PDA

Vidi punu verziju : NAJVECI SRBIN

MILENKO
09.12.2003., 11:53
Koji je po vama najveci, najzasluzniji Srbin -Vuk Karadzic, Tesla, BORA CORBA ili neki drugi?

09.12.2003., 11:56
Narodni heroj--gen.Ratko Mladic

tarantulllla
09.12.2003., 17:51
za sta najzasluzniji? nauka, sport, politika, umetnost, knjizevnost...??!!

pametna
02.01.2004., 13:55
Definitivno je to ZORAN DJINDJIC!!!Nas najveci um koga su na zalost morali da ubiju kriminalci!!!Slava mu i veliko hvala!!! :)

bole065
03.01.2004., 08:39
Vjerovatno Vuk Karadzic i naravno RATKO MLADIC i RADOVAN KARADZIC.

E sto se tice Tesle, ja ne vidim kako je on DOPRINJEO Srpskom narodu. Otisao je u Ameriku i svo svoje znanje dao Amerikancima.

Znaci on treba biti nas heroj... e pa ne moze, ako ja odem i pomognem Siptarima na Kosovu... ocu li i ja biti Srpski heroj?

03.01.2004., 11:27
Verovatno su ga proglasili ludakom

03.01.2004., 11:59
Koji je po vama najveci, najzasluzniji Srbin -Vuk Karadzic, Tesla, BORA CORBA ili neki drugi?

Vlade Divac je najveci

timmy
05.01.2004., 14:46
pa gde ti je on,sakrio se kao mis u rupu-izgleda da se samo kod nas heroji sakrivaju-izem ti heroja :evil:

DeDa
05.01.2004., 20:29
Narodni heroj--gen.Ratko MladicUUUU...ako je to najveci Srbin ja sam car Laza. :wink:

DeDa
05.01.2004., 20:32
Narodni heroj--gen.Ratko Mladicpa ako je vec toliki heroj sto se ne pojavi pred tribunalom,i ne suoci se sa istinom.
Da kaze:"radio sam to i to,kriv sam,zatvorite me po zakonu"! :twisted:

DeDa
05.01.2004., 20:36
Najveci Srpski heroj,covek koji nas izvukao iz G* kada nam je to bilo naj potrebnije,zapoceo demokratske reforme,i pokazao Srbiji put u Evropu,a to je ne dvosmisleno "DR.ZORAN DJINDJIC"
SLAVA MU... :cry:

05.01.2004., 22:03
draža mihailović

DeDa
06.01.2004., 15:23
Narodni heroj--gen.Ratko MladicPa sta je uradijo kad je narodni heoj...oslobodio Bograd?! :twisted:

limunada
16.01.2004., 19:35
Nisi daleko od istine...Mozda je oslobodio i Beograd... :wink:

gost1
16.01.2004., 19:45
По мом скромном мишљењу убедљиво је то био и још увек је Свети Сава.Какав Ђинђић.Оно што је заслужио то је и добио.Што се хватао у коло кад није знао да игра.У српском народу има пословица,парафразираћу је јер не знам тачно али гласи од прилике овако:"Од чега живиш од тога ћеш и насрадати ако се осилиш".Уствари "Ко од мача живи од мача ће и погинути".Али рекох то је моје мишљење,а ако ће да ме хапсе онда у овој држави нема никакве слободе нити Д од демократије.Елем највећи је Свети Сава,а ко зна историју бар мало зна шта Он урадио и шта је покушавао да уради.

DeDa
17.01.2004., 17:54
Nisi daleko od istine...Mozda je oslobodio i Beograd... :wink:Nismo komunisti...nema "narodnih heroja" vise.
Dodeli te mu "boracku penziju",pa da se svi vratimo komunizmu.

devojkaBG
17.01.2004., 18:01
1. NIKOLA TESLA! Bez njega svet bi bio u Srednjem veku. On je prosvetlio buducnost za nama.
2. NEMANJIC. Istina, Vizantija je daleko bolje zivela nego sada. I to najbolja! :)

DeDa
17.01.2004., 19:13
По мом скромном мишљењу убедљиво је то био и још увек је Свети Сава.Какав Ђинђић.Оно што је заслужио то је и добио.Што се хватао у коло кад није знао да игра.У српском народу има пословица,парафразираћу је јер не знам тачно али гласи од прилике овако:"Од чега живиш од тога ћеш и насрадати ако се осилиш".Уствари "Ко од мача живи од мача ће и погинути".Али рекох то је моје мишљење,а ако ће да ме хапсе онда у овој држави нема никакве слободе нити Д од демократије.Елем највећи је Свети Сава,а ко зна историју бар мало зна шта Он урадио и шта је покушавао да уради.Dobra ti je ta izreka:"ko od maca zivi od maca ce i poginuti"...samo mi je zao sto Slobodan Milosevic,i Djikijeve ubice nece poginuti od maca,vec ce istrunuti u zatvoru. 8) :twisted: :twisted: :twisted: :wink:

limunada
17.01.2004., 19:23
Nisi daleko od istine...Mozda je oslobodio i Beograd... :wink:Nismo komunisti...nema "narodnih heroja" vise.
Mali mogao bi prvo da naucis pravopis,a posle da mudrujes :wink:

limunada
17.01.2004., 19:30
Mozda je Ratko i tebe spasio,ali ti nisi svjestan toga :wink:

vucica
18.01.2004., 15:54
Slazem se, Sveti Sava

sch
23.01.2004., 03:44
Pa,naravno,SVETI SAVA.Da nije njega,verovatno bi danas pricali turski.
Mislim stvarno da se salite to sa Mladicem.Ne mogu da poverujem!Ono,ja sam licno protiv da ga izrucimo ovim svinjama iz Haga,ali on najveci Srbin ? Nemojte,ako BOGA znate !

greyjaguar
23.01.2004., 18:44
Dvoumim se, ili bolje receno troumim izmedju Biljane Kovacevic-Vuco, Natase Kandic i Verana Matica. Mada, kad bolje razmislim, ni Milo Djukanovic nije za pocenjnivanje! :twisted: :twisted: :twisted:

Da nije njih ne bismo imali...hmmm, e, da setio sam se- cir na zelucu i osecaj sramote da ima i takvih medju nama. :oops:

Ghostdog
24.01.2004., 11:28
Sveti Sava, Vuk Karadzic, Nikola Tesla, birajte vi jer ja nisam siguran koji je bitniji za srpski narod. A ono za Ratka Mladica, dajte bre ne za*ebavajte. Ako ste navalili da najveci Srbin bude vojno lice, setite nasih generala iz prvog svetskog rata na celu sa Zivojinom Misicem. To su bile prave vojskovodje. Danas pravi heroji ostaju anonimni, ako ih uopste i ima.

