Vidi punu verziju : Bozicni post
Vreme je posta,da li bi mi neko mogao pomoci oko izbora posne hrane?Svaki savet je dobrodosao!
Vreme je posta,da li bi mi neko mogao pomoci oko izbora posne hrane?Svaki savet je dobrodosao!Probaj pihtije od boba,to je najlepse posno jelo na svetu i naravno bundevara
slatko od meda
09.12.2003., 09:42
svo povrtje na ulju naravno... riba... cepaj vitamine i sokitje kao zamena za yogurt, mleko,... dzem i naravno dzem i naravno dzem :wink: .. ma imash svasta po ovim veletrgovinama, imash ceo program za post... imash cak i makarone koje su posne bez jaja... meso menjaj za ribu, margarinche ti je posno posto je biljna mast... sta ja znam imash sve i svasta, hrana bash moze da bude raznovrsna... e sad kad ide ona nedelja na vodi, tu morash malo da otrpish, mada u sustini meni je keva kuvala neki kupus na vodu a od zacina je isla samo aleva paprika i so (vegetu nemoj da koristish masna je jer sadrzi jaja)... spremala mi je neke corbice od karfiola, paradajiza... a za dorucak u toku te nedelje hmmmm... sta znam uglavnom sam jela dzem na hleba i pila caj... pa ono 7 dana 7 vrsta dzema :lol: .. ma potrebno je samo da imash jaku volju i zelju da to uradish i najbitnije je da to radish zbog sebe a ne zbog neke glupe dijete i tako neceh slicnog...
pozdrav :wink:
Vreme je posta,da li bi mi neko mogao pomoci oko izbora posne hrane?Svaki savet je dobrodosao!Probaj pihtije od boba,to je najlepse posno jelo na svetu i naravno bundevaraJa trenutno volim da spremam za vreme Bozicnog posta dosta riblje corbe. Mozes da stavis i malo susene ribe, corba ce biti izvanredna...Ukoliko te konkretnije interesuje, mogu ti napisati recepte za svako jelo ponaosob... Samo se javi... Sada ti pisem samo u globalu. Obzirom da je prosao sv. Nikola, slava koju svi Srbi slave, jer jedna polovina Srba slavi slavu, a druga polovina odlazi kod prvih na slavu, tako da si i ti, ukoliko si otisla kod nekog na slavu, ko je inace spremao posnu slavu, mogla da vidis sta se sve sprema za vreme Bozicnog posta... Hrana je raznovrsna, prebogata, i sto bi se reklo, samo ogranicena tvojom mastom... Predlazem ti da posetis i sajt na adresi www.inet.co.yu/kuvar, te rubriku posna jela gde mozes naci veoma interesantne stvari.Sajt je izvanredan, a ja sam njihov dugogodisnji dopisni clan... Puno pozdrava i javi se ako zelis neki konkretan recept!
Vreme je posta,da li bi mi neko mogao pomoci oko izbora posne hrane?Svaki savet je dobrodosao!
Sada nije vreme posta, ali se priblizava Veliki post. Predlazem riblju pastetu (dorucak, vecera):
# konzerva tunjevine ili sardine (najbolje pomesano)
# istu kolicinu margarina (biljnog, naravno)
# malo vegete, aleve paprike, bibera
# susam *sto vise to bolje*
to je za post na ulju...(nastavak sledi uskoro)
Tražeći_ljubav
12.02.2004., 20:13
....a što se kuvara tiče,ima ih puno!!!Preporučujem VELIKI PRAVOSLAVNI POSNI KUVAR!!! :D
slatka kao medic
09.03.2004., 02:43
asdf