Vidi punu verziju : Ubice u bolnici u Leskovcu!
Kuda ide nase zdravstvo? Vec mesecima unazad zdravstveni radnici strajkuju radi povecanja plata.a da li su zasluzili povecanje? "Marljivo" rade svoj posao, nema sta... Kako ih samo nije sramota!!!! Koliko su samo ljudi "spasili"? Pre nekoliko dana ja strucni tim od 11 lekara poradjao 36-ogodisnju zenu! Dali su joj anesteziju i trebali da je poradjaju na carski rez! U toku porodjaja zeni je pozlilo i dobila je infarkt! Uradili su reanimaciju i uspeli da spasu bebu,ali ne i majku! To je bar prica lekara! Imali su srecu sto je to bila zena njihovog kolege i on nije hteo da vrsi obdukciju,jer je smatrao da su dali sve od sebe!!! Doktorima je laknulo,verujte!!! Ali,te zene nema,i nista vise nemoze da je povrati!Bilo joj je to prvo dete,koga nije ni uspela da vidi...Ona nije ni videla svoju kcerku,a toliko je zelela to!I recite mi sada kod kakvih ljudi cete voditi zenu na porodjaj- nikad neznate dali ce te da slavite ili da tugujete! Sve bi mozda i bilo u redu,da taj isti doktor koji ju je porodio nije dosao na sahranu,vec je otisao na seminar! Nije ovo prvi slucaj ubistva u Leskovackoj bolnici! Kada se neka starija osoba pozali na bolove oni je odvracu recima da se nazivela i da joj je vreme da umre! I oni polazu Hipokratovu zakletvu!!!!Cast izuzecima! A dali znate da je ta ista grupa lekara, nedelju dana pre ovog porodjaja, poradjala isto tako zenu svog kolege koja je nosila 3 dete,i na isti nacin je zamalo izgubila i zanu,kao i dete,ali su ovog puta nekako uspeli da ih povrate! Nista nece povratiti roditeljima cerku,muzu zenu,a cerki majku,ali ovo je uzas! Kuda ide nase zdravstvo! I jos isti ti doktori strajkuju! Neka im je na cast! Ali,onaj odozgo sve gleda,vratice im kad-tad...
Ogorceni Leskovcanin :twisted: :twisted: :twisted:
**case-problem**Zivka
01.12.2003., 10:51
Imam dosta iskustva sa lekarima u Leskovcu. Naravno negativnih.
Dva puta sam morala da se obratim za pomoc (bolnici) i oba puta sam prosla katastrofalno.
Prvog puta-Zimski raspust pre 13 godina, ja sa mojima kod rodjaka u Leskovcu. Dobila sam herpes, koji mi je zahvatio celu usnu duplju, jezik, sve. Temperatura ne prestaje - 40c. U toku dana (preko veze) odlazimo kod stomatologa, posto sam se ja zalila da ne mogu da gutam od bolova. Njegova dijagnoza je bila - upala desni zbog visoke temperature. Lekar opste prakse je rekao da je prehlada u pitanju i prepisao mi penicilin (injekcije). U toku noci (temperatura ne prestaje), zavrsavamo u bolnici. Ostavljaju me kod njih sa dijagnozom - upala pluca. Kokteli, penicilini... Temperatura ne prestaje, ja se zalim na usta, ali niko ne obraca paznju. U toku iste noci, negde pred zoru, moji donose (hvala Bogu) odluku da krenemo za Beograd. Iako nas odgovaraju zbog, navodno, mog loseg stanja, moji gube strpljenje i pravo iz bolnice mi krecemo za Beograd. Home Sweet Home! Uz put, meni vec pocinju da gnoje desni, uzas. Stigli smo tacno ujutru na otvaranje Doma zdravlja. Najobicnija lekarka opste prakse, bukvalno sa vrata, postavlja dijagnozu Herpes i daje mi uput za VMA. Zbog pogresne terapije, herpes se u medjuvremenu spustio u zdrelo i krenuo ka plucima. Ne znam da li su mojima to rekli da bi ih malo osvestili sta su mogli da dozvole, ali ispalo je da je herpes mogao da zahvati i srce, da smo sacekali jos koji dan. A to znaci...