Mislite o tome!
26.01.2004., 13:45
Da nije bilo Svetog Save danas bi nas verovatno bilo vise jer bi bili KATOLICKE veroispovesti i ziveli bi u EU!

26.01.2004., 17:30
Da nije bilo Svetog Save danas bi nas verovatno bilo vise jer bi bili KATOLICKE veroispovesti i ziveli bi u EU! Jeste, samo nisu znali kakvu robu traze kupci, pa de se odma' u nju pretvore kao sto bi mnogi od ovih danasnjih koji prosto vapiju: "Kupite me, kupite! Evo, umem da senim! Zvacu se kako vi zelite! Kupite me, moooooliiiiiim vas!!!"
Eh!

sch
26.01.2004., 18:52
Da nije bilo Svetog Save danas bi nas verovatno bilo vise jer bi bili KATOLICKE veroispovesti i ziveli bi u EU!
Ako bi tako razmisljali,onda je BOLJE da smo se poturcili,pa bi nas bilo JOŠ vise.Jer su vaše vere isto tako dvolicne kao i muslimanska,pa nema razlike.
Sram da te bude ! Pre bi bio i Ture,nego Katolik.
DOSTA STE NAS POKRSTAVALI,VISE NEDAM,MAKAR MORAO I DA UZMEM MAČ U RUKE !

Saint
30.01.2004., 04:13
Stefan Nemanja, ako se prica o licnoscu ciji se CEO zivot i delo gledaju,i to za dobrobit Srbije, niko ga za 800 godina nije prevazisao. Pri tom je naravno zasluzan za divno potomstvo koje je ostavio iza sebe koje je u potpunosti nastavilo i nadogradilo sve ono sto je on za zivota uradio: Stefan Prvovencani i Rastko Nemanjic.

DeDa
31.01.2004., 15:35
Mozda je Ratko i tebe spasio,ali ti nisi svjestan toga :wink:DA NIJE BILO NJEGA SADA BI SRBIA BOLJE ZIVELA

limunada
31.01.2004., 15:40
Au ,trebalo bi te za predsjednika,kad vec znas sta bi bilo bolje. :wink:

DeDa
31.01.2004., 15:43
Au ,trebalo bi te za predsjednika,kad vec znas sta bi bilo bolje. :wink:Pa majke mi...i ja to kazem... :D

limunada
31.01.2004., 15:52
Au ,trebalo bi te za predsjednika,kad vec znas sta bi bilo bolje. :wink:Pa majke mi...i ja to kazem... :D

Pocni od predsjednika razreda,pa mjesne zajednice,pa ko zna gdje doguras. :D :wink:

DeDa
31.01.2004., 15:55

Pocni od predsjednika razreda,pa mjesne zajednice,pa ko zna gdje doguras. :D :wink:E pa to ti jedbra ideja...razmotricu tvoj olan... :twisted:

sch
31.01.2004., 17:30
"BRATE TI SI LUD"

DeDa,sašto si popizdeo,zar zaista misliš da smo mi u Vojvodini trebali da pređemo u katolike,i da bi tada sve bilo u redu,time bi se spasli.
NEĆU !!!

DeDa
02.02.2004., 17:47
"BRATE TI SI LUD"

DeDa,sašto si *,zar zaista misliš da smo mi u Vojvodini trebali da pređemo u katolike,i da bi tada sve bilo u redu,time bi se spasli.
NEĆU !!!Ne...pogresno si me razumeo...ali zar bi pre primio Islam od Katolicanstva?! :?

02.02.2004., 17:52
pa, najveći Srbin bio je Lotar Mateus, dok nije zapalio za Mađarsku

8) 8) 8) 8)

DON
02.02.2004., 17:58
Gospodo draga,
U redu je bilo malo shale,ajmo se sad vratiti temi Topic-a.
Dakle,za mene najveci Srbin...hmmmm...mnogoo ih ima.Neko spomnu Sv.Savu...bash tako...neko Car Lazara,neko Cara Dushana,neko Karadjordja,neko Teslu,mnogoooooooo...ima.....A Bora Chorba,he...ma i on je SRBIN:

SRBIN JE LUD
SRBIN JE PROKLET
JEDNOM GA UBIJES
ON OCE OPET.............tako kaze Bora,ne ja....

JAA
03.02.2004., 17:27
ZORAN DJINDJIC APSOLUTNO BEZ KONKURENCIJE!!!
SLAVA MU.

04.02.2004., 01:31
za sta najzasluzniji? nauka, sport, politika, umetnost, knjizevnost...??!!

boo!

04.02.2004., 01:35
Radi ovih bolesnika koji ratne zlocince slave, posteni Srbi ce uvek ispastati pred svetom! Kako bi bilo da mi citamo o Hitleru, Alojzu Stepincu ili Pavelicu kao herojima drugih naroda. Stvarno je vise bilo dosta o Mladicu i Karadzicu, pa stalno ispastamo radi tih idiota!

09.02.2004., 12:57
По мом скромном мишљењу убедљиво је то био и још увек је Свети Сава.Какав Ђинђић.Оно што је заслужио то је и добио.Што се хватао у коло кад није знао да игра.У српском народу има пословица,парафразираћу је јер не знам тачно али гласи од прилике овако:"Од чега живиш од тога ћеш и насрадати ако се осилиш".Уствари "Ко од мача живи од мача ће и погинути".Али рекох то је моје мишљење,а ако ће да ме хапсе онда у овој држави нема никакве слободе нити Д од демократије.Елем највећи је Свети Сава,а ко зна историју бар мало зна шта Он урадио и шта је покушавао да уради.
Свака част!!! Потпуно се слажем!!!

Pa je bote !
10.02.2004., 01:56

E sto se tice Tesle, ja ne vidim kako je on DOPRINJEO Srpskom narodu. Otisao je u Ameriku i svo svoje znanje dao Amerikancima.

Znaci on treba biti nas heroj... e pa ne moze, ako ja odem i pomognem Siptarima na Kosovu... ocu li i ja biti Srpski heroj?
Pa stvarno Srbi i ne treba da ocekuju nikakav progres u svetu niti bilo gde, dok je god ovakvih idiota koji se ponose ratnim zlocincima, iako su Srbi. Pa radi ovakvih nas covece i nazivaju najprimitivnijim narodom u Evropi. Pa ponekad smo stvarno gori i od ustasa i svaba i sta ti ja znam.
Moje misljenje:
Dimitrije Tucovic i Svetozar Markovic i Vuk Karadzic naravno

Incognito
10.02.2004., 12:56
Bez premca: Rastko Nemanjic, Vuk Karadzic, Dositej Obradovic, Mihailo Pupin, Nikola Pasic, Milan Nedic, Zoran Djindjic

Slava im!

