Vidi punu verziju : zasto se devojke udavaju?zaaaaaaaastooo,bre?
ja i vi svi
15.06.2003., 16:20
[/u][/b][/i]Zasto se zene udavaju?
vila_raviojla
16.06.2003., 15:23
Vidis, kad pogledamo neke od muskaraca, to se i mi same pitamo :))))))
backdoor woman
16.06.2003., 19:16
vilo kako si to lepo rekla
TaMalaDroga
17.06.2003., 01:09
Da bi vama muskarcima bile glavni oslonac...ne mozete vi ni koraka bez cura/zena ;P
zbiroski
17.06.2003., 02:03
Usedelica
18.06.2003., 09:22
Ovde definitivno nema odgovora!!!!
Ivanica
19.06.2003., 11:45
Da bi naše dete imalo oca.
die_happy
19.06.2003., 12:03
A zar deca ne mogu da imaju oca ako majka nije udata? :PP
Ivanica
19.06.2003., 12:06
Teško... to je kao da imas plac na mesecu. ;)
DA BI POBEGLE OD NENORMALNIH MUSKARACA!
vila_raviojla
20.06.2003., 13:42
A sta ,kao, ovi za koje se udaju su normalni????
Mislim , al ti je razlog za brak :)))
PA, DEVOJKO, VEROVATNO SE NIKADA NEBIH UDALA ZA NENORMALNOG (PIJANICU, KOCKARA...)
PO TEBI JE TO NORMALNO!
U SUSTINI TE RZUMEM...IMA NAS RAZNIH
Da bi nasle sigurnost, oslonac! Zato sto im prolazi vreme, zato sto su nasle budalu, zato sto su ostale u drugom stanju, zato sto misle da su pronasle srecu...
Gazdarica
23.06.2003., 12:35
A gdje je tu ljubav...???
vila_raviojla
23.06.2003., 12:45
PA, DEVOJKO, VEROVATNO SE NIKADA NEBIH UDALA ZA NENORMALNOG (PIJANICU, KOCKARA...)
PO TEBI JE TO NORMALNO!
U SUSTINI TE RZUMEM...IMA NAS RAZNIH
Pa draga Vanjaa , jel umes ti da citas???
NORMALNO je da treba da se udas za NORMALNOG muskarca ali to nije razlog za brak .
Mislim po tebi ispada da se devojke udaju samo zato da bi pobegle od NENORMALNIH muskaraca a ne zato sto su nasle coveka svog zivota i tako to .
PS ja jesam srecno udata za prvenstveno dobrog i pazljivog coveka.
Nemas razloga da vredjas a svoje frustracije leci na nekom drugom mestu. Treba prvo da naucis da zivis sama sa sobom a brak je stvar koju gradi dvoje ljudi a ne utociste za nesigurne devojke .
I jos jedna stvar , nisu svi muskarci NORMALNI pa se i oni ozene zar ne ? Krajnje je bezveze ta tvoja podela na NORMALNE i NENORMALNE.
pa uglavnom se udaju iz pogresnih razloga, tipa : vrememi je , necu da ostanem babadevojká, svi se udaju pa moram ija to je kao neki narodni obicaj, necu da me svi pitaju sto se nisam udala, roditelji to ocekuju od mene.... i slicno.
zato sam u zivotu srela uzasno puno udatih zena koje su kopale rukama i nogama da se udaju a posle samo 2, 3 godine braka te ogorceno savetuju: nemoj to da radis , nisi luda, zivi dok mozes, nemoj da se zajebes i slicno. jako malo zena , a ima ih, sam srela i stvarno sam im na neki nacin zavidela na zaista sretnom braku, mislim one deluju srecno i to se ne moze folirati.
Mene muci , moglo bi se reci, suprotan problem.
Kako ostati neudata u dugogodisnjoj vezi?
Godinama vec odolevam.
Najteze je objasniti najblizima, pa i partneru. On jos uvek pokusava da shvati kakva sam ja to zena kad posle 5 godina skladnog zajednickog zivota necu da se udam. Ja jednostavno ne nalazim ni jedan pravi razlog za to.
Mozda je razlog dosada?!
Zaista si postavila pitanje na koje je tesko odgovoriti!Svi mi tragamo za necim savrsenim, a to ne postoji!Uvijek neko voli manje, a neko vise, to je sigurno!! Zasto se udaju??? Da pobijegnu iz sela, da pobijegnu od siromasnih roditelja......., ko ce znati! Ona sto se udaje sigurno ima razloga za to, a tako i mi! Dok se god ne udamo, necemo znati zasto, kako, gdje ........
**case-problem**Duda
02.07.2003., 14:27
DEVOJKE SE UDAJU DA BI OD MALIH PROBLEMA NAPRAVILE VELIKE!!!!!! :x
Belinea
24.08.2005., 22:23
Ja sam se zabavljala sa mojim sadasnjim muzem 13 godina pre nego sto sam se udala za njega!!!!!!