Drugi put-ja u gostima kod mojih rodjaka na letnjem raspustu, pre 10 godina. Jedina sam za dorucak jela neki majonez i posle manje od sat vremena, pocinje povracanje, dijareja, bolovi u stomaku, temperatura... Naravno, bolnica. Uradila sam samo analizu krvi, i posto je rezultat bio da su jako puno povecani leukociti, oni su "zakljucili" da je meni puklo slepo crevo. Katastrofa. Sama, nemam pravo da odlucujem, a oni me spremaju za operaciju. Srecom, dok su me vozili kroz hodnik, sretnem komsinicu moje tetke koja je cistacica u sok sobi. Ona zamoli nekog mladog hirurga u koga je imala poverenja da me "jos jednom" pogleda. Opet Hvala Bogu, covek me je pregledao i dao svoje misljenje da ja nisam slucaj za hirurgiju, da imam ili trovanje ili jaku upalu zucne kese. Moji su vec bili obavesteni, krenuli za Leskovac, i kada su stigli napravili karambol u bolnici.
Dobro je da vise nemam raspuste koje provodim u Leskovcu, da i kada odem tamo, bolnicu zaobilazim u sirokom luku. Imam i sitna negativna iskustva, ali bilo bi previse, zaista.
Verujem da oni svakodnevno nekome spasavaju zivot, postujem sve to, nemam pravo da odlucujem kakvi su strucnjaci, ali moja iskustva su me naucila da im ne verujem. Na ovu pricu cu i dodati pricu druga moje sestre iz Leskovca, koji je ko od sale zavrsio medicinu u Pristini i sada radi kao lekar u Leskovcu. Licno sam ga slusala kada prica o korupciji na svom fakultetu (on je ucesnik). Toliko!
Da, svi najveci "strucnjaci" su u Leskovackoj bolnici! Kazem, cast izuzecima,ali... Nezelim da pricam o korumpiranosti, neprofesijonalnosti i bezobrazluku osoblja bolnice u Leskovcu! Samo da im nepadnes u ruke,jer tada bez podmicivanja ( od 100 gr kafe pa do ..... ) mozes samo da se nadas brzoj smrti! Nadam se da ce ovaj slucaj sto pre isplivati u javnost i da ce se odgovorni naci tamo gde im je mesto- U ZATVORU !!! Kazes Pristina, pa poznato je kako se tamo fakultet zavrsava, i sa koliko znanja se izlazi iz njega( opet ja - cast izuzecima ) ali najveci broj onih koji su zavrsili "fakultet" u Pristini su jako sujetni i iskompleksirani! Ma uzas!
Ali, docice valjda vreme kada ce se svi oni koji neobavljaju svoj posao casno i posteno dobiti ono sto im sleduje... U celoj bolnici ,iskreno, ja najvise postujem cistacice, jer iako nemaju nikakav fakultet one barem casno i posteno zaradjuju svoju platu koja je u odnosu na platu doktora mizerna! Recice neko da tako i treba da bude,ali da li treba jedna obicna cistacica da radi znatno vise od doktora,i pritom da nestrajkuje i da ne trazi povecanje zarade....Bruka i sramota!
KOJI SU TO LEKARI KOJI SU ZAVRSILI FAKULTET U PRISTINI,a korumpirani su,nadmeni i nestrucni???Navedite imena i primere!!!Zasto uopstavate stvari???Zar oni koji su studirali u Beogradu ne mogu da budu losi lekari i ljudi???OVO JE RASISTICKA IZJAVA!!!! Grad i fakultet nemaju nikakve veze sa strucnoscu lekara,da ne pricam o povezanosti korupcije i mestatudiranja!!!
LESKOVCANKA
09.02.2004., 23:27
Pa da li je to moguce?Pokupis sve bolesti po tvom Beogradu ako si uopste iz Bgd-a i dodjes tako bolesna kod familije koja nije iz Bgd-a i gde ces nego pravo u nasu "KORUMPIRANU,NESTRUCNU I KO ZNA KAKVU SVE BOLNICU' i kao u svim filmovima tvoji te brze bolje vrate u"tvoj" Bgd i tako te hvala bogu spasavaju ti strucni beogradski lekari.Svaka cast velikoj vecini strucnjaka.I mi iz LESKOVCA bi imali mnogo toga da napisemo o strucnosti iljubaznosti vasih lekara koji hahaha nisu zavrsili u PRISTINI NEGO na KEMBRIDZU ILI NA SORBONI ILI !!!!Sram te bilo,da nisi mozda bila na abortusu kao vecina tvojih sugradjanki da se ne daj boze ne cuje u komsiluku malogradjanko?.
