nego studenti drzavnih fakulteta,sto izlazimo sa primenjivim znanjem o ekonomiji i menadzmentu i zaposljavamo se bez problema (bez obzira na vase nebulozne price ili mozda zelje).
gospodo sa drzavnih univerziteta malo vise najosnovnije kulture sam ocekivala od vas.toliko o vasem obrazovanju.imam utisak da moramo da vam se izvinjavamo sto eto imamo priliku da nastavimo studije u francuskoj,sto nas obrazuje 115 doktora nauka (profesora sa vasih fakulteta),sto postojimo 14 godina i trenutno imamo vise studenata nego ekonomski fakultet,sto se nama profesori obracaju sa "vi",sto imamo savremene udzbnike i ne ucimo o proizvodnji sljiva iz 1968 godine,sto PLACAMO MANJE skolarinu nego studenti drzavnih fakulteta,sto izlazimo sa primenjivim znanjem o ekonomiji i menadzmentu i zaposljavamo se bez problema (bez obzira na vase nebulozne price ili mozda zelje).
Gde su vam studenti NA BUDZETU? Mislis li da bi toliki pametni ljudi pozavrsavali fakultete da postoji samo Megatrend, i slicni? Da li podrzavas i privatne skole??? Sve je to lepo, sto vi imate savremeni program, i sto burzujska deca i ovde dobijaju najbolje, ali ljudi nemaju TE PARE!!! Najodvratnija stvar koja nam je stigla sa "Zapada" - privatne skole! Moja ce deca, sutra, da budu debili jer njihova majka nece imati mogucnosti da ih upise u neku prestiznu BK skolu, i nece niko hteti da ih zaposli, jer ce burzujska deca uzeti svako iole vredno radno mesto. Zato, hvalite se SVOJIM NOVCEM, jer je to jedino sto vam privatne skole garantuju! A ni to nije malo. Pozdrav.
Antonela
01.06.2004., 12:23
ja sam na megatrendu i mogu ti reci da sam skroz zadovoljna osim jedne stvari a to je zgrada fakulteta -koja se tek gradi ali trebalo bi da da bude gotova do kraja ove godine ...I to je jedini nedostatak!!I oni su svesni toga ,ogromne pare su dali da se to zavrsi sto pre i mogu ti reci da ce biti stvarno na nivou..
Sto se tice zeposlenja ,fak.nudi ogromne mogucnosti,priznat je u mnogooo zemalja,tako da mozes da ides da radis gde hoces ...i da ga studiras u vise zemalja..
takoce da uzmes zajednicku diplomu sa vodecim fak. u francuskoj GRENOBLE..koja je svuda priznata i veruj mi sa njom neces imati problema da nadjes posao...Samo treba da iskoristis sve sto ti nude,a ne da ga upises cisto da bi rekla da si na megatrendu!!!A kada vec placas potrudis se da uzmes maksimum..a s,obzirom na sve sto mozes sa njim da postignes cena je prava sitnica...
Sto se knjiga tice neke stvarno jesu skupe ali tu su tvoje kolege od kojih uvek mozes da pozajmis i fotokopiras...
Stvarno je sve ok i vise od toga...mozes i preko neta da studiras...
Sta da ti jos kazem ...idi na njihov sajt i proveri sve..
ja ti savetujem da ga upises i ako iskoristis sve sanse i stvarno zelis da se bavis tim stvarima to je pravi fakultet...!!!!UPISI GA!!!
ja sam na megatrendu i mogu ti reci da sam skroz zadovoljna osim jedne stvari a to je zgrada fakulteta -koja se tek gradi ali trebalo bi da da bude gotova do kraja ove godine
Da se razumemo, od ove zgrade nema nista, posto niko do sada nije video temelje iste, niti zna gde se gradi, samo su rekli negde kod hotela 'Jugoslavija'... Racunajte da sigurno bar jos 2 godine nema sanse da naprave onakvu zgradu ko sto su zamislili, posto je jos nisu ni poceli :)
Barem tako se prica medju kolegama na faksu i na forumu studenata megatrenda.
anndrea
03.06.2004., 14:39
zgrada se pravi uveliko!proverena informacija (a i bilo je na tv-u) samo nece biti gotova do sledece godine u ovo vreme bez obzira na ta obecavanja da cemo se useliti do kraja godine!
p.s. i bice stvarno extra!
ja sam na megatrendu i mogu ti reci da sam skroz zadovoljna osim jedne stvari a to je zgrada fakulteta -koja se tek gradi ali trebalo bi da da bude gotova do kraja ove godine ...I to je jedini nedostatak!!I oni su svesni toga ,ogromne pare su dali da se to zavrsi sto pre i mogu ti reci da ce biti stvarno na nivou..
Sto se tice zeposlenja ,fak.nudi ogromne mogucnosti,priznat je u mnogooo zemalja,tako da mozes da ides da radis gde hoces ...i da ga studiras u vise zemalja..
takoce da uzmes zajednicku diplomu sa vodecim fak. u francuskoj GRENOBLE..koja je svuda priznata i veruj mi sa njom neces imati problema da nadjes posao...Samo treba da iskoristis sve sto ti nude,a ne da ga upises cisto da bi rekla da si na megatrendu!!!A kada vec placas potrudis se da uzmes maksimum..a s,obzirom na sve sto mozes sa njim da postignes cena je prava sitnica...
Sto se knjiga tice neke stvarno jesu skupe ali tu su tvoje kolege od kojih uvek mozes da pozajmis i fotokopiras...
Stvarno je sve ok i vise od toga...mozes i preko neta da studiras...
Sta da ti jos kazem ...idi na njihov sajt i proveri sve..
ja ti savetujem da ga upises i ako iskoristis sve sanse i stvarno zelis da se bavis tim stvarima to je pravi fakultet...!!!!UPISI GA!!!
Sudeci po tvojoj kao i pismenosti nekih drugih ovde prijavljenih diskutanata fakulteta drustvenih nauka (gde bi se, po mom skromnom znanju stecenom na staromodnom drzavnom Univerzitetu, trebalo bar o tome voditi racuna) ne bi trebalo sumnjati u kvalitet nastave koja se tamo odvija... bez obzira na svu savremenost udzbenika i ucila.
BTW: Da li se na tom cuvenom GRENOBLE nastava odvija na srpskom? Ili vam je francuski osnovni jezik pa zaboravljate maternji?
Izvinjavam se za neupucenost...
:? Beatrice, nije mi namera da se svadjam sa tobom, ili bilo kim, ali - da li stvarno mislis da je DOBRO TO STO MOZES DA STUDIRAS PREKO NETA? A to je ziva istina, moj zet, ili sta mi vec dodje, radi nekakve kolokvijume sedeci u kuci, za kompjuterom!!! Naravno, upisao je Megatrend.
Svi koje znam, ima ih nekoliko, da su upisali tu skolu sami govore da tamo nista ne rade. OK, mozda Zapadni sistem nije los, ali ovde jos uvek slabo funkcionise. Ti ljudi ne znaju ni da pisu kako treba (?!), ne znaju ono sto se moralo zapamtiti u osnovnoj skoli, a kamoli da nauce nesto o struci.
Hocu da kazem - :lol: ZNA SE KO UPISUJE MEGATREND!!!
I, da - da te pitam nesto, tebe i sve sa Megatrenda: Da li tebe uopste INTERESUJE menadzment, ekonomija, i ostalo sto se tamo "izucava"? Da si upisala ono sto si PRVOBITNO KONKURISALA na drzavnom fakultetu ili v. skoli - STA BI SAD STUDIRALA?
Hvalite se lepom zgradom, dobrom opremom, mogucnostima zaposlenja, samo nikako da se pohvalite da ste tamo nesto naucili... Zgrada mog fakulteta je prelepa, mora biti (gradjevinski), diploma vazi skoro svuda u svetu, a mozda i bas svuda, studije su veoma teske i, da, IMA PUNO ZASTARELIH I NEVAZNIH delova ispita, ili celih ispita. Ali - nateraju te da nesto naucis, istreniraju te tim nevaznim ispitima tako da posle mozes sve da polozis... Mislim da je to prica koja vazi za vecinu ili sve drzavne fakultete, ovde.
Vise skole su dosta lakse, ispiti su manje obimni, uglavnom se sve daje u roku, nisu lose, jos nesto i zapamtis. Ne mogu se porediti sa fakultetom, ali Megatrend se ne moze porediti sa njima. Ako neko zeli da upise Megatrend ja bih mu savetovala da prvo proba sa nekom v. skolom, jer ne mora da plati svaku godinu, a mozda i UPADNE NA BUDZET. Uz to ce nesto i nauciti. Pozdrav.
Lucifer:)
06.06.2004., 08:05
Jedna stvar mi nije jasna... Zasto stalno imam osecaj da nekom treba da se pravdam zato sto studiram na BK preduzetni menadzment... Aaaa, pa da - zato sto zivim u zemlji Srbiji... Nemojte pogresno da shvatite. Ja volim svoju zemlju. Ali sistemi vrednosti su u poslednjih par godina (tacnije, za vreme tranzicije) toliko promenili, da je stvarno sada sramota uraditi bilo sta dobro i kvalitetno a da ne budes odmah etiketiran kao fenser ili burzuj.