10.02.2004., 20:09
Definitivno pokojni Dr Zoran Djindjic! Slava mu!

sch
10.02.2004., 22:24
Možda bi se mogao složiti da je rec o poslednjih desetak godina,ali da je on najveći Srbin u celoj istoriji,to je M N O G O PRETERANO i subjektivno.
Ili si ti počeo da čitaš tek prošle godine.

Mislim.. STVAAAAARNO !!!

zaverenik
11.02.2004., 00:49
Nesto si pogresio prijatelju sa levice Tucovic,Markovic iostali pra oci komunizma nezasluzuju pomena uistoriji Srba osim na zadnjim stranama dabise buduce generacije na nihovim greskama [namernim ili nenamernim] ucili kakav Srbin nesme da bude.

Incognito
11.02.2004., 14:52
Najznacajniji 'Srbin' ne postoji... Mnogo njih je znacajno za nas kao narod, pa sam zato ja lepo poredjao po 'epohama' vaznim za srpsku istoriju, i naravno, svako u svojim granama...

shokiran
11.02.2004., 18:40
ZORAN DJINDJIC APSOLUTNO BEZ KONKURENCIJE!!!
SLAVA MU.

:shock:
Ovakvo mishljenje je zaista katastrofalno,,, svrastati ga u Srbe / i nekako, u velike Srbe - Boga mi, tesko, a u NAJVECE SRBE / SRAMNO!!!

shokiran
11.02.2004., 18:45
Radi ovih bolesnika koji ratne zlocince slave, posteni Srbi ce uvek ispastati pred svetom! Kako bi bilo da mi citamo o Hitleru, Alojzu Stepincu ili Pavelicu kao herojima drugih naroda. Stvarno je vise bilo dosta o Mladicu i Karadzicu, pa stalno ispastamo radi tih idiota!

gen. Ratko Mladic nije najveci, ali je veliki Srbin! Medjutim, ocigledno je da ti o tome, a ni o Srbima uopste ne znas nista! Ovoga puta odbicemo to na neznanje!
Pozdrav!

shokiran
11.02.2004., 18:48
[quote=bole065]Vjerovatno Vuk Karadzic i naravno RATKO MLADIC i RADOVAN KARADZIC.

Pa stvarno Srbi i ne treba da ocekuju nikakav progres u svetu niti bilo gde, dok je god ovakvih idiota koji se ponose ratnim zlocincima, iako su Srbi....

Uz duzno postovanje, jedini idiot ovde si ti!

DON
11.02.2004., 21:19
AJ DA I OVDE KAZEM;AMAN BRE! MOZE LI DISKUSIJA BEZ VREDJANJA? AKO MOZE,NASTAVITE,AKO NE MOZE.....

11.02.2004., 22:04
alo srbi jedino je ovaj jadan djindjic pokusao da vas dovede u red ali nije moga!

gost No X
12.02.2004., 00:11
alo srbi jedino je ovaj jadan djindjic pokusao da vas dovede u red ali nije moga!
Mora da Srbi nisu postojali pre njega!
...a da ti ne fali slovo O na kraju poslednje reci???

12.02.2004., 00:53

gen. Ratko Mladic nije najveci, ali je veliki Srbin! Medjutim, ocigledno je da ti o tome, a ni o Srbima uopste ne znas nista! Ovoga puta odbicemo to na neznanje!
Pozdrav!

Ako je veliki srbin onaj ko se krije po sumama i ko je direktno odgovoran za Srebrenicu i hiljade ubijenih civila i sta sve ne, onda si ti IDIOT NAJVECI! Ja JESAM SRBIN, ali se nikad ne mogu ponositi nekim za koga citav svet kaze i dokazuje da je RATNI ZLOCINAC! A ti bre, kako god oces, svakako slusam Srbe iz Bosne godinama kako se ponose njime i KAradzicem, pa me i ne cude tvoje gluposti!

12.02.2004., 15:26
Ako je veliki srbin onaj ko se krije po sumama i ko je direktno odgovoran za Srebrenicu i hiljade ubijenih civila i sta sve ne, onda si ti IDIOT NAJVECI! Ja JESAM SRBIN, ali se nikad ne mogu ponositi nekim za koga citav svet kaze i dokazuje da je RATNI ZLOCINAC! A ti bre, kako god oces, svakako slusam Srbe iz Bosne godinama kako se ponose njime i KAradzicem, pa me i ne cude tvoje gluposti![/quote]

Joj, pa ti si se bas iznervirao...Izvini ako sam te uvredio - samo sam izneo svoj stav, jer je rec "idiot" prvi upotrebio neko drugi..ali, tebi je ocigledno bitnije ono u fazonu "sta ce selo da kaze" - odnosno, "citav svet"...Znas, najlakse je suditi drugima...Izvini jos jednom!
p.s. by the way, rec SRBIN pise se velikim pocetnim slovom, ali ti to sigurno znas...

Tražeći_ljubav
12.02.2004., 20:11
General Mladić nije najveći,ali je VEEEELIKIIIII Srbin!!!! :D :wink:

Incognito
13.02.2004., 14:06
... da, to stoji... doduse sa MAAAAAAAAAAAAAAALIM, MAAAAAAAAAAJUSNIM mozgom, i VEEEEEEEEEEEEEEELIKIM problemima sa istim ;)

DON
13.02.2004., 15:36
... da, to stoji... doduse sa MAAAAAAAAAAAAAAALIM, MAAAAAAAAAAJUSNIM mozgom, i VEEEEEEEEEEEEEEELIKIM problemima sa istim ;)

A taj MALIIIIIIIIIIIII mozak je smislio nesto sto se danas izucava i na Vest Pointu i na Francuskoj vojnoj akademiji.Znas sta? pa ono kad je ispred nosa satelita i Avaksa prosfercovao topove na brdskom planinskim Bosanskim konjima.Ajte molim Vas,u doba kad odosmo na mesec,on se setio da transportuje oruzje na konjima?!Rastavljeno,pa ga sastvaljali.....Bas mali mozak,nema sta.Al ok.....ne mozes ti objasniti ljudima koji Ameriku vole i od samih Amera,ne NEKE stvari,no nijednu stvar.Zato i ne pokusavam vise.Ajmo ljudi,ustupite mesta sveznajucima.Mozda nesto i naucimo.Bilo o cemu:Istoriji,Ljubavi i sexu,naucnoj fantastici,kulinarstvu,religiji(a da ,mucak,Boza zatvorio to,hehhehe)Sport,muzici........

tja....