ZIVKICAAAA
09.02.2004., 23:34
HVALA BOGU DA NECES VISE DOLAZTI.TVOJOJ FAMILIJI JE STVARNO LAKNULO KAD JE POCEO OVAJ RASPUST.A BOGAMI I NASIM LEKARIMA.POZDRAV.
Pa da li je to moguce?Pokupis sve bolesti po tvom Beogradu ako si uopste iz Bgd-a i dodjes tako bolesna kod familije koja nije iz Bgd-a i gde ces nego pravo u nasu "KORUMPIRANU,NESTRUCNU I KO ZNA KAKVU SVE BOLNICU' i kao u svim filmovima tvoji te brze bolje vrate u"tvoj" Bgd i tako te hvala bogu spasavaju ti strucni beogradski lekari.Svaka cast velikoj vecini strucnjaka.I mi iz LESKOVCA bi imali mnogo toga da napisemo o strucnosti iljubaznosti vasih lekara koji hahaha nisu zavrsili u PRISTINI NEGO na KEMBRIDZU ILI NA SORBONI ILI !!!!Sram te bilo,da nisi mozda bila na abortusu kao vecina tvojih sugradjanki da se ne daj boze ne cuje u komsiluku malogradjanko?.
što se bečiš odmah da se nisi prepoznala medju nestručnima i korumpiranima živka je 100% u pravu, većina Leskovčana koje poznajem izbegava Leskovačku bolnicu zbog prethodnih loših iskustava i trauma iz iste pa i ja medju njima.
DA ne ulazim u detalje ali posle saobracajne nesrece i prijema u urgentni centar gde mi je ukazana sva lekarska pomoc smešten sam bio na hirurgiju gde za tri dana koliko sam izdržao /pa pobego / nisam uspeo da umolim niti jednog doktora da me sasluša a o pregledu da ne govorimo iako nisam mogao da se pokrenem i očigledno sam bio u jako lošem stanju.
Doduše privuko sam pažnju jednog lekara mobilnim telefonom /citiram MA PUSTI SAD TO ŠTO TE BOLI NEGO KOLKO SI GA PLATIO/
posle prve vizite reko sam ok ovi su malo nervozni probacu sa sledećom vizitom i onako ne mogu da mrdnem.
Posle 6. vizite pozvao sam moje da me pokupe i pobegao glavom bez obzira.
Verovatno nisu ni primetili da sam otišo.
Ko zna kad bih sad otišo posle par godina/da smem ili da sam lud/ još uvek bi me čekao krevet.
To je delić moje priče, a koliko nas ima takvih?
A ti odmah o abortusima i lične uvrede seljanko, ZAR NISI IMALA NEKI JAČI ARGUMENT?
ogorcen
23.04.2004., 01:46
svi znaju da u toj bolnici svakome dobar deo posla zavrsavaju cistacice.
One ce te bolje uputiti gde treba da ides i sta da radis ,nego dobar deo doktora, koji se ponasaju kao da im je bolnica dedovina.
inace primera o ponasanju doktora ima na hiljade, kad cujes neke svari kosa ti se dize na glavi.
doveo si dete na operaciju hitno, a on odugovlaci i spominje ti neke pare (istinit primer , desilo se mom kumu)
Cudim se kako dosad niko nije ubio nekog od tih kasapina.
Ja bih im preporucio da ako im se ne radi nek se nose u P.M. odatle.
