Vidi punu verziju : EKSTREMNI SPORTOVI U VALJEVU
E,ljudi,ja sam se uzelela malo avanture!
Bila sam kao klinka u klubu istrazivaca "Vladimir Mandic-Manda" u speleolozima,medjutim,nije mi se svidelo jer je tu bilo mnooogo geaka i alkohola,a malo sporta. Kako li je sad tamo (ili bolje da ni ne pitam,kapiram da su jos isti ljudi tamo,jer su i onda imali po 150 godina,a svi mi ladji smo samo prolazili,i odlazili,a oni su ostajali)
A konjicki klub? Umela sam i da jasem,ali kao dete,zna li neko koliko to kosta,bilo je djavolski skupo?
A streljcki klub? Placa li se clanarina,ili se placa po glinenom golubu,ili kako vec? I trebam li licno svoje oruzje,ili ima da se iznajmljuje? I ako ima,sta ima,i koliko to zadovoljstvo kosta? I gde se nalazi,ako uopste radi?
Wilkołak
15.08.2006., 13:00
kapiram da su jos isti ljudi tamo,jer su i onda imali po 150 godina,a svi mi ladji smo samo prolazili,i odlazili,a oni su ostajali
Nisam clan istrazivaca mada znam mnogo njih i o njima. Mogu ti reci da gresis ali mnogo gresis! Kao sto njihov naziv kaze, oni su istrazivaci, tako da se ne bave ekstremnim sportovima i ne spustaju se u jame samo zbog sporta vec da bi snimili i istrazili pecine.
Sto se streljastva tice, to bas nije ekstremni sport a moras da razlikujes nekoliko vrsta streljastva. Gadjanje glinenih golubova nema neke preterane veze sa streljanjem u klasicnoj streljani tj. na strelistu.
U principu se streljastvo svodi na tehnike disanja i samokontrole dok je gadjanje glinenih golubova 90% refleks i ne moras nisaniti uopste. Posto kontam da se nikada pre nisi bavila streljastvom, mislim da bi bilo dobro da pocnes od pocetka, prvo sa vazdusnom puskom pa da vremenom zaradis licencu za malokalibarsku.
U Valjevu je nekada postojao Krusikovo streljacko drustvo medjutim, to je kao i mnogo drugih stvari prilicno propalo (da ne kazem sasvim). Ja ne treniram u Valjevu, tako da sam ispao iz lokalnih desavanja vezanih za streljastvo, medjutim, u svim klubovima mozes koristiti serijske klubske puske, a mozes za koriscenje dobiti i ostalu opremu (ukoliko imaju viska) kao npr. naocare, rukavice, prsluk, pantalone i cipele (veoma retko).
U principu tokom svakog treninga treba da ispucas 50 dijabola i da postignes da ti se pogoci grupisu u sto vecoj meri. Vezba se horizontalna i vertikalna grupacija a najvaznije od svega je da naucis kako se zadrzava dah i kako se zauzima pravilan stav. Sada pricam o streljanju vazdusnom puskom, mada se streljanje sa malokalibarskom neznatno razlikuje.
Ukoliko se radi o pistolju, sve ide isto samo sto je meni npr. pistolj dosta tezi za odrzavanje ravnoteze (valjda sam navikao na pusku). Inace, pistolji su kao po pravilu redji u odnosu na puske.
I da, umalo da zaboravim, ako si mozda povezala streljastvo sa onim sto se vidja u filmovima, odmah to zaboravi jer su stavovi iz kojih se puca po filmovima najgora sminka.
Prvo za israzivace-i dalje se aklkoholisu,a sto se tice konjickog,ako poznajes Svetu ili Dekija,mozes da jases za dz.Lasta je matora,pa ti predlazem da jases Lunu ili Adama.,.,.,.Sta je tebi extremno u ovim sportovima?akio hoces extremno,skaci sa stene u Gradac bandzi bez konopca,do jaja je,veruj mi
Wilkołak
15.08.2006., 13:12
Prvo za israzivace-i dalje se aklkoholisu
U principu vazi za astronome. Alkoholisu se i ostali, ali u manjoj meri ... mada su astronomi stvarno prvi na toj lestvici.
a ekolozi?!oni kao ne piju?
Wilkołak
15.08.2006., 13:47
Ekologe ne poznajem. Pre su se zvali biolozi... jel' tako?
Uzgred, u astronomima i speleolozima nema odavno starkelja. Ekipa je skroz nova i mnogo rade.
Ne kapiram sto ste napali nesrecne istrazivace!!?Uostalom , kako rece Wilkolak, oni su istrazivaci a ne sportski klub! Mada u celoj toj prici ima sportskog duha... Ko tamo pije a ko ne.... interesantna rasprava! Ko od vas pije?! Mislim da ljudi rade nesto dobro u ovom gradu, potegli su sad posteno za izgradnju doma... Sto se speleologije tice, koliko znam ekipa je odlicna, buduci da sumnjam da u VA moze da se nadje nesto 'ekstremnije', mislim da nije losa ideja pridruziti se... Posetite njihov sajt, mozda nesto saznate, jako lepo uradjeno!
svi piju.,,.,.neka riba je pre neki dan jahala konja mrtva pijana.,.,,.to je vec bio extremni sport
Hej, stvarno si me sltko zasmejao... Slika pijane devojke koja jase konja,... zaista ekstremni sport!!! Vanama, izgleda da si bolje upucen u interne stvari od mene, mada priznajem da sam i ranije slusala price o tome kako se provode na akcijama, da, da, razne i gnusne stvari su se prepricavale... Ne znam... Ja bih verovatno samo pijana silazila u jamu... Razumem ja to! Mada sve to moze biti ekstremno...