Ja se ne kupam u parama. Spadam u neki srednji sloj koji se izgubio u ovoj drzavi, pa nije ni cudno sto neki (citaj SVI) dele ljude na siromasne i bogate. I da, upisao sam privatni fakultet. Nemam nista protiv drzavnih fakulteta i smatram da covek treba da upise ono sto voli. Mene zanima menadzment... I sada kada pogleda svako onaj ko zeli da ga studira, na kojim fakultetima se izucava data tematika.... Sta moze da vidi? Pa moze da se primeti da samo privatni fakulteti imaju jake programe, dok drzavni prakticno podrzavaju doticni kroz neke smerove. Mislite li vi da ce ekonimista koji dobije par predmeta na trecoj i cetvrtoj godini (organizacija, upravljanje preduzecem i jos po neki) biti dobar menadzer? Ili mislite da ce na FTNU neki inzinjer biti dobar menadzer? E pa to dragi moji, zavisi samo OD NJIH a ne od fakulteta... Fakultet ima zacrtan program, a ti ga se mozes drzati ili ne... Niko tebi ne brani da ucis na drzavnom fakultetu i iz nekih savremenih udzbenika te da prosiris znanje... Ali vise od 70% vremena potrosices na davanje ispita ciji je cilj samo to.. Da ga polozis, a ne znanje koje mozes da primenis u praksi...
Necu da hvalim svoj fakultet... tek sam prva godina... Ali meni se svidja. Jeste postoji par fensera... Ali zamisli... I ONI UCE... Ko bi rekao... Takodje sam misljenja da su na privatnim (mogu da pricam samo za moj fax) ljudi manje isfolirani nego na nekim drzavnim fakultetima... Neka mi neko da primer fakulteta na kom svako zna svakoga na prvoj godini po imenu!?
I da, kao sto sam rekao, nemam puno para... ne vozim kola... i zivim u malom stanu... Ali plan mi je bio da ga upisem, strebam kao budala, dobijem dobre ocene...i tada ZAMISLI dobijem stipendiju, te sledecu godinu ne moram platiti ni 0,1 EUR!!!
PS, na menadzerijadi u Budvi koja se odrzala pre par nedelja, nas fakulete osvojio je TRECE MESTO U ZNANjU, PRVO U STUDIJI SLUCAJEVA i PRVO U FUDBALU!!!! :) u konkurenciji velkikog broja ekonomskih i fakulteta za menadzment....
Jedna stvar mi nije jasna... Zasto stalno imam osecaj da nekom treba da se pravdam zato sto studiram na BK preduzetni menadzment... Aaaa, pa da - zato sto zivim u zemlji Srbiji... Nemojte pogresno da shvatite. Ja volim svoju zemlju. Ali sistemi vrednosti su u poslednjih par godina (tacnije, za vreme tranzicije) toliko promenili, da je stvarno sada sramota uraditi bilo sta dobro i kvalitetno a da ne budes odmah etiketiran kao fenser ili burzuj.
Ja se ne kupam u parama. Spadam u neki srednji sloj koji se izgubio u ovoj drzavi, pa nije ni cudno sto neki (citaj SVI) dele ljude na siromasne i bogate. I da, upisao sam privatni fakultet. Nemam nista protiv drzavnih fakulteta i smatram da covek treba da upise ono sto voli. Mene zanima menadzment... I sada kada pogleda svako onaj ko zeli da ga studira, na kojim fakultetima se izucava data tematika.... Sta moze da vidi? Pa moze da se primeti da samo privatni fakulteti imaju jake programe, dok drzavni prakticno podrzavaju doticni kroz neke smerove. Mislite li vi da ce ekonimista koji dobije par predmeta na trecoj i cetvrtoj godini (organizacija, upravljanje preduzecem i jos po neki) biti dobar menadzer? Ili mislite da ce na FTNU neki inzinjer biti dobar menadzer? E pa to dragi moji, zavisi samo OD NJIH a ne od fakulteta... Fakultet ima zacrtan program, a ti ga se mozes drzati ili ne... Niko tebi ne brani da ucis na drzavnom fakultetu i iz nekih savremenih udzbenika te da prosiris znanje... Ali vise od 70% vremena potrosices na davanje ispita ciji je cilj samo to.. Da ga polozis, a ne znanje koje mozes da primenis u praksi...
Necu da hvalim svoj fakultet... tek sam prva godina... Ali meni se svidja. Jeste postoji par fensera... Ali zamisli... I ONI UCE... Ko bi rekao... Takodje sam misljenja da su na privatnim (mogu da pricam samo za moj fax) ljudi manje isfolirani nego na nekim drzavnim fakultetima... Neka mi neko da primer fakulteta na kom svako zna svakoga na prvoj godini po imenu!?
I da, kao sto sam rekao, nemam puno para... ne vozim kola... i zivim u malom stanu... Ali plan mi je bio da ga upisem, strebam kao budala, dobijem dobre ocene...i tada ZAMISLI dobijem stipendiju, te sledecu godinu ne moram platiti ni 0,1 EUR!!!
PS, na menadzerijadi u Budvi koja se odrzala pre par nedelja, nas fakulete osvojio je TRECE MESTO U ZNANjU, PRVO U STUDIJI SLUCAJEVA i PRVO U FUDBALU!!!! :) u konkurenciji velkikog broja ekonomskih i fakulteta za menadzment....
mozes li mi reci koliko kosta upis na faks?sta se polaze na prijemnom?da li je to u principu platis pa se klatis?jer bas nemam neko uspeh iz srednje ali zato cu da platim.
Smorena
06.06.2004., 21:44
Ma, ljudi, ko vam trazi da se pravdate??? (Lucifer)
Ja samo mislim da biste trebali da PRESTANETE DA SE HVALITE "savremenim" programom koji ne daje odgovarajuce rezultate.
Drugo, kako da popamtim imena 500 ljudi? Znam imena kolega iz grupe i jos ponekoga i to mi je dovoljno.
A da su (smo?) isfolirani - jesu! Sad, to je neka druga prica... Prilicno je ocigledno da ste i vi isfolirani...
baba saveta
07.06.2004., 13:35
Bilo bi lepo da svi imamo malo vise tolerancije i malo manje generalizujemo stvari.
Sasvim sigurno je da i na drzavnim i na privatnim fakultetima ima svega, ali isto tako da najveci deo znanja koje ponesemo i sposobnosti da sve to primenimo zavisi od nas samih!
Kada decko kaze da je menadzment upisao zato sto je zelo bas to - zasto mu ne bismo verovali? Ako je tako, on ce odatle izaci sa lepim znanjem i verovatno biti uspesan u poslu kojim se bavi. Takvih sigurno ima jos.
Istu "pojavu" mozemo sresti i na drzavnim fakultetima, kao sto i tamo ima onih koji se "dovijaju" i zavrsavaju studije a da nikome nije jasno kako...
Ali... Slucajno znam za detalj da bas na pomenutom "Megatrendu": student da bi izasao na ispit mora da prilozi svoju licnu knjigu sa potpisom profesora! Da li se slova "trose" ako vise njih uci iz iste?! Znanje je "tanje" ako ucimo iz beleski, predavanja ili neke druge literature?! Ili je to odlika "savremenog nacina rada"?!
Ja sa IV godina na MEGATREND-u, i verujte mi da nijedan profesor do sada nije trazio od studenata da kupe njegovu knjigu da bi izasli na ispit! Bar na mom smeru se to nije dogodilo! Neka prica ko sta hoce, ja sam zadovoljna kvalitetom nastave, a i profesori su korektni!
Ali... Slucajno znam za detalj da bas na pomenutom "Megatrendu": student da bi izasao na ispit mora da prilozi svoju licnu knjigu sa potpisom profesora! Da li se slova "trose" ako vise njih uci iz iste?! Znanje je "tanje" ako ucimo iz beleski, predavanja ili neke druge literature?! Ili je to odlika "savremenog nacina rada"?![/quote]
Za Megatrend ne znam, ali znam da toga ima na masi drzavnih fakulteta i visih skola (sto iz licnog, sto iz iskustva drugih). Na Visoj poslovnoj je skoro redovna pojava da se knjige kupuju u kabinetima profesira (gde se ti potpises na knjigu pa profesor i to onda nosis na ispit) a ne u skruptarnici. Glavna fora je u tome da oni dobijaju pare od svojih prodatih knjiga, pa im ne bi curkale parice ako bi svi kupovali polovne ili kopije. Logike ima, a sad, kome odgovara a kome ne to je druga stvar. :(
pavle_FON
09.06.2004., 10:56
alo ljudi vi placate sve 4 godine, dok mi mozemo svojim radom da ne placamo :) u najgorem slucaju samo jednu. sta pricate o toj tehnickoj opremljenosti, ni drzavni faksovi uopste nisu losi, a sto se tice znanja, mislim da je na nasim bolje. privatni f. tek moraju da grade ime i brend. nasi to vec imaju. razmena studenata itd. je dosta bolje organizovana. sto se tice upisivanja, upisao sam iz prve ono sto sam zeleo.
pavle_FON
09.06.2004., 10:57
alo ljudi vi placate sve 4 godine, dok mi mozemo svojim radom da ne placamo :) u najgorem slucaju samo jednu. sta pricate o toj tehnickoj opremljenosti, ni drzavni faksovi uopste nisu losi, a sto se tice znanja, mislim da je na nasim bolje. privatni f. tek moraju da grade ime i brend. nasi to vec imaju. razmena studenata itd. je dosta bolje organizovana. sto se tice upisivanja, upisao sam iz prve ono sto sam zeleo.
