Vidi punu verziju : kako povezati jos jedan hard disk
todor_iv
15.06.2003., 15:58
Ja imam jedan hard disk od 9,1 GB, a sada sam kupio jos jedan od 40 GB,kako ga trebam povezati.
Sterka©
19.06.2003., 20:54
U user manual-u(uputstvu) imas kako treba da podesis jampere da ti novi disk bude SLAVE.Onda ga povezi isto kako ti je povezan prvi hard-disk (kabl za napajanje-bilo koji) i onaj siroki kabl (imas ulaz na kablu koji je povezan sa postojecim hard-diskom na istom kablu odma ispod imas taj ulaz).Srecno!
Dukakis89
04.11.2003., 19:52
Videces da na kablu imas dva ulaza. Na jednom je hard a drugi je slobodan. Na taj drugi mozes da stavis drugi hard.
Kao sto su rekli: stavis ih na isti kabal na kojem ti je stari disk i gotovo; Problem je sto diskovi nisu isti. Manji radi na IDE kablu sa 40 zica a novi je za ultra ATA kabal sa 80 zica. Razlika je u brzini obrtaja diskova i kolicini i brzini informacija koje proticu. Ima rizika da stari disk uspori malo novi; Pazi i na jumpere, tj. koji ce biti master a koji slave. Bolje da novi ide na vrh kao master a stari ispod kao slave 8)
aquarius
06.11.2003., 03:20
Ja imam jedan hard disk od 9,1 GB, a sada sam kupio jos jedan od 40 GB,kako ga trebam povezati.
Novi stavi kao primarni, stari kao "slave" na jednom kablu. Najbolje je da pozoves nekoga ko to zna da podesi je mogu da se dese problemi iz milion razloga.