LePiaf_dnb
16.08.2006., 08:57
.......pomalo i duvaju :):):)
Onda bi trbalo da se ispita uticaj ove organizacije na mlade u ovom gradu... Roditelji salju decu tamo sa najboljim namerama....
Wilkołak
16.08.2006., 15:58
Roditelji ne vode racuna o svojoj deci i to je njihova stvar. Nikakvi istrazivaci ili veslacki i streljacki klubovi nisu krivi sto njihovo dete postane probisvet. Kriva je prvenstveno porodica i lose vaspitanje. I prestanite da pljujete po Istrazivacima!
Da, stvarno mi je bezvezan ovaj komentar! Naravno da roditelji snose odgovornost... Wilkolak, slazemo se ti i ja; Izgleda da je problem u tumacenju... Moj pocetni komentar na istrazivace je bio pozitivan, i naravno da je takav i dalje... Ima tamo sjajnih ljudi, i cela prica je prilicno pozitivna, a ovakvih i onakvih likova ima svugde, nevezano za organizaciju, tako da je glupo komentarisati pojedince (narocito ako nisu tu...)!
Dobro, hoce li sad reci neko nesto o ekstremnim sportovima????
Casual Crew
17.08.2006., 03:49
Hajde bre na tekmu,borba sa drugom ekipom,a to moze biti prilicno extremno,podize adrenalin,ma sjajno.
Istrazivaci,ok ekipa iz te neke moje generacije uglavnom HM opredeljenje i zivot.Licno i mene je interesovalo nesto tu,uglavnom ta cirka i zezanje,ali tekme mi nisu dale vremena za to,a i iskreno tekme su zakon,bolje i ludje od svega,najextremnije.Jedini problem su zandari sa punom opremom,pa ne mozes tako lako da mu razbijes glavu kao nekad,mada i u tome je extremnost i draz :-D
LePiaf_dnb
17.08.2006., 09:00
Casual slazem se sa tobom (opet) adrenalin je najvetji na tekmama josh kada nekom grobaru razbijesh glavu idesh kutji nasmejan i niko 7 dana ne moze da te izbaci sa koloseka:):):)
Mannibals
17.08.2006., 11:26
....ADRENALIN...,Hm....sta to bese......[mene nema 4 dana,oni poceli......"misevi kolo vode dok macka spava"....] I Ja sam jahao konje i to Anku,kobilu-tako zvala pre 10 godina na Div....chi...chi.....chibarama,sada vishe ne....
STA bi sa PECANJEM ?!??-Ja kad god sam ishao sam se uvek kuci vracao iznerviran[Ciganska Brana,prema Budinom stadionu]....NEKADA bila....ulovim 5 kesegica,umotaju se stapovi izgubim svih 5!!!,,,Polomim shtap i 'odma' mi bolje!...EEE....
U Grckoj sam vozio kao klinac BAJS RELI i tako sam bio nalozen JER sam vozio protiv druge narodnosti,,/oni mrndzaju nesto,Ja mrnzdam sa vama...itd....itd../### Nije reli koje brzi itd.Tu bih izgubio,ZNAMmmm.......vec one prepreke----Balvani,kroz blato...itd..I YUgoslavos je pobedio KAO STO SAM I U STREETFIGHTERu ih drao...heeh...EEEE...."bilo mi nekad lepse..."to vreme......ah..
Casual Crew
17.08.2006., 16:20
Tako je nice iz najgotivnijeg crtaca :-D Ipak mnogo je lepse onim pendrekom na izvlacenje otvoriti ciganu lobanju,ali ono iskreno.
Pazi ovog misevi kolo vode,sledeci put kad budes krenuo na pecanje pitacu te gde ides i srecno majstore :lol:
Kako mislite da jedna devojka krene na tekmu sa sve pendrekom... aaaaaaaaa....
Pa bila bih mrtva odavno! I moze li bez otvaranja lobanja, ljudi plasite me! Ja navijam za Partizan, jel nece niko da me bije zbog toga???!!!!
Casual Crew
17.08.2006., 16:39
Nece sunce,ako ides sa pravom ekipom ;)
O Partizane ti ne pobediv si,o Partizane ceo moj zivot si... Jako lepo sto navijas za PARTIZAN odusevljen sam.
Malo skacemo sa teme na temu ali zanimljivo nam je!
Kod mene se cuje "SAMO JEDAN KLUB, SAMO JEDAN GRAD, SAMO PARTIZAN..."
Casual Crew
17.08.2006., 16:48
Mogu da ti ostavim linkove od svih snimljenih stvari posvecenih Partizanu i Grobarima,ako imas neki brz net.Ja sam bolestan od toga i slusam iskljucivo to.Dobro nekad malo zabariju,ali navijanje i tribina su apsolutni prioritet.Grobarka si,bravo za tebe!!!
@Casual
Cekaj, CENTAR, ekipa i to...? Nisu RAGAZZI, jel da, oni su valjda zvezdasi??!!