09.06.2004., 16:08
Uvek sam postovao FON...
Dakle, nemam nista protiv drzavnih fakulteta...ni privatnih... A Pavle, ono sto si rekao za brand... Tu si u pravu... BK, ima saradnju sa solidnim brojem svetskih fakulteta, kako u Evropi tako u Americi... Ono sto je za pohvalu jeste cinjenica da se taj broj siri svake godine... Sa nekima se potpuno poklapa po programu, tako da zainteresovani studenti trece godine mogu BEZ POLAGANJA IKAKVE RAZLIKE da upisu mendazment u Madridu i tamo diplomiraju...
U planu je i dovodjenje predavaca sa nekih od fakuleteta ovamo za magistarske studije...
Dakle, brand se gradi... :)
Privatni? Drzavni? Koja je razlika? Pa jedna od njih je ocigledna - vlasnicka struktura... Celo drustvo prolazi kroz promene... Tako da i obrazovanje ne mozemo zaobici... Ali to da je GLAVNA razlika ta, da se na privatnim fakultetima KUPUJE DIPLOMA, a na drzavnim se UCI I PROLIVA ZNOJ... Za to sam svedok da nije tako...
Sto se tice placanja... BK, je zadrzao cenu upisa na prvu godinu studiranja... A sta se desilo sa na primer Filozofskim fakultetom? prosle godine 30.000
dinara, ove godine 65.000 dinara na katedri za engleski jezik i knjizevnost!!! Videli ljudi da je velika navala, pa da malo zarade... Sve ostale studije na filozofksom su oko 30.000. Neka mi neko objasni zasto neko (ko studira filozofiju, psihologiju...) placa dva puta manje od nekog ko studira engleski? Koja to cuda od tehnike se koriste pri nastavi engleskog jezika, pa da se opravda cena studiranja...I jos da vidite sta se sve placa... 1000 dinara za ovo 500 za ono...200 za one koji su na budzetu, 300 za one koji nisu... Pa onda pri polaganju ispita koja stotina, pa pri ISPISU sa fakulteta koja hiljada... Kada se sabere sve to, cifra je ista, ako ne i veca od upisa na BK. Zato molim da o ovoj temi vise ne diskutujete...
Pozdravljam sve kolege na FONu (koji se bore za svoj deo pod suncem pored ISovaca...:) )i nadam se da cemo se videti na sledecoj menadzerijadi...
Lane moje
09.06.2004., 18:24
megatrend nije institucija. Megatrend je smesan
Uvek sam postovao FON...
A sta se desilo sa na primer Filozofskim fakultetom? prosle godine 30.000
dinara, ove godine 65.000 dinara na katedri za engleski jezik i knjizevnost!!! Videli ljudi da je velika navala, pa da malo zarade... Sve ostale studije na filozofksom su oko 30.000.
Engleski se studira na FILOLOŠKOM, a ne Filozofskom fakultetu, pa otud i različite cene.
Inače, ne vidim čemu tolika drama kad svako ima šansu da se upiše na budžet. Na privatnim fakultetima plaćaju svi.
13.06.2004., 13:46
Hmmmmm... Ocigledno nekima nije poznato da se engleski u Novom Sadu izucava na FILOZOFSKOM fakultetu...
Nisam to imala u vidu, izvinjavam se. :)
alebras
14.06.2004., 22:46
Svaka cast studentima na Megatrendu, zato se profesori koji predaju i kod njih izivljavaju na
nama studentima sa drzavnih fakulteta. Moram da kazem da mi je licno ispricao profesor koji je predavao na Megatrendu da se ispiti polazu novcem
a ne znanjem (postujem izuzetke). Prema tome,
hajde da budemo realni.
Niko nije malo seo pa razmislio kuda sve ovo vodi... Bla bla bla promene bla Evropa... Standard opada a mi moramo da placamo skole i fakultete! Propadamo nacisto, a ono malo tatinih sinova i cerkica sto imaju para pa nemaju mnogo volje da se maltretiraju na drz. fakultetima lece svoje komplekse na ovom forumu i pokusavaju da dokazu SAMI SEBI da ce oni biti NE ISTO VEC BOLJE obrazovani od ovih sto su, ipak, odlucili da se malo pomuce.
Cast izuzecima, mislim da nisu svi sa Megatrenda bogati kompleksasi, ali oni koji to nisu ne vise po ceo dan na netu pravdajuci se ljudima koje ni ne poznaju.
Ali ste svi, bez izuzetka, mamina i tatina deca, a za to, opet, vi niste krivi vec vasi roditelji koji vas nisu pritisli da u srednjoj skoli malo ucite da biste uspeli da upisete nesto normalno. Toliko.
fak.nudi ogromne mogucnosti,priznat je u mnogooo zemalja,tako da mozes da ides da radis gde hoces ...i da ga studiras u vise zemalja..
takoce da uzmes zajednicku diplomu sa vodecim fak. u francuskoj GRENOBLE..koja je svuda priznata i veruj mi sa njom neces imati problema da nadjes posao...
Kao prvo, nijedan fakultet od onih koji se u ovoj zemlji bave ekonomijom/menadzmentom ti nije priznat u inostranstvu, u smislu zaposlenja. Diplomu stecenu na domacim fakultetima u inostranstvu ti priznaju samo ako ces da upisujes postdiplomske studije.
A vodeci fakultet u Francuskoj je HEC, a Grenoble mu nije ni blizu.
Protiv privatnih fakulteta nemam nista, a kad bih vec birala izmedju njih, izabrala bih BK. Megatrend nikad, jer znam neke moje kolege koji su pisali radove za studente sa Megatrenda na osnovu kojih su ovi polagali ispite, i to bez usmenog branjenja istih. I mogu da ti kazem da su ti vasi profesori vrlo visoko vrednovali to znanje mojih kolega, iako je steceno na zastarelom drzavnom fakultetu.
Koliko je Megatrend kao fakultet ozbiljan, govori i sam naziv istog.
ovo je stvarno postalo jako smesno... mislim na ovo prepuvcavanje....
nije mi jasno kako neko ko nikada nije predavanje odlusao (a ne i nesto vise) na nekom fakultetu da sa sigrnoscu tvrdi ovo ili ono o tom fakultetu, bez obzira bio to privatni ili drzavni fakultet.
ja jos ne studiram nista... tek planiram na upisem nesto...
uvek sam htela i prkusacu da upisem drzavni fakultet...
protiv privatnih fakulteta nemam nista... cak sta vise...licno mislim da neki od njih veoma kvalitetni
ovo sto neki ove studente na privatnim fakultetima nazivaju maminom i tatinom decom... to mi je strasno jadno... zar je vama u zivotu tako dosadno pa morate da se bavite i tuđim zivotom...
Pre svega, odslusala sam predavanje na nekoliko razlicitih fakulteta, medju kojima je i Megatrend. Zato mogu da kazem sta mislim...
Neko je lepo objasnio da kriterijumi moraju da se spuste na privatnim fakultetima i da prolaznost bude visoka... pa ja nisam cuo da je neko pao godinu na Megatrendu...
Inace ja sam na FON-u i skroz sam zadovoljan (besplatnim) drzavnim studiranjem
Djesi Djenis I
20.06.2004., 15:48
Nisam bas siguran da na Megasegaultratrend idu najtalentovaniji ljudi.A sto se tice prolaznosti sasvim je logicno da prolaznost bude velika jer u suprotnom oni koji zaradjuju na tome i ne bi bas puno zaradili.
pogledaj malo oglase po novinama za posao. nigde nisam video da traze nekog ko je zavrsio megatrend.
BodoniuS
20.06.2004., 15:58
На мегатренд иду они који немају појма шта да упишу. знају да је лак, а опет биће "ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ".
А чини ми се да иду и они који су завршили гимназију и који не би више да уче, али морају да упишу нешто јер не могу ништа да раде са гимназијом.
Из ових предходних одговора чини ми се да у екипи са мегатренда има комплексаша. Можда се зато толико нервирају?
blacky80
21.06.2004., 18:06
Megaternd je uzaludno bacanje para.