Treba reci i to da je pristiglo nekoliko mladih doktora koji zele da rade i koji ce mozda uspeti da iskorene taj opsti javasluk.
vzeoy7y9
01.03.2005., 23:10
Kuda ide nase zdravstvo? To zverstvo nije novo,posle ratno zverstvo moj Srbine,mongo je Srpsku decu unistilo,..doktore koga sam licno znao nije hteo pomoci mom 3 godisnjem "sincicu":paje u "lekovackoj bolnici bez ikakvih pomoci 1961,ispustio nevinu dusu,Bod da prosti i laka mu zamlja".Vec mesecima unazad zdravstveni radnici strajkuju radi povecanja plata.a da li su zasluzili povecanje? "Marljivo" rade svoj posao, nema sta... Kako ih samo nije sramota!!!! Koliko su samo ljudi "spasili"? Pre nekoliko dana ja strucni tim od 11 lekara poradjao 36-ogodisnju zenu! Dali su joj anesteziju i trebali da je poradjaju na carski rez! U toku porodjaja zeni je pozlilo i dobila je infarkt! Uradili su reanimaciju i uspeli da spasu bebu,ali ne i majku! To je bar prica lekara! Imali su srecu sto je to bila zena njihovog kolege i on nije hteo da vrsi obdukciju,jer je smatrao da su dali sve od sebe!!! Doktorima je laknulo,verujte!!! Ali,te zene nema,i nista vise nemoze da je povrati!Bilo joj je to prvo dete,koga nije ni uspela da vidi...Ona nije ni videla svoju kcerku,a toliko je zelela to!I recite mi sada kod kakvih ljudi cete voditi zenu na porodjaj- nikad neznate dali ce te da slavite ili da tugujete! Sve bi mozda i bilo u redu,da taj isti doktor koji ju je porodio nije dosao na sahranu,vec je otisao na seminar! Nije ovo prvi slucaj ubistva u Leskovackoj bolnici! Kada se neka starija osoba pozali na bolove oni je odvracu recima da se nazivela i da joj je vreme da umre! I oni polazu Hipokratovu zakletvu!!!!Cast izuzecima! A dali znate da je ta ista grupa lekara, nedelju dana pre ovog porodjaja, poradjala isto tako zenu svog kolege koja je nosila 3 dete,i na isti nacin je zamalo izgubila i zanu,kao i dete,ali su ovog puta nekako uspeli da ih povrate! Nista nece povratiti roditeljima cerku,muzu zenu,a cerki majku,ali ovo je uzas! Kuda ide nase zdravstvo! I jos isti ti doktori strajkuju! Neka im je na cast! Ali,onaj odozgo sve gleda,vratice im kad-tad...
Ogorceni Leskovcanin :twisted: :twisted: :twisted:
nina_gov
04.03.2005., 17:26
ma ljudi,
ovo je haos
ja LICNO POZNAJEM ZENU KOJA JE PATRONAZNA SESTRA, na terenu malu decu (najvise novorodjencad)i ona svaki dan izadje 2 sata ranije sa posla...
Mozda to nije neki big deal ovako, ali globalno gledano, kad bi svi mi tako izlazili sa posla...
Na kraju krajeva, to je ipak zdravstvo, i najzad u pitanju su bebe....
Zefirra
04.03.2005., 22:35
Ma celokupno zdravstvo je u havariji.Ne samo u Leskovcu nego i u Beogradu.I svuda.
Ubili su mi tecu,dedu i ubili bi i drugog dedu da ga baba nije spasla.
Zamislite nepokretnom covku od vrata nadole da ostavis supu na natkasni i posle dva sata dodjes i kazes"a pa ti nisi gladan? Jesces kad ogladnis!"
Monstrumi. :evil:
Jedino te u privatnim klinikama za 100evra paze maze i cuvaju!
Vi ljudi gledajte da zivite zdravo i da se ne razbolite jer ako se razbolite tesko vama.Nista drugo se ne moze reci.
**case-problem**Indi
12.03.2005., 11:02
Leskovčani probudite se,koliko para toliko muzike...Godina je minimalno ulagano u zdravstvo,ono malo što je vredelo je pokradeno.Zdravsveni radnici su jadno plaćeni a uslovi u kojima rade su katasrofalni.Mitologije je bilo i u dobrim vremenima pa zašto bi sad nestala.Nema sredstava za lečenje a ono malo što se dobije čuvaju za svoje.Na žalost običan čovek tu nemože ništa promeniti,današnja vlast se drži loga:ako imaš para živećeš ako ne onda umri...Prošlo leto sam imala to zadovoljstvo da provedem par sati u Leskovačkom urgentnom centru i zgrozila sam se kad sam videla u kakvim uslovima rade.Shvatila sam koliko sam imala sreće da sam pre 10godina otišla iz Juge.I u Češko radim u zdravstvu,volim svoj posao,dobro je plaćen i omogućavaju i dalje besplatno školovanje,posla ima koliko hoćeš.Toga u Jugi nema a nije bilo ni pre 10godina,koliko se sećam.Jedino sam se nadala da će u Jugi konačno krenuti na bolje a ono ništa,sve je gore.A biće još gore izgleda...
