PDA

Vidi punu verziju : Republika ili Monarhija?

Wilkołak
20.06.2006., 18:23
Pozdrav narode,

Vidim da je ovo "in" na drugim podforumima, pa da pokusamo da zasadimo i ovde jednu temicu sa pitanjem ... republika ili monarhija?

Ovde mozemo da pisemo ko je za sta i zbog cega... Nije u redu da na temi RHCP pisemo o monarhiji ili republici...

Za koje ste drzavno uredjenje?

cumulonimbus
20.06.2006., 20:12
Ja sam za kraljevinu.

Casual Crew
20.06.2006., 22:08
Pre nego sto mi das bilo kakav odgovor na ovoj temi procitaj sta sam odgovorio tamo.I molim te da ne mesas babe i zabe!Ja ngde nisam spomenuo da je moj identitet porusen-naprotiv,vec za vecinsku omladinu Srbije!
Ja sam Srbiji dao sve i vise nego sto treba,ali su to neke stvari koje kad bi napisao usle u moju duboku privatnost.Odsluzio sam vojsku,kako ja tako i moja braca,propatio mladost jer sam se odlucio za Srbiju,pa i jedan zivot je ostavljen Srbiji,sve u borbi protiv zla koje nas okruzuje i protiv komunizma koji nas unistava.

strujici
20.06.2006., 22:13
Ja sam za uredjenje koje ce da funkcionise

Casual Crew
21.06.2006., 13:12
Kratko i jasno da ne tupim vise.Prilika za sva vremena da jednom zauvek rascistimo sa komunizmom!!!

Wilkołak
21.06.2006., 13:17
I neke druge zemlje su zavrsile sa komunizmom ali za to im nije bio potreban kralj...

Pamet u glavu!

strujici
21.06.2006., 13:37
I neke druge zemlje su zavrsile sa komunizmom ali za to im nije bio potreban kralj...

Pamet u glavu!
Upravo tako

Casual Crew
21.06.2006., 14:03
Ja u klin ti u plocu!

Neke druge zemlje nisu Srbija kojoj sve treba da se crta!Naterao si me da pocnem ovde esej zasto kralj!Dobices esej....citaj od veceras i spremi mastilo i olovku za demante,pa da raspravljamo kao ljudi.Klonim se maximalno politike jer sam pre svega desnicar cije reci nisu najpozeljnije,ali hajde.Pocecu koliko veceras!

Wilkołak
21.06.2006., 16:17
Sto se nerviras covece? Sve je OK. Imamo razlicita misljenja i sta sada? Nista strasno....

Casual Crew
21.06.2006., 21:14
Sto se nerviras covece? Sve je OK. Imamo razlicita misljenja i sta sada? Nista strasno....
Ne kontas!Ja se ne nerviram,samo cemo poceti jednu ozbiljniji argumentovanu raspravu zasto monarhija.Ovo do sada je bilo povrsno,sad cemo malo uci u detalje(istorijske) i neke realne cinjenice cemo ovde izneti.

U svakom slucaju,bar ce jedna tema biti prava i licice na jedanu ozbiljnu temu kakav treba forumu.
Nadam se da se ne ljutis jer cu pisati cirilicom-onako kako i dolikuje jednom Srbinu!!!

Wilkołak
21.06.2006., 23:11
Da se ljutim sto ces pisati cirilicom? Zasto bih? Ja inace pisem cirilicom, ali kada sam na forumu lakse mi je da koristim englesku latinicu...

Nemam nista protiv da pises na cirilici dokle god ti to pises :-)

Casual Crew
21.06.2006., 23:52
Не знам да ли си ово прочитао одмах након референдума?Ако ниси прочитај,не може да шкоди,а то значи да користи хахаха! Следи:

ИЗЈАВА Њ. К. В. АЛЕКСАНДРА ДРУГОГ ПОВОДОМ РЕЗУЛТАТА РЕФЕРЕНДУМА У ЦРНОЈ ГОРИ

Драги грађани Србије, драги мој народе!

Званично је потврђено да је народ Црне Горе изгласао независност.

Тужан сам због тога, желим нашој црногорској браћи демократију, просперитет и срећу. Црногорци су наша браћа и сестре, живели ми у једној или у две државе. Тако је било и биће заувек.

Сада је време да се ми Срби, потпуно посветимо нашој Србији. Превише је крви проливено, снаге утрошено, угледа изгубљено у двадесетом па чак и двадесет-првом веку, са мало добрих резултата. Не смемо да губимо драгоцено време.

Дошао је прави тренутак да Србија уреди себе, по својој мери. Та мера је краљевина Србија.

Снажно верујем у Уставну Краљевину Србију. Треба нам поново поносна, јака Србија, која је у миру са собом и са суседима. Ми смо били поносна, угледна и срећна земља у време мог прадеде Краља Петра Првог. Дакле ми то можемо! Услов је да имамо облик владавине који је близак српској души: Краљевину Србију.

У савременим краљевинама, Скупштина и Влада владају и бирају се на изборима, као и у републици. На челу државе се налази Краљ. Он уважава све политичке странке, али није члан ниједне. То је разлог зашто су краљевине стабилне:

Погледајмо само Велику Британију, Шведску, Холандију, Белгију, Шпанију.

Шпанија је одличан пример. То је земља коју је након деценија тешкоћа, монархија на челу са краљем Хуаном Карлосом извела на пут успеха и угледа.

Једноставно, краљ изнад дневне политике, чувар јединства народа, стабилности политичког живота и трајности државе.

У монархијама, краљ је чувар општег интереса: ту нема и не сме бити личног, нити партијског интереса. Најважнији је интерес Србије.

Спреман сам да се састанем са свим нашим политичарима. Морамо радити заједно, и бити пријатељи у име будућности ове земље.

Апелујем на крај сталних свађа, подела и сукоба.

Апелујем на зрелу демократску дебату у интересу Србије.

Нашој Србији требају јасни, и реални циљеви.