21.06.2004., 18:59
Da li je neko od vas ikada cuo za pojmove tipa intervju, probni rad itd. Znaci ok je to sto neko ima diplomu, ali ona mu nista nece znaciti ako taj isti ne stoji iza nje sa adekvatnim znanjem i strucnoscu... Bila ta diploma DRZAVNA ili PRIVATNA... Rukovodilac/menadzer/sef/glavni baja, dace vam posao ako umete kvalitetno da ga izvrsavate... A to kako ste dosli do njega, njemu nece biti toliko vazno... Tako da oni koji upisuju drzavne fakultete i jadni se muce i provlace sa nekim sedmicama a onda tripuju da su oni NESTO a ostali koji su upisali privatni fakultet bili su primorani da upisu taj isti jel spadaju u imbecile/idiote/kretene (drugim recima oni kojima je IQ znatno nizi od norme 70), grdno se varaju...
Poenta je da mnoge firme odmah razgranice kakav im kadar treba, traze zavrsen taj i taj faks... a naravno Megatrend to nije niti ce biti u skorije... sto znaci da ne bi ni stigao do intervjua :)
A sto se tice drzavnih fakulteta mi smo ih bar upisali... ako mislis da je toliko lako probaj ti da upises i zavrsis... jer tvoj faks moze svako da zavrsi...
mimica1982
21.06.2004., 21:02
Ja ne znam sta je vama.Da li si ste mozda upoznali ljude sa mega trenda? Jadnika i srecnika svuda ima. Ne mora da znaci da je osoba retardirana ako upise mega trend ili je puna para pa ne zna gde ce sa njima. Devojka koju znam je zavrsila mega trend i na usavrsavanju je u inostranstvu. Ima jos mnogo primera... I na drzavnim fakultetima ima tipicnih glupaka. Znam nekoliko primera. Svaka skola nas nesto uci samo ako to zelimo...
mimica1982
21.06.2004., 21:06
Vecina nasih sa drzavnih fakulteta....naravno toga svuda ima....posto je imala sposobnost samo da buba, ne i da uci ne zna ni osnovne stvari, a jadni su se toliko trudili. Skola je skola... GLupaka ima svuda...
Vecina nasih sa drzavnih fakulteta....naravno toga svuda ima....posto je imala sposobnost samo da buba, ne i da uci ne zna ni osnovne stvari, a jadni su se toliko trudili. Skola je skola... GLupaka ima svuda...
Slazem se, u osnovi. Samo se ne slazem sa onim - vecina... To dosta zavisi od predmeta studiranja. I, nemojte omalovazavati bubanje, na drustvenim fakultetima se uglavnom buba, to je mozda i najefikasniji nacin da se nesto zaista zapamti. A, na stranu sto je uzasno tesko i monotono...
"Glupi" ljudi bubaju, ali to nije nimalo lak posao :wink:
majcheki
22.06.2004., 12:58
ZA PRAVE INFORMACIJE O MEGATRENDU OKRENITE BROJ
3373-805
Pa, ljudi, ne mogu da verujem na cemu vi gubite vreme. Raspravljate o kvalitetima privatnih i drzavnih fakulteta. Potcenjujete "stvari" sa kojima niste ni upoznati. Prepricavate price "rekla-kazala", i na sta se to svodi... Imam i ja jednu pricu: "cula sam da je Deda Mrazu pobegao irvas Rudolf, znate onaj sa crvenim nosom...pa, hajde svi da ga trazimo..." Verujete li i u ovu pricu?! :?
Otkud vam pravo da omalovazavate nesto u sta neko veruje... Da sudite o necemu sto je necija nada za bolje sutra i dobar zivot... :x A, pored svega, pricate o menadzerima. Ako sam ista naucila, za posao menadzera treba imati "talenta", biti preduzimljiv, sposoban, pun razumevanja... To se ne uci na fakultetu i niko ne moze da zna da li ce bolji menadzer izaci sa privatnog ili drzavnog fakulteta. Glupih ljudi, punih para, ima svuda, na svim fakultetima i sto je nagore oni zavrsavaju.
Pa, ljudi, ne mogu da verujem na cemu vi gubite vreme. Raspravljate o kvalitetima privatnih i drzavnih fakulteta. Potcenjujete "stvari" sa kojima niste ni upoznati. Prepricavate price "rekla-kazala", i na sta se to svodi... Imam i ja jednu pricu: "cula sam da je Deda Mrazu pobegao irvas Rudolf, znate onaj sa crvenim nosom...pa, hajde svi da ga trazimo..." Verujete li i u ovu pricu?! :?
Otkud vam pravo da omalovazavate nesto u sta neko veruje... Da sudite o necemu sto je necija nada za bolje sutra i dobar zivot... :x A, pored svega, pricate o menadzerima. Ako sam ista naucila, za posao menadzera treba imati "talenta", biti preduzimljiv, sposoban, pun razumevanja... To se ne uci na fakultetu i niko ne moze da zna da li ce bolji menadzer izaci sa privatnog ili drzavnog fakulteta. Glupih ljudi, punih para, ima svuda, na svim fakultetima i sto je nagore oni zavrsavaju.
Mozda bi bilo dobro da procitas naslov teme... A, ne radi se o Rudolfu :roll:
Mozda bi bilo dobro da procitas naslov teme... A, ne radi se o Rudolfu :roll:
OK, svadjalice... 8) u pravu si, ali me ipak nervira to potcenjivanje. Pozdrav i opusti se :)
KNIGHT!
27.06.2004., 18:21
Ljudi,ovo su CINJENICE(pravne hehe)...........da li je istina da su bar 70% studenata tog Megatrenda mamini i tatini bg sinovi i cerke koji su PUNI para?.......JESTEE!.......(naravno ima i izuzetaka i njima svaka cast,ali kako rekoh bar 70% spada u tu kategoriju)..............da li je istina da su te mame i tate taj novac zaradile na neke ILIEGALNE nacine tokom 90tih godina(odnosno to su extraprofiteri)......JESTEE!............da li je cinjenica da ce te tate i mame da zaposle te sinove i cerke,nakon sto im budu kupili diplomu na mega trendu?........JESTEE!.............eto ove tri cinjenice govore dosta o tom "fakultetu".............i nije mi bilo nikada jasno zasto svi na tom megatrendu izigravaju neke fency likove?.........mozda zato sto su se nagledali onih americkih serija gde su svi lepi,mladi,uspesni biznismeni koji obrcu ogromne pare i pritom se ludo zezaju i provode...........ljudi! probudite se,ono napolju nije neka serija vec SRBIJA(nazalost)..........Srbija u kojoj(NAZALOST) u vecini slucaja nije bitno da li ti nesto znas ili neznas,da li si nesto naucio ili nisi u skoli....VEC JE JEDINO BITNA V E Z A!
..........onda se pitam zasto uopste one tate i mame "skoluju" tu decurliju na tom megatrendu,kada mogu i bez toga da ih pozaposljavaju po nekim "FIRMAMA" koje su osnovane tokom 90tih godina.........naravno,da "negresim dusu|" ima i na tom Megatrendu nekih likova koji nespadaju u one kategorije,koji se zaista trude da tamo nesto nauce,ali mislim da su u zabludi.............ja sam inace, na PRAVNOM fakultetu.:).....a poznajem PUUUNO likova sa tog megatrenda,i na osnovu toga sam sve ono "ispricao"...............pozdrav svima!.........
Ekonomista, ali pismeni
27.06.2004., 22:45
Ljudi,ovo su CINJENICE(pravne hehe)...........da li je istina da su bar 70% studenata tog Megatrenda mamini i tatini bg sinovi i cerke koji su PUNI para?.......JESTEE!.......(naravno ima i izuzetaka i njima svaka cast,ali kako rekoh bar 70% spada u tu kategoriju)..............da li je istina da su te mame i tate taj novac zaradile na neke ILIEGALNE nacine tokom 90tih godina(odnosno to su extraprofiteri)......JESTEE!............da li je cinjenica da ce te tate i mame da zaposle te sinove i cerke,nakon sto im budu kupili diplomu na mega trendu?........JESTEE!.............eto ove tri cinjenice govore dosta o tom "fakultetu".............i nije mi bilo nikada jasno zasto svi na tom megatrendu izigravaju neke fency likove?.........mozda zato sto su se nagledali onih americkih serija gde su svi lepi,mladi,uspesni biznismeni koji obrcu ogromne pare i pritom se ludo zezaju i provode...........ljudi! probudite se,ono napolju nije neka serija vec SRBIJA(nazalost)..........Srbija u kojoj(NAZALOST) u vecini slucaja nije bitno da li ti nesto znas ili neznas,da li si nesto naucio ili nisi u skoli....VEC JE JEDINO BITNA V E Z A!
..........onda se pitam zasto uopste one tate i mame "skoluju" tu decurliju na tom megatrendu,kada mogu i bez toga da ih pozaposljavaju po nekim "FIRMAMA" koje su osnovane tokom 90tih godina.........naravno,da "negresim " dusu ima i na tom Megatrendu nekih likova koji
nespadaju u one kategorije,koji se zaista trude da tamo nesto nauce,ali mislim da su u zabludi.............ja sam inace, na PRAVNOM fakultetu.:).....a poznajem PUUUNO likova sa tog megatrenda,i na osnovu toga sam sve ono "ispricao"...............pozdrav svima!.........