ЦарДушан
14.02.2004., 17:03
Мислим да треба одати признање Мехмед паши Соколовићу за све што је учинио српском(муслиманском и православном) народу,мада не заостају ни Тесла ,Вук,краљ Александар,Пупин,Руђер Бошковић и други.

gost851
14.02.2004., 17:39
Koji ste bre vi ***** ovde,pa da vi optuzujete nekog da je ratni zlocinac.Mladicu i Karadzicu mozete samo da ga popusite ***** vam mater ustasku.
Zasto amerikanci ne sude svojim vojnicima za pokolje i zlocine u imperijalistickim ratovima po celom svetu?Ne nego prave medjunarodne sudove da sude Srbima i ko zna sve kome ne.
Ako je Mladic odgovoran za Srebrenicu treba da mu se sudi(kao i svim Haskim optuzenicima)u zemlji i ako je kriv od pravde nece pobeci sigurno,ali ne moozete bre vi smradovi koji o tome zaista ne znate nista da optuzujete nekog.General Mladic je mnoge Srbe spasao od ustasa i balija i sramno je da neki balavci tako govore o njemu.Treba da vas je sramota!

ЦарДушан
14.02.2004., 18:05
Све су то ванземаљци направили.Када је мочни владар Меклара Х136 окупирао западну Босну,деспот супарничке расе ,Бладхур од Скинтриона је у знак одмазде бојкотовао олимпијске игре у Сарајеву.Затим је васељенски комитет за заштиту баштенских патуљака објавио прву студију у којој се тврди да су прво настали Срби па амебе па диносауруси.Од ове три некад моћне цивилизације данас је опстала само цивилизација амеба чији патријарх столује у тврдом граду Кум у некадашњем Ирану а данашњој месопотамији.Недуго затим,појави се међ Србима млад војвода,висок,витак,сад је мртав ипак.Његово име бејаше јосип Џугашвили ис фине српске куће из Лознице.Захваљујући труду у школи и одлучности у свом научном раду овај млади стручњак задоби нобелову награду за пољопривреду и вртларство већ у освит своје каријере,негде крајем 36. циклуса ревизије Курана.Овај гест Шведске краљевске академије се не свиде Римском папи који диже силну војску из свог фундаменталистичког упоришта у Пешавару,бесно машући из своје мобилне трафике и показујући на справу којом је управљао својим нуклеарним арсеналом...

У следећем броју:Како млади Јосип није усео да избегне рат с папиним аскерима.

Tražeći_ljubav
14.02.2004., 18:08
...kada izlazi slijedeći broj!!!! :wink:

Filip_Kraljevo
15.02.2004., 02:14
Najveći Srbin ikada je bio i biće Sveti Sava.
Razloge svi vrlo dobro znamo.

ЦарДушан
15.02.2004., 16:59
Мехмед паша је најјачи људи...

15.02.2004., 17:39
Ratko Mladic

ЦарДушан
21.02.2004., 23:03
Поштовани читаоче,за жаљењем вас обавештавамо да тренутно нисмо у стању да вас потпуно обавестимо о тој теми.Наиме наша редакција је била принуђена да ступи у генерални штрајк,након вести да ће коалиција СПО-НС ући у владу Србије.Међутим ни тада се ово не би десило да није избио рат зимеђу Израела и Египта који је имао драстичан утицај на падање великих метеора по површини Марса што је опет проузроковало велико исељавање зелених скакаваца из Манџурије.

Упркос овоме наш уредник је ипак открио да су корени овог обичаја везани за појавњивање новог часописа Плејбој на нашим просторима као и да су га углавном практиковали обезглављени пуноглавци и змије пред поподневно спавање.

Надамо се да смо били од помоћи:

Министарство за бријање одбеглих Таџикистанаца,Загреб

Blaza
26.02.2004., 23:08
Rastko Nemanjic-Sveti Sava, Car Dusan i samo na jednom mestu videh Nikola Pasic???

Pa sramota ljudi da ste zaboravili takvog velikana srpske istorije :cry:

NIKOLA PASIC

jelena-bg
28.02.2004., 17:49
ima ih mnogo! al bi izdvojila gen. ratka

28.02.2004., 22:31
Miloš Obilić oslobodio je Srbiju od Turaka uz minimalne gubitke

28.02.2004., 22:32
pardon Miloš Obrenović

Blaza
03.03.2004., 17:55
pardon Miloš Obrenović

Da li su po tebi minimalni gubici i ubistvo rodjenog kuma? i to samo zato da on ne bi podigao novi ustanak koji bi turke proterao sa Balkana...

greyjaguar
03.03.2004., 18:00
A sta mislite o Slavku Vranesu? Decko je stvarno jedan od najvecih, presisao je cak i Divca. :D

dushman
04.03.2004., 21:42

Tesla je pisao i pisao i oAleksandru i Kraljevskoj akademoji nauka i svaki put bio odbijan. Cak je u petparackim pricama o Teslinim oruzijima ima zrnce istine a to je da je 30-tih ponudio Aleksandru i ANUS-u (akademija nauka i umetnosti srbije ;) ) svoja istrazivanja u oblasti chestica visoke energije i njihove vojne primene ali opet nije naisao na razumevanje. Nije Tesla pobegao od nas nego smo ga "oterali", kao i Pupina i ostale velikane svetske nauke koji su potekli odavde.
A sto se tice Karadzica i Mladica, po cemu se razlikuju od bilo kog vodje srba u teskim vremenima?
Ako se iko istiche onda su to Knez Mihajlo Obrenovic, koji je od ovu zaostalu Srbiju na silu gurnu ka evropi, i zato platio glavom (ko sto rece neko, ubijen zato sto je prvi u Srbiji svirao klavir :) ) i Knez Pavle Karadjordjevic koji je video malo dalje i bolje od Simovica i ekipe, i koji je pokushao da nas bar jedno svetsko stradanje zaobidje. A tih sto su nas gurali u ratove, pravedne ili ne, puna nam je istorija.
I posle milenijuma ratova eto nas opet medju tri Morave, nevidjeno smo uspesan narod, gledano istoriski :))) Kurdi pa mi :))

dushman
04.03.2004., 21:45

Da car Dushan nije tragicno preminio pod nerazjasnjenim okolnostima lako je moglo da se desi da bi sad bili katolicke veroispovesti i zeveli u EU :) Do dushe mozda je i zato tragicno preminuo mlad, pod nerazjasnjenim okolnostima, a mi mesto pod papom zavrsismo pod Turcima :)

dushman
04.03.2004., 21:58
Nesto si pogresio prijatelju sa levice Tucovic,Markovic iostali pra oci komunizma nezasluzuju pomena uistoriji Srba osim na zadnjim stranama dabise buduce generacije na nihovim greskama [namernim ili nenamernim] ucili kakav Srbin nesme da bude.