Морамо одмах вешто ићи напред, са политичким јединством и зрелошћу, како бисмо дали будућност нашем народу.

Србија мора поново да се роди као модерна нација, која поштује себе, и коју сви поштују у иностранству.

То се постиже упорним страсним радом за своју земљу, на основу јасне визије наше будућности.

Краљевина Србија биће поносна, поштована, демократска земља која поштује све грађане без обзира на њихове политичке склоности, веру или национално порекло.

Круна је добра за нашу демократију. Круна поштује и штити свакога. Круна јача нашу демократију. Круна доноси поштовање и углед Србији. Круна мири.

Поносан сам на Србију и желим да будем слуга наше земље.

Краљевина Србија је одговор Србије на жеље за снажном и демократском Србијом у Европској Унији.

Краљевина Србија ће обезбедити најбржи пут у Европску Унију привући нове инвестиције, помоћи економски раст и обезбедити запослење, социјалну заштиту, пензије и одлично образовање наше омладине.

Хајде да не губимо више времена.

Србија мора да крене напред.

Желим да служим Србији.

Живела Србија!

Београд, 24. мај 2006. године

Casual Crew
22.06.2006., 00:12
Модерна парламентарна монархија-надам се да ти је овај појам скроз јасан!

Шта је јако битно да разумеш?Да је краљ издигнут над политиком,нема политички утицај,представља народ и његову традицију и не требају му политички поени које купује преко леђа народа зарад интереса партије.Уједињује народ и представљага.

Хајде да решимо и његов СРБСКИ језик и културу изражавања.Верујем да вам се не свиђа акценат престолонаследника!Колико има политичара са тако финим извијаним говором а само зло наносе земљи?Колико?Много!Није све у изражавању,поготово за неког за кога се јавно зна зашто није могао да дође у своју земљу.

Wilkołak
22.06.2006., 12:38
Sto se tice Aleksandrove izjave ... mislim da je malo pravopisno nastimovana jer ne bi mogao da sastavi ni prosto-prosirenu recenicu na srpskom, no, ovo je manje vazna stvar. Da se pozabavim onim sto je napisano.

Cela ta izjava je napisana u populistickom duhu u zelji da se podice ovom napacenom narodu!

Драги грађани Србије, драги мој народе!

Званично је потврђено да је народ Црне Горе изгласао независност.

Тужан сам због тога, желим нашој црногорској браћи демократију, просперитет и срећу. Црногорци су наша браћа и сестре, живели ми у једној или у две државе. Тако је било и биће заувек.

Сада је време да се ми Срби, потпуно посветимо нашој Србији. Превише је крви проливено, снаге утрошено, угледа изгубљено у двадесетом па чак и двадесет-првом веку, са мало добрих резултата. Не смемо да губимо драгоцено време

Pocetak je zaista dirljiv, osobito onaj deo "dragi moj narode"... Elem, also sprach Zaratustra tj. Karic ... ovako je pricao i Karic dok je bio na politickoj sceni. Mogu da poptisem da bi i on tj. njegov PR tim napisao slicne recenice. Ne bih da dalje obrazlazem ovo jer su ovo izjave koje smo imali prilike da slusamo od svakojakih politicara.

Дошао је прави тренутак да Србија уреди себе, по својој мери. Та мера је краљевина Србија.

Снажно верујем у Уставну Краљевину Србију. Треба нам поново поносна, јака Србија, која је у миру са собом и са суседима. Ми смо били поносна, угледна и срећна земља у време мог прадеде Краља Петра Првог. Дакле ми то можемо!

Услов је да имамо облик владавине који је близак српској души: Краљевину Србију.

У савременим краљевинама, Скупштина и Влада владају и бирају се на изборима, као и у републици. На челу државе се налази Краљ. Он уважава све политичке странке, али није члан ниједне. То је разлог зашто су краљевине стабилне:

Meni ovo ide na nerve! Ko je njemu dao za pravo da se ovako beskupulozno predstavlja i reklamira! Reklamira se na onu foru "hvalite me usta kada niko nece". Sramota! Ovo su price svih politicara koji su nudili svoje programe narodu. Svi su obecavali neki povratak vrednostima i zivot kao na zapadu! I sta, posle toliko godina lazi i obmana ja treba da nasednem na jos jednog politickog Koperfilda? Vidim da pominje samo pradedu Petra! Njemu od svih Karadjordjevica ja skidam kapu, ali zasto nije pomunio njegovog dedu Aleksandra koji je napravio fantasticnu uvertiru komunizma i koji nas je ujedinio sa svom ono zapadnom, jugozapadnom i juznom stokom? On je Srbiji naneno toliku stetu da vise niko iz njegove loze ne treba da sedne na presto ove zemlje!

I, sta on zna sta je blisko srpskoj dusi? On je Sakson i germanska dusa! Tamo se vaspitao i tamo je podignut! Nije naucen srpskom i dusi ovog naroda, ali ON ZNA sta je dobro za ovu zemlju! To su govorili mnogi pre njega pa smo za 15 godina popili nekoliko disciplinskih...

I sta on zna o stabilnosti kraljevina? Da li zna koliko kraljevina danas postoji na ovoj planeti? Da li zna ko su svi monarsi? Da li ti Casual znas koliko kraljevina ima? Evo, ja cu ti navesto neke ... i reci mi za koje si kraljevine cuo, za koje nisi i da li se bas u svim kraljevinama lepo zivi...

Погледајмо само Велику Британију, Шведску, Холандију, Белгију, Шпанију.

A pogledajmo i Butan, Kambodzu, Bruneje, Maleziju, Nepal, Katar, Tongo ... Imamo cak i "tranzicionu" monarhiju u Butanu! To je jos vise "in"!

U nastavku ti stoji kraci spisak nekih svetskih monarhija...