E jadna ja ako treba da me jednog dana brani nepismeni advokat...
NE uz GLAGOLE - ODVOJENO :!:
Ljudi, naucite bre vec jednom!!!
Ekonomista, ali pismeni
27.06.2004., 22:46
..........onda se pitam zasto uopste one tate i mame "skoluju" tu decurliju na tom megatrendu,kada mogu i bez toga da ih pozaposljavaju po nekim "FIRMAMA" koje su osnovane tokom 90tih godina.........naravno,da "negresim " dusu ima i na tom Megatrendu nekih likova koji
nespadaju u one kategorije,koji se zaista trude da tamo nesto nauce,ali mislim da su u zabludi.............ja sam inace, na PRAVNOM fakultetu.:).....a poznajem PUUUNO likova sa tog megatrenda,i na osnovu toga sam sve ono "ispricao"...............pozdrav svima!.........
hahahahahaha.... VELIKI pozdrav za pismne ekonomiste :lol: :) :D :wink:
KNIGHT!
28.06.2004., 01:02
Pa stvarno si JADNA ako si JEDINO primetila te 3 pravopisne greske,umesto SUSTINE u vezi tih "studenata" tog SegaMegatrenda,na koju sam ukazao......naravno PRIZNAJEM da sam pogresio u vezi tog pravopisa,ali samo iz razloga sto sam brzo kuckao po tastatutri..........
ARGUMENTUM BACULINUM- nije tesko biti na strani ISTINE ako je ona potkrepljena argumentima i CINJENICAMA..........i to je u advokaturi MNOOOGO vaznije od pravopisa...........uostalom poznato je da advokati i pravnici imaju ODVRATAN rukopis..:)
A zasto svi koji napune svoj tekst pravopisnim greskama tvrde da je to zato sto su brzo kuckali po tastaturi? Mislim, ako istu stvar pogresis 10 puta..... :?
29.06.2004., 13:46
Pa stvarno si JADNA ako si JEDINO primetila te 3 pravopisne greske,umesto SUSTINE u vezi tih "studenata" tog SegaMegatrenda,na koju sam ukazao......naravno PRIZNAJEM da sam pogresio u vezi tog pravopisa,ali samo iz razloga sto sam brzo kuckao po tastatutri..........
Nije u vezi tih nego u vezi sa tim... Svi ste nepismeni, a pametujete ovde i rasipate se mudroscu... Ocigledno ne znate da najmudriji ljudi nisu razmetljivi... :)
Nije u vezi tih nego u vezi sa tim... Svi ste nepismeni, a pametujete ovde i rasipate se mudroscu... Ocigledno ne znate da najmudriji ljudi nisu razmetljivi... :)
Pametni kao ti???
Pametni kao ti???
Miss ekonomskih nauka
29.06.2004., 22:43
[
Pa stvarno si JADNA ako si JEDINO primetila te 3 pravopisne greske, umesto SUSTINE u vezi tih "studenata" tog SegaMegatrenda,na koju sam ukazao......naravno PRIZNAJEM da sam pogresio u vezi tog pravopisa,ali samo iz razloga sto sam brzo kuckao po tastatutri..........
ARGUMENTUM BACULINUM- nije tesko biti na strani ISTINE ako je ona potkrepljena argumentima i CINJENICAMA..........i to je u advokaturi MNOOOGO vaznije od pravopisa...........uostalom poznato je da advokati i pravnici imaju ODVRATAN rukopis..:)
Ma mojne se vadis...nepismen si i to je moje definitivno misljenje o tebi...
A sto se tice sustine tvog izlaganja - poznajem troje ljudi koji su zavrsili, ili zavrsavaju (SEGA)Megatrend, (kako ga zovu ljubomorni, isfrustruirani i neostvareni pojedinci)...Svo troje natprosecno inteligentni i sposobni mladi ljudi, buduci
NEKO I NESTO...ako uopste kapiras sta to znaci...Znanje mozes da steknes i na VISOJ UZALUDNOJ, samo ako to zelis...a ako cemo o lakoci studiranja,
pravni nije zavrsio samo onaj ko ga nije upisao....
...Sad but true...
KNIGHT!
29.06.2004., 23:12
[
Pa stvarno si JADNA ako si JEDINO primetila te 3 pravopisne greske, umesto SUSTINE u vezi tih "studenata" tog SegaMegatrenda,na koju sam ukazao......naravno PRIZNAJEM da sam pogresio u vezi tog pravopisa,ali samo iz razloga sto sam brzo kuckao po tastatutri..........
Ma mojne se vadis...nepismen si i to je moje definitivno misljenje o tebi...
A sto se tice sustine tvog izlaganja - poznajem troje ljudi koji su zavrsili, ili zavrsavaju (SEGA)Megatrend, (kako ga zovu ljubomorni, isfrustruirani i neostvareni pojedinci)...Svo troje natprosecno inteligentni i sposobni mladi ljudi, buduci
NEKO I NESTO...ako uopste kapiras sta to znaci...Znanje mozes da steknes i na VISOJ UZALUDNOJ, samo ako to zelis...a ako cemo o lakoci studiranja,
pravni nije zavrsio samo onaj ko ga nije upisao....
...Sad but true...
....a moje DEFINITIVNO misljenje o tebi je da si glupa i tvrdoglava seljanka,koja se ne "predaje" ni pred ociglednim cinjenicama..............nisam imao nameru ni da nesto filozofiram,ili se pravim pametan,samo sa rekao ONO STO JESTE.....
........"znanje mozes da steknes na visoj uzaludnoj"??.......pa naravno da mozes,ali pitanje je sta ces sa njim posle??,ako nemas neke veze?...da budes jedan od milion nezaposlenih........?......ovi tatini i mamini sinovi i cerke sa Mega trenda nece imati takvih problema sigurno.......
........"miss ekonomskih nauka"??!........ovo je najgluplji nick koji sam cuo u zivotu..:)
Glupa plavusa
29.06.2004., 23:41
....a moje DEFINITIVNO misljenje o tebi je da si glupa i tvrdoglava seljanka,koja se ne "predaje" ni pred ociglednim cinjenicama..............nisam imao nameru ni da nesto filozofiram,ili se pravim pametan,samo sa rekao ONO STO JESTE.....
........"znanje mozes da steknes na visoj uzaludnoj"??.......pa naravno da mozes,ali pitanje je sta ces sa njim posle??,ako nemas neke veze?...da budes jedan od milion nezaposlenih........?......ovi tatini i mamini sinovi i cerke sa Mega trenda nece imati takvih problema sigurno.......
........"miss ekonomskih nauka"??!........ovo je najgluplji nick koji sam cuo u zivotu..:)
Ali ja JESAM nenormalno glupa i ogranicena...to uopste nije sporno...
Priznajem...cak sam najgluplja osoba koja je ikada nogom krocila na ekonomski fakultet...(mada mi je prosek 9.4, al to sam sve postigla preko veze...a sa nekim profesorima sam cak i spavala da bih dobila 10 ... :shock: .....eto i to priznajem...)
A sto izgledam.....BRUKA.......
pa lepo sam ti rekla - MISS, al ti si nesto mnogo nepoverljiv...sticem utisak da mi nista ne verujes... :lol: 8)
Nego prodje juni....ja dala 4 ispita (3 preko veze, a za jedan se kresnula)... A ti?
KNIGHT!
30.06.2004., 01:20
Priznajem...cak sam najgluplja osoba koja je ikada nogom krocila na ekonomski fakultet...(mada mi je prosek 9.4, al to sam sve postigla preko veze...a sa nekim profesorima sam cak i spavala da bih dobila 10 ... :shock: .....eto i to priznajem...)
pa lepo sam ti rekla - MISS, al ti si nesto mnogo nepoverljiv...sticem utisak da mi nista ne verujes... :lol: 8)
Nego prodje juni....ja dala 4 ispita (3 preko veze, a za jedan se kresnula)... A ti?
.....pa to je tvoja stvar sto se ti kreses za ispit. :) ....mislim da su takve "kategorije" prilicno ugrozene...ali sta ces.......kako sam rekao,tvoje pravo.... :) ......ja sam mislio na onu vezu koja je bitna zbog POSLA nakon zavrsenog fakulteta.........ako se ti sada kreses zbog ispita,sta ces tek onda raditi kada budes trebala da se zaposlis??.........imas neke filmove mozda u planu?......ili sta vec "poslodavac" zatrazi.....
....priznajem da si bolje prosla od mene u junu,dao sam samo jedan ispit.....mada sam samo taj jedan i prijavio......
....moja devojka je na ekonomskom fakultetu i prosek joj je 8,5....:).......ali ona je taj prosek stekla ISKLJUCIVO ucenjem,za razliku od tebe.......