Tucovic i Markovic su pra oci izvorne srpske socijal-demokratske misli i u tome bili nekih 60-tak godina ispred Evrope i ko zna koliko vekova ispred Srbije :) i apsolutna suprotnost uvezenim anarhisticko/boljevichkim idejama iz Rusije. I velika tragedija ovog naroda je sto su oni i njihova ideja izgubljeni za vreme i posle WWI

dushman
04.03.2004., 22:08
Rastko Nemanjic-Sveti Sava, Car Dusan i samo na jednom mestu videh Nikola Pasic???

NIKOLA PASIC

Jedna od dve stvari u kojoj se slazem sa "dobrim" Apisom je u oceni Pasica kao "grobne ploche Srbije"
I Pasic, covek bez ikakve vizije sem ostajanja na vlasti, i ceo radikalski pokret i taj i ovaj koji se samo imenom poziva na njega su poshast Srbije.
Zbog Makedonije 1913 izgubismo Srbiju 1915, zbog Jugoslavije 1918 izgubismo Srbiju, opet :), al je zato "dobri" baja uvek bio na vlasti, sve dok ga Aleksandar(druga stvar u kojoj se slazem sa apisom, "crnogorchina i lazov na dedu") nije sklonio.

dushman
04.03.2004., 22:13
pardon Miloš Obrenović

Da li su po tebi minimalni gubici i ubistvo rodjenog kuma? i to samo zato da on ne bi podigao novi ustanak koji bi turke proterao sa Balkana...

Ustanak koji nije imao podrsku ni Rusije ni Evrope. A Evropa na celu sa Engleskom bi vrlo aktivno sprecila bilo kako oslobadjanje balkanskih naroda jer bi nuzno usli u rusku sferu uticaja, kao sto su 1850-tih ratovali na Krimu protiv Rusa.
Zemlje ovde sticu nezavisnost tek kad je pored Rusa za to osigurana i diplomatska pomoc Austrougarske i Nemacke
Pan Balkanski ustanak 1815 gurnio bi balkan u decenije krvavih ratova, jer ni ustanici ni turska ne bi bili dovoljno jaki da ostvare svoje ciljeve...

Angelus
05.03.2004., 01:53
Tesko je reci ko je najveci kad ih je bilo toliko slavnih i znacajnih kroz istoriju.Spominjani su i Milos Obrenovic i Karadjordje, kao nosioci preporoda srpske drzavnosti.Naravno tu je i Sveti Sava kao nosilac srpske duhovnosti.U tu grupu slavnih naravno moraju se naci i Vuk Karadzic, Dositej Obradovic i mnogi drugi slavni i priznati knjizevnici.I naravno genije ispred svoga vremena- Nikola Tesla.
Ovdje bih ubacio i Aleksandra Rankovica, Kocu Popovica i drustvo revolucionara koji su zasluzni za pobjedu nad okupatorom u Drugom svjetskom ratu.
Sto se tice ovih novijih licnosti, tu je tesko pricati sa ove kratke distance, jos se puno toga treba ustanovit.Istorija ce biti najbolje mjerilo za sve njih.

Blaza
05.03.2004., 16:07

NIKOLA PASIC

Jedna od dve stvari u kojoj se slazem sa "dobrim" Apisom je u oceni Pasica kao "grobne ploche Srbije"
I Pasic, covek bez ikakve vizije sem ostajanja na vlasti, i ceo radikalski pokret i taj i ovaj koji se samo imenom poziva na njega su poshast Srbije.
Zbog Makedonije 1913 izgubismo Srbiju 1915, zbog Jugoslavije 1918 izgubismo Srbiju, opet :), al je zato "dobri" baja uvek bio na vlasti, sve dok ga Aleksandar(druga stvar u kojoj se slazem sa apisom, "crnogorchina i lazov na dedu") nije sklonio.

Ako ti nije poznato Apis je rukovodio Crnom Rukom koja je i uvela Srbiju u I sv. rat (tek kod njega je postojala ogromna zelja za vlascu!!!) Djordje Gencic ministar koji je pomogao svrgavanje Obrenovica je napustio narednu vladu upravo zbog mutljavina Apisa i Crne Ruke!...

Nikola Pasic je ako ti nije poznato bio najveci politicar tog vremena kome su se divile sve strane diplomate, koji se nakon I sv. rata lavovski borio na mirovnoj konferenciji u Parizu za svaki pedalj srpske zemlje da ostene unutar nasih granica (zbog njega su pregovori znacajno duze trajali) isto tako "Jugoslavija" je stvorena inicijativom Kralja Aleksandra a ne Pasica...

Ovi danasnji radikali nisu ni za prineti starim zato ne zasluzuju poredjenje!!!

PS: Pasic je bio jako blizak i Englezima i Francuzima

Blaza
05.03.2004., 16:20
pardon Miloš Obrenović

Ustanak koji nije imao podrsku ni Rusije ni Evrope. A Evropa na celu sa Engleskom bi vrlo aktivno sprecila bilo kako oslobadjanje balkanskih naroda jer bi nuzno usli u rusku sferu uticaja, kao sto su 1850-tih ratovali na Krimu protiv Rusa.
Zemlje ovde sticu nezavisnost tek kad je pored Rusa za to osigurana i diplomatska pomoc Austrougarske i Nemacke
Pan Balkanski ustanak 1815 gurnio bi balkan u decenije krvavih ratova, jer ni ustanici ni turska ne bi bili dovoljno jaki da ostvare svoje ciljeve...

Ustanak mozda nije imao podrsku ali zar nama treba necija podrska da bi branili goli zivot??? Da je bio podignut onda bi se u Evropi sasvim drugacije razgovaralo i misljenje verovatno promenilo, ne bi bilo kasnijih krvavih Balkanskih ratova vec bi se sve tada zavrsilo (nismo bili sami i Bugari i Grci su jedva cekali oslobodjenje ali nisu mogli kad su im Turci bili iza ledja tj u Srbiji)

Samo cu kratko reci sta je Napoleon rekao za Karadjordja...
Kada je jednom prilikom pitao svoje generale ko je najveci vojskovodja u Evropi, oni su odgovorili da je to naravno on, no on je rekao "Nisam to ja dragi moji generali,lako je vojevati sa najmodernijim oruzjem i ovoliko velikom carskom vojskom ali ima jedan covek iz naroda obican cobanin koji je tamo na dalekom Balkanu uspeo da uradi ono sto ni jedna imperija nije uspela u poslednjih 500god. On je u nekoliko bitaka do nogu potukao veliku carsku Osmanlijsku imperiju, bez modernog oruzja, bez skolovanih generala i sa jako malo ljudstva. On je dragi moji "najveci" vojskovodja u Evropi"

Sad se malo zamislite nad ovime...!!!