Udaja iz ljubavi drage moje!!!!!!!!!!!!!!!!
divlja u srcu
24.08.2005., 22:30
Takooo je breeeeeee!
:P
sta, za 13 godina nisi uspela da nadjesh boljeg ebacha...pa kad nisi, aj bar s ovim da usrecis babu da dobijes to nasledstvo
radi blagoslova crkve i/ili pravne države....za sve ono što može jedan par napraviti, treba imati taj neki "sertifikat".
On ima dobrih i loših strana, mada su loše strane - iracionalne. Zato se od udaje bega, bega, bega....dok te neko ne pritisne :lol: Pa čak i onda. I to u onoj meri u kojoj si iracionalna (podrazumeva se da su razlozi - ljubavni i čovečanski i komunikacijkski, i nežni i pažljivi i romantični i preduzimljivi i hrabri...).
majcheki
25.08.2005., 09:29
Grokić je jednom rekao da se brak sklapa iz interesa. Sviđa mi se taj stav.
antihrista
25.08.2005., 09:32
devojke se udavaju a momci zene jer to tako treba! tako su nas ucili, samo niko nas nije naucio kako se voli....
jezivo kako je ovo dobro receno :!:
HeBePoBaTaH_
25.08.2005., 10:31
Zato što su devojke.
U zapadnim civilizacijama nije dozvoljena poligamija i poliandrija. Naređeno im je da izaberu formalno samo jednog muškarca
kolumbija
25.08.2005., 12:32
Oce li neka da se udaje uskoro :?:
Ha, ha, haaaaaaaaaa.......... :D :D :D
buranija
25.08.2005., 13:38
Ma daaaaj....ocrni nas ti sada....
Steffan
25.08.2005., 13:41
Teško... to je kao da imas plac na mesecu. ;)
hahahahaha da li si sama to smislila? :lol:
sonja bwe
25.08.2005., 21:45
Znam samo da ja jos uvek nisam nasla dovoljno dobar razlog da to uradim,a kako vreme prolazi, i kako slusam sve te smaracke price o braku,sve je vise razloga da to nikada i ne uradim.A mozda ima veze i to sto sam ninfomanka,a smara me da radim stvari koje idu uz varanje supruga,tako da ovako slobodna mirno spavam/yebavam. 8)
trnova_ruza
25.08.2005., 22:04
Pa, i ja sam vrlo liberalnih shvatanja po pitanju braka. Znam samo da se pre necu udati, nego sto cu se udati jer mi odlazi i poslednji voz za brak. BRAK JE, BRE, SVETINJA. A ko ne zna sta znaci svetinja, bolje da je ne skrnavi. One budale koje se vencavaju iz niskih pobuda mi lice, u ovom kontekstu, na one idiote iz nase nesrecne istorije, koji su od nasih prelepih hramova pravili staje, torove i obore. Dakle, strpavali stoku u svetinju. A treba je postovati i klanjati joj se, kako svojoj, tako i tudjoj. Onda ne bi bilo toliko nesrecnica/ka koji jure tudje supruznike.
Htela sam, u stvari, da kazem da je sve dozvoljeno pre braka, ali kad udjes u brak... Zato treba dobro razmisliti...
inspirion
26.08.2005., 01:53
ja bi da oženim bludnicu
Takve su iskrene
prokletinja
26.08.2005., 02:50
Srela sam juce drugaricu koja ima dvoje dece i muza. Sela je samnom i jos dve drugarice u kafic i podsecale smo se kako je bilo na exitu, na kom su sa nama i nasim momcima bili i ona i njen muz.
Zbog nje, ali prvenstveno, zbog mnogih drugih zena koje se nisu udale sretno kao ona, jedini razlog za udaju koji mogu da shvatim je da je neko nasao nekoga pored koga moze da ostane isti i kompletan, a ne da se pretvori u kucnog moljca, ili dzangrizavu tetku koja nikad nema vremena.
Srela sam juce drugaricu koja ima dvoje dece i muza. Sela je samnom i jos dve drugarice u kafic i podsecale smo se kako je bilo na exitu, na kom su sa nama i nasim momcima bili i ona i njen muz.
Zbog nje, ali prvenstveno, zbog mnogih drugih zena koje se nisu udale sretno kao ona, jedini razlog za udaju koji mogu da shvatim je da je neko nasao nekoga pored koga moze da ostane isti i kompletan, a ne da se pretvori u kucnog moljca, ili dzangrizavu tetku koja nikad nema vremena.
To sa pretvaranjem u nesto sto nisi je nevidjena glupost i niko ne treba da je sebi dopusti. Ima jedna tema na kojoj su mi ljubazne tete rekle da je obavezno da te brak unisti, da citav dan riljas, kuvas, peglas, deres se na djecu i muzu ne smijes da zines. To ce uvjek biti komentar zena koje se plase braka, a znaju da bi ga i same jako voljele, ali im se ne moze, pa su ljubomorne i smaraju sa tim s*anjima.