Casual Crew
17.08.2006., 17:07
Gresis dusice,tri ekipe su iz centra Ragazzi(nisu delije,izmesano je),Zeljnici(vecinom delije i jedan ali vredan GROBAR) i Spiders nisu svi iz kraja,ali su takodje izmesani po navijackom opredeljenju.Naravno i ekipa Le piaf-a ali se oni ne loze preterano na tribine ;)
Da centar,ekipa prica koja traje ;)
Cekaj, ko je GROBAR u Zeljnicima!!!! Najvise volim jednog RAGAZZA, i jos jednog... Ali Zeljnici su uvek bili tuuuuuuu ;) Ko su ovi trci ne znam...???
Casual Crew
17.08.2006., 17:25
Ne mogu ovako javno da ti ispisem,poslacu ti private ;) Ragazzi Della Centro 2002 i Zeljnici 1996 ;)
@ Casual Crew
Sta bi sa onim linkovima???? Dolazi mi 'brat' sutra, moram malo da mu pustam dobre stvari, uvek ga nerviram time...
Aj ostavi mi linkove, protok mi je ocajan, al ajde....
LePiaf_dnb
18.08.2006., 09:56
Fuj !!!!
Casual Crew
18.08.2006., 13:57
@ Casual Crew
Sta bi sa onim linkovima???? Dolazi mi 'brat' sutra, moram malo da mu pustam dobre stvari, uvek ga nerviram time...
Aj ostavi mi linkove, protok mi je ocajan, al ajde....
Ma narezacu ti to sve,da se ne maltretiras i poslati ti po "znas vec" 8)
Wilkołak
18.08.2006., 14:03
Biti zvezdas u Valjevu je ekstreman sport. 8)
Casual Crew
18.08.2006., 14:04
Ma ima njih na kalup ih prave.Sektasi...
Mannibals
18.08.2006., 14:07
A biti y Dushi RIDERS - ponos grada VALJEVA......HM......to vec nije fora.....KAZU CZ vs.PARTY------>BG klubovi.......JESU,ALI ***........DO k*&^%$# ......TO NIJE TACNO !!!!!
Casual Crew
18.08.2006., 14:20
Ko ti je rekao da nije fora,Riders i treba da budes,ne ti nego svi,***.ja sam odrastao na Jugu i ne mogu da menjam klubove kao patike,ali Riderima uvek pomognem maximalno,pa tako i za vikend!
LePiaf_dnb
18.08.2006., 14:21
Ja ja ja pa si zbrisao u shvabiju tjuti ne seri :)
Casual Crew
18.08.2006., 14:23
Zbrisao i vratio se :( Ostajem tebra!
Mannibals
18.08.2006., 14:50
Ipak je nashe=nashe........
@ Casual Crew
Moze i tako... Ali bojim se, ako to das "znas-vec-kome" da ce disk da bude zapaljen, negde na trgu recimo....
Sala, znas vec, previse se volimo da bi do toga doslo!
pozzzz
Casual Crew
20.08.2006., 18:20
Daleko da bi on to uradio!Najvaznije je da dobijes disk i dobices ga naravno :wink:
Mannibals
28.08.2006., 18:11
Kako se dobija disk?!?.......Ima nEKA ig'a koju ne znam??????
??????
?/
?
Wilkołak
28.08.2006., 18:46
A hoce li dobiti i nesto drugo osim diska?
Casual Crew
28.08.2006., 19:08
A hoce li dobiti i nesto drugo osim diska?
Nece brate,ortakinje iz ekipe imaju ista prava kao i ekipa.Zakon centra-ravnopravnost :wink:
Wilkołak
28.08.2006., 23:38
To ti pricaj nekom drugom .... heheheh, sis'o Vilk vesla! Sio mi ga Djura heheheheh
Ko dobija disk?Ma,o kakvom disku svi pricate?
Casual Crew
29.08.2006., 02:21
To ti pricaj nekom drugom .... heheheh, sis'o Vilk vesla! Sio mi ga Djura heheheheh
Ovog puta zaista gresis u proceni 8) Katta je lik koji nije u toj prici i zbog jednog mog velikog prijatelja i brata o njoj imam odlicno misljenje.Veruj mi da mi ni na pamet nije palo!
Wilkołak
29.08.2006., 10:22
Ovog puta zaista gresis u proceni Katta je lik koji nije u toj prici i zbog jednog mog velikog prijatelja i brata o njoj imam odlicno misljenje.Veruj mi da mi ni na pamet nije palo!
Pa, mi malo lozimo, al' ti sve na ozbiljno okreces ;-) Ma, Katta je zmaj, jos samo da nauci da je Gradca i pice super 8) Hehehehehehehe
Mannibals
29.08.2006., 16:04
@Wilkołak---- sis'o Vilk vesla! Sio mi ga Djura hehehehe
......ehhheheh....Prigutao camac.......
E chovek ti u 10,,ja ....ty Oko 15-16 chasova....M4j4 oko23.000....
......Casual 02.38......CHESTITAM>>!!!>!!>!>!>!>>!>!!!!!!!!!!!.....!!>!>!!!!>
:twisted: :twisted: :twisted:
IMA NAS NON-STOP,,kao dragstor smo!!! :lol:
Wilkołak
29.08.2006., 19:12
Nego sta! Ne zatvaramo!