Bahrain....... King Hamad bin Isa al-Khalifa....... Constitutional
Belgium....... King Albert II....... Constitutional
Bhutan....... King Jigme Singye Wangchuck....... Transitional
Brunei....... Sultan Haji Hassanal Bolkiah....... Constitutional
Cambodia....... King Norodom Sihamoni....... Constitutional
Denmark....... Queen Margrethe II....... Constitutional
Japan....... Emperor Akihito....... Constitutional
Jordan....... King Abdullah II....... Constitutional
Kuwait....... Sheikh Saad Al Abdullah Al Salim Al Sabah....... Constitutional
Lesotho....... King Letsie III....... Constitutional
Liechtenstein....... Prince Hans Adam II....... Constitutional
Luxembourg....... Grand Duke Henri....... Constitutional
Malaysia....... King Syed Sirajuddin....... Constitutional
Monaco....... Prince Albert II(sada je njegov sin.......Constitutional
Morocco....... King Muhammad VI....... Constitutional
Nepal....... King Gyandendra....... Absolute
Netherlands....... Queen Beatrix....... Constitutional
Norway....... King Harald V....... Constitutional
Oman....... Sultan Qabus ibn Sa'id....... Absolute
Qatar....... Emir Sheik Hamad ibn Khalifa al-Thani....... Constitutional
Samoa....... Malietoa Tanumafili II....... Constitutional
Saudi....... Arabia King Abdullah....... Absolute
Spain....... King Juan Carlos I....... Parliamentary
Swaziland....... King Mswati III....... Absolute
Sweden....... King Carl XVI Gustaf....... Constitutional
Thailand....... King Bhumibol Adulyadej....... Constitutional
Tonga....... King Taufa'ahau Tupou IV....... Constitutional
United Kingdom....... Queen Elizabeth II....... Constitutional

Ako cemo vec da se pozivamo na kraljevine, pozovimo se i na one "manje demokratske" koje takodje imaju ustrojstvo "parlamentarne monarhije".

Wilkołak
22.06.2006., 12:39
Шпанија је одличан пример. То је земља коју је након деценија тешкоћа, монархија на челу са краљем Хуаном Карлосом извела на пут успеха и угледа.

A Srba ima koliko i Spanaca i Srbi su osvajali juznu Ameriku i imali kolonije po celom svetu odakle su vukli bogatstvoi! Poredjenje je naivno! Srbija i Spanija nemaju apsolutno nikakvih dodirnih tacaka, ali NIKAKVIH! Istorija nam je potpuno drugacija kao i mentalitet, geo-politicki polozaj i jos neke stvari...

Једноставно, краљ изнад дневне политике, чувар јединства народа, стабилности политичког живота и трајности државе.

У монархијама, краљ је чувар општег интереса: ту нема и не сме бити личног, нити партијског интереса. Најважнији је интерес Србије.

Спреман сам да се састанем са свим нашим политичарима. Морамо радити заједно, и бити пријатељи у име будућности ове земље.

Also sprach Karic ... samo sto je on na pocetku mlatio salatama a ovaj mlati padezima ... Sve sto on prica je POPULIZAM i podilazenje narodu! Sramota!

Апелујем на крај сталних свађа, подела и сукоба.

Апелујем на зрелу демократску дебату у интересу Србије.

Нашој Србији требају јасни, и реални циљеви.

Морамо одмах вешто ићи напред, са политичким јединством и зрелошћу, како бисмо дали будућност нашем народу.

Србија мора поново да се роди као модерна нација, која поштује себе, и коју сви поштују у иностранству.

То се постиже упорним страсним радом за своју земљу, на основу јасне визије наше будућности.

Tako je, sve se postize radom! Medjutim, sta si je on radio pre nego sto je dosao ovde? Cime se bavio? Da li je bio uspesan? Gde to ima da se nadje?

Краљевина Србија биће поносна, поштована, демократска земља која поштује све грађане без обзира на њихове политичке склоности, веру или национално порекло.

Круна је добра за нашу демократију. Круна поштује и штити свакога. Круна јача нашу демократију. Круна доноси поштовање и углед Србији. Круна мири.

Kao sto rekoh, nije ni prvi ni poslednji koji obecava ove stvari ... No, kada vec nece imati nikakvu vlast, kako on namerava da uvede red u ovu zemlju? Hahahahahaha ... naivno! Ja bih ipak da vidim sta se valja iza brega i kako on misli da uradi sve to. Ko ce njega da postuje ako on ne bude imao nikakvu vlast?
To da kruna jaca demokratiju nema veze za vezom! Zna se ko, odnosno STA jaca demokratiju! To je ekonomija jer kada su vuci siti onda su i koze na broju! Medjutim, ne treba zaboraviti da su najmocnije zemlje sveta ipak REPUBLIKE ... mada ja ne gajim ideal da cemo mi biti mocna zemlja samo zbog toga sto smo republika ili da cemo biti bogata samo zato sto smo kraljevina... Pogledaj druge kraljevine pa ces videti da nisu sve kraljevine tako uspesne.

Поносан сам на Србију и желим да будем слуга наше земље.

Plasim se ljudi koji mi se nude da mi budu sluge. Sta je njihov motiv i sta takvi dobijaju bivtsvovanjem kao sluga? Ako je iskren onda je mazohista.

Краљевина Србија је одговор Србије на жеље за снажном и демократском Србијом у Европској Унији.

Краљевина Србија ће обезбедити најбржи пут у Европску Унију привући нове инвестиције, помоћи економски раст и обезбедити запослење, социјалну заштиту, пензије и одлично образовање наше омладине.

Bla bla, truc truc! Sve se postize dobrom ekonomijom a kralj (kakav se on nudi da bude) nema nikakva ovlascenja tako da je ovo jedna velika LAZ!

Хајде да не губимо више времена.

Србија мора да крене напред.

Желим да служим Србији.

Живела Србија!