Moju drugaricu su lekari u Leskovcu upropastili. I nju i njenu bebu. Zbog nemarnog vodjenja trudnoce, jadnica se porodila u sestom mesecu, njeni su lekarima punili ruke parama, pa su se oni kao angazovali da spasu bebu. Beba je prezivela, ali je drzana neko vreme u totalno neispravnom inkubatoru, tako da su ostale teske posledice. Kasno su "primetili" da inkubator ne radi dobro, iako je majka govorila da joj je tu nesto sumnjivo, da je svetlo prejako, itd, pa su zamenili drugi. Neki lekari, kod kojih ona neprestano ide, kazu i da je beba povredjena tokom porodjaja. To je stvarno strasno!
**case-problem**Indi
24.03.2005., 19:48
To se dešava i u daleko savremenijim bolnicama.Mene su non stop pratili i u 6.mesecu smestili u bolnicu na održavanje trudnoće i ništa nije pomoglo.Mali se rodio u 34.nedelji,4dana sam se poradjala i na kraju na carski rez.Dete nisam videla mesec dana jer ja nisam mogla da izadjem iz šok sobe.Druga trudnoća nije bila ništa bolja.A to sam se poradjala u Pragu,drugi put sam izabrala drugu bolnicu,išla preko veze.Priznajem da u Jugi možda nebih imala šanse da mi prežive deca.Zdravstvo je otišlo dodjavola.
Huh bre narode? Sva sam se najezila.. ta ne prichajte o takvim dogadjajima, bash planiram da pravim bebu (da li sam se izrazila dobro?).... Jaoho Cecy, drz se.. :roll: :( :shock:
Imam dosta iskustva sa lekarima u Leskovcu. Naravno negativnih.
Dva puta sam morala da se obratim za pomoc (bolnici) i oba puta sam prosla katastrofalno.
Prvog puta-Zimski raspust pre 13 godina, ja sa mojima kod rodjaka u Leskovcu. Dobila sam herpes, koji mi je zahvatio celu usnu duplju, jezik, sve. Temperatura ne prestaje - 40c. U toku dana (preko veze) odlazimo kod stomatologa, posto sam se ja zalila da ne mogu da gutam od bolova. Njegova dijagnoza je bila - upala desni zbog visoke temperature. Lekar opste prakse je rekao da je prehlada u pitanju i prepisao mi penicilin (injekcije). U toku noci (temperatura ne prestaje), zavrsavamo u bolnici. Ostavljaju me kod njih sa dijagnozom - upala pluca. Kokteli, penicilini... Temperatura ne prestaje, ja se zalim na usta, ali niko ne obraca paznju. U toku iste noci, negde pred zoru, moji donose (hvala Bogu) odluku da krenemo za Beograd. Iako nas odgovaraju zbog, navodno, mog loseg stanja, moji gube strpljenje i pravo iz bolnice mi krecemo za Beograd. Home Sweet Home! Uz put, meni vec pocinju da gnoje desni, uzas. Stigli smo tacno ujutru na otvaranje Doma zdravlja. Najobicnija lekarka opste prakse, bukvalno sa vrata, postavlja dijagnozu Herpes i daje mi uput za VMA. Zbog pogresne terapije, herpes se u medjuvremenu spustio u zdrelo i krenuo ka plucima. Ne znam da li su mojima to rekli da bi ih malo osvestili sta su mogli da dozvole, ali ispalo je da je herpes mogao da zahvati i srce, da smo sacekali jos koji dan. A to znaci...