Ne znam zasto se djevojke udaju, a ja se udajem jer mnogo volim mog vjerenika, jer osim ljubavi imamo divno prijateljstvo i saradnju i beskrajno razumijevanje jedno za drugo. I za mene se nikako ne moze reci ad to radim reda radi, da mi ne prodje voz. Ej, danas mi je druga proba vjencanice! :)
LPhoklica
26.08.2005., 13:57
A zašto se muškarci žene?
antihrista
26.08.2005., 14:00
da bi imali cudo koje ce da im zameni mamu, a posto uglavnom ne uspeva, onda nekoga koga ce ceo zivot da uporedjuju i pljuju jer nije postigla ideal zenskog bica. lol ubice me! hahahahahah
Pa vi'te ovako...
pošto mi se bliži Dan D, mogla bih svaki dan da dam po 3 različita odgovora na ovo pitanje :D
Počeću da vodim dnevnik.
antihrista
26.08.2005., 14:15
e to je zbog moje sise oko tvoga vrata! ko s djavolom tikve sadi...lol sama si trazila :P
pa da :P
uz antiristinu sisetinu / kolje, ne pitam, jedem brez leba, ako treba :D
heheheh....:lol:
Black_cat
26.08.2005., 19:15
Bozhe, svashta.. zalutala sam. Mozhda da idem na neki forum za romantichne.. retrospektiva.. Ja, naivna, i dalje mislim da je tu u pitanju ljubav.. Eh, svashta i od mene..
inspirion
26.08.2005., 20:13
Bozhe, svashta.. zalutala sam. Mozhda da idem na neki forum za romantichne.. retrospektiva.. Ja, naivna, i dalje mislim da je tu u pitanju ljubav.. Eh, svashta i od mene..
Ma ima nas.
Pusti ove vecite smaracice sa foruma.
Ljubav.To je brak.
Black_cat
26.08.2005., 20:36
Ma ima nas.
Pusti ove vecite smaracice sa foruma.
Ljubav.To je brak.
Brak iz ljubavi, u ljubavi, o ljubavi, za ljubav, ljubav.. drugachije nije brak. Za mene.
Aphroditi
26.08.2005., 20:47
Nije sve u ljubavi, ima nešto i u novcu.
HeBePoBaTaH_
26.08.2005., 21:24
Nije sve u sexu, ima nešto i u držanju za ruke.
Mislim, šta će vam taj dan D?
Dan D - Saveznička šifra za iskrcavanje na Normandiju.
Treba da bude dan U - Udadba, bre...
GoldenLady
26.08.2005., 22:01
udaju se zato sto nemaju pojma sta ih ceka posle...
Pa, i ja sam vrlo liberalnih shvatanja po pitanju braka. Znam samo da se pre necu udati, nego sto cu se udati jer mi odlazi i poslednji voz za brak. BRAK JE, BRE, SVETINJA. A ko ne zna sta znaci svetinja, bolje da je ne skrnavi. One budale koje se vencavaju iz niskih pobuda mi lice, u ovom kontekstu, na one idiote iz nase nesrecne istorije, koji su od nasih prelepih hramova pravili staje, torove i obore. Dakle, strpavali stoku u svetinju. A treba je postovati i klanjati joj se, kako svojoj, tako i tudjoj. Onda ne bi bilo toliko nesrecnica/ka koji jure tudje supruznike.
Htela sam, u stvari, da kazem da je sve dozvoljeno pre braka, ali kad udjes u brak... Zato treba dobro razmisliti...
Sta ti znaci ono sto sam podvukao :? mis'im..dopada mi se to sto si liberalna, sto znaci i vrlo savremena, urbana zenka, je l' :roll:
..vidim da postujes svetinje, tudje brakove, pravilno i lepo pises / vodis racuna i o formi i o sadrzini..to zasluzuje pohvalu/, prezires prostakluk ( sto zaslusuje jos jednu po...)
Aj mi reci, majke ti, sta ti znaci to "poslednji voz"?
Je l' to posledica kucnog vaspitanja, ili je nesto drugo u pitanju?
Mislim, šta će vam taj dan D?
Dan D - Saveznička šifra za iskrcavanje na Normandiju.
Treba da bude dan U - Udadba, bre...
Nisam sigurna. Već sam toliko sr.anja napravila u rl da sam ubeđena da, kad sve to prođe, sve će ponovo biti ok. Samo još da jednom zauvek razdvojimo društva...bar naredne 2 godine da ih ne spajamo, posle pijanke od sinoć :?