Mannibals
30.08.2006., 01:22
.......KEEP it REAL !!!!.......heehheh
alpin_speleo
01.09.2006., 02:08
sta te zanima u vezi ekstremnih sportova?
i sta bi uopste zelela da probas?
sto se tice speleoloske grupe,
tamo mozes nauciti mnogo toga
ako zelis.
imas i kurs speleologije koji pocinje u oktobru i trajace dva meseca.
speleologija predstavlja istrazivanje jama i pecina,
ali pojedinci speleolozi cesto idu u duboke speleoloske objekte treninga radi.
za mene speleologija je sjajan izavov i pruza neverovatnu avanturu dok istrazujete nove galerije, pecinske kanale, duboke jame...
da ne pricam o nivou kada postanete sposobni da sami postavljate uze u jamama.
-tehnika rada na uzetu u speleologiji je najkompletnija-vise i od alpinizma, canyoninga.
koristi se u spasavanju iz jama i pecina, velikih stena itd..
sto se tice penjanja:
ko zna da penje moze da to radi na bilo kojoj steni u blizini (a posle skoci u Suncev vir).
sto se tice opremljenih stena u okolini Valjeva su stena Grdoba(sa opremljenih oko 30 smerova) i Petnicka pecina(sa jednim smerom i projektom).
pozdrav
Ivan
ps.. jame, pecine, stene-jeftin i nezamenjiv provod, samo sto mi Srbi jos to nismo provalili...videcete za godinu dve koliko ce masovnije biti kod nas:-)....dok ljudi udju malo u fazon... :lol:
Mannibals
01.09.2006., 02:39
Ko dobija disk?Ma,o kakvom disku svi pricate?
TO BIH I JA VOLEO DA ZNAM....
O KAKVOM SE DISKU PRICHA OVDE...hm??
:confused: :confused: :confused:
:confused: :confused:
:confused:
Wilkołak
01.09.2006., 09:52
Pozdrav za Ivana i celu speleo-istrazivacku ekipu! Keep up the good work!
Sto se tice diska, Kezuel ce ti to objasniti ;-) .
Mannibals
01.09.2006., 15:35
.....STO seticha CD-a....mogu Samo da ga dyvam uz......ss..
IVANE......
D O B R O D O Sh A O !! ! !!.............ej Wilk,dodji da se pljujemo malo,,,van VA......pogledaj neki moj post pa me nadji tamo....I need Your HELP....
Wilkołak
01.09.2006., 15:41
Gde se pljujemo? Video sam da si nesto postovao na Subotici pa sam ti odgovorio!
Mannibals
02.09.2006., 05:31
U kafani .......da ga napunimo ama BASH,,COME ON 'lads
Hej, bre, momci, mene malo nema a vi vec nesto iza ledja..... Dobro, dobro....
@Wilkolak
Nisi mi rekao kako ti se dopala ona svirka na kojoj smo, valjda, bili oboje?
Ista cu onda >picu< kad naucim Gradca....? zbbunnn
@Casual
HVALA, HVALA,za disk cu da vidim sta se desava kad stignem u Valjevo, jos ne znam....
ZA OSTALE> nebitno za disk, nije nagradna igra, bilo je interno....
Mannibals
03.09.2006., 03:37
Dobro je......ima ljudi,sve metalci i zene...=DEADLY ALLIANCE!!!! :)
Idem da branim VA,"sa zastavom u ruci....."po drygim forumima,ako se vratim...ne ochekujem da me celivate,jer na izdajnike sam navikao....ali uvek postoji prvi puut-POSLEDNJI je najjachi,
-----Dragi moji VA ne bih se sa vama kachio,mali je ovo grad.....s'toga..lepi da ste------+klj=beathifulMariiiIAI on my Soul....
Wilkołak
03.09.2006., 12:00
@Wilkolak
Nisi mi rekao kako ti se dopala ona svirka na kojoj smo, valjda, bili oboje?
Ista cu onda >picu< kad naucim Gradca....? zbbunnn
Svirka je bila dobra ... u stvari, sve zavisi od drustva sa kojim sam, osim ako svirka naravno nije totalni raspad, e onda ni drustvo ne pomaze.
A za pice ... pa, dugujes pice ;-)
@ALPIN_SPELEO
Vidi,ja sam u tom klubu bila do 1999. kada se moja tadasnja ekipa (kik bokseri) zakacila opasno na akciji na Durmitoru sa "starom gardom",ludacima,alkosima i budalama matorim,Djapom,Svetom Kovacevic,i dragom mu Oljom,Ratiborem,ma,sa svim onim preko 35 godina,tako da,ako su oni jos uvek tamo-nista od mog povratka. A svadja je pocela prvo oko toga sto je Sveta Kovacevic,kao VODJA AKCIJE,trazio od klinca,novajlije,decka od 17 godina da obelezi farbom stenu BEZ OSIGURANJA,onda sam se ja prva pobunila (treba li da napomenem da je vodja akcije bio non stop pijan?)i zahtevala da mu ja stavim osiguranje,ko da je tesko vezati makar konopac oko struka,a na to je Sveta odgovorio da cu ja ,za kaznu,da idem da obelezavam stene ceo dan BEZ OPREME I BEZ OSIGURANJA,ja sam to iz inata URADILA,a kasnije,par dana kasnije,T. je pesacio nekoliko kilometara da bi napunio baterije za 2 lampe,a Sveta ga je napao FIZICKI kako je smeo da uzme punjace bez pitanja!? Onda je izbila kolektivna tuca,mi protiv njih,sevale su sekirice i nozevi,ne samo pesnice...ne daj boze nikome onako nesto...u sred nedodjije,vodja akcije mrtav pijan...a sve kod njih...hrana u dzipu,dzip u kafani udaljenoj 15 kilometara...a mi sami i gladni...***** im mater!Jesu li jos tamo???