06.03.2004., 19:29

TESLA JE NAJBRILIJANTNIJI SRPSKI UM, PA TI PRICAJ STA HOCES :idea:

GULIVERR
11.03.2004., 14:24
DESPOT STEFAN LAZAREVIC

RADIKAL
11.03.2004., 14:25
Definitivno je to ZORAN DJINDJIC!!!Nas najveci um koga su na zalost morali da ubiju kriminalci!!!Slava mu i veliko hvala!!! :)
bolji fazon nisam cuo!

radikal
11.03.2004., 14:27
Najveci Srpski heroj,covek koji nas izvukao iz G* kada nam je to bilo naj potrebnije,zapoceo demokratske reforme,i pokazao Srbiji put u Evropu,a to je ne dvosmisleno "DR.ZORAN DJINDJIC"
SLAVA MU... :cry:
jel to isti onaj koji je u vreme bombardovanja bio u nemackoj? jak heroj priznajem

11.03.2004., 14:28
Josip Broz Tito, jeste da nije Srbin, ali je covek uradio 100000000000000000000 puta vise nego bilo ko drugi.

emy_331
11.03.2004., 14:46
ТРИ ЧОВЕКА,МА КОЛИКО БИЛА РАЗЛИЧИТА ДОСТА СУ УРАДИЛА ЗА ОВУ ЗЕМЉУ:
1.РАТКО МАЛДИЋ
2.РАДОВАН КАРАЏИЋ
3.ЗОРАН ЂИНЂИЋ

ПОЗДРАВ!

13.03.2004., 13:45

TESLA JE NAJBRILIJANTNIJI SRPSKI UM, PA TI PRICAJ STA HOCES :idea:
ljudi Tesla je hrvat smirite se

14.03.2004., 13:55
RATKO MLADIC, RADOVAN KARADJIC, DRAZA MIHAJLOVIC, MOMCILO DJURISIC I SVE SRPSKE VOJVODE... I NARAVNO SVI SRBI KOJI SU DALI SVOJE ZIVOTE ZA SRBE OD 1990 - 1995 I NA KOSOVU!!!

14.03.2004., 13:59
Josip Broz Tito, jeste da nije Srbin, ali je covek uradio 100000000000000000000 puta vise nego bilo ko drugi.

j***** on znas. On je kriv za sve. Dao Kosovo siptarima, vojvodinu madjarima i hrvatima. Bio gori prema srbima nego staljin prema rusima. KO pobi Srbe 1971 :evil: :?: KRALJEVINA SRBIJA

Pitanje
15.03.2004., 01:19
Kako mogu ratni zlocinci biti predstavljeni kao narodni heroji? Razumem ove bolesne nacionaliste iz Bosne (radi kojih smo tamo gde smo sada), ali covece ne razumem nase Srbijance sa kojima ni Mladic ni Karadzic nemaju apsolutno nista ni istorijski ni na bilo koji drugi nacin? Stvarno ne razumem. Mislim da je dr. Zoran Djindjic mogao da dokaze svetu da Srbija nije divlja zemlja, nego Evropa! On je po meni najveci Srbin (kao i Sv. Sava a i ako bas 'ocete i Car Dusan za cije vreeme je Srbija dozivela najveci prosperitet)

Ajde cao

Shinoda
20.03.2004., 00:19
Ne znam ko je najveci srbin, ali to svakako nisu ni Ratko Mladic niti Radovan Karadzic ili bilo ko od tih ratom zaludjenih mentola!!! :x
Samo nasa retardirana nacija moze da velica ubice i naziva ih herojima!!! :roll: + :idea: = :shock:
Nije ni cudo zasto nas svi u svetu gledaju kao da smo mentalno zaostali... :x

onaaa
20.03.2004., 21:34
Zivojin Misic...

витез
21.03.2004., 21:27
Помоз' Бог браћо Срби и сестре Српкиње!

Одговор о томе ко је највећи Српски син
можемо добити у овој нашој дивној
народној песми која се певала тридесетих година
прошлога века, а записао је свети владика Николај.
А у њој добијамо и одговор за разлог страдања Срба
на Косову, због чега и стављам овде овај пост.