Vragolasta Amfibija
27.08.2005., 14:40
jao beti pa o tome se radi sto si pokrenula opet onu temu. :lol: :lol:
aj mi ispricaj na pp ako oces sta je bilo,bas me zanima...ne insistiram.
ali ustvari posto sse svi pp-ovi u stvari kopiraju i salju ruskoj magiji,razmisli. :wink:
koju temu sam pokrenula opet?
Yebo pijanke, ko im je kriv, ja sam ionako izašla s drugaricom, niko njih nije zvao :D
Mislim da ako se ne viđamo narednih 5 godina, biće ok :wink:
da ti kažem na pp kako sam klala zubima....:lol:
Vragolasta Amfibija
27.08.2005., 18:54
e klala si vala... :lol:
ja reko neki mob ili vagyna u igri... :lol:
sad još samo da se ZATAŠKA,
a to će biti i valjati ako svi budu imali REALNU PROCENU :D
Kao ja :wink: UVEK sam onako realna....kad se ucvrckam :lol:
Ebo vas Mars u ta vest od pre 2 goidine, da sam znala ne bih glupetala :P
etotako
28.08.2005., 19:24
One se uglavnom udaju za muškarce... pa je isto tako legitimno pitanje: zašto se muškarci žene?
HeBePoBaTaH_
28.08.2005., 21:19
Isto nam se piše i kada nismo oženjeni.
Celu njenu rodbinu sam upoznao, kada dolaze kažem "Dolaze nam rođaci" :lol:
Idemo na rođendane, družimo se...
Prošlog leta je moj otac zakupio pola restorana - da se ljudi upoznaju.
Brak ili ne - isto je. Jedino što je lepo, to je što me nikakva forma ne vezuje. A ja volim da sam slobodan i u neslobodi :lol:
etotako
29.08.2005., 00:18
:)
ja sam već na ovom forumu izjavila da je brak forma koja nema smisla sama za sebe... a pošto sam već bila kamenovana zbog tih izjava, samo ću se pokloniti i reći: nek radi svako kako mu paše, dokle god postoji konsensus stvari su glatke i slatke
Groucho_Marx
29.08.2005., 01:15
Brak je forma koja nema smisla sama za sebe? Neću da te 'kamenujem' ali ne bi bilo hrdjavo da malo pojasniš. Brak i te kako ima smisla.
etotako
29.08.2005., 03:18
Brak je forma koja nema smisla sama za sebe? Neću da te 'kamenujem' ali ne bi bilo hrdjavo da malo pojasniš. Brak i te kako ima smisla.
Daleko od toga da ja bežim od braka ili od sveprisutnog partnerskog odnosa, ako moj partner bude želeo brak, a pošto me ta institucija ničim ne ugrožava ne vidim razlog da se ne udam... ali ja lično ne vidim neku nuždu u nametanju forme. Važna mi je suština, dakle... da postoji odnos koji nas povezuje i ispunjava...
Ranije sam pisala o tome... našla sam jednu temu gde su me čak i indirektno nazvali ... neću ni da kažem, ovde na Ženskom kutku...
a ovo sam u pretraživaču našla na Savremenom muškarcu
http://forum.krstarica.com/viewtopic.php?p=794791&highlight=brak#794791
ima nekoliko mojih postova i tu sam isprozivana...
Na osnovu ove vase prepiske covek bi skoro mogao zakljuciti sledece:
brak je potvrda vrednosti zene, ali i muskarca (u nekim slucajevima)
ako zena ne zeli brak sa njom mora da nesto nije u redu
posle 25. godine zena vise nije privlacna muskarcima
kada se zena uda resila je sve svoje zivotne probleme
:arrow: smisao zivota je UDATI SE
brak=sreca
sloboda=frustracija
to su vase jednacine
A TO STO VAS IMA VISE, ne znaci da ste u pravu
ko vas dira?
vi toliko agresivno branite svoje zivotne stavove da napadate tudje
zasto :?:
Da li ste toliko nesigurni? Osecate da ste ugrozeni?
Shvatate da ta vasa umisljena sreca i sigurnost mogu da nestanu svakog momenta?
Da li ste ikada pomislili na to da nisu svi ljudi isti... da li dozvoljavate da postoje i oni koji imaju razlicite poglede na ljubav i partnerske odnose...
uopste ne zelim da pricam uopsteno
niti da odredjujem pravila za sebe i druge ljude
nisam tu da sudim sta je dobro, pravilno i slicno
ako ja... etotako, inace, strogo katolicki vaspitana, mogu da se uzdignem i kazem NE braku, ne znaci da sam rekla NE deci i porodici
I zamisli... mene moja porodica podrzava, naucili su me dobro sta je ljubav i dom
i ne mogu da se otmem utisku da ja to znam mnogo bolje od tebe
ti si samo jedan covek kojem je potrebna gomila pravila i ogranicenja da bi se probudio ujutro... koji crpi zivotnu energiju iz ljudi koje davi svojom RETORIKOM
ono sto ja odbijam je BRAK... a on je forma... sustina je meni vazna i bavim se njom... kada imas sustinu, forma sama prati citavu stvar
I svako od nas zivi svoj zivot onako kako mu odgovara, glupo je da ti ili neko drugi sudi o tome...
pusti ti mene da gresim... to su moje greske i ja ih volim
Е, сад овде ми нешто није јасно.Како мислиш да имаш породицу ако немаш брак?