Ako jesu,onda da se bacim ja na neki drugi sport...ima li neko info o konjickom klubu u Deguricu?
pozz svima
Wilkołak
05.09.2006., 18:50
Dzip, pun hrane, neobezbedjen u divljini ... hihihihihi, pa to je bombonica! Prevrnes, izvadis hranu a matorce iskrivis! Pu, stoka alkoholicarska!
alpin_speleo
06.09.2006., 03:08
@ALPIN_SPELEO
Vidi,ja sam u tom klubu bila do 1999. kada se moja tadasnja ekipa (kik bokseri) zakacila opasno na akciji na Durmitoru sa "starom gardom",ludacima,alkosima i budalama matorim,Djapom,Svetom Kovacevic,i dragom mu Oljom,Ratiborem,ma,sa svim onim preko 35 godina,tako da,ako su oni jos uvek tamo-nista od mog povratka. A svadja je pocela prvo oko toga sto je Sveta Kovacevic,kao VODJA AKCIJE,trazio od klinca,novajlije,decka od 17 godina da obelezi farbom stenu BEZ OSIGURANJA,onda sam se ja prva pobunila (treba li da napomenem da je vodja akcije bio non stop pijan?)i zahtevala da mu ja stavim osiguranje,ko da je tesko vezati makar konopac oko struka,a na to je Sveta odgovorio da cu ja ,za kaznu,da idem da obelezavam stene ceo dan BEZ OPREME I BEZ OSIGURANJA,ja sam to iz inata URADILA,a kasnije,par dana kasnije,T. je pesacio nekoliko kilometara da bi napunio baterije za 2 lampe,a Sveta ga je napao FIZICKI kako je smeo da uzme punjace bez pitanja!? Onda je izbila kolektivna tuca,mi protiv njih,sevale su sekirice i nozevi,ne samo pesnice...ne daj boze nikome onako nesto...u sred nedodjije,vodja akcije mrtav pijan...a sve kod njih...hrana u dzipu,dzip u kafani udaljenoj 15 kilometara...a mi sami i gladni...***** im mater!Jesu li jos tamo???
Ako jesu,onda da se bacim ja na neki drugi sport...ima li neko info o konjickom klubu u Deguricu?
pozz svima
to sa kikbokserima mi zvuci kao da si bila sa nekim tipovima naostrenim za fajt....
ekipa je u grupi sada skroz mladja,
ja sam jedan od starijih, a u speleolozima sam od 2000. godine...
ima oko 10-15 aktivnih clanova i oko 20tak koji se pojavljuju s vremena na vreme.
sto se tice svete, ok je lik bio u dosadasnjim kontaktima koje sam ja ostvario sa njim.
za to pre sam cuo, ali ne zelim mnogo da pricam o tome jer nisam bio tu i nemam pojma ko je koga i zasto nervirao i s kime se tukao...
ako te jos zanima speleologija,
sastanci speleo grupe se odrzavaju u Posejdonu, preko puta Gimnazije, ulaz kod apoteke.
subota 19:30.ili bacis meni mail pa ti bolje objasnim...
alkohol-zabranjen na aktivnostima speleologa...sto je i razumno jer covek kada je na uzetu treba da je 100% ok.