Zivela Srbija, i ja to kazem, ali hajde da ne gubimo vreme. Manimo se referenduma i kojekakvih republika/kraljevina i pocnimo da gledamo u buducnost! Buducnost je u dobroj diplomatiji, ekonomiji i menjaju mentaliteta naroda, ni u kraljevini ni u republici... Pa USA nije kraljevina ali je najmocnija svetska zemlja! Sledimo primere nekih drugih zemalja i naucimo da se povijamo kako vetar duva i najzad, pocnimo da pravimo malu Srbadiju!

Casual Crew
22.06.2006., 15:35
Да не квотирам као ти писаћу уредно и одговарати на поједине ствари.

Да ли знаш и да је краљ Петар први говорио лоше Српски језик?50 година је живео у изганству и француски језик му је био бољи од нашег.Шта је направио јел треба да пишем?
Александар други је такође одрастао у туђини,мајка му је гркиња,а са оцем није живео.Интезивно учи наш језик од 2000 године,када му је и враћено држављанство-научиће,мада га и овако доста зна.И ја учим већ годину и јаче немачки па ми не иде баш најбоље,није свако таленат за језик!

Да имали смо прилике да слушамо разне политичаре у оваквом тону,само ти политичари нису били наследници престола ове земље већ већином шљам и багра постављена ос стране запада и њихових лобија.Да не спомињем свилановића који има шиптарске криви и сличне назови ослободитеље Србије-наравно преко наше грбаче.

Даље...

Meni ovo ide na nerve! Ko je njemu dao za pravo da se ovako beskupulozno predstavlja i reklamira! Reklamira se na onu foru "hvalite me usta kada niko nece". Sramota! Ovo su price svih politicara koji su nudili svoje programe narodu. Svi su obecavali neki povratak vrednostima i zivot kao na zapadu! I sta, posle toliko godina lazi i obmana ja treba da nasednem na jos jednog politickog Koperfilda?

Цитирам те овде!Човече па он је наследник лозе наше земље,њему не треба реклама.Понављам опет он није политичар већ престолонаследник и да ништа не обећа треба да му се врати његово и да седи тамо где му је и место.Нема ти шта да наседаш-насели смо ми већ довољно овом политичком понудом која нам је дата на избор,гласам сваког усташу(ова нова како се већ зове) и сваког балију и шиптара,а свог краља треба да пљујем.Србијо освести се!
Те године кад је створена та фамозна Краљевина СХС нико се у народу није противио тој идеји,није то толико наметнуту већ је дато на избор.Сами смо криви није нам крив Александар.

Bahrain-Уопште није толико лоше.
Belgium-Знаш и сам да је добро,био сам и видео!
Bhutan-каквих република све има они су још и добри.
Brunei-живе солидно!
Cambodia-?
Denmark-Такође добар стандард!
Japan-мислим да би било иронично да пишем како им је лоше-технички најразвијени,али и највреднији са највећом стопом морталитета,али то нема везе са стандардом.
Jordan-добри,каквих има.
Kuwait-најјача валута на свету!
Lesotho-не знам,заиста!
Liechtenstein-солидни!
Luxembourg-био сам у тој земљици и боље је да ти не пишем како људи кулирају,без царинске зоне и слично,ваљда је зато и створена.
Malaysia-туга јесте,али ћу ти опет рећи каквих република има и добри су.
Monaco-е они су сиротиња-шала мала!
Morocco-солидно.
Nepal-?
Netherlands-био видео!Јесте да их не волим,али им је стандард одличан!
Norway-одлични,једни од најјачих!
Oman-?
Qatar-не стоје ни они баш лоше.
Samoa-?
Saudi-па добри су,туризам,нафта....
Spain-добри!
Swaziland?
Sweden-Хладно,али стандард!!!
Thailand-све бољи и бољи.
Tonga?
United Kingdom-Добри!

Casual Crew
22.06.2006., 15:35
Наставак следи...

Casual Crew
22.06.2006., 15:58
Нема додирних тачака са шпанијом,али се наводи као пример,који је сасвим на месту.Шпанци(не рачунам Каталонију и Бас.) имају национални идентитет,надам се да ћеш имати прилику да отпутујеш и увериш се у то!То нам треба-али много нам то треба да би наставили нормално да се развијамо.

Он је као краљ једне земље добростојећи,говори више језика и то му је огромно богатство.Колико је хуманитарних акција организовао заједно са женом(она посебно) треба да му се поклонимо!

Он је ту за презентовање и морал,а то сада ради председник(веома неуспешно).Друго не би му плаћао огроман порез(верујем да те то занима ;) )као што плаћаш лекарима којима опет мораш да платиш кад ти нешто треба,школству које штрајкује сваки дан, само би му се вратили поседи за које и по закону има право(нама небитно,ионако се ту башкаре комунисти које треба обесити за распад Србије,а камоли нешто друго).Парламент би и даље имао власт,а за то се гласа,јел тако?

Погледао сам друге краљевине!У сваком случају су богатије и успешније од република на њиховом нивоу-хоћеш да упоређујемо?

Краљ би могао да послужи као ујединитељ СРБА,као симбол СРБИЈЕ,као што су застава или СПЦ,химна итд...и на крају боље да ме представља потомак Карађорђа него насмејани лопов у сакоу кога је изабрала нека тамо партија,а нама понудили листић да заокружимо.

DarkVulture
22.06.2006., 19:15
E ja nisam ni za jedno ni za drugo... ja sam za stari vek... hahaha... ja sam da se drzava izdeli na pashaluke.. ali to je moja neka teorija.. kuka i mmtika. poljoprivreda i medjuplemenska saradnja... da svako ima svoju ulogu. ali to je izmishljotina moja...