Stvar ima vise sanse da bude uspesna ako mi se nista ne namece. Cim osetim silu desava se veliki otpor, cak i prema stvarima koje bih inace sama pozelela. Prosto je, bolje funkcionisem u sredini gde ne postoji nikakav pritisak okoline, drzave... moram da budem slobodna u bilo kom momentu da odleprsam na svoju stranu...
Ако већ та форма није битна ( а и ја се слажем да није МНОГО битна ), зашто је онда тако стриктно одбијаш?
Odbijam je jer meni ona znaci smrt, ogranicenost na tu formu... znaci da nema mogucnosti za napredak unutar tog istog odnosa ili nekog drugog... Meni odgovara tecno i promenljivo, a ne fiksno... mozda sam cudna, ali sam bar uspela da definisem sta je to sto mi treba, pa ovo ispada veliki napredak.
Ukoliko bi moj partner insistirao na BRAKU bila bih u veoma nezgodnoj situaciji... zavisi od njegovih obrazlozenja. Ako iz pogresnih razloga zeli da me stavi u tu tako nesrecnu poziciju razmislila bih o iskrenosti njegovih osecanja prema meni. Ako on po cenu da mene zgazi zeli da se prilagodi okolini, on se svakako deklarise kao pogresan izbor... DAKLE, DA ZAKLJUCIM, onaj zbog kojeg bih usla u bracne okove, ne bi insistirao na njima... jer ljubav podrazumeva postovanje, razumevanje partnera... i slicno...
mackica ns
29.08.2005., 09:29
da ti kažem na pp kako sam klala zubima....:lol:
Piši mi, piši pliiiz :)
Groucho_Marx
29.08.2005., 10:24
@ etotako… Šta reći? U principu u pravu si. Brak jeste forma koja ozvaničuje suštinu. I ne može bez nje. Ali ima nešto i u onome 'brak je osnovna ćelija društva'. Društvo u malome, odakle sve polazi. Odabereš osobu za koju si sigurna da ćeš je čitavog života želeti kraj sebe i onda kažeš 'i u dobru i u zlu...'. I muškarac i žena su promiskuitetne životinje. Mnogo smo alavi, uvek hoćemo više. To parče papira je osiguranje i tebi i mužu da nećete biti sami i ostavljeni. Možda ćete varati i biti varani, ali nećete ostariti sami. Nećete slušati tišinu i kucanje sata u praznoj sobi. Ima ljudi koji mogu da budu uz nekoga samo u dobru. Brak ti je osiguranje da si pronašla nekog ko se obavezao da će biti tu i kad ti je loše.
antihrista
29.08.2005., 10:37
e posto je sve na papiru kako si lepo rekao onda je i svaka obaveza samo otisak pera na njemu. da bi bio covek prema nekome ne trebas da stavis neki potpis, ili kazes pred ljudima onu kratku "sudbonosnu" rec. BITNO JE ONO "DA" u nasim srcima. osecaj ljubavi i brige za drugoga.
chika_doktor
29.08.2005., 13:05
Zene hoce da se udaju zato sto su kodirane na to...Oce vlast pa to ti je...Oce da uzmu sve ono sto je bilo pod vlascu muskaraca...Evolucija ili nesto drugo?U svakom slucaju zene 21 vijeka su zmajevi...Samo jos vatru ne izbacuju..
etotako
29.08.2005., 15:31
@ etotako… Šta reći? U principu u pravu si. Brak jeste forma koja ozvaničuje suštinu. I ne može bez nje. Ali ima nešto i u onome 'brak je osnovna ćelija društva'. Društvo u malome, odakle sve polazi. Odabereš osobu za koju si sigurna da ćeš je čitavog života želeti kraj sebe i onda kažeš 'i u dobru i u zlu...'. I muškarac i žena su promiskuitetne životinje. Mnogo smo alavi, uvek hoćemo više. To parče papira je osiguranje i tebi i mužu da nećete biti sami i ostavljeni. Možda ćete varati i biti varani, ali nećete ostariti sami. Nećete slušati tišinu i kucanje sata u praznoj sobi. Ima ljudi koji mogu da budu uz nekoga samo u dobru. Brak ti je osiguranje da si pronašla nekog ko se obavezao da će biti tu i kad ti je loše.