....i sad jesi li nakon svega ovog zadovoljna??.......sto si na neki seljacki nacin otpocela ovo prepucavanje??.......mislim,zasto ti je to uopste trebalo?........ja sam samo naveo(vec 100 puta ponavljam)ARGUMENTE koji su zaista OSNOVANI,u vezi tog Megatrenda(i jos sam naveo da nisu SVI studenti tamo oni "sinovi i cerke",i mozda su bas to oni koje ti poznajes)..a ti ako se sa time nisi slagala mogla si da navedes tvoje "protiv" argumente......vidis,"plavuso",tako se u normalnom i civilizovanom svetu "diskutuje"........mozda te i ja mogu necem nauciti.......
..pozdrav tebi.....:)........i nemoj ono vise da radis zbog obicnog glupog ispita...:)
Anja :*
30.06.2004., 02:14
Mrzelo me da citam svih 7 strana, ali uglavnom, ja ne volim fakultete na kojima mozes pasti jedino sa stolice...
mala garava :)
01.07.2004., 18:39
megatrend je zakon!!!ljudi,ne obracjte paznju na ljubomorne likove koji vas smaraju da je megatrend los,on je najbolji!!!ne moze nam niko nista!!!!
KNIGHT!
02.07.2004., 00:41
...i ja sam cuo onu LEGENDARNU pricu kako je neka devojka(verovatno je bila neka fency sponzorusa),student Megatrenda,izasla na neki ispit,nesecam se kako se zvao predmet,ali ima veze sa informatikom........i kada je trebala da ubaci DISKETU u flopi disk,nesrecnica,nije znala gde se to nalazi(flopi disk)..:)..................ja nisam cuo da li je POLOZILA sipit.........neko kaze da jeste.......ma cudo je taj Megatrend.......
...i ja sam cuo onu LEGENDARNU pricu kako je neka devojka(verovatno je bila neka fency sponzorusa),student Megatrenda,izasla na neki ispit,nesecam se kako se zvao predmet,ali ima veze sa informatikom........i kada je trebala da ubaci DISKETU u flopi disk,nesrecnica,nije znala gde se to nalazi(flopi disk)..:)..................ja nisam cuo da li je POLOZILA sipit.........neko kaze da jeste.......ma cudo je taj Megatrend.......
Lose si cuo!
Ne postoji praksa iz predmeta informatika, polaze se samo teorija, i to u formi testa :!:
[quote=Ekonomista, ali pismeni][
E A sto se tice sustine tvog izlaganja - poznajem troje ljudi koji su zavrsili, ili zavrsavaju (SEGA)Megatrend, (kako ga zovu ljubomorni, isfrustruirani i neostvareni pojedinci)...Svo troje natprosecno inteligentni i sposobni mladi ljudi, buduci
[size=18]pravni nije zavrsio samo onaj ko ga nije upisao....
...Sad but true...
Pa, sad, zavisi sta su za tebe natprosecno inteligentni ljudi... Vidis, vecina mojih drugova su mislili da sam ja genije u srednjoj, a onda sam upisala fakultet... Sta je, uopste, pametan covek sa gledista glupog? (Mislim, sama si rekla :!: )
Plavusa_
03.07.2004., 23:48
.....pa to je tvoja stvar sto se ti kreses za ispit. :) ....mislim da su takve "kategorije" prilicno ugrozene...ali sta ces.......kako sam rekao,tvoje pravo.... :) ......ja sam mislio na onu vezu koja je bitna zbog POSLA nakon zavrsenog fakulteta.........ako se ti sada kreses zbog ispita,sta ces tek onda raditi kada budes trebala da se zaposlis??.........imas neke filmove mozda u planu?......ili sta vec "poslodavac" zatrazi.....
....priznajem da si bolje prosla od mene u junu,dao sam samo jedan ispit.....mada sam samo taj jedan i prijavio......
....moja devojka je na ekonomskom fakultetu i prosek joj je 8,5....:).......ali ona je taj prosek stekla ISKLJUCIVO ucenjem,za razliku od tebe.......
....i sad jesi li nakon svega ovog zadovoljna??.......sto si na neki seljacki nacin otpocela ovo prepucavanje??.......mislim,zasto ti je to uopste trebalo?........ja sam samo naveo(vec 100 puta ponavljam)ARGUMENTE koji su zaista OSNOVANI,u vezi tog Megatrenda(i jos sam naveo da nisu SVI studenti tamo oni "sinovi i cerke",i mozda su bas to oni koje ti poznajes)..a ti ako se sa time nisi slagala mogla si da navedes tvoje "protiv" argumente......vidis,"plavuso",tako se u normalnom i civilizovanom svetu "diskutuje"........mozda te i ja mogu necem nauciti.......
..pozdrav tebi.....:)........i nemoj ono vise da radis zbog obicnog glupog ispita...:)
Mnogo si bre naivan za buduceg pravnika...
babydoll
06.07.2004., 14:17
Evo ja sam sa Megatrenda, prva godina i ne slazem se sa misljenjima da ovde vlada masovno poklanjanje ispita. To nije tacno jer ja prva sedim i ucim. Ja sam se opredelila za Megatrend kao prvo zato sto imam malo dete i svakako ne bih mogla biti redovan student, drugo knjige nisu tako obimne odnosno nema milijardu gluposti koje ti nikad nece trebati u zivotu a i onako najvece znanje stices kroz praksu. Trece od 2003. Megatrend je zvanicno priznat fakultet kao bilo koji u Srbiji i ima ov.br. od Ministarstva a kad jednog dana budes konkurisala za bilo koji posao niko ti nece gledati sta pise na diplomi ona se predaje samo formu da zadovoljis vec kako radis sto ces pokazati na probnom radu.
U svakom slucaju treba da upises fakultet, bilo koji, time neces biti bolja nego drugi ali ces biti uspesnija nego sto si sama bila. Svaka devojka moze da se uda, ima decu, nadje nekog dasu koji sve placa, ali poenta je da radis na sebi i to stalno jer samo tada ces biti zadovoljna i kao majka i kao zena i kao strucnjak na svom poslu.
Srecno!
gost ns
10.07.2004., 12:33
Evo ja sam sa Megatrenda, prva godina i ne slazem se sa misljenjima da ovde vlada masovno poklanjanje ispita. To nije tacno jer ja prva sedim i ucim. Ja sam se opredelila za Megatrend kao prvo zato sto imam malo dete i svakako ne bih mogla biti redovan student, drugo knjige nisu tako obimne odnosno nema milijardu gluposti koje ti nikad nece trebati u zivotu a i onako najvece znanje stices kroz praksu. Trece od 2003. Megatrend je zvanicno priznat fakultet kao bilo koji u Srbiji i ima ov.br. od Ministarstva a kad jednog dana budes konkurisala za bilo koji posao niko ti nece gledati sta pise na diplomi ona se predaje samo formu da zadovoljis vec kako radis sto ces pokazati na probnom radu.
U svakom slucaju treba da upises fakultet, bilo koji, time neces biti bolja nego drugi ali ces biti uspesnija nego sto si sama bila. Svaka devojka moze da se uda, ima decu, nadje nekog dasu koji sve placa, ali poenta je da radis na sebi i to stalno jer samo tada ces biti zadovoljna i kao majka i kao zena i kao strucnjak na svom poslu.
Srecno!
Blago tebi
moje mišlenje je da polako prerasta u veoma dobar fakultet , kao pokazatelj da sam u pravu je sve veći broj upisanih studenata,
Slazem se
Vidim i koji ste završili ekonomski , napraviste lom u ekonomiji srpske privrede, pa sada ličimo na najrobi. Nikada nemoj da pričaš o nečemu što na poznaješ i ne razumeš. A to gde možeš da se zaposliš pa ako nemaš vezu isto kao i sa ekonomskim
Ako je neko u zvaničnoj proceni medjunarodnih poslovnih studija na 81. mestu nevidim razloga da neko kaže da je to glupo studirati. Što se knjiga tiče pa nisu skuplje od nekih nedeljnika , a znanje koje možete da upijete iz njih više vredi.
Ako je neko u zvaničnoj proceni medjunarodnih poslovnih studija na 81. mestu nevidim razloga da neko kaže da je to glupo studirati. Što se knjiga tiče pa nisu skuplje od nekih nedeljnika , a znanje koje možete da upijete iz njih više vredi. 8)
i ti tatini i mamini sinovi su deca. MLadi čoveče nauči da svi ljudi imaju prava na obrazovanje i pokajanje , deca nisu kriva za grehe svojih roditelja isto kao što i ti nisi kriv što studiraš ekonomski fakultet a tata ti još ima crvenu knjižicu i misli da se vraća njegovo vreme.
KNIGHT!