Свети Владика Николај

НЕБЕСКА ЛИТУРГИЈА

Хај, шта се оно чује из даљине:
Дал су вјетри, дал су вихорови,
Ил шуморе горе јаворове,
Ил са земљом трава разговара,
Ил певају на небеси звезде?
Нит су вјетри, нит су вихорови,
Нит шуморе горе јаворове,
Нит са земљом трава разговара,
Нит пјевају на небеси звезде,
Но се служи Света Литургија
У Небесном Царству Христовоме.
Службу служи Јован Златоусте
И са њиме три стотин владика,
Све владика земних мученика
И три хиљад часних свештеника,
Свештеника Божјих угодника.
Ђаконује Ђаконе Стеване
И са њиме свети Лаврентије.
Свети Павле чита Посланије,
Свети Лука свето Јеванђеље,
Крсте држи царе Константине
А рипиде свети стратилати
Димитрије и с њим Прокопије,
Георгије и с њим Јевстатије
И остали многи стратилати.
Огањ носи Огњена Марија,
Тамјан пали Громовник Илија
А Крститељ водом покропљава.
Херувими поје Херувику
А Цар Славе седи на престолу
Лицем својим небо осветљава.
С десна му је света Богомајка
Огрнута звјезданом порфиром
Свети Сава жезал придржава,
А народа ни броја се не зна,
Више га је но на небу звјезда.
Измјешани свеци с ангелима
Па се не зна ко је од ког љепши.
Кад се света литургија сврши
Светитељи Христу прилазили
И пред њиме поклон учинили,
Најпоследњи Светитељу Саво
И са Савом Срби светитељи.
Свети Саво метаније прави,
Ал се не хте светац да усправи
Већ остаде на земљи лежећи.
Тад прилази света Богомајка
Да подигне Светитеља Саву,
Јер јој Саво Хилендар посвјети,
Ал се Саво диже на кољена
И даље се дићи не хоћаше
Већ остаде пред Христом клечећи.
Благи Христос Саву миловаше
Од милоште вако му збораше:
"Чедо моје Немањићу Саво,
Што си ми се тако растужио,
Никад тако ти плакао ниси,
Ниси тако плако за Косовом
Кад је Српско потамњело царство
Потамњело царство и господство
Казуј мени, моје чедо драго,
Како стоји сада Србадија:
Како стоји вјера у Србаља,
Јесу л Срби кано што су били
Или су се Саво измјенили,
Поју ли ми многе литургије,
Дижу ли ми многе задужбине.
Кано некад у време Немање
И сина му Светитеља Саве,
И славнога Милутина краља
И Стевана милог ми Дечанца,
И Лазара мога мученика
И Милице славне Љубостињке,
Ангелине мајке Крушедолке,
И осталих цара и књегиња,
Да л се и сад тако Бог поштује,
Да л Србијом свете пјесме брује,
Јеванђеље да л се моје шири,
Српска земља да л тамјаном мири,
Светли ли се образ у Србина
Пред људима и пред ангелима,
Великаши да л праведно суде,
Богаташи да ли милост дјеле,
Да л суседа сусед оправдава,
Да л нејаког јаки подржава,
Поштује ли млађи старијега,
Да л дјевојке држе дјевојаштво,
Да л попови по светињи живе,
Калуђери да л за народ клече,
И да л греју пештере сузама
И за народ топлим молитвама.
Да ли народ недјељу светкује,
Да л празником цркву испуњује?
Казуј мени, дични светитељу,
Српског рода други спаситељу
Каква ти је голема невоља
Те ти рониш сузе низ образе,
Пјесму Неба плачем завршаваш?"
Тад говори Светитељу Саво:
"О Господе, велики и силни,
Пред киме се тресу Херувими,
Има л ишта Теби непознато?
Та Ти видиш срце у човјеку
И познајеш најтајније мисли.
Видиш црва под кором грмовом.
Под каменом гују отровницу
На дну мора свако зрно пјеска.
Не могу се од Тебе сакрити.
Тамних људи тамна безакоња,
Због којих си на крсту висио;
Али Твоја љубав све покрива,
Из љубави незнаније јављаш,
Из љубави Ти о знаном питаш,
Да Ти кажем што ти боље знадеш.
Нису Срби кано што су били.
Лошији су него пред Косовом,
На зло су се свако измјенили.
Ти им даде земљу и слободу,
Ти им даде славу и побједу,
И државу већу Душанове,
Ал даром се Твојим погордише,
Од Тебе се лицем окренуше.
Господа се Српска изметнула,
На три вјере оком намигују,
Ал ниједну право не вјерују,
Православље љуто потискују.
Одрекли се Српскога имена,
Одрекли се својих крсних слава,
Свеце своје љуто увредили.
А ко диже цркву задужбину,
Не диже је Теби него себи.
Цркве дижу да их виде људи,
Цркве дижу, Богу се не моле,
Нит Божији закон испуњују.
Великаши правду погазили,
Богаташи милост оставили,
Не поштује млађи старијега,
Но се млађи паметнији гради,
Нит нејаког јаки подржава,
Већ га ломи док га не саломи,
Нит сусједа сусјед оправдава,
Већ се куне криво за неправду,
Због блатњаве земље од аршина.
Свештеници Вером ослабили,
Нит дјевојке држе дјевојаштво,
Свилу носе грехом се поносе,
Млади момци поштењу се смију,
А свој разврат ни од ког не крију,
Нити народ за недјељу мари,
Ни за празник ни обичај стари,
Нит празником цркве испуњује,
Празне цркве ка пећине пусте,
Празне душе, па празне и цркве;
Свуд се црни црно безакоње.
Стид ме једе и стид ме изједе.
Због гријеха народа мојега,
Што и мене држиш близу себе.
Зато плачем мој Предраги Спасе,
Вјечност ми је кратка за плакање,
Волио бих и у паклу бити,
Само Срби да се Богу врате".
Мирно Господ саслушао Саву,
Па подиже своју свету главу;
И мислима небеса потресе.
Заблисташе муње и громови,
Надуше се гарави облаци,
Лед се просу о Петрову дану,
Сва побјеле земља Србинова,
Ка од губе губава грешница.
Закукаше Срби у невољи,
Ал се живог Бога не сјетише,
Нити Бога нити својих гријеха.
А све Саво на кољени клечи,
Блиједо му лице од ужаса.
Тада Господ ваши попустио,
По воћу се ваши ухватише,
Обрстише шљиве и јабуке,
Сасушише питоме воћњаке,
По питомој земљи Србиновој.
Закукаше Срби у невољи,
А све Саво на кољена клечи,
Тада Господ помор попустио,
Да помори и старо и младо.
Ударише љуте болезање,
Тесна гробља и мало гробара,
Гробарима отежаше руке.
Закукаше Срби у невољи,
Тада Господ кризу попустио,
Пуна земља сваког изобиља,
А сви вичу: нигде ништа нема.
Закукаше Срби у невољи,
Тад сатану Господ одријешио,
Из пакла га на Србе пустио,
Да до рока своју вољу врши,
И да чини што је њему драго,
Са државом и са Српским тјелом,
Само да се не дотиче душе.
А сатана војске подигао,
Од звјериња свога и људскога,
Све од самих Божјих противника,
И својијех једномишљеника,
Којих би се марва застидјела,
И вепрови дивљи посрамили.
Пакленим их огњем наоружо,
Повео их на земљу Србију.
Бљуну огањ из адових жвала,
Па запали кућу Србинову,
Све разгради што је саграђено,
Све прождера што је умјешено,
Све однесе што је изаткано,
Све разграби што је уштеђено,
Све раскући што је закућено,
Све попљува што је освећено,
А господу у окове веза,
Старјешине врже на вјешала,
Ил умори глађу у тамници,
Поби момке, зацрни ђевојке,
Згрчи мајке над кољевке празне,
Над кољевке празне и крваве.
Још завеза језик у Србина,
Да не смије пјеват ни кукати,
Нити Божје име спомињати,
Нити брата братом ословити;
Још завеза ноге у Србина,
Да не смије слободно ходити,
Осим тамо куд га коноп води,
Коноп води или кундак гони;
Још завеза руке у Србина,
Да не смије радит ван кулука,
Нити сјести, нити хљеба јести,
Без сатанске горде заповјести,
Нити ђецу своју својом звати,
Нит слободно мислит ни дисати.
Тако ишло за дуго земана,
Док набуја Земља Србинова
Од мртвијех српскијех телеса,
И од крви српских мученика,
Ка тијесто од јакога квасца.
Тад ангели Божји заплакали,
А Срби се Богу обратили,
Јединоме свому Пријатељу
Јединоме своме Спаситељу,
Вишњем Богу и светоме Сави.
Тад се Саво стресе од ужаса,
Скочи, викну иза-свега гласа:
"Доста, Боже, поштеди остатак!"
Тад је Господ послушао Саву,
На Српско се робље ражалио,
Те Србима гријехе опрости.
Засија се лице Србиново,
Зазвонише звона на весеље,
Замириса земља од тамјана,
Заблиста се Христова истина,
Зацари се милост и поштење,
Ангели се са Неба спустише,
Па Србију земљу загрлише.
Хај, шта се оно чује из даљине?
То се опет служи Литургија,
У Небесном Царству Христовме.
Службу служи светитељу Саво,
И са њиме три стотин владика,
И три хиљад Српских свештеника.
Ђаконује Ђакон Авакуме
Што на коцу за Христа пострада,
На баиру усред Биограда.
А Цар Славе сједи на престолу,
Док са земље грми ко олуја,
То Србија кличе - АЛИЛУЈА!
Благо мајци која Саву роди
И Србима док их Саво води.