To jeste lepo i tako kao što ti pričaš, porodica pruža podršku, osnovu, ljubav, ona je koren iz koga rastu ljudi. Ja sam poslednja koja će se okrenuti i otići, uostalom i ja dolazim iz jedne porodice koja me je naučila pravim vrednostima... jedino što ja tražim je malo poverenja. Neću otići ako već imam dom sa jednim partnerom. Ako je on deo mog života ja gradim sa njim nastavak. On je inkorporiran u moj život. Iza sebe imam puno dugih i konstruktivnih odnosa i jedini koji je prekinut nije bio na moju inicijativu i nije prekinut iz opravdanih razloga i jedini razlog zašto nisam pokušala da ga popravim je taj što me je egzistencijalno ugrožavao, preko emocija i količine mentalnog poremećaja koje sam upijala sa te strane. Verovatno će se i on popraviti u budućnosti, ali ne na moju inicijativu, jednostavno nisam u stanju da okrenem ljudima leđa i sklona sam da oprostim i razumem sve.
Naravno da ću se udati ako to mom partneru bude nešto značilo, nisam ograničena i poštovanje koje sam ja u stanju da pokažem za osećanja i potrebe druge osobe je retko.
etotako
29.08.2005., 15:32
Uostalom, volim da probam nove stvari... i spremna sam da isprobam i tu ideju.
etotako
29.08.2005., 15:42
Zene hoce da se udaju zato sto su kodirane na to...Oce vlast pa to ti je...Oce da uzmu sve ono sto je bilo pod vlascu muskaraca...Evolucija ili nesto drugo?U svakom slucaju zene 21 vijeka su zmajevi...Samo jos vatru ne izbacuju..
žene su zmajevi, a ti si autommobil
i to mali plavi!
silver-girl
29.08.2005., 15:44
Svaka zena luda je kojoj je do udaje!
i to mali plavi!
ko kaže da ne bljuju vatru... :roll:
hm...u mom slučaju, umesto "udaje" bolji je termin "registracija" :wink:
trnova_ruza
29.08.2005., 20:31
Sta ti znaci ono sto sam podvukao :? mis'im..dopada mi se to sto si liberalna, sto znaci i vrlo savremena, urbana zenka, je l' :roll:
..vidim da postujes svetinje, tudje brakove, pravilno i lepo pises / vodis racuna i o formi i o sadrzini..to zasluzuje pohvalu/, prezires prostakluk ( sto zaslusuje jos jednu po...)
Aj mi reci, majke ti, sta ti znaci to "poslednji voz"?
Je l' to posledica kucnog vaspitanja, ili je nesto drugo u pitanju?
Pa, i ja sam razmisljala o tome. Stvar je u tome sto mi se nedavno desilo, na jednom porodicnom skupu, da sam bila zestoko iskritikovana od strane starije brace, zetova i tako to, zbog toga sto se jos nisam udala, odnosno zbog toga sto jos i ne razmisljam o udaji (jos crnje i gore!). Onda sam se bacila u razmisljanje kad to polazi 'zadnji voz' i vredi li se po svaku cenu ukrcavati u njega. Kako god okrenes, dosla sam do zakljucka da svakako zelim (itekakao) da se udam jednog dana, ali, zbog svega gore navedenog, neuporedivo mi je vaznije ZA KOGA, nego KADA.
Mozda zato sto mi moje dosadasnje zivotno iskustvo i poznavanje nekih (raznoraznih) parova, govori o mnogo cemu, a pre svega (najvaznije) to da srecni i uspesni brakovi (uglavnom) iznedre srecnu i uspesnu decu. A ja zelim da gajim srecnu decu. A ako sam ja srecna, bice i ona srecna... I tako to, i tako to... :D
etotako
29.08.2005., 20:32
i to mali plavi!
ko kaže da ne bljuju vatru... :roll:
hm...u mom slučaju, umesto "udaje" bolji je termin "registracija" :wink:
ti si moj idol :lol:
registrovani korisnik Betty
http://www.mazeguy.net/cartoon/bettyboop.gif
mackica ns
30.08.2005., 12:01
Ja ću uskoro da se registrujem :lol:
U stvari - udaću se :P
I nemam pojma... Ne slažem se baš ni da je brak apsolutna garancija da nećeš ostariti sam :? ; niti brak posmatram kao samo i isključivo formu koja ubija suštinu :roll:
Prvenstveno je brak važan zbog lakšeg funkcionisanja u ovom društvu. Zbog imovine, obezbeđenja u slučaju da neko (nadajBože) umre, pa onda zbog dece - mislim da se ne vodate po sudovima i da otac potpisuje 'priznavanje' deteta :roll: Onda... Hoću, bre da se prezivam isto kao moj muž. To mi je tako lepo, onda se zovemo Porodica, mislim, porodica sa različitim prezimenima, to mi je bezveze...