:wink:
Alkohol je zabranjen na aktivnostima? Ooo,konacno,hvala bogu! Hvala na info,ali ako je Sveta jos tamo,necu ja doci,a inace ti momci iz kik boks kluba nisu uopste takvi likovi kao sto si pomislio "naostreni za fajt",ti ljudi se nikada nisu potukli van ringa ni sa kim,niti su oni prvi napali-Sveta je skocio na T. da ga bije i pokusao je da PRESKOCI PREKO MENE koja sam sedela na klupi ,medjutim zaglavio se,joj koja smesna scena,u pokusaju da preskoci preko mene,zapravo mi je seo na glavu prebacivsi samo jednu nogu,a druga je ostala meni na ledjima,i ,kako se `zaglavio` umesto da sidje sa moje glave,on me je odozgo udarao pesnicama kako bi me `preskocio`,a kad je poceo da me udara,onda su ostali skocili na njega...meni je potekla krv na nos,a T. je poceo da ga juri...onda je Sveta od Djape trazio pistolj,a ovaj mu ga nije dao,pa je Sveta uzeo noz,onda nozem gadjao T.,pogodio ga,tj,okrznuo,a T.se izbezumio od besa pa je poceo da ga juri,i gadjao ga sekirom,srecom,promasio je,inace bi i mrtvih bilo!Izvinjavam se sto je ispalo da sad ogovaram,ali to mi je ostala jedna veca trauma,majke mi...a kad smo odlucili da odemo sa Durmitora sutradan,morali smo da krenemo u cik zore,sa sve teskim rancevima i satorima,i vrecama,i presacili smo ceo dan,pa smo tek uvece stigli do `civilizacije`. Posle toga smo u narednih nekoliko sastanaka speleoloske grupe pokusavali da `isteramo pravdu`,da oteramo iz kluba neke ljude,ali smo odustali na kraju i mi smo se povukli,posle smo culi da je Sveta otisao iz kluba,ali se kasnije vratio. Da se ja pitam,njega je trebalo tuziti i da imalo ima pravde trebalo je da dobije cak zatvorsku kaznu. A inace ,(ako znas ko je bio pokojni Zoran zvani "Runda" koji je poginuo na jednoj od akcija tako sto je mrtav pijan upao u jamu) 99% smrtnih slucajeva je bilo posledica ljudskog faktora ,a ne neispravne opreme (vecina je poginula tako sto je pala pijana a nije bila osigurana,dakle,pijan,bez opreme,padne i pogine,a posle kazu kako je speleologija opasna,ne,opasno je biti pijan! )
Ja sam volela speleologiju,i jako sam se razocarala sto se od ovih starijih "glavnih" niko nije zalagao za napredak kluba,nego su dolazili tamo da se napiju i da muvaju klinke koje su dosle u klub-iskreno,od tog vremena sam zamrzela alkoholicare do te mere da ne mogu pijanog coveka da gledam! (sad da ubacim malo crnog humora:sto mi `narkosi` mrzimo one `alkose` :lol: )
p.s. Zna li iko nesto o konjickom klubu u Deguricu???
Mannibals
07.09.2006., 00:26
Dobro je kada neko.....ne pije,MRZIM zestoka ****......da li znash da alkohol ....ma znash sigyrno---da pivo nije pice,vec osvezavajuci napitak......
----------Ja sam jahao konje,igrao stoni tenisa.......i skoro sve sportove iz zabave,ali nisam AIKIDO a hteo sam sa 13 da pocnem, medjutim to je tad bilo u BGu....ako budem nashao u VA....da se aktiviram,....
-----Ovaj Ivan je malo....chudan za one koji ga ne poznaju ali iz vidjenja svideo mi se njegov stav prema zivoty ii zavidim mu....ima nesto sto se meni svidelo jako....
alpin_speleo
07.09.2006., 01:57
od toga sto si navela...m4j4..slabo sta se moze zateci u klubu danas..
naprotiv, radimo na razvoju kluba i radu na nekim visim nivoima...
odlazimo na medjunarodne ekspedicije,
bili smo samo ove godine u Ceskoj, Francuskoj.
dva kursa po dva meseca godisnje...
saradnje sa ostalim klubovima Srbije...
jame, pecine, jame, pecine, setnje, tereni, druzenja, kampovanja...
ima dosta mladih,
a tek ce i da bude..
istrazivati je mnogo lepo, problem je sto se to vremenom zaboravlja kod ljudi...
zaborave na neizvesnost, traganje, ideje, inovacije...
hehe...
speleologija je meni strava, pruza dosta mogucnosti, pre svega putovanja ako zelis da se bavis njom...
sto se tice poginulih-ima i u saobracaju.
alpinizam,speleo, canyon jesu dosta eksponirani sportovi, zato kazu i ekstremni, ali uz pravu skolu mozes biti prilicno bezbedan u bilo kojoj situaciji.
zao mi je sto si stekla takve utiske, upala si u neko cudno vreme tamo...
neki od nas su shvatili da nista ti niko nece promeniti, dok ne uradis sam.za nove stavri se treba boriti, stvarati.
eto, pozz
i ako te interesuje jos speleologija mozes uvek doci...
a sto se tice konjickog kluba, to ti i nije neki ekstremni sport, zar ne?
strujici
07.09.2006., 13:48
[QUOTE=Mannibals]....da li znash da alkohol ....ma znash sigyrno---da pivo nije pice,vec osvezavajuci napitak......
Spada u prehrambene proizvode
Wilkołak
07.09.2006., 16:37
Spada u prehrambene proizvode
Da potpisem tu izjavu i da zalijemo!
Extremni sportovi u Valjevu su...Brzo ispijanje piva,dugo spavanje na klupi u parku,klosarenje na hronometar... :D
Wilkołak
07.09.2006., 18:04
Ispravka, spavanje na klupi u parku okruzeno coporom gladnih ulicnih pasa ...
@pivo je hrana :) kaloricno je kao jedno jaje ;)
@copor pasa ,tacnije 100 pasa su sinteri uhvatili u dvoristu gimnzaije pre neki dan (ako me je keva tacno informisala...ako nije,sto kaze Balasevic:"Ako su lagali mene,i ja lazem vas" :) )
Wilkołak
07.09.2006., 18:45
@copor pasa ,tacnije 100 pasa su sinteri uhvatili u dvoristu gimnzaije pre neki dan (ako me je keva tacno informisala...ako nije,sto kaze Balasevic:"Ako su lagali mene,i ja lazem vas"
Pasa ima kol'ko hoces! Cuo sam da seljaci donose male dzukelice na pijac i da ih tu pustaju ili ih pustaju po naseljima. Taj problem nije resavan jedno 2 godine i za dve godine broj psica je porastao eksponencijalno! Valjevo i nema sintere (koliko ja znam) ... zao mi je tih zivotinja, mislim ne treba ih tek tako ubijati.