Ali, sto se tice govora ovog kralja... haha.. kakav kralj... nego, njegov govor, mora da je sastavljao neko drugi, jer tako se obicno radi, za neke bitne govore... a nebitno je sta je on rekao, jer njegovo i jeste isto to da zavede ljude, tj ne zavede, nego povede za sobom, kao i zadatak politicara. dakle , glasovi naroda i javno mnjenje su jako bitne stvari, a ljudi su razliciti, i svakome odgovara drugaciji pristup... ciljne grupe i te stvari...

elem, jos htedoh reci da mi je drago ako bi covek pomogao, ******, najjace da mi svi znamo svoj jezik, koliko imamo nepismenih, a i da je i 100% englez.... zar se vladarske krvi nisu oduvek meshale sa stranim eeeeeeeeeee... a aleksandar veliki i njegova lepa princeza, koju je ostavio, ne, ja ne govorim da je nas kralj gej, vec, da je potpuno ispravno, a na narodu je da odluci, a moram priznati u blicu na anketi je 51% za monarhiju, 2% ne zna, a ostalih 47% je protiv.... to ti dodje nase glasanje bilo koje da je , uvek je neki mali delic razlike u pitanju. ma ceo zivot ni tamo ni vamo...pusta obecanja... kao i da kraljevi do sad nisu ispaljivali ljude, ali u ovom slucaju oni bi bili samo u ulozi SELEKTORA... hahaha bas nam to ide od ruke, onako u savrshenom, atmosfera je super...

strujici
24.06.2006., 18:32
Sa kraljem bi nam porastao ugled u svetu, to jedina prednost.

SavaBonJovi
30.06.2006., 08:21
Jao vidi ....ja glas`o ....Wilkolak,znaš li šta sam glaso:Za kralja i otadžbinu!
Eej ,vidim da imaš jako vatrenog protivnika,staviću ga na listu prijatelja,jer ko god tako brani
Kraljevinu Srbiju zaslužuje da ga zovem prijateljem !

Wilkołak
30.06.2006., 11:16
Sad si mi pokazao, nema sta!
Bez' bre Savo, otvorio se bazen! Ajd' tamo, ganjaj cice.... Imam ja pametnijeg posla nego da se prepucavam sa tobom.....

Casual Crew
30.06.2006., 13:48
Savo nije poenta da vredjanjem coveka i nekim decijim uskocicama prezentujes ljude koji se bore za monarhiju.Potrebno je da izneses neke realne cinjenice i pokazes neistomisljeniku zasto se upravo zalezes i zasto je dobro da nam drzava bude monarhija.Mozda kod nekih ljudi i promenimo misljenje,pokazemo zasto nam treba kralj,pa na kraju i prihvatimo medju nase redove ;)

Извињавам се свима на латиници,али да не бришем сад :-D

SavaBonJovi
01.07.2006., 17:15
Eбига Casual Crew шта ћу кад сам још дете!
Слаб сам са знањем,а што се тиче вређања не знам да сам икога вређао али ево сада ћу да не буде да си погрешио за џабе:Њилколак ти никада нећеш ни бити за Краља,знам зашто,зато што
си Коммунист,како знам....знам јер само би Коммунистима сметало што њихов маршал не говори чисто српски....
А ево и овога:Док смо били Краљевина били смо високо признати у свету,чак се и у страним школама учило о нашим нашим војним подвизима и о нашој храбрости ,о нашој историји и у рату и у миру, а сада цврц,не знају ни где је Србија а камо ли под шта смо ми потурали леђа

Никога више није брига за нас,наше хашке оптуженике убијају у затвору а туђе оптужују на казне које су већ одлежали,наталитет нам је поприлично заостао за морталитетом,најезде са свих страна а посебно из Кине и Албаније и људи за 200 год Срба ће бити таман толико да се лагодно разбашкаре под трогодишњу шљиву и да запевају:Друже Тито ми ти се кунемо да са твога пута не скренемо....
Ако икога више мрзим од певача Гранда онда су то Титови славуји
и мрзим те којима смета то што наш Краљ не говори течно српски
а остале:Црнце, Јевреје,Цигане,чак и Кинезе, оне који ми псују матер,и оне који ме вређају и све остале,.... њих не мрзим с њима могу чак и пријатељ бити

SavaBonJovi
01.07.2006., 17:22
Sad si mi pokazao, nema sta!
Bez' bre Savo, otvorio se bazen! Ajd' tamo, ganjaj cice.... Imam ja pametnijeg posla nego da se prepucavam sa tobom.....

Паметнији попушта!

Био сам на базенима и није нешто,веровао ти или не али боље је на шљункари
која је на неких 6 км од Шапца,врвииии,још оне сељанчице(не вређам) лепушкасте,па поцрнеле ,па се разголићиле,ебига нешто се опет време мења,спрема се олуја
мораћу да сачекам да прође олуја,и д`изиђе сунце

Иди ради та паметнија посла,унапреди ову државу ,мајке ти, а кад успеш тада ћу први потписати да сам за Републику,дотле ништа

strujici
02.07.2006., 18:21
Au Savo covece, opusti se i odrasti jednom

Wilkołak
02.07.2006., 18:53
Sve je OK, Sava je malo preterao ali moram da kazem da je nasao za shodno da mi se izvini i to jednom vrlo uljudnom porukom koju mi je poslao na prajvat.

Mogao je ove poruke da obrise, ali meni ne smetaju... OK je Sava, samo je malo ostrascen, nista drugo. I ja sam bio takav kada smo u njegovim godinama menjali sistem, stojeci tamo na raskrsnici Karadjordjeve i Vuka Karadzica...

strujici
02.07.2006., 18:58
Ih, kad smo isterivali ljude sa casova iz medicinske, poljoprivredne, "Zapremina tela", jbni Balasevic, burek kod Milenceta, to su bili dani....ko da je juce bilo

Wilkołak
02.07.2006., 20:56
Ih, kad smo isterivali ljude sa casova iz medicinske, poljoprivredne, "Zapremina tela", jbni Balasevic, burek kod Milenceta, to su bili dani....ko da je juce bilo

Upravo tako! Secam se kada smo isli do medicinske Karadjordjevom ... Blokirali smo saobracaj skroz a murija nas je gledala sa trotoara. Uleteli smo u dvoriste medicinske i vikali : "Izlazite napolje". Posle toga su neki poceli da iskacu kroz prozor jer su valjda vrata bila zakljucana (cini mi se). Secam se i zakljucavanja kapije na ekonomskoj ... Ja bar u poljoprivrednu nisam isao ... Bilo je podaleko.