Hoću da kažem da veza između dvoje ljudi može da traje i da bude uspešna i divna i krasna i sve to bez braka. Ali, bez braka ne postoji PORODICA. I ne znam zašto bi bilo nužno da porodica uništi ljubav između dvoje ljudi, ili ograniči slobodu, ili štaveć...
Zanima me samo da pitam protivnike braka - da li biste rađali i decu u vanbračnim zajednicama?
chika_doktor
30.08.2005., 12:12
Poznajem vise ljudi koji ne zive verifikovanoj bracnoj zajednici pa imaju ok zivot..A sto se tice sudova i tu su stvari izdefinisane barem kod nas tako da nema vise zakonskih prepreka za funkcionisanje vanbracne zajednice.Eto, ja glasam za ljubav i zajednicki zivot...Naravno bez potpisa jer ljubav je nesto vise od papira...
mackica ns
30.08.2005., 12:17
Naravno da ljubav jeste više od papira :idea: . Niko nije ni rekao da nije :roll:
U stvari, mnogo više ste mi nejasni vi koji kažete NARAVNO bez potpisa, jer tako deluje da ste vi nesigurni - ako je potpis nebitan za ljubav (a jeste), znači da je neće ni pokvariti :wink:
A napisala sam zbog čega se udajem. I zbog čega mislim da je brak neminovan kad se zasniva PORODICA.
HeBePoBaTaH_
30.08.2005., 12:18
Poznajem vise ljudi koji ne zive verifikovanoj bracnoj zajednici pa imaju ok zivot..A sto se tice sudova i tu su stvari izdefinisane barem kod nas tako da nema vise zakonskih prepreka za funkcionisanje vanbracne zajednice.Eto, ja glasam za ljubav i zajednicki zivot...Naravno bez potpisa jer ljubav je nesto vise od papira...
Meni je motor trajno registrovan, registracija automobila mi ističe krajem godine.
Ono što mi je najvrednije, nisam registrovao 8)
Bravo chika doco :!:
chika_doktor
30.08.2005., 12:21
Izvini molim te, kad vec kazes da je ljubav vise od papira zasto tako zelis da stavis potpis na tvoju bracnu zajednicu? Izgleda da ti imas problem sa samopouzdanjem?Ili se varam...
antihrista
30.08.2005., 12:29
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo oo! lep pogodak doktore :lol:
Gazdarica
30.08.2005., 12:41
Nda, ovo je stvarno prijatno iznenadjenje od tebe, Dok...
Steta sto cesce ne citamo takve tvoje postove...
Nego, buduci da si vec rekao sve sto sam i sama mislila, mogu samo jos da kazem da porodica, kojoj je potreban papir da bi postojala, i nije porodica...
Toliko!
mackica ns
30.08.2005., 12:44
Izvini molim te, kad vec kazes da je ljubav vise od papira zasto tako zelis da stavis potpis na tvoju bracnu zajednicu? Izgleda da ti imas problem sa samopouzdanjem?Ili se varam...
Varaš se, ja sam rekla da ne mislim da će mi potpis ni poboljšati, ni pokvariti ljubav i vezu. Ti si taj koji je uveren da bi mu potpis smetao; ja sam prema potpisu poprilično indiferentna ako pričamo samo o ljubavi između nas dvoje.
'Tako' želimO oboje (mada ne znam šta znači - 'tako' :? ), prvenstveno zato što ćemo imati decu za koju želimo da budu rođena u porodici, odnosno u bračnoj zajednici; da ne bi momak išao po sudovima i potpisivao da priznaje dete; zato da bismo bili zaštićeni ukoliko se ne daj Bože nekome nešto desi i eto, zbog takvih stvari uglavnom... Ovo sad spominjem zato što sam sad skoro prisustvovala jednom nemilom događaju u kome je umro nevenčani muž jedne žene (proveli su trinaest godina zajedno) i nemaš pojma koliko muke i živaca pored sve tuge će nju stajati da dobije ono što su zajedno stvorili, jer se pojavila gomila lešinara u vidu rođaka (krvnih, zakonskih!) preminulog.
chika_doktor
30.08.2005., 12:50
Prije svega mislim da si ok djevojka ali zao mi je sto nisi procitala ili dovoljno razumjela ono sto sam napisao..Zelim ti sve najbolje u tvojoj verifikovanoj i drustveno priznatoj bracnoj zajednici...I da vise ne duzimo oko ovoga...Sretno!!!
Ja ću uskoro da se registrujem :lol:
U stvari - udaću se :P
I nemam pojma... Ne slažem se baš ni da je brak apsolutna garancija da nećeš ostariti sam :? ; niti brak posmatram kao samo i isključivo formu koja ubija suštinu :roll:
Prvenstveno je brak važan zbog lakšeg funkcionisanja u ovom društvu. Zbog imovine, obezbeđenja u slučaju da neko (nadajBože) umre, pa onda zbog dece - mislim da se ne vodate po sudovima i da otac potpisuje 'priznavanje' deteta :roll: Onda... Hoću, bre da se prezivam isto kao moj muž. To mi je tako lepo, onda se zovemo Porodica, mislim, porodica sa različitim prezimenima, to mi je bezveze...