Mannibals
07.09.2006., 22:10
.....ma m o r e .....mm...im shabansku......E SA jukelama,ajd jos psica,exexxe....kako spavaju zajedno sva "trojica"....kao eurokrem su!!!!/........xexexe
Da da Wilkolak,u pravu si,uz eventualne ovacije slucajnih prolaznika...
DarkVulture
09.09.2006., 21:07
mater im, ako su mi unishtili progeniju psica, ima da ih zapalim
Mannibals
09.09.2006., 21:31
Ja sam dansa spasio ....stene,da se ne udavi,ychinio sam dobro delo.....xaxaaxxa....
...................sta je posle bilo,sa njim ne zna se!??!??..........
.......<<MISSING IN ACTION!>>>
DarkVulture
09.09.2006., 21:40
Ne znam brate, ali kod mene u polja skoli je bas frka bila neko vreme, i ako su omanuli, pa uzeli moje pse... najebace, moram zvati bakutu da chekiram sitjuejshn....
A Progenija je onaj mali smeshni sa izbachenom vilicom... jel ziv???
Mannibals
09.09.2006., 22:26
ccccc.......ZENE!....Kako ih razymeti uvek.....tu temu planiram da otvorim,,LoOoOOOooong davno.........
-AHA......(o chemu pricha,ova zena)????.........Zrela nezrela......malo bih porichao sa tobom na moj kauch.....xeexex
DarkVulture
09.09.2006., 22:36
ma sisaj ga ... geju
Mannibals
09.09.2006., 22:44
ne ja sam .......nekrofil ponekad,posecujem groblja i pricham sa popaskim chobanchicima o tome....
zvrckica
11.09.2006., 17:25
M4j4
Vidi,ja sam u tom klubu bila do 1999. kada se moja tadasnja ekipa (kik bokseri) zakacila opasno na akciji na Durmitoru sa "starom gardom"....
Draga Majo,
iako nisam bila ucesnik ovog foruma, zbog ove rasprave se prijavih.
Kao VISEVEKOVNI clan ISTRAZIVACA, jedino sto zameram istima jesu izvestaji, koji, po obicaju uvek kasne.
Medjutim, nikad nisam procitala ovakav "izvestaj" (dobro se secas "detalja" i posle 7 godina). Nama, drugima, su valjda, lepa iskustva, avanture i dozivljaji potisnuli takve price, kakve ti pripovedas.
Mogu zamisliti neprijatnost i razocarenje koje je na tebe uticalo toliko da napustis Istrazivace. :oops:
A kad napisah "nama, drugima", setices se da je to bila "poluprivatna ekspedicija", nekih prvih ili trecih, upravo bojkotovana od vecinskog broja tadasnjih clanova speleoloske grupe.
Dobro ti nama dosla, kad-god. Istrazivaci i spelolozi u njima su uvek bili SJAJNA ekipa, koja je znala zbog cega je ekipa i sta je okuplja. To nema blage veze, sa onim sto si ti iskusila, i zbog cega mi je, jos jednom zao.
Prosetaj se do Karadjordeve 16, kako ti je Alpino- vec rekao a pogledaj malo i www.istrazivaci.org.yu, pa onda reci da li je to AVANTURA kakva ti nedostaje.
Pozdrav svima na temi :smile:
Wilkołak
11.09.2006., 17:34
Jos jedan istrazivac tj. istrazivacica ;-) Kontam da se znamo, ali necu da javno otkriva identitet ... bar dok ne udarim tablu na kafani ;-)
Casual Crew
11.09.2006., 21:50
E znate kako,bicu maximalno iskren,istrazivaci su ok,stoji to i nema price na tu temu,ALI igrom slucaja znam gomilu ljudi koji su tu,ma i vise od gomile i to su uglavnom ok likovi koje to i zanima,sad i oni se dele na tamo neke pticare,gljivare i sta ja znam ne zanima me ni malo,isto tako znam da je bilo i neprijatnih iskustava,netrepeljivosti sto i nosi masovnost,slazete se?Jedino,ali jedino zasto ja nisam isao na te akcije sa tim momcima je to sto to mene povrsno zanima i ostao sam dosledan nekom svom tripu uz postovanje prema ljudima koje to interesuje,a nerviralo me jedno i uvek ce me nervirati,a to je gomila likova koji su tu bili sa pricom idem da se zezam,*****(izvinite),nije skupo...itd. a znam ih,imam i takvog drugara,isao je zbog toga(najtuzniji smajli) i nije jedini,mogao bih da imenujem te ljude jer ih znam,ali ne interesuje me.