12.07.2004., 16:08
i ti tatini i mamini sinovi su deca. MLadi čoveče nauči da svi ljudi imaju prava na obrazovanje i pokajanje , deca nisu kriva za grehe svojih roditelja isto kao što i ti nisi kriv što studiraš ekonomski fakultet a tata ti još ima crvenu knjižicu i misli da se vraća njegovo vreme.
ja neznam kome je upucena ova "REPLIKA"..ja sam "KNIGHT!" i ja sam pricao o onim mamama i tatama i ja sam na PRAVNOM fakultetu a ne na ekonomskom...i moj TATA nije clan ni jedne politicke staranke,A NARAVNO da nema CRVENU knjizicu..niti je ikada imao..i NARAVNO DA SVI imaju pravo na obrazovanje....
one mame i tate(pa donekle i njihova deca) nisu OBICNI ljudi,vec su za MENE to ljudi koji su prekrsili zakon,koji su se bavili raznim malverzacijama(od kojih se normalnim ljudima POVRACA) i tako stekli OGROMNE pare..i ZA TO CE KAD-TAD ODGOVARATI..a upravo te mame i tate su manje vise odgovorne sto se ova zemlja nalazi u stanju u kom se nalazi..
OPET ponavljam SVE sto sam izneo je CINJENICNO STANJE..odnosno nesto STO JESTE..i nisam imao nameru da se sa bilo kime "prepucavam"...a sad,ako ta ISTINA,odnosno to cinjenicno stanje nekom smeta,ili se neko zbog toga oseca PROZVANIM ili uvredjenim,to je njegov problem....
i jos nesto..ja koliko znam jedna godina na tom MEGA trendu je oko 2000eura(??!),mada bas nisam siguran za tacnu cifru(ako neko zna neka kaze),ali SIGURNO zanam da PRIJAVA jednog ispita je oko 1000 dinara(???!!).i ako je prosecna plata u srbiji 15.000-16.000 din onda ispada da OBICNE mame i tate moraju da SVAKI zaradjen dinar u toku jedne godine daju na skolovanje svoje dece na MEGA trendu..ali naravno da se neradi to tako..to su vec one mame i tate razne vrste EXTRAPROFITERA....ali oni ULTRA-HAOS extraprofiteri salju svoju decu na fakultete sirom zapadne evrope(i to su najcecse bivsi clanovi SPS-a,i JUL-a)..a za ove "siromasnije" extraprofitere i njihovu decu je IDEALAN megatrend
NARAVNO da ima i normalnih i obicnih ljudi na tom SEGAMEGAtrendu,i njima svaka cast,ovo se sve odnosi na tatine i mamine cerke i sinove...pozdrav tebi STARI COVECE:)
pilot85
12.07.2004., 23:40
Prijemni ispit na Ekonomskom fakultetu kostao je nesto vise od 3000 dinara ,ako se ne varam.
Ukupan broj prijavljenih brucosa bio je oko 1740.
Prostom matematikom dolazimo do cifre od oko 73000 evra...
Za 3000 uplacenih dinara jedino sto sam dobio je izivljavanje dezurnih profesora ( asistenata ). Na 30+ stepeni mogao sam samo da sanjam da cu od njih dobiti flasicu vode...
Kome idu gore pomenute pare ?
Prijatno
Srecno!
PA KO TI JE KRIV STO IMAS DETE.DA SI KORISTILA KURTON MOGLA BI KO SVAKI NORMALAN COVEK DA SE UPISES NA DRZAVNI FAX,DA SACUVAS KOJU KINTU I ZAVRSIS FAX, NADJES DOBAR POSAO U INOSTRANSTVU,DOBRO SE UDAS,RODIS DECU ITD....SHVATAS POENTU 8)
JADAN si... shvatas ti sad!?!
sweet_honey
14.07.2004., 23:37
Srecno!
PA KO TI JE KRIV STO IMAS DETE.DA SI KORISTILA KURTON MOGLA BI KO SVAKI NORMALAN COVEK DA SE UPISES NA DRZAVNI FAX,DA SACUVAS KOJU KINTU I ZAVRSIS FAX, NADJES DOBAR POSAO U INOSTRANSTVU,DOBRO SE UDAS,RODIS DECU ITD....SHVATAS POENTU 8)
GROZAN SI!!!
Asistent
15.07.2004., 01:36
ja neznam kome je upucena ova "REPLIKA"..ja sam "KNIGHT!" i ja sam pricao o onim mamama i tatama i ja sam na PRAVNOM fakultetu a ne na ekonomskom...i moj TATA nije clan ni jedne politicke staranke,A NARAVNO da nema CRVENU knjizicu..niti je ikada imao..i NARAVNO DA SVI imaju pravo na obrazovanje....
one mame i tate(pa donekle i njihova deca) nisu OBICNI ljudi,vec su za MENE to ljudi koji su prekrsili zakon,koji su se bavili raznim malverzacijama(od kojih se normalnim ljudima POVRACA) i tako stekli OGROMNE pare..i ZA TO CE KAD-TAD ODGOVARATI..a upravo te mame i tate su manje vise odgovorne sto se ova zemlja nalazi u stanju u kom se nalazi..
OPET ponavljam SVE sto sam izneo je CINJENICNO STANJE..odnosno nesto STO JESTE..i nisam imao nameru da se sa bilo kime "prepucavam"...a sad,ako ta ISTINA,odnosno to cinjenicno stanje nekom smeta,ili se neko zbog toga oseca PROZVANIM ili uvredjenim,to je njegov problem....
i jos nesto..ja koliko znam jedna godina na tom MEGA trendu je oko 2000eura(??!),mada bas nisam siguran za tacnu cifru(ako neko zna neka kaze),ali SIGURNO zanam da PRIJAVA jednog ispita je oko 1000 dinara(???!!).i ako je prosecna plata u srbiji 15.000-16.000 din onda ispada da OBICNE mame i tate moraju da SVAKI zaradjen dinar u toku jedne godine daju na skolovanje svoje dece na MEGA trendu..ali naravno da se neradi to tako..to su vec one mame i tate razne vrste EXTRAPROFITERA....ali oni ULTRA-HAOS extraprofiteri salju svoju decu na fakultete sirom zapadne evrope(i to su najcecse bivsi clanovi SPS-a,i JUL-a)..a za ove "siromasnije" extraprofitere i njihovu decu je IDEALAN megatrend
NARAVNO da ima i normalnih i obicnih ljudi na tom SEGAMEGAtrendu,i njima svaka cast,ovo se sve odnosi na tatine i mamine cerke i sinove...pozdrav tebi STARI COVECE:)
Ovim postom si pokazao svoje poznavanje doticnog Univerziteta. "Oko 1000 din prijava ispita" - mogao si malo da se raspitas - 700 din
"2000 evra godina" - isto tako, prava cifra je 800 evra
Samom cinjenicom da ovde tako slatko prozivate "mamine i tatine sinove i cerkice" govorite o svojoj frustraciji. Cekaj, ako je vama super na drzavnom faxu, ako je vama sve cakum pakum u zivotu, zasto onda trosite vreme na vredjanje nekih tamo "imbecila" sa "mega-sega" fakulteta? Sta vas briga?!? Nego to je ono, samo da pljujem ako je neko polozio vise ispita nego ja. Ali to je tako i normalno, ipak smo mi Srbi, nikad mi necemo u j€vropu.
Znam devojku koja je bila vukovac u osnovnoj i srednjoj, i upisala je EKOF, bila tamo 5 (i slovima - PET) godina, dogurala do 3 godine ali zbog samo jednog profesora i predmeta nije mogla da nastavi dalje jer se mucila sa jednim ispitom oko 3 godine. Inace devojka ima sve 9 i 10 iz ekonomskih predmeta, a bas nije mogla ni 6 da dobije iz tog jednog. Kako da ne, nego profesor drzi monopol i radi kako mu se hoce, i kaze "e ti neces kod mene da polozis nikad" i tako i bude. Kao da je profesor Bog, nema veceg i jaceg. Komisija? Nepostoji, jer je MONOPOL na snazi.
I eto ni kriva ni duzna morala je da se prebaci na segu megu... jer nije imala izbora. Sve dok drzavni fakulteti budu imali takvu politiku gubljenja najkvalitetnijih mozgova, privatni mogu da budu najgori na svetu, ali ce uvek biti za nijansu bolji.
Neko je vec spomenuo, zar zaista mislite da vam ta diplova nesto vredi? :shock: Moja devojka je isla na ETF 3 godine, i batalila jer je skapirala da ce imati zvanje inzenjera a ne zna na racunaru ni text na sliku da ubaci. Fizika 9, matematika 13, itd su je unistili.
FON - nekad bio OK fax, ali danas nije daleko od privatnog. Par profesora i dalje drzi stare kriterijume, ali u sustini tamo su se stvari u mnogome promenile, na gore ili bolje - kako za koga.
Savet za sve: NEMA TE SKOLE NITI FAKULTETA KOJI VAS MOZE NAUCITI ONO STO NE ZELITE DA NAUCITE! Bio to sega-mega trend ili jedan "cuveni" ETF. Ko hoce da se provuce do diplome , ucinice to i na drzavnom i na privatnom.
Mirjanav
15.07.2004., 12:09
"Megatrend = Kljucne promene savremene civilizacije"
www.megatrend-info.com
Srecno!