Drugi put-ja u gostima kod mojih rodjaka na letnjem raspustu, pre 10 godina. Jedina sam za dorucak jela neki majonez i posle manje od sat vremena, pocinje povracanje, dijareja, bolovi u stomaku, temperatura... Naravno, bolnica. Uradila sam samo analizu krvi, i posto je rezultat bio da su jako puno povecani leukociti, oni su "zakljucili" da je meni puklo slepo crevo. Katastrofa. Sama, nemam pravo da odlucujem, a oni me spremaju za operaciju. Srecom, dok su me vozili kroz hodnik, sretnem komsinicu moje tetke koja je cistacica u sok sobi. Ona zamoli nekog mladog hirurga u koga je imala poverenja da me "jos jednom" pogleda. Opet Hvala Bogu, covek me je pregledao i dao svoje misljenje da ja nisam slucaj za hirurgiju, da imam ili trovanje ili jaku upalu zucne kese. Moji su vec bili obavesteni, krenuli za Leskovac, i kada su stigli napravili karambol u bolnici.
Dobro je da vise nemam raspuste koje provodim u Leskovcu, da i kada odem tamo, bolnicu zaobilazim u sirokom luku. Imam i sitna negativna iskustva, ali bilo bi previse, zaista.
Verujem da oni svakodnevno nekome spasavaju zivot, postujem sve to, nemam pravo da odlucujem kakvi su strucnjaci, ali moja iskustva su me naucila da im ne verujem. Na ovu pricu cu i dodati pricu druga moje sestre iz Leskovca, koji je ko od sale zavrsio medicinu u Pristini i sada radi kao lekar u Leskovcu. Licno sam ga slusala kada prica o korupciji na svom fakultetu (on je ucesnik). Toliko!POSLE 7 GODINA CUTANJA MOJE MAJKE DA NE BI NAPRAVIO NEKO SRANJE, SAZNAO SAM DA MI OTAC NIJE UMRO OD RAKA,ALI DA JE BIO U NESPOSOBNIM RUKAMA NASIH DOKTORA U LESKOVACKOJ BOLNICI.DA SU GA SAMO DAN RANIJE POSLALI U BGD ZIVOT BI MU BIO SPASEN I MOZDA BI BIO ZIV DO DANA DANASNJEG.NE PISEM JA OVO NAPAMET ALI JE TU INFORMACIJU DOBILA MAJKA OD DOKTORA KOJI JE MOG OCA OPERISAO.SAMO SAM SAM HTEO DA KAZEM DA AKO VEC NISU MOGLI ADEKVATNO DA ODREAGUJU ZASTO SU GA BEZ POTREBE DRZALI U "LE"BOLNICI A ZA TIH 7 DANA MU BAR PRUZILI NADU NA ZIVOT JOS DOK SE DALO NESTO SPASITI.
Jimmyle
09.09.2005., 22:54
Moje iskustvo sa zaposlenim osobljem u bolnici nije veliko.Jedino sam za sada bio u bolnici
pre dve godine na infektivnom odeljenju.Mislim da osoblje koje tamo radi mora i moze da se
potrudi da svim pacijentim pruze malo vise paznje i negu.Ja sam na pr. primao infuziju svakog
dana pa sam normalno morao da lezim i da cekam da sva ona tecnost izadje iz boce tj. da
molim boga da sto pre istekne kako bi mogo da je se otarasim.Kada istekne ja zovem nekog
da mi izvadi iglu iz vene a na odeljenju nema nikog pa pola sata provedem dozivajuci nekog i
cekajuci ga. To je nista u odnosu na ono sto se stvarno desava kao na pr. uzimanje mita od
ljudi koji su stari i nemaju para ni za hleb,............