Данас страдају наша браћа и сестре на Косову, сутра то може бити и у осталим деловима Српске државе, а врло могуће да ће и бити ако се не опаметимо и не вратимо Богу, нашој светој Православној вери, светоме Сави и осталим нашим светим, великим и славним очевима и ђедовима...
Само нас то може спасити од зликовачке западне алијансе, и од потпуног падања под њихову власт.
Ако се не поправимо и не вратимо се на пут којим је свети Српски народ ишао вековима, Господ може врло брзо попустити много већа страдања на наш народ...
А ако се поправимо и вратимо на тај пут, даће Бог, па ће учинити да и свето Косово опет буде земља Србинова.

Свети Саво, и сви остали Српски светитељи, молите
Бога за нас грешне, да нас просвети и на пут истински
упути...
Пресвета Богородице, спаси нас од пропасти, која нам
прети више него икада...

jagodica
22.03.2004., 11:33
ej zashto su svi svetitelji iz srednjeg veka tj do tada
zashto nema neki novi??

22.03.2004., 21:52
zashto nema neki novi??

Свети владика Николај је се упокојио пре педесетак
година. Он је наш највећи светитељ после светог Саве.
А пре око тридесет година упокојио се и још један
велики светитељ, свети отац Јустин...

витез
22.03.2004., 21:56
zashto nema neki novi??

Свети владика Николај се упокојио пре педесетак
година. Он је највећи Српски светитељ после светог Саве. А пре око тридесет година упокојио се и још један велики Српски светитељ, свети отац Јустин...

Заборавих да унесем корисничко име... :-)

united colors of
24.03.2004., 15:22
najveci srbi su Sveti Sava,Car Lazar, Petar Petrovic Njegos, Draza Mihajlovic i Presveti Vladika Velimirovic

Cheaf
24.03.2004., 18:35
Zivojin Misic...
E odlicno da se i njega neko seti. 8)

Cheaf
24.03.2004., 18:40

j***** on znas. On je kriv za sve. Dao Kosovo siptarima, vojvodinu madjarima i hrvatima. Bio gori prema srbima nego staljin prema rusima. KO pobi Srbe 1971 :evil: :?: KRALJEVINA SRBIJA
Sta bre ti sad lupetas.Ajde samo mi navedi kada je nasa zemlja bila razvijenija nego za vreme Tita :?:
Jeste da on nije Srbin ali on je doneo dosta lepoga narodu.Bar si mogao da putujes gde hoces a vidi danas gde smo.
Nego da neskrecem sa teme ako gledamo ko dobar srbin onda to mora biti Sveti Sava a moj idol je Car Dusan. 8)

Liberal
25.03.2004., 02:04
pa zar to nije Slobodan Milosevic
Zar on nije pravi otac srpskog naroda kad vam je jeßo kevu po temelju, kako vama tako i nama?

25.03.2004., 02:25
pa zar to nije Slobodan Milosevic
Zar on nije pravi otac srpskog naroda kad vam je jeßo kevu po temelju, kako vama tako i nama?

On je CRNOGORAC, kao i ti, i komunjara kao i ti!

26.03.2004., 21:11
on crnogorac hehehehehhe!nazdravlje nama!petar petrovic njegos srbin?
nemojte da brukate CRNU GORU I NJENU ISTORIJU MOLIM VAS!

27.03.2004., 02:06
on crnogorac hehehehehhe!nazdravlje nama!petar petrovic njegos srbin?
nemojte da brukate CRNU GORU I NJENU ISTORIJU MOLIM VAS!

Mars komunisti!!!

StORM48
27.03.2004., 02:47

demagogija :?

markoBG
07.04.2004., 10:10
Prvo, Djindjic je bio mnogo vazniji za Srbiju, nego sto se misli! Covek koji je bio na ti sa nemackim najvisim funkcionerima i privrednicima, koji je sa njima studirao i druzio, nije mogao skoditi srbiji! A Djindjic nije bio samo covek sa mnogo kontakata, vec i zaista vest i koristnan politicar, koji se radja jednom u mnogo vremena, ne zaboravite! Ti srbi sto su ga ubili, a koji su imali podrsku medju "nacionalistima", su najvece stetocine u post-milosevicevskoj srbiji! Ali i pored svega DJINDJIC NE MOZE BITI NAJVECI SRBIN, pored Svetog Save, ili Kneza Lazara Hrebeljanovica, ili na primer, Stevana Sindjelica, Nikole Tesle.... Ali, po mom misljenju, Sveti Sava je broj JEDAN!

07.04.2004., 12:27
KAKVE VEZE IMAJU KOMUNISTI SA OVIM?

morkof
07.04.2004., 12:43
Pa nije ni cudo sto ce radikali da vladaju.
Kad je nerodni heroj sto se ne prijavi sam pa da bude jos veci patriota.

A to da je Djindjic dobio sta je zasluzio.....pa sta da kaze covek....kakvi glupani...i to su oni sto spadaju u 5% korisnika Interneta, znaci onih 5% sto bi trebalo da su nesto bolje informisani,..

Nego ako,...i treba da dodju Radikali,..ni ovi sad nisu mnogo bolji doduse,....i treba da vidite kako ce lepo da vam bude,...samo se nadam da ste zreli i sposobni za vojsku..

12.04.2004., 18:11
ne znas ti pile moje ali Njegos, NJEGOS 8)

Kleo
13.04.2004., 14:48
Mehmed pasa Sokolovic...najuspesniji Srbin u istoriji

16.04.2004., 19:10
pobjegao je i pokazao da je krvolok i izvrsilac genocida Srbi bi se trbali odreci takvih ljudi!

acropora
20.04.2004., 09:28
Radovan Karadzic i Ratko Mladic!!!

SS14/88