Jedini razlog ovog haoticnog pisanja je taj da i u sredini gde sam se i ja pronasao idu ljudi uglavnom takvog tipa,malo nas voli i zivi zivotom koji je bas odabrao,a ostali su prolazni.Nazalost oni su u vecini,ZNAM i nemojte me ispravljati jer mi se penju na K sezonasi i ljudi koji ceo moj zivot poistovete sa zezanjem.Tako je i u istrazivacima i nemoj da vas neko laze,30-tak ljudi voli,zalaze se,zivi za to,a ostali lade jaja,cekaju akcije i sastanke da izbleje i onaj muski deo populacije uglavnom akcije nebili se ogrebali za neku rupu ili rupicu iz va,backe topole,subotice ili vec cega.
alpin_speleo
12.09.2006., 00:50
ej, necu da te ispravljam..hehe
ali tako ti je svugde..
ja to kontam ovako..
sta me zanima, ukljucim se u pricu,
upoznam sistem i ljude, kako i sta se radi
ako me i dalje interesuje nastavim i radim u tom polju ono sto se meni svidja..
kada bi svako vukao svoju neku pricu, e gde bi bili..
na granama parka u jadru:-)
ta vecina upoznaje to sto se desava, jednom kada se osamostale, i ako do toga dodje,
potezace i oni nesto...
valjda:-)
Casual Crew
12.09.2006., 01:02
Hoce brate,ali 2 od 32...ma bezveze prica,iznervirao sam se pa sam otisao predaleko.Gledam po sebi i onome sto ja radim,tu je tek haos,a to me najvise i boli!!!
@zvrckica-draga,postujem zaista tvoj trud sto si svoj prvi post namenila meni :) poslala sam ti privatnu
@Casual Crew-e,tako nesto i mene nervira! Trebalo bi nekako uvesti neka pravila da istrazivaci imaju neku normu,nesto-nesto,pa ne mozes samo tako otici,sesti na stenu sa rakijom u ruci i muvati sve sto hoda...a ako te niko ne yebe 2%,onda izazvati tucu iz besa ...Ja sam se stvarno trudila dok sam bila tamo da radim kao ludak,obelezavam stene,merim dubinu,skupljam podatke,interesujem se,a evo primera:
Ja:"da vas pitam,nosimo li protivotrov na akciju"?
Sveta:"Kakav.BRE,protivotrov,koga ces da trujes"?
Ja:"Protiv zmijskog ujeda,ozbiljno pitam"
On:"Ma joook...kak`i to..."
Ja:"A sta cemo ako nekoga ujede zmija"?
On:"Nista,onda ce grupa da dobije ime po njemu"
:lol:
Jeste dobar fazon,steta samo sto je to istina!
Nego,ajmo mi da organizujemo ulicne trke,hehehe,da izmislimo neki novi extremni sport :)
Ne znam ni kako smo dosli dovde,nije mi namera bila (opet da istaknem) da blatim nikoga...ja sam samo pitala ima li kakvih extremnih sportova u VA...a slabi su mi zivci za istrazivace,imam ionako slabu kontrolu besa...hmm...pa,dobra je to tema,idem sad da otvorim,pa da pricamo malo o besu! ;)
Casual Crew
12.09.2006., 01:12
Uuuuuu odlicna mu je rafo :lol: kralj.
Nego da organizujemo trke hrtova,pa da se ljudi lepo klade,a spojimo lepo i korisno :lol:
Bez motike leba,to nam uvek treba...Malo rime i ciao...
:lol: "Bice rima kad nadodje plima"
(rece Perica na uciteljicino pitanje:"nastavi rumu... sa `eno camca,voda mu do pramca,eno gnjurca voda mu do...`")
Wilkołak
12.09.2006., 12:58
Sto se tice istrazivaca ... dok sam bio u gimnaziji imao sam jako lose misljenje o njima. Znao sam par likova iz Istrazivaca koji su bili totalni kreteni, umisljeni tatini i mamini sinovi, kvazi-umetnici, kvazi-intelektualci pa zbog toga nisam ni hteo da se ukljucim u rad istrazivaca.
Medjutim, danas me ta ekipa odusevljava, ti kreteni su napustili Istrazivace tj. nisu vise aktivni a ovi sada su opusteni, stalno u akciji, radi se, bori se ... tako treba! Pristupio bih Istrazivacima ali ne znam da li bi me primili ;-) a i za vreme nisam siguran! ;-)
Mannibals
12.09.2006., 15:38
sto se tice rakije moze biti zajebano u kombinaciji sa pelinkovcem.......
Casual Crew
12.09.2006., 18:47
sto se tice rakije moze biti zajebano u kombinaciji sa pelinkovcem.......
Najgora je pegla od pelinkovca,zapamti decace sa one strane reke...
Wilkołak
12.09.2006., 23:23
Povrac'o neko absint?
Mannibals
12.09.2006., 23:34
Najgora je pegla od pelinkovca,zapamti decace sa one strane reke...
Razumeo.....kod Frenkya sam tada isao ja..... :roll:
>>>vishe Ne<<<
Ivan015
24.09.2006., 00:38
a zaboravili ste najrasprostanjeniji extremni sport.........
PRETRCAVANJE ULICE! hahaaaha
alpin_speleo
12.10.2006., 11:14
Speleoloska grupa
Drustva istrazivaca "Vladimir Mandic-Manda" iz Valjeva organizuje pocetni kurs speleologije.
Skup za sve zainteresovane je 14.oktobra u 19h ispred Valjevske gimnazije nakon cega ce biti odrzana prezentacija kursa.
Kontakt telefon vodje kursa:
Ugljesa 0641548260
Vise informacija o programu kursa na www.istrazivaci. org.yu
pozz
Jedi Master
07.11.2006., 17:53
Najekstremniji sport u valjevu je Jetra Cirosis...