Eh, sada gledam i kazem, za koji smo mi K izlazili napolje? Stav EU prema nama se malo promenio i to me najvise nervira... Razocarao sam se u EU totalno! Serem im se u carapu!

Casual Crew
02.07.2006., 22:27
А било ти далеко?Како је мени било 4 године хахаха.Учестовао сам у свим тим акцијама,па чак и више него што треба,сад ми је и жао због тога.Одлазио на копове у Лазаревац,упао у тв Ваљево,гурао стене да гађам лозничку полицију ако крене за БГ.А због кога и чега?Ових лопова!?Отерали једног,дошли нам други са све вагинама у црном које јавно пљују по Србији.Јој-јој Мосад нама треба и то под хитно!!!Стоп У 92 :!: :!: :!:

Wilkołak
02.07.2006., 22:50
Nama treba vojna hunta da zavede red, k'o u Grckoj!

Casual Crew
02.07.2006., 23:01
Свеједно брате,само да заведе ред.Не кажем да не треба солидарност(мада је ја немам) али да неко пљује свој народ и земљу у рођеној земљи е то не могу да схватим!?

Wilkołak
03.07.2006., 12:19
Pazi, ja shvatam da neko kudi svoj narod i svoju drzavu. Ima svako pravo da to uradi (pogotovu ako je ostecen)! Pa, jos su stari Latini rekli:"Prijatelja u cetvore oci kudi, a u drustvu hvali". Kudjenje drzave je za mene prihvatljivo dokle god je to nasa, unutrasnja, stvar tj. dokle god ne izadjemo van granice i krenemo da pljujemo po istoj! Kada pricam o kudjenju drzave, mislim na pricanje losih stvari o sistemu i poretku koji je trenutno vladajuci.

Ja kao gradjanin ove zemlje, ako hoces i kao Srbin imam svako pravo da negodujem i da se bunim kada god nesto nije u redu, kada god sam ostecen i kada god, kao sada, dogadjanja negativno uticu na celu zajednicu. Onog trenutka kada ja npr. odem u Italiju i kazem: "Srbi su stoka, Srbija je rupa" (a i sam sam Srbin), tog trenutka ja postajem go-vno, iliti isprdak od coveka!

Svi koji se danas bune zele dobro ovoj drzavi. Oni koji cute i kojima sve ovo odgovara su profiteri u vecini slucajeva!

Posto smo sva trojica ucestvovali u "revoluciji" mislim da smo mi u stvari "revolucionarni drugari" (mozda se i znamo) i smem da potpisem da i Ti i Strujici i ja zelimo dobro ovoj drzavi. Cini se samo da se nismo pogodili sa frekvencijama...

Casual Crew
03.07.2006., 15:08
Ma lako je za nas brate,mi nismo problem.A to da se znamo,pa znamo se sigurno,nije valjevo metropola od 5 miliona.Problem koji meni upada u oci je taj sa tim zenama u crnom koji pljuju svoj narod,svoju zemlju,raduju se malim optuzbama zlocinaca iz BiH,a u Hag bi nase da salju.To mi bode oci i ubija,stara komunisticka skola koja jos uvek jase ovom drzavom.Zato se borim za kralja,da jednom za sva vremena rascistimo sa tim.I iskreno,posle ove osude za onog baliju i njegovog oslobadjanja,mi smo jednom recju budale,ako bilo koga vise izrucimo hagu.Ne interesuje me politika tog suda,sta je bolje sta ne,vec iskljucivo neka ravnopravnost i Srbi.Zasto da balija koji je klao bude oslobodjen,a nasim ljudima da se cepa po 20 godina mardelja?pun mi je vise koorac toga.Svi po pusku u ruku i dok nas sve ne pobiju,pa neka ide sve u koorac krasan.Pa kom opanci tom i obojci!!!

strujici
03.07.2006., 21:17
Pa znas sta, ipak moramo priznati da smo i mi pravili sranja (i to mnogo). Tacno je da oni to pumpaju i izvrcu, ali je zlocina bilo. Boleo bi mene k.... za to da nas ne ucenjuju zbog toga. Mislis a da nas ne bi ucenjivali da kralj dodje? Ne bih rekao. Mi smo im terali inat 15 godina dok su ih hrvati, muslimani i siptari podrzavali. Sada je red da se isplate dnevnice svima. Hrvatima su isplatili drzavu, balijama takodje, siptari ce da dobiju. Ne mozes samo dovesti kralja i ocekivati otplatu 15 godina kurcenja, i zajebavanja sa zapadom (kao sto to, na kraju krajeva, ni 5 oktobar nije uspeo, i dalje nas trpaju). Treba istrpeti sve posledice, kidanje drzave, hag, ponizenja i sl, osnaziti, popraviti ugled, otpalatiti dugove, pa tek onda popravljati teritoriju po teritoriju.

MILJANIC
04.07.2006., 00:26
KAKO BILO VRACAMO SE NAZAD PROSLA JE 1941,1918,NA REDU JE 1913, 1912 I TAKO REDOM ;"JEDVA CEKAM DA SE VRATE OSMANLIJE PA CE ONE DA ODLUCE MESTO NAS".KRALJ ZNA STA MU SLEDI AKO ZAJEBE,ZNA KAKO SU PROSLI NJEGOVI PREDHODNICI !

Wilkołak
04.07.2006., 01:19
De, iskljuci caps lock Miljanicu. Nisi valjda prvi put na forumu. Lakse se cita kada je napisano malim slovima a i neuctivo je dopisivati se velikim slovima.