GROZAN SI!!!
Ne dirajte Smrtka to je moj drugar i sve je u pravu. Ala bre smarate sa tim Megatrendom, ko vas bre tera da se ovde pravdate, ako mislite da ste uradili pravu stvar onda vam je to dovoljno. Ja lično mislim da je to neviđeno sranje od škole i služi da bi se ljudi koji se muče i pate bili omalovažavani od gomile privilegovanih, bogatih glupaka.... :twisted: :twisted: :twisted:
[/quote]Ne dirajte Smrtka to je moj drugar i sve je u pravu. Ala bre smarate sa tim Megatrendom, ko vas bre tera da se ovde pravdate, ako mislite da ste uradili pravu stvar onda vam je to dovoljno. Ja lično mislim da je to neviđeno * od škole i služi da bi se ljudi koji se muče i pate bili omalovažavani od gomile privilegovanih, bogatih glupaka.... :twisted: :twisted: :twisted:[/quote]
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vicente
17.08.2004., 13:09
pomodarstvo
definitivno
i opet...ovo je forum o fakultetima ne o kursevima ...zar to trebe toliko puta da se ponavlja :roll:
gosca011bg
26.08.2004., 01:21
Ljudi zaboga zasto se svadjate oko takvih gluposti!!!Pa zar je toliko vazno sta ko studira. Svako bira prema svojim mogucnostima...neko ima pare, neko pamet. A uostalom zar je to toliko vazno. Ja studiram arhitekturu na drzavnom univrzitetu, i samofinansirajuci studenti na istom moraju svaku godinu da plate 100.000 dinara (skoro 1400eura) i to je skoro duplo vise nego na megatrendu.Medjutim, na drzavnom je mozda prednost to sto studenti imaju mogucnost da studiraju na budzetu drzave. Ali kada se malo bolje razmotri ova cinjenica to ispada da drzava umesto mojih roditelja placa tih 100.000 , a ja se bas ne osecam kao da dobijam nesto od svega toga. Svaki ispit treba da platim, svaku knjigu, a verujte mi ima ih mnogo, naravno arhitektura kao jedna specificna nauka zahteva i materijal na kom radim (papire, rapidografe, u krajnjem slucaju i dobar kompjuter)i sve to moram sama da priustim jer fakultet to ne pruza . Naravno i samofinansirajuci studenti takodje!!!...Mislim da sve to ne bih mogla da imam da moram jos da platim i tu katastrofalno visoku skolarinu. Ali , opet, moram reci da sve to ima svoje prednosti i svoje mane. Ne mogu reci da nisam nista naucila na arhitekturi, svestrano sam obrazovana i ponosna sam na to...Ako nista drugo, znacu za sebe, to mi niko nikada nece oduzeti i mislim da sam u tome u mnogo vecoj prednosti.Sledece godine cu diplomirati, zavrsavam fakultet u roku (sto znaci da nije istina da se svi drzavni fakulteti zavrsavaju 10 godina...naravno , ja poznajem ljude koji su i mnogo teze fakultete poput elektrotehnickog i gradjevinskog zavrsili u roku...stvar je samo u upornosti!)A opet poznajem i ljude koji studiraju taj megatrend vec godinama i niko da se maknu sa mrtve tacke...znaci nije stvar u tome ko sta studira vec koliko ko sta zeli, i koliko brzo zeli da zavrsi! I na kraju da se ne lazemo, veze i vezice postoje svuda, ne samo na privatnim fakultetima! U svemu ima neceg dobrog i neceg loseg. Ja ne osudjujem niciji izbor, niti zelim da iko osudjuje moj...
Lane moje
27.08.2004., 16:16
Srecno!
Sta je s' mozgicem?
a da predlozis da ubije sada dete, pa da moze da se posveti studiranju, a? :?:
ovo je strasno o cemu vi ovde pricate. megatrend pljuju oni koji nikada tamo ni nisu usli. stvari koje sam ovde citala su cista resavska skola tj. citao sam negde o tome ili cuo pa daj da se napravim pametan kako ja znam sve o tome pa da malo prepisem necije reci. strasno! ne razumem potrebu ljudi da ako vec studiraju neki DOBAR DRZAVNI FAKULTET pljuju po onima koji su na privatnom. jel to mozda neki kompleks ili zavist ili sta vec vama ljudi fali??? pa to je fakultet kao i svaki drugi i od studenata zavisi kako ce ga i kada zavrsiti a svi oni koji su ga tako ispljuvali SIGURNO NIKADA NISU TAMO NI USLI. Pa kako onda znate kako je tamo?
Lexasamja
01.09.2004., 07:02
ovo je strasno o cemu vi ovde pricate. megatrend pljuju oni koji nikada tamo ni nisu usli. stvari koje sam ovde citala su cista resavska skola tj. citao sam negde o tome ili cuo pa daj da se napravim pametan kako ja znam sve o tome pa da malo prepisem necije reci. strasno! ne razumem potrebu ljudi da ako vec studiraju neki DOBAR DRZAVNI FAKULTET pljuju po onima koji su na privatnom. jel to mozda neki kompleks ili zavist ili sta vec vama ljudi fali??? pa to je fakultet kao i svaki drugi i od studenata zavisi kako ce ga i kada zavrsiti a svi oni koji su ga tako ispljuvali SIGURNO NIKADA NISU TAMO NI USLI. Pa kako onda znate kako je tamo?
Mmmmmmmmm, vrlo je prosto:
Meni ne smeta niko sa Megatrenda, ne smeta mi ni ta ustanova (smeta mi prebrzo jačanje njenog uticaja, doduše), SMETA MI OVA TEMA, JER JE NEKO OČIGLEDNO POSTAVIO DA BI SE BUDALE KAO MI SVAĐALI. I svi smo se primili!!!
Odgovaram na komentare studenata tog Megatrenda koji (ukoliko nisi primetila ima i takvih) pljuju državne fakultete i ISTRESAJU SVOJE KOMPLEKSE, jer ih mrzi da sednu i nauče barem da se posle tačke piše velikim slovom, ako ne nešto što bi im, bar po godinama, priličilo.
Joanna elvish princess
06.09.2004., 00:41
A joooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooj!!!!!
Kako znamo kako je tamo???
PA MOJA NAJBOLJA DRUGARICA JE OTISLA DA POLAZE ENGLESKI ZA NEKU DRUGU ORTAKINJU! KAD MI JE REKLA PITANJA SA ISPITA, PUKLI SMO OD SMEHA! ONO JE SRAMOTA!
A TI STO LUPAS GLUPOSTI, KAKO MOZES DA KAZES DA NEKO KO STUDIRA (citiram): "DOBAR DRZAVNI FAKULTET" (kraj citata) MOZE DA ZAVIDI COVEKU KOJI STUDIRA NESTO PRIVATNO A KAMOLI MEGATREND???
NPR. JA STUDIRAM ETF, I TREBA DA KAZEM: WOOOOW TI STUDIRAS MEGATREND(AND WHAZZ' WITH DA NAME: MEGATREND???YAK!!!ODMAH SE VIDI DA JE NESTO SELJOBERSKI, CIM IMA TAKVO IME)????!!!!
MISLIM DA JE TO NAJGORI OD SVIH TIH PRIVATNIH S*ANJA...
ALI, KONTAM DA NE MOGU SVI IMATI ISTA OPREDELJENA I IQ...
SAMO, ONO STO NE KONTAM JE: KAKO COVEK NE ZNA GDE MU JE MESTO?
ZAR MORATE DA VELICATE NESTO, STO JE VEC SVIMA OCIGLEDNO DA JE GLUPOST...
TOLIKO... :shock: :twisted: :shock: :roll: :roll: :shock: :twisted: :shock:
Joanna elvish princess
06.09.2004., 01:22
[quote=Ekonomista, ali pismeni][
E A sto se tice sustine tvog izlaganja - poznajem troje ljudi koji su zavrsili, ili zavrsavaju (SEGA)Megatrend, (kako ga zovu ljubomorni, isfrustruirani i neostvareni pojedinci)...Svo troje natprosecno inteligentni i sposobni mladi ljudi, buduci
[size=18]pravni nije zavrsio samo onaj ko ga nije upisao....
...Sad but true...
Pa, sad, zavisi sta su za tebe natprosecno inteligentni ljudi... Vidis, vecina mojih drugova su mislili da sam ja genije u srednjoj, a onda sam upisala fakultet... Sta je, uopste, pametan covek sa gledista glupog? (Mislim, sama si rekla :!: )
E ovako:
1. Sto se tice mog posta: nisam imala nameru da citiram tvorca poslednjeg posta tzv. Svinju :) , nego sve osobe koje je ona citirala! Tako da se osoba sa nickom >>Svinja<<, ne uvredi(neka se uvrede ostali). LOL!!!
2. Ona sci-fi prica o troje mladih ljudi "NATPROSECNO INTELIGENTNIH" na segaMegatrendu, je veoma zabavna, pa stoga, ja imam jedan za