e ja sam imao slicno iskustvo ali u bolnici u Vrbasu. Naime, imao sam rukometashku utakmicu tamo pao sam i povredio nogu u predelu oko skocnog zgloba. Posto mi je prvo receno da sam verovatno samo istegnut ligament ili samo boli od jakog udarca ( pao sam na beton pa lik tezak 100tona preko moje noge). posto bol ne prestaje odlazim u bolnicu i dezurni doktor ( subota ) me stavlja na onaj sto ili sta je vec i pocinje da mi pomera zglob!!! mislim da sam probudio celu bolnicu koliko sam se drao. posto me nije ni na rengen odveo, njegova dijagnoza je bila najverovatnije sam iskidao ligament ( sto se u normalnim slucajevima operise) stavlja mi longetu ( bez vate ) i kaze mi da je nosim 3nedelje i da odem na kontrolu posle 5dana u bolnici u leskovcu. vracam se kuci i posle 5dana odlazim u bolnicu na pregled. doktor odluci da mi snimi i pritom ispada da moja povreda nema veze sa ligamentom vec sam slomio nogu i to na 3mesta!! celo jedno parce noge se izgleda spustilo do zgloba i verovatno pri pomeranju ostetilo i zglob. posto je kasno da se noga namesta moram na operaciju. srecom, nalazim vezu u bolnici i sve prolazi kako valja. to mi je bio prvi put da sam uopste prespavao u bolnici i mogu vam reci da mi se uospte nesvidja kakvo je. higijena je uzasna, toaleti jos gori, neke sobe uhvatila vlaga itd.. eto jednog iskustva van leskovacke bolnice...
Dragi moji Leskovcani.
Mnoge sam skolske raspuste proveo u vasem gradu i to mi je nezaboravan i najljepsi dio zivota.U Leskovcu sam zadnji put bio maja 2006 kod mog brata (rodjaka) kojeg nazalost vise nema.Preminuo je 14.02.2008 godine u Beogradu.Lijecen je u Leskovcu od jake upale gripe da bi zatim bio prebacen u Nis zbog pogorsanog stanja.Kad su vidjeli sta mu je uradjeno u Leskovcu (zbog pogresne dijgnoze) iz Nisa ga hitno prebacuju za Beograd.Nazalost tamo je preminuo (kako se pretpostavlja) od trovanja sepsom.Danas je obdukcija pa cu vas izvjestiti tacno o cemu se radilo.Zato vas molim dignite glas protiv vaseg zdravstva u Leskovcu da se ove stvari vise nebi dogadjale.
ssashaa
18.02.2008., 08:26
zamislite ,jednom coveku koga licno poznajem daju dijagnozu raka pluca ,i takvo lecenje ,isao na zracenje ..na kraju umro od tuberkuloze koja je bila zahvatila levo plucno krilo ,a kasnije i drugo ... nije n imao karcinom
kad sam procitao ovo nisam mogao da verujem............. :(
CandYyY
18.02.2008., 23:17
Pa,nasa bolnica stvarno na nekim odeljenjima uopste nije savremeno opremljena,jos kad tome dodas lekare koji su studirali u nekim mestima van Bg. ili Nisa,naravno,cast izuzecima,ali njih je stvarno malo,i ja to jedno 90% znam jer studiram medicinu.A posto sam i u srednju isla u med. znam da sve ovo najvise utice8-)Ali nista bolje nije ni u drugim gradovima.Dobro,tamo verovatno vise treba da platis,veci im je potrosni standard:lol:Evo jedne fore-Kad god odes kod hirurga u Le.bolnici,budi siguran da ces se operisati zbog upale slepog creva,tj.apendicitis vermiformis*(da vezbam malo strucno izrazavanje:mrgreen:),u naj slucaju izvuci se sa uputom za Nis:think::rotf::kiss:
[Ne mogu da verujem da se ovo dešava u današnje vreme....i moj prijatelj je umro 14.02.08. u Beogradu .... a isto tako pogrešno lečen u Leskovcu....strašno....
ne mogu da verujem.....katastrofa
Moj prijatelj je isto umro 14.02.2008.godine u Beogradu....Naime, lečen je u Leskovcu od običnog gripa...danima, naravno pogrešno,zatim prebačen u Niš a potom hitno za Beograd......Ko to toliko greši i zar takvi ljudi mogu još uvek da rade na takvim mestima? Žao mi je samo što uvek stradaju nevini ljudi...i pitajte se do kad? Moj drug je mlad, iza sebe je ostavio decu i suprugu i neko treba da se zapita šta se to u toj bolnici dešava.....
mojforumnalog
25.06.2008., 03:15
ako vam ikad zatreba rentgenski snimak u bolnici, onda ako ne znate da psujete uopste ni ne dolazite. ne govorite 'izvinite molim vas'. (ah, evo je pichkica, josh me i moli a ja sam djubre, sad cu da se izivljavam na njemu jer sam ionako isfrustriran). ako nekome dozvolis da te gazi, on ce te i zgaziti uglavnom.