PDA

Vidi punu verziju : kakva je JAVA

Nikola sm
06.12.2003., 00:55
Interesuje me kakva je JAVA,posto hocu da probam da radim i u Javi,ucim C++ i ide mi ok za pocetak.
Sta je sve potrebno za rad u Javi i jel bolja od C++(a)?

Unapred HVALA

Incognito
06.12.2003., 10:53
Java-u i C++ ne mozes mnogo porediti jer imaju drugacije koncepcije... Java se moze smatrati uproscenim C++-om, sa akcentom na jednostavnosti i cross-platform-u... Java je full ECMAscript bazirani jezik, tako da je u tom segmentu laksi za upotrebu od C++...

Kad naucis C++, slistices Javu za par nedelja, s' tim sto ce ti mnogo toga nedostajati u istoj...

Ipak ti savetujem C++, jer ima daleko vise primena od Java-e... A i nece ti biti problem da naucis Java-u kad jednom budes naucio C++...

Poz.

Nikola sm
07.12.2003., 11:46
Hvala ti

Milojko Vasic
08.12.2003., 08:26
Malo si se zbunio Inco. JavaScript i MS-ov JScript su full ECMAscript jezici. Java nije scripting jezik. Ali, dobro, saveti upućeni početniku stoje, svejedno.

Incognito
08.12.2003., 10:26
Malo si se zbunio Inco. JavaScript i MS-ov JScript su full ECMAscript jezici. Java nije scripting jezik. Ali, dobro, saveti upućeni početniku stoje, svejedno.

Rekao sam baziran, ne da je ECMAScript jezik (poput JS-a, JScript-a i AS-a)... Sintaksa je bazirana na ECMAScript pravilima... Sto i nije cudo posto koreni ECMAScripta datiraju od Sun-a...