Стефан ИПХ
04.07.2006., 01:30
Ova tema još izdržava....
Pa deco rekoh da državno uređenje je nebitno u kulovskoj,porobljenoj državi...To je čista kozmetika i prevara..umirenje savesti......

strujici
04.07.2006., 18:53
Ova tema još izdržava....
Pa deco rekoh da državno uređenje je nebitno u kulovskoj,porobljenoj državi...To je čista kozmetika i prevara..umirenje savesti......
Pa moze se i tako reci

Casual Crew
05.07.2006., 23:49
A zasto je porobljena???Kazi nam tata,hleba ti nasusnog?Da ste pusku uzeli umesto tastature mozda i nebi bilo tako,a ovako cemo mi "deca" da ispravljamo...joj-joj!!!

Стефан ИПХ
05.07.2006., 23:57
Mali obriši bale...Ja sam pušku imao i nisam ništa pametniji...Valjevo je bato grad masonske oligarhije,to prvo da ti kažem...dalje...vera...kao spona srpske duše...otišla je na poklonjenje Satani u vidu pape...Politika je kao pod svakom kolonijalnom vlašću......vlast grabi i narodu baca mrvice....narod apatičan ne moralan...i ne zaslužuje bolje....dok,ako bog da,ne otme se ovom mrtvilu Evropske civilizacije...

Casual Crew
06.07.2006., 01:24
Obrisao sam ja bale odavno,ali nebitno...Koliko je ljudi spremno da se pokloni veri?Koliko je ljudi spremno da uzme pusku u ruku?E moj tata pljujes po politici koju si uzdizao dok su Le Cooper bile 10-ti deo dnevnice.Ipak cisto sumljam da si deo te generacije,da jesi drzao bi jezik za zubima,nebi *****o okolo.Ako si generacija 80-tih,onda je ovo sto si napisao toliko besmisleno da treba da te je sramota.
Toliko!

Wilkołak
06.07.2006., 02:26
Koliko je ljudi spremno da se pokloni veri?Koliko je ljudi spremno da uzme pusku u ruku?

Moram da te ispravim! Zbog vere se ne uzima oruzije, a vera je jedna - hriscanska! Ostalo su religije. Ratovi i ubijanja nisu smisao hriscanstva!

strujici
06.07.2006., 13:07
necemo o religiji

MILJANIC
15.07.2006., 22:11
Wilkołak hvala na komentaru,ako nisi imao neko konkretnije misljenje o mom stavu zabole me "glava" i za tvoj probemsa velikim slovima kad ne kapiras njihovu poentu.Sto se tice tvog misljenja o religiji "Sve su one iste samo su njihovi glasnogovornici razliciti,{isus,muhamed,buda,mojsije.....}"a "crkve"ih koriste kao sredstvo razgranicavanja zona uticaja na Planeti.VOJNA HUNTA taj pokusaj je postojao 1992-3 nisam siguran za godinu i 1998 ali akter 1-og slucaja je bio Sljivancanin a 2 -og grupa oficira.ZA njihov kraj " znamo da je bio neuspesan".

Wilkołak
16.07.2006., 02:42
Wilkołak hvala na komentaru,ako nisi imao neko konkretnije misljenje o mom stavu zabole me "glava" i za tvoj probemsa velikim slovima kad ne kapiras njihovu poentu.

Malo obrazovanja o pisanju po forumima ti nece skoditi.

to se tice tvog misljenja o religiji "Sve su one iste samo su njihovi glasnogovornici razliciti,{isus,muhamed,buda,mojsije.....}"a "crkve"ih koriste kao sredstvo razgranicavanja zona uticaja na Planeti.

Ovo nije moje misljenje, a ti povrsnoi kapiras stvari... Gde ti je dokaz za to sto kazes?

VOJNA HUNTA taj pokusaj je postojao 1992-3 nisam siguran za godinu i 1998 ali akter 1-og slucaja je bio Sljivancanin a 2 -og grupa oficira.ZA njihov kraj " znamo da je bio neuspesan".

Zavisi u kom smislu uzimamo u razmatranje pojam vojna hunta. To o cemu ti govoris nema veze sa vojnom huntom vec sa nekim drugim poslovima. Ja sam mislio na vojnu huntu nalik na onu Grcku, ali ocito da ti ne kapiras a i ne mozes kapirati kada povrsno citas poruke.

Za tebe bato, ENDE!

MILJANIC
18.07.2006., 21:53
Mozda si i upravu sto se tice mene ,ali takvih pametnjakovica mi je pun .... Da znas o cemu pricam mozda bi ti neke stvari bile jasnije,nemam kad da ti objasnjavam "svoje" teze .Povlacim se iz ove teme, "vreme jos nije sazrelo". 8)

Banshee
18.07.2006., 21:54
republika.po stoti put :neutral:

zasto se teme sa istim anketama uporno ponavljaju? :?

goxy
18.07.2006., 22:04
Nek Narod odluči....Na Referendumu....Ja ću glasati za republiku.......Sad odjednom da se uvede monarhija....Da se potpuno promeni poredak I dont think so....Stoje argumenti da je ukinuta od komunsta preko noći ali, mnogo je vode od tada proteklo, svašta se izdešavalo....Ipak, republika

Wilkołak
18.07.2006., 22:24
zasto se teme sa istim anketama uporno ponavljaju?

Zelim da malo dignem broj poruka i poseta na podforumu "Valjevo"! Otuda i aktuelne teme!

goxy
18.07.2006., 22:27
ovo ipak nije tema za podforum valjevo....Daleko ga nadilazi.....

Wilkołak
19.07.2006., 10:26
Pricamo o odnosu Valjevaca prema buducem drustvenom uredjenju zemlje. Pa valjda i mi Valjevci imamo pravo da se pitam o tome u kakvom drustvu zelimo da zivimo! Dosta su se drugi pitali za nas!

Mozda si i upravu sto se tice mene ,ali takvih pametnjakovica mi je pun .... Da znas o cemu pricam mozda bi ti neke stvari bile jasnije,nemam kad da ti objasnjavam "svoje" teze .Povlacim se iz ove teme, "vreme jos nije sazrelo".