Hoću da kažem da veza između dvoje ljudi može da traje i da bude uspešna i divna i krasna i sve to bez braka. Ali, bez braka ne postoji PORODICA. I ne znam zašto bi bilo nužno da porodica uništi ljubav između dvoje ljudi, ili ograniči slobodu, ili štaveć...
Zanima me samo da pitam protivnike braka - da li biste rađali i decu u vanbračnim zajednicama?
pa to - sertifikat za sve što možete napraviti :wink:
Znači, bičće J&V puta 2! :D
Ja brak kapiram kao i svaku drugu igricu na kompu, samo uživo /ne može pauza pa sutra kad se odmoriš! Mada, može i to/ tj. kao razvojne odnose i karaktere koji se razvijaju i sve tako interaktivno....a jedva čekam da odbacim svoje prezime (dosadno, na ić), i upišem se u novu listu slayera :lol:
i...imam utisak da se tako STIČE sloboda, jedna nova vrsta slobode, zaista :D Slobodna si da bez skrupula ganjaš karijeru i praviš decu...kad si solo onda praviš kompromise sa kafanama i kondomima :P
odgovor na tvoje pitanje: da, rodila bi sebi jednu devojčicu po svaku cenu, ako mi to padne na pamet :lol:
sexy lady2005
30.08.2005., 13:12
E to se i ja pitam...
mackica ns
30.08.2005., 14:24
pa to - sertifikat za sve što možete napraviti :wink:
Znači, bičće J&V puta 2! :D
:wink:
Ja brak kapiram kao i svaku drugu igricu na kompu, samo uživo /ne može pauza pa sutra kad se odmoriš! Mada, može i to/ tj. kao razvojne odnose i karaktere koji se razvijaju i sve tako interaktivno....a jedva čekam da odbacim svoje prezime (dosadno, na ić), i upišem se u novu listu slayera :lol:
i...imam utisak da se tako STIČE sloboda, jedna nova vrsta slobode, zaista :D Slobodna si da bez skrupula ganjaš karijeru i praviš decu...kad si solo onda praviš kompromise sa kafanama i kondomima :P
odgovor na tvoje pitanje: da, rodila bi sebi jednu devojčicu po svaku cenu, ako mi to padne na pamet :lol:
I ja odbacujem svoje dosadno prezime na ić :shock:
Betty, vi ste nam neki dvojnici :lol: :P
I nisam ni ja nikom uspela da objasnim ovo što sam boldovala, ali definitivno mislim tako :D 8)
I to što bi rodila sebi devojčicu - nije bilo pitanje za tebe... Mislim, ti se registruješ :lol: U stvari, nije bilo pitanje da ste sami, bez ikakvog partnera, pa rađate decu 'sebi'. Nego, da imate partnera i rađate decu, ali u vanbračnoj zajednici; zato što nećete da se venčavate, samo zato što mislite da će vam to ubiti ljubav :roll:
A nema veze što će deca sutra u školi i drugarima objašnjavati da su mama i tata zajedno i da se vole, da nisu kopilad i sl. Mislim, kao da ne znate koliko su deca gruba, a osetljiva.
AntunTun
30.08.2005., 15:11
zato shto im treba neko u dugim nedeljnim popodnevima...
il zato shto imaju 18god i ne bash puno toga u glavi...
Groucho_Marx
30.08.2005., 15:15
Znači, ako ti padne na pamet, rodićeš, i onda ćeš se igrati braka kao igricom na kompu :shock: :? How mature...
Znači, ako ti padne na pamet, rodićeš, i onda ćeš se igrati braka kao igricom na kompu :shock: :? How mature...
Da, baš tako. Imaš problem s tim?
Igraću se happy family...bolje nego da se mrcvarim sa unhappy desperated family that don't know how to play games. Grućo, SVE je igra i kreacija (uz masu problemičića, koji, ako ih preozbiljno shvatiš, mogu da postanu ONA šuma od koje ne vidiš drvo)
e, ybt, 101 put sam promenila mišljenje tj. odgovor na ovo pitanje. :lol:
Dakle, prvog dana septembra, odgovor je: NAJISKRENIJE, NE ZNAM.
Valjda da imaju neku bazu. Negde spavaju i to., Štrajkuju glađu. Šta bih ja kad ne bih imala publiku za štrajk glađu :P
LPhoklica
01.09.2005., 21:51
zato shto im treba neko u dugim nedeljnim popodnevima...
il zato shto imaju 18god i ne bash puno toga u glavi...
i i i onda nađu nekog pametnog kao...kao, onog klinca iz South Parka. Ah...