Sudis na osnovu jedne, povrsno procitane poruke! Prosvrljaj malo po forumu, ne valja ti taj posao sine. I kakvo vreme jos nije sazrelo?

Casual Crew
19.07.2006., 23:23
@goxy

Bez uvrede,ali mislim da ti je bolje da malo preispitas stvari sa ustasama u tvom gradu,a ne da brines za 99,9% Srpsko Valjevo u koji taj jedan procenat ulaze goranci poslasticari!

Valjevo-Srbija-nikad jugoslavija!!!Nadam se Kraljevina Srbija,ali iskreno!!!

goxy
21.07.2006., 19:06
@goxy

Bez uvrede,ali mislim da ti je bolje da malo preispitas stvari sa ustasama u tvom gradu,a ne da brines za 99,9% Srpsko Valjevo u koji taj jedan procenat ulaze goranci poslasticari!

Mojne da vređaš.....U Zemunu je pobedila Najpatriotskija stranka u Srbiji :roll: , kojoj očigledno i ti pripadaš.....Tako da je Zemun u svemu više ČETNIČKI nego ustaški grad....Nemaš pojma ni o čemu, strašno :lol: .....

Casual Crew
22.07.2006., 01:15
Nisam te vredjao,jos sam napisao bez uvrede ;) samo cinjenice,jer ustasa ima u Zemunu i nema dalje price.Nadam se da ce TB regulisati to jer su momci napredovali i bice ekipa za postovanje kroz par godina,ako nastave ovako!Ne pripadam ni jednoj partiji,ja sam samo jedan SRBIN ponosan na svoju zemlju,a politika me ne interesuje vec iskljucivo tradicija na kojoj jedino moze da se gradi zdravo razmisljanje i budjenje srpstva u ljudima.

goxy
22.07.2006., 08:18
Misliš na taurunum boyze....Ma klinci ispraše ih RADOVCI kad god dođu....U zemunu nema usta+++ od drugog svetskog rata....
Momci su jaki samo u pisanju grafita, šta ćeš jeftiin sprej...

Casual Crew
23.07.2006., 00:14
U Zemunu ima hrvata,nazalost ima ih!

TB su mladji momci koji su akcijama u poslednje dve godine pokazali da ce biti ekipa vredna paznje na nasoj sceni,gostovanja u nisu i ns-u govore da sam u pravu.Imaju potencijal,rade,trude se i tribina im je u najboljem redu sto se vizuelne strane tice,nadam se da ce popraviti pesme i jos masovnije akcijati.Radovci,UF,GODS,Odred 18...itd. su poseba prica.U mnogim stvarima ih podrzavam,u nekim ne,kao ni ostale grupe,pa i grupu kojoj ja pripadam i iskreno se nadam da ce se i na tom polju SRBI okaniti nekih stvari i dozvati pameti i nacionalnoj svesti.
Pozdrav Goxy !

Mannibals
26.07.2006., 12:25
Ja sam za uredjenje koje ce da funkcionise
monarhija samo tako;Zasto tako mislim?!-Pa lepo je pitati te sa brdovitog balkana-odakle si......mislim lepo zvuci to sve! Iz Kraljevine Srbije!Sounds great :smile: Ovo republikanski predsednik vishe izaziva mrznju nego kada bi kralj dosao,pa i monarhije vishe nisu kao nekad[posle slucaja k.porodice Romanovic i pobijene onolike kceri njegove brutalno....]!!!-Kralja mozes skinuti pa vratiti na staro uredjenje,ali predsednika nikako.Uostalom sitan covek ne oseca neki znacajan boljitak...tako da ga to ni ne dotice,ALI dotice onog ko je clan partije// e njega to muci!!!//Zato nisam clan i ne izlazim na glasanje. Istina ce doci kad-tad,i morace da se radi kako treba...ne bi li bili ljuti na nase roditelje :twisted:

Silent Bob
07.08.2006., 17:15
Ja sam za nacional - socijalizam kao drustvno uredjenje!

(za glupe i neupucene: to je nacizam)

Mannibals
08.08.2006., 01:27

NeN@diuse GLADIUSE oooOj MIGHTY.....slazem se KAD bi bilo moguce;PA i ja sam mislio da komunizam je dobar da cemo svi imati,ali TO JE SAMO TEORIJA :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Silent Bob
08.08.2006., 10:55
@goxy

Sinko, uz svo duzno postovanje to nije 1, vec 0.1%.

Casual Crew
17.08.2006., 20:27
Dobro tatko nemoj da se ljutis,meni je zidar predavao matematiku :lol:

Casual Crew
17.08.2006., 20:30

Ni to nije lose,ali je kod nas ne izvodljivo.NS-a ima malo,onih koji ga podrzavaju isto.Nazalost,ali tako je!
Uglavnom samo neka bude desno!!!

vuk_
22.08.2006., 13:16
Republika. Mozda bi monarhija i 'vaspostavljanje' prestola i kralja na scenu vise doprinelo boljem imidzu zemlje, ali dzaba je kada ne gajim nikakvo postovanje za tu figuru (kralja).

Mannibals
28.08.2006., 18:14
Republika. Mozda bi monarhija i 'vaspostavljanje' prestola i kralja na scenu vise doprinelo boljem imidzu zemlje, ali dzaba je kada ne gajim nikakvo postovanje za tu figuru (kralja).

super ......postedeo si me "vraskog" kuckanja.......ojjjoj :roll:

Mannibals
30.08.2006., 13:53
...........I do not know,sir....what say...MAN...!!!
Helllo......nadam se da neces yci ovde WILK,nadam se! :roll:

Wilkołak
31.08.2006., 18:36
Ma, daj matori, opusti se, naletece on na zicer ;-) Polako...

Mannibals
31.08.2006., 18:44
znachi....ode budala,ode budala....xeexee
xeeexeeexexe
:roll: :roll: :roll: :roll:
:roll: :roll: :roll:
:roll: :roll